פורום פסיכיאטריה - עמוד 1015
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אני ממש מתלבט וחושש
חייים. 08/09/2014 | 21:37אני שואל אותך כי לצערי יש לי פסיכיאטר שלא מבין פשוט כלום ותוקע אותי במקום. אני עדיין על ציפרלקס 20 מ"ג .ובערב 10 מ"ג אלטרולט . סובל מאינסומניה , סומטיזציה , אולי OCD. יש סיכוי שאפילו חריף ושלא טופל שנים. לפני כמה ימים הוספתי עוד 10 מ"ג בערב אבל לא ישנתי כלכך טוב . אז היום עשיתי משהו אולי טיפשי לקחתי בבוקר 10 מ"ג שעה אחרי הציפרלקס הייתי מותש לחלוטין היום. ( גם ככה אני תשוש וחלש אבל עוד יותר הייתי ) שאלות שלי הם : 1. האם זה מסוכן היה שלקחתי בבוקר את האלטרול? 2. אני כבר רואה שאין טעם להמשיך בציפרלקס 20 מ"ג. הוא לא מועיל לי לדיכאון , לא לאי שקט , לא למחשבות טורדניות ולא לחולשה והחוסר עירנות . אני חושב כל הזמן על הכדור לוסטרל שאולי אותו כדאי לנסות שיתן לי מרץ שיעורר לי את המוח . איך עושים את הירידה מהציפרלקס והעליה בלוסטרל? 3. אני פשוט שם לב שכל כדור שאמור להרגיע ולהרדים פשוט גורם לי לעוד יותר חולשה והרגשת התמוטטות. זה נראה כאילו הבעיה שלי היא נוירולוגית לפי הסבל שלי אבל לא מצאו משהו .. אני מרגיש שהעצבים שלי בראש כבר ממש חלושים וכל רעש , אור מפריע לי, אם אני מרים קצת את הקול יש לי אחכ ממש סחרחורת. אחרי מאמץ פיזי אני מותש לחלטין ובוער לי הראש. ועד כדי שלפעמים קשה לי כבר לדבר אני מרגיש כמו אחד שעומד למות ונהיה בלי צבע בפנים . מרגיש אובד עצות. איך מטפלים בכזה דבר שנראה ממש פיזי אבל הוא לא 4.אז אולי במקום לקחת משהו שמרגיע ומרדים בערב. פשוט אני אקח משהו מעורר מאוד בבוקר? אולי זה הפיתרון? מה את אומרת ד"ר ? 5. לוסטרל מעוררת מאוד את המוח? ומרגיעה את הגוף? 6. אם אקח B12 של 1000 . בוקר וצהריים . זה יכול לעזור אולי שיהיה לי אנרגיה? ומותר עם הכדורים הפסיכיטרים האלה? 7. נניח שכן אקח לוסטרל . מה הקצב של העליה הכי בטוח עד ל 200? והאם 200 נחשב חזק מבחינת חרדה יותר מ 20 מ"ג ציפרלקס? 8.איזה בדיקת דם את ממליצה לי לעשות לבדוק למה אני כזה חלש? אני מרגיש כבר שמשהו לא מתפקד אצלי טוב בגוף 9.העלו לי בעבר אפשרות שהבעיה היא הפרעת חרדה עם סומטיזציה. נניח שכן. מה הכדור הכי טוב לזה ? (חוץ מלוריבן , הוא היה טוב אבל עזר רק לכמה שעות ) סליחה על כל השאלות האלה פשוט אני לא יודע כבר מה לעשות ועצוב תודה מראש !!!פתח בחלון חדש-
ועוד שאלה קטנטנה
חייים. 14/09/2014 | 19:16שוב שלום דוקטור לגבי לוריבן , כמה מותר לקחת ביום נניח שאתחיל טיפול חדש בלוסטרל אני מאוד מפחד מתופעות שיהיו. יהיה אפשר להשתמש בו חודשיים שלושה עד שיהיה אפקט מלא ללוסטרל? או שלהתרגל אליו ולקחת בקביעות שאת זה אני ממש לא רוצה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 21:57לחיים שלום, 1.זה לא מסוכן לקחת אלטרול בבוקר, זה רק מעייף. 2.מאיפה לקחת שלוסטרל גורם למרץ?! לוסטרל הינה תרופה נוגדת דיכאון, חרדה ו-OCD, יעילה. בעיקרון ניתן לעבור מאחד לשני בבת אחת או בהצלבה. 3.התיאור שלך אינו נשמע פיזי אלא של התקפי חרדה. מטפלים בהתקפי חרדה באמצעות SSRI וטיפול התנהגותי קוגניטיבי. 4.אני לא בטוחה למה אתה מתכוון. האם אתה רוצה לקחת רטלין בבוקר? לא ברור לי אך בעיקרון יש משהו במחשבה זו. 5.לוסטרל היא תרופה מרגיעה יחסית. 6.אין בעיה לקחת ויטמין B12 עם כדורים נוגדי דיכאון אך לא כדאי במינון מטורף. 7.הייתי ממירה 5 מ"ג ציפרלקס ב50 מ"ג לוסטרל כל חמישה ימים. 8. אין צורך בדיקות דם מיוחדות. ניתן לעשות ספירת דם, רמת מגנזיום, תפקוד בלוטת התריס, רמת ויטמין D וסמאק (12 בדיקות ביוכימיות). 9.לוסטרל מצויין להפרעת חרדה עם סומטיזציה בשילוב עם טיפול התנהגותי קוגנטיבי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 21:59לחיים שלום, לדעתי החלפה ללוסטרל לא צריכה לגרום בעיות מיוחדות, אך עד לאיזון ניתן לקחת לוריבן. לגבי כמות הלוריבן אני ממליצה לא לעלות על 2-3 כדורים. על פי רוב אנשים חרדתיים ברגע שהם מרגישים יותר טוב, הם יורדים במינון בעצמם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כל התרופות פתאום הפסיקו להשפיע
זהבית 08/09/2014 | 17:30שלום ד"ר קרני, בימים האחרונים כדור השינה סטילנוקס פשוט לא מרדים אותי, החלפתי בבונדורמין וגם לא עזר, את הלוריבן שכבר לא הרגיע החלפתי בקלונקס אך גם הוא לא מרגיע, והכי גרוע זה שהמירו כבר לא נותן לי תחושה טובה אפילו שהעליתי מרבע לחצי כדור, והוא הכדור שהכי הקל עליי. אני פשוט מיואשת, אני רק רוצה לישון ולהיות רגועה אך שום כדור לא עוזר. אני חושבת שחוסר השקט נובע מהפבוקסיל אך אני ממשיכה אתו בהמלצת הפסיכיאטר שלי וכמו כן לא יכולה להחליף בפרוזק או להוסיף כדור מעורר כי יש לי בעיות שינה. מה אני צריכה לעשות? :-(פתח בחלון חדש-
אולי
חיים 08/09/2014 | 20:47גם לי יש הפרעות בשינה (אינסומניה) ושום דבר מהמרגיעים לא עובד עליי כמו שצריך. ביקשתי רק להיות רגוע ולהרגיש שלווה ולישון מתוך הרגשה נעימה לי ניסו אלטרולט 10 מ"ג לשינה עם הציפרלקס. מרדים אבל לא בהרגשה הכי נעימה .. אני חשבתי הפוך לגביי . במקום להתחיל להוסיף כדורי שינה ומרגיעים ללילה . פשוט להוסיף משהו מעורר על תחילת הבוקר , אולי זה יעזור בע"ה מעניין אותי איך את במשך היום. עייפה וחלשה ולא עירנית? -
לחיים
זהבית 10/09/2014 | 16:02כשאני ישנה טוב בלילה וכשטוב לי אני ערנית מאוד, אפילו מדי. בגלל זה הרופא שלי לא רוצה לתת לי שום תרופה שעובדת על נוראפינפרין (אני חושבת)? אפילו שאני נוטלת ביום תרופות מעייפות ומתה מעייפות אני לא נכנסת למיטה במשך היום כי אני מפחדת שיתהפכו לי השעות. פבוקסיל גורמת לי לאי שקט נוראי כל היום. אני מקפיצה את הרגל וזזה בכיסא ושום דבר לא מרגיע את זה. אני סובלת מ-MDD ומ-OCD ככה שהחלופה המתבקשת היא אולי פרוזק (אבל שוב, תרופה מעוררת, ובמקרה שלי לא אשן בכלל. כמו כן, יש תמונה בעייתית במשפחה שלי, לא יבינו את תופעות הלוואי שלה בהתחלה ויזקפו אותן נגדי). לסרוקסט אני לא מתקרבת עקב בעיית ההשמנה. אני חושבת שהייתי צריכה לפנות לרופא שלי בגישה אחרת, במקום לבקש אוגמנטציה לטיפול ולקבל כתשובה ליתיום או סרקוול, לבקש ממנו לעבור ל-SSRI אחר, אולי לוסטרל. בינתיים נקלעתי לארבע תרופות, פבוקסיל, מירו, סטילנוקס וקלונקס. הקוקטייל הזה גורם לי לתופעות לוואי של אי שקט, דיבור איטי ומגומגם והפסיכיאטר שלי טוען שזה בכלל לא קשור לתרופות אלא נובע מחרדה. כשאני אומרת לו שזה קורה גם כשאני מתרכזת במשהו אחר ואין לי מחשבות חרדה הוא אומר שזאת חרדה של הגוף. אני לא יודעת מה לעשות, התרופות לא עוזרות לי והפסיכיאטר שלי לא מתייחס לשאלות שלי ברצינות ומצייר את הכול כחרדה. הוא מבחינתו ישים אותי על אנטי פסיכוטי כשמאז ומתמיד הייתי רק על ציפרלקס וזה הספיק לי ומעולם לא הייתי במצב פסיכוטי. או על תרופה משמינה אחרי ההיסטוריה שלי עם השמנת יתר. אני באמת אובדת עצות, נתתי לפבוקסיל את כל הזמן שבעולם, אך אם היא תרופה שלא מועילה לדיכאון ואני אפילו לא מסוגלת לחייך אולי באמת עדיף לחזור לציפרלקס שלא עזר לי מבחינת ה-OCD אך לפחות יכולתי לחייך... פני הרפואה היום הם לטפל בתסמינים ולא במקור הבעיה, ככה שבמקום להחליף את התרופה שגורמת לחוסר שקט כבר ארבעה חודשים, להוסיף עליה עוד כדור מרגיע, ובמקום לרדת בסך התרופות לעלות. אני באמת כבר לא יודעת מה הפתרון בשבילי. -
לזהבית
חיים 10/09/2014 | 19:29כן זה מה שקורה היום שהרופא המטפל לא יודע מה הבעיה הוא פשוט ממשיך לטפל בבעיה שנוצרה בעצם ולא היתה ואיך שהוא מטפל נוצרים עוד בעיות שלא היו בכלל למעשה אני תמיד חושב שעם משהו מרגיע כמו לוריבן אפשר לחיות טוב, אבל מה שעצוב פה שהיא גורמת להתמכרות ושמפסיקים מרגישים איום ונורא OCD זה עינוי ודיכאון זה עינוי אם היה משהו שמטפל גם בדיכאון חזק וגם ב OCD חזק הייתי שמח אני חושב לגביי אולי אנסה ללכת על לוסטרל ולנסות אותו עד 200 מ"ג . עד שהוא יעבור בטח יקח זמן. ובינתיים מה עם השינה ? זה הסיפור, איך מטפלים בשינה באופן הכי טוב . שמעתי על צירקדין שהוא מיועד לשינה נטו . חשבתי לבקש אותו מקווה שתרגישי טוב זהבית. לא יודע מזה MDD אבל מקווה שיהיה טוב ונכתוב פה כבר שאנחנו שמחים ובריאים בע"ה ! -
לחיים
זהבית 16/09/2014 | 18:04בינתיים אני עם ארבע תרופות ורחוקה מלהיות בסדר. גם אני מחפשת תרופה שתהיה טובה גם לאוסידי חזק וגם לדיכאון חזק. ניסיתי לוסטרל והוא גרם לשלשולים, חוסר שינה ומחשבות אבדניות, נבהלתי והפסקתי. עברתי לציפרלקס שהיא התרופה שלי מזה חמש שנים, היא מעולם לא גרמה לי לנדודי שינה ופתאום גם איתה לא ישנתי. לדיכאון היא עוזרת, הבעיה היא שבמינון 20 מ"ג היא לא עוזרת לאוסידי במקרה שלי ואסור לתת יותר. הפסיכיאטר רשם לי פבוקסיל אפילו שאני עם תמונה דיכאונית קשה והכדור לא מאושר לטיפול בדיכאון עפ"י ה-FDA. כבר ארבעה חודשים וחצי ואני עדיין עם רגישות היתר, בוכה כמעט כל יום, מפחדת מכל מילה שעלולים להגיד לי. לא חזקה נפשית, לא עצמאית, מפחדת להישאר לבד בבית ומפחדת לישון ביום ולהיות ערה בלילה לבד. בתרופות הטריציקליות לא אוכל לעמוד, ובמיוחד שואלת את עצמי למה צריך לפנות אליהן אם יש כבר תרופות מהדור החדש שאמורות להיות יעילות לא פחות. הרופא הוסיף לי מירו שרק אחרי נטילתו יש לי הקלה וקצת מצב רוח, אפילו שאני לוקחת רק רבע כדור. הבעיה היא שהוא גורם לתחושת חוסר שובע בלתי נסבלת ואני שומרת משקל. אני אובדת עצות ובכלל אני לא מבינה איך אין תרופה שתהיה טובה גם לאוסידי חזק וגם לדיכאון קשה. להישאר עם הפבוקסיל יהיה לא לטפל בדיכאון. לחזור בחזרה לציפרלקס יהיה לטפל בדיכאון על חשבון האוסידי. האם אני צריכה לנצח לבחור בין שניהם? אני רוצה את ההקלה מהמחשבות הטורדניות, אבל רוצה גם לחזור לחייך. :-( -
זה עצוב ואני גם בבעיה
חיים 17/09/2014 | 13:35מה מרגיע אותך? זה הכי חשוב. איזה כדור הכי נותן לך נחת והרגשה שאת די מרוכזת? לוסטרל ניסית וגרם לך לשלשול? כמה זמן לקחת? והאם את המקור או סרטרליין? הבנתי שהוא כמעט הכי חזק נגד דיכאון, אפילו עמיד -
זה באמת עצוב
זהבית 17/09/2014 | 17:03מירו הכי נותן לי נחת והרגשה שאני די מרוכזת. אני נלחמת בין הרצון להרגיש ככה לבין הרצון להפסיק אותו כי אני עולה במשקל. ניסיתי את לוסטרל, לא סרטרלין, למשך שישה ימים, הוא גרם לי לשלשולים, חוסר שינה ומחשבות אבדניות. אני חושבת שקראתי שד"ר קרני אומרת שלוסטרל ופרוזק הכי חזקים נגד דיכאון ושציפרלקס הוא לדיכאון קל עד בינוני. מה שאני יודעת זה שפבוקסיל לא מכסה אותי מבחינת דיכאון כמו הציפרלקס ושהציפרלקס במינון 20 לא עזר לי לאוסידי כמו הפבוקסיל. אני רוצה לדעת אם ניתן לשלב ביניהם. הרופא שלי אומר שלא. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:53לזהבית שלום, אנני יודעת מאיפה לקחת שפבוקסיל איננה תרופה נוגדת דיכאון ושאיננה עוזרת במצב דיכאוני. זו התרופה הראשונה מקבוצת ה-SSRI'S שקדמה עוד לפרוזק. היא תרופה מאוד יעילה נגד דיכאון והיא רשומה ככזו באירופה ובישראל. כבר כתבתי לך מספר פעמים שלדעתי הקוקטייל שאת מקבלת איננו הגיוני. כמו כן כתבתי לך ששילוב עם מינון נמוך של אלטרול היה יכול להוציא אותך מהדיכאון. דווקא פבוקסיל היא התרופה שיעילה הן בדיכאון והן ב-OCD. כאשר בדיכאון אין תגובה ניתן לעשות שילובים. יש שילובים יעילים ויש שפחות יעילים. במקרה זה הן האלטרול (במינון של עד 100 מ"ג) והן האביליפיי במינון נמוך (2.5 - 7.5 מ"ג) הם ממריצים מאוד יעילים לתרופות נוגדות דיכאון. אין טעם לזרוק פרזות כמו "בתרופות הטריציקליות לא אוכל לעמוד, ובמיוחד שואלת את עצמי למה צריך לפנות אליהן" או כמו הדברים שכתבת על אנטי פסיכוטיים. המדובר הוא בעצם שכאשר שמתחילה להתפתח עמידות יש טעם להוסיף תרופה מתגברת. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:57לזהבית שלום, חבל שאת שמה בפי דברים שלא אמרתי ולא כתבתי. אכן ציפרלקס נחשבת לתרופה לדיכאון קל עד בינוני. מעולם לא אמרתי שלוסטרל הינה תרופה לדיכאון קשה. כל הSSRI'S יעילים נגד דיכאון ונגד OCD. אנשים שונים מגיבים טוב יותר לתרופה אחת ואחרים לתרופה אחרת. איו ספק שהפרוזק מאוד יעילה ולגבי השבועות הראשונים ניתן לקחת קלונקס או לוריבן כדי להתגבר על העצבנות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:58לחיים שלום, לדעתי הבנת לא נכון. לוסטרל תרופה מצויינת גם לOCD וגם לדיכאון שלחלק עוזרת ולחלק לא כמו כל אחת מתרופות ה-SSRI. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 21:40לחיים שלום, יתכן ולגביך גישתך נכונה אך לגבי זהבית גישה זו אינה מתאימה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
נורטילין וריטלין
עמית 08/09/2014 | 18:12שלום, אני נוטל ריטלין באופן קבוע ולפני כחודשיים, לצורך טיפול במעי רגיז, קיבלתי מהגאסטרולוג נורטילין. לקחתי את הנורטילין (ובאותה תקופה גם את הריטלין) במשך שבוע וחצי עד שהתחלתי לקבל התקפי פאניקה וחרדה בלילות, יובש בפה, הזעה מרובה, כאבי ראש במהלך היום ותחושת חנק בגרון. בתיאום עם הגאסטרולוג, הפסקתי מיד עם הנורטילין. התקפי החרדה אמנם הוקלו במקצת, אך הסימפטומים הגופניים של תחושת החנק המוזרה בגרון שלפעמים מקשה בבליעה וכאבי הראש, כלל לא חלפו אפילו שאני לא לוקח שום תרופה כבר חודשיים.. אגב כשאני מנסה לקחת ריטלין זה רק מגביר את העומס המורגש בראש ואת החנק בגרון אשמח מאוד לדעתך, תודה רבה! עמיתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 21:20לעמית שלום, קיימת אינטראקציה בין שתי התרופות אשר כניראה גרמה אצלך להתפתחות של התקפי חרדה. התופעות אמורות להעלם עם הפסקת השילוב התרופתי. יחד עם האמור אין ספק שיש לך נטייה לחרדתיות אשר התבטאה קודם במעי רגיז. ההתפתחות של קשיי הבליעה למעשה אינם שונים. לדעתי אין מנוס אלא להתחיל לטפל בך ב-SSRI'S כבהתקפי חרדה בשילוב עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פלוטין דחוף
מור 08/09/2014 | 16:40אני בת 29. רציתי לדעת האם מותר לעשות דיקור סיני עם לוקחים כדור ssri שנקרא פלוטין? זה יכול להזיק שילוב של דיקור סיני ביחד? אני מרגישה חוסר אנרגיה וחולשה ורעידות פנימיות בגוף הרגשה שאני שוכבת ןטיפה מתרוממת כל האיברים שלי רועדים כזה וההרגשה גם מבפנים כאילו אי שקט.אני לוקחת פלוטין של 20 מ"ג 2כדורים ביום השאלה אם זה נובע מחרדות או כתוצאה מרעלים בגוף שאז דיקור סיני יכול לטפל בהם. אשמח אם תענו לי בהקדם תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:35למור שלום, אין שום מניעה לעשות דיקור סיני יחד עם פלוטין. אנני יודעת אם הרעד שאת חשה הוא מהתרופה או מחרדות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תרופות וכושר מנטלי
מאיה 08/09/2014 | 16:37דר קרני רובין שלום בחצי השנה האחרונה אני מאושפזת גדל מאוד מספר סוגי התרופות שאני לוקחת. בתחילת האשפוז לקחתי 60 מג פריזמה בלבד והיום אני לוקחת בנוסף גם נורטילין וריספרדל במינון שלא ידוע לי, 75 מג סרוקוול ו 200 מג למיקטל חשוב לומר שבתחילת האשפוז הייתי בתת משקל קיצוני והיום אני במשקל תקין השינוי שקרה תוך כדי האשפוז ומאוד קשה לי איתו הוא חשיבה שנפגעה, דיבור שוטף שהפך להיות איטי ומגמגם קשה לי גם לזהות מה חושבת ומרגישה וגם לנסח את זה במשפטים. מרגישה כמו ערפל במוח. פחות צלולה. התייעצתי עם הפסיכיאטר במחלקה ומנקודת מבטו הכל בסדר אבל אני מרגישה בעיה וקושי גדולים. אני מבקשת עזרה להבין איזה מהתרופות יכולה לפעול בצורה כזאת ממש קשה לי יש תחושה שאיבדתי את הזהות שלי. מרגישה כמו פעם מנותקת ולא אמיתית. רק בחצי השנה האחרונה לפני האשפוז שהגעתי לתת משקל הנמוך ביותר הרגשתי אחרת וטוב. כמובן שלא אפסיק תרופה בלי להתייעץ שוב עם הפסיכיאטר ולבדוק אם יש אפשרות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:33למאיה שלום, אנני סבורה שהאשם הוא בתרופה מסויימת אלה בקוקטיל המרשים הניתן לך. סרקוול זו התרופה המעייפת ביותר בין כל התרופות שמנית גם שילוב שכזה מאוד מעייף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סרוקסט גרם לרעידות חזקות
רחל 08/09/2014 | 15:37אני בת 74 נוטלת סרוקסט מזה שלושה ימים אחרי שפרוזק לא עזר לי אבל המצב החמיר והתחלתי לרעוד בכל הגוף עד חוסר יכולת לעמוד על הרגליים , האם להפסיק ולחזור לפרוזק? בעבר ניסיתי ציפרלקס ולא היה לי טוב וגם XL וגם לא היה לי טוב . האם מסוכן שאני יפסיק עצמאית ויחזור לפרוזק? איזה תחליף יכל להיות רלוונטי אני דיי מיואשת...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:26לרחל שלום, לא כתבת מה מינון הפרוזק שנטלת ומה מינון הסרוקסט שאת נוטלת. זמן מחצית החיים של פרוזק הוא עשרה ימים. זאת אומרת רק לאחר עשרה ימים יורדת הרמה שלו למחצית בדם. הפרוזק נישאר בדם כחודש. קרוב לוודאי שלא עשית הצלבה בין התרופות תוך התחשבות בעובדה הנ"ל.מאחר והתחלת סרוקסט הייתי ממשיכה בתרופה זא לפחות כחודש ורק אז מחליטה אם כן להמשיך או לא. אנני סבורה שזה מעשה נבון להחליף תרופות העצמאית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
יחס מזלזל של רופאים
אור 08/09/2014 | 12:37שלום אני כרגע בטיפול אצל רופא במרפאה ציבורית אני חייבת לציין שהייתי במרפאות אחרות הייתי גם פרטי וגם לו במרפאה הספציפית היחס כל כך פוגע הרופא רואה בתיק שלי שעברתי כל מיני סיפורים מיניים ומשייכת לחרדות ונפרעות אכילה אני מעולם לא דיברתי על זה אני מתחילה לבכות והיא מתעסקת בפאלפון הפרטי שלה לא משירה מבט בכלל... ומדברת בזלזול ביקשתי לעבור רופא וסיפור דומה היה עם השני מדוע זה כך מדוע? אם אתה רופא אתה חייב להיות גם סימפטי וגם אמפטי ממש כואב....פתח בחלון חדש-
אז עכשיו אפשר לומר
אור 08/09/2014 | 12:42עכשיו שכבר לא איכפצ לי היה לי סבא שהטריד אותי מינית שנים בתור ילדה אבל הייתי הולכת אליו בכוונה כי בבית העו רק מכות אז לא נראה לי שזה היה הטרדה מינית המורה לנהיגה שלי לא הפסיק לגעת בי בעלה של הגננת נגע בי בכח בגיל מסויים שכבו איתי בכח אבל לא איכפת לי כי אף אחד לא יודע..... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:14לאור שלום, אין ספק שהיחס שאת מתארת אינו יחס סביר. באפשרותיך להתלונן על כך לנציב הקבילות של משרד הבריאות בירושלים. לעיתים כאשר יש תחושה של חוסר אונים עקב הסבל של האחר, יש נטייה לברוח מכך. אין ספק שזו איננה הצדקה וזה איננו יחס הולם. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:17לאור שוב שלום, אני סבורה שאת זקוקה לטיפול בטראומות מהתקופות עליהן את מדברת. המקום הטוב ביותר לטיפול בכך הוא המרכז הישראלי לפסיכוטראומה. יתכן מאוד והדרך הטובה ביותר לעזור לך היא באמצעות EMDR. או בשילוב של שיטה זו עם שיטות אחרות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מה ההבדל?
מה ההבדל? 08/09/2014 | 08:58שלום ד"ר ABILIFY מול ARIPLY אם שתי האופציות עומדות בפני (אין בעיית תקציב) מה עדיף, ולמה? תודה מראש שיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:08למה ההבדל שלום, ה-ARIPLY זו גנריקה של ה-ABILIFY. יכולים להיות הבדלים בפעילות ובזמינות הביולוגית. ה-ABILIFY זאת תרופת האם המקורית ולכן יתכן ויש לה עדיפות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התקפי חרדה/ פניקה (לת)
S123 14/09/2014 | 08:21ד"ר שלום אני בת 25 נשואה פלוס ילקה בת 4 חודשים, מהחודש הראשון להיריון החלו לי התקפים מוזרים מאוד של תחושת חנק מוזרה כזו, זה נמשך למס' שניות ושנית מספר לפני כן אני מרגישה ריחוף קל, במשך כל ההריון זה החמיר ותדירות ההתקפים עלתה משמעותית, הגיע למצב של ממש כל חצי שעה ישנו התקף כזה. כאב ועוצמתם גברו אף הם, עשיתי את כל הסדיקות האפשריות( כולל MRI) לשלילת בעיה נוירולוגית וכמו כן בדיקות נוספות.. נוירולוגית אחת ( מבין רבות שביקרתי) אמרה לי שיכול להיות ומדובר במשהו על רקע נפשי, לא ייחסתי ממש חשיבות לעניין. אחרי שילדתי , בשלום, ההתקפים אכן נעלמו לחלוטין!חודשיים לאחר מכן התחילה המלחמה, (אני גרה באזור ת"א) באזעקה הראשונה זה בא שוב, עוצמתי ומפחיד יותר. וככה כל פעם שהייתה אזעקה זה היה מגיע, לפעמים גם כשלא הייתה אזעקה, מאז זה חזר ובגדול, ביום בלילה ההתקפים האלה. אני קמה בממוצע כ 5 פעמים בלילה , לעיתים מזיעה, לעיתים מוצאת עצמי בורחת במנוסה מהמיטה ואיני יודעת למה! התחושה הינה תחושה של חנק נוראי וחוסר יכולת להוציא מילה מהפה וממש ריחוף כאילו אני בדרכי לעולם הבא. יש לציין שאיני סובלת ממחשבות חריגות כאלה או אחרות, בהריון אמנם כן חשבתי על כל מיני דברים, אבל עכשיו, באמת שלא. מזה יכול להיות? מה לעשות??? האם אלו באמת התקפי חרדה/ פניקה? תודה מראש על עזרתך.פתח בחלון חדש -
דילמה וכאב
מיכל 23/05/2014 | 23:05שלום בטיפול.פסיכיאטרי ופסיכולוגי ובמעבר בין תרופות. סובלת מדכאון מאגורי כחצי שנה. עובדת במשרה מלאה ואם. ההתמודדות מאד קשה לי. התרופות טרם התחילו להשפיע והורדת מינונים ועליה בתרוםה החדשה..ולנפקסין..טרם הראו שיפור. הכאב הנפשי קשה מלהכיל. לוקחת קלונקס ואיטומין כשאפשרי. לא בעבודה ולא לפני נהיגה. הפסיכיאטרית טוענת שאם הכאב קשה מידי ויש מחשבות אובדניות אזי ממליצה להתאשפז לאשפוז יום. מפחדת נורא מההשלכות ואיכשהו גם לא נראה שמתאימה לשם. מצד שני עולות מחשבות קשות ועמוקות על סיום החיים. מחזיקה כבר חודשים וכל פעם נראה כמו נצח. מה עושים?אשמח לשמוע הערות והארות.פתח בחלון חדש-
כאב
אליאנה 24/05/2014 | 04:49לא לוותר הייתי בדיכאון שבע שנים רצוף רציתי לוותר מספר פעמים . בזכות בעלי לא וייתרנו ואני עם התרופה הנכונה כבר ארבע שנים וחיה באושר!!!! -
המשך
מיכל 25/05/2014 | 14:03תודה. אם ונלפקסין וציפרלקס נוסו כבר ולא מתאימות. מה אפשר לקחת במקום? בנוסף לוקחת למיקטל 200 שעדיין לא נפתרתי ממנו. האם מקובל לתת תרופה מאותה משפחה של אפקסור או סוג שונה ואיזה. תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 16:35למיכל שלום, בשום פנים אסור לך לוותר. ככלל, אינני ממליצה על אשפוז גם כשיש דיכאון מאג'ורי קשה אלא אם יש סכנה אובדנית ממשית ואין תמיכה. במצב בו הונלפקסין לא עזר (באיזה מינון קיבלת וכמה זמן?) וכך גם הציפרלקס (באיזה מינון וכמה זמן?) הייתי מנסה טיפול בסימבלטה ועולה במינון עד ל-120 מ"ג. במידה וטיפול זה אינו עוזר כאשר את על המינון המקסימאלי כשלושה עד ארבעה שבועות ניתן לעשות הגברה של הטיפול באמצעות 2.5 מ"ג של אביליפיי. במידה ואינך ביפולרית איני רואה טעם בלמיקטל והייתי מפסיקה אותו בהדרגה. מאוד חשוב לוודא שבלוטת התריס שלך פועלת כתיקנה כי במידה ולא, לא ניתן להגיע לרמיסיה שלמה. במידה ואת מעוניינת, באפשרותך לפנות אלי טלפונית לנייד 0503242021. במידה ולא אענה, אנא השאירי הודעה ואחזור אלייך בהקדם. עוזר לי כאשר מתקשרים מהטלפון אליו רוצים שאחזור. ניתן לשלוח גם SMS. בברכה, דר' קרני רובין -
המון תודה תשובות ושאלות😉
מיכל 27/05/2014 | 14:54ראשית תודה. כשלוש שנים הייתי מטופלת בציפרלקס.נדמה לי שהגעתי לשלושים מג. היתה התדרדרות והוסיפו את הלמיקטל. לפני חצי שנה החלה הדרדרות נוספת. ירדתי מהציפרלקס והתחלתי עם הונלפקסין. כרגע במינון של 2.5 כדורים של 75 גרם. דווקא מאתמול יש הטבה. ל יודעת כמה זמן זה יחזיק. ניסיתי להוריד למיקטל ב25 גרם ושוב היו נפילות חזקות ולכן הרופאה שלי העלתה חזרה ל200 מג שזה המינון שלקחתי. פרט לדכאון אין בעיה בבלוטת התריס או בעיות אחרות. הנפילות הן ככ חזקות שנאלצת להחזיק חזק כבר חצי שנה ולא לעשותמלעצמי משהו. אני לא רוצה להתאשפז. לא עבורי..עם זאת הכאב הוא נוראי וחזק ובלתי אפשרי.כמה זמן היית נותנת לונלפקסין?האם עצירות היא חלק מתופעות הלוואי. עוד מחשבות? תודה רבה -
המון תודה תשובות ושאלות😉
מיכל 27/05/2014 | 14:54ראשית תודה. כשלוש שנים הייתי מטופלת בציפרלקס.נדמה לי שהגעתי לשלושים מג. היתה התדרדרות והוסיפו את הלמיקטל. לפני חצי שנה החלה הדרדרות נוספת. ירדתי מהציפרלקס והתחלתי עם הונלפקסין. כרגע במינון של 2.5 כדורים של 75 גרם. דווקא מאתמול יש הטבה. ל יודעת כמה זמן זה יחזיק. ניסיתי להוריד למיקטל ב25 גרם ושוב היו נפילות חזקות ולכן הרופאה שלי העלתה חזרה ל200 מג שזה המינון שלקחתי. פרט לדכאון אין בעיה בבלוטת התריס או בעיות אחרות. הנפילות הן ככ חזקות שנאלצת להחזיק חזק כבר חצי שנה ולא לעשותמלעצמי משהו. אני לא רוצה להתאשפז. לא עבורי..עם זאת הכאב הוא נוראי וחזק ובלתי אפשרי.כמה זמן היית נותנת לונלפקסין?האם עצירות היא חלק מתופעות הלוואי. עוד מחשבות? תודה רבה -
המשך
מיכל 27/05/2014 | 17:03את הונלפסקין..העליה לכדור וחצי עשיתי לפני שבועיים. בתוך התהליך חוץ משלושה ימים ועד אתמול המצב היה גרוע. שום שינוי אלא רק החמרה. כמה זמן נותנים למינון להשפיע. ?אתמול העלתי ל 225 מג. .. למה את לא ממליצה על אישפוז. דעתי כדעתך אבל מעניינת אותי הסיבה . הרופאה שלי טוענת שאם חוששת לחיי אני חייבת להתאשפז. התאבדות או אשפוז התשובה תמיד תהיה אשפוז. זה ברור לי. אבל ממשיכה להלחם. יש לי חיים מלאים וילדים לגדל. הבעיה היא כשהירידה מתחיל התחושה של הכאב נורית. הכאב עמוק ולא מרפה. לא ביום ולא בלילה. המציאות משתנה וקשה להאמין שהמציאות של השחור והכואב היא רק זמנית.זה בלתי אפשרי לחשוב אחרת. חוץ מתחושת הכאב מתלוות שתי תחושות. האחת שעומדת להשתגע והשניה שאף אחד לא מבין ולא יכול לעזור. משפחתי בסוד העניין ומנסה לסייע. כאמור מקווה שלא תהיינה נפילות. זה פשוט נורא להגיע למחשבות של כאב וסיום החיים. תודה על התייחסותך -
טעות שהשתרבבה
מיכל 27/05/2014 | 17:15הכוונה למשפט הראשון הוא שניים וחצי כדורים. כרגע כיומיים עם 225 מג. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/05/2014 | 22:26למיכל שלום, למעט השמירה, וגם זה בספק, אין יתרונות לאשפוז על טיפול אמבולטורי. במידה ויש משפחה תומכת אינני חושבת שלאשפוז יתרונות אלא רק חסרונות. טיפלתי במטופלים רבים עם דיכאון ודיכאון עמיד ובמהלך כל השנים הללו שאני פסיכיאטרית אשפזתי שלושה חולים וזאת מחוסר ברירה. לדעתי כל עוד ניתן לסמוך על מטופל שיתריע אם הוא לא יוכל יותר להחזיק מעמד אין מקום לאשפוז, זה רק ייצור טראומה נוספת. זה עניין של פילוסופיה אישית. אין ספק שדיכאון זו המחלה האיומה ביותר שישנה ואנשים בדרך כלל מתקשים להבין את המצב של הסובל\ת ממנה. בדרך כלל תרופות נוגדות דיכאון במידה והן משפיעות הן יכולות לגרום בתחילה להחמרה ורק אחר כך לשיפור. החמרה כזו יכולה להעיד על כך שהתרופה מתחילה לעבוד. לגבי הונלפקסין והויאפקס המינון שבד"כ עוזר כנגד דיכאון הוא 225 - 300 מ"ג. האפקסור שזו התרופה המקורית פעיל בד"כ במינונים של 150 - 225 מ"ג. האם את מקבלת ונלפקסין? ויאפקס? ונלה? התגובה לתרופות נוגדות דיכאון הינה לאחר כארבעה עד שישה שבועות (ארוכים וקשים). במידה ולא משיגים תגובה או משיגים רק תגובה חלקית יש מקום להחליף את התרופה או לשלב תרופות. בשום מקרה אסור להרים ידיים. עצירות הינה אחת מתופעות הלוואי שעלולות להופיע. אני מבינה שתופעת לוואי זו הופיעה אצלך - חשוב שתשתי לפחות 3 ליטר מים ביום וחשוב שתאכלי מאכלים עתירי תאית. בנוסף, ניתן להיעזר ע"י נוזל אלוורה אשר ניתן להשיגו בסופר פארם. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה ו..
מיכל 28/05/2014 | 19:36כתבת את אשר חושבת. הקושי הגדול הןא שבתחושתי ...בניגוד לרצוני הפנימי..הייתי על סף התאבדות כל הזמן. זועקת לעזרה ולא יודעת מה לעשות. התחושה היא פחד ואובדן שליטה. תוסיפי לזה תחושה שמשתגעת ומשם אני מניחה שביקשו שאם לא יכולה להחזיק אפנה לאשפוז. עדיין נאחזתי ונאחזת שלא ללכת לשם. זה יהרוס את כל מה שבניתי בחיי ויגרום סבל ופחד לילדיי. תשובתך מאד הרגיעה אותי. בתוך שלל העצות המקצועיות חיפשתי משיהו שחושב כמוך אך מניחה שבשל הדאגה לחיי אמרו שאם מרגישה שלא אחזיק אלך להתאשפז. אני לוקחת ונלפקסין. לאור מה שכתבת אני במינון הנכון כרגע ואכן יש הטבה. 225 מג. וזה רק כמה ימים. כל נושא החלפת התרופות לקח 3 חודשים. למי שחולה בדכאון זה אכן סבל בלתי יתואר. קשה לי להאמין שבמה ה21 אין פתרון מייי. איך ניתן לדעתך לבדוק את יעילות התרופה והאם היא עובדת. כרגע לא מרגישה רע. אבל לא יודעת להעריך האם זהו המצב האופטימלי. מרגישה קופצנית ועם חיות. אולי קצת מידי וזה יתמתן. אולי כי המון המון המון זמן הרגשתי ככ רע. האם לדעתך יש לרדת מהלמיקטל. אישית לא אוהבת את התרופה הזו. יש תחושה של השטחת רגשות. מצד שני מתה מפחד מרגרסיה. אפילו לשניה אחת. פעמים רבות לוקח לי זמן להבין שהמצב מתדרדר. שוב תודה על ההתייחסות והתשובות המעמיקות. -
עכשיו רואה של הקופסא
מיכל 29/05/2014 | 06:48כתוב ויפקס -
האם נכון
מיכל 31/05/2014 | 00:05שמינון של 225 צריךמלהתחיל להשפיע תוך שבועיים עד ארבעה? אז השיפור שהיה לכמה ימים עבר. ובכאב התהומי חזר. התרופה במינון זה כשבןע. האם אמורות להיות עליות ומורדות? פוחדת שאעשה משהו לעצמי. ככל שהדכאון מחמי ככה אין לי שליטה עליו ועל הגוף והראש. איך מחזיקים? יש את הדכאוניים השקטים. אצלי זה הפוך והעוצמות מוציאות.מהדעת -
מיכל
אליאנה 03/06/2014 | 06:26תחזיקי מעמד הכאב יעבור בעזרת הכדורים יש אנשים שם שעוזרים כדוגמאות דר קרני -
תודה
מיכל 03/06/2014 | 07:23תודה. יש לי הרגשה שאף אחד לא מבין את חומרת המצב. יטדעת שצריך להחזיק. עושה הכל על מנת להחזיק אבל זה מטריף אותי. חסרת שליטה על מחשבות של סיום החיים ופגיעה עצמית. לא עשיתי אף אחד מהם. מפחדת שאם אתחיל אוהב את זה. הכאב ככ גדול והעוצמות ככ גדולות שמרגישה שכלום ל יעזור. משתגעת מכמות המחשבות הרעות. בתוך הכאב לא מצליחה להזכיר לעצמי שבתקווה ארגיש פעם יטתר טוב. עם המינון החדש העוצמות ירדו מעט אבל עדיין ישנם ימים נןראיים. איך יכול להיות שאדם סובל ככ במאה ה21 ואין מזור. מליון מחשבות קשות וכואבות ועם זה ממשיכה כבר חצי שנה...כמה עוד אפשר??? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/06/2014 | 16:24למיכל שלום, ייתכן ויש מקום להעלות את הויאפקס ל-300 מ"ג. גם אם הויאפקס לא יעזור מספיק יש תמיד אפשרות לעשות תגבור של התרופה נוגדת דיכאון. למשל 2.5 מ"ג אביליפיי גורמים לרבים שהם עם דיכאון עמיד לצאת מהדיכאון. מחשבות על התאבדות אינם אותו הדבר כמו ניסיון אובדני וכל עדו את נאבקת אני חשה שניתן לסמוך עלייך שלא תעשי שטויות. הסיבה למשך הזמן הארוך שלוקח לתרופות האלה להשפיע היא שההשפעה היא באמצעות שינוי מבנה מעטפת תא העצב. רק כאשר נעלמת רגישות היתר של מעטפת התא הנגדי מופיע השיפור. אני בספק שבעתיד הקרוב יהיו תרופות שישפיעו מהר יותר ואולם טיפול בנזעי חשמל הוא הרבה יותר מהיר ולמעשה גם יעיל. אינני סבורה שיש מקום בשלב זה לפנות לאמצעי זה כי למעשה לא עברת שום נסיונות של שילובי תרופות אשר מאוד ייתכן שיעזרו. התגובה הקצרה החיובית מעודדת ומצביעה על כך שהמצב לבילי וניתן לשינוי. עמדתי בנושא של חולים דכאוניים עמידים היא שצריך לחזור ולנסות ולנסות ולא להרים ידיים. בסופו של דבר את צריכה רק פתרון אחד ובסוף הוא יימצא. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
שוב תודה
מיכל 05/06/2014 | 02:50על ההסבר המפורט והאמונה בי. אני לא מתכוונת לעשות שום שטות. אבל בתוך הדכאון הכל יכול לקרות. מטופלת אצל אנשים טובים ומקצועיים ועזרתך לא תסולא בפז. שתי שאלות ברשותך. מדוע קבעת שיש לי דכאון עמיד?או שמא הבנתי לא נכון. החליפו לי את הויפקס הרגיל ב xr האם יש הבדל בינהם? עברו כשבועיים עם 225 מג. הפסיכיאטרית שלי רוצה לחכות עוד שבועיים ולראות מה המצב. אבל לא מתכוונת להעלות מינון. אלא אם לא יעזור להחליף תרופה. האם את יכולה לשער מדוע?מבינה ממך שכמה ימים טובים שהיו הם סימן לבאות...מקווה כך. תודה על התשובות האופטימיות והמעמיקות -
תחזיקי מעמד זה עובר באמת
אליאנה 05/06/2014 | 07:33להחזיק מעמד -
תודה רבה
מיכל 05/06/2014 | 11:41ממפוחדת ממה עובר לי בראש. כמה זמן עוד ניתן לחכות. יןדעת שצריך לחכות. אבל אף אחד לא יודע עד מתי. בא לי פשוט להעלם -
שלום מיכל
ר.צ. 05/06/2014 | 20:56ראשית, ישנו עיקרון יסוד בתרופות אנטי-דיכאוניות, שלא מפסיקים/מחליפים תרופה עד שלא מגיעים למינון מקסימלי ושוהים בו למשך מס' שבועות. מינון מקסימלי לויאפקס הנו 375 מ"ג. שנית, מהשילובים היותר נפוצים הנו ויאפקס+וולבוטרין או פחות נפוץ: ויאפקס+אדרונקס. האם הציעו לך? שלישית, בויאפקס XR מניסיון שלי כדאי לחלק את המנה היומית לשניים, בהפרש של כ-7-8 שעות. 225 מ"ג הייתי לוקח כך: 150 בבוקר (ב-8 בבוקר למשל) ו-75 מ"ג בשעות הצהריים המאוחרות (ב-15:00). בהצלחה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/06/2014 | 21:56למיכל שלום, ראשית, לא קבעתי שיש לך דיכאון עמיד. הזכרתי את הנושא בנושא של עמדתי נגד אשפוזים אפילו בחולים קשים אלו ונתתי דוגמאות לשילובים שיכולים לעזור במידה והויאפקס אינו עוזר. אולי כדאי שתקראי שוב את מה שכתבתי. אשר לויאפקס לעומת ויאפקס XR - היתרון העיקרי של הויאפקס XR הוא שהוא משפיע 24 שעות ולכן לוקחים אותו פעם ביום ואילו את הויאפקס הרגיל צריך לקחת פעמיים ביום. אינני יכולה לענות בשמה של הרופאה שלך. כל מה שאני יכולה להגיד זה מה אני הייתי עושה ואני הייתי בכל זאת ממצה את התרופה ועולה עד 300 מ"ג. בנוסף, לא הייתי רצה להחליף את התרופה אלא הייתי מנסה קודם כל לשלב אותה עם דברים אחרים וזה תלוי קצת ברקע ובהיסטוריה שלך עם איזה תרופה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/06/2014 | 15:48למיכל שלום, אין ברירה ואסור לך להרים ידיים. קשה להגיד אם בתוך 3-4 שבועות תרגישי יותר טוב ומספיק טוב אך יש עוד אופציות רבות. יש לך ילדים ואת חייבת לחשוב עליהם ולדעת, כפי שכתבה לך אלינה שבסופו של דבר יימצא הפתרון. בברכה, איתך, דר' קרני רובין -
את מקסימה
מיכל 07/06/2014 | 01:24האיכפתיות והמקצועיות שלך נשמעים עד לכאן. ועל כך מןדה. נראה עוד 3 שבועות מה יקרה. איך יודעם אם מרגישים טוב מספיק. כוונתי היא איך יודעם שהתרופה עובדת מלא ולא חלקי. הכל תלוי במצב הרוח?שנגמר הכאב הנפשי?שהנפילות הופכות קטנות יותר?נעלמות? זו יכולה להשמע שאלה דבילית אבל מקווה שאת מבינה כוונתי. עד כה אין שום הטבה... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 14:31למיכל שלום, כשתחזרי לאיתנך את תדעי את זה. אין דרך להגיד איך יודעים. פשוט השמש תזרח שוב והשמיים יהיו כחולים ותרגישי שמחה בלב. בברכה, דר' קרני רובין -
התרופה
מיכל 19/06/2014 | 06:32מרגישה יותר טוב. התרופה החלה סופסופ ליבוד. לוקחת ויפקס 225 מג. האם כשעולים מינון ל 300 נגיד ארגיש יותר טוב?כלומר האם עליה בתרופה תוביל לכיסוי יותר טוב? האם זה עובד ביחס ייר..? אשמח לחוד. -
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 14:49למיכל שלום, במידה ולא תרגישי 100 אחוז בסדר בעוד שבועיים הייתי עולה ל-300 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
כבר חודש
מיכל 04/07/2014 | 00:04עם ויפקס 300 מג. היו ירידות נוראיות. וכבר כמה ימים יש הטבה. אך עדיין בתחושה לא יציב ולא מאה אחוז. הרופאה הוסיפה לי 15 מג מירו כדי שנבדוק אם זה מייטיב את הרגשתי. במקביל עדיין לוקחת למיקטל 200 מג שבעתיד כשאתייצב נורידו לאט לאט. האם הפרוטוול הזה טוב? לדעת הרופאה אם לא יעזור...כמה זמן בודקים את המירו? אזי נעבור לאיקסל. אשמח לשמוע דעתך. כמו כן מבינה שמירו מוביל להשמנה, האם כך? תודה מראש -
בנוסף
מיכל 04/07/2014 | 00:07הוצע לי לקרוא על טיפול ששכחתי את שמו. שמים מין כובע ומשתמשים במגנטים. ללא הרדמה או סיכון. על מה מדובר ומה דעתך? -
טעות
מיכל 04/07/2014 | 00:25מינון 300 מג שבוע ימים. הבנתי שזה אמור לקחת זמן עד להתייצבות. סוג הדכאון שיש לי מוביל לירידות וכאב בלתי נסבל. הבנתי מהפסיכיאטרית שהפחד הוא שאתאבד באופן אימפולסיבי. אני יודעת בדיוק על מה היא מדברת. נלחמת בתקופות של הירידה בכל שניה שעוברת. הסבל עצום ומרגישה שמשתגעת. נלחמת חזק שלא לסיים את החיים ושלא להגיע למצב של פגיעה עצמית. יכולה להגיד שהעוצמות ככ גדולות שלא סומכת על עצמי שאעמוד בשניה הבאה שמגיעה. -
רק להוסיף
מיכל 07/07/2014 | 22:37עברתי יומיים של הקאות ובחילות נוראיות. ירדתי לרבע כדור של מירו בנוסף לשאר התרופות. השמש התחילה לזרוח..סופסופ. הציפורים עוד לא מצייצות אבל נראה שזה הכיוון. במקביל בטיפול כדי להבין את מקורות הדכאון. מאד מאד מפחדת שיחזור הדכאון. היש סיכוי? האם יש צורך לעשות עוד משהו או להמתין שיתייצב? מתי אפשר יהיה להתחיל להוריד את הלמיקטל המגעיל? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 20:05למיכל שלום, הפרוטוקול נשמע בסדר. לגבי השפעת המירו, נראה לי שתוך שבוע שבועיים זה צריך לתת את אותותיו. המירו אכן פותח את התיאבון אך אפשר להימנע מהשמנה ע"י אכילת חלבונים במקום פחמימות. לפני מעבר לאיקסל או עדיף סימבלטה יש מקום לנסות תוספת של אביליפיי במינון מזערי של 2.5 - 5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 20:07למיכל שלום, הטיפול במגנטים נקרא TMS עמוק, והוא מאוד יעיל. זה מעין טיפול בנזעי חשמל בלי ההרדמות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 20:11למיכל שלום, אני שמחה שהשמש מתחילה סוף סוף לזרוח. במידה ותפסיקי את הכדורים יש סיכוי טוב שהדיכאון יחזור. מדיכאון יוצאים תמיד בזיגזוג ולא בקו ישר. לדעתי ניתן להתחיל להוריד את הלמיקטל ב-25 מ"ג לשבוע כבר כעת. יחד עם זאת, כדאי שתעשי זאתץ בתיאום עם הפסיכיאטר שמטפל בך. נראה לי שאת עושה כל מה שצריך והעיקר שאת נאבקת. בברכה, דר' קרני רובין -
ד״ר קרני
גולשת 12/09/2014 | 18:16סבלנותך הבנתך ורגישותם נוגעת ללב!את מגשימה את האמירה שיש להשיח את הכאב לאחר והוא מושיט יד תומכת ! מקוה שמיכל עברה כבר את התקופה הקשה וחל שיפור אצלה ! ישר כוח לרופאה וגם לך מיכל! שבת שלום ומבורך!
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד