פורום פסיכיאטריה - עמוד 1016
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אוסידי מגיב במאניה
אני 18/08/2014 | 01:29בן אדם עם אוסידי מובהק שמגיב ל ssri במאניה או היפומאניה האוסידי ייעלם לגמרי ומה שיקרה זה בעצם התוצאה ההפוכה של אוסידי בן אדם רגוע יותר מדי שממש לא מטריד אותו כלום? או שזה לא אפשרי שהאוסידי ייקבל תוצאה הפוכה?פתח בחלון חדש-
מעניין אותי לדעת
דפי 18/08/2014 | 09:28שלום, אני גם סובלת מאוסידי והפרעה דו קוטבית, שהבנתי לאחרונה שאלה הסיבות לתחושותיי. השאלה שלי: האם נוגדי דיכאון לא מעוררים אצלך את המאניה? כי כשניסיתי לקחת נוגדי דיכאון, זה גרם לי להיות במצב מאני, עד כדי הזיות שמיעה ותחושת היי גבוהה. אשמח לתגובה. יום טוב. -
חייב לציין לכם משהו
חיים 18/08/2014 | 22:48OCD שמתי לב שהוא מגיב ופוחת לאפס במצב של עירנות מקסימלית בגלל זה משתמשים באדרונקס לטיפול בריכוז . שבנאדם מפוקס ומרוכז לחלוטין אין OCD ואז יש תחושת היי ככה אני חושב . בהצלחה -
יכולים לגרום למאניה
אני 19/08/2014 | 01:36למי שיש נטייה לכך -
ocd
אני 19/08/2014 | 01:36זה יותר קשור לחרדה לכן דברים שמעוררים חרדה יכולים להחמיר את ההפרעה -
חיים
דפי 19/08/2014 | 06:32אתה צודק. שמתי לב כשיש לי חרדה האוסידי מתגבר. במצב היפומאני כשיש לי ביטחון עצמי, אין לי אוסידי. אבל אני לא יודעת איך לאזן את עצמי, כי כשאני במצב היפומאני הוא קיצוני אצלי, יכול להיות שזה אפילו מאניה. איך אני מאזנת את עצמי זו השאלה.? יום טוב. -
בקלות
אלכס 19/08/2014 | 13:10זיפרקסה+פרוזק. דפלפט+ציפרלקס למיקטל או לבד או מינון נמוך של לוסטרל. האופציה הראשונה היא המועדפת ע״י אירגון הפסיכיאטרי האמריקאי. בהצלחה. -
דפי
חיים 19/08/2014 | 20:33כן דפי שהחרדה גוברת אצלי אני יודע שה OCD מהתגבר לוריבן עשה שאין לא זה ולא זה אבל רק לכמה שעות החזיק מה בדיוק את מרגישה שיש לך מאניה? מה עולה לך לראש? -
האופציה הראשונה
אני 21/08/2014 | 22:18אתה עולה 10 קילו בחודשיים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 16:42לדפי ולאני שלום, יש מטופלים הסובלים מOCD וכאשר הם מקבלים טיפול נאות בהפרעה זו הם מפתחים מאניה. במקרים אלה, צריך לתת טיפול בSSRI'S תחת ההגנה של טיפול מונע מאניה. לדוגמא: פפוקסיל במינון גבוה (200-300 מ"ג) בשילוב עם ליטיום או אביליפיי. או פרוזק (פריזמה) במינון גבוה (60 מ"ג) בשילוב עם הליטיום או האביליפיי. בכוונה אינני כותבת בשילוב עם זיפרקסה בגלל בעיית ההשמנה הקשה. בשילוב מהסוג האמור, מצד אחד ניתן להתגבר על הכפייתיות ומצד שני למנוע את המאניה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 16:45לחיים שלום אני לא בטוחה שיש לך OCD לאור הפתרונות שעוזרים לך. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 16:46לאלכס שלום ממתי למיקטל עוזר לOCD? בברכה, דר' קרני רובין -
מה שהתכוונתי
אני 06/09/2014 | 17:06איך תהיה ההתנהגות והמחשבות של אדם שיש לו אוסידי ומקבל טיפול תרופתי והוא מפתח מאניה איך תהיה ההתנהגות שלו בזמן שהוא במצב מאניה ? הרי לא ייתכן מאניה עם אוסידי בו זמנית? הוא יהיה רגוע מאוד עם בטחון עצמי בשמיים ולא יהיה לו את המחשבות המציקות אלא רק מחשבות טובות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/09/2014 | 22:52לאני שלום, הוא יכול להיות מאוד רוגזני ותוקפני. דר' קרני רובין -
שיקול דעת מוטעה של הרופא שלי
זהבית 12/09/2014 | 16:14עכשיו אני יודעת בוודאות שליתיום אינו הפתרון בשבילי. אם הוא מאזן מאניה ואני סובלת מההפך -מדיכאון. למה שהוא ירצה לתת לי ליתיום? בשילוב עם הפבוקסיל כשהפבוקסיל לא עוזר לי לדיכאון.
-
-
לד"ר קרני ולר.צ. המלומד
זהבית 07/09/2014 | 03:33אילו כדורים משתלבים טוב יותר זה עם זה? פבוקסיל 300, מירו 7.5, לוריבן 2, סטילנוקס 10 פבוקסיל 300, מירו 7.5, קלונקס 1, סטילנוקס 10 פבוקסיל 300, מירו 7.5, לוריבן 2, בונדורמין 0.25 פבוקסיל 300, מירו 7.5, קלונקס 1, בונדורמין 0.25 האם בונדורמין במינון כה נמוך בכלל ישפיע עליי אחרי שלושה חודשים עם סטילנוקס 10 מ"ג? או שעדיף אימובאן (נוקטורנו) 7.5 מ"ג? ומי מהם משתלב טוב יותר עם שאר הכדורים (פחות אינטראקציות)? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
הגודל לא קובע
ר.צ. 07/09/2014 | 19:53לדעתי אין הבדל בין 4 השילובים מבחינת אינטראקציות אפשריות. כך שלמעשה את שואלת איזה תרופת הרגעה עדיפה ואיזו תרופת שינה עדיפה. למיטב ידיעתי קלונקס חזקה מלוריבן, מבלי להתייחס למינונים שרשמת. לגבי כדור שינה: בונדורמין 0.25 מ"ג שקול לדעתי לסטילנוקס 10 מ"ג או לנוקטורנו 7.5 מ"ג ואין משמעות למשקל החומר הפעיל בכדור. אילו הם חומרים שונים (כימיה..) ולא ניתן להשוות מידות. לדעתי אין עדיפות לאחת על השנייה - מה שיותר מרדים אותך הוא יותר טוב לך , ולחולה אחר יתכן להפך. צריך לנסות. -
תודה רבה
זהבית 07/09/2014 | 20:54אהבתי את הכותרת. חחח. הלילה אני מנסה משהו חדש שהציעה הרופאה. העליתי את מינון המירו מרבע לחצי כדור ואני מקווה שהוא ירדים אותי לבדו וייתר את הצורך בכדור שינה (הלוואי...) אני עושה זאת לאחר הסתייגויות רבות כי התקפי האכילה פשוט בלתי נסבלים ואני אחרי דיאטה שבה השלתי 20 קילו. נקווה לטוב. תודה :-) -
לגבי אדרונקס
זהבית 11/09/2014 | 00:24אני בוחנת את האפשרות. אם הוא נותן (בערך) את אותו אפקט של מירו וניתן לקחת אותו בבוקר זה בדיוק מה שאני צריכה. אם אני מבינה נכון אין SNRI שכל כך יעיל ל-OCD. אם אני בוחרת להמשיך עם הפבוקסיל והוא עוזר מבחינת OCD אך לא מבחינת דיכאון אולי הפתרון הוא להוסיף NRI להשלמת הטיפול בדיכאון. שאלותיי ברשותך: אני רואה כאן באינפומד שיש לכדור הרבה תופעות לוואי. מה שחשוב לי בעיקר זה שלא יגרום לי להפרעה בשינה ושלא יגביר לי את התיאבון. אני סובלת מערנות יתר ולכן הרופא שלי לא ממליץ לי על תרופות שעובדות על נוראפינפרין. למירו יש השפעה מעוררת עליי בתחילה, אך הוא גם מאריך את משך השינה שלי, מה שכדור השינה לא עשה לבדו. למירו יש השפעה נהדרת עליי... חוץ מהקטע של האכילה. אז אני נאלצת לקחת אותו בערב ולצערי רק אז חשה את תחושת ההקלה של נוגדי הדיכאון הקודמים שלקחתי. וככה אני מרגישה שבמשך היום אני לא מכוסה. בהנחה שאצטרך לקחת מינון מלא, האם ניתן לקחת את כל המינון בבוקר? או שחייב לחלק לבוקר וצהריים? האם יש לו השפעה מרגיעה? אני לא רוצה שום דבר ממריץ או משפר תיאבון. תודה רבה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 21:10לזהבית שלום, אני מצטרפת לתשובתו של ר.צ. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 21:15לזהבית שוב שלום, אדרונקס הינו כדור נוגד דיכאון יעיל. תופעות הלוואי של האדרונקס הינן קלות, מופיעות בשבועות הראשונים של הטיפול, ונעלמות בדרך-כלל לאחר מכן. תופעות הלוואי הנפוצות יותר הינן יובש בפה, הפרעות בשינה, עצירות, הזעת-יתר, כאבי ראש ובחילה. תופעות לוואי אלה יכולות להופיע ויכולות שלא להופיע. אדרונקס יש לקחת בשתי מנות, בוקר וצהריים. יחד עם האמור, אינני אוהבת את הקוקטייל של שלוש תרופות נוגדות דיכאון. נראה לי שיש מקום שתתיעצי עם הרופא המטפל שלך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
שלום ד"ר ותודה
זהבית 11/09/2014 | 22:36התכוונתי לאדרונקס במקום מירו. אני רוצה להחליף את המירו משתי סיבות: הוא מעורר תיאבון והוא נותן לי הקלה רק בערב. אני מחפשת כדור בוקר שייתן לי הקלה בבוקר ושלא יעורר תיאבון. האם אדרונקס מתאים בשילוב עם פבוקסיל? הרופא שלי המליץ לי על ליתיום או על סרקוול במינון 12.5 מ"ג ואני לא ששה לקחת אף אחת מאלו. אם אדרונקס מתקבל על הדעת מבחינת שאר הטיפול שלי (פבוקסיל 300 מ"ג, סטילנוקס וקלונקס), 1. באיזה מינון אצטרך לקחת אותו כדי שיהיה טיפולי לדיכאון? 2. האם הוא מתנגש או מסוכן עם הפבוקסיל מבחינת רמותיהם בדם? 3. האם הוא מעורר תיאבון? גורם להשמנה? האם הוא גורם לגירוי קיבתי? 4. במידה שאקח אותו במינון נמוך, האם אוכל לקחתו רק בבוקר? 5. האם הוא מעורר עד כדי כך שאצטרך להמשיך לקחת כדור שינה במשך כל הטיפול אתו? תודה רבה.
-
-
אין פבוקסיל בשחרור מושהה?
אבי 07/09/2014 | 23:46כמו בארצות הברית שיהיה אפשר לקחת פעם ביום?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 22:11לאבי שלום, אין. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
פריזמה
שלי 07/09/2014 | 22:49אני לוקחת פריזמה כבר במשך כארבעה חודשים, כדור וחצי. הרופא שלי נתן לי אותו במטרה לעורר אך אני מרגישה רק יותר ויותר עייפה במהלך כל היום, ואני עוד לוקחת את הכדור לפני השינה. בנוסף אני מרגישה לאחרונה קהות חושים ורגשות מאוד שטחיים, כאילו לא מרגישה דבר.. יכול להיות שכל אלה תופעות לוואי של הפריזמה? האם כדאי לי להחליף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 22:09לשלי שלום, אני לא מבינה ממה את סובלת, מה האבחנה? מסיבה זו אני לא יכולה לומר אם להחליף את הכדור או לא. "קהות החושים ורגשות מאוד שטחיים, כאילו לא מרגישה דבר" יכולים להיות תופעת לוואי של הכדור. צודק חיים שנוטלים את הכדור בבוקר מאחר והוא יכול לגרום להפרעות בשינה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
פריזמה
שלי 07/09/2014 | 22:49אני לוקחת פריזמה כבר במשך כארבעה חודשים, כדור וחצי. הרופא שלי נתן לי אותו במטרה לעורר אך אני מרגישה רק יותר ויותר עייפה במהלך כל היום, ואני עוד לוקחת את הכדור לפני השינה. בנוסף אני מרגישה לאחרונה קהות חושים ורגשות מאוד שטחיים, כאילו לא מרגישה דבר.. יכול להיות שכל אלה תופעות לוואי של הפריזמה? האם כדאי לי להחליף?פתח בחלון חדש-
אותי עשה גם עייף
אני 07/09/2014 | 23:44זה תופעת לוואי שתתכן אצל הפרוזק -
והמשכת?
שלי 08/09/2014 | 07:21המשכת עם הפריזמה? זה פשוט גורם לי כבר לשאול אם זה פשוט מחוסר התאמה לכדור. -
ממה שידוע לי פריזמה לוקחים בבוקר
חיים 08/09/2014 | 20:50כי הוא מעורר -
לא הצלחתי לישון דקה עם הפריזמה
מעיין 08/09/2014 | 21:27הכדור ממש עורר אותי ולא יכולתי להירדם לדקה... מאוד אינדיוידואלי -
זה באמת מאוד אינדיבידואלי
שלי 08/09/2014 | 21:34אותי הוא ממש מרדים -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 22:09לשלי שלום, אני לא מבינה ממה את סובלת, מה האבחנה? מסיבה זו אני לא יכולה לומר אם להחליף את הכדור או לא. "קהות החושים ורגשות מאוד שטחיים, כאילו לא מרגישה דבר" יכולים להיות תופעת לוואי של הכדור. צודק חיים שנוטלים את הכדור בבוקר מאחר והוא יכול לגרום להפרעות בשינה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
OCD חריף
חולה OCD 07/09/2014 | 20:38שלום ד"ר רובין, כבר כתבתי בפורום הזה פעם בכינוי "אורח", אני סובל שנים ארוכות מ-OCD וזה רק הולך ומחמיר. בנוסף אני סובל מתסמונת אספרגר (שאובחנה רק אחרי גיל 20), מעי רגיז ואיזשהו סוג של תשישות כרונית או פיברומיאלגיה. הסיבה שהחלטתי לכתוב כאן היא כי המצב שלי החמיר שוב, אני מחפש נואשות תמיכה ואיני יודע איפה למצוא אותה. האנשים שסביבי היו רוצים לעזור אבל לא מבינים מה זה אובססיה. בעבר הרחוק OCD שלי כלל טקסים שונים ומשונים מכל הסוגים, שטיפות ידיים, אובססיות בנושא דת (אני חוזר בתשובה), אמונות טפלות ומה לא. היום ה-OCD שלי רובו ככולו מחשבות, מחשבות שונות ומחרידות עד כדי כאב וחרדה איומה בצורה קיצונית. גם המחשבות שינו נושא במשך השנים. כיום זה בעיקר הפחד מעצם המצב שלי (הפחד מהפחד), אובססיות של ספק לגבי כמעט כל דבר בחיים. לפני 5 שנים התחלתי לראשונה טיפול תרופתי, יחד עם CBT. לא התרופות ולא ה-CBT לא הביאו הקלה ממשית ואז ניסו לתת לי נוגדי פסיכוזה כתוספת טיפול (איני פסיכוטי חס וחלילה אבל הדבר נהוג ב-OCD עמיד). מה שפיתח אצלי חרדות נוראיות מתרופות, מפסיכיאטרים ומתופעות לוואי. בעיקר מתופעות הלוואי של העייפות והתשישות הקשה מנוגדי הפסיכוזה. גם ככה אני סובל מעייפות כרונית, אבל נוגדי הפסיכוזה גרמו לי עייפות קשה ביותר שהפריעה לתפקוד וגרמה חרדה קיצונית מעצם העייפות. לא שאני מאשים את הרופאים או התרופות, פשוט המוח החרדתי שלי מפתח חרדה מכל דבר. בהמשך וויתרתי על התרופות אבל לפני שנה וחצי המצב שוב החמיר. נפלה עלי חרדה קשה ובלתי מוסברת, לא הייתי מסוגל להישאר לבד מרוב פחד, לא הייתי מסוגל לישון בלילה, לאכול וכל שכן לתפקד, הכל בגלל החרדה. כל שניה הייתה בשבילי אינסוף של כאב וסבל. חזרתי לפסיכיאטר שקבע שכל זה הוא ה-OCD שלי ולא משהו אחר. קיבלתי אנפראניל, אבל מכדור אחד קיבלתי תופעות לוואי כל כך קשות, שהרגשתי שאני בגהינום : הזעה קשה, כאבי בטן, בחילה כמעט עד הקאה, קושי במתן שתן, עייפות קשה, תשישות, בלבול והחמרה של החרדה. לא העזתי לקחת עוד כדור מהדבר הנוראי הזה, למרות שידוע לי שהוא התרופה הכי יעילה ל-OCD. מאז ועד היום לאובססיות שלי נוספו מחשבות חודרניות על אנאפרניל. אחרי עוד נסיונות תרופתיים שונים, שכללו גם נסיונות עם נוגדי פסיכוזה שלא הרגיעו אותי אפילו טיפה, אושפזתי במיון פסיכיאטרי ואחר כך באשפוז יום. קיבלתי תרופות ששיפרו את המצב לפחות חלקית - ויפאקס, בונסרין ולוריבן. בונסרין גם החזיר לי את היכולת לישון בלילה. CBT החליטו שלא מתאים לי אחרי כל הנסיונות בעבר שלא עזרו. התחלתי להרגיש יותר טוב, לעבוד במשרה חלקית, אבל החרדה לא ממש הרפתה ממני. כל ערב הייתי מפחד שלא אישן בלילה. כל הזמן הייתי מפחד שהמצב יחמיר, שאשאר לבד בבית וזה יגרום לי לחרדה, שאגיע שוב לאשפוז, שאקבל שוב תרופות בלתי נסבלות. גם לגבי התרופות שאני לוקח היו לי פחדים ואובססיות אבל לא הפסקתי לקחת אותם. אבל בגדול המצב היה יותר טוב. אבל שבוע שעבר הכל התחיל שוב. בהתחלה זו הייתי תחושת חרדה קשה בלתי מוסברת, אחר כך חרדה מההחמרה במצב ובמהרה החיים שלי שוב הפכו לחרדה ואובססיה אחת גדולה. שוב כל שניה כאב בלתי נסבל. שוב אני מרגיש שאני לא יכול יותר לשאת את הסבל הזה אפילו רגע אחד. שוב אני מרגיש את כל אותם התופעות כמו של התקף חרדה - כאבי בטן, סחרחורת, חולשה, פחד להשתגע, דפיקות לב, חוסר אוויר וכו' - רק שלא כמו בהתקף שנמשך זמן מוגבל אני מרגיש אותם ימים שלמים כמעט בלי הפוגה. שוב כל דבר גורם לי לחרדה, הפסיכיאטר שאליו צריך לפנות, התרופות, המצב שלי. עד כדי כך שאם אני מרגיש רגיעה והקלה לזמן קצר, עצם תחושת ההקלה גורמת לי חרדה - כי אני יודע שעוד מעט ההקלה תיגמר ושוב יבוא הסבל האינסופי. שוב יש לי פלאשבקים - כל דבר שאני עושה גורם לי זכרונות איך עשיתי את אותו הדבר פעם הקודמת שהייתה לי החמרה וכל התחושות מהעבר ישר חוזרות אלי באותו רגע. המחשבות החודרניות - על התרופות השונות, על הסבל שלי, על בית החולים הפסיכיאטרי - לא הרפו ממני כל השנה כולה. אבל עכשיו זה ביתר שאת. קמתי היום בבוקר (לפחות הבונסרין דאג לי לשינה בלילה ואני מקווה שימשיך ככה) וישר התחלתי פשוט לשקשק מחרדה, הלסת שלי פשוט התחילה לרעוד כאילו זה היה יום חורפי קר. הרגשתי עייפות נוראית למרות שישנתי לילה שלם (כאילו לקחתי אנאפרניל או נוגד פסיכוזה...). הרגשתי שאני יותר מת ח"ו מאשר חי. הרגשתי שאיני מסוגל לסבול את הייסורים האלה יותר וחשבתי שאולי כבר עדיף להיות מת ח"ו מאשר לסבול זאת (כמה שאני מפחד ממחשבות אובדניות איני מגדיר זאת ככה, איני רוצה להתאבד ח"ו ולו מהסיבות שזה יכול רק לסבך אותי הרבה הרבה יותר, חוץ מזה אני גם דתי). כל התרופות שאני לוקח פשוט לא עוזרות לחרדה !!! מתוך חרדה נוראית מעצם השיחה התקשרתי לפסיכיאטר שלי. הוא יכול לקבל אותי רק ביום רביעי ומה אעשה עד אז ? מבחינתו אם איני יכול לסבול שאפנה למיון פסיכיאטרי, רק שאני מפחד מהאשפוז שם או מהתרופות המפחידות שאני עלול לקבל שם. בנוסף, באשפוז במיון שלנו פשוט אין עם מי לדבר. אין שם שום תעסוקה חוץ מלשבת ולבהות בקירות ולחכות שהתרופות יתחילו להשפיע (או שלא ואז מעבירים למחלקה אחרת...). גם סתם ככה אין לי כל כך עם מי לדבר, לפחות מהסיבה שאנשים שלא סובלים מזה לא מבינים בכלל ממה אני מפחד. משפחה כמעט ואין לי, אבא שלי סיעודי, שוהה במוסד ולא מתקשר עם הסביבה, לאמא שלי אין כבר כוח לשמוע אותי. למרות שהיא סובלת מדיכאון וסבלה בעבר מהתקפי חרדה, לא נראה שהיא בכלל מבינה אותי. היא כל הזמן באה אלי בטענות למה אני לא שולט על עצמי ונראה כאילו היא מתכחשת למצב שלי. כרגע אני בדילמה, כמובן לא בדילמה רגילה אלא בדילמה אובססיבית-כפייתית - האם להתאמץ לחכות עד יום רביעי או לרוץ למיון למרות הכל ? האם המצב שלי הוא מצב חירום ? האם יש פתרון חירום למצב שלי שלא יגרום לי כל כך הרבה סבל וחרדה ? אני מתפוצץ מסבל ואובד עצות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 22:03לחולה OCD שלום, אני מבינה שכבר החלטת בעצמך אם לחכות ליום רביעי או לא. אולי כדאי שתבקש מהפסיכיאטר שלך הוראות מה אתה יכול לקחת להרגעה במצב שכזה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
שינוי תרופתי
אני 07/09/2014 | 14:50ד'ר קרני שלום. עד עכשיו לקחתי 2 ציפרלקס בייחד עם קלונקס במשך חודש עקב דכאונות וחרדות קשים.כשראיתי שאין שינוי פניתי שוב לפסיכיאטר והוא נתן לי ויאפקס ואמר לי להמשיך עם ציפרלקס אחד במשך שבוע ובלילה לקחת פרפנאן4 מג.את הקלונקס הפסקתי לגמריי.כבר יומיים שאני על התרופות האלו ואתמול בלילה היו לי חרדות קשות והרגשה ממש רעה.מרגישה ששום דבר כבר לא יכול לעזור לי ואני לא מצליחה לצאת מזה.האם את חושבת שאני אמורה להמשיך עם הפרפנאן למרות מה שהוא עושה לי? או אולי לקחת קלונקס במקום? אני בקושי יוצאת מהבית בגלל החרדות האלו ומצפה כבר לשינוי.אני יודעת שהתרופות האלו לוקחות זמן עד שהן משפיעות,אבל האם התופעות לוואי האלה מקובלות? האם זה יכול לעשות לי יותר רע ממה שאני מרגישה? אודה לך על תשובה...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 21:51לאני שלום, אישית אינני גורסת בטיפול בפרפנאן בדיכאון עם חרדות. אני גם מתקשה להבין מדוע לאחר 4 שבועות יש מקום למהפך מסוג זה. ייתכן ויש מקום לייעוץ נוסף. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
חוסר חלבון טוטאל בי בבדיקת דם האם סימפטום של סרווקוול
ללא 07/09/2014 | 13:35בבדיקת דם אצל מי שנוטל סרווקוול במינון של 800 מ"ג ליום, נמצא כי החלבון הינו נמוך ואינו נמצא בטווח הנורמה. האם זו עלולה להיות השפעה של הסרוקוול?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 21:47לללא שלום, לא ידוע לי על כך שסרקוול גורם לירידה בחלבוני הדם. נראה לי שיש מקום לבירור הנושא ע"י רופא המשפחה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
עזרה
מוטי 07/09/2014 | 09:35נוטל לוסטרל שנה 50 מג עקב חרדה ורגישות נפשית במצב רוח בדרך כלל לא מעשן בתקופה האחרונה יצא לי לעשן משהוא כמו שבועיים רצוף (סיגריות) 2-3 ביום שמתי לב להחמרה בחרדה ובמצברוח ירוד יש מצב שזה עקב הניקוטין אשר גורם לאינטראקציה ומצריך העלאת מינון נ.ב לא רוצה לעשן יותר אפילו שאיפה אחת אשמח לקבל תשובותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 21:29למוטי שלום, בדרך כלל 50 מ"ג לוסטרל זה כמו להיות "חצי בהריון". מניסיוני המינון הממוצע של לוסטרל שעוזר לחרדה ודיכאון הוא 150 מ"ג. 2-3 סיגריות וודאי שלא גרמו לכך שה-50 מ"ג פחות יעילים. בעונה זו בדרך כלל רואים החמרה של חרדות ודיכאון והדבר מחריף לאחר מעבר לשעון החורף. כנראה שזה קשור לאורך היום. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
לא הבנתי
שרון 03/09/2014 | 21:11אם הבנתי נכון סרוקוול אמור להפחית מאניה. אז למה הפסיכאטר מבקש שאקח סרוקוול כשאני סובל ממצב רוח דיכאוני? (דו-קוטבי, על למיקטל)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 18:31לשרון שלום, ראשית, לדעתי שאלה זו צריך להפנות לפסיכיאטר שלך. שנית, יש טענה כי סרקוול במינון של 300 מ"ג משמש כנוגד דיכאון. יצוין כי דיכאון של הפרעה דו-קוטבית הוא בהחלט דיכאון שיש לטפל בו. לכל אחד שיטותיו הוא. בברכה, דר' קרני רובין -
הפסיכיאטר שלי אותו דבר
זהבית 07/09/2014 | 03:39אני סובלת מ-MDD ומ-OCD. התמונה הדיכאונית לא עוברת, אני רחוקה מלהיות במאניה, והוא רוצה להוסיף לי לפבוקסיל 12.5 מ"ג סרקוול. לא ברור. אולי מטפל בנו אותו רופא? -
יש הרבה רופאים
חולה OCD 07/09/2014 | 17:35יש הרבה רופאים שמשתמשים בסרוקוול למגוון מטרות, נגד דיכאון, חרדה ועוד. גם אני מכיר אנשים שלוקחים סרוקוול כתוספת טיפול נגד דיכאון. אבל לי אישית נגד חרדה קשה של OCD סרוקוול בכלל לא עזר. -
פה את טועה ד"ר , מצטער
אחד שלקח וסבל 08/09/2014 | 20:39סרוקוול מגביר דיכאון לרמה של רצון למות. אצל אנשים שאינם פסיכוטיים. -
גם מגביר מחשבות טורדניות
אחד שלקח וסבל 08/09/2014 | 20:41יש לי OCD והכדור החמיר אותו לגמרי ממליץ לא לגעת בכדור הארור הזה -
ד"ר קרני בבקשה דחוףדחוף - בהמשך
שרון 09/09/2014 | 13:50אנא התייחסי לתגובות שנוספו לתשובתך. אני לחוצה מאוד עתה ומבולבלת... בסהכ רוצה לרדת מדיכאון וחרדה ובטח שלא להיות זומבי או רדומה. את חושבת שהשילוב האמור יכול לעבוד? למיקטל + סרקוול או אביליפיי. חשו לשמור על עירנות וחדות. אני סטודנטית ומתחילה עבודה חדשה איזה יאוש:(((( -
ד"ר המשך - מתייאשת
שרון 09/09/2014 | 13:53ויש גם טורדנות, כפיתיות ..... הכי פשוט לי זה להקשיב לפסיכאטר וזהו, אבל מלאת חששות והתנגדות. לנסות? לשנות לפסיכיאטר עם גישה שונה. חייבת את דעתך הכנה. -
ד"ר - ביליפיי אותן השפעות? - דחוף מחרתיים אצל פסיכיאטר
שרון 10/09/2014 | 09:06כמו שחברים כתבו כאן? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 21:23לשרון שלום, אני אישית במצב כמו שלך הייתי מוסיפה SSRI כמו לוסטרל 100-150 מ"ג, בשילוב עם למיקטל 100 מ"ג ואביליפיי 5 מ"ג לפני השינה ואם דרוש עם לוריבן 1 מ"ג. המחשבה מאחורי השילוב הזה היא להשתמש באביליפיי כמגביר של האפקט האנטי דיכאוני שיכול להיות ב"היכון" להעלאה במינון במידה ויש גלישה למעלה. אשר לסרקוול, כתבתי שיש הסוברים ש-300 מ"ג יש להם אפקט אנטי דיכאוני. אני אישית לא ראיתי גדולות ונצורות בכיוון זה. יש מקום אולי שתקבלי ייעוץ נוסף. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 21:25לשרון שלום, אני אישית במצב כמו שלך הייתי מוסיפה SSRI כמו לוסטרל 100-150 מ"ג, בשילוב עם למיקטל 100 מ"ג ואביליפיי 5 מ"ג לפני השינה ואם דרוש עם לוריבן 1 מ"ג. המחשבה מאחורי השילוב הזה היא להשתמש באביליפיי כמגביר של האפקט האנטי דיכאוני שיכול להיות ב"היכון" להעלאה במינון במידה ויש גלישה למעלה. אשר לסרקוול, כתבתי שיש הסוברים ש-300 מ"ג יש להם אפקט אנטי דיכאוני. אני אישית לא ראיתי גדולות ונצורות בכיוון זה. יש מקום אולי שתקבלי ייעוץ נוסף. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד