פורום פסיכיאטריה - עמוד 1053
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הפסקת ציפרלקס
Daniel 16/07/2014 | 18:20ניסיתי להפסיק 10 מ"ג ציפרלקס בבת אחת (לאחר נטילה של כמה חודשים) הפסקתי לשבוע, אבל כבר לאחר כמה ימים אני אני מתחיל להרגיש זעם ועצבים על כל דברים אני רב עם כולם מתעצבן מכל שטות ממש משהו נוראי זה ממש לא מאפיין אותי גם עוד מלפני הנטילה של הציפרלקס לא הייתי ככה קראתי באינטרנט והרבה מתלוננים על זה שזה קרה להם גם אפשר בבקשה להבין מה גורם לכך מההיבט הפנימי של העניין כלומר מה מתרחש במוח שגורם לכך בעת ההפסקה, והאם תופעה זו ידועה לך בהפסקה חדה? אילו עוד תופעות יכולות להתרחש בזמן הפסקה חדה שכזאת, במה עוד נתקלת, אשמח לפירוט. (למשל היה לי גם חוסר שיווי משקל בראש אבל זה עבר, אשמח לפירוט של עוד תופעות אפשריות) ביינתים חזרתי לציפרלקס אחרי ההפסקה של שבוע (שהספקתי לריב עם ולצאת על הרבה אנשים בשבוע הזה) תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:48לדניאל שלום, לא מוכרת לי התופעה של לריב עם אנשים כאשר עושים הפסקה חדה בלקיחת SSRI. ייתכן והדבר נובע מכך שה-SSRI היווה מכסה לכעסיך וכאשר הוסר בבת אחת כמו הסרת מכסה מסיר לחץ, התחלת להתפרץ. הפסקה חדה של ציפרלקס יכולה לגרום לתחושת אי נוחות במשך מספר ימים אבל לא יותר מזה. כן יכולים לחזור הסימפטומים שבגינם התחלת לקחת את הציפרלקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שימוש בקסנקס
דינדוש 16/07/2014 | 17:20ד"ר שלום מטופלת ב200 מ"ג לוסטרל כבר 3 שבועות וכן קסנקס פעמיים ביום של 0.5.מתי אפשר להתחיל להפסיק קסנקס? אני מרגישה איתו הקלה. האם אפשר יותר מפעמיים ביום?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:44לדינדוש שלום, למה אצה לך הדרך להפסיק את הקסנקס? ובו זמנית את שואלת האם ניתן לקחת יותר? את הקסנקס יש להתחיל להוריד בהדרגה רק כשיש החלמה. ניתן להעלות את המינון לטעמי לא יותר מ-4 פעמים ביום של 0.5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עמידות\סבילות לssri?
צחי 16/07/2014 | 16:16קורה לפעמים שאחרי שבן אדם מטופל למשך תקופה ארוכה בssri הגוף שלו מפתח עמידות לתרופה שהוא לוקח והיא מפסיקה להשפיע עליו. ואז הדיכאון והחרדה חוזרים. זוהי לא תופעה נפוצה אך היא קורת לפעמים. השאלה שלי היא מה עושים במקרה כזה? האם מעבר לתרופה אחרת ממשפחת הssri יכולה לעזור או שהגף פיתח עמידות לכל משפחת התרופות הללו וגם תרופה אחרת כבר לא תשפיע עליו?פתח בחלון חדש-
לא חושב
אני 18/07/2014 | 22:53ייתכן שהגוף מתרגל לתרופה והיא מפסיקה להשפיע עליו(רצוי להעלות מינון לפני שמחליפים) אבל תרופה אחרת זה אומר מולקולה שונה והגוף צריך גם זמן להתרגל אליה לכן שווה לנסות אומרים שהגוף לא מתרגל לתרופות האלה ואפשר להשתמש בהם שנים ללא חשש אבל כל בן אדם שונה מאחר ויש כאלה שהתרופות מפסיקות לעבוד לאחד תקופה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:42לצחי שלום, בעבר סברו שהדבר לא קורה, אולם כיום יודעים שיש אנשים אשר מתפתחת אצלם עמידות מסוימת לתרופה. במקרה כזה יש קודם כל מקום להעלות את המינון ובמידה וזה לא עוזר, לעבור לתרופה אחרת או להתחיל לעשות שילובים. הדבר הזה במיוחד מתפתח כאשר משחקים עם התרופה, לוקחים אותה יום כן יום לא, או מפסיקים ומתחילים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אי שקט וכאבים
גיל 16/07/2014 | 10:44שלום , לפני מספר חודשים הבחנו בשינוי באימי בת 82 , היא החלה להתלונן על בלבול ,חוסר יציבות חרדה ,אי שקט. עד אותו זמן היא היתה מטופלת במשך שנים עם ריספרדל 2 מ"ג בגלל בעיות של מחשבות וחרדות מן העבר. היא נבדקה אצל ניאורולוג ופסיכיאטר ,ובסופו של דבר הטיפול הנוכחי שנמשך כבר כ 5 שבועות כולל נורטילן25 מ"ג בבוקר ו50 מ"ג בערב , סירקוול 50 מ"ג בבוקר וסירקוול 50 מ"ג בערב . לפני כן ניסינו גם אנפרניל , ציפרלקס. בסמוך לתחילת הטיפולים היא גם החלה להתלונן על כאבים ושריפה בכל הגוף וקבלה לשם כך גם כדורי הרגעה קלונקס וכיום קסנקס פעמיים ביום ובהתאם לצורך . למרות כל הטיפולים אנחנו לא רואים שינוי .נראה שהמצב יותר גרוע מבחינה קוגניטיבית : הכאבים והשריפה בגוף ממשיכים , קשה לה להתבטא ולהבין היא בדכאון , מתכווצת , חושבת על העבר . רוב זמן באי שקט ,מתלוננת על כאבים ,ולא רגועה . אנחנו חסרי אונים . הפסיכאטר אומר שלוקח כחודשיים עד שהטיפול משפיע . כאמור נראה שהמצב מחמיר ורואים בפירוש החמרה קוגניטבית . כדורי ההרגעה לא ממש עוזרים . האם ייתכן שהטיפול דווקא גורם לכך ? ובמידה ואחרי חודשיים לא נראה שינוי , האם כדאי להפסיק את הטיפול בהדרגה , כדי לראות אם כל הכאבים והשריפה נגרמים מתופעות לוואי של הכדורים ? האם התופעות האלו הן מסיבה פסיכיאטרית ? אולי כדאי לנסות שוב את הריספרדל ? איזה טיפול מומלץ ולמי לפנות ? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:39לגיל שלום, בגיל של אמך, בהחלט יכולים להיכנס גורמים שונים ולגרום להחמרה שיכולה להיראות כדיכאון ולא תמיד מדובר בדיכאון. אינני סבורה שצריך לחכות, לדעתי יש מקום להפנותה למרפאה להפרעות קוגניטיביות והפרעות זיכרון כדי שינסו להגיע לאבחנה. למשל, בגיל הזה הפרעות בתפקוד בלוטת התריס יכולות לגרום לתמונה כמו שתיארת. מרפאות כאלה ניתן למצוא בבתי החולים דוגמת המחלקה הפסיכוגריאטרית במרכז הרפואי אברבנאל, מרפאות מרחב ועוד. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לקיחת ציפרלקס וחשש לאפלפסיה
ג 16/07/2014 | 10:20שלום, סליחה על האורך, אך זה חשוב. אני כבר שנים סובלת מחרדות כלליות, להיטים רחוקות יש תקופות בהן אני סובלת מהתקפי חרדות, באופן כללי זה חרדה תמידית, יש תקופות של רגיעה. בעיקר החרדה היא עקב מצב בריאותי, אני לאורך שנים מרגישה תופעות נורא מוזרות ניורולוגיות שלא מצאו להן סיבה, לפני שנה הרגשתי תופעה חדשה כמו דה ז'בו, בתדירות מאד גבוהה הרגשתי תחושת דה ז'ה בו, ניורולוג המליץ להתייעץ במרפאה לאפלפסיה, כשהגעתי למרפאה בדיקת EEG שינה הייתה תקינה ואז הרופא המליצה לעשות וידאו EEG, כשהיא לא בטוחה לגבי דיאגנוזה, עד היום לא עשיתי וידיאו EEG כי זה אישפוז של שבוע ויש לי ילדה קטנה וקשה לי לעזוב אותה כרגע לשבוע. לפני שנה הפסקתי לקחת ציפרלקס במשך שנה שמאד עזר לחרדות ומצב רוח, אך כשהתחלתי לקחת את ציפרלס היו לי התקפי חרדה חזקים ובהתקף אחד היו לי רעידות חזקות בלתי נשלטות בגוף, שאחרי כמה דקות נרגעו. כרגע אני סובלת שוב מחרדות ותופעות שדומות לאפלפסיה כמו דה ז'ה בו ובלבולים קלים וסחרחורות קלות ועוד המון תופעות, הרופא ממליץ לקחת שוב ציפרלקס. אני מאד חוששת כי אני יודעת שצפירלקס לא מומלץ לחולי אפלפסיה. בגלל שיש ספק בעניין הדיאגנוזה שלי אני מאד חוששת לקחת את הציפרלקס שוב. השאלה היא נניח ובאמת יש לי סוג של אפלפסיה, האם מותר לקחת את הציפרלקס או שיש תרופות נוגדות דיכאון שמותרות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:32לג' שלום, ככלל, יש מקום לדווח לרופא במידה ויש אפילפסיה. אפילפסיה איננה הוריית נגד ללקיחת התרופה. הייתי שומעת בקולו של הרופא שלך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בוקר אור.
בן 16/07/2014 | 06:59קיבלתי אתמול מרשם מפסיכיאטרית לכדורי "ציפרלקס" 10 mg. המרשם כתוב בכתב יד, ואינני יודע למי לפנות קודם? לרופא משפחה או לרוקח? על מנת שאוכל להמשיך ולקבל את התרופה.פתח בחלון חדש-
ציפרלקס
דינה 16/07/2014 | 23:29אין צורך ברופא-יש לך כבר את המרשם, אתה יכול לקבל אותו בבית מרקחת -
ציפרלקס
דינה 16/07/2014 | 23:29אין צורך ברופא-יש לך כבר את המרשם, אתה יכול לקבל אותו בבית מרקחת -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:26לבן שלום, במידה ואתה רוצה לקבל את הציפרלקס דרך הקופה עם ההנחה של הקופה, אז כדאי שתמיר את המרשם במרשם של רופאת המשפחה כדי שהיא תרשום לך את התרופה כתרופה קבועה. בדרך זו לא תצטרך להגיע כל פעם לפסיכיאטר לקבל מרשם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 13:05לכוכב שלום, עדיף לקחת פאבוקסיל פעמיים ביום, במיוחד אם המינון הוא מעל ל-150 מ"ג. אם המינון הוא 150 מ"ג או 100 מ"ג אז עדיף לקחת אותו בערב. בברכה, דר' קרני רובין -
תופעות לוואי
כוכב 15/07/2014 | 21:40התחלתח. אתמול בערב 50 מג ואין כלל תופעות. לוואי. האם זה אומר שאין השפעה טיפולית? בעיית אוסידי -
מדוע לחלק
מעיין 15/07/2014 | 23:38גם אני התחלתי ליטול פבוקסיל ב200 מליגרם ולא נאמר לי שצריך לחלק את המנה האם אפשר לדעת מדוע? והאם ההשפעה היא פחותה כשנוטלים ביחד ? החשש שלי הוא לשכח את המנה השניה -
עדיין ללא תופעות לוואי
כוכב 17/07/2014 | 22:40יום רביעי ללקיחת הפבוקסיל ועדיין ללא תופעות כלל. כמובן שלא חלה הטבה אך ייתכן שפיזית מרגישה. כרגיל? -
לכוכב
מעיין 18/07/2014 | 09:19איזה תופעות אתה מחכה שיהיה??? אותי סהתחלה הרדים ועכשיו מעורר ומעבר לזה גם לא מרגישה כלום לא תמיד עש תופעות לוואי רעות ולטובות צריך לחכות -
פעמיים ביום
אני 18/07/2014 | 22:36בגלל זמן מחצית החיים קצר תרופות שזמן מחצית החיים קצר מ 24 שעות ברגע שרמה של תרופה יורדת מחצי בדם זה הזמן לספק אותה שוב לגוף ואצל פבוקסיל אם אני לא טועה זה משו כמו 15 שעות לכן צריך פעמיים ביום כדי שהרמה שלו תהיה זמינה בגוף פרוזק למשל לא קורה כלום אם לא לוקחים יום יומיים כי זמן מחצית החיים שלה הוא 9 ימים -
בטוח?
מעין 18/07/2014 | 23:37ואם לוקחים במנה אחת את כל הכמות זה אומר ששוב המחשבות הטורדניות והחרדות ישתלטו? עכשיו ממש נילחצתי למה זה יוצא מהר מהגןף והאם לא עדיף לקחת תרןפה אחת שתחזיק לכל היום?? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:21למעיין שלום, אין לך מה להילחץ, פשוט בכדי לשמור על רמה אחידה בדם במשך כל היום עדיף לחלק את המינון לשניים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:22לכוכב שלום, יש אנשים מאושרים אשר אין להם תופעות לוואי מהכדורים. היעדר תופעות לוואי אינו אומר שהכדור לא יעבוד. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:23למעיין שלום, תשובתו של "אני" נכונה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:24לכוכב שלום, כן. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטרל 200 מ"ג
דינדוש 10/07/2014 | 15:59ד"ר שלום, אני על לוסטרל 200 מ"ג כבר שלושה שבועות, לא רגישה ממש שינוי לטובה, עדיין יש לי קושי בנשימה,פחות אבל קיים,הפחד לצאת קיים.אחרי כל יציאה יש "נפילה" בבטחון ושוב עולה החרדה. מה עושים?פתח בחלון חדש-
יש לחכות עוד
אני 11/07/2014 | 18:19אם את על מינון של 200 מג כ 6-8 שבועות ולא רואה שיפור יש מקום לשקול החלפת תרופה -
לוסטרל 200 מ"ג
דינדוש 11/07/2014 | 18:40מה???? כל כך הרבה זמן?בשלב זה עדיין לא צפוי שיפור? גם אצלך זה היה כך? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 19:27לדינדוש שלום, לדאבוני התרופות נוגדות הדיכאון, החרדה וה- OCD לוקח להם זמן רב עד שהם משפיעים. בד"כ הראשון להגיב זה הדיכאון שמגיב לאחר 4-6 שבועות ואחריו התקפי החרדה שמגיבים לאחר 6-8 שבועות וה- OCD שמגיב לאחר 8-12 שבועות. צדק אני כשכתב לך שלגבי חרדות יש לחכות ל- 6-8 שבועות לפני שאומרים שהכדור איננו משפיע. בברכה, דר' קרני רובין -
לוסטרל 200 מ"ג
דינדוש 14/07/2014 | 19:34ד"ר,האם בתקופה הזו לעשות מאמצי יציאה החוצה?אני עם פחדים מהתעלפויות וכן אגורופוביה.לפי עצתך אני יוצאת לגיחות קטנות האם להגדיל מסלולים ולצאת לרות הפחד?או להישאר בגיחות הללו? כשאת כותבת את הזמנים זה אומר התחלת שיפור או שיפור משמעותי? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 20:28לדינדוש שלום, לגבי הגיחות, מומלץ להמשיך באותו מסלול קצר פעם אחר פעם עד שהחרדה נעלמת. אין טעם לעשות גיחות אשר יגרמו לך לחוות כישלון. לגבי הזמנים זו לא מתמטיקה אך בד"כ מתחילים להרגיש שיפור שניתן לחוש אותו. בברכה, דר' קרני רובין -
דכאון וחרדה
אני 18/07/2014 | 23:42אלו הרגשות מאוד דומות שהגורם להם הוא מחסור בסרוטנין ו\או בגאבא לכן אני חושב שאם הדכאון עובר החרדה עוברת יחד איתו כי לא הגיוני שבן אדם ירגיש טוב אבל הוא יהיה בחרדות.... כי החרדה עצמה יוצרת דכאון כי חרדה זו הרגשה לא נעימה הרי -
לוסטרל 200
דינדוש 20/07/2014 | 11:09דר, שלום, אני ארבעה שבועות עם לוסטרל.יש קצת שיפור בדיכאון.אבל אני רגישה כאילו יש לי משהו בגרון. אני מכחכחת וזה ממשיך האם זה מהחרדות עדיין? מה עושים? -
עוד שאלה
דינדוש 20/07/2014 | 11:59האם להשיך לקחת קסנקס? בלעדיו הכל קשה יותר. מרגישה אבודה. קראתי שאם אחרי ארבעה שבועות אין שיפור ממשי צריך להחליף כדור. אני לא יודעת מה לעשות. אני בחופש ורוצה להרגיש טוב עד 1\9 מה עוד אפשר לעשות? האם לחכות עוד שבועיים? -
עוד שאלה
דינדוש 20/07/2014 | 12:00האם להשיך לקחת קסנקס? בלעדיו הכל קשה יותר. מרגישה אבודה. קראתי שאם אחרי ארבעה שבועות אין שיפור ממשי צריך להחליף כדור. אני לא יודעת מה לעשות. אני בחופש ורוצה להרגיש טוב עד 1\9 מה עוד אפשר לעשות? האם לחכות עוד שבועיים? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:17לדינדוש שלום, לדעתי עלייך להמשיך את הטיפול בלוסטרל 200 מ"ג, וודאי עד לחלוף 6-8 שבועות. כמו כן, עד שאין שיפור ממשי הייתי ממליצה להמשיך עם הקסנקס. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 17:18לדינדוש שלום, לדעתי עלייך להמשיך את הטיפול בלוסטרל 200 מ"ג, וודאי עד לחלוף 6-8 שבועות. כמו כן, עד שאין שיפור ממשי הייתי ממליצה להמשיך עם הקסנקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדות
אודליה 14/07/2014 | 13:25שלום ד"ר רובין, בן זוגי סובל מהתקפי חרדה מיום רביעי האחרון. ההתקף הראשון קרה במקום עבודתו כתוצאה מהלחץ המדיני והמלחמה. הוא קיבל קלונקס לחודש ימים -כדור אחד ביום. התחלנו את הטיפול אתמול, אך הוא עדיין אינו מסוגל ללכת לעבודה ונשאר בבית.(מיום חמישי) שאלתי היא האם אחרי מספר ימים בהם יקח את הקסנקס תשתפר הרגשתו והוא יצליח להביא את עצמו ללכת לעבודה ולמקומות אחרים בהם יש אנשים? האם מניסיונך יש צורך שיקח כדורים אחרים/ נוספים? יש לציין שהוא לא חווה מעולם התקפי חרדה ועכשיו זו הפעם הראשונה שזה קורה לו. הוא מרגיש הכי בטוח בבית ובסביבתו. אני ממש חסרת אונים כי אין לי איך לעזור לו וחוששת שלא יצליח לחזור לעצמנו :-( תודה מראש ויום שקטפתח בחלון חדש-
לאודליה
אלכס 14/07/2014 | 13:32קחי אותו לרופא פסיכיאטר או הזמני רופא הבייתה. חבל שיהיה שם סבל פרטי שיגרור אחריו סבל קולקטיבי. הבחור צריך לראות רופא וניתן בהחלט לעזור לו. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 13:13לאודליה שלום, הבנזודיאזפינים, קסנקס וקלונקס בכללם הם טיפול סימפטומטי כמו אקמול להורדת חום. במידה והמצב יימשך לא יהיה מנוס מהוספת SSRI שהוא למעשה הטיפול היסודי. הייתי מנסה שייצא איתך למרחק שנראה בעיניו סביר וחוזרת על הפעולה עד שירגיש בטוח ביציאה זו (אפילו שבוע ימים) רק כשירגיש בטוח ביציאה בטווח זה הייתי מנסה מרחק גדול יותר. במידה ולא יהיה מסוגל אפילו לכך אין מנוס מפנייה לפסיכיאטר וקבלת טיפול עם SSRI. בברכה, דר' קרני רובין -
עדכון מצב
אודליה 15/07/2014 | 13:19תודה ד"ר אתמול בערב הצליח לצאת והלך לחבר וזה עבר יחסית בסדר. לא היה הכי רגוע אבל הצליח להתגבר. הקושי העיקרי הוא מקום העבודה. היום בבוקר הצליח להביא את עצמו לנסוע לעבודה אבל ברגע שנכנס לבניין נתקף חרדה ולחץ וכעבור חצי שעה שנח למטה מחוץ לבניין נסע חזרה הביתה. עצם העובדה שהצליח אתמול בערב והיום לעשות את הצעד הזה מהווה שינוי לטובה מהימים שקדמו לקסנקס. האם מניסיונך זה אכן מהווה נקודת פתיחה טובה ויש סיכוי שמחר /מחרתיים יצליח להתגבר בזכות הכדור? האם הקסנקס גורם לאיזשהי "רפידת הגנה" ככל שלוקחים אותו יותר זמן? או שאולי כדאי להגדיל את המינון? לוקח בבוקר כדור אחד של 0.5 מ"ג רוב תודות! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:32לאודליה שלום, העובדה שהצליח ללכת לחבר מצויינת. הייתי מגדירה את המטרה לגבי העבודה כרגע רק להגיע לשם, לנוח ולחזור הבייתה והולכת איתו עוד מספר ימים צעד אחר צעד. אינני יודעת מה זה "רפידת הגנה" אך אין כל בעיה בשלב זה שיקח קסנגיס עד 2 מ"ג ליום כלומר עד 4 כדורים ליום. לא הייתי לוקחת יותר מ-0.5 בבת אחת כי אחרת יהיה מטושטש. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה אחרונה ותודה מראש
אודליה 15/07/2014 | 18:07תודה רבה על המענה המהיר כמה ימים עוד כדאי לנסות לפני המעבר לכדור טיפולי ארוך טווח? ועל איזה כדור היית ממליצה? כמו כן, האם זה מקובל שגם תחת השפעת כדור הקסנקס שלקח עדיין יחוש חרד ולחוץ כמו שהיה הבוקר כשהגיע לעבודה? ושאלה אחרונה האם כשיחזור לעצמו בעזרת השם יש להפסיק את הקסנקס בהדרגתיות? קראתי שזה כדור מאד ממכר תודה רבה רבה רבה!!! -
שאלה אחרונה ותודה מראש
אודליה 15/07/2014 | 18:07תודה רבה על המענה המהיר כמה ימים עוד כדאי לנסות לפני המעבר לכדור טיפולי ארוך טווח? ועל איזה כדור היית ממליצה? כמו כן, האם זה מקובל שגם תחת השפעת כדור הקסנקס שלקח עדיין יחוש חרד ולחוץ כמו שהיה הבוקר כשהגיע לעבודה? ושאלה אחרונה האם כשיחזור לעצמו בעזרת השם יש להפסיק את הקסנקס בהדרגתיות? קראתי שזה כדור מאד ממכר תודה רבה רבה רבה!!! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 16:05שלום אודליה, אני מקווה שהבנתי נכון שאת מתכוונת בכדורים ארוכי טווח ל-SSRI'S. מאחר ואת אמרת שתחת הקסנקס עדיין יש חרדות, אני הייתי מתחילה טיפול ב-SSRI'S. לדעתי עליו לפנות לפסיכיאטר לצורך התאמת הטיפול ואיזונו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 16:05שלום אודליה, אני מקווה שהבנתי נכון שאת מתכוונת בכדורים ארוכי טווח ל-SSRI'S. מאחר ואת אמרת שתחת הקסנקס עדיין יש חרדות, אני הייתי מתחילה טיפול ב-SSRI'S. לדעתי עליו לפנות לפסיכיאטר לצורך התאמת הטיפול ואיזונו. בברכה, דר' קרני רובין -
אודליה 22/07/2014 | 16:08תודה רבה על המענה. הוא התחיל ציפרלקס שקיבל מרופא בשבת האחרונה. מקווה שזה יעבוד מהר:-) כל המצב שלו מעורר גם אצלי תחושות לא נעימות. אני כבר עשר שנים לוקחת סרוקסט 20 מג ביום. כדור אחד. לאור המצב האם לעלות את המינון לתקופה קצרה יכול לעזור או שיותר נכון לקחת קסנקס נקודתית כשמרגישה כך? תודה מראש אודליה
-
-
אנפרניל
אני 10/07/2014 | 22:47האם במינון לא גבוה של אנפרניל ייתכנו דפיקות לב חזקות ? מה התופעות לוואי הנפוצות שלו במינון לא גבוה (עד 100 מג) האם הוא בדרך כלל מגביר חרדות ואי שקט בהתחלה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 19:18לאני שלום, אחת הבעיות באמת של טיפול ב- OCD עם אנפרניל, זה שבמינון גבוה יש דפיקות לב מהירות. בשעתו כשלא היו SSRI'S נתנו אנפרניל יחד עם דרלין כדי להאיט את הדופק. תופעות הלוואי הנפוצות שלו הן יובש בפה, תנודות בלחץ הדם,יובש בפה, סחרחורת, תחושת עילפון, טשטוש הראייה, קושי בהשתנה במיוחד אם יש פרוסטטה גדולה, דפיקות לב, עיכוב באורגזמה. כמו כל תרופה שעובדת היא בתהחלה מחריפה את התופעות. בברכה, דר' קרני רובין -
עוד שאלה
אני 15/07/2014 | 18:49שמתי לב שהם יקרות משמעותית מה ssri אם נשווה 150 מג שלו ל 30 מג פקסט(שניהם חצי מהמינון המקסימלי) הוא עולה משו כמו פי 6 למה הבדלי המחירים הללו? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/07/2014 | 16:07לאני שלום, תשאל את החברות של התרופות. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד