פורום פסיכיאטריה - עמוד 1054
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לחץ וסימבלטה
לילך 05/07/2014 | 17:50שלום, כתבתי לך לא מזמן לגבי לחץ שאני סובלת ממנו, לא ממש ענית לי על זה. אני סובלת מלחץ לא טבעי שמתבטא בזה שאני צריכה לעשות הכל מהר ועל המקום,גם כדי להתפטר מהמטלות, גם כי אני רגילה לעשות הכל מהר, וגם בעבודה אני לחוצה לעשות הכל על מנת שלא יהיו תלונות, וגם בגלל שאני טיפוס שצריך לעשות דברים באופן מושלם לפעמים. אבל זה הרי לא טבעי לעשות הכל על המקום, ולכן אני "מטריפה" את עצמי. למרות שזה לא אובססיבי, יש דברים שאני עושה בזמן המתאים, זה לא שאני באטרף כל הזמן. בנוסף כל פעם שאני חושבת אפילו על משהו שאני צריכה לעשות, וכל דבר קטן שמלחיץ אותי או שאני חושבת שאני צריכה לעשות ונלחצת ממנו, אני מרגישה חום בגוף. אני לוקחת סימבלטה באופן קבוע, אני חוששת שאולי זה נובע גם מהשימוש בכדור (החום). זה יכול להיות?פתח בחלון חדש-
תופעה מוכרת
ר.צ. 05/07/2014 | 19:09שלום, זוהי תופעה מוכרת. הסימבלטה דווקא יכולה לעזור וכנראה את לא במינון מתאים. אחת הדרכים להתמודד עם זה בינתיים היא לרשום רשימת מטלות/משימות, וככה הלחץ יורד. -
אני רושמת מטלות, זה לא עוזר
לילך 05/07/2014 | 20:58 -
כמו שכתבתי
ר.צ. 06/07/2014 | 19:25לדעתי את במינון לא נכון, כנראה נמוך מידי. כמה את נוטלת? האם נטלת יותר בעבר? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 20:30ללילך שלום, הלחץ הזה דווקא כן נשמע אובססיבי. במידה ומינון מקסימלי של סימבלטה (120 מ"ג) לא יעזור לאחר חודש לקיחה יש מקום לעבור לפלוטין או לפבוקסיל במינונים מקסימליים. החום קרוב לודאי כתוצאה מהלחץ והחרדה. בברכה, דר' קרני רובין -
30 מ"ג
לילך 15/07/2014 | 22:48ניסיתי לקחת 60 מ"D בעבר, זה הרדים אותי והקשה על התפקוד היומיומי. לפעמים יש לי גם "מעידות", שאני מאבדת שיווי משקל וכמעט נופלת. -
כמו שחשבתי..
ר.צ. 15/07/2014 | 23:02לילך שלום, את קורבן של טיפול לא מקצועי. המינון הטיפולי המינימלי הנו 60 מ"ג, כאשר מומלץ לשהות לפני כן מס' שבועות/חודשים במינונים הגבוהים יותר (עד 120 מ"ג). אם יש תופעות כמו עייפות קשה - וזה מאוד נפוץ - משלבים כדור נוסף והבעיה נפתרת, ובנוסף האפקט הטיפולי מהיר יותר. פני בהקדם למומחה והתחילי טיפול אמיתי. כרגע את סתם בולעת כדורים שלא מזיזים לבעיה שלך. -
את/ה מטפל מקצועי? ע"ס מה את/ה כותב לי את זה?
לילך 19/07/2014 | 18:13ההההה -
על סמך ניסיון אישי
ר.צ. 19/07/2014 | 19:30ועל סמך קריאת חומר. מי רשם לך את התרופה? רופא משפחה? האם את בטיפול מקצועי מסודר? -
אצל פסיכיאטר
לילך 21/07/2014 | 20:28כל פעם שאני קובעת אצלו תור בגלל תופעות, אין לו מה להציע לי, אומר שאין מה לעשות פחות או יותר -
המלצה
ר.צ. 21/07/2014 | 20:58הי לילך, תחליפי רופא. המלצה שלי היא להוסיף כדור נוגד דיכאון בשם אדרונקס. הוא יכול להשתלב עם סימבלטה ובקלות תגיעי למינונים טובים של סימבלטה. הרופאה בפורום מעדיפה שילובים אחרים של סימבלטה. בשילובים צריך לדעת כיצד ליטול 2 תרופות ביחד (כמה מכל תרופה, מתי לשנות מינונים וכיצד וכו') ורופא טוב יכול לעזור. בנוסף, לפי מה שתיארת לדעתי איך לך OCD אלא 'סתם' דיכאון. -
להגיד את האמת? נמאס לי מהכדורים האלה
לילך 21/07/2014 | 21:26ותופעות הלוואי שלהם. אז להוסיף עוד אחד? אני שוקלת להגמל מזה לגמרי. לא יודעת מה לעשות. למרות שפירסמתי עכשו הודעה להמלצה לפסיכיאטר אחר -
טיפול יעיל ישנה אצלך את הגישה
ר.צ. 22/07/2014 | 02:44ממש ב-180 מעלות. בטיפול יעיל סביר שלא תרגישי בתופעות לואי.
-
-
עצבות קשה (לת)
דנה 19/07/2014 | 22:56אני בוכה מכל דבר כל דבר קטן גורם לי לבכות אני לא יכולה להפסיק את הבכי. ביום שלם אני בוכה לפחות 10 פעמים (בכי כלי קול) רק עם דמעות. כל דבר גורם לי לדמעות. איך אפשר לטפל בבכי? איך אפשר להפסיק את הדמעות? כל החיים נראים לי עצובים אני לא נהנית מכלום אני לא יכולה לחייך ולצחוק כל הזמן אני עצובה ועצבנית אין לי תעסוקה אני כל היום בבית ומשעמם לי כל דבר שקורה נראה לי מאוד עצוב. כל הדברים עצובים. אני מרגישה בדידות רבה אני מרגישה שאני לבד בעולם וכולם עוזבים אות ונהנים ורק אני בבית לבד עצובה. איך אפשר לטפל ברגישות יתר? האם יש כדורים שיכולים לטפל ברגישות יתר ובעצבות? האם המצב שלי הוא בלתי הפיך? האם אני בחיים לא ארגיש שמחה? כי אני מרגישה כל כך עצובה וכל כך רע לי. אני לא נהנית מכלום - שום דבר לא גורם לי לשמחה!!! הייתי אתמול בסטנד אפ וכולם צחקו - ואני לא יכלתי לצחוק. אם זה היה פעם אז הייתי צוחקת בלי הפסקה פעם צחקתי הרבה פעם כל דבר הצחיק אותי וכל היום צחקתי. עכשיו מדוע אני לא יכולה לצחוק? מדוע פעם יכלתי לצחוק ועכשיו לא? האם יש תרופה שיכולה לגרום לי לצחוק מסטנד אפ? כולם אמרו שהסטנד אפ היה הכי מצחיק בעולם והצחוק לא יצא לי!!! ואחרי הסטנד אפ בכיתי והיה לי רע!!! מדוע לא יכלתי להנות מהסטנד אפ כמו כולם? מדוע לא יכלתי לצחוק מהסטנד אפ כמו כולם? אני לא יכולה לתפקד לא לעבוד לא לעשות כלום אפילו עיתון קשה לי לקרוא!!! אני הגעתי למצב שקשה לי לקרוא עיתון! קשה לי לתפקד! אני עכשיו לוקחת 4 כדורי קלונקס ויושנת מחר כל היום בגלל שאין לי מה לעשות מחר מדוע אני כל כך עצובה עד כדי כך שקשה לי לתפקד?פתח בחלון חדש -
רק תגידי לי אם זה אמיתי
מורי 11/07/2014 | 10:00ד"ר רק תגידי לי כמה אפשר לחיות בסבל תמידי כזה/ הניתוקים והחרדות הרגו אותי כבר אין לי חיים. מהבוקר אני רועדת מפחד ocd הלכתי לדואר מהעבודה לשלוח צק'ים לקבלנים שעובדים איתנו אני מזכירה במשרד של קבלן עבודות עפר. חשבתי על הניתוקים מסרתי באשנב את הדואר, בזמן שאני מחכה שהיא תביא לי את הדואר סתם חשבתי על זה שסומכים עליי בעבודה שאני הולכת לדואר לוקחת צק'ים וכאלה. נכנסה לי מחשבה שלא מסרתי באשנב את הצק'ים ועכשיו יהיה בלאגן בגללי ואני ממש מדמיינת את הבלאגן שבאים אליי ואומרים לי שלא מסרתי את הצק'ים ועוד'. אני כבר שעה רועדת מפחד המחשבה תקועה לי בראש וזה נראה לי כל כך אמיתיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 20:18למורי שלום, כבר אלף פעמים כתבתי לך ואמרתי לך שהניתוקים האלה שאת מתארת הם בעצם מצב חרדתי קשה. הסברתי לך ש- OCD זו הפרעה אשר בה המסילות המקשרות בין המוח הקדון למוח החושב אינן עובדות בגלל חסר של סרטונין. זו הפרעה אורגנית. ניתן לראות ב- CT של המוח חסרים באיזורים ספציפיים. תרופות ה- SSRI מתקנות את החסר בסרטונין במסילות הסרטונרגיות. התרופות הללו משפרות את המצב בכ- 55%. את היתר צריך לשפר באמצעות CBT. החלטת לעבור מפבוקסיל לסרוקסט אך לא שמעת בקולי ולא עלית למינון של 60 מ"ג. לקחת מינונים נמוכים בהפרעה זו זה כמו להיות חצי בהריון ואין לכך טעם ואת עושה את השטות הזאת. הסברתי לך גם שבתקופה הראשונה בה עוצמות החרדה עולות עם התרופה, יש מקום לקחת הרגעה כמו קלונקס, לוריבן או קסנגיס. בחלק מהמקרים כאשר החרדה מאוד קשה יש אפילו מקום לתת מינונים נמוכים של סרקוול או זיפרקסה. למרות הסברים חוזרים על כך, את מתעקשת לקחת וובן שאיננו חזק מספיק. כל מה שאת מתארת מתאים ל- OCD כמו הפחדים שלא מסרת את הצ'קים. הפחדים האלה מכניסים אותך לחרדה קשה ולמצב שאת מתארת. עלייך לקבל על כן הרגעה וכמות מספקת של סרוקסט. אינני מבינה מה הטעם לכתוב לך דברים אלה אם את עושה כל הזמן מה שבראש שלך. כאשר תחליטי שאת באמת רוצה להבריא ולהפסיק לקשקש יהיה טעם לדבר. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
מורי 15/07/2014 | 14:41נכנסתי עכשיו לפייס פתאום עלתה לי מחשבה שמישהו פתח פייס על שמי וכאילו רודף אותי וקולות זה גם ocd בחיים לא שמעתי על חולה ocd עם מחשבות כאלו -
ct
מורי 15/07/2014 | 14:48דרך אגב עשיתי סיטי ראש לםני שנה בגלל כאבי ראש אפשר לראות בסיטי את החוסר במסילות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:33למורי שלום, מעניין איך רואים את החוסר במסילות מ-CT. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:38למורי שלום, אין לי מילים יותר להסביר לך ונמאס לי שמאחר ואת יודעת שאלה מחשבות שבאות בניגוד לרצונך זה OCD ותו לא! הגיע הזמן שתתחילי לקחת את הטיפול שאת צריכה לקחת. דר' קרני רובין -
תקשיבי לרופאה מאמי
17/07/2014 | 07:10
-
-
מצבי רוח קיצוניים
אופיר 15/07/2014 | 16:02אני יוצא עם מישהי כבר מספר חודשים הכל בסדר עד שפתאום יש לה מצבי רוח קיצוניים ומשתנה לה המצב רוח מלצחוק עד שתיקה מוחלטת בגלל סיבות שטותיות שאפשר פשוט לדבר עליהם ולפתור את הבעיה בשני משפטים, היא נכנסת לשתיקה עמוקה ופשוט לא מוכנה לדבר על הבעיה עד שעוברות כמה שעות והיא מדברת על הבעיה שהיא כל כך קטנה והיא עושה אותה כל כך גדולה...ככה זה כל שבוע מחדש כל פעם בעיה שטותית אחרת...מה יכולה להיות הסיבה לכך...?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:50לאופיר שלום, לא ניתן לאבחן בצורה כזאת. הייתי מציעה שתלכו לטיפול זוגי במידה ומערכת היחסים בניכם רצינית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פבוקסיל
אני 05/07/2014 | 21:28שלום דר אני נוטלת פבוקסיל 300 מיליגרם כאשר 100 מיליגרם העלצי רק השבוע שבועיים נטתי 200 לפני כן נטלתי רסיטל 10 שניםובעבר סרוקסט בגלל חרדות דיכאון ןאו סידי ביומיים האחרונים מרגישה רעב מטורף ואני אוכלת המון עד שמקיאה מרוב שמתפוצצ ת אני גם נרגישה רעב גדול מה שלא היה עם הרסיטל האם זה הגיוני? האם זה יכול לחלוף הגוך שלי מאןדחשוב וכבר העלתי 5 קילו השבוע האם התרופה מעוררת תאבון יותר מאשר הרסיטל? שהפסקתי ליטול כי כבר לא עזר תודה מראשפתח בחלון חדש-
המשך פבוקסיל
אני 05/07/2014 | 22:18שכחתי לציין שלשינה אני נוטלת חצי כדור בונסרין מפני ששום כדור שינה לא עוזר לי אני חודשיים לאחר לידה ובהריון לא נזקקתי לבונסרין או לשום תרופה נוספת כל החרדות נעלמו ואפילו הייתי שמחה רציתי לדעת האם הבונסרין גורפ לתאבון כזה מטןרף אן הפבוקסיל ממה שזכור לי לפני ההריון נטלתי רסיטל וכדור שלם של בונסרין והייתי מאוד שמנה ורעבה אבל מרגישה שהפעם זה הרבה יותר חזק וללא שליטה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 20:40לאני שלום, אכן הבונסרין שזו תרופה מצויינת גורמת לעלייה תלולה בתיאבון. הפובוקסיל גם הוא גורם לעליה בתיאבון אך לא כמו זו של הבונסרין. לדעתי הפסקת הבונסרין תוריד את רמות התיאבון באופן משמעותי. הייתי עושה זאת באופן הדרגתי. תרומה נוספת לתיאבון ולרעב יכולה להיות עלייה במפלס החרדה לפני השיפור עם הפבוקסיל. כמו כן במידה ואת מניקה גם זה תורם לתיאבון. בברכה, דר' קרני רובין -
האם פרןזאק פחות משמין?
אני 12/07/2014 | 22:48האם הרסיטל פחות גורם לתאבון מאשר הפהןקסיל והרופאה נתנה לי גם אופציה לבחור בין הפרוזאק לבין הפבןקסיל צה בינהם פחות גורם לתאבון? אני סובלת מחרגה חברתית התקפי פאניקה ומחשבות כפיתיותממה מבינהם גם יותר יעיל המון המון תודה -
הרגשתי שגם הרסיטל גורם לתאבון ללא הבונסרין הגיוני??
אני 13/07/2014 | 16:29האם יתכן שרסיטל ציפראמיל גורמים לתאבון כזה מופרז לקחתי שנים והאם הפרוזק לא גורם לתאבון? איך יתכן שבהריון לא היתה לי כךל תחושת רעב וירדתי 24 קילו עם הרסיטל להיות שמן פשוט מגעיל מאז התחלתי טיפול לפני 10 שנים העלתי 30 קילו עם ספורט תחושת הרעב לא מרפה -
בואי נעשה סדר
אביב 14/07/2014 | 18:22כל ה ssri יכולים לגרום להשמנה כולל הפרוזק רק שהוא בדרך כלל לא גורם לכך בדרך כלל ההשמנה מופיעה בשבועות הראשונים של הטיפול כבר אז מתחילים לשים לב לזה לעיתים ללא שינוי תזונתי אם ההשמנה לא נעצרת איפשהו באיזור 5-7 קילן(כמובן תלוי במשקל ההתחלתי יש כאלה הם רזים מדי ולא יזיק להם להשמין רוב האנשים לא ככה) אז מומלץ להחליף כדור -
אביב תודה אבל 10! שנים עם רסיטל
אני 14/07/2014 | 19:04תודה רבה אביב אבל אני 10 שנים עם רסיטל ושמנה וכל הזמן רעבה -
אביב תודה אבל 10! שנים עם רסיטל
אני 14/07/2014 | 19:04תודה רבה אביב אבל אני 10 שנים עם רסיטל ושמנה וכל הזמן רעבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:13לאני שלום, הייתי בוחרת בפרוזק שהוא באופן חד משמעי פחות משמין. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:16לאני שלום, האם בדקת את תפקוד בלוטת התריס: TSH, FT4, FT3? בברכה, דר' קרני רובין -
וואו
אני 15/07/2014 | 10:37השבוע הרופאה שלחה אותי לבדיקה של בלוטת התריס בגלל עצירות קשה אם זה לא תקין מה אז שוב תרופות? ואיך הצלחת לאבחן על דפי הפורום שיכול להיות בעיה כזו מדהים :) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:48לאני שלום, לא מדהים, אלא רוטינה טובה בסיפור כמו שלך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס
דן 15/07/2014 | 10:15שלום, התחלתי ליטול ציפרלקס לפני עשרה ימים. בעקבות זה יש לי בעיה בתפקוד המיני. האם אפשר לעשות הפסקה קבועה של פעם בשבוע עם הכדור על מנת שאוכל לתפקד? האם זה יוכל לעזור? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:47לדן שלום, בהחלט לא כדאי לעשות הפסקה של פעם בשבוע. לפעמים זה טיפונת משתפר ואם לא אז כדאי להחליף לכדור אחר שהשפעתו פחות גרועה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אפקט של אלכוהול?
שלומי 29/06/2014 | 19:34ידוע שכאשר שותים אלכוהול מרגישים הרבה יותר משוחררים וחופשיים, נפתחים לאנשים. רמת החרדה יורדת משמעותית וגם החששות והביישנות יורדות. האם ישנם תרופות שעשויות לעשות אפקט דומה לזה של האלכוהול?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/07/2014 | 22:31לשלומי שלום, האלכוהול פועל באותו מנגנון אשר בו פועלים הבנזודיאזפינים. בברכה, דר' קרני רובין -
לדעתי לא
אביב 14/07/2014 | 18:20אלכוהול לא מרגיע אותי הוא רק עושה אותי משוחרר יותר אני לא מרגיש טוב איתו כמו עם הבנזדאופינים הוא גורם לי להיות אלים לא לפחד מכלום זה שונה לגמרי מבנזדאופינים? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 21:13לאביב שלום, יש משהו בדבריך אך המנגנון הוא דומה. העניין הוא שאלכוהול משפיע על עוד קולטנים והשפעתו הרבה יותר מורכבת מהשפעת הבנזודיאזפינים. הבנזודיאזפינים פועלים על ידי הגברת פעילות הנוירוטרנסמיטור GABA שגורם במוח לשיכוך או לעיכוב מעבר אותות עצביים בין הנוירונים. כיון שלפחות 40% ממיליוני תאי העצב במוח מושפעים על ידי GABA, נובע מכך שפעולת GABA מרגיעה וניתן לראות בנוירוטרנסמיטור זה מעין חומר מרגיע או היפנוטי טבעי של הגוף. GABA המופרש בקצה הנוירון נקשר אל קולטן ספציפי על פני נוירון סמוך, ובכך נפתחת תעלה בקרום הנוירון האחרון המאפשרת חדירת יוני כלור טעונים מטען חשמלי שלילי אל תוכו. טעינת הנוירון ביוני כלור מפחיתה את כושר התגובה שלו לאותות עצביים, הנגרמים על ידי נוירוטרנסמיטורים אחרים הנחשבים "מעוררים" כמו דופאמין אצטילכולין וגלוטמאט. כאמור הבנזודיאזפינים נקשרים לקולטנים של GABA ובכך מאפשרים ליותר יוני כלוריד לחדור לנוירונים והופכים אותם לעמידים ובלתי מגיבים לגירויים עצביים, וכך מסייעים הבנזודיאזפינים לפעולתו המרגיעה של GABA. נמצא שלבנזודיאזפינים יש מספר תת סוגים של קולטנים: הסוג α1 אחראי לפעולתו המרגיעה של התרופה, הקולטן מסוג α2 קשור לפעולה מונעת החרדה של תרופות אלה, ואילו הקולטנים α1 וכן α2 ו-α5 אחראיים להשפעת תרופות אלה במניעת פרכוסים. אלכוהול ממריץ הפרשה של דופמין במעגלי החיזוק של המוח ומכאן השפעתו הממכרת והאופוריה המתלווה לנטילתו. אלכוהול משמש כאגוניסט (אגוניסט הוא חומר הנקשר לקולטן מסוים, ומפעיל אותו) לקולטני GABA המעקב מה שמסביר את השפעתו כנוגד חרדה ומרגיע. אלכוהול גם משמש כאנטגוניסט (אנטגוניסט או חוסם הוא חומר הנקשר לקולטן מסוים ואיננו משנה את פעילותו. אם קיימים בסביבה אגוניסטים הוא מפריע לקישורם ובכך מעכב או מחליש את השפעתם) לקולטני גלוטמאט האקסיטטורי- בכך הוא מגביר את ההשפעות המרגיעות של GABA וחוסם השפעותיו האקסיטטוריות של גלוטמאט. השפעתו האנטגוניסטית של האלכוהול על רצפטור NMDA של גלוטמאט עשויה להיות הסיבה לפגיעה בזיכרון המיוחסת לאלכוהול. יתכן שהוא גורם להפעלה של מערכת האופיואידים במוח (אותם משככי כאבים טבעיים שקיימים בגוף). תודה על שאלתך שגרמה לי להעמיק קצת יותר בנושא. בברכה, דר' קרני רובין -
אלכוהול
אליאנה 15/07/2014 | 07:04האם ניתן להניח אם כך שאלכוהוליסטים בעצם מטפלים בעצמם על ידי האלכוהול, והאם ניתן להגדיר מחלה זו כמחלת נפש -
אלכוהול
אליאנה 15/07/2014 | 07:04האם ניתן להניח אם כך שאלכוהוליסטים בעצם מטפלים בעצמם על ידי האלכוהול, והאם ניתן להגדיר מחלה זו כמחלת נפש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:44לאליאנה שלום, הרבה פעמים האלכוהוליזם בא לכסות על דיכאון. זה מאין טיפול עצמי נוגד דיכאון לא מוצלח. מסיבה זו, אנחנו בד"כ נוהגים לשאול אנשים עם גל דכאוני האם היה דיכאון המשפחה או האם היה אלכוהוליסט במשפחה. אלכוהוליזם נחשב כהפרעה בפני עצמו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:44לאליאנה שלום, הרבה פעמים האלכוהוליזם בא לכסות על דיכאון. זה מאין טיפול עצמי נוגד דיכאון לא מוצלח. מסיבה זו, אנחנו בד"כ נוהגים לשאול אנשים עם גל דכאוני האם היה דיכאון המשפחה או האם היה אלכוהוליסט במשפחה. אלכוהוליזם נחשב כהפרעה בפני עצמו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התמודדות עם מתקפת רעב לאחר נטילת תרופות בלילה.
עג 15/07/2014 | 00:03בשל הפרעת חרדה מוכללת ואו סי די אני נטול 300 מג אנפרניל ביום, 400 מג למיקטל ושני מג קלונקס. הלקיחה בלילה נועדה להקל על השינה. יש לי טרזודיל לעת חירום לקחתי גם גם סרוקוול, אך למזלי הופסק. אני נוטל את הכל במנה בלילה ואחרי שעה אני נתקף ברעב עצום. אני מתקשה להתמודד עמו. חשבתי לקחת כדור טבעי לצמצום בתאבון אבל הבנתי שזה מומלץ בשל ספיגת הכדורים. בטח שלא כדור כימי, אני סובל מעודף משקל קל ומנסה להתמיד בפעילות גופנית. כיצד ניתן להתמודד עם הבעיה ( אם בכלל) : פיצול הקוקטייל ? כן להשתמש המצמצם תאבון צמחי או משהו אחר. אודה להמלצותייך תודה עגפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:41לעג שלום, הטוב ביותר הוא פשוט לשתות כוס או שתיים של מים ולאכול קופסאת קוטג' עם או בלי יוגורט. בד"כ זה סותם את התיאבון. אכילת חלבונים הרבה יותר משביעה מאשר אכילת פחמימות. אינני בעד "מצמצמי תיאבון" אשר יכולים רק להזיק ובד"כ הם מעוררים ולכן הם לא מומלצים בלילה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
OCD דיכאון וחרדה
הגר 11/07/2014 | 11:05שלום, אני בת 20. בגיל 8 כתוצאה מסיוט שחלמתי, התחלתי לסבול ממחשבות טורדניות על מוות, ברמה ש-23 שעות ביממה הראש עסק רק בזה בלי שום יכולת לתפקד, הביטחון העצמי והערך העצמי ירדו התחלתי להיות דחויה בבית הספר ולחטוף מכות.שקעתי בדיכאון מאוד עמוק. במהלך השנים נוספה לי היפוכונדריה ושטיפת ידיים וגוף ברמה אובססיבית. בגיל 14 קרה אירוע שהחזיר אותי למחשבות על מוות שהיו אפילו יותר גרועות מהתקופה של גיל 8. הופיעו מחשבות אובדניות ואובססיות וטקסים כמה פעמים ביום לבדוק שהדלת, הדוד, הגז סגורים וכו'. פניתי לעזרה מקצועית. בגיל 14 אבחנו אצלי OCD והתחלתי לקחת רסיטל. במהלך השנים הופיעו עוד דברים כמו קושי חזק מאוד בקבלת החלטות, פחד מזוגיות, פחד מיחסי מין, פחד מנהיגה, פחד ממחויבות והרשימה עוד ארוכה. בשלוש שנים האחרונות סובלת מהתקפי חרדה וחרדה ממשוכת (חודש ברצף חרדה כל הזמן). הייתי נוטלת לפי הצורך קסנאגיס וקלונקס. בחצי שנה האחרונה החלפתי את הרסיטל באיקסל, מה שגרם לי בהתחלה לתופעות לוואי מאוד קשות. לאחרונה אני חשה שוב דיכאון מאוד כבד, הראש שלי מפוצץ במחשבות טורדניות בכל מיני סוגים- בעיקר על מוות, יש רשימה ארוכה של טקסים שאני עושה בשביל להקל על החרדה וזה מבזבז לי הרבה זמן ביום ומורט עצבים. אני בדיכאון מאוד עמוק, יש לי חרדות, אני לא מצליחה לתפקד ולא מצליחה להגיע להחלטות, אפילו הכי קטנות וזה תוקע אותי..אין לי ערך עצמי וביטחון עצמי.. אני מפחדת מקשרים מגברים.. ואני לבד. כל דבר מעציב אותי, שום דבר לא משמח אותי, כאילו יש ענן שחור מול העיניים שלי וכובד רב בבית החזה ובכל הגוף. הייתי בטיפול תרופתי ופסיכולוגי 6 שנים ברצף וכלום לא עזר. החיים שלי הם לא חיים.. אני מעוניית להתחיל חיים חדשים. בלי כדורים ובלי דיכאון. נכון להיום אני נוטלת 25 מג איקסל ביום שזה נמוך יחסית. אני חשה שאיקסל לא עוזר לי כמו שרסיטל עזר לי.. ובכל אופו מחפשת תחליף פסיכותרפי לכדורים. השאלות שלי: 1. מה הדרך הכי נכונה להפסיק עם 25 מ"ג איקסל? כי אני באמת מרגישה שהוא לא עוזר לי. 2. האם טיפול CBT יכול עזור לי והאם הוא תחליף לאיקסל שאני נוטלת? 3. במידה ואחליט להתחיל טיפול CBT והחלטתי סופית שאני לא רוצה את הכדורים. האם להפסיק לפני או אחרי הטיפול? כי אני חוששת שאם אפסיק אחרי הטיפול תהיה שוב ירידה במצב שלי וכל הטיפול ילך לפח. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 20:09להגר שלום, OCD זו הפרעה אשר בה המסילות המקשרות בין המוח הקדון למוח החושב אינן עובדות בגלל חסר של סרטונין. זו הפרעה אורגנית. ניתן לראות ב- CT של המוח חסרים באיזורים ספציפיים. תרופות ה- SSRI מתקנות את החסר בסרטונין במסילות הסרטונרגיות. התרופות הללו משפרות את המצב בכ- 55%. את היתר צריך לשפר באמצעות CBT. איקסל איננה תרופה ל- OCD. היא 50% אדרנרגית ו- 50% סרטונרגית. ודאי שאין שום משמעות ל- 25 מ"ג איקסל. לדעתי את פשוט יכולה להפסיק תרופה זו. הבעיה עם טיפול CBT ללא הורדת האסימפטומים עם SSRI'S היא שעוצמות החרדה הם כאלה שהרוב המכריע של האנשים אינו יכול לעמוד בכך. הייתי ממליצה לך להתחיל טיפול או בפרוזק (פלוטין, פריזמה) 60 מ"ג או בפבוקסיל (פלובוקסאמין) 300 מ"ג. רק לאחר חודשיים וחצי עד שלושה חודשים כאשר תתחיל תגובה של ה- OCD יהיה טעם להיכנס עם ה- CBT. לקחת מינונים נמוכים בהפרעה זו זה כמו להיות חצי בהריון ואין לכך טעם. בתקופה הראשונה בה עוצמות החרדה עולות עם התרופה, יש מקום לקחת הרגעה כמו קלונקס, לוריבן או קסנגיס. בחלק מהמקרים כאשר החרדה מאוד קשה יש אפילו מקום לתת מינונים נמוכים של סרקוול או זיפרקסה. בברכה, דר' קרני רובין -
קיבלתי מרשם
הגר 15/07/2014 | 16:32קיבלתי מרשם מהרופא לציפרלקס 10 מג. מבחינת ה- OCD , כיום הטקסים לוקחים לי כחצי שעה ביום, המחשבות הטורדניות חוזרות פעם בתקופה באופן חריף, וביומיום כחצי שעה ביום בממוצע. החרדה היא כללית , ויש גם טריגרים שגורמים לה להגבר ברמה מאוד קשה. יש עצבות ודיכאון. במידה ואתחיל את הציפרלקס, לאחר כמה זמן אפשר להתחיל את ה-CBT ? ובמידה ויהיה איזון אחרי תקופה ארוכה וארד במינון מאוד מאוד לאט, יש סיכוי שהאיזון ישמר? מודה לך מקרב לב -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:36להדר שלום, ציפרלקס 10 מ"ג זה לא טיפול ב-OCD. ככלל, ציפרלקס יחסית פחות יעיל ב-OCD במיוחד ואסור להעלות את המינון מעל ל-20 מ"ג. כאשר משיגים איזון עם טיפול תרופתי ומפסיקים אותו לאט או מהר זה לא משנה, אחרי זמן מה הכל חוזר חזרה. מדובר בהפרעה אורגנית כמו סכרת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שמיעת דיבור בלילה בשינה בלבד
דנה 15/07/2014 | 17:10אני אישה נשואה באושר עם 2 ילדים מקסימים .בת 52 מתפקדת מצויין עובדת פעילה ושמחה.לאחרונה בלילה בלבד בשעת השינה אני שומעת דיבור בין 2 אנשים.נשמע לי הזוי לחלוטין,מודעת לכך שזה לא מציאותי.אבקש לדעת מהי תופעה זו? האם יש פתרון? אשמח לתשובתך המהירהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:26לדנה שלום, האם אני מבינה נכון שאת מדברת על המצב שבין נים ולא נים? במצב הזה לפני שנרדמים יש הרבה פעמים הלוצינציות שנקראות הלוצינציות היפנוגוגיות שבהן יכולים להיות דברים מסוג זה וזה נורמלי לחלוטין. כאשר זה בזמן ההתעוררות משינה זה נקרא הלוצינציות היפנופומפיות וגם הן נורמליות לגמרי ואינן מעידות על מחלה. הפתרון הוא לא לדאוג מכך. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד