פורום פסיכיאטריה - עמוד 1055
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
סרטרליין אהובה 14/07/2014 | 21:52לד"ר קרני רובין, הנני נוטלת סרטרליין 50 מ"ג, פעמיים ביום מזה כ 25 יום. ההגעה למינון זה היתה הדרגתית. ביומיים האחרונים יש לי כאבי בטן. 1. האם יכול להיות שזה מהכדורי סרטרליין? 2. האם יכולה פתאום להופיע תופעת לוואי שלא הופיעה בשבועות שקדמו לה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 17:17לאהובה שלום, 1. קודם כל אין שום צורך לקחת את הסרטרליין פעמיים ביום. שנית, כדאי לקחת את התרופות האלה עם אוכל. אני בספק שכאבי הבטן הם מהסרטרליין אך ניתן להוסיף כדורים של פרוביוטיקה או ג'ארו דופילוס של אלטמן (זה חיידקים "טובים" של המעיים) 2. יכולים להופיע כאבי בטן כאשר יש שינוי בחיידקי המעיים של הבטן ולכן עוזר לקחת את הסרטרליין יחד עם כדור של חיידקי האצידופילוס. בברכה, דר' קרני רובין
בעיות נפשיות אור 14/07/2014 | 20:38כיף לקרוא בפורום ולראות שדר רובין מתיחסת לכל שאלה ושאלה נעים להסתובב פה אז ככה סובלת ממחבות כפייתיותצכולל טקסים חרדה חברתית והתקפי םאניקה עשו איתי שנים ניסיון של תרופות שונות בסופו של דבר נישארתי עם ציפראמיל 40 ואסיבל לפי הצורך הציפראמיל העליםהאת במחשבות כולל הטקסים ואת התקפי הפאניקה אך חא את החרדה החברתית אני עדיין נמנעת מלחכת להמון מקומות גם לסופר צריכה 2 אסיטל ביחד נעשה כרגע ניסיון לשינוי לתרופה שנקראת פבוקסיל 300 מה שגם יש הפרעות אכילה אני אוכלת כמויות ענקיות של אוכל הולכת חסופר קונה רק עוגות ממתקים אוכלת הכל בוכה תוך כדי שכואבת לי הבטן וממשיכה וכך עוד יום ועוד יום עד שמתחילה דיאטה שמיזיקה יום האם זו גם מחשבה כפייתיתי בנוסף גם מרגישה גם רעב עצום אולי מהציפראמיל ומה כדיף ציפראמיל או פבוקסיל מפחדת ומפחדצ להקיא אז נוטלת משלשלים שכבר לא עוזרים סליחה על שאלה כה ארוכה ותודהפתח בחלון חדש
הפרעות נפשיותאןר 14/07/2014 | 20:41סליחה על השגיאות בכתיב בנודעה למעלה אם משהו לא מובן אכתוב שוב
הפרעות נפשיותאןר 14/07/2014 | 20:42סליחה על השגיאות בכתיב בנודעה למעלה אם משהו לא מובן אכתוב שוב
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 16:54לאור שלום, מנסיוני במרבית המקרים פבוקסיל 300 מ"ג מאוד יעיל הן למצבים כפייתיים והן לחרדה. יש לי הרושם שהאכילה שלך של הממתקים היא כפייתית וייתכן שכאשר תתגברי על הכפייתיות תוכלי להתגבר על כך. בד"כ עם פבוקסיל יש פחות השמנה אך זה מאוד אינדיבידואלי. גם פרוזאק (פלוטין) מאוד יעיל נגד OCD ונגד חרדות ובאופן חד משמעי פחות גורם להשמנה. דרך אגב, משלשלים הם מאוד מזיקים. הייתי ממליצה לך להיגמל מכך ומצד שני לנסות אלוורה בשתייה שניתן לקנות בסופר פארם כמו גם בעונה זו שזיפים ואפרשזיף. בברכה, דר' קרני רובין
תודה את מקסימהאור 15/07/2014 | 17:04פורום שכיף להתיעץ איתו והמענה תמיד זמין תודהה
רגישות לכדורים רוית 14/07/2014 | 20:02דוקטור קרני שלום , אני בת 55 לפני כ- 20 שנה סבלתי מדכאון אחרי לידה קבלתי כדורי מלודיל והייתי אלרגית לכדורים קבלתי פריחה בגוף , לאחר מיכן קבלתי כדורי פבוקסיל , הייתה הפסקה של שנים לאחרונה עברתי משבר וקבלתי מהרופאת המשפחה כדורי ציפרלקס כ- חצי כדור ליום , האם כדורי ציפרלקס הם מהמשפחה של כדורי המלודיל הגוף מגרד לי ללא פריחה , לאיזה משפחה שיך הציפרלקס תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 16:17לרוית שלום, ציפרלקס שייך לאותה משפחה של הפבוקסיל. אין לכך קשר לגרד והייתי מבקשת מרופאת המשפחה להחליף לך את הטיפול לפבוקסיל שעזר לך בעבר. בברכה, דר' קרני רובין
חוות דעת פסיכיאטרית מטעם משרד הבריאות רוי 14/07/2014 | 16:27שלום ד"ר קרני, גר עם הוריי בצפון, אני יחסית צעיר בתחילת שנות ה-20 לחיי. אני מתמודד עם קשיים שבגינם איני מצליח לתפקד כבר למעלה משנתיים. רציתי לפנות לקבל אחוזי נכות דרך משרד הבריאות ולא דרך ביטוח לאומי על מנת לקבל סל שיקום(40 אחוז), צלצלתי לפסיכיאטר שמורשה מטעם משרד הבריאות והוא ישר שאל אותי במשך השיחה אם אשפזו אותי עניתי לו שלא. אני לא מבין למה אני צריך להיות מאושפז כדי שיתייחסו אלי, אני איסטניס שלא מסוגל בכלל לשהות בבית חולים וכל שכן בבית חולים פסיכיאטרי וגם אני סובל מחרדה ודיכאון ומחשבות שווא כך שאיני רואה למה בכלל אני צריך להתאשפז. טופלתי בכדורים SSRI`s שלא עזרו (הרבה מהם) ועכשיו אני נוטל ריספונד 1 מ"ג. האם לדעתך באמת מי שלא התאשפז לא יוכל לקבל סל שיקום?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 13:16לרוי שלום, לדעתי עליך לפנות למרפאה הפסיכיאטרית שבאיזורך. הם יכולים להמליץ על סל שיקום גם ללא אשפוז. הדבר דורש שפסיכיאטר ימליץ על כך. אין ספק שכמי שלא אושפז התהליך מעט קשה יותר. בברכה, דר' קרני רובין
וולבוטרין300 וסרוקוול 25 בן 14/07/2014 | 10:11האם הסרוקוול במינון זה מפריע לפעילות הדופמין של הוולבוטרין?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 13:08לבן שלום, אין שום בעיה בלקיחת שני התכשירים יחד. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 13:05לכוכב שלום, עדיף לקחת פאבוקסיל פעמיים ביום, במיוחד אם המינון הוא מעל ל-150 מ"ג. אם המינון הוא 150 מ"ג או 100 מ"ג אז עדיף לקחת אותו בערב. בברכה, דר' קרני רובין
בעיות שינה יש 09/07/2014 | 11:49שלום שמי שי =) בן 20 חייל עומד לשתחרר סובל מילדות מבעיות שינה כך לא זוכר עיפות הבעיות שינה כנירא נבעות מחרדות וחמשבות מעצבנותת באישיות מעצבנת בעיקר לא איזה תסמונת נפשית. בערך בגיל היתבגרות היתחלתי להיות עייף כול הזמן קשה לי לנשום מרוב עיפות המשכתי קצת תזמן בכוח יגעתי לגיל 16 והיחלתי לפול מעייפות בגיע זמן בגריות הייתי חייב לעשות משהו אם זה! עשו לי בדיקות דם הכול תקין אמרתי מחשבות מעצבנות לפני שינה ושלחו אותי לפסכיאטר ויתחלנו בויפקס 150 לחרדות ו2 קלמנלבין הזמן עובר זה לא ממש יעל מעלים ל-300 ויפקס מתחיל להיות יעל לחרדות ובישנות ולא עוזר לשינה ולעיפות משיכים אם הזמן מוסיפים 30 מירו במשך חודשים מסיבה לא ברורה זה גרום לי לתקים אבל גורם לישון שעות עדין עייף ועדין לוקח זמן לירדם אחרי חדשים שאבנתי בוודאות התיקים מכדורים החלפנו אותה בונסרין 30 יש לי איתה פחות תיקים ויושן הרבה שעות עדין אם קשים בעיקרון יגענו למצב הפסיכיאטר די עובד עצות או לא רוצה לביא לי כדורים יותר חזקים והוא גם חושב שהתסמנים הפסאטרים שליי סבבה שלחו אז או שלח אותי לנירולוג והוא לא יצלח למצוא שום דבר פייז אצלי אבל אמרת לי תקח תנסה פרוביג'יל אמרתי לו סבבה נוסף לי 200 בבוקר בשביל לתפקד וזה די עוזר אבל לא באופן משמעותי מידי עכשיו חזרתי לנירולג להפוך את הפרוביג'יל לקבוע צריך שתהיה לי בעיית שינה ועיפות נירולוגית שלצערי במעבדת שינה גילו שאין לי אז או לא רוצה לחדש לי את המרשם הוא יבוא לי רק עד תצאות הבדיקה שהיה לי איך לתפקד (10 יום לפני הבדיקה לא ישתמשתי) והוא שלח אותי לפסכאטר "והוא אמר לי שתשמע זה לא התחום שלי אני לא מכיר תגכדור ואני לא רושם דברים אני לא מבין ובמיוחד שהנירולג אמר לי בתווית שלהם" ואני לא חושב שאני מסוגל לחזור למצב בקודם אני הישתגע אני רוצה לעולת את המינון של פרוביג'יל לקמות יכולה לעיר סוס ובטח לא לאבד אותו=/ מה שלא צינתי אני ישנוני מאוד ותמיד אני נרדם כול הזמן תוך כדי עבודה בבצפר במחשב אבל אני לא מציון את זה בפני הרופאים כי אני מפחד שישלולו לי את הרשיון היקר שלי זה גם יהרוס לי תחיים פרוביג'יל ממש משפר את זה אבל דרך אגב מעולם לא נרדמתי בנהיגה אולי זה אומר משהו לא יודע חושב לצין שיש לי בעיות קשב ורכוז דיזגרפיה דסלקציה ודיסקלקוליה ובעיות רעד ניראות לעין ובשנה אחרונה אבדתי את התאבון של לגמרי אף פעם לא הייתי שמן אבל לפני שנה יצלחתי לעולת במשקל ל-55 קילו על 1.74 ועכשיו ירדתי בחזרה45-47 קילו אז השאלות שאלי אם כאלה 1. איתי אצל 4 נירולגים 3 פסיאטרים 2 מעבדות שינה ומוחה שינה 1 שהוא גם נירולוג ואצל כולם מספר פעמים איך זה שאף אחד לא יזכיר את הסכוי שאולי יש לי תיסמונת עיפות כרואנית (CFS)? במיוחד שאמרתי להם מספר פעמים שלאמא שלי יש פיברומיאלגיה? אבנתי שכנירא יש קשר בין התיסמונות לא? 2 אני יודע שינה ועיפות זה תחום רחב מאוד אז אולי תסמונת עפות חרונית נבדקת אצל רופא מיסוג אחר? מה הסכוי שיש לי את זה? לא מצליחים למצוא אצלי שום דבר! 3.יש לכם רעיון אולי לשוני תרופתי שיכול לעזור? 4. באמת מותש חייב עזרה טיפול תרופתי עכשיו זה: 300 ויפקס 200 פווביג'ל 30 בונסרין ו2 קלמנרבין שצריך תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת חוזרת ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 18:45לשי שלום, כתבת שיש לך "בעיות קשב ורכוז דיזגרפיה דסלקציה ודיסקלקוליה ובעיות רעד ניראות לעין". למרות זאת לא כתבת שניסו לטפל בך בריטלין או בקונצ'רטה. או שמא כן ניסו ולא כתבת. נראה לי שלוויאפק 300 מ"ג כדאי להוסיף קונצ'רטה בהתאם למשקלך וייתכן שזה ייתר את הצורך בפרוביג'יל. אינני רוצה להיכנס לוויכוח על תסמונת העייפות הכרונית ועל הפיבומיאלגיה שלדעתי הם בעצם דיכאון. בדרך כלל אנשים אשר סובלים מהפרעות קשב ואינם מטופלים מילדותם, מפתחים בהמשך דיכאונות וחרדות מאוד עמידות לטיפול אלא אם מתחילים לטפל בבעיה היסודית. בברכה, דר' קרני רובין
בעבריש 15/07/2014 | 01:08שהייתי ילד קטן כיתה ב' נסיו לטפל בי אם רטילין אבל אחרי כמה ימייםוויתרו שלי וויתרו על זה הם תענו שזה כבא לי את שמחת החיים והתנגדו הכול תוקף לתת לי את זה מה אתה חושב כדי לעשות?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/07/2014 | 12:58ליש שלום, אנשים שונים מגיבים לתכשירי הריטלין השונים בצורה שונה. כ-15% מהאנשים אינם מגיבים טוב לריטלין. אלו מגיבים יותר טוב לאדרל או לויונס. נראה לי שיש מקום לעשות ניסיון לטפל בך בקונצ'רטה (ריטלין ארוך טווח) ואם זה לא יהיה טוב אז באדרל או בויונס שבימים הקרובים אני מקווה יסתיים הרישום שלו בסל התכשירים שלו במדינת ישראל ואז יש תקווה שמחירו יירד למחיר סביר. יש גם תכשירים טבעיים שיכולים לעזור אך הם פחות יעילים. לדעתי מציאת הכדור מהסוג הזה יכול לפתוח לך אופקים חדשים. בברכה, דר' קרני רובין
ציפרלקס וחרדות מור 14/07/2014 | 08:02שלום, אני בת 40. התחלתי לפני כחודש וחצי טיפול בציפרלקס בגלל תחושת לחץ ודכאון. בשבועיים האחרונים אני מרגישה במהלך היום בסדר גמור. הבעיה היא שאיך שאני נחה (בצהריים או בלילה) אני מתקשה להירדם, תוך כדי דופק מהיר ותחושת לחץ. אני מתעוררת פעמים רבות בלילה עם אותה תחושה. מצד שני, ביום, כאמור, יש שינוי גדול וחיובי מאוד מבחינת התפקוד שלי. האם להמתין עוד? להחליף כדור/ מינון? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:59למור שלום, בהחלט כדאי לך להמתין. אם בתוך שבועיים לא יחול שיפור נוסף, אז כדאי להעלות את המינון במידה ואת על מינון פחות מ- 20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
ציפרלקס וחרדות מור 14/07/2014 | 08:01שלום, אני בת 40. התחלתי לפני כחודש וחצי טיפול בציפרלקס בגלל תחושת לחץ ודכאון. בשבועיים האחרונים אני מרגישה במהלך היום בסדר גמור. הבעיה היא שאיך שאני נחה (בצהריים או בלילה) אני מתקשה להירדם, תוך כדי דופק מהיר ותחושת לחץ. אני מתעוררת פעמים רבות בלילה עם אותה תחושה. מצד שני, ביום, כאמור, יש שינוי גדול וחיובי מאוד מבחינת התפקוד שלי. האם להמתין עוד? להחליף כדור/ מינון? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:58למור שלום, בהחלט כדאי לך להמתין. אם בתוך שבועיים לא יחול שיפור נוסף, אז כדאי להעלות את המינון במידה ואת על מינון פחות מ- 20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
לא חשוב מדוע היחס של הרופאים גרוע? 13/07/2014 | 21:08מדוע התחושה של רופאים בבריאות הנפש בנתניה שמזלזלים בך??? מדןע המקום כל כך מוזנח הייתי אצל רופאים פרטיים וכרגע אין לי אפשרות אבל תחושת הזלזול וההזנחה שפ גורם לי לרצות לברוח ולא לטפלפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:27ללא חשוב שלום, באפשרותך לפנות בתלונה לנציב הקבילות במשרד הבריאות והם יבררו את התלונה. בהצלחה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד