פורום פסיכיאטריה - עמוד 1094
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ציפרמיל ונלפאקסין
אפרת 27/04/2014 | 10:44שלום רב, אני מטופלת בציפרמיל 20 מ"ג מספר שנים. פניתי לרופא השפחה כי חשתי תקופה מסויימת כמו דיכאון. הרופא נתן לי כדור אחר ונלפאקסין 75 מ"ג לסיים חפיסה של 30 כדורים ולאחר מכן לעלות לונלפאקסין 150 מ"ג באם לא אחוש שיפור עם ה-75. לאחר שסיימתי חפיסה של 75 והמשכתי לחפיסה של 150 הרגשתי רק הרעה במצבי הבריאותי. על כן הרופא אמר לי להפסיק ולחזור לציפרמיל 20 ולאחר מכן נעלה לציפרמיל 40 מ"ג. שאלתי היא, איך מפסיקים את הונלפאקסין 150? האם לקחת מספר ימים את ה- 75 מ"ג ואז לעבור לציפרמיל 20? כמה ימים לקחת את ה-75 מ"ג עד שאוכל לקחת ציפרמיל?פתח בחלון חדש-
אפשר תשובה בבקשה?
אפרת 27/04/2014 | 20:43? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 14:57לאפרת שלום, ראשית אני עונה אחת לשבוע ולפעמים פעמיים בשבוע. וודאי לא לכל שאלה באותו יום. לצורך כך יש חדר מיון. אשר לשאלתך, מאחר ולא הגבת כלל לונלפאקסין לדעתי תרדי יום אחד ל-75 אם לא ירדת ולמחרת תפסיקי ותעברי לציפרמיל. אני ממליצה שתמשיכי להיות במעקב של פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפרעה דו-קוטבית
ירין הופמן 26/04/2014 | 13:14שלום וברכה, בן 26 לפני כשנה, לאחר התקף מאני-פסיכוטי שנגרם כתוצאה מנטילת 60 מ"ג פאקסט, אובחנתי כסובל מהפרעה דו קוטבית בשילוב עם קווי אישיות גבוליים ומרכיבים טורדניים כפייתים. טיפול ראשוני ניתן לי סוליאן 400 אח"כ ירד ל200 מ"ג. תרופה זו ממש עייפה אותי ועשתה אותי זומבי, כמו כן גם הסרוקוואל שבמינון של 25 מ"ג "מפיל אותי". לבסוף טופלתי בלמיקטל 200 מ"ג ולאחר 4 חודשים הופסק הטיפול מצידי. רציתי לשאול בעיקר בקשר לתנודות מצב הרוח ולאבחנה שלי. מי שסובל מהפרעה דו קוטבית, האם יתכן שביום אחד תנודות מצב הרוח שלו יתחלפו במהירות? לדוגמא, אני יכול לשבת בבית, אני ישר משתעמם, ואז יש לי ריקנות כרונית, מחשבות אובדניות, מרגיש שכל עולמי חרב עליי, ואז פתאום חבר מתקשר ומזמין אותי אליו או משהו בסגנון, ואז פתאום המצב רוח מתחלף לטוב, ויש תקווה, והכול די בסדר.. ואח"כ שוב חוזר הביתה, שוב שוקע, דיכאונות, אובדנות... האם זה סביר להפרעה דו קוטבית? או שמא קצב התחלפויות מצב הרוח בהפרעה דו קוטבית הוא עונתי, או חודשי? האם סביר שיהיו תנודות יומיות בתדירות כזאת? או שלדוגמא אני עם חברה שלי, הכול די בסדר ומצב רוח, ואיך שאני חוזר הביתה אל חדרי כל עולמי חרב עליי, שמגיע לנקודה שבה אפילו אני מתכנן מעשים אובדניים לפרטים(!). ועוד דבר, בהפרעה דו קוטבית אומרים שהחולה סובל מתנודות קיצוניות במצבי הרוח ללא תלות הכרחית בנסיבות הסביבתיות, ואצלי בדוגמא שנתתי עם החבר שמזמין אותי, או החברה, אפשר לייחס זאת לסיבה סביבתית, אז מה זה אומר? והאם שווה לשקול טיפול בליתיום? (כי בהתחלה הרופא רצה לתת לי ליתיום אבל אני שכנעתי אותו לתת לי למיקטל בגלל פיחות תופעות הלוואי). כרגע יש גם בעיות בשינה, לפעמים ישן עמוק לילה שלם, לפעמים לא נרדם בכלל, מכניס את עצמי ללחץ (אולי מנגנון לא מודע), אך לא שולט בזה וזה גורם לי סבל, יש לי בונדורמין אך פוחד ליצור תלות. סרוקוואל "מפיל" אותי ומעייף אותי מאוד (25 מ"ג) אך לא מצליח להרדים אותי מפני שהגוף נכנס ממש למלחמה נגד עצמו משום מה. בעקבות כך בבוקר סובל ולא מתפקד בעבודה. כבר שנים זה ככה מאז שאני ילד (גם היה כך בבית הספר) תודה מראש וחג שמחפתח בחלון חדש-
עוד מידע
ירין הופמן 26/04/2014 | 13:15ראשית כל עד לפני כמה זמן הייתי בטיפול פסיכו דינאמי אצל פסיכולוג קליני כשנה ושמונה חודשים. הטיפול הופסק מצד המטפל כי ביררתי עליו פרטים באופן לא חוקי ותקפתי אותו מילולית. הייתי שולח לו עשרות אס אמ אסים ביום. קצת עליי בילדותי הייתי מוכרז כילד נטוש. אימי התדרדרה לסמים קשים, לפני כחצי שנה התאבדה. תקופת הילדות ובגרות כללה המון בילויים במוסדות גמילה של אימא. חוויתי ממנה המון התעללויות נפשיות (לא פיזיות). קשר מאוד סבוך. לא גדלתי איתה אלא בחיק המשפחה. עם אבא לא היה כלל קשר (הקים משפחה חדשה). כל עניין הויסות רגשי מלווה אותי עוד מילדות, כנ״ל גם בעיות השינה. נער די מופרע אך לא נפתחו תיקים פליליים ב״ה ומעולם לא נגעתי בסמים ואפילו בסיגריות. כיום יש המון מחשבות על אובדנות, אני די לבד, יש חברה אך סביר להניח שאם היא היתה איננה/נפרדת אז האובדנות היתה הופכת למעשית יותר, כמעט הייתי קרוב לפגיעה עצמית (לחתוך ידיים רגליים), אינטלקטואל מאוד, קורא המון על פסיכולוגיה, קבלה, תורה, מחלות נפש. מבין יותר מדיי אוליי. רוצים לשלוח אותי כרגע לשלוותה (מרצון ולא בכפייה) אך אני מאוד מהורהר בקשר לזה כרגע ללא תרופות וללא שיחות -
אפשר תשובה/התייחסות?
ירין הופמן 28/04/2014 | 15:34?? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 14:54לירין שלום, במאניה דיפרסיה יש צורות שונות, אחת מהן היא התנודתיות המהירה (rapid cycling) שבמובן מסוים אולי מאפיינת אותך. מאחר והמצב המאני אצלך התפתח על רקע של טיפול ב-SSRI במינון גבוה, מדובר אצלך על מאניה דיפרסיה מטיפוס 2. אולי חשוב לציין שהעובדה שכאשר יש לך פעילות מהנה אתה יוצא מהמצב, מעידה על כך שהדיכאון אינו כה עמוק. יחד עם האמור, הדיכאון הזה הוא מסוכן. אני הייתי מנסה בכל זאת לתת לך למיקטל עד 100 מ"ג ולא יותר בשילוב עם ליתיום בניסיון לאזן אותך. אם אתה מסוגל להישאר בבית ולא לעשות ניסיון אובדני אז אולי לא כדאי להתאשפז. אך אם אינך מסוגל לא לעשות ניסיון כזה אז בהחלט כדאי להתאשפז בשלוותה מרצון. אני בטוחה שיוכלו לעזור לך שם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס ונרוסין-אינטראקצייה (לת)
חשוב 04/05/2014 | 14:42היי, נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג מזה חודשיים, בנוסף, נוטלת מדיי חודש בזמן הווסת נרוסין לכאבים.. האם יש אינטראקציה כלשהי בין הציפרלקס לנרוסין?פתח בחלון חדש -
הפסקת טיפול ברסיטל
יקיר 01/05/2014 | 13:22הנני מטופל ברסיטל במינון של 40 מ"ג ליום נגד חרדות מזה כחצי שנה , מצבי מוגדר טוב, האם ניתן להפסיק את התרופה? ואם כן כיצד הנני אמור לרדת במינון? בתודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:47ליקיר שלום, כל תרופה פסיכיאטרית המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית צריך להפסיק בהדרגה כמו למשל הורדה של 10 מ"ג כל 4-5 ימים. הפסקת תרופות כדאי לעשות בעצה אחת עם הפסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כדורים ושמיעת שיחות שווא
מורי 24/04/2014 | 09:07ד"ר אתמול הייתי אצל הפסיכאטר הוא החליף לי את הכדורים לפבוקסיל אני רוצה לדעת איך אני עושה זאת בהדרגה. בנוסף אתמול התחילה לי תופעה קשה מאוד שאני מדמיינת ממש שיחות שווא עם אנשים שאני מכירה אבל שלא נמצאים לידי ממש מה הם אומרים מה אני עונה ממש כמו בחלום אני ממש ממש מפחדת מזה ד"ר מה זה נראה לך ממה זה נובע?פתח בחלון חדש-
מורי, מספיק!
ר.צ. 24/04/2014 | 23:51תפסיקי כבר עם השאלות הטורדניות. די!! המחשבות המוזרות שלך זה OCD ולא חשובים הניואנסים של המחשבות. זה ממש חסר משמעות מה חשבת על מי ולמה, ואמרו לך את זה כבר. מה את בדיוק מחפשת , טעות באבחנה ? אבחנו אותך מס' בעלי מקצוע עם OCD אז אל תטריפי פה את הרופאה. פה זה לא טיפול פסיכולוגי, ברור?? רוצה 'לחפור' - לכי לפסיכולוג, בשביל זה הם קיימים. אבל הכי טוב תתרכזי אך ורק בתרופות ותתאזרי בסבלנות. -
אני מנסה
מורי 25/04/2014 | 08:27שלום ר.צ, תאמין לי שאני מנסה בלי סוף להתמודד אבל זה קשה נורא. כל היום אני שומעת קולות בראש זה מלחיץ אותי גורם לי לפחדים נוראיים. כל היום אני כבר רואה את האישפוז שלי ואת זה שטעו באבחנה או את זה שאני בדרך לסכיזופרניה ואני בדיוק בגילאים שזה מתפרץ אצל נשים ולפי כל הקולות שאני שומעת ומחשבות השווא שיש לי אני בטוחה שזו סכיזופרניה וזה מלחיץ אותי -
החלפת ואבן
ר.צ. 25/04/2014 | 10:20בוקר טוב, אמרו לך שואבן כדור חלש, וכנראה לא משפיע אצלך. מאוד יתכן שקסנקס יעזור לך , עד שהכדור העיקרי ייכנס לפעולה. ולמה את שוב מתווכחת לגבי הגיל?? אמרו לך שאת לא בגיל המתאים לסכיז' ואת שוכחת את זה. וגם הקולות - אמרו לך שהם שונים אצלך מאשר בסכיז' ואת שוכחת גם את זה. את חייבת לקרוא תשובות קודמות לפני שאת שואלת אותן שאלות. שבת שלום. -
הנה דוגמא קטנה
מורי 25/04/2014 | 11:34עכשיו אני מצלמת חשבוניות בעבודה פתאום עולה לי לראש אחיינית שלך לבד ואין לי בכלל אחיינית כמובן שאני לא יודעת למה המוח שלי מייצר דברים כאלו ואז זה מכניס אותי לחרדה שאני שומעת קולות ואז זה מתרחב תתביישי לך אחיינית שלך לבד ואין לי אחיינית בכלל אני הבכורה בבית זה לא מלחיץ הטמטום הזה ואז אני נכנסת ללחץ מאיפה זה בא ואז אני חושבת שזאת שמיעת קולות וזה מלחיץ אותי כי איך יכול להיות שעלה לי משפט כזה לראש שבכלל אין לי אחיינית אולי חשבתי על משהו בתת מודה על מישהי שיש לה אחיינים וזה עלה לי בקיצור מלחיץ אותי כל ההזיות הללו!! את האמת פעם ניסיתי לקחת חצי וואליום והוא ממש השפיע עליי קשה לי לקחת כדורים חזקים כאלו הם לא משפיעים עליי לטובה בכלל -
עוד קולות
מורי 25/04/2014 | 13:43המה עכשיו נכנס לי ירושלים דחוף ואז דמיינתי שיש קול שפוקד עליי לנסוע לירושלים זה לא מפחיד אם זה לא סכיזופרניה מה זה!?!?!!? מה קורה לי -
המשך
מורי 25/04/2014 | 15:04ואז הקול מאיים עליי שאם אני לא אסע הוא יהרוג אותי אני מפחדת שאני אאבד שליטה ויגיד שאני צריכה לנסוע לירושלים ויפחד מהקול שבעצם לא קיים זה נראה לי כל כך אמיתי הדמיונות שעוד שנייה אני פועלת על פיהם אמא אני מפחדת -
תחליפי כדור הרגעה לקסנקס, הואבן אפילו לא מדגדג אותך
ר.צ. 25/04/2014 | 17:47. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 17:31לר.צ. שלום, תגובתך מעידה על כך שאינך מבין את הבעיה בהפרעה אובססיבית. מה שקורה הוא שכאשר עולה החרדה אצל הסובל, הוא שואל את השאלה,וזה לא משנה איזה, במקרה הזה "האם יש לי סכיזופרניה?", וברגע שהוא מקבל את התשובה, החרדה יורדת. אחרי מספר דקות שוב מתחילה לעלות החרדה וכשהיא מגיעה לרמה מסוימת הוא שוב שואל את השאלה, לא משום שהוא רוצה להטריד אלא משום הדחף להוריד את עוצמת החרדה. מהסיבה האמורה, זאת איננה "חפירה". בעיה נוספת בהפרעה זו היא שלפני השיפור מופיעה החמרה קשה ובשלב זה דרוש הרבה עידוד. רק אחרי שהחרדה נופלת ניתן להיכנס עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. החשוב הוא שמורי התחילה טיפול עם פבוקסיל ואני תקווה שתוך חודשיים-שלושה מצבה יהיה אחר. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 17:34למורי ולר.צ. שלום, הרבה פעמים וואבן, לוריבן וקסנקס אינם מספיקים כדי להרגיע את החרדה ודרוש קלונקס כדי להקטין אותה. בברכה, דר' קרני רובין -
כדורים
מורי 27/04/2014 | 17:52ד"ר שלום את האמת שיש לי כבר פחד לכתוב לך שלא התעצבנו עליי פה אבל אני מותשת קודם כול אם אקח קלונקס לא אוכל לזוז פעם לקחתי חצי אסוויל השבית אותי הכדורים הללו מאוד חזקים בשבילי. ד"ר היום עלתה לי מחשבה כאילו אני אהיה מנותקת מהמציאות ושאני אחיה במציאות חדשה עם דמויות משל עצמי, משפחה, חברים כאילו בעצם כל מה שיש לי אני לא אתייחס אליו ויצור מציאות חדשה עם דמויות חדשות שלא קיימות במציאות האובייקטיבית ואז נזכרתי שלפני שנתיים קראתי על תסמונת קפגרא. נכנסתי לאינטרנט ועכשיו כולי רועדת מפחד נכנסו לי מחשבות כאילו חבר שלי מתחזה ואני כולי רועדת מהמחשבת שווא הנ"ל אני מפחדת שאחשוב שכולם מתחזים ואתנהג אליו מוזר ואצעק אין בדוק וראיתי בנוסף לכל שזה גם תסמין של סכיזופרניה פרנואידית מחשבות שווא הנ"ל. ושיש קול שאומר לי שהוא מתחזה ואני מפחדת שאני פתאום יפגע בו ויגיד לו שהוא מתחזה ורוצה לפגוע בי ד"ר בבקשה תאמרי לי את האמת מה יש לי מה?? -
לא נזכרתי שקראתי פשוט זה קפץ
מורי 27/04/2014 | 18:32יותר נכון לא נזכרתי שקרה לי עלה לי לראש דמויות של קימות, מתחזים, דמות כפולה ואז נכנסתי וקראתי עוד על התסמונת ואין בדוק שיש לי סכיזופרניה או משהו לחשוב שיש כפיל לבנאדם שרוצה לפגוע בך זה כבר שיא של מחשבת שווא -
לא נזכרתי שקראתי פשוט זה קפץ
מורי 27/04/2014 | 18:34יותר נכון לא נזכרתי שקרה לי עלה לי לראש דמויות של קימות, מתחזים, דמות כפולה ואז נכנסתי וקראתי עוד על התסמונת ואין בדוק שיש לי סכיזופרניה או משהו לחשוב שיש כפיל לבנאדם שרוצה לפגוע בך זה כבר שיא של מחשבת שווא -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 18:36למורי שלום, יש לך "רק" OCD. זה לא מספיק לך? בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 18:38למורי שלום, יש לך "רק" OCD. זה לא מספיק לך? תפסיקי כבר לקרוא באינטרנט. יש אפילו פסיכיאטרים שלא מכירים את תסמונת קפגרא. בברכה, דר' קרני רובין -
יש לי פרנויות
מורי 27/04/2014 | 20:13אני כבר לא יודעת מה לעשות הלכתי להליכה עם חברה ממש הזיתי שיוצאים מהעצים ויורים בנו ואני אומרת תיזהרי זה פשוט לא אמיתי עכשיו כולי רועדת ממש דמיינתי כמו ממש בסרט רודפים פתאום זה קופץ לי למוח פשוט לא אמיתי עכשיו אני מדמיינת רודפים ומפחדת שאני לא אלך לעבודה זהו עכשיו זה ידבק בי עוד הפעם פשוט אני רגילה וזה קופץ לי למוח לא יודעת איך להסביר את זה!בחיים לא שמעתי על ocd שפתאום קופצים להם דברים כאלה של רדיפה לראש -
הי מורי,
שירן 27/04/2014 | 23:32הי מורי, מה שלומך? כתבתי לך בשרשור הקודם שפתחת, אני אובחנתי עם סכיזופרניה לפני שנתיים. אני חוזרת וכותבת, אין לך סכיזופרניה, אם תרצי כתבי את כתובת המייל שלך ואשמח לשוחח איתך על כך.. לילה טוב, שירן -
הי מורי,
שירן 27/04/2014 | 23:32הי מורי, מה שלומך? כתבתי לך בשרשור הקודם שפתחת, אני אובחנתי עם סכיזופרניה לפני שנתיים. אני חוזרת וכותבת, אין לך סכיזופרניה, אם תרצי כתבי את כתובת המייל שלך ואשמח לשוחח איתך על כך.. לילה טוב, שירן -
היי שירן
מורי 28/04/2014 | 07:38היי שירן, קודם תודה לך על ההתייחסות לא יודעת מה עובר עליי כל היום אני מדמיינת שיורים בי, רודפים אחריי ועוד. המייל שלי הינוmal_cohen @ walla.com -
יש לך מחשבות שווא פרנואידיות
ש 01/05/2014 | 00:36יש לך מחשבות שווא פרנואידיות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:45לשירן שלום, כל הכבוד. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:46לש שלום, אין לה. זה לא נכון. דר' קרני רובין
-
-
חרדות
גרישה 22/04/2014 | 13:11אני רוצה לישאול שאלה חשובה בשבילי. אני כבר שנה וחצי לוקח כדורים נגדת חרדות מטופל אצל פסיכיאטר בעבר לפני תרופות היו לי חרדות(הזעה,דפיקות לב,פחד,חשמל בידיים ובאוזניים, ועוד הרבה דברים) כמובן שעם נטילת כדורים וטיפות הרגעה הכל ניהיה פחות אבל עדיין אני מרגיש אישהו שינוי באופי והתנהגות. השאלה שלי עם זה יעבור מתישהו או שזה לכל החיים ועם יש עוד טיפולךיםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:42לגרישה שלום, לדעתי עליך לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי שיעזור לך מחד להתמודד עם המחשבות האוטומטיות ומאידך ללמוד שיטות התנהגותיות וכללן הרפיות, ביופידבק בדמיון, התמודדדות עם כעסים ועוד. לפני שקורה לנו משהו התחושה היא ש"לי זה לעולם לא יקרה". אחרי שזה קורה פעם אחת יש את המחשבה המעוותת ש"זה תמיד יקרה לי". לא המחשבה הראשונה ולא המחשבה השנייה נכונות. האמת היא באמצע. למצוא את האמת הזו צריך ללמוד בטיפול התנהגותי קוגניטיבי. יתרה מכך, אנו לומדים מהניסיון. למשל: אתן לך דוגמא מעצמי, לפני הרבה שנים עקפתי משאית וזו פתאום פנתה לתוך המסלול שלי בלי לאותת ו"קטפה" לי את הכנף. למותר לומר שנבהלתי מאוד. עד היום אני נזהרת מאוד כשאני עוקפת משאיות.ילדיי טוענים שאני נזהרת מדי אך האמת שנראה לי שזה לא אסון להיזהר כשעוקפים משאית. כאשר חווים משהו טראומטי נותר צל אך כל עוד הוא איננו מפריע לתפקוד זה בסדר. בברכה, דר' קרני רובין -
חרדות
גרישה 23/04/2014 | 07:50אוקי תודה על תשובה! השאלה עם בכדורים זה יעזור לי או שזה סתם יחזיק את זה בפנים גם קראתי וחפרתי קצת באינטרנט שיש איזה שהוא חומר שנפרש מאיזור הראש ויכול להיות שזאת בעיה בגלל זה -
חרדות
גרישה 23/04/2014 | 07:54ועם הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי יעזור ?? ואיך מבצעים אותו אצל מי ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 17:40לגרישה שלום, ראשית, תפסיק לחפור באינטרנט. שנית, הבעיה היא היווצרות של רגישות יתר של המערכת הסרוטונרגית כתוצאה מירידה בכמותו ברווח הבין תאי. הכדורים אמורים להוריד את הרגישות הזאת ובכך לאפשר לך לעבוד על החרדות באמצעות טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 17:41לגרישה שלום, במידה ואתה מעוניין, באפשרותך לפנות אלי טלפונית לנייד 0503242021. במידה ולא אענה, אנא השאר הודעה ואחזור אליך בהקדם. עוזר לי כאשר מתקשרים מהטלפון אליו רוצים שאחזור. ניתן לשלוח גם SMS. בברכה, דר' קרני רובין -
חרדות
גרישה 28/04/2014 | 12:52אחלה תודה על העזרה. עוד שאלה קטנה אני מטופל אצל הרופא והוא אף פעם לא שלח אותי לטיפול קוגניטיבי ואפילו לא מדבר על זה? ועם אני יכול לפנות עליך בלי להתייעץ עם הרופא? ועם תוכלי לחזור עלי 0524753372 -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:37לגרישה שלום, במידה ואתה מעוניין, באפשרותך לפנות אלי טלפונית לנייד 0503242021. במידה ולא אענה, אנא השאר הודעה ואחזור אליך בהקדם. עוזר לי כאשר מתקשרים מהטלפון אליו רוצים שאחזור. ניתן לשלוח גם SMS. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם יש לי דיכאון קל?
ליטל 26/04/2014 | 18:01שלום, אני בת 21 ואני מרגישה כישלון בחיי. כל דבר שאי פעם אני עושה אותו אני מרגישה שאני נכשלת. בנוסף אני דוחה כל דבר כמעט שאני צריכה לעשות ויכולה למשוך אותו ימים שלמים ללא עשייה. אין לי חשק הרבה פעמים לצאת מהבית ואני נכנסת לעצב עמוק ולכעס עצמי כל יומיים. יכול להיות לי יומיים טובים מאוד ויומים הכי רעים בעולם שאין לי חשק לכלום. התחושות האלה כבר התחילו לי מלפני 4 שנים ואני רק מחמירה. אני מרגישה שאני מכורה לאוכל ואני לא מצליחה לקבל החלטות ולהתאפס על עצמי ולהתרומם-לעשות דיאטה, לקחת את עצמי בידיים ולעשות מטרות מסויימות. חשבתי כמה פעמים על זה שאני רוצה למות אבל בחיים לא לקחתי את עצמי באמת ברצינות. אני מרגישה חסרת תקווה ושכלום לא ילך לי. כל הבעיות שלי רק חוזרות על עצמן וכבר לא נעים לי לשתף את האנשים סביבי אני נשמעת כמו תקליט שבור. האם יש לי דיכאון ? מה אני אמורה לעשות ?פתח בחלון חדש-
אני רוצה להוסיף
ליטל 26/04/2014 | 18:03בנוסף אני כל הזמן כועסת ואני מתעצבנת ממש בקלות ויכולה להוציא את העצבים שלי ממש מהר. אני נפגעת מאוד מהר ורגישה ובכל דבר חושדת שמשהו מזלזל בי או אומר לי משהו רע ואני נעלבת בקלות. -
תגובה
אני 26/04/2014 | 22:42היי קודם כל את מאד צעירה ואל לך להתייאש, יש לך עוד הרבה מה לעבור. כשלונות קוראים לכולם ורק מי שמתמיד מצליח! ייתכן ואת בדיכאון מה שבטוח חשיבתך מאד שלילית והערכתך נמוכה ולכן כל עוד את צעירה וכדיין חס ושלום לא פיתחת איזו הפרעת אכילה קשה תטפלי עכשיו בקשיים שלך כי זה לא עובר!! מניסיון. אני הזנחתי את עצמי מהצבא והיום 20 שנה אחרי הגעתי לכדורים ותחילה טיפול עקב התמכרות לאוכל שמלווה במצבי רוח מתחלפים. אני מאד כועסת על עצמי שבגלל ההזנחה שלי ושחשבתי שזה יעבור לבד סתם סבלתי שנים. בהצלחה! ואל תיקחי כדורים בינתיים לדעתי קודם שיחות! חבל להתחיל עם זה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:31לליטל שלום, יש לי רושם שאת מתארת דיכאון בעוצמה בינונית עד קשה ייתכן עם תנודתיות מסוימת. אני מתייחסת לדיכאון כאל מחלה שדורשת טיפול מיידי ולא כאל משהו שאפשר לסחוב. נראה לי שהאכילה היא חלק מהתגובה הדיכאונית. הבעיה היא שההשמנה לכשעצמה יכולה לגרום גם היא לדיכאון. הייתי ממליצה שתפני לאבחון לפסיכיאטר ורצוי יום אחד קודם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סירקדין 2 מ"ג
נב 26/04/2014 | 13:52האם ניתן לקחת לכל החיים ?, אני בת 62 בהתוויה כתוב שזה לטיפול של 13 שבועותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:25לנב שלום, ניתן לקחת סירקדין לתקופות ארוכות. מאז שנרשמו ההתוויות האמורות נעשו כבר בדיקות גם בצעירים וגם לגבי טיפולים ממושכים אשר בהם נמצא כי ניתן לקחת את התרופה בגיל צעיר וגם שניתן לקחת אותה למשך זמן ממושך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מאניה דיפרסיה וחרדות
אני 26/04/2014 | 12:17שלום האם מי שסובל ממאניה דיפרסיה קשה או קלה הוא גם חווה חרדות או התקפי פאניקה? ואם לא אז זה אומר שאם יש חרדות ודיכאון ולפעמים זה מתאזן ויש מצב רוח חיובי ותפקוד מלא אז זה לא בהכרח הפרעה בי פולרית? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:23לאני שלום, בזמן מאניה אין חרדות ואין התקפי פאניקה. בזמן דיכאון או בזמן רמיסיה (שאין לא מאניה ולא דיכאון) יכולים להיות גם חרדה וגם התקפי פאניקה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
יש מקום לשינוי תרופתי?
תמרי 26/04/2014 | 11:41שלום ד"ר קרני מזה כחצי שנה אני על למיקטל. בתחילת הטיפול הפסקתי בעצת הפסיכיאטר את נוגדי הדיכאון והחרדה. עם הזמן הדיכאון פחת בצורה משמעותית, אך חרדות ממשיכות ומאוד מפריעות. תחושה של מתח פנימי ואף פיזי תמידי! בודקת שוב ושוב שלא שכחתי דברים, לחוצה כשצריכה להגיע למקום מסוים בזמן שעות רבות לפני, לפעמים מרגישה שעליי לעשות דבר מסוים כדי שלא יקרה משהו רע (אני לא מקשבה לזה). איך מתמודדים? אני בטיפול פסיכולוגי. השאלה אם להתמודד בכוח ולנסות לשנות את הדפוסים האלה דרך הטיפול, או להקל על עצמי עם שינוי תרופתי?פתח בחלון חדש-
אני דו-קוטבית
תמרי 26/04/2014 | 11:42שכחתי לציין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:14לתמרי שלום, הייתי מנסה קודם כל להתגבר על כך בעזרת CBT (טיפול התנהגותי קוגניטיבי) שבחלקו את עושה זאת לבד. במידה וה-CBT לא יעזור או לא יעזור מספיק, יש מקום לשקול הוספה של מינון קטן של SSRI כמו לוסטרל. הבעיה היא שייתכן ויהיה צורך להוסיף גם כדור מייצב בנוסף ללמיקטל. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד