פורום פסיכיאטריה - עמוד 1467
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
וולבוטרין וריטלין
גיא 02/01/2011 | 13:04שלום רב, אני מטופל תקופה של כחודש וחצי עם וולבוטרין.שאלתי היא האם אני יכול לקחת בנוסף כדור ריטלין לפני בחינה חשובה או שמא זה מסוכן לשלב בין שתי התרופות. תודה רבה על ההקשבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
וולבוטרין וריטלין
דר' קרני רובין 02/01/2011 | 20:31לגיא שלום, ככלל, ניתן לתת 2 תרופות אלו ביחד, אך הדבר יכול להעלות את הסיכון להתקף אפילפטי. אני ממליצה לנסות זאת בפעם הראשונה לא בזמן הבחינה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
וולבוטרין
ירון 21/12/2010 | 01:13היי הפסיכיאטרית שהלכתי אליה אמרה שהיו לאחרונה מחקרים שהראו שוולבוטרין יעיל בטיפול לOCD. האם זה נכון ואם כן איך זה אפשרי כי לפי הבנתי הוא לא פעיל על סרוטוניןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
וולבוטרין
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:11שלום ירון, הצדק עימך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
המשך על וולבוטרין
ירון 23/12/2010 | 23:10האם אכן מחקרים שהיו לאחרונה מראים שוולבוטרין יעיל לOCD?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' קרני רובין 28/12/2010 | 20:21לירון שלום, לאחר בירור, המחקרים מראים שאין לוולבוטרין כל השפעה על OCD. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אז מדוע רשמת בתחילה שזה נכון?
ירון 29/12/2010 | 02:24מדוע רשמת בתחילה שאני צודק ושזה יעיל לOCD?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' קרני רובין 30/12/2010 | 01:58כתבת "כי לפי הבנתי הוא לא פעיל על סרוטונין". על כך עניתי זה נכון וכוונתי היתה שזה אינו פעיל ב-OCD כי אין לתרופה זן השפעה סרוטונרגית. אתך הסליחה על כך שלא הייתי מספיק ברורה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי הבנה
דר' קרני רובין 30/12/2010 | 02:06כתבת "כי לפי הבנתי הוא לא פעיל על סרוטונין". על כך עניתי זה נכון וכוונתי היתה שזה אינו פעיל ב-OCD כי אין לתרופה זן השפעה סרוטונרגית. אתך הסליחה על כך שלא הייתי מספיק ברורה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
האם אין לו כל השפעה על סרוטונין?
ירון 30/12/2010 | 13:51האם אין לו כלל השפעה על סרוטונין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא.
דר' קרני רובין 02/01/2011 | 20:26אין לו השפעה על סרוטונין.הוסף תגובה
-
-
חולשות והרגשה לא משהו בכלל באופן כללי
גילי 02/01/2011 | 16:44שלום ד"ר אני מקווה שתוכלי לעזור לי אני סובל מחולשות מטופל במודיקט עברתי מספר אשפוזים בחיי רציתי לשאול אם יש כדורים שנותנים כח והופכים את הגוף לקל כי הוא מרגיש לי ממש כבדהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חולשות והרגשה לא משהו בכלל באופן כללי
דר' קרני רובין 02/01/2011 | 20:24שלום גילי, בדרך כלל נותנים זריקות כמו מודיקט כאשר אין שיתוף פעולה בנטילת תרופות. יש בהחלט זריקה שיכולה לסייע עם הרבה פחות תופעות לוואי: Risperdal Consta, ויש כדורים מהדור החדש שאינם עושים את תחושת הכבדות והנוקשות שאתה מתאר. לא ניתן לתת עצה איזה מהם הוא המתאים בצורה שכזו, אך בין הכדורים האלה נמנים: ריספרידל, זיפרקסה, סרקוול, אינווגה, אביליפיי וכו'. לדעתי, עליך להתייעץ עם פסיכיאטר ולשאול אותו האם ניתן לשנות את הטיפול לטיפול שיגרום לך פחות תופעות לוואי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
ואזו וגל
דר' קרני רובין 02/01/2011 | 20:16לעליזה שלום, זו אינה מחלה. זו פעילות עודפת של העצב התועה (וגוס), שגורמת להאטת קצב הלב ולירידה בלחץ הדם, ובעקבותיהם להתעלפות. הסיבות לכך עשויות להיות: כאב, לחץ נפשי, הלם או פחד. זהו בעצם רפלקס הגורם לירידת לחץ דם ודופק וגורם לחולשה ולפעמים גם עילפון ממש (Syncope). אצל אלו שתגובה זו מופיעה הרבה והם מתעלפים ללא התרעה קיים חשש שיפגעו מהנפילה. באלו מטפלים על ידי תרופות שיכולות, במידה זו או אחרת להפחית את עוצמת הרפלקס (למנוע עילפון) ואת תדירות ההתקפים. לרוב לא ידוע מתי וכמה פעמים יופיע רפלקס זה, וגם לא ניתן לחזות מראש התקף כזה. אם הבעיה אצלך קשה (כלומר יש לך הרבה התקפים עם עילפון), לכי לקרדיולוג להוועץ בו לגבי האבחנה והטיפול המומלץ, אם בכלל דרוש. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
וולבוטרין
הגר 24/12/2010 | 17:53האם יתכן שוולבוטרין גורם לעליית דופק ו/או לחץ דם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' קרני רובין 30/12/2010 | 01:52להגר, בין תופעות הלואי הנדירות מצויין כי התרופה יכולה להעלות את הדופק. אשר ללחץ הדם, לדעתי, התרופה עשויה להעלות את לחץ הדם אך לא באופן משמעותי, כמו ה-SNRI'S, למרות שזה אינו מופיע ברשימת תופעות הלואי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
טיפול תרופתי לאבי
בת מודאגת 24/12/2010 | 14:39שלום רב, לפני כשש שנים אבי סבל מאירוע מוחי כתוצאה מדלקת של קרום המוח. מאז יש שינוי באופי ובהתנהגות. הוריי בתחילת שנות השבעים שלהם ואבי מאז המחלה והאירוע מתעניין רק באוכל ובמין. הוא מציק לאמי ללא הירף בנושא המין והדבר גורם למתח קשה ומריבות בלתי פוסקות. היום לראשונה הוא גם החל לשבור דברים בבית עם המקל שלו ולאיים על אמי שתתן לו כסף כדי שילך ליצאנית כי היא לא "נותנת" לו. הם הגיעו להסכם של יחסים פעם בשבוע (אמי לא מעוניינת בכלל כי הוא כבר דוחה בעיניה והיא כבר מבוגרת!) אך הוא לא עומד בשום הסכם יותר מיום. מעולם הוא לא היה כך לפני שחלה. אני מאד דואגת. מה אפשר לעשות איתו??? האם יש אפשרות לתת תרופה לדיכוי היצר המיני? זו בעיה ממש קשה!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי לאביך
דר' קרני רובין 28/12/2010 | 20:42לבת מודאגת שלום, אין ספק שמאז שאביך עבר את דלקת קרום המוח והאירוע המוחי הוא הפך לחולה אורגנו-מוחי. בפגיעות מסוג זה יכולים להופיע סימפטומים פסיכוטיים או סימפטומים אפקטיביים (מאניים-דכאוניים). נשמע כאילו אביך סובל מהפרעה אורגנו-מוחית אפקטיבית. בהפרעה מסוג זה ניתן לטפל על ידי תרופות שמאזנות מצב מאני דיפרסיבי מהסוג של זיפרקסה, סרקוול, אביליפיי ועוד. עלייך לקחת אותו לפסיכוגריאטר. רצוי היה גם לערוך לו אבחון פסיכונאורוגריאטרי מורחב. אחד המקומות לבצע זאת זה במרפאת מרחב. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שאלה
אורי 21/12/2010 | 07:21שלום דר' רובין, אמי מקבלת רסיטל ולעיתים קלופיקסול{תופעות לוואי של רעידות} וגם ואבן,רוב הזמן היא מתבודדת בבית האבות ולא טוב לה כל הזמן,לא מעניין אותה כלום מתלוננת על כאבים שונים ומשונים שלאחר בדיקות נמצאו כלא אמיתיים. לא מעוניינת בחברה ובמצב דכאוני מתמיד האם ישנו טיפול מתאים יותר והאם הטיפול העדכני מתאים? לתשובתך אודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה לשאלה
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:15לאורי שלום, למעשה נתת את התשובה בשאלה. זה נשמע כאילו אימך בדיכאון והיא עמידה לטיפול שהיא מקבלת. כמובן שיש טיפולים רבים אחרים. אני ממליצה לך כי תתייעץ עם פסיכיאטר. ככלל, בגיל בית האבות (לא ברור לי בת כמה אימך), מאוד חשוב לעשות אבחון אינטגרטיבי, כלומר אבחון פסיכונוירוגריאטרי דוגמאת זה שנעשה במרפאת מרחב לדוגמא. לפעמים, מה שנראה כדכאון הינו תוצאה של בעיה אחרת. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שאלת המשך
אורי 24/12/2010 | 08:44אני אמור לקחת את אמי לפסיכוגריאטר האם זה מספק? ומהם הכיוונים הנוספים מעבר לדיכאון? לתשובתך אודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת המשך
דר' קרני רובין 28/12/2010 | 20:26לאורי שלום, זה בהחלט צעד קדימה. אם לא יחול שיפור, כדאי לבצע בדיקות פסיכונארו-גריאטריות מורחבות מאחר והתופעה יכולה להיות גם תוצאה של טיפול תרופתי, גם תוצאה של תהליכים מוחיים וגם תוצאה של תהליכים מטבוליים ויש צורך לבחון את הדברים באופן אינטגרטיבי או כוללני. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
תופעת לוואי של Effexor XR
רינת 21/12/2010 | 17:00שלום אני בת 19. נטלתי במשך שנה וחצי Fluxetine 40 מ"ג. בהמלצת פסיכיאטר הפסקתי לאט לקחת את הכדור הזה והתחלתי לפני שבועיים לקחת את הכדור בכותרת לטיפול בדיכאון. שבוע ראשון - 75 מ"ג, ושבוע אחרי זה 150 מ"ג. אני נוטלת את הכדור בבוקר אחרי שאני מתעוררת. בימים האחרונים אני מרגישה עייפות שלא הייתה ממקודם. העייפות מגיעה בגלים, נמשכת מספר שעות ואז עוברת לכמה שעות, ואחרי זה חוזרת שוב. במשך גלי העייפות כל מה שאני רוצה זה לשכב ולנוח ואני אף נרדמת כשאני עושה זאת. האם את ממליצה שאפנה לפסיכיאטר המטפל בבקשה להחליף את הכדור, או שמא זוהי תופעת לוואי שעתידה לחלוף בקרוב? ואם כן, אודה לך אם תצייני מתי. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות לוואי של אפקסור?
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:19לרינת שלום, כמובן שכדאי לפנות שוב לפסיכיאטר. בהחלט ייתכן שזו תקופת הסתגלות לאפקסור XR. יחד עם זה, צריך לקחת בחשבון שזמן מחצית החיים של הפלואוקסיטין הינו עשרה ימים ולוקח כחודש עד שמתנקים ממנו. מסיבה זו, ייתכן שהקומבינציה תורמת אף היא את חלקה לתופעות שאת מתארת. ייתכן ויש מקום גם לעלות בהדרגה באפקסור XR ככל שחולף הזמן מאז שאת הפסקת את הפלואוקסיטין. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה
רינת 24/12/2010 | 08:18הוסף תגובה
-
-
בעיה של הרגשת עקיצות
rina 22/12/2010 | 21:39האם התופעה שאדם מרגיש שהוא נעקץ בגוף מבלי שרואים שום דבר האמור לעקוץ אותו ולא מוצא מנוח מצביע על מחלת נפש כלשהיא ? במיוחד לאור העובדה שכל רופאי העור לא מצאו שום סיבה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בעיה של הרגשת עקיצות
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:39לרינה שלום, האם התכוונת לעקצוצים? לדעתי יש מקום מחד לפנות לרופא לאלרגיות, ומאידך לבדוק מה ההשפעה של כדורי הרגעה עלייך. קשה לי לענות מעבר לכך, מחוסר פרטים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
הפרעות שינה קשות לאחר תקופה רפואית מורכבת
אבי בר דיין 23/12/2010 | 16:58אישתי בת 28 עברה בשנה האחרונה הריון קשה ומסובך שבגינו אף הגיע לטיפול נמרץ נשימתי והייתה בהרדמה ובהנשמה, היא סיימה את ההריון בלידת תינוק חמוד ובריא, היום כעבור חצי שנה היא סובלת מטראומות או מטרום טראומה שגורם לה לכמה בעיות, שהקשה שבהם היא נידודי שינה קשים או יותר נכון קושי בהרדמות, והיא מספרת לי שכל לילה מחדש היא משחזרת את הטיפול נמרץ ומפתחת מחשבות בעקבות זה (כגון איך היו הילדים שלנו יתומים ואני אלמן וכו') ויש לה נידודי וקשיי הרדמות , שהשלכותיהם במשך היום משפיעים על האוירה הכללית בבית ובאוירה הזוגית, האם היא זקוקה לטיפול תרופתי, איזה, והאם יש לכם המלצות ספציפיות בירושלים על מטפל/ת מתאים/ה. אודה לכם על תשובותיכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעות שינה קשות לאחר תקופה רפואית מורכבת
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:37לאבי שלום, אשתך עברה טראומה קשה במהלך הלידה. יש לה מחד, תגובות פוסט טראומטיות שדורשות טיפול פסיכולוגי מהסוג של CBT (טיפול התנהגותי קוגנטיבי). מאידך, יש לה סימנים של דכאון שללא ספק דורש טיפול תרופתי. היא גם נמצאת בתקופה שבו יש דכאון שלאחר הלידה ולאור הנסיבות לא מפליא שכך הוא. אשר לטיפול, ניתן לפנות למטפלים פרטיים או לטיפול מוסדי. לגבי הטיפול ההתנהגותי קוגנניטיבי שהייתי מתחילה בו אחרי טיפול תרופתי, ניתן לפנות להדסה למרפאה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי דרך המרפאה הפסיכיאטרית של הדסה. אתה יכול לפנות אליי בשאלות נוספות דרך האימייל הפרטי שלי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התמודדות עם לחץ
-
שיקום נפגעי נפש
-
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
אסנאפין
-
פנלזין
-
מונחים קשורים
-
רפורמת הקנאביס
-
שמן ריק סימפסון
רופאים בתחום
ד"ר נטלה בלינסון
גריאטריה
לשעבר מנהלת מחלקה גריאטרית בבית חולים ברזילי, כיום מנהלת מחלקה לקביעת נוהלים וסטנדרטים בגריאטריה, משרד הבריאות, אגף גריאטריה
ד"ר רננה איתן
פסיכיאטריה
פסיכיאטרית מומחית, מנהלת יחידת מחקר ומרפאה בנוירופסיכיאטריה, המרכז הירושלמי לבריאות הנפש והאוניברסיטה העברית, יו"ר יוצאת האיגוד לפסיכיאטריה ביולוגית
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר