פורום פסיכיאטריה - עמוד 1468
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
esto וטרזודיל
שושנה 23/12/2010 | 09:09שלום רב, במשך חודש לקחתי miro בשעות הערב עקב בעיות של חוסר שינה ואי שקט, חרדות, בשעות הערב. תרופה זו גרמה לי לתאבון רב ולעליה של 3-4 קילו בחודש זה. השבוע קיבלתי esto (10)לבוקר וטרזודיל (100 )לשעות הערב. האם שילוב זה מוגזם? עלי לציין שאני נטלת בבוקר אלטרוקסין ולאחר ארוחת בוקר אספירין. דעתך... בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
esto וטרזודיל
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:31לשושנה שלום, התוצאה שתיארת ממירו היא טיפוסית. אסטו הינה הגנריקה של ציפרלקס, שהינה תרופה נוגדת דיכאון טובה. טרזודיל זו תרופה ישנה נגד דיכאון שמשתמשים בה הרבה ככדור שינה ותו לא. מכאן התשובה שזה לא מוגזם. יצויין כי איזון בלוטת התריס חיוני לצורך יציאה מדיכאון. מאחר ואת גם נזקקת לאספירין הייתי ממליצה לקחת גם אומגה 3 במינון של 3000 מ"ג לפחות. יש לו בין היתר אפקט אנטי דכאוני. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
נטילת תרופות פסיכיאטריות והרדמה כללית
משה 22/12/2010 | 18:23ד"ר שלום, רציתי לשאול האם עשוייה להיות התנגשות בין תרופות פסיכיאטריות (קלופיקסול ואנפרניל) להרדמה כללית? האם חולה הנוטל תרופות אלה בקביעות יכול לעבור ניתוח בהרדמה כללית ללא חשש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נטילת תרופות פסיכיאטריות והרדמה כללית
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:26למשה שלום, ככלל, התרופות שציינת אינן צריכות להוות בעיה בהרדמה כללית (בניגוד לליתיום). יחד עם זאת, עליך לדווח למרדים שאתה מקבל תרופות אלה. בהצלחה בניתוח. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
בושה עזה
לילך 22/12/2010 | 07:15שלום דר רובין . יש לי מטופלת כבר למעלה משנה .והיא אינה חשה בנח (בלש המעטה ) בזמן הטיפול יש לה בושה עזה וקשה לי לראות בסבלה .מה היית ממליצה לעשות ? יש לציין שטווח הגילאים ביננו הוא 30 שנה . (מה שתורם גם לחוסר הביטחון מולי ). והשאלה אם ניתן להמשיך כך וכמה זמן ? אשמח מאוד לתגובתך המחכימה ותודה רבה . לילך .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בושה עזה
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:23ללילך שלום, אני לא בטוחה שאני מבינה את השאלה. קודם כל, האם את פסיכולוגית או קואצ'ר? דומני שהנושא שהעלית דורש בירור ביניכן ולא ניתן לתת תשובה מבחוץ. האם את בטוחה שזו בעיית הפרשי הגיל? האם ייתכן שזה משהו סטיגמטי שעובר בקאונטר טרסנפרנס ביניכן? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
נדודי שינה
ראובן 20/12/2010 | 22:52דר קרני שלום רב . אני בחור בן 25 מזה חודשיים אני סובל מנדודי שינה מתעורר באמצע הלילה וקשה לי להירדם .ביום למחרת אני לא מתפקד עקב זה עזבתי מקום עבודה אני עובד עצות לא יודע למי לפנות מתבייש לגשת לרופא פסיכיאטר .אמא שלי אומרת שזו בעיה פסיכיאטרית וצריך טיפול תרופתי אני היתי רוצה לקבל את עצתך האם זו באמת בעיה פסיכיאטרית ואם כן מה עלי לעשות . ועוד משהו חשוב אני בדרך כלל עייף ואוהב לישון הרבה וגם יש לי בעית ניקיון , אני בודק את מים מברז ,את הבגדים אחרי כביסה אני מבקש את עזרתך .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נדודי שינה
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:09לראובן שלום, נדודי שינה מהסוג שאתה מתאר יכולים לנבוע מדיכאון ואין ספק שגם דיכאון וגם בעיית הניקיון שאתה מתאר הינן בעיות פסיכיאטריות. צר לי שאתה חושב שזו בושה לגשת לרופא פסיכיאטר. איני סבורה כי לקבל עזרה מפסיכיאטר שונה מלקבל עזרה מרופא אחר דוגמאת גסטרואנטרולוג, אורולוג או רופא פנימאי. זו אינה בושה ורבים מתייעצים עם פסיכיאטרים במיוחד במצבים של דיכאון ושל הפרעה כפייתית. אני ממליצה שתקשיב לאימך. אשר לאיך, או מרימים טלפון לרופא פרטי או פונים למרפאה ציבורית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
תרופה אקסל
ורד 20/12/2010 | 21:40דר קרני שלום רב !! אני חולה מזה 12 שנה בדיכאון מוגרי ומניה דפרסיה אני קיבלתי אין ספור כדורים גם הטובים בנהם סימבלטה לאחרונה ,אבל אם כולם אני עייפה כל הזמן אני רוצה לישון לא מסוגלת לתפקד בבית ,לפני שבוע היתי אצל רופאה מטפלת שלי והיא החליפה את סימבלטה 120 מ לאקסל 50 מה שאני מרגישה כבר 4 ימים כאילו אני מרחפת מין סחרחורת לא מובנת , לפי הניסיון שלי אני חושבת שמינון של 50 מ זה לא מספיק לגוף שלי שהיה רגיל למנות יותר גדולות של תרופות , הרופאה שלי בחופש עד חודש הבא ואין לי עם מי ליתעיץ רציתי את חוות דעתך העם אני צריכה לשתות כמות יותר מ50 מ, אני שוקלת 100 קג ,השמח מאוד עם תעזרי לי , תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
איקסל
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:05לורד שלום, אין ספק שמינון של 50 מ"ג איקסל זה מינון נמוך בהרבה מ-120 מ"ג סימבלטה. סביר הלניח שתצטרכי לעלות במינון עד 200 מ"ג. יחד עם זה, איני יכולה לשמש תחליף לרופאה שיצאה לחופש ואני ממליצה שתפני לרופא/ה המחליפ/ה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
וולבוטרין
גיא 16/12/2010 | 13:10שלום רב. שמי גיא ואני בן 23. לפני שבוע התחלתי לקחת וולבוטרין 150 מג פעם ביום,מאז אני משלשל באופן קבוע פעם ביום,זה לא כל כך הטריד אותי כי אמרתי לעצמי שזה אחת מתופעות הלוואי של התרופה . היום כחצי שעה אחרי שלקחתי את הכדור הלכתי ל"השתחרר" בבית הכסא,לאחר שהורדתי את המים ראיתי את כדור הוולבוטרין צף לו במים(אני בטוח במאה אחוזים שזה הוא),הוא היה בצבע מכורכם ונראה די שלם. זה די ברור שהוא לא נקלט בגופי.כמו כן זאת הפעם הראשונה שהבחנתי בכך אבל לא נראה לי שזאת הפעם הראשונה שזה קורה כיוון שכל יום הרגשתי בצורך עז לשלשל לאחר מועד נטילת התרופה,אמנם לא תמיד שלשלתי זמן קצר לאחר נטילתה. מה עושים?..האם זה קשור בדרך נטילת התרופה?(אני לוקח אותה כל יום בבוקר תוך כדי הנס קפה עם עוגיות)..ואם לא אז מה ניתן לעשות? תודה על הסבלנותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
וולבוטרין
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 22:02לגיא שלום, איתך הסליחה על משך הזמן עד שאני עונה לך, אך בדקתי את הנושא עם חברת התרופות. לאחר בדיקה מעמיקה בנושא, לא ידוע על מקרה מסוג זה. ייתכן ומדובר בסתם ווירוס או שלשולים מסיבה אחרת שאינם קשורים בתרופה. מאידך, לפעמים נוצרת רגישות למעטפת של הכדור או לחומר הנלווה בכדור. העצה הכי טובה היא, במידה וזה ממשיך, לעשות תרבית צואה ולהתייעץ עם גסטרואנטרולוג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
קפה ופריזמה
מאיה30 20/12/2010 | 20:03שלום, אני לוקחת פריזמה כ3 חודשים כרגע במינון של 2.5 כדורים. שמתי לב שכשאני שותה קפה לפני או אחרי הפריזמה מתחילים לי כאבי בטן נורא חזקים. יש לזה קשר? האם באמת קפאין ופריזמה ביחד יכולים לגרום לכזו תופעה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קפה ופריזמה
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 21:58למאיה שלום, התופעה לא מוכרת לי אך ייתכן. הטוב ביותר הוא להימנע משתיית קפה בסמוך לנטילת הפריזמה. דרך אגב, לפעמים נוצרת רגישות מסוימת לקפה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
איך מתגברים על הפרעה דו קוטבית?
אסתר 20/12/2010 | 17:51למעשה השאלות רבות, למשל איך אדע שהאבחון מדוייק? איך מזהים הפרעה זו-קוטבית?מה חלקו של החולה בטיפול במחלה, האם זו מחלה? מה עוד ניתן לעשות מלבד נטילת תרופות ואיך משקמים את כל מה שנהרס בזמן משבר/התקף של מאניה או דכאון. בד"כ הדכאון מגיע באופן קבוע לאחר מניה ונמשך מספר חודשים. האם עליי"להכריח" את עצמי לחזור לשגרה גם בזמן דכאון וחרדות או שעליי להוריד פרופיל? מה מקומו של טיפול פסיכולוגי, האם הוא הכרחי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
איך מתגברים על הפרעה דו קוטבית
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 21:56לאסתר שלום, אוכל לענות לך כאן רק בקצרה. הפרעה בי פולארית (מאנית דפרסיבית) הינה בהחלט מחלה אשר באחוז גבוה ניתן לשלוט בה באמצעות תרופות המווסתות את מצב הרוח, דוגמאת ליתיום, טגרטול, וולפוראט (דפלפט),זיפרקסה, סרקוול ואביליפיי. ככלל, כגודל המאניה (שאני קוראת לו טריפ בחינם) כך גודל הדיכאון. רבים בשל הדיכאון מוכנים ליטול תרופות בכדי להיות מאוזנים. פסיכותרפיה בהחלט עשויה לסייע במובן של הורדת לחצים ויצירת שיתוף פעולה פעולה בטיפול. לגבי הנזקים, פשוט צריך להמשיך הלאה והטוב ביותר הוא לא להיכנס למשברים על ידי לקיחת התרופות. לגבי המצב בדיכאון, כמובן שאם ניתן עדיף לתפקד. כדאי לך לקרוא את הספר שכתבה רופאה מאנית דפרסיבית, קיי רדפילד ג'יימיסון, שנקרא "נפש לא שקטה". בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
אבחון נוסף
יעקב 16/12/2010 | 08:33יש לי ילד בן 16.5 שהיה מאושפז מס פעמים בהדרכת הילד בנהריה בגלל בעיות התנהגות לפני 3 שנים איצמו נפטרה הילד לומד בבית ספר רגיל עם ילדים שחלקם למדו איתו עוד ביסודי הוא לוקח תרופות ונמצא במעקב של 5 דקות פעם בחודש הילד אובחן כלוקה בזואפקטיפית כך הרופא כתב אמי חש שהילד נער בעצם מתפקד היטב בוגר אחראי וקסום השאלה האם ניתן לאבחן Aוב את מצבו נכון לעכשיו הוא אינו מוכר ביטוח לאומי ורוצה להשתלב בחיים כמו כולם למרות הכל האם זה בר ביצוע ואיפה ניתן לעשות יעקב אגב הילד מתקשה ליצור קשרים חברותים מאז מות אימו חסר לו בטחון בכוחותיו ויכולתו יעקבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אבחון נוסף
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 17:16ליעקב שלום, כמובן שניתן לעשות אבחון נוסף. על פי חוק זכויות החולה, כל אדם זכאי לאבחון נוסף אך העלות של זה חלה עליו או על המשפחה. אין ספק שלאבד אם בגיל כל כך צעיר זה אירוע טראומטי ויש מקום לטיפול פסיכולוגי בכדי לעבד את האבל ולהקל עליו. כדאי למצוא מטפל שמצוי בנושא של אבל במתבגרים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שאלת המשך
יעקב 19/12/2010 | 20:45שמחתי לשמע שניתן לעבור אבחון נוסף שודאי ישקף את הדברים החיובים שלחו בחייו לאורך השנים אל מי עלי לפנות ומהו הנול הנהוכ במקרים אלה בתודה יעקבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ייעוץ חוזר
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 21:43ליעקב שלום, ניתן לבקש ייעוץ של רופא פרטי או ניתן לבקש ייעוץ נוסף במרכז רפואי אחר. אני לא יודעת לאיזה קופ"ח אתה שייך, אבל אפשר למשל לפנות למרכז כמו שניידר, רמב"ם או תל השומר ולבקש ייעוץ פסיכיאטרי על ידי פסיכיאטר של הילד והמתבגר. כמו שכתבתי, העלות של הדבר תחול עליך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
בונסירין. מי שיכול לעזור..אשמח
אפי 15/12/2010 | 15:59עקב דכאון אני נוטלת ויאפקס במינון 225 מ"ג ליום. ובשל קושי רב להרדם בלילה אני נוטלת סטילנוקס או לוריוון. כעת הרופא שינה לי את כדור השינה לבונסירין. שאלתי היא האם הכדור מוכר למישהו כעוזר להרדם ותוך כמה זמן חלה השפעת מרגע נטילתו. אשמח לקבל תשובה בהקדם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בונסרין כתרופת שינה
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 17:29לאפי שלום, בונסרין זו תרופה נוגדת דיכאון אשר מאוד מרדימה תוך כחצי שעה, האפקט שונה מאשר זה של תרופות שינה. יחד עם זאת, תרופה זו מגבירה מאוד את התיאבון ולכן יש בה את סכנת ההשמנה. יצויין כי יש מלטונין ארוך פעולה שנקרא Circadin אשר עוזר בהירדמות מיידית ולשנת לילה עמוקה. ה- Circadin 2 mg שלוקחים אותו שעה עד שעתיים לפני השינה. בדרך כלל, לאחר שבוע, השינה משתפרת מאוד. ניתן לקחת את התרופה לתקופה קצרה או לתקופה ממושכת. תרופה זו עשויה גם בהמשך לעזור להיגמל מהסטילנוקס והלוריוואן. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תגובה לד"ר קרני רובין/בונסירין
אפי 19/12/2010 | 11:10ראשית שמחתי לקבלת את תגובתך, ולהבין ממנה שבונסירין יכולה לבוא במקום תרופות השינה והדכאון. שאלתי מיום נטילת הבונסירין בלילה, האם אני רשאית להפסיק את הויפקס+סטילנוקב/לוריוואן לשינה או בהדרגה וכיצד לרדת במינון...עד לנטילת הבונסירין בלבד?הוסף תגובה
-
תגובה לד"ר קרני רובין/בונסירין
אפי 19/12/2010 | 11:11ראשית שמחתי לקבלת את תגובתך, ולהבין ממנה שבונסירין יכולה לבוא במקום תרופות השינה והדכאון. שאלתי מיום נטילת הבונסירין בלילה, האם אני רשאית להפסיק את הויפקס+סטילנוקב/לוריוואן לשינה או בהדרגה וכיצד לרדת במינון...עד לנטילת הבונסירין בלבד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה לבונסרין
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 21:38לאפי שלום, ככלל, אסור להפסיק בבת אחת כדורים הפועלים על מערכת העצבים. לגבי הפסקת הוויאפקס והחלפתו בבונסרין, תיתכן נסיגה במצב הדכאוני. אנא התייעצי עם הרופא המטפל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול EMDR
-
טיפול בהפרעות אכילה
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
-
נלטרקסון
-
סרטינדול
-
מונחים קשורים
-
קנאביס רפואי
-
אינפנטיליות
רופאים בתחום
ד"ר אחמד אבו אליונס
גריאטריה
4.9
( 20 חוות דעת )
"ד"ר אחמד איבחן את אמא שלי בצורה מדוייקת, היה נחמד ורגיש הסביר הכל בסבלנות יתרה"
ד"ר עדי שוורץ
גריאטריה
5.0
( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר