פורום פסיכיאטריה - עמוד 476
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
דרלין
בן שכול 28/05/2017 | 08:39האם ניתן לקחת דרלין 10 ביחד עם סימבלטה ופנרגן..? לא מדובר על נטילה באופן קבוע..תודה וחג שבועות שמח בן שכולפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/06/2017 | 21:40לבן שכול שלום, ניתן להשתמש בשלושתם ביחד, אך כדאי בתחילה לבדוק שאין נפילות של לחץ דם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פאקסט גמילה
יוסי 27/05/2017 | 14:45שלום דר קרני אני לוקח פאקסט כבר שנה וזה לא עושה לי טוב עייפות הרגשות לא טובות מצב רוח ירוד רציתי לשאול איך להפסיק עם הכדור של 20 מג?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/06/2017 | 21:11ליוסי שלום, תרד לחצי כדור למשך שבועיים ואז תפסיק. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סרוקסט.
אוהד 27/05/2017 | 14:45שלום רב, 1.האם סרוקסט יעילה,בטיפול בOCD? 2.האם יש לך ניסיון מוצלח עם סרוקסט לטיפול בOCD? 3.איזה מינון של סרוקסט - את ממליצה לטיפול בOCD? 4.לכמה זמן ובאיזה מינון יש להישאר - כדי להפיק את מירב ההשפעה/התועלת של הטיפול בסרוקסט? 5.האם סרוקסט גורמת לאקטיזיה?,תוך כמה זמן זה עובר? 6.האם סרוקסט פוגעת בריכוז?,תוך כמה זמן זה עובר? אשמח לתשובות על שאלותיי. תודה וחג שמח.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/06/2017 | 21:10לאוהד שלום, 1. כן. 2. כן. 3. 60 מ"ג. 4. צריך להישאר על התרופה שלושה חודשים עד שהיא מתחילה להשפיע ולהמשיך כך. 5. למיטב ידיעתי זה לא גורם לכך. 6. יש עייפות במשך כחודש. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדות
שלום 26/05/2017 | 19:04בעלי סובל מיחרדות כימעט שבוע הינו אצל פסיכיאטרית והמליצה ללכת לאישפוז באברבנאל למה אי אפשר לתת לי תרופת הרגע ישר לאישפוז מה עלי לעשות ללכת לפסיכיאטרית אחרת ? הוא ניכנס ללחצים ביגלל בעיות כלכליות חוסר אמון בעצמו.פתח בחלון חדש-
ממש אבל ממש לא לאשפז באבארבנל
אוסנת 26/05/2017 | 20:48זה ג'ונגל לא בית חולים. תבדקי בבית מרקחת אם יש משהו מרגיע, אם הוא לא לקח אף פעם כדורים פסיכיאטרים, אז אפשר לנסות רסקיו, למי שלא רגיל זה מרגיע ומרדים, או לשאול עצת רוקח. הצוות בבית חולים הזה הוא אלים, הם טפילים שמסרבים לשחרר את המאושפז, ועלולים להחזיק אותו שם הרבה זמן. אבארבנל זה ממש לא מקום לפתור בעיות כלכליות, להיפך הוא רק מחריף בעיות כלכליות. -
חסר רקע
הפרשן 26/05/2017 | 21:30איזו אבחנה נתנה הפסיכיאטרית? האם היה מטופל בעבר בתרופות? האם ישנן מחשבות אובדניות ? -
אישפוז זה יותר גרוע מבית סוהר
חרא על התרופות זה רעל סוללות שעושה קמטים 26/05/2017 | 22:38לא מומלץ בכלל בכלל יש לך חרא של פסיכיאטרית אם אתה מתאשפז אז לא באברבנל לך לאישפוז יום שזה יותר קל... אני לא דוקטור אבל פשוט לא מבין איך זה שיקשרו אותך למיטה יעזור ממש... אם אתה לא תוקפני כלפי הסביבה בצורה מוגזמת אין שום סיבה שתתאשפז -
אנשים פה חושבים שרופאים הם אלילים
אוסנת 27/05/2017 | 10:14אם רופא אמר שצריך לקשור אז זו רפואה. לא משנה כמה אכזריים הם יהיו, עם השם ד"ר לפני השם המקורי, כל מה שיעשו יחשב ללגיטימי. במקום לעזור לבן אדם עם בעיות כלכליות נותנים כדורים שהופכים את הבן אדם לזומבי, מציגים את תופעות הלוואי כדיכאון ומחלה, ולא מעניין אותם מי ישלם את החשבונות: שכר דירה, מים, חשמל, ארנונה. בזמן ששכרתי דירה אישפזו אותי, והצוות הפסיכיאטרי שמורכב מחבורה של בנות שמדברות לאט עם מנת משכל נמוכה אומרות לי שאני צריכה לחזור לבית של ההורים המתעללים כי איך בדיוק אני אמשיך לשלם שכירות. הם כבר החליטו שאני לא יכולה למצוא עבודה כי אני "חולה". לאחר האישפוז בעלת הדירה התקשרה לאבא שלי ואמרה שהיא רוצה 1000 ש"ח כי הבית היה סגור (בזמן האישפוז) ונהיה עובש. גם את זה הייתי צריכה לשלם. אני מאחלת לפסיכיאטרים שכלאו אותי ולמשפחה של לאבד את כל הכסף ולמצוא את עצמם ב"בית חולים" פסיכיאטרי מקבצים נדבות. שלא יראו יום אחד שמח בחיים שלהם. -
אל תדבר דברים סתם
חסוי 27/05/2017 | 23:18אם אתה לא דוקטור אז תסתום את הפה שלך ואל תדבר על דברים שאין לך מושג בהם ובטח לא חויית אותם התרופות האלה טובות ועוזרות לחצי מדינה אז עדיף לקחת תרופה עם קצת תופעות לוואי בהתחלה ואחר כך להרגיש טוב מאשר לא לקחת כלום ולהתמודד עם זה לבד כי הסבל והתוצאות של מי שבוחר להתמודד עם זה לבד בלי עזרה בהרבה יותר גדול מכמה תופעות לוואי -
לפרשן אתה בטח רוסי ממורמר
רוסים אולי הקימו את המדינה אבל הדור החדש רק הרס אותה 28/05/2017 | 05:04לפי זה שאתה מדבר עם אוצר מילים גבוה בהגזמה כאילו אתה באיזה דיון בכנסת. רואים שאתה רוסי שחי בסרט שהוא יודע הכול בגלל שיש לו פרצוף של נאצי קשוח שאבא שלו היה שיכור והכריח אותו לעשות שכיבות שמיכה בשלג ולעבוד במפעל מגיל 15 . -
לזה שכותב תסתום את הפה שלך
אוסנת 28/05/2017 | 19:25אתה הוכחה נוספת למה לא כדאי ללכת ל"טיפול" פסיכיאטרי. אם ככה אתה כותב לא נראה לי שמשהו עזר לך. אתה כותב בגסות, ומדבר בשם חצי מדינה כאילו אתה מכיר חצי מדינה. זה לא נשמע נורמלי. -
אני היחיד שנגרם לו רק סבל מהתרופות האלה??
מישהו שלצערו שום תרופה לא עזרה 28/05/2017 | 20:45הייתי אצל פרופסורים ופסיכיאטרים מהטובים בארץ שדורשים בן 950-1300 לפגישה הביטוח של אמא שלי מכסה את רוב ההוצאות.. חוץ מסבל תופעות לוואי של קוצר נשימה שיעול חשק מיני נמוך כאבי עצמות ושרירים, אימפוטנציה כמעט נצחית אם לא מפסיק את התרופות בזמן. אני לא רואה איך אנשים מצליחים להתמיד ברעל הזה לטווח הארוך ואם כן שימו לב כמה אתם חלשים פיזית לא תוכלו לעשות אימוני כוח או לרוץ ספרינטים למרחקים מקסימום לעשות הליכה כי הגוף שלכם תחת השפעה של רעל חלש לפני כמה ימים הייתי אצל דודאור יונתן שהוא פסיכיאטר מפורסם באררץ ונחשו איזה רעל הציע לי הפעם? ליתיום שזה הרעל של הסוללה... נשמע לכם פאקינג הגיוניי????? רפואה כושלתתתת לכל הפסיכיאטרים יאללה תפרשווו אתם החולי נפש הכי גדולים אין לכם חיי מין וכל הפרצוף שלכם מלא בקמטים בגיל 50 אתם כבר נראים בני 70 -
לאסנת
חסוי 28/05/2017 | 23:04ואת נשמעת כמו ממורמרת שלא עזר לך איזשהו טיפול אז את מכלילה את כולם ונגד כולם ככה בדרך הזאת ובגישה הזאת אף טיפול לא יועיל לך עם הזלזול ברפואה וחוסר אופטימיות וכן אני מכיר חצי מדינה לכולם זה עזר ועוזר וימשיך לעזור וזה עובדות שאי אפשר להתווכח איתם אף אחד לא יושב ועושה אלפי מחקרים ועובר אלפי בדיקות על כל תרופה לפניי שהיא יוצאת וניסויים ובדיקה של ה fda האמריקני אם אין לך מושג בדברים עדיף לא להגיב וסתם לבלבל אחרים שיכול להמנע מהם סבל בגלל אנשים פרמיטבים כמוך -
לפרשן החסוי זאת לא אוסנת, ואגב הכול מכור וממוסחר
הקטור 29/05/2017 | 02:00אתה פשוט זקן מהדור של פעם יש דברים שלא תבין למה שלא תספר כמה גרועים חיי המין שלך עם התרופות האלה?? בוא נראה אותך רץ ספרינטים ומרים משקולות במשקלים גבוהים , אין לך סיכוי כי אתה לוקח תרופות והגוף שלך הרבה יותר חלש ממה שאמור להיות מי ששותה תרופות יכול לעשות מקסימום ריצה קלה או הליכה מהירה. ולהרים משקלים של רכיכה ושלא נדבר על הורידים שמתחילים לצאת, הכאבי בטן ואיך סימפונות הריאה שלך מתכווצות וקשה יותר לנשום ואפילו שיעול דרך אגב הרפואה הכלכך מזויפת הזאת גם מציעה פאקינג רעל סוללות תקרא על ליתיום לטיפול בדיכאון לפני יומיים היתי אצל פסיכיאטר מהנחשבים בארץ והציע לי פאקינג ליתיום כל הרפואה הזאת עשויה מרעלים לא כל אחד הוא זקן סחי ותמים שמסוגל ליהנות מתרופה עלובה ולא סתם הרבה פורשים ומפסיקים עם התרופות האלה אף פעם לא תראה מישהו שלוקח אותם כל החיים אלא אם כן הוא גר באיזה הוסטל ובאמת לא בסדר בראש כל אחד בסופו שלל דבר מפסיק עם הרעל הזה כי רוצה את החשק המיני שלו בחזרה ואת הגוף הבריא בחזרה ללא כל תופעות הלוואי ההזויות האלה -
להקטור הפרופסור
חסוי 29/05/2017 | 11:45אני בן 28 ועושה כושר ומרים אותך גם והריאות שלי ברוך השם הכל תקין אתה גם עוד אחד שכנראה לקח תרופה ועשתה לך תופעות לוואי והתחלת לבכות כמו ילדה קטנה אני עם תרופה אחת 5 שנים והכל מצויין וכל מי שעבר משבר נפשי כלשהו יןדע שעדיף תופעות לוואי ולא ההרגשה והתופעות של בלי התרופה למה נראה לך שתרופוץ לכאב ראש אקמול או ללחץ דם או לכל דבר אחר יותר טובות ???? אתה חי בסרט חחחחחח ....מה לעשות אין מושלם מצד אחד עוזר מצד שני עושה תופעות לוואי ככה זה -
לחסוי
אוסנת 29/05/2017 | 19:43לא לכולם מתאים כדורים פסיכיאטרים. תכתוב בשם עצמך. זה שלך זה טוב לא אומר שלאחרים זה גם טוב. הבעייה היא שהפסיכיאטרים כופים על אנשים כדורים או מפעילים על המשפחה שלהם לחץ שיקחו כדורים מסויימים שלא גורמים להם להרגיש טוב, בגלל תופעות לוואי. אין טעם לכתוב בצורה כזו לאנשים שהדיעה שלהם לא מוצאת חן בעיניך (למשל "התחלת לבכות כמו ילדה קטנה", "תסתום את הפה", "פרימיטיבית") זה לא מוסיף לך הרבה, במיוחד שאתה טוען שהטיפול עוזר לך, אז אם הוא עוזר לא היית אמור לכתוב בצורה כזאת גסה ועצבנית. -
להקטור
הפרשן 29/05/2017 | 21:28תפסיק להיות אנטי ותתחיל להקשיב לרופאים,תבוא בגישה חיובית, עם סבלנות, רק ככה תוכל להתגבר על הקושי במציאת פתרון למחלה. ליתיום תרופה שיכולה להיות מתגבר מצוין לנוגדי דיכאון. זה בוודאי לא אותו החומר שיש בסוללות. זה פשוט הזוי לטעון את זה. עם קצת סבלנות אתה תמצא את השילוב שמתאים לך ויאפשר לך לחיות הרבה יותר טוב, כולל ענין המיניות. ככה זה אצל כל האנשים ואין סיבה שזה לא יהיה גם אצלך. ועוד דבר: תפסיק עם ההתקפות על עדות שלמות, זה גזענות וזה מכוער ומראה על חוסר תבונה שלך. לדעתי התגובות שלך יימחקו כי הן לא ראויות להיכתב, לא פה ולא בשום מקום. דרך אגב, אני לא רוסי או בוכרי או קווקזי, אבל תדע לך שאנשים מהמקומות האלה הם אנשים מצוינים. -
לאוסנת, את שוב טועה ומטעה את כולם
הפרשן 29/05/2017 | 21:32רוב האנשים נהנים מהטיפול הפסיכיאטרי. כמעט בכל המקרים פסיכיאטרים לא כופים לקבל טיפול. כמעט בכל המקרים פסיכיאטרים לא מפעילים לחץ על המשפחה של המטופל. -
אתה כרגיל מדבר בשם כולם
אוסנת 29/05/2017 | 22:16דבר בשם עצמך. אף אחד לא צריך אותך שתדבר בשבילו, יש לאנשים פה בשביל לרשום את הדיעות שלהם בלי להזדקק לך. גם אם מדובר במיעוט מבחינתי זה חשוב שהפסיכיאטרים לא יכריחו אנשים לקחת כדורים בכפייה. לא הייתי לוקחת אף טיפול, גם טיפול רפואי שאינו פסיכיאטרי מאדם/רופא אשר כפה באלימות על אנשים אחרים טיפול זה או אחר, גם אם מדובר במיעוט של מקרים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 13:59לשלום שלום, עניתי לך כבר שלדעתי יש מקום להתייעצות נוספת. ככלל, אינני ממליצה על אשפוז כאשר אין סכנה מיידית להתאבדות. על פי רוב ניתן לתת טיפול בבית, במיוחד כאשר יש משפחה תומכת, ומסיבה זו אני בדעה שיש מקום להתייעצות נוספת. תשובותיהם של הפרשן והחסוי נכונות. בברכה, דר' קרני רובין -
אכן תשובותיהם "נכונות"
אוסנת 01/06/2017 | 22:35במיוחד הנטייה של חסוי לרשום דברים בגסות כדי להשתיק אנשים אחרים שלא חושבים כמוהו, ונטייתו של ה"פרשן" לדבר בשם כל האומה. גם כאשר מדובר בסכנת להתאבדות הרצון רק יגדל אחרי שיאושפז באבארבנל. -
אוסנת, אין טעם להתווכח עם עובדות
הפרשן 01/06/2017 | 23:07אפילו שיש תופעות לא פשוטות בתחום, הפסיכיאטריה של ימינו הנה דבר חיובי ביותר. עובדה. מה דעתך, שבמקום לתקוף תציעי אלטרנטיבה להקלת הסבל של אותו חולה המבקש לאבד את עצמו לדעת מרוב סבל, או לסבלה של משפחה המתמודדת עם תופעות מסוכנות של בן משפחה חולה ? -
המונח אלטרנטיבה לא מתאים כאן
אוסנת 01/06/2017 | 23:29אלטרנטיבה מציעים כאשר קיימת דרך מסויימת ואז מציעים לה חלופה. כאן אין דרך קיימת. השואלת המקורית כתבה שהוא במצב לא טוב בגלל בעיות כלכליות. אישפוז בג'ונגל אבארבנל וכדורים שעושים את הבן אדם זומבי רק מחריפים בעיות כלכליות. הממשלה אמורה לתת פתרונות לאנשים עם בעיות כלכליות. לפי מה החלטת שבן אדם מסוכן? לא כתוב בשום מקום שהוא מסוכן. מסוכנות זו סטיגמה שהפסיכיאטרים הדביקו לאנשים מסויימים, על מנת ומשפחה שרוצה לאשפז מסיבות אינטרסנטיות תוכל לטעון שבן המשפחה מסוכן. אמא שלי קראה לי מסוכנת, חולת נפש, מסוגלת לרצוח, אלימה. אבל לי במזל היה מצב כלכלי לצאת מהבית ולהגיד למשפחה שלא יתקרבו אחרת אני אגיש תלונה במשטרה, אבל בגלל ממשלה כושלת זה נורא קשה לצאת ממצב כלכלי קשה, ולהתנתק ממשפחה שמאיימת באישפוזים. -
שאלת הביצה והתרנגולת
הפרשן 02/06/2017 | 12:45מה קדם למה, הבעיה הכלכלית או המצב הבריאותי? אני טוען, שכאשר מטפלים בבעיה הבריאותית משתפר כושר העבודה באופן מדהים והבעיה הכלכלית נפתרת. מניסיון. ייתכן שאת לא היית מסוכנת וייתכן שהטיפול בך היה שגוי ורשלני. אין זה אומר שרוב רובם של המטופלים איתרע מזלם כמוך, ההיפך הוא הנכון. -
בוודאות קדם לכך מצב כלכלי
אוסנת 02/06/2017 | 13:54שהרי אם היה לי כסף הייתי מתרחקת מהמשפחה ולא הייתי צריכה לחכות ולסבול את כל האישפוזים האלה. למה הכוונה אולי היית מסוכנת? לא הייתי מסוכנת, מי שמסוכן אלו אנשים כמוך ששומעים שאנשים אושפזו באלימות בכפייה ומצדיקים את הצד האלים - יש לך שיפוט לקוי. בנתיים למזלי יש לי אפשרות לא להתקרב לאנשים שחושבים שאני מסוכנת או "אולי" מסוכנת. אני חושבת שהפסיכיאטרים מסוכנים לי ולא מתקרבת אליהם לא לקליניקה ולא לבית שלהם. ומי שחושב שאני מסוכנת לדוגמא המשפחה שלי/פסיכיאטרים, שלא יבואו למקום שבו אני נמצאת, כי אני לא אפתח את הדלת ואתלונן במשטרה. אני חיה עם הבן זוג ויש לו משפחה מדהימה, ולא נצלנית/רעה/מאשפזת/מדביקה סטיגמות. באישפוזים ראיתי הרבה מצבים כמו שלי שלצערי רק שיפור במצב כלכלי היה יכול להוציא אותם מהאלימות של הפסיכיאטרים.
-
-
חוסר תיאבון
שני 28/05/2017 | 16:50היי ד״ר קרני, לאחר ניסיונות רבים וייאוש שהתרופות לא עושות את עבודתן כראוי לי, המשכתי לנסות והפעם לוסטרל 200 מ״ג + וולבוטרין 300 מ״ג העלתי את המינון של הלוסטרל ל200 לפני חודש ושבוע, אציין שאני מרגישה הרבה יותר טוב! אך יש לי בעיה עם המשקל והתאבון.. אני שוקלת 42 והגובה שלי 1.55 , מציק לי נורא שאין לי תאווה לאוכל. במיוחד שלפני שנה לקחתי סרוקסט ועליתי 8 קילו! הייתי בשמיים מבחינת התחושה שעליתי ככה, אבל לצערי היא לא היתה מספיק טובה. ואז החלפתי לברינטלקס עם וולבוטרין ושוב לא צלח, לפני חצי שנה לקחתי שוב את הסרוקסט בשילוב הוולבוטרין אבל שוב התאבון לא חזר לי והתרופה לא השפיעה מספיק. אשמח לשמוע איזה עוד כדור היית ממליצה ושניתן להוסיף ללוסטרל והוולבוטרין. תודה רבה😃פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 22:50לשני שלום, לא כתבת מה הבעיה הבסיסית שלך שבגינה את נוטלת לוסטרל עם וולבוטרין. אינני חושבת שיש מקום להוסיף למינונים גבוהים אלה תרופה שלישית. ניתן ליטול במקום הלוסטרל מירטזפין. תרופה אחרת שמגבירה מאוד את התיאבון ועלייה במשקל היא הזיפרקסה אך איני רואה מקום להוסיפה. בברכה, דר' קרני רובין -
המשקל שלך תקין
אוסנת 01/06/2017 | 23:01לא כדאי להשתמש בכדורים להגברת תאבון. ואם ממש בא לך לשקול יותר, תזונאית תוכל להגיד לך בקלות איך מעלים תאבון בלי חומרים כימיים.
-
-
ברינטליקס
אבי 28/05/2017 | 12:13התחלתי לפני 4 ימים טיפול בברינטליקס, לפני כן לא לקחתי שום תרופה פסיכיאטרית, עד עכשיו לקחתי כדור אחד בבוקר 4 פעמים , אני רוצה לנסות לטפל בבעיית החרדה והדיכאון שלי ע"י רמוטיב, האם אני יכול להפסיק לקחת את הברינטליקס ולעבור ישר לרמוטיב? האם צריך להפסיק בהדרגה או משהו כזה? מה התהליך? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 22:45לאבי שלום, ככלל ניתן להפסיק ברינטליקס מהיום למחר מאחר ויש לברינטליקס זמן מחצית חיים ארוך. לאור זאת ומאחר ולקחת את הברינטליקס (אין לי מושג איזה מינון) רק ימים ספורים ניתן להפסיקה ולהתחיל את הרמוטיב לאחר שלושה-ארבעה ימים. חשוב שתעשה דברים אלה בפיקוחו של פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מחשבות מוזרות וחרדות אצל נערה בת 15
דנה 28/05/2017 | 02:12שלום רב אני לא בטוחה שזו הקהילה הנכונה אבל אין לי מושג איפה לכתוב יש לי נערה מדהימה, רגישה וחכמה ומוכשרת. בשנים האחרונות לאחר מצוקה והתקפי חאדה פנינו לטיפול. בטיפול העלתה בתי כי יש לה מחשבות מוזרות. היא מתארת זאת כמחשבות בהם היא חושבת שמישהו קורא בשמה שוב ושוב או לפעמים שמדובר בחבר או מישהו מוכר. מאחר ואני עצמי עובדת בבריאות הנפש ומעט מכירה שאלתי אותה האם היא שומעת זאת כקולות כמו למשל הקול שלי או מישהו שמדבר איתה. היא התעקשה להסביר לי שאינה שומעת זאת כקול חיצוני אלא כמחשבה. היא אמרה שהיא מרגישה שזאת מחשבה שלה רק שזה מפחיד אותה מאוד. היא טענה שהמחשבות מגיעות רק כשהיא במיטה ונחה. גם כשהיא במצב רוח טוב. כדי להפסיק את זה היא צריכה לקום מהמיטה. זה קורה לה לדבריה רק בשכיבה ואף פעם לא עם חברים. בנוסף יש לה חרדות מטורפות מאנשים זרים. גם כשמגיעים אלי חברים שלי שהיא מכירה היא רצה לידר ומתכסה בשמיכה. יש לה פחדים איומים: רעש של נערים מבחוץ, קולות של מוסיקה רועשת. כל דבר גורם לה לחרדה. בנוסף טענה כי לפעמים יש לה תחושה שמישהו מנסה לצפות בה או להכנס לראש שלה. יש לציין כי היא מול החברים שלה היא מתנהגת כרגיל: צוחקת, מתבדחת איתם. החרדות מתרחשות רק כאשר היא מול אנשים או אפילו ילדים שאינה מכירה. אני לא מצליחה להבין במה מדובר. האם אלו סממנים של פסיכוזה? היא מתעקשת שהמחשבות אינם קולות חיצוניים כך שאיני מצליחה להבין אני עצמי כרגע מודאגת מאוד. איני מצליחה להבין מה קורה לילדה שלי. עלי לציין שאני לקיתי בעבר בדיכאון אבל אין לי חרדות ובדרך כלל אני מסתובבת בתחושה שאני מוגנת ושתמיד יהיו אנשים טובים סביבי שיעזרו. לצערי בתי אינה מרגישה כך היא מאמינה שאנשים הם רעים ואינ בואחת באף אחד מלבד בהוריה ובחברים שלה. לאחרונה התחילה לקבל אביליפיי והיא חשה בהטבה במחשבות אבל עדיין יש אי שקט וחרדות. אני מאוד מודאגת אני לא מבינה מה קורה לילדה שלי? האם עברה טראומה כלשהי. לא היו תופעות כאלו בגיל 11 של חרדות בעוצמה כזו. זה התחיל בגיל ההתבגרות. אני שואלת את עצמי שוב ושוב האם אלו סממנים של פסיכוזה אבל מאחר והיא מתארת זאת כמחשבות ומדגישה שהיא יודעת שזה לא מציאותי , אני פשוט לא מצליחה להבין.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 22:43לדנה שלום, הדבר המעודד הוא שהיא יודעת שזה לא מציאותי. במילים אחרות יש לה תובנה למצב. העובדה שהיא מגיבה טוב לאביליפיי יכולה לרמז שמדובר בכל זאת במצב פסיכוטי. לדעתי עלייך לקחת אותה לאיבחון. ללא בדיקה לא ניתן לחוות דעה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ליתיום וקנאביס
שלמה 27/05/2017 | 15:03היי ד"ר קרני אני נוטל 5 מ"ג אריפליי ו1200 מ"ג ליתיום ובין היתר מעשן קצת קנאביס ומשום מה תחושת ההיי ירדה לי מאז נטילת הליתיום כך זה נדמה לי... האם קיימת איזושהי אינטרקציה בין הליתיום לקנאביס ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 22:29לשלמה שלום, הליתיום היא תרופה מאזנת שמונעת עלייה למניה וירידה לדיכאון וקרוב לוודאי שמונעת אצלך את ההיי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תרופה לדיכאון
מיכל 25/05/2017 | 18:37שלום ד"ר. אני כותבת עבור אימי. במשך שנים לקחה נובריל ולעתים גם ליתיום לא בגלל דו קוטבי אלא זה פשוט עזר לנובריל בתקופות מסוימות. ייצור התרופה הופסק וגם הפסיקו אותה הרופאים לאימי בגלל הפרעות קצב. כבר 4 חודשים שמצבה גרוע בטיפול פסיכיאטרי כמובן. במשך חודשיים לקחה סימבלטה. הגיעה עד למינון של 120. זה עזר קצת ובשלב מסוים נתקע. אז הוחלף הכדור לוולבוטרין. לקחה 3 שבועות 150 וכבר יותר מחודש על 300. המצב לא זז ונשאר גרוע. הרופאה הוסיפה לפני מס ימים ציפרלקס 5 מג לשבוע ואז לעלות ל10 מג ועכשיו גם אריפליי. להרגשתי הכדור הבסיסי שהוא הוולבוטרין שעובד על נוראדרנלין כמו הנובריל לא עוזר. האם זה נכון להוסיף עוד ציפרלקס ואריפליי והאם אולי לא כדאי לשנות את הוולבוטרין למשהו אחר? בינתיים הזמן עובר היא סובלת וכולנו סובלים איתה והמצב ממש עגום. אסור לה תרופות מהדור הישן. האם את חושבת שכדאי להחליף ולמה במקום לקחת 3 תרופות עכשיו? אולי זה מוגזם? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 16:23למיכל שלום, את בעצמך כתבת שהיא לקחה יותר מחודש 300 מ"ג וולבוטרין והמצב לא זז. בשל כך הרופאה החליטה לשלב עם ציפרלקס ואריפליי. השילוב בהחלט סביר וזה נכון לא להתקע על משהו שלא עוזר. בברכה, דר' קרני רובין -
ומה לגבי הוולבוטרין?
מיכל 30/05/2017 | 21:31האם כדאי לשנות אותו למשהו אחר בהתחשב במה שלקחה בעבר? אם הוולבוטרין לא עוזר שזו תרופת הבסיס האם לא כדאי לשנותו? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 22:27למיכל שלום, הרבה פעמים דווקא שילובי תרופות עוזרות מאחר ועובדים על מנגנונים שונים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אבחון סכיזופרניה
אמא מודאגת 23/05/2017 | 18:29אני יודעת שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט אבל בכלליות אני שואלת האם אפשר לאבחן סכיזופרניה בבחור צעיר בשנות ה20 שיש לו סימפטומים כאלה : 1. חושב שלועגים, שאומרים משהו ומתכוונים לרמוז לו על משהו אחר. תחושות שגרמו לו להתייחס בחשדנות לאנשים ואפילו חשיבה לא כל כך מציאותית לפעמים. 2. קשה לו להתרכז 3. כפייתיות בחשיבה שגורמת לו לרצות להיות מדוייק מאד בדברים וחשש שלא יגיד את האמת המדוייקת ולכן איטי והססן. לוקח תרופות אנטי פסיכוטיות ומצבו השתפר מבחינת החשדות באנשים וכו. רוצה בחברה אבל לא יודע לנהל סמול טוק כי הוא די שתקן וביישן וגם לא עומד בקצב השיחה. מתעניין ויש לו מוטיבציה ללמוד ויש לו יכולת שכלית אבל התרופות מעייפות מאד. לא נתנו לו אבחנה מדוייקת, רק שהיה בעצם פסיכוטי ולכן התרופות. ואם הוא לא לוקח את התרופות או מוריד במינון אז החשיבה הפרנואידית חוזרת לו.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 22:55לאמא מודאגת שלום, אינני יודעת לאבחן כך, אך ייתכן ומדובר בספקטרום הסכיזופרני עם OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
מה היית מציעה לתת לו?
אמא מודאגת 29/05/2017 | 20:01הבנתי של OCD נותנים נוגדי דיכאון וזה סותר את האנטי פסיכוטי ריספרדל. מה היית מציעה לתת במקרה כזה? וגם - מה זה הספקטרום הסכיזופרני? זה סכיזופרניה קלה? מה זה אומר? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 22:25לאמא מודאגת שלום, אין כל בעיה לתת SSRI יחד עם אנטיפסיכוטי כמו רספרידל או זיפרקסה שמגינה מפני גלישה פסיכוטית. יש OCD נקי שבו יש תובנה מלאה, ויש OCD שמופיע ללא תובנה ועם פסיכוזה. עד כמה שאני יכולה להבין הוא שייך לקבוצה זו. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד