פורום פסיכיאטריה - עמוד 477
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שאלה
ארז 22/05/2017 | 14:07שלום דוקטור אני סובל מהפרעת שינה כרונית עם אוסידי והפרעת חרדה לוקח כרגע 10 מג ואליום עם פנרגן שעושה קשיי שתן אבל רק הוא עוזר להירדם. קראתי בעלון של פנרגן שהוא מחזק השפעה של כדורי שינה כמו ואליום וכו.. 1.מה הכוונה מחזק? שזה בעצם מינון ואליום גבוה יותר שאני לוקח? 2. לגבי שילוב של פרוזק 50-60 שאני צריך להתחיל עם ואליום ופנרגן האם מותר? 3.הפסיכיאטר שלי מסרב להעביר אותי לקלונקס אז אני נשאר עם ואליום לצערי שלא עושה כלום רק מחליש. 4. הסברת לי שיש בעיה עם ואליום וטריכלונם לגבי השפעה שלו. אם 20cc היה מרדים אותי אז כמה בעצם צריך עכשיו טריכלונם? בהנחה שאני לוקח 10 מג ואליום בלילה 5. השילוב של פרוזק,ואליום,(פנרגן או טריכלונם יש איזה אינטרקציה) סליחה על ריבוי השאלות. יש לי פסיכ' חסר סבלנות ואני מאוד מודאג לגבי שילובים כי הבנתי שאסור פרוזק עם רידזין.והפנרגן מרגיש לי כמו 25 מג רידזין בהשפעה שלו תודה רבה מראש דוקטור יקרה. כל תשובה תעזור לי מאוד רמת החרדה שלי גבוהה מאודפתח בחלון חדש-
עוד משהו קטן
ארז 22/05/2017 | 14:27לפני שעברתי לואליום לפני 3 חודשים בערך . לקחתי 2 לוריבן במשך כמה שנים. איך ייתכן שלוריבן עזר לי יותר מהואליום אבל עזר רק לכמה שעות ? ומאז שעברתי לואליום אני חלש מאוד ומפוחד בצורה קשה הרי ואליום נחשב חזק יותר -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 21:30לארז שלום, 1. מחזק פרושו שהוא מגביר את האפקט. 2. פרוזק ופנרגן אסורים בגלל הארכת קטע QT ואתה צודק שהוא דומה באפקט שלו לרידזין. 3. אני לא מבינה למה הוא מסרב לעבור לקלונקס. אולי כדאי לקבל חוות דעת נוספת. אינני יודעת לענות לך על שאלה 4 ככלל, לוריבן הוא משפיע במשך 4 שעות ואילו האסיוול יכול להשפיע במשך מספר ימים(זמן מחצית החיים שלו נע בין 20-50 שעות) הוא מתמוסס בשומני הגוף ולמעשה המינון הולך וגובר הרבה מעבר למה שנילקח, מסיבה זו אתה מרגיש מטושטש במהלך כל היום. הייתי ממליצה שתקבל חוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה על התשובות דוקטור. המשך לשאלה
ארז 28/05/2017 | 10:37בהמלצת רופאת משפחה הוסיפה לי אמביאן 12.5cr לשינה אבל נרדם בקושי ל5 שעות. לוקח בנוסף נקסיום לבעיות קיבה אז כרגע ואליום 10 בלילה עם אמביאן ו2 מג ואליום בבוקר. הואליום שמתי לב שאחרי שאני לוקח אותו אני מרגיש יותר בחרדה ממה שאני וזה מהתחלת השימוש בו במקום לוריבן. איך זה יתכן? מציין שלפני הואליום הייתי על 2 לוריבן שעזר אבל גרם לי לבעיות יובש בפה קשות חוסר רוק. יש לי אפשרות לבקש מהרופאת משפחה ואבן במקום והיא מסכימה השאלה אם מותר ואבן במקום ואליום וכמה ואבן צריך במקום הואליום כדי שלא יהיו תופעות גמילה ממנו? למעשה זה יהיה ואבן עם אמביאן ונקסיום פשוט הזדעדעתי ממה שרשמת על הואליום מה שהפסיכ שלי לא סיפר לי שאלה אחרונה. עברו 3 ימים מאז הפסקת פנרגן ועדיין יש קושי בלתת שתן אני מת מפחד שנגרם לי נזק בלתי הפיך. לאיזה רופא אני יכול ללכת? תודה רבה מראש. מעריך מאוד את העזרה שלך ! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 22:19לארז שלום, לפעמים מקבלים אפקט פרדוקסלי לתרופות. ייתכן וזה מה שקורה לך עם הוואליום אך אני לא בטוחה בכך. ואבן זה בנזודיאזיפין קצר פעולה ולכן אין הגיון לקחת אותו כגמילה מואליום. כדי להיגמל מהואליום אתה יכול לרדת לחצי המינון לשבוע ואחר כך לרבע מהמינון לשבוע נוסף ולהפסיק. אינני מאמינה שנוצר נזק בלתי הפיך וייתכן שברגעים אלה כבר הבעיה עם השתן נפתרה. אם לא אז אולי כדי שתפנה לאורולוג להתייעצות. כבר רשמתי לך שלדעתי עלייך לקבל חוות דעת נוספת לגבי טיפולך הפסיכאטרי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
(viibryd (vilazodone
חביב 19/05/2017 | 17:03כדור חדש בשוק משנת 2011 אפס תופעות לוואי מיניות נשמע כדור מבטיח. מישו יכול לדעת איזה חברה משווקת אותופתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 14:23לחביב שלום, התרופה מיוצרת על ידי: PGxHealth, New Haven, Conn. בניגוד למה שאתה כותב, יש לתרופה תופעות לוואי (≥ 2%) הקשורות בתפקוד המיני.עם Viibryd בהשוואה לקבוצת הפלצבו היו ירידה בחשק המיני (4% לעומת 1% <), אורגזמה נורמלי (3% לעומת 0%), שפיכה מאוחרת (2% לעומת 0%, גברים בלבד), אין אונות (2% לעומת 1%, גברים בלבד). היא עדיין לא משווקת בארץ. בברכה, דר' קרני רובין -
האם יש לחברה הזאץת
חביב 28/05/2017 | 02:16חברת בת בארץ שאוכל ליצור עמה קשר ולשאול על השיווק של התרופה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 22:10לחביב שלום, אין לי ידע על כך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
יתר חוסר אדרנלין
מיכה 19/04/2017 | 14:23שלום דר קרני מה זה אומר שאדם כול הזמן במחשבות ולא יכול לשבת במנוחה בנוסף יש תופעה שהתכווצות נעילת לסתות ותופעה עורית האם זה קיים בפסיכאטריה ולאיזה מוליך זה שייך!? פשוש זה יסורי נפש קשים יש לציין שניסתי כול ssri עשו גרוע יותר בנוסף התופעה עורית שציינתי זה יובש בעור בהרבה איזורים..וגם מרגיש יובש פנימי חזק נורא האם יכול להיות חסר בויטמין מסויים !? נוטל קלונקס קבוע 1 מג סובל מחרדות קשות ואובססיות כול הזמן חושב על מחלות ..האם קיים קשר בכול מה שציינתי למצב עצמו תפקוד בלוטת התריס בנורמה אבל בקצה העליון שזה תקין תודה אשמח למענה מיקצועי מדר קרניפתח בחלון חדש-
דילגת על שאלתי
לדר קרני 20/04/2017 | 14:40?? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/04/2017 | 15:00למיכה שלום, נעילת לסתות מופיעה במצבי לחץ ויכולה לגרום לנזק קשה לפרקי הלסת, ולכן כדאי לעשות סד לילה לשיניים כדי למנוע נזקים. אובססיות יכולות לגרום לחרדות קשות. אובססיות נובעות מפגיעה במסילות הסרטונרגיות. יובש בפה יכול גם הוא לנבוע מחרדות, אך יובש בעור בדרך כלל מקורו בתת פעילות בלוטת התריס. אם הTSH הוא גבולי-גבוה אז מאוד יתכן שיש לך תת פעילות סמויה של בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
המשך 24/04/2017 | 01:48בהמשך לתשובתך...איך יודעים אםיש תת םעילות סמויה מה עלי לעשות? לגבי פגיעה במסילות כמו שתארת את מדברת על תרופות מסוג ssri!? שהתופעות שלהם איומות ולא העילו כלל תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:36למיכה שלום, לגבי בלוטת התריס, עושים בדיקה של תפקוד בלוטת התריס. תרופות נגד OCD הן אכן תרופות מקבוצת ה-SSRI'S. בתחילה יש להן תופעות לוואי לא נעימות כמו בחילות, שנעלמות בהמשך. הבעיה עם טיפול ב-OCD שהוא מצריך מינונים מקסימליים במשך כשלושה חודשים עד שמתחילים לראות תוצאות. מהדרך בה כתבת ברור לי שלא לקחת אותן במינון הראוי ובמשך הזמן הראוי ולכן לא ראית שום תוצאות. בברכה, דר' קרני רובין -
לגבי tsh
המשך 25/04/2017 | 02:19לגבי אוסידי זה לא בטוח ..כי בעיקר סובל מחרדות קשות ..בגלל היובש שמאוד מציק לי זה כמו מעגל קסמים לגבי תפקוד בלוטת התריס האם בתוצאות אלה יש סימפטומים? הרופא טוען שזה תקין ממש אבוד עצות להלן תוצאות אחרונות 2015 היה -4.12 נורמה זה 4.20 2016-יצא-3.87 זאת אומרת שברפואה קבנציונאלית זה תקין? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2017 | 23:39למיכה שלום, זה כבר על גבול הלא סמוי, לבחור צעיר הצפי הוא שה TSH יהיה פחות מ-2. אם לא היו לך סימפטומים אז ניחא, אך מאחר ויש לך סימפטומים של תת פעילות יש מקום לשקול להוסיף סינטרואיד. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך tsh
המשך 28/04/2017 | 02:09דר נכבדה מאיפה לך שאני צעיר? לא כול כך! לגבי התשובה זה נקרא תת פעילות סמויה או תת פעילות!? למה הרופא אומר שזה תקין! ? האם זה יכול לעשות כול מיני סימפטומים חרדה דכאון ירידה בתאבון תוכלי לפרט לי?ומה זה הנורמה של הגבול הסמוי יש אנשים שיש להם 8-9 ואין להם סימפטומים תודה -
למיכה
צחי 28/04/2017 | 02:43אני סובל מאותה בעיה שאתה מתאר! אין דבר יותר מייסר מלחשוב מחלות ל"ע!.גם לי לא הועילו ו ה-SSRI. ניסת אלי SNRI?? החל מ- 4 TSH זה כבר ממש גבולי. אבל לדעת הרופאים בארץ זה תקין לעומת חו"ל שנחשב תקין רק מתחת ל-2 ! אולי אתה צריך לעלות מינון יוטירוקס/ סינארואיד, האם אתה לו להתתיל, למרות שברמה הזאת לא יתנו לך טיפול, תתייעץ עם אנדרוקריני בכל זאת. גם אני מרגיש יובש באותה צורה..! -
מכיר את המצב מקרוב
גיל 28/04/2017 | 16:21אצלי היובש הגיע לרמה שאין זיעה בכלל בגוף וכל תרופות שמעלות נוראדרנלין החמירו תקשיון מפרקים שרירים חוסר זיעה ואי שקט חשבתי גם שזה מעודף נוראדרנלין חשד לתסמונת סיוגרן הועלה לגבי בלוטת תריס לא התייחסתי לערך שד'ר פה כותבת . צריך לבדוק את זה אצלי אולי גם תיזכר אם לפני שלקחת קלונקס היו לך התופעות הנ"ל. זאת העצה היחידה שאני יכול לתת רפואה שלמה -
לצחי
מיכה 29/04/2017 | 22:50אתה רשמת שאני כן מקבל טיפול אבל אני לא מקבל...זה נקרא תת פעילות זה עושה בלאגן בגוף!? מה אתה ממליץ עקבתי אחרי זה ורק בשנתיים האחרונות זה עלה לגבול העליון לפני זה היה משחק ב 2 השאלה אם ערך כזה עושה סימפטומים רופרים טוענים שזה תקין -
לגיל
מיכה 29/04/2017 | 22:52הקלונקס נלקח שנים אבל לא זכור לי תופעה כזאת אולי כן יובש בפה שזה הוא כן עושה אבל לא יובש בעור ובגוף פנימי איך זה אצלך אשמח לעדכון תודה -
לדר קרני הנכבדה
מיכה 29/04/2017 | 22:54נחכה לתשובת הדוקטור היקרה..אגב ניסתי סימבלטה ..למעשה נראה לי שזה התחיל מאז כמובן שהפסקתי אשמח שהדקטור תתיחס לכול השירשור תודה -
המשך
המשך 30/04/2017 | 22:00דר קרני הנכבדה מצפה להמשך תשובה מימך תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/05/2017 | 19:30למיכה שלום, אינני מבינה איך רופאים מתייחסים ל-TSH 8-9 כערך תקין. לגבי היעדר הסימפטומים, האומנם? הרבה פעמים קורה שכאילו אין סימפטומים אבל כשמתחילים טיפול בתירואיד מרגישים יותר טוב. אחד האנדוקרינולוגים הטובים אמר לי שבשבילו דיכאון יחד עם TSH גבולי, זה בהחלט סימפטום של היפותירואידיזם. ייתכן וזה התחיל עם לקיחת הסימבלטה, מאחר וכל התרופות נוגדות הדיכאון מורידות מעט את התפקוד של בלוטת התריס. עפ"י רוב זאת לא בעיה אך אם הבלוטה מתפקדת גבולית, ההורדה הזו הופכת משמעותית. מניסיון, גם לולא הסימבלטה או כל כדור נוגד דיכאון אחר, סביר להניח שהתת פעילות הייתה פורצת. אין ספק שצריך להתחיל טיפול. ידוע גם שבמידה ויש תת פעילות, שום נוגד דיכאון לא יעזור עד שזה לא יתוקן. בתקופה בה פרץ הסקנדל של האלטרוקסין, גם חלק מהפנימאים הופתעו והשתכנעו מהקשר הזה. בברכה, דר' קרני רובין -
לדר קרני היקרה
מיכה 04/05/2017 | 01:55בהמשך לתשובתך המעמיקה...שאלתי בפורום אנדרו וענתה לי הדר שהבעיה היא לא בלוטת התריס והערך תקין...גם לגבי רופאה המשפחה שלא נתנה טיפול כי אמרה שזה תקין אינני יודע כול כך מה לעשות..אני מזמן הפסקתי תסימבלטה אבל לא ידעתי שהיא גורמת לתת פעילות כרגע לפי נתון שהערך בנורמה של הגבול העליון זה נקרא תת פעילות!? מה עלי לעשות אשמח ללכת אם המלצתך לרופא כי יתכן ואני סובל מהמון סימפטומים חמורים ואת צודקת..ממש מיואש עד מאוד אפילו תודה רבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/05/2017 | 21:40להמשך שלום, תקרא את תשובתי למיכה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/05/2017 | 21:43למיכה שלום, אם אתה מעוניין תפנה אליי דרך "יצירת קשר" בדף הבית. בברכה, דר' קרני רובין -
לדר קרני
מיכה 05/05/2017 | 02:13אם שמת לב רשמתי לך....אבל עדיין אייני מבין לגבי מה רשמת אםאני מעוניין ליצור איתך קשר בדף הבית!? תודה -
לא מצאתי איפה היצירת קשר!? הכוונה בטלפון שאין מענה או במייל האישי שלך
מיכה 05/05/2017 | 12:21לא הבנתי איך..?ואשמח לדעת לגבי מה תודה רבה -
אגב
מיכה 07/05/2017 | 13:30בהמשך לתשובתך..גם רופא און ליין טוען שזה תקין לחלוטין ולא קשור לסימפטומים אני עדיין לא מבין באמת תודה -
דר
מיכה 08/05/2017 | 02:04שלום דר יקרה אשמח לקבל המשך תשובות ברשותך תודה -
זה מה שקיבלתי תשובה בפורום אנדרוקלגיה
מיכה 08/05/2017 | 17:51מיכה שלוםהאם כוונתך לתת פעילות סמויה של בלוטת התריס?זה מושג שלקוח מתחום רפואה משלימה יש לך הסבר!? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 16:15למיכה שלום, אין לי מושג איך פנית אלי כי זה לא מופיע אצלי. בלא קשר לכך, TSH מעל הנורמה פירושו תת פעילות של בלוטת התריס. התשובה שקיבלת מאנדוקרינולוגיה מאוד משונה. כאשר ה-TSH הוא בגבול העליון של הנורמה ומוסיפים גורם כמו תרופה נוגדת דיכאון, לא אחת רואים היפותירואידיזם (תת פעילות של הבלוטה) עם עליה ברמות הפרולקטין ואצל בחורות לפעמים יש הפרשת חלב מהשד. כפסיכיאטרים, לא אחת מוסיפים במצבים אלה לנוגד הדיכאון T3 או T4. זוהי תוספת שיכולה לשפר את המצב. בברכה, דר' קרני רובין -
לא הבנת אותי דר נכבדה
מיכה 11/05/2017 | 18:31לא הבנתי איך ליצןר איתך קשר במייל!? לגבי בלוטת התריס אני לא לוקח תרופות אנטי דיכאון ואת חשבת שאני כן לוקח ...חוץ מקלונקס לגבי הבלוטה עדיין את בדעה שזה לא תקין שתוצאה אחרונה הייתה 3.8 תודה רבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/05/2017 | 14:33למיכה שלום, 3.8 אצל בחור צעיר כמוך הוא אמנם תקין, אך מאחר והערכים תנודתיים והוא בגבול העליון, לקיחת תרופות כמו נוגדי דיכאון יכולה להעביר את הערך לתת פעילות תגובתית. ככלל, בגרמניה ואף בארצות הברית, כשיש ערכים כאלה עם דיכאון נוהגים להוסיף תכשיר תירואיד ושואפים להגיע לערך של 1-1.5 TSH. דר' וויליאמס טוען שה-TSH התקין הוא מאוד אינדיבידואלי ויש מטופלים שירגישו טוב רק עם TSH ברמה של 1-1.5. אני אישית גורסת, שכאשר יש דיכאון אצל צעירים, יש לשאוף לערך זה. הסיבה שאמרתי לך שתכתוב לי הייתה כי אני לא ממליצה על רופאים דרך האתר. התכוונתי שתפנה בכתב דרך הקישור: http://www.infomed.co.il/expert-94722/ בברכה, דר' קרני רובין -
שלחתי לך
מיכה 27/05/2017 | 02:07בהמשך ליצירת קשר...שלחתי לך ד"ר קרני ורשמתי שזה מיכה..אנא העדכני אותי באפשרותך תודה תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 22:05היי מיכה, עניתי לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה
קובי 19/05/2017 | 15:19שלום דר לפי הבנתי עכשיו בעלון לצרכן רופא הבנתי שסימבלטה עלולה לגרום לדלקת לבלב.. מה שהיה בעברי עברתי דלקת זאת ולקחתי סימבלטה אני לא יודע אם זה מי זה האם ידוע לך משהו! ? וגן יובש חזק מאוד בריריות..יש אולי דברים שהרופאים לא באמת אומרים תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 16:31לקובי שלום, עברתי על העלון לצרכן ולא מצאתי שום רמז לכך שסימבלתה יכולה לגרום לדלקת של הלבלב. טיפלתי בהרבה אנשים בסימבלתה ולא נתקלתי בבעיה. אני סבורה שטעות בידך בעניין. לגבי יובש בריריות, אכן יש מטופלים שמגיבים כך וזה מדווח בעלון לצרכן. כאשר מפסיקים את הטיפול בתרופה התופעה נעלמת לחלוטין. בברכה, דר' קרני רובין -
תבדקי בחומרה לעלון..ולא עלון לצרכן
תנסי 26/05/2017 | 18:33בבקשה אם תוכלי לבדוק היטב!? בעלון לצרכן זה לא רשום רק בחומרת העלון אשמח אם תבדקי זאת זה חשוב תודה -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 21:50לתנסי שלום, איני יודעת למה אתה מתכוון. אנא שלח לי מראה מקום. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
ניתוק
מירי 26/05/2017 | 11:30שלום דוקטור, אני לוקחת חצי כדור ריספונד וכדור זיפרקסה ו225 מ"ג ויאפקס ואני מרגישה מעין ניתוק, האם זה יעבור?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 20:02למירי שלום, אין לי מושג למה ולמה את מקבלת את הקוקטייל הזה אפילו אני לא יודעת מה המינון של הרספונד הזיפרסקה, איך אני יכולה לענות על שאלתך? בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מעבר מרמוטיב לציפרלקס
יונית 27/05/2017 | 14:14במהלך כ 7 שנים נזקקתי לציפרלקס 20 מג. החסרון היה בעייפות כמעט יומיומית אולם הרגשתי מאוזנת נפשית והתחלתי להוריד מינון על ידי נטילת התרופה אחת ליומיים במשך כ2שבועות.עקב נסיעה לחול בה שכחתי את התרופה הפסקתי לחלוטין. אחרי כשבועיים התחלתי להרגש חוסר איזון שבא לידי ביטוי בתגובות לא פרופןרציונליות קושי לישון לילה מלא וכתוצאה מכך מחשבות טורדניות ותעוקה לעיתיפ. התחלתי לקחת רמוטיב 500 מג ליום -כבר 3 שבועות אמם היה שיפור קל בתנודות הרגשיןת אבל הקושי בשינה נמשך.שאלתי את ר המשפחה אם אפשר לחזור לציפרלקס 20 מג והיא הסכימה. חוששת ממעבר לא מתוכנן. האם כדאי לחשוב על מעבר דרגתי בין 2 התרופות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 14:12ליונית שלום, בהחלט לא כדאי לעשות מעבר הדרגתי. תפסיקי את הרמוטיב ותתחילי יומיים ציפרלקס 10 מ"ג ותעלי ל-20 מ"ג. ככלל, לקחת ציפרלקס יום כן יום לא זה רעיון גרוע מאחר וזה גורם לתנודות ברמה בדם ולמעשה "משגע את המוח". בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רזין בשילוב פריזמה
ג.ש. 27/05/2017 | 09:59שלום רב! אני נוטל פריזמה כל יום 40מג. אני בעודף משקל רב ומתקשה מאוד להוריד למרות מאמצים. רופא המשפחה המליץ על רזין. האם יש סכנה בשילוב שתי התרופות? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 14:09לג.ש. שלום, בשילוב של רזין עם תרופות המעלות את רמות סרוטונין, כגון: נוגדי דיכאון ממשפחת ה SSRI, SNRI, טריציקליים וטטראציקליים, ותרופות למיגרנה - יש חשש להופעת תסמינים כגון: אי-שקט, חרדה, בלבול, עלייה בחום הגוף, הזעת יתר. במקרה כזה יש להפסיק את הרזין מיד. לדעתי, לפני הרזין חשוב לבדוק את תפקוד בלוטת התריס מאחר ותת תפקוד יכול להביא לאי ירידה במשקל ומאחר וכל תרופה נוגדת דיכאון מורידה מעט את התפקוד של בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדות
שלום 26/05/2017 | 18:56בעלי סובל מיחרדות כימעט שבוע הינו אצל פסיכיאטרית והמליצה ללכת לאישפוז באברבנאל למה אי אפשר לתת לי תרופת הרגע ישר לאישפוז מה עלי לעשות ללכת לפסיכיאטרית אחרת ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 13:45לשלום שלום, לדעתי בהחלט יש מקום לקבל חוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ארפילח
דליה 25/05/2017 | 18:07אני לוקחת בהדרגה 5 10 15 גרם כמה זמן תרופה זו מתחילה לעבוד כדי שארגיש טוב .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 13:10לדליה שלום, סליחה, אבל ממה את סובלת? על מה זה צריך לעבוד כדי שתרגישי טוב? בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד