פורום פסיכיאטריה - עמוד 478
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טיפול DBT
תומר 25/05/2017 | 17:44שלום היכן יש טיפול DBT באזור מודיעין או ירושלים (עדיפות לטיפול באופן פרטי) תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 13:08לתומר שלום, הטיפול ניתן במרכז הרפואי כפר שאול, מרכז איתנים והקבוצה הירושלמית לטיפול DBT בניהול אורי פינוס. בנוסף, במכון סאמיט בירושלים- קהילה טיפולית שיקומית המתמחה בטיפול פסיכולוגי ארוך טווח יחד עם מסגרת שיקומית למתמודדים עם הפרעות קשות ובהן מתמודדות c-ptsd. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הוכחה שכל הפסיכיאטרים גנבים כנסו כל החכמים למיניהם
המורבץ 25/05/2017 | 09:15למה למשוך כל מטופל ל900 טיפולים?? ולדחוף לו חרא של תרופות שלא יתאימו לו בהתחלה?? פסיכיאטר אמור להיות מספיק חכם להביא לי כמה מרשמים לכמה תרופות במפגש אחד... למשל אם תרופה אחת לא תתאים אז אחרי שבועיים-חודש להחליף לתרופה השניה.. בלי לשלם עוד פעם הון תועפות על עוד מפגשפתח בחלון חדש-
שלא יהיה מסחר בתרופות
חסוי 25/05/2017 | 16:29פשוט לא נותנים תרופות סתם... ואם קיבלת מרשם והכדור הראשון עבד והתחלת לקחת את האחר ולמכור או משהו מי יסתבך? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 16:01להמורבץ שלום, אכן תשובתו של חסוי היא נכונה. באפשרותך לפנות למערכת הציבורית דרך קופת חולים וזה לא יעלה לך. בברכה, דר' קרני רובין -
אפשר לפנות למערכת הציבורית
אוסנת 30/05/2017 | 18:12ולקבל בדיוק את אותו "שירות" ובחינם. פעם ראשונה יתן כדור זול עם תופעות לוואי, אח"כ יחליף לכדור אחר במינון גבוה, אח"כ יתחיל משא ומתן על המינון של הכדור וכך הלאה... בדיוק אותו דבר כמו בפרטי רק בחינם, כדי שלא ישימו לב בהנהלה שהפסיכיאטר משועמם ללא פציינטים. רופא משפחה גם יכול לרשום כדורים עדיף לפנות אליו, השיפוט שלו אובייקטיבי.
-
-
מינון של לאייף 600
עדן 24/05/2017 | 12:16לקחתי לאייף 600 במינון של כדור אחד ליום למשך 3 שבועות בהמלצת הפסיכיאטר הכדור השפיע חלקית והפסיכיאטר הציע להעלות את המינון ל2 כדורים ביום. אני לוקח כבר שלושה ימים את המינון הזה ויש לי כאבי ראש וחולשה כללית בגוף. רציתי לדעת אם זה יכולות להיות תופעות לוואי, כי הבנתי שנדיר מאוד שיש תופעת לוואי מכדור זה. ורציתי גם לשאול האם המינון הזה הוא גבוה מידי והאם הוא יכול להזיק? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 17:30לעדן שלום, לעניות דעתי שני כדורים של לאייף 600 מ"ג זה מינון יתר. לאייף זה בעצם אותו תכשיר כמו רמוטיב. בין תופעות הלוואי יתכנו כאבי ראש וחולשה. זה שזה הופיע במינון של 1200 מ"ג, לדעתי מעיד על כך שהמינון הוא גבוה מדי. בדרך כלל אם 500 מ"ג של רמוטיב אינו עוזר מספיק, אני מחליפה ל-SSRI כמו לוסטרל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שילוב תרופות
בת 22/05/2017 | 10:58שלום רב, אמי בגיל השלישי אובחנה כדכאונית עם הפרעות פסיכוטיות, טופלה בעבר בזיפרקסיה אולם לאחר תקופה ארוכה נגרמו לה בעיות בשינה והיא הפסיקה. לאחרונה מטופלת בסרקוול, במינון של 50 XR, התרופה אינה מספיקה והיא מתעוררת בבוקר בהתקף של כמה שעות, וזאת למרות שנוטלת 2 לוריוון בלילה. ניסינו הגדלת מינון הרופא רשם 300 אולם היא מסרבת והתלוננה על בעיות בראיה וטשטוש עז, גם כשניסתה לקחת מינון של 100. שאלתי היא, האם יש מניעה לשלב בין התרופות, סרקוול בלילה במינון נמוך וזיפרקסיה בבוקר? האם יש משמעות למשקלה הרב? כ 100 קג ל 1.70 גובה. תודהפתח בחלון חדש-
אשמח לתשובה...
בת מודאגת 24/05/2017 | 10:51אני רוצה להוסיף שלאחר שילוב התרופות (חצי זיפרקסיה בבוקר ו50 מג סרקוול בלילה באישור הרופא) אמא עדיין קמה בבקרים עם התקף פסיכוטי, טוענת שמנסים להזיק לה, שאיבדה את הראייה, שיש לה משהו במוח ושעליה להגיע למיון. לפעמים היא מתקשרת אפילו להוציא הפניה למיון דרך הטלפון. היא מדברת בקול רם מאוד החל מלפנות בוקר וזה נמשך כמה שעות יום יום. אני אובדת עצות ושום דבר לא עוזר. יש בעיה להגדיל מינונים כי אז היא סובלת מהראייה , מה גם שהגדלת המינון לא פתרה את הבעיה. מה דעתך ואיך ניתן לטפל בדחיפות? תודה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 21:15לבת שלום, אינני יודעת לייעץ לך. לא כתבת בת כמה היא. לא כתבת אם היא סובלת מעוד הפרעות. לדעתי צריך לעשות בירור מקיף כדי לשלול בעיה נוספת במרפאה המתמחה בבירור בגילאים האלה. ייתכן גם שהיא דיכאונית ולכן היא קמה באי שקט מוקדם בבוקר. אינני בטוחה ששילוב בין סרקוול וזיפרקסה הוא להיט. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה והמשך שאלה
בת 27/05/2017 | 20:00תודה רבה דר' רובין, אמי בת 78, אובחנה כדכאונית (נסיונות אובדניים לפני מס' שנים ומאז היא בהשגחתי המלאה) הדיכאון הוא בעיקר בבוקר, כפי שציינתי עם חרדה ודמיונות שמנסים לפגע בה ושיש לה גידול במוח. בגלל שהדיכאון משולב בהפרעה כזו ניתן הסרקוול, (והרופא אמר שזה דיכאון עם סממנים פסיכוטיים, אך לא סכיזופרניה) אך הוא לא ככ עוזר. עדכון - הזיפרקסיה ירד מהפרק (טוענת לבעיות בראיה... בגדול מסרבת לכל כדור...) והסרקוול על מיננים מינימליים של 50 XR בלילה ו- 25 ביום. בנוסף 2 לוריוון ללילה, וציפרלקס 20 מג ביום. נראה כאילו כלום לא עוזר, בעיקר למצב הדכאוני של הבוקר. מה ניתן עוד לשקול, ביעוץ עם המרפאה כמובן? מה ניתן לתת לה בבוקר כדי לסלק את הדיכאון עם המחשבות הטורדניות האלה? תודה רבה ! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 17:24לבת שלום, דיכאון הוא בדרך כלל קשה בבקרים ומשתפר בשעה מסוימת בהמשך היום. מסיבה זו, הטיפול הוא טיפול בדיכאון ולא בבקרים הקשים. שני כדורי לוריבן ללילה לאישה בת 78 זה מתכון למצב בלבולי. השאלה הגדולה היא האם יש לה תת פעילות של בלוטת התריס, חוסר בויטמין D, חוסר בויטמין B12 וחומצה פולית. האם היא אנמית או לא, האם יש לה או אין לה נתרן נמוך, וכו'. העולם אינו מתחיל ונגמר בציפרלקס. זה ברור שתרופה זו אינה משפיעה עליה ולכן צריך לנסות נוגד דיכאון אחר, יתכן אפילו מירטזפין. המחשבות שתיארת אינן מחשבות טורדניות, אלא מחשבות על הגבול הפסיכוטי, אם לא פסיכוטיות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
איזה תרופה הכי באופנה עכשיו? לדיכאון חרדות וכאלה
ציפית 24/05/2017 | 04:30אם דפלפט לא היה לי מספיק טוב והשמין , יש משהו אחר ששווה לנסות? כמו אביליפי/אריפליי? לגבי וולבוטרין אני לא יכול לנסות כי יש לי בעיות שינה קצתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 17:15לציפית שלום, תרשי לי להעיר ששאלתך מעט הזויה. השאלה היא האם יש לך דיכאון וחרדות? אם כן, אז אני לא מבינה למה נתנו לך דפלפט שאיננו כדור נוגד דיכאון וחרדה. אביליפיי אינו נוגד דיכאון. הוא יכול לתגבר את ההשפעה של כדורים נוגדי דיכאון. בדרך כלל מתאימים את התרופה למצב של המטופל ולכן אין לי תשובה לשאלתך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ההתלבטות הקשה ביותר לגבי גראס לטווח הארוך
תומר 05/05/2017 | 14:39שבת שלום אשמח לראות דעתך על שימוש בגראס רפואי לטווח הארוך והסכנות שכרוכות בו בשימוש לטיפול בפוסט טראומה ודיכאון כהפרעה שנייה או נוספת לPTSD(חשוב לציין שיש שיפור חיובי בשימוש עצמי לטווח קצר)? מה המחקרים האחרונים מראים, כבר קשה לי לדעת למי להאמין מהסיבה שיש כאלו עם אינטרסים. מצד אחד הרופא המטפל לא נותן לי פתרון או משהו שיקל עליי ומדובר במצב של דיכאון עמיד ודביק לטיפול אחרי מס' רב של ניסיונות ומצד שני אני לא מוכן לנסות טיפול בחשמל ומצד שלישי הוא התייעץ עם רופא פסיכיאטר מומחה להתמכרויות שהמליץ שעדיף לא לעשות שימוש בקנאביס מהסיבה שיש סיכון פי 1000 לפסיכוזה/סכיזופרניה ואין לי מושג כבר איזו דעה לגבש ועל סמך מי או מה (מנסה לחפש מחקרים בגוגל אבל יש דעות חלוקות לשתי הכיוונים) אני עוד משנת 2009 מאובחן כפוסט טראומה והחל מ2015 מאובחן בדיכאון דיסיתמי עם מרכיבים פוסט טראומתיים(2017).פתח בחלון חדש-
מצטרף לשאלה
טראומתי שרוצה גראס 06/05/2017 | 12:03אני בהתלבטות דומה לשלך ופוסט טראומתי על סימבלתה 120 מ"ג ואריפליי 7.5 מ"ג -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 22:54לתומר שלום, אכן, צדקת. יש חילוקי דעות קשים בנושא. יחד עם האמור, אין ספק שהקנאביס עוזר לסובלים מPTSD ומחזיר אותם לחיים. כנראה כיום אין תשובות לשאלותייך. ברור הוא שאם יש נטייה לסכיזופרניה או לפסיכוזות הקנאביס יכול להקדים את הסכיזופרניה או לגרום לפסיכוזה. בברכה, דר' קרני רובין -
אני אשמח עוד יותר אם תפרטי
תומר 11/05/2017 | 23:01מה הסיכונים לטווח הארוך בשימוש קבוע: יתרונות וחסרונות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/05/2017 | 14:14לתומר שלום, עניתי לך אתמול שיש חילוקי דעות על כך ואין מידע חד משמעי. בברכה, דר' קרני רובין -
אין לי מושג מה כבר לעשות ואיך לבחור
תומר 12/05/2017 | 14:42לאור העובדה שאני סובל והמון ועברתי המון טיפולים תרופתיים וגם פסיכותרפיים בלי הטבה וגם בגלל העובדה שמצבי רגיש ואת מציגה פה ששום דבר לא חד משמעי אז אין לי טיפת שמץ מה לעשות -
מה לגבי טיפול במכות חשמל
תומר 12/05/2017 | 21:40ect יכול לשפר תסמיני פוסט טראומה ודיכאון שבאים יחד ומה מחקרים אומרים ומה מניסיונך?כדאי לנסות? מנסה לחפש ברשת על זה -
ברור שזה רק כמוצא אחרון
תומר 12/05/2017 | 21:43אבל אצלי כבר ניסינו קרוב לעשר תכשירים ללא הצלחה נגד דיכאון וידידה שלי עברה בשלוותה סדרת טיפולית שפגעה לה בזיכרון לטווח הארוך, אני מתלבט מה כבר אפשר לעשות כי אפשר לפנות לקנאביס ואפשר חשמל ואפשר גם וגם וגם ביחד -
לגבי טיפול בחשמל וptsd
תומר 14/05/2017 | 15:03קראתי באנגלית ברשת בחיפוש קצר בגוגל שזה משפר תסמיני פוסט טראומה בניגוד למה שצויין בפורום בעבר מחיפוש קצר בו רק שהחסרונות במקרה שלי אולי עולים על היתרונות, חבל לי על הזיכרון ונראה לי שלכל מי שבגילי הצעיר, מה מניסיונך העכשוי ומה מחקרים מגלים לנו על זה? האם אני צודק לפחות ממה שקראתי דרך גוגל בחיפוש קצר של ect ptsd -
היי תומר,
אחת 14/05/2017 | 16:14היי תומר, אנא ממך תשקול שוב את האפשרות לטיפול בחשמל. מדובר על פגיעה לטווח הארוך(ולא רק פגיעה בזיכרון), קח בחשבון שתצטרך אולי להמשיך עם טיפולי החשמל לטווח הארוך. אני חושבת שזה פתרון קיצוני מידי, אני כותבת זאת כי אני מכירה מס' אנשים שטופלו בחשמל. רק בריאות -
לאחת תודה רבה ו...
תומר 14/05/2017 | 17:40אשמח לשמוע ממך מכל הידוע לך על טיפול בחשמל והסכנות כולל תופעות לוואי. ניסיתי כבר כל דבר אפשרי חוץ מסימבלתה ומגראס שעשה לי טוב. -
היי
אחת 14/05/2017 | 18:57אשמח לעזור, אך לא במסגרת הפורום. אם תרצה, תשאיר לי את כתובת המייל שלך, ואכתוב לך שם. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/05/2017 | 20:33לתומר שלום, אינני יודעת מה הייתה הטראומה, מה נוסה? באיזה מינון? וכמה זמן נוסה?. אפילו אינני יודעת את גילך והאם יש סכיזופרניה במשפחה שלך. מסיבות אלה קשה לי לענות לך אך נראה לי שכבר מזמן עברת את הגיל שבו קיימת סכנה להתפתחות של סכיזופרניה. במקרה כמו שלך כפי שאני מבינה אותו הייתי מנסה שילוב של סימבלתה עם קנאביס רפואי. בברכה, דר' קרני רובין -
מייל
תומר 14/05/2017 | 22:14israeltomerbenchamo@gmail.com -
לרופאה
תומר 14/05/2017 | 22:17שבוע טוב לך קראתי באנגלית ברשת בחיפוש קצר בגוגל שזה משפר תסמיני פוסט טראומה בניגוד למה שצויין בפורום בעבר מחיפוש קצר בו רק שהחסרונות במקרה שלי אולי עולים על היתרונות, חבל לי על הזיכרון ונראה לי שלכל מי שבגילי הצעיר, מה מניסיונך העכשוי ומה מחקרים מגלים לנו על זה? האם אני צודק לפחות ממה שקראתי דרך גוגל בחיפוש קצר של ect ptsd ect יכול לשפר תסמיני פוסט טראומה ודיכאון שבאים יחד ומה מחקרים אומרים ומה מניסיונך?כדאי לנסות? -
מדבר על נזעי חשמל/מכות חשמל
תומר 14/05/2017 | 22:18סליחה על ההקפצה -
לאחת... זה המייל שלי
תומר 15/05/2017 | 09:26israeltomerbenchamo@gmail.com -
לרופאה זה התרופות שניסיתי כולל המינונים
תומר 17/05/2017 | 17:55וולבוטרין 450 מ"ג-שלושה חודשים ציפרלקס 20 מ"ג-חודשיים ציפרלקס 20 מ"ג עם אדרונקס 8 מ"ג-חודשיים ויאפקס 300 מ"ג-4 חודשים מרוניל 225 מ"ג-4 חודשים פבוקסיל 200 מ"ג עם אנאפרניל 112.5 מ"ג בתוספת אריפליי 5 מ"ג-שלושה חודשים ברינטיליקס 10 מ"ג+אנאפרניל 112.5 מ"ג+5 מ"ג אריפליי-עדיין יש משהו שלא ניסיתי לדעתך? או שילוב שלא ניסיתי? הדבר היחיד שאני רואה זה שאפשר לעלות את הברינטיליקס ל20 מ"ג או אם לא עובד לשנות לסימבלתה אם בכלל אפשר לשלב את הסיבמלתה עם אנאפרניל? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/05/2017 | 22:43לתומר שלום, כבר עניתי לך שהייתי מנסה סימבלתה, אולי עם אביליפיי 2.5 מ"ג, בשילוב עם קנאביס רפואי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/05/2017 | 22:58לתומר שלום, ECT הוא טיפול יעיל לדיכאון. במידה ויש אלמנט דיכאוני ניכר, יתכן והוא יכול לשפר את המצב. מכל מקום, ECT אינו מייתר תרופות. בזמן ECT מורידים את המינון. ככלל, הטיפול ב-EMDR הוא היעיל ביותר לפוסט טראומה. הוא גורם למערבולת של הגירויים בין האונות ובך גורם להקהיית התגובות הפוסט טראומטיות. הגיוני הוא שה-ECT עושה דבר דומה. לא הייתי פונה ל-ECT לפני טיפול ב-EMDR. בברכה, דר' קרני רובין -
יש עוד משהו שכדאי לנסות?
תומר 20/05/2017 | 04:35ניסיתי פבוקסיל עם אנאפרניל ואריפליי וברינטיליקס עם אנאפרניל ואריפליי מעוניין לשמוע על עוד הצעות לשילובים מוצלחים חוץ מסימבלתה ואריפלי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 16:37לתומר שלום, כבר כתבתי לך שדבר ראשון כדאי שתעבור טיפול ב-EMDR. בברכה, דר' קרני רובין -
אני כבר לא מאמין בשום דבר
תומר 26/05/2017 | 10:34איך באמת טיפול בEMDR יכול לעזור? יש עוד שילוב תרופות שכדאי לנסות למעט הסימבלתה שאותה אני אנסה בהמשך? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 17:02לתומר שלום, לגבי EMDR, היא אחת משיטות הטיפול המובילות בכל הקשור להתמודדות עם פחדים וחרדות, סימפטומים פוסט-טראומטיים ותסמינים רגשיים שמקורם באירועים לא נעימים בעבר ובהווה. יעילות השיטה הוכחה קלינית במחקרים רבים. מטרת הטיפול ב- EMDR היא הפחתה בסימפטומים הרגשיים, החשיבתיים, הגופניים וההתנהגותיים ושיפור מהיר ומשמעותי באיכות החיים. התמודדות לוגית עם הזכרונות כבוגר יכולה למנוע את החרדות. המטרה של הטיפול היא להעביר את הזכרונות מהאונה המרגישה (הימנית) לאונה החושבת (השמאלית). לגבי שילובי תרופות, יש כמובן וגם עם הסימבלתה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מחשבות
יחיאל 20/05/2017 | 10:39לפסיכיאטרית היקרה שלום,לאחר המון זמן של חרדה מתמשכת וקריאה באינטרנט תוך כדי החרדה על מחלות נפש התחלתי לחשוב שאני הוזה דברים לדוגמא רואה בנאדם ובמחשבות מדמיין אותו לאיזה מפלצת,רציתי לדעת אם זה נקרא פסיכוזה..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 16:39ליחיאל שלום, לא, זה נקרא אינטרניטיס (מחלת האינטרנט). זה לא פסיכוזה מאחר והשיפוט שלך תקין. בברכה, דר' קרני רובין -
הערה לד"ר קרני
אריאל 25/05/2017 | 22:43ד"ר קרני, תסלחי לי שאני מתערבת, אבל אני חייבת לציין שהתשובה שלך מזכירה לי הפרעה שנקראת ציניטיס (מחלת הציניות). למה לשפוט ולזלזל בנו ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 16:59לאריאל שלום, צר לי שקיבלת זאת כך. יש בעיה מאוד קשה כאשר מישהו קורא באינטרנט מידע רפואי, למשל על תופעות לוואי, ומייחס אותם לעצמו. הבעיה היא שבאינטרנט ניתן לכתוב הכל. הרבה מידע נכון, ואילו הרבה מידע מטעה. יתרה מכך, מידע חלקי יכול להביא למסקנות מוטעות. תופעה זו רואים גם אצל סטודנטים לרפואה בתחילת דרכם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדות
אביגיל 25/05/2017 | 21:20שלום רב ד"ר רובין, ציפרלקס יעיל יותר כנגד חרדה או דיכאון? אני סובלת מחרדה ורציתי לשאול אם ציפרלקס הוא יעיל במקרה זה או שמנסיונך את מכירה כדור יעיל יותר ובאיזה מינון? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 16:42לאביגיל שלום, כל ה-SSRI יעילים כנגד דיכאון וחרדה. ההבדלים ביניהם הם בתופעות הלוואי. למשל, הלוסטרל יותר מרגיע מהציפרלקס ולכן אני אישית מעדיפה אותו כאשר יש חרדה רבה. בדרך כלל במצב זה נדרשים כ 150 מ"ג לוסטרל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
זיפרקסה הפסיקה להרדים
משה 25/05/2017 | 19:05לקחתי כשלושה חודשים ציפרלקס 20מג וזיפרקסה 2.5מג עקב ocd והתעוררות מוקדמת בלילה. הזיפרקסה עשתה אותי מאוד עייף גם במהלך היום. פתאום בוקר אחד לא הייתי עייף ושמחתי אבל מאז אני מתעורר שוב באמצע הלילה מבלי יכולת לחזור לישון. מה לדעתך כדאי לשנות? אני מעדיף לא להגדיל מינון של הזיפרקסה. מפחד ממנה.מוצדק?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 16:40למשה שלום, השלב הראשון נשמע כדיכאון, ואילו כאשר פתאום לא היית עייף אך התחלת להתעורר באמצע הלילה מבלי יכולת לחזור להירדם נראה כהיפומניה. לדעתי יש מקום לשקול החלפת הטיפול ללמיקטל בשילוב עם אריפליי ויתכן עם מעט ציפרלקס. עליך להתייעץ על כך עם הפסיכיאטר המטפל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס
בן 14/05/2017 | 14:06אהלן רציתי לדעת איזה מינון נהוג לקחת לדיכאון עמוק ותחושת ריקנות חרדה ודה פרוסנליזציה דה ראליזציהפתח בחלון חדש-
ציפרלקס
בן 14/05/2017 | 15:05אני בנוסף גם עייף נורא בלי חשק לעשות כלום,אחרי התקפי חרדה של חודשיים לקחתי ציפרלקס 10 מינון שלא עשה כלום כאילו אין כבר התקפים אבל אני כל היום עייף נורא הכל מוזר לי גם אחרי שינה מאוד מאוד עייף מה הסיבה אני כבר חסר אונים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/05/2017 | 22:29לבן שלום, ציפרלקס היא תרופה מעולה לדיכאון קל עד בינוני. אם הדיכאון הוא קשה, אז וודאי שצריך לקחת 15-20 מ"ג. במידה וזה לא עוזר, יש מקום לעבור לסימבלתה. בברכה, דר' קרני רובין -
בן
בן 19/05/2017 | 12:06לאחר התקפי חרדה קשים של יום אחרי יום ועייפות נוראית ועבר לדיכאון משתק הציפרלקס כן עזר לי לצאת מהבית איכשהו אבל כאילו נמחק הזכרון והתחושות,זה משהו שיחזור? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 14:25לבן שלום, אני לא מבינה, תפרט. בברכה, דר' קרני רובין -
בן
בן 25/05/2017 | 18:07טוב אז לאחר התקפי חרדה קשים ריחוף ועייפות נוראית הרגשתי שמיום ליום אני מאבד את השפיות,לא נרדמתי בלילות גם אם כן זה לא רענן אותי לא הצלחתי ולא היה חשק לעשות כלום פשוט הגעתי למצב שהמוח לא חושב על כלום,ואז הגיע בקרים משתקים של זומבי ושיתוק של ממש פשוט כאילו הנשמה עייפה כבר אחרי ההתקפים התחלתי ציפרלקס שכן נתן לי לצאת מהמיטה אבל הריחוף לא עזב אותי והראש מנותק עדיין זאת הרגשה נוראית רציתי לדעת אם באמת זה נקרא דיכאון כמו שהפסיכיאטר שלי אמר ואשמח לקבוע איתך פגישה כמה שיותר מהר תודה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 21:33לבן שלום, לא כתבת כמה ציפרלקס אתה מקבל וכמה זמן אתה על המינון המירבי. באפשרותך ליצור קשר דרך "צור קשר". בברכה, דר' קרני רובין -
בן
בן 25/05/2017 | 23:2915 במשך חודשיים וחצי -
20 מג הוא המינון המירבי
אור 26/05/2017 | 13:20ולא 15 -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2017 | 16:17לבן שלום, הייתי ממליצה שתשקול עם הרופא המטפל העלאת מינון ל-20 מ"ג ציפרלקס, ואם זה לא ישפר את המצב להחליפו בסימבלתה. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד