פורום פסיכיאטריה - עמוד 543
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לר.צ והדוקטור לגבי תרופות חדשות ודיכאון עמיד
הגנן מהגולן 13/01/2017 | 17:29באתר של פרופ' גרינהאוס מצויינים התרופות הבאות שנפוצות בחול אולי להגיע אלינו הם יכולות לטפל בדיכאון מורכב לפי הכתוב שם באתר והם כנראה עם פחות תופעות לוואי: 1. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vilazodone - Viibryd 4.Levomilnacipram - Fetzima 5.Selegiline patch - Emsam מה זה אומר דיכאון מורכב? מה עם דיכאון עמיד?איך אפשר לברר את זה אם יש לתרופות האלו סיכויים לטפל בעמידות?לא מצאתי בחיפושים בגוגל אולי מישהו אחר יוכל לעזור? עכשיו אם יש לי כסף מיותר ובחירה בין גריה לנזעי חשמל מה כדאי לבחור? איך קנאביס מזן מסויים יכולים לעזור לדיכאון אם בכללפתח בחלון חדש-
לגנן שלום
ר.צ. 13/01/2017 | 18:38לדעתי כדאי להתרכז בתרופות הקיימות בארץ. אם הבנתי נכון אתה נוטל פבוקסיל 200 +אנפרניל 112.5 + אביליפיי 5 מ"ג. כבר חודשיים. אין לך OCD אלא דיכאון. השאלה היא האם חל שיפור כלשהו בהרגשתך ? האם דובר על הגברת האנפרניל או על החלפת הפבוקסיל? לדעתי כדאי לחשוב על טיפול בנזעי חשמל שמסייע ב'התנעה' של התרופות. -
תשובתי לר.צ והרופאה
הגנן מהגולן 14/01/2017 | 15:18יש סיכוי בבקשה שאתה או הרופאה יכולים לברר לכולנו או יודעים את התרופות שצויינו באתר של פרופ' גרינהאוס בטענה שלו שהתרופות יכולות לעזור במצבי דיכאון מורכבים ולא יודע אם במצבי עמידות לתרופות: רצוני לברר אם התרופות יכולות לטפל בעמידות של דיכאון עמיד? 1. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vilazodone - Viibryd 4.Levomilnacipram - Fetzima 5.Selegiline patch - Emsam -
אם צריך לעשות ייבוא של תרופה מחול
הגנן מהגולן 14/01/2017 | 15:19אני מוכן לזה כולל תקציב כספי לתרופות שהוזכרו למעלה -
תשובה
ר.צ. 14/01/2017 | 16:19שלום, אם אין לך OCD אלא רק דיכאון כדאי לבדוק אפשרות להישאר עם האנפרניל ולהחליף את הפבוקסיל. בנוסף יש עוד אפשרויות שאולי לא ניסית כמו תוספת ליתיום, הורמונים של בלוטת התריס ואחרים. בנוסף יש נזעי חשמל. כלומר יכול להיות שהפתרון שלך ממש מעבר לפינה בעוד שממש לא בטוח שתרופות מחו"ל יעזרו. לתרופות בחו"ל תלך רק אחרי שמיצית את כל האפשרויות הזמינות עבורך בארץ. אני לא יודע כיצד בודקים אפשרות יבוא מחו"ל, אם גרינהאוס רשם באתר שלו אז אולי הוא מכיר את התהליך. אבל שוב, לדעתי אתה תועה בדרכך לפתרון שאין לי ספק שהוא בהישג ידך. -
תשובה לר.צ
שוב אני 16/01/2017 | 14:43מהפה שלך לבורא עולם,אני לא מגיב לאף טיפול תרופתי, נשאר לנסות ברינטילקס וסימבלתה עםם אביליפיי לדיכאון עמיד -
לדעתי אתה צריך למצות
ר.צ. 17/01/2017 | 00:51את האנפרניל בשילוב אחר, במקום פבוקסיל. זו תרופה מאוד יעילה. אין היגיון לעבור תרופה לפני שממצים אותה בשילוב. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 21:59לגנן מהגולן שלום, פריסטיק זו בעצם נגזרת של האפקסור (ויאפקס) עם פחות תופעות לוואי. התרופה נחשבת ליעילה. למיטב ידיעתי, היא כן נרשמה בארץ אך בגלל ויכוחים בין שתי חברות מי ישווק אותה, טרם הוחל בשיווקה. Agomelatine או בשמה המסחרי Valdoxan . הוא משווק לטיפול בהפרעת דיכאון מג'ורי , השפעתו יחסית נוחה, אין עלייה במשקל או בעיות בתפקוד המיני ונטען כי הוא יעיל כמו ה-SSRI's וה-TCA. התרופה גורמת לשינה תקינה. Vilazodone (השם המסחרי ארצות הברית Viibryd veye -brid ) הוא נוגד דיכאון סרוטונגרגי. Vilazodone אושרה בשנת 2011 על ידי ה- FDA לשימוש בארצות הברית לטיפול בהפרעת דיכאון מג'ורי. במובנים מסוימים, פעילותה ניתן להמשיג כשילוב של SSRI ו buspirone. התחלת השפעתו היא כנראה לאחר שבוע. Levomilnacipram - Fetzima הוא SNRI עתיר תופעות לוואי, כולל תופעות לוואי מיניות. Selegiline patch - Emsam זו מדבקה המשחררת תרופה שהיא מקבוצת ה-MAO-I אשר נספגת דרך העור. כ-MAO-I אסור לשתות אלכוהול או לאכול מזונות עתירי טירמין. כי זה יכול להעלות את לחץ הדם לרמות מסוכנות ולגרום לתסמינים מסכני חיים. למעט שתי התרופות הראשונות קשה לומר שיש להן מיעוט תופעות לוואי. אני מסכימה עם גישתו של ר.צ. שצריך למצות את הטיפולים שקיימים. הברירה בין נזעי חשמל לבין גרייה מגנטית היא קודם כל כלכלית ושנית שאלה של יעילות. אשר לקנאביס, רצ"ב קישור לאתר המסביר את הדברים: http://cannapedia.co.il/strains. בברכה, דר' קרני רובין -
קיימות עוד תרופות שעתידות להגיע לישראל?
maviko 09/02/2017 | 19:081. Desvenlafaxine - Pristiq 2. Agomelatine - Valdoxan 3. Vilazodone - Viibryd 4.Levomilnacipram - Fetzima 5.Selegiline patch - Emsam במילים אחרות לתרופות הנ"ל אין שום יתרונות על התרופות שקיימות בארץ? במיוחד לדיכאון עמיד?, יתרונות אני מתכוון לא מבחינת תופעות לוואי אלא מבחינת מנגנון השפעה וסיכויים להלחם בדיכאון מורכב ועמיד? יש סיכוי לעוד שמות לתרופות שקיימות בחו"ל שמטפלות בדיכאון מורכב ויש להם מנגנון השפעה שונה וסיכוי להלחם במחלת העמידות הקשה שלנו לטיפול בדיכאון? -
איך אני יכול לברר אם קיימות עוד תרופות בחו"ל
maviko 09/02/2017 | 19:09תרופות חדישות אנטי דיכאוניות ושמותיהם איך ניתן לברר? -
נראלי אני יעשה יבוא לתרופה
maviko 10/02/2017 | 10:33אין ברירה מה שבארץ לא עוזר לי -
Selegiline patch - Emsam
maviko 10/02/2017 | 10:37כנראה שלה יש הכי סיכוי להלחם בדיכאון -
אני מתכוון לזה
maviko 10/02/2017 | 10:38שלתרופה Selegiline patch - Emsam יש יותר סיכוי מהאחרות בדיכאון קשה ודביק -
במקום לנסות לייבא תרופות או להתחנן שמישהו
דודו 11/02/2017 | 10:22במקום לנסות לייבא תרופות או להתחנן שמישהו מחברות התרופות בארץ יקח תחתיו תרופה מסויימת הגיע הזמן שתנסה לשכנע את רופא הפסיכיאטר שלך לתת לך פרוביג'יל, תשאל את הרופאה בפורום איך אפשר לשכנע את הרופא לתת לך את התרופה ומה בדיוק להגיד לו -
אשאל בשבילך-מופנה לרופאה
דודו 11/02/2017 | 10:24אני כבר מקבל פרוביג'יל אבל אני רוצה לשמוע איך אלו שלא מקבלים את התרופה יכולים לקבלה ולשכנע את הרופא הפסיכיאטר המטפל לקבל את התרופה ומה להגיד לו כדי שישתכנע לתת את התרופה. אצלי מדובר בדיכאון עקשן ועמיד -
ייבוא תרופות
חביב אטיאס 13/02/2017 | 03:11לר.צ והגנן מהגולן אני חושב שצריך לדבר עם משרד הבריאות על הענייו הזה, דיברתי עם פייזר ואלרגן עשרות אלפי פעמים ועדיין קיבלתי תשובות שליליות אם אתם רוצים להצטרף אלי למאבק הזה שדורש מכתב לשר ליצמן וליצירת קשר עם החברות המייבאות את התרופות אתם מוזמנים שלחו לי בנייד sms 0527220745 ואני מאמין שאם ננדנד ולא נירד להם מהראש הם כן יסכימו להביא את התרופות האלה אני שמעתי על התרופה viibryd שהיא תרופה ממש טובה עם אפס תופעות לוואי יש גם את פטזימה שהיא איזומר אחד של איקסל שהיא מעולה, וכמובן את פריסטיק שהיא מודיפיקציה לאפקסור. הגיע הזמן שלנו בנפש יהיה טוב וננהל חיים נורמליים ויציבים אבל אם נשב ללא מעש ולא נעשה דבר זה ימשך כך שנים. אני חושב שאני היחידי שכתבתי לפייזר ואקטביס בקשות ועשרות טלפונים אם הייתם מצטרפים אלי זה היה נותן לי כוח רב אסור לנו לוותר להם כי מבחינתם זה הוצאה כספית והוצאה כספית זה פחות במשכורת המנופחת של כל האוכלי חינם האלה שלא יודעים מה זה לסבול בנפש בכלל. תתעוררו תצטרפו אלי לבקשות שלחו לי בפייס הודעות (חביב אטיאס) ככה נגרום לייבוא התרופות האלה במהרה. -
שום גורם במשרד הבריאות לא יוכל לעזור לך
דודו 13/02/2017 | 13:44צריך שחברת תרופות תקח חסות על תרופה ותעשה לה יבוא, פנייה לשר לא תעזור ולא פנייה לאף גורם, אני קצת מקושר למערכת שכח מזה בבקשה, חבל על המאמץ, הדבר היחיד שאפשר זה לשכנע חברת תרופות לקחת תרופה וחסות עליה -
אין אני מנסה בכל הכוח
חביב אטיאס 13/02/2017 | 14:42פייזר אמרה בגלל שיקולים כלכלליים. אקטביס אמרו לא כרגע אפילו דיברתי מנכל אקטביס בארץ אלון גת אמר לי שאי אפשר כרגע... כבר התיאשתי האמת מלנסות להביא את התרופות האלה היחידה שאפשר זה נראה לי פריסטיק היא כבר מ2009 בשוק היא קיימת בכמה מדינות בעולם. השאלה אם יציקו יותר ויותר אנשים לחברות האלה זה כן יתן משו -
fetzima
חביב אטיאס 13/02/2017 | 22:51איננו עתיר תופעות לוואי להפך הוא נדמה לי הכדור הכי פחות תופעות לוואי שיש הוא יותר נוארדלין מאשר סרטונין. הוא גם פחות תופעות לוואי מאפקסור סימבלתה ופריסטיק.. -
מה שייך פרוביגיל לדיכאון?
מישו 13/02/2017 | 22:56זה כדור לעירנות ויש לו תופעות לוואי של פריחה מאוד מסוכנות -
זה לא יצליח להלחם בדיכאון עמיד
אריק 15/02/2017 | 11:25המאבק לא שווה כלום מבחינתי , מוכן לעזור למרות שאין תקווה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:00לחביב שלום, דווקא הפטיזמה כפי שכתבתי היא תרופה עתירת תופעות לוואי כולל הפרעות מיניות. למה אתה לא קורא את מה שאני כותבת? בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:02למוויקו שלום, זה כלל לא נכון לומר שאין לתרופות ייתרונות על פני התרופות שבארץ. התגובה לתרופות היא מאוד אינדיבידואלית. דרושה רק תרופה אחת או קומביציה אחת שתעזור למטופל מסויים. מכאן החשיבות לריבוי תרופות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:05למוויקו שלום, מאיפה המסקנה הזאת? למה לא לקחת MAO-I כדור? יש מקרים שמנסים את הקבוצה הזאת אך זה לא בהכרח משפר. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:06לדודו שלום, הדרך היחידה זה להביא ספרות רלוונטית. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:06למישו שלום, אתה מדבר שטויות וחבל שכך. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:13לחביב שלום, אני בהחלט בעד יוזמה כזאת. אין ספק שהרחבות הסל קיפחו את בריאות הנפש במשך שנים. ככל שיהיה מאבק גלוי כך יש יותר סיכוי שהסל יורחב. יחד עם האמור משרד הבריאות איננו מייבא תרופות. תרופות נכנסות לסל רק לאחר שהן נרשמות בארץ. במידה ותרופה איננה נרשמת בארץ למעט מקרים נדירים ביותר היא לא תיכנס לסל. מכאן שהלחץ צריך להיות על מייבאי התרופות. יש לציין שקיימת ועדה למניעת התאבדויות. הלחץ צריך להיות מופעל גם עליהם. במידה ותרופה נרמת בארץ אך איננה בסל חשוב לפנות גם לנציבות הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי מאחר ומתחשבים גם בכמות הקבילות שמגיעות לגבי העדר תרופה מסויימת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סומטיזציה
יוסי 10/01/2017 | 01:41שלום ד"ר קרני מתנצל מראש על החפירה הנוראית. אני בן 30, נשוי מספר שנים. עד לפני שנה ומשו הכל היה בסדר.. כמו שכולם אומרים- לא סבלתי משום דבר מיוחד ולא נטלתי שום כדור לכלום... יום אחד התעוררתי עם כאבים בחזה ומשם זה התחיל, סבלתי מהתקפי חרדה ופניקה קשה. היום סובל מחרדה כבר כשנה וכמה חודשים, מטופל ובמעקב סדיר אצל פסיכיאטר לאורך תקופה זו. השתפרתי לעומת ההתחלה אך ממש לא חזרתי לעצמי. כמוכן עשיתי cbt וביופידבק. בהתחלה ההבחנה היתה חרדה כללית עם בעיות שינה. אח"כ גם מצב רוח ירוד. ובהמשך, שלא היתה הטבה גם תסמינים דכאוניים. בממוצע אני נפגש כל חודשיים שלושה עם הפסיכיאטר שלי ולפעמים ובמידת הצורך גם חודש וחצי. מהפגישות האחרונות שלי איתו ולאחר חפירות מרובות (פסיכיאטר פרטי שמאוד סבלני כלפיי) אמר לי שאני יותר סובל מהפרעה סומטית או סומטיזציה מאשר חרדה, היות והחרדה הקשה והפניקה שממנה סבלתי ממש בהתחלה נחלשה משמעותית במשך הזמן וגם בעזרת קלונקס כמובן, כמוכן אמר שאני אמנם לא תואם את התיאור או הפרמטרים הקליניים המדויקים לפי ה - dsm של הפרעת סומטיזציה כי יש דברים שאני לא סובל מהם וכי למרות התסמינים והכאבים השונים התפקוד היום יומי והחברתי שלי הוא די גבוה וגם מבחינת עבודה לא השתנה משו, אך זה יותר קרוב לזה (סומטיזציה) מאשר לדיכאון או חרדה וזאת בעיקר בגלל שלאורך כל הזמן מאז שהתחיל לי המצב/ההפרעה הזו הזה סבלתי מכאבים שונים בגוף שעברו כל כמה חודשים ממערכת אחת בגוף למערכת אחרת... בהתחלה חשבנו שאולי זה בגלל התרופות אך היות והתסמינים ממשיכים וחוזרים עם כל נוגדי הדכאון למינהם הוא אמר שזה כנראה סומטיזציה, או הכי דומה לזה. בהתחלה לקחתי סרנדה עד 100 מ''ג וסבלתי מכאבים שונים בגוף, זרמים ועיקצוצים ובעיות בקיבה. כשרציתי לשנות, המליץ לי לא לוותר על תרופה זו ולנסות גנריקה אחרת אז לקחתי במשך חודשיים את הסרטרליין(לא הצלחתי להשיג לוסטרל בשום מקום באותה תקופה) והיות והתסמינים המשיכו והשתנו לצרבות קשות שנמשכו כמה חודשים וכאבי פרקים ונימולים וכו החלטנו שיכול להיות שזה פשוט לא מתאים לי, עברתי לציפרלקס עד למינון מקסימלי של 20 בשילוב 2.5 אריפלי לכמה חודשים. כאבי הבטן לצורך העניין ובעיות העיכול נעלמו כלא היו, היתה הטבה קטנה נפשית אך לא ממש פיזית כי תקופה קצרה לאחר מכן התחילו כאבי ראש כל יום- כל היום שבהמשך החריפו והמשיכו גם לכתפיים ולעורף למשך כמעט ארבעה חודשים, לאחר בדיקות (סיטי וכו) הגענו למסקנה שזה כאב ראש מתחי והציפרלקס לא תרם לזה. אחרי זה בשל הטבה נפשית קטנה אך לא פיזית החלטנו לעשות הפסקה זמנית (הפסקה של שלושה חודשים בערך אולי קצת פחות) בהם המשכתי רק עם קלונקס. כאבי הראש לא הפסיקו גם לאחר הגמילה מהציפרלקס עד שביום בהיר אחד, כמה חודשים לתוך ההפסקה, הם נעלמו כלא היו. לאחר תקופת רגיעה קצרה התחילו שוב בעיות שונות בקיבה וגם התקפי בכי שבאו והלכו ובאו, החלטנו לחזור לטיפול תרופתי והפעם סימבלטה 60 שיעזור לנפש ולגוף... נוטל אותה כחודשיים וחצי בערך כאבי הראש התחלפו בכאבי בטן, רעב, וכאבים במערכת עיכול עליונה שמלווים אותי שוב כמה חודשים בתקווה שיעברו מעצמן כמו שאר התופעות ומצד שני כשתופעה הולכת, אחת חדשה או ישנה באה ופוקדת, למשל כאבי ראש שלפעמים צצים לכמה ימים במקביל לתסמינים אחרים אבל במינון ועוצמת נמוכה מאוד. איני מרגיש הרבה שיפור, שינוי או הטבה עם הסימבלטה 60 נוטל גם 1.5 מג של קלונקס בערך ליום וסטילנוקס כל התקופה לשינה. רוצה לציין שהפסקתי עם האריפלי בגלל אקטזיה שלא עברה עם הזמן למרות לקיחתו עם קלונקס בערב ולכן הפסקתי. כמוכן בדיקות הדם/ סיטי/הליקובקטר/גסטרוקופיה וצליאק שעשיתי לאורך השנה ומשו היו תקינות למעט מעט שומנים וכולסטרול שנובע גם מהשמנה כנראה- בשנה האחרונה עליתי 20 קילו-כנראה מכל הכדורים למינהם... הtsh שלי באיזור הנמוך של השתיים(2.19 בבדיקה האחרונה), וכעת אני אמור להתחיל בהמלצת הפסיכיאטר שלי יוטירקס במינון נמוך של 25 מ''ג כאוגמנטציה. סינטרואיד אין בקופה שלי(כללית) ולא מצאתי גם בפרטי.. אז אני מתפשר עוד לא התחלתי עם היוטירקס ואנחנו אמורים לבחון אותו ל-60 יום, נכון לעכשיו... תמיד אני תוהה האם אני פשוט רגיש במיוחד לנוגדי דיכאון השונים- כי הבנתי שזה יכול להיות שבן אדם פשוט לא מסתדר עם מגוון התרופות האלו (נוגדי דיכאון ופסיכוזה) וכל אחת מהן מביאה עמה את התופעות לוואי שלה שלפעמים לא חולפות או לחילופין חולפות מעצמן לאחר תקופה(במקרה שלי אולי תקופה ארוכה של מס חודשים) או שלא מצאתי עדיין את הכדור האידאלי או שבעצם זה אכן הפרעת סומטיזציה פר אקסלנס, בכל הכוח, ואין מה לעשות. אני תוהה ופוחד כי אף אחד מנוגדי הדכאון לא עשו כלכך את עבודה גם בתחום הנפשי וגם הפיזי. אני יודע שיש עוד סוגים רבים שלא ניסיתי אבל לא באלי לקפוץ מכדור לכדור וגם נראה לי שהכל זה בערך אותו דבר כמה אחוזים לכאן או לכאן.. לפחות לגביי. בשורה התחתונה לא הרגשתי הקלה משמעותית עם אף אחת מהן. לענייננו תהיתי אם יש לך הארה ותוכלי אולי לחדש לי משו על הפרעת סומטיזציה כהפרעה עיקרית, מעבר לדברים היבשים באינטרנט, מניסיונך האישי ומטופלים שעברו אצלך אולי, כמוכן האם לדעתך יש טיפול אנטי דכאוני/פסיכוטי(למרות ניסיון לא טוב עם האריפלי) שמתאים יותר מסימבלטה או יותר ספציפי להפרעה זו, האם יש סיכוי שזה יעבור? באינטרנט רשום שזה כרוני ולא חולף. למשל אפילו דיכאון עמיד קליני מג'ורי יכול לחלוף אחרי שנתיים פחות או יותר בטיפול נכון וגם חרדות מניסיון של אנשים שאני מכיר שעבר להם בתקופה קצרה יחסית של מס חודשים (לא בני משפחה) אבל מה לגבי סומטיזציה .. מפחידה אותי מאוד המחשבה שאי אפשר להירפא באמת מהפרעת סומטיזציה, שזה כרוני, שכל הטיפולים והכדורים לא באמת עוזרים כ"כ להפרעה זו, לפחות לפי מה שקראתי... הcbt שמומלץ לזה ספציפי וגם הביופידבק לא הועילו לי ושוקל כעת לעשות פסיכותרפיה. תודה וסליחהפתח בחלון חדש-
סובל גם מסומטיזציה
מתייסר 12/01/2017 | 21:20ניסיתי הכל מכל רק כדורי בנזודאיפינים עזרו ליממש מעט לך אני רוצה לומר שיש סיכוי שכל הסומטיזציה הזאת היא קשורה למערכת העיכול. תבדוק מה קורה לך אחרי שאתה אוכל ולדוקטור שאלה האם מי שאובחן כסומטיזציה קשה שנמשכה שנים רבות ונוסו המון כדורים זכאי לקנאביס רפואי? זה פשוט סבל של ממש החיים ככה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/02/2017 | 22:38ליוסי שלום, מכל הסיפור הארוך אינני מבינה מדוע לא הועלה מינון הסימבלטה ל90 ואחר כך ל120 מ"ג? מנסיוני אין הבדל בטיפול בסומטיזציה לעומת חרדות אחרות. עם מספיק עקשנות מתגברים על כך. במידה ו120 מ"ג סימבלטה לא יעזרו לאחר כ3 שבועות הייתי מחליפה את כל הטיפול לסרוקסט עד 40 מ"ג או לפרוזק עד 40 מ"ג. כמו כן ייתכן שמודפיניל יועיל לא הייתי מרימה ידיים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/02/2017 | 22:52למתייסר שלום, למיטב ידיעתי זו איננה אינדיקציה מאושרת לקנאביס רפואי. הנסיון שלי עם סומטיזציה הוא שכאשר הדיכאון חולף גם הסומטיזציה חולפת. בברכה, דר' קרני רובין -
סומטיזציה
יוסי 08/02/2017 | 23:53תודה רבה על התשובה ד"ר. שאלה האם לדעתך יוטירוקס במינון 25 מ"ג היא בחירה נכונה כאוגמנטציה לסימבלטה לבלוטת התריס הערך שיצא בבדיקת ה tsh האחרונה לפני שהתחלתי עם היוטירוקס היה 2.19 האם 25 זה מינון מספק? טיפולי? וכאמור לא הצלחתי למצוא סינטרואיד בקופה שלי ובפרטי אז הברירה היא יוטירוקס. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 20:54ליוסי שלום, אני מקווה שאתה מקוון ל25 מק"ג יוטריקס נראה לי כמינון שהוא לא לפה ולא לשם. לדעתי 50 מק"ג סינטרואיד עדיפים על טיפול עם יוטירקס 50 מק"ג. לאחר 6 שבועות מבצעים בדיקת דם כשהמטרה היא להגיע לTSH בסביבות 1. המינון הסופי נקבע לאחר שמשיגים מטרה זו. אי נכונות לספק תחליף אחד על פני תחליף אחר הינה לדעתי סיבה להחלפת קופת החולים (דבר שעושים דרך הדואר). בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלות לד"ר קרני בלבד
לורין 08/02/2017 | 18:51הי ד"ר יקרה קראתי שיש לך ידע רב בפסיכיאטריה ביולוגית לכן שואלת אותך שאלות אלה: 1..אבקש לדעת האם פמולית נחשבת כמו אשכולית בהתנגשויות עם תרופות? 2.האם זה נכון שאסור ליטול מלטונין עם SSRI ושזה משפיע על וויסות הסרטונין ומתנגש עם SSRI? 3.למה ציפרלקס עושה לי נשירת שיער?מה הסיבה? 4.בעבר קראתי שכתבת שלוסטרל ודומיו עלולים לגרום לבעיה בבלוטת התריס,האם נכון?האם זה לוסטרל יותר מאחרים?ואם כן מדוע? 5.האם זה נכון שאם אני נגמלת מ SSRI לאחר 20 שנה אז המוח לא חוזר לוויסות הסרטונין הרגיל ? אני שואלת אותך זאת בעקבות ניסיונות הפסקה שלא צלחו למרות שחיכיתי חצי שנה ללא תרופות תודה תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 20:00ללורין שלום, 1. עד כמה שאני מבינה, כן. 2. לא ידוע לי על כך. 3. יכולות להיות סיבות רבות לכך וביניהן ירידה בפעילות בלוטת התריס, אכילה של מתוקים במקום חלבון או חוסר אכילה ועוד. 4. לא, כל התרופות נוגדות הדיכאון מורידות מעט את תפקוד בלוטת התריס. בדרך כלל זה לא משמעותי, אך אם הבלוטה מתפקדת בצורה גבולית זה יכול להפוך למשמעותי. 5. לא. אני לא יודעת ממה את סובלת, אך בעיקרון דיכאון וחרדה אלה הפרעות שהן על פי רוב כרוניות ויש רבים שאינם יכולים להפסיק את הטיפול כי שאי אפשר להפסיק את האינסולין בסכרת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מתי משתמשים במירו, סימבלתה או ברינטליקס
maviko 08/02/2017 | 18:25באיזה מקרים משתמשים בכל אחת מהתרופות האלו ואיזו עדיפה לטיפול בדיכאון,לא ניסתי את שלושתם והיו לי כשלונות של קבוצות תרופותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 19:54למוויקו שלום, אז עכשיו הגעתי לשאלה שלך, אני לא יודעת למה זה הופיע בסדר כזה. ברינטליקס עדיפה במטופלים שלא עברו את כל סדרת התרופות ואשר נראים כחסרי אנרגיה ויוזמה. סימבלטה עדיפה בדיכאון מג'ורי קשה במיוחד כאשר יש חוסר באנרגיה, בדיכאון של PTSD. מירו טובה במטופלים עם חרדה גבוהה, ירידה קשה במשקל והפרעות קשות בשינה. היא נסבלת טוב על ידי קשישים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ירידה במינון קלונקס 3 מ"ג
ירון 08/02/2017 | 18:24ד"ר שלום.אני לוקח בעקבות חרדה ממושכת VIEPAX XR בבוקר + קלונקס 2 מ"ג בלילה. זה מאזן טוב ומפחית חרדה וזהו הטיפול הקבוע שלי מספר שנים. לאחרונה הרגשתי שאני זקוק לעוד שיפור בחרדה בעיקר כאשר אני מדבר עם אנשים עדיין לעיתים יש לי רעד בקול/ברגליים. הפסיכיאטר המליץ להעלות את הקלונקס ל-3 מ"ג וכך עשיתי משך שלושה חודשים עם הצלחה רבה מאוד מחד ומאידך חוסר יכולת להתעורר בבוקר. חזרתי לפסיכיאטר שאמר שזה כנראה גבוה מידי עבורי ושעלי לרדת ל-2.5 מ"ג. הורדתי 0.5 מ"ג ובמשך שבוע חוויתי חרדות קשות,תוקפנות,עצבנות ודיכאון. צילצלתי לפסיכיאטר והוא אמר לחזור ל-3 מ"ג למרות העייפות כי המטרה העליונה היא שלא תהיה חרדה. לעייפות עוד אסתגל עם הזמן. האם זה נכון? האם ירידה איטית יותר -2.5 מ"ג ב- 0.25 מ"ג כל שבועיים לא תגרום לי לחרדות כפי שגרמה לי הירידה של 0.5 מ"ג? אודה מאוד לתשובתך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 19:48לירון שלום, ייתכן וירידה איטית יותר תמנע את החרדה, אך לדעתי עלייך לעבור טיפול בCBT אשר יתן לך כלים להתמודד עם חרדה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אביליפיי
ראובן 08/02/2017 | 17:15אני לוקח גם אביליפיי וגם ריספרדל אבל אם אני לוקח רק אביליפיי זה לא עובד. כמה שאלות על אביליפיי: 1. האם אביליפיי 5 מ"ג משמש כמתחזק את הריספרדל 2 מ"ג במקרה שלוקחים את שניהם? 2. מה המינון המינימלי לאביליפיי אם לוקחים אותו יחד עם הריספרדל רק כדי שיוריד את הפרולקטיו? כבר שאלתי את זה אבל לא קיבלתי תשובה אז אני שואל שוב, סליחה ותודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 19:44לראובן שלום, למה לא להעלות את מינון הריספרידל אם דרוש רק מתחזק? לדעתי האביליפיי וודאי במינון של 5 מ"ג איננו מתחזק את הריספרידל אך כן מוריד את הפרולקטין. לגבי המינון שמוריד את הפרולקטין זה מאוד אינדיבידואלי יש כאלה שהפרולקרטין יורד אצלם עם 2.5 מ"ג ואחרים שנדרשים 5 מ"ג או 7.5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קשב וריכוז
רוני 08/02/2017 | 17:10במשך שנים לקחתי ריטלין וזה עזר לי מאד. לפני שנה וחצי היה לי התקף פסיכוטי ולקחתי עד עכשיו אביליפיי. עכשיו הפסקתי והכל בסדר אבל אני מתלבט לגבי ריטלין אם מותר לי כי אני חושש שזה יגרום לי פסיכוזה (ההתקף שלי לא נגרם מריטלין אלא מגראס). ואם לא ריטלין, האם מוצרים טבעיים כמו ריכוזית יכולים גם להיות סיכון בשבילי, כי ראיתי שם כל מיני צמחים שאולי גם משפיעים לא טוב על המוח בשבילי. אודה על עצתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 19:40לרוני שלום, בעיקרון מותר לתת לחולים שעברו פסיכוזה ריטלין במידה והם לוקחים כדור אנטיפסיכוטי. במצבך הייתי ממליצה לשקול לקחת מינון נמוך של אביליפיי וריטלין. ייתכן וניתן יהיה להוריד בהמשך את האביליפיי. אשר לריכוזית, ייתכן והיא טובה אך לא רשום מה הם הצמחים שהיא מכילה מלבד שמדובר בצמחים סיניים. דווקא אצלך הייתי נזהרת כרגע. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תרופות פסיכאטריות
אביחי 08/02/2017 | 13:40שלום אני מעוניין לחזור לקבע לאחר כשנה וחצי שאני משוחרר משירות סדיר. אני לוקח כדורים פסיכאטריים בגלל חרדה וכדומה. יש אופציה שלא יקבלו אותי בחזרה בגלל הרישומים בהם ביקרתי אצל פסיכיאטר? התפקיד הוא לא קרבי יש לציין תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 19:26לאביחי שלום, תלוי במה שכתוב ברישומים ואם זה דרך הקופה או לא דרך הקופה. בעיקרון לא צריכה להיות בעיה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שילוב בין תרופות
פופי 08/02/2017 | 13:22שלום, האם מותר לקחת במקביל ATTNT ו- ? Cymbaltaפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 19:24לפופי שלום, מותר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מצב חברתי
צביה 08/02/2017 | 11:29שלום רב נבדק נשאל את השאלה הבאה. כיצד היית נוהג אם היית באולם קולנוע והיית מריח ריח כבד של עשן.? הנבדק השיב הייתי בורח על מה מעידה התשובה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 19:24צביה שלום, אין לי מושג למה התכוון המשורר, אבל בעיקרון אני משערת שצפוי שהיה מתריע על שריפה ואז בורח. אולי זה מעיד על חוסר יכולת לחשוב על הזולת. אולי כדאי שתשאלי את הפסיכולוגים. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד