פורום פסיכיאטריה - עמוד 60
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
דעתך על ריספרדל
אורי 28/07/2011 | 00:44שלום ד'ר רובין, אשמח לדעת מה גישתך לגבי נטילת ריספרדל במינון נמוך (0.5 מ"ל) במשך תקופה ארוכה (חצי שנה) - האם עלולות להתפתח תופעות הלוואי הקשות שיש לתרופה הזו? נתון רלוונטי הוא רמת הפרולקטין שלי אחרי כחודש-חודשיים בשימוש - 490 miu. מה דעתך? אני לא רוצה לקחת שום סיכון של הפרעות בתפקוד המיני, צמיחת שדיים וכל יתר הדברים הנוראיים שהתרופה הזו עושה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ריפרידל ועליה של פרולקטין
דר' קרני רובין 29/07/2011 | 16:03לאורי שלום, רספרידל היא תרופה אנטיפסיכותית מאוד יעיל. למה אתה מקבל אותה? יש כמובן צורך לעקוב אחרי הרמות של הפרולקטין. במידה ויש הכרח לקבל תרופה זו, ניתן להוסיף לה מינון מזערי של אבילפיי אשר מונע את העלייה של הפרולקטין, אך קודם כל השאלה היא למה אתה מקבל 0.5 מ"ג של תרופה זו? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
המטרה של המינון הנמוך
אורי 29/07/2011 | 18:50היא "הרגעה" - כך בפי שני הפסיכיאטרים שהחליטו לתת לי את זה (אחד צבאי ואחד אזרחי) הם גם אמרו שזה מחזק את ההשפעה של התרופה האנטי-דכאונית (סימבלטה), אלא שאת האחרונה הפסקתי ליטול כבר לפני 3 חודשים... את לא מכירה שום פרוטוקול לפיו נותנים 0.5 או 1 מ"ג ריספרדל בשביל "החזקה" או משהו כזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/08/2011 | 13:47לאורי שלום, אחזקה של מה?! של דיכאון, בהחלט לא. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
זה בשביל הורדת אימפולסיביות
אורי 01/08/2011 | 14:09אני לא יודע אם זה בכלל עוזר, אבל כשכן ירדתי מזה לכמה ימים לפני כמה חודשים היתה נפילה. בכל אופן, אבילפיי עצמה גורמת לתופעות לוואי אחרות? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
???
דר' קרני רובין 01/08/2011 | 14:14לאורי שוב שלום, על איזה נפילה אתה מדבר? במצב רוח? אני לא מבינה עדיין במה אתה מטפל. רספרידל זו תרופה אנטי פסיכותית שיש שמוסיפים אותה במינון נמוך לנוגדי דיכאון, אבל אם ההפרעה היא דיכאון, מה ההיגיון להמשיך את התרופה במקום להמשיך את התרופה נוגדת הדיכאון? אביליפיי זו תרופה שבמינון גבוה היא אנטי פסיכותי, במינון ממוצע היא מאזנת מניה דיפרסיה ובמינון נמוך יכולה לעשות תיגבור של תרופה נוגדת דיכאון, וזאת מבלי להעלות את הפרולקטין. מתאורך, אינני רואה שום היגיון לתת לך אביליפיי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ובכן
אורי 02/08/2011 | 01:14היתה נפילה במצב רוח. ע״פ הפסיכיאטרית לא הבעיה איננה דכאון ולכן היא הורידה את התרופה נוגדת הדכאון. היא השאירה את ריספרדל כדי ״להרגיע״ אותי. את לא מכירה שעושים דבר כזה? לקחת רק מינון נמוך של אבילפיי או ריספרדל או זיפרקסה?? פשוט אני מבקש מהפסיכיאטרית לרדת מהתרופה הזו כיוון שאני מאמין שכשם שאני מסתדר ומרגיש אותו דבר ללא הנוגדי דכאון כך אסתדר בלעדי תרופה זו, אך היא רוצה להשאיר אותי עליה עוד כמה חודשים טובים! מה את חושבת? ובהנחה ואמשיך לקחת את הריספרדל לאורך זמן - איזה סיכון אני לוקח?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הצעות
דר' קרני רובין 04/08/2011 | 15:46לאורי שלום, ככלל, אינני מכירה טיפול נגד ירידה במצב רוח רק על ידי מינונים נמוכים של רספרידל, זיפרקסה או אביליפיי. אין שום בעיה בהמשך לקיחת רספרידל במינון נמוך, למעט באם התרופה גורמת לעליה הולכת וגוברת של פרולקטין. אתה יודע, כאשר שואלים יותר מדי רופאים, הולכים לאיבוד כי לכל רופא יש את הדעה שלו ואת הגישה שלו. אני מבינה שיש לך קשר טוב עם הרופאה שלך, ולכן לדעתי, עליך להמשיך טיפול לפי הוראותיה. כן הייתי מנסה טיפול התנהגותי קוגנטיבי שעשוי להועיל לך מאוד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נשמע לי שאת צודקת
אורי 04/08/2011 | 16:08ולכן אני כנראה אמשיך לקחת את המינון הנמוך ואבדוק את הפרולקטין לעיתים תכופות. לגבי טיפול - אני בטיפול אינטנסיבי ביותר בשנתיים האחרונות ( = תודה רבה על הייעוץ!הוסף תגובה
-
ריספרדל
אברהם 16/12/2018 | 16:55אני מטופל בריספרדל 4 חודשים הרופא אמר לי בגלל כל מיני מחשבות אני מאושפז באברבנאל במחלקת נוער א קוראים לי אברהם כהן הריספרדל עושה לי אי שקטהוסף תגובה
-
ואם מדובר בילד בן 6 עם 0.5 cc
איריס 27/12/2024 | 08:47שלום ד"ר. אני סבתא מודאגת. נכדי אובחן על הרצף תפקוג גבוה. האם התרופה בטוחה לשימוש בילדים? האם ישנה דרך בה נוכל לוותר עליה? תודה רבה.הוסף תגובה
-
-
אני רוכשת את הכמוסה של גאבא פרו (לת)
רינה 27/12/2024 | 07:23האים הכמוסה הטיבעית יכולה להחליף את הציפארלקס או כל כדור שעוזר לדיכאונות וחרדות??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מה ההבדל בין אסיוול לקלונקס?
שאלות 27/01/2016 | 20:28מה ההבדל בין אסיוול לקלונקס? מה יותר עדין? מה פחות ממכר? מה יותר משפיע? מה יותר טוב? מה גורם לשוני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 15:37לשאלות שלום, דיאזפאם (אסיוול, Assival) כמו הקלונקס שייך לקבוצת תרופות הרגעה ושינה שנקראת בנזודיאזפינים. שתי התרופות זמן מחצית החיים שלהם ארוך. אסיוול בניגוד לקלונקס נאגר בשומן ולכן קשה לדעת מתי יפסיק להשפיע. שתי התרופות משמשות במספר מצבים: דיאזפאם (אסיוול, Assival) כמו גם קלונקס בבליעה נועדו לטיפול קצר טווח בחרדה ובמצבי מתח. האסיוול טוב יותר להרפיית שרירים ועוויתיות. דיאזפאם (אסיוול, Assival) בהזרקה משמש בנוסף גם במקרים הבאים: הקלה על סימפטומים גופניים ונפשיים במהלך טיפול גמילה מאלכוהול. שניהם טובים להקלת התקפי אפילפסיה חמורים או חוזרים. דיאזפאם (אסיוול, Assival) משמש גם כטיפול מקדים לפני הליכים רפואיים חודרניים מסוימים. האסיוול ניתן לתת אותו גם כטיפול תוך ורידי. חשוב לשים לב: השימוש בדיאזפאם (אסיוול, Assival) מחייב מעקב רפואי, משום שטיפול רציף וממושך (מעל ארבעה שבועות) בתרופה זו עלול לגרום להתפתחות סבילות (הפחתת השפעת התרופה) ולתלות. האסיוול כנראה יותר ממכר מהקלונקס. באסיוול רואים יותר מקרים של דיכוי הנשימה. השוני הוא במבנה הכימי. לטווח ארוך אף אחד מהם לא טוב. סלח לי אך השאלה מה יותר משפיע תמוהה. מה יותר משפיע- מוקסיפן או צפורל? השאלה היא על מה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
קלונקס / אסיוול
בוריס 06/02/2017 | 11:55שלום ד"ר קרני אני מתאמן בחדר כושר ואני סובל מהתקפי חרדות ולחצים בחזה. אני משתמש רימוטיב 500 כל יום . קלונקס 0.5 מדי פעם לפי הצורך לפני שינה . ואסיוול 5 במצבים של דופק מהיר . המצב מתחיל להחמיר ואני נאלץ להפחית אימונים . במה כדאי להמשיך האם לבחור רק אחד מהשניים ? ושאלה חשובה איך נגמלים לאחר מכן כמובן בהדרגה אבל איך לעשות זה יום כן ויום לא ??? והאם יש סיכונים לאחר הפסקה הדרגתית ו/או תופעות לוואי כל שהן? מודה לך מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/02/2017 | 19:32לבוריס שלום, אם הבעיה היא הדופק המהיר הייתי ממליצה על הוספה של דרלין 10-30 מ"ג לפני האימון. תתחיל עם 10 מ"ג. בנוסף כדאי CBT כדי שתקבל שיטות להורדת החרדה מפני הדופק המהיר שהוא נורמלי לאחר אימון. את האסיוול אפשר להוריד: שבוע 2.5 מ"ג ואחר כך להפסיק. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אסיוול
רחלי 28/10/2018 | 13:19אני מאוד חרדתית לגבי רופא שיניים הומלץ לקחת אסיוול זה יעזור לי???הוסף תגובה
-
חרדה קשה מטיפולי שיניים
מימי 24/12/2024 | 22:43הי ד"ר אני סובלת מחרדה קשה רק מהמחשבה ללכת לרופא שיניים. הרבה מאוד שנים לא הלכתי לטיפולים. דחיתי ודחיתי. כעת כבר אין לי ברירה ואני חרדה נורא. רופאת המשפחה המליצה לי לקחת אסיוול. האם מינון של 2 גרם אסיוול יעזור במקרה שלי או שמומלץ מינון גבוהה יותר. אשמח לעזרההוסף תגובה
-
-
סיוטים ושיתוקי שינה
אנונימי 24/12/2024 | 13:17עברתי היתקף חרדה חמור בעבודה על התעמרות קשה ומאז קושי בתפקוד לאחרונה יש לי סיוטים ושיתוקי שינה , הסיוטים מתמזגים לי לפעמים למציאות מפחדת לישון בלילה חלומות על דם וניסיון להרוג אותי לפגוע בי .שאלה שלי מה האבחנה של זה והטיפול? לציין שלוקחת טיפול לחרדות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה אבחנתית
פרופ' ערד קודש 24/12/2024 | 16:38איני נוטה לאבחן דרך הפורום. הייתי מציע הערכה פסיכיאטרית מעמיקה על מנת לבחון את האבחנה המבדלת.הוסף תגובה
-
-
נטילת וויפאקס בזמן מעבר איזור סמן
Tal 24/12/2024 | 02:27היי שלום. רציתי לשאול, אני טס בעוד שבועיים לטורונטו קנדה שזה איזור זמן שונה שהוא 7 שעות אחורה משעון ישראל, עכשיו אני נוטל ויפאקסxr 150 כיצד עליי להתנהל? אני נוטל בישראל בערך ב7 בבוקר האם בקנדה עליי ליטול באותה שעה גם או ללכת לפי שעות ישראל שזה יוצא שם 00 בלילה? כציד עליי לנהוג כדי לצמצם תופועות לוואי עקב שינוי איזור הזמן?, תודה:)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מעבר בין אזורי זמן ועיתוי נטילת תרופות
פרופ' ערד קודש 24/12/2024 | 16:37מציע לדבוק בנטילת התרופה בבוקר, גם אם זה אומר דחייה של נטילת התרופה באזור הזמן החדשהוסף תגובה
-
-
ויפקאס 150, ציפרלקס 20 ומה שבניהם
נועה 24/12/2024 | 02:12מיואשת בעלי בסבב שלישי של מילואים ואני מרגישה שאני קורסת לתוך עצמי. בת 39, מגיל 17 סביב נושא דיכאון וחרדות. בעבר הרחוק מאוד טופלתי בזיפרקסה שעזרה לי מאוד, לאחר שנתיים עם זיפרקסה ושיפור משמעותי במצבי הרוח הפסקתי את כל הטיפולים התרופתיים והנפשיים למשך כמה שנים. סביבות גיל 27 חזרתי לטיפולים פסיכיאטרים ובן הייתר קיבלתי טגרטול שלא עזר, דפלפט ועוד סוגים שבהם בוצעו ניסיון וטעיה כל כמה חודשים. הרגשתי כמו שפן ניסיונות והפסקתי שוב הכל לאחר שנתיים של סבב פסיכיאטרים שלא הועיל. לפני 7 שנים בעקבות דיכאון אחרי לידה והחלפה של פסיכיאטר התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מג. הכדור עזר לי מאוד, תפקדתי מעולה אך היה חיסרון משמעותי שזה החה ירידה חדה בחשק המיני. בשנה אחרונה הרגשתי שוב מדוכדכת ולפני חצי שנה התייעצתי עם הפסיכיאטר לגבי העלאת מינון הציפרלקס אך הוא החליט להחליף לויפאקס 75 עם עלייה הדרגתית עד 225. 5 חודשים לקחתי ויפאקס (העלאת ויפקס כנגד הורדת ציפרלקס) ואני מרגישה לא טוב. אני כבר שבועיים לא לוקחת כלום, מרגישה בהרס עצמי, מלאת חרדות על בעלי והילדים, על המצב הבטחוני, על גורלי.. האם נגזר עליי לחיות חיים עצובים? איך ייתכן ששום כדור לא טוב לי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תחושת חוסר אונים
פרופ' ערד קודש 24/12/2024 | 16:36מתוך התאור המפורט שלך נראה שהאבחנה שלך היא מעבר למצב דיכאוני. ממליץ בחום לפנות בהקדם להערכה פסיכיאטרית על מנת לחדש טיפול במתאים לצרכיך.אין מקום לייאוש יש עוד הרבה מה לעשות ומלאי פתרונותהוסף תגובה
-
-
פסיכיאטר מומחה בדיכאון
לולה 23/12/2024 | 18:40מחפשת פסיכיאטר מומחה בדיכאון עמידהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיכאון עמיד
פרופ' ערד קודש 23/12/2024 | 22:36מוזמנת להתקשרהוסף תגובה
-
-
ויפאקס ותיאבון
מטפלת 23/12/2024 | 13:42נשאלתי אם ניתן להיעזר בויפאקס להפחתת דחף אכילה בעיקר בערב. ואם כן, מתי מומלץ לקחת מינון של 37.5 או 75מג. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ויאפקס ותאבון
פרופ' ערד קודש 23/12/2024 | 22:35לא ברורה לי הקביעה הזו. רב התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה גורמות לעליה בתיאבון עקב ההשפעה על רמות הסרוטונין במוח.הוסף תגובה
-
-
סרנדה
נועה 22/12/2024 | 10:53היי, במשך 6 שנים נטלתי כדור סרנדה, במינון של 200 מ"ג. לפני שנה וחצי הריתי, הורדתי את המינון ל 50 מג ונשארתי על זה למשך כל ההריון. יום לאחר הלידה הפסקתי את התרופה, לא היו תופעות לוואי והיתה לי חופשת לידה קסומה ומאושרת וחצי שנה ללא התרופה. לאחרונה עקב הצורך לחזור לעבודה והמון החלטות שעליי לקחת נכנסתי לאי שקט, בכל פעם שחושבת על כל הדילמות שעליי להתמודד בתקופה הקרובה מרגישה פתאום חשופה, כאילו חסרה לי אותה רשת בטחון מדומיינת שעטפה אותי בשנים האחרונות. מצד שני אני לא יודעת אם זה לא קשור לעובדה שאני אמא פעם ראשונה ולכן כל החיים השתנו, וההחלטות שעליי לקחת קשורות גם לתינוקת (מקום עבודה, מגורים וכו'..). אני חושבת לחזור לקחת את התרופה, במינון מינימאלי של 25 מ"ג ואז לעלות ל 50 ולהשאר על זה. השאלה שלי היא כזו, האם יתכן שהמוח "זוכר" את התרופה (כי עברה רק חצי שנה של הפסקה) ויהיה לי יותר מהר לחוש שוב את התחושה הטובה, ופחות תופעות לוואי של התחלה? האם מינון התחלתי של 25 מג זה מעט מידיי? הכוונה לשבוע בלבד ואז לעלות ל 50. אני חוששת כי מטפלת בתינוקת ומפחדת שזה ישפיע על הערנות שלי בלילה... ושאלה אחרונה, האם זה לוקח שוב 6 שבועות עד תחילת ההרגשה הטובה או שבגלל שמתחילה במינון כל כך נמוך זה יקח אפילו חודשיים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חידוש טיפול לאחר תקופה של הפסקה ארוכה
פרופ' ערד קודש 22/12/2024 | 11:11ראשית מזל טוב. אין זיכרון תרופתי, מדובר בהתחלה מחודשת. הייתי מציע לבצע חידוש טיפול תחת מעקב פסיכיאטרי דווקא לאור העובדה שאת חשופה כרגע להרבה אירועי חיים. באם יחודש הטיפול ייקח כשבועיים שלושה להתחלת מגמת שיפור, תלוי במינון.הוסף תגובה
-
האם 50 מג הוא מונון טיפולי?
נועה 22/12/2024 | 19:02כל ההריון שלי הייתי על 50 והרגשתי ממש טוב, זה בסדר להתחיל שבוע ב 25 ולעלות ל 50 ולהשאר על זה? פשוט רו4ה שבכל מקום כתוב שמתחת ל 200 זה לא טיפולי לחרדה..תודההוסף תגובה
-
-
חיבור כדורי שינה
דליה 22/12/2024 | 14:43האם ניתן לקחת כדור בונדורמין שלם ביחד עם רבע כדור מירו? תודה דליההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעות שינה
פרופ' ערד קודש 22/12/2024 | 17:26כעיקרון כן. אבל...נשאלת השאלה למה הצורך. באם הפרעת השינה היא חלק מתסמיני דיכאון הרי שכדאי לשקול להעלות את המירוהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בהתקפי חרדה
-
חשיפה ממושכת - טיפול בהפרעה פוסט טראומטית
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
-
מאפרוטילין
-
תיורידאזין
-
מונחים קשורים
-
דיסלוגיה
-
אידוי קנאביס רפואי
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר