פורום פסיכיאטריה - עמוד 58
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
שאלה לגבי גמילה
שיר 04/01/2025 | 10:54היי אני בחורה בת 40 סובלת מחרדות, תקופה ארוכה אני סובלת מסחרחורות שיוט לעיתים עם קושי בראיה ומהתקפי סחרחורת קשה שמופיעים כל כמה חודשים, החרדה שלי לא מאוזנת ואני לוקחת ציפרמיל 20 מג מס שנים, ולורין לפי הצורך (בחודשים האחרונים לוקחת יום יום חצי כדור ובשבוע האחרון יותר). לפני שבועיים התחלתי ליטול לוסטרל על מנת להחליף את הציפרמיל, עשיתי חפיפה איטית אך הופיעו לי סחרחורות ממש קשות ותחושת חולשה וחוסר תפקוד, אני רוצה להפסיק את הלוזטרל ולקחת רק ציפרמיל ולעלות לו את המינון, כרגל אני לוקחת חצי מכל כדור, האם אוכל להפסיק את הלוסטרל מידית? האם יכול להיות שהחרדה, השילוב בין התרופות עושים לי את הסחרחורות ותחושת השיוט? נבדקתי אצל אף אוזן גרון חייבת למיין שבעברי היו לי מס התקפי ורטיגו, כרגע הרופאה אמרה שכנראה שזה מהתרופותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
החלפת תרופות ותופעות לוואי
פרופ' ערד קודש 05/01/2025 | 14:37לדעתי לח היית צריכה ללכת לא.א.ג אלא להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל, בהנחה שיש לך כזה. אני מניח שהיתה סיבה להחלפת הטיפול ולכן כדאי להתייעץ עם מי שרשם לך לוסטרל. לא בהכרח מדובר בהחלטה שגויה. לעיתים במהלך תקופת ההחלפה יכולות להפיע תופעות לוואי הן של התרופה הקודמת והן של זו החדשה. בד"כ תופעות הלוואי חולפות בתוך כשבועייםהוסף תגובה
-
-
שילוב תרופתי
אבי 03/01/2025 | 18:47שלום. האם לקיחה יחד בבוקר של כדור לוסטרל 100 מ"ג עם כדור וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג היא שילוב סביר לאיזון חרדה ודיכאון? נטילתם יחד גורמת לקונטרה אינדיקציה מבחינת יעילות ובטיחות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילובי תרופות
פרופ' ערד קודש 03/01/2025 | 21:18לא ברור לי הצורך בשילוב הספציפי הזה. על פניו השילוב הזה אפשריהוסף תגובה
-
-
תחליף לברינטלקס
מיה 30/11/2016 | 14:35היי שוב.. רשמתי לך שרשמו לי לקחת ברינטלקס אבל מכיוון שתמיד סבלתי מעצירות (לדוגמא עם סימבלתה וויפאקס) אני לא רוצה לקחת. לוסטרל וציפרמיל גרמו לי להשמין.. איזה תחליף הכי טוב לברינטלקס? בעיותיי העיקריות הן סטרס ממושך ואוסידי (דווקא בעינין הזה פחות בעייה כי שאני בלחץ בעבודה אני לא מחפשת כל הזמן ברז לשטוף ידיים, אלה זורמת..) אבל הסטרס משגע אותי וקלונקס לא מספיק עוזר.. תודה רבה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/12/2016 | 16:49למיה שלום, בOCD יש לטפל כOCD. הטיפול הטוב ביותר הוא בפרוזק (פלוטין, פריזמה), או בפבוקסיל, או בסרוקסט. יש צורך במינונים הגבוהים ביותר ולוקח זמן עד שזה משפיע. ברינטליקס בהחלט איננה תרופה שמתאימה לOCD. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
למה שיהיה לך עצירות עם ברינטליקס
ברינטליקס 06/12/2016 | 23:22כהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/12/2016 | 16:25לברינטליקס שלום, על זה נאמר ככה.זו אחת מתופעות הלוואי שיכולה להופיע. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
השאלה עד כמה זה מציקק
ברינטליקס 12/12/2016 | 23:33לא חושב שזה יופיע ככל הזמן ישנן תופעות לוואי חמורות יותר עייפות בעיות מיניותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/12/2016 | 15:21לברינטליקס שלום, בעינייך אלו תופעות הלוואי החמורות ובעיני מיה העצירות היא הבעיה העיקרית והבעיות שאתה מעלה אינן נראות לה חשובות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ברינטלקס
טלי 03/01/2025 | 09:58בוקר טוב, גם אני באותה בעיה עם עצירות קשה בשימוש בברינטלקס ומצד שני אין לי תופעות אחרות שהפריעו לי בתרופות אחרות. שזיפים מיובשים לא עוזרים. האם יש תרופה דמויית ברינטלקס גם לא דרך הקופה? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ברינטליקס ועצירות
פרופ' ערד קודש 03/01/2025 | 21:13על פניו נראה שהבחירה בברינטליקס היא מתאימה ולא צפויה עצירותהוסף תגובה
-
-
עצה לגבי ברינטליקס ועצירות
חנן 26/11/2016 | 15:27שלום רב דוקטור רובין יקרה, במשך זמן רב ניסיתי תרופות רבות. עם חלקן הייתי זמן ממושך במינון טיפולי והן לא עזרו, ועם חלקן לא הצלחתי לסבול את תופעות הלוואי. ליוותה אותי פסיכיאטרית מעולה ושנתיים לא הצלנו למצוא מזור. ניסינו ציפרלקס, לוסטראל, סימבלטה, איקסל, ויפקס, אדרונקס, וולבוטרין. עם חלק גם שילבנו אביליפיי ואפילו טרזודיל. אין טעם להלאות אותך בפרטים אבל היי סמוכה ובטוחה כי פעלתי בהנחייה מקצועית לגבי המינונים והזמנים. לאחרונה (הפעם עם פסיכיאטר של קופ"ח) התחלתי ליטול ברינטליקס במינון התחלתי של 10 מ"ג. לקחתי 10 ימים ולא סבלתי מתופעות לוואי להוציא אחת - עצירות איומה שהובילה לפיסורה איומה (יתכן שזה צירוף מקרים). התחלתי טיפול במשחה (רקטוג'סיק) וקיבלתי הוראה חד משמעית לרכך את הצואה מידית, ולשלב מרככי צואה בכמות גדולה! לצערי הרב נאלצתי להפסיק עם הברינטליקס. הנושא המביך הזה רגיש מאוד ומכאן אני מבקש את עצתך - האם לדעתך עלי לשוב לברינטליקס (כשאבריא) ולשלב הרבה מרככים? יש לך רעיון אחר? מאוד אודה לתשובתך המפורטת והנדיבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/11/2016 | 20:39לחנן שלום, אני כן הייתי מנסה לחזור לברינטליקס והפעם תוך אכילת שזיפים מיובשים (כ5 ביום), הקפדה על משתייה מרובה, מזון עתיר סיבים ומרככי צואה. בנוסף, חשוב מאוד לוודא שפעילות בלוטת התריס תקינה אצלך. כדאי לקבל ייעוץ של גסטרואנטרולוג מה עוד ניתן לעשות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
עצירות
חנן 30/11/2016 | 00:28תודה רבה על התשובה! האם את חושבת שתופעת הלוואי של עצירות תעבור / בדר"כ עוברת? או שמא (אם הברינטליקס יעזור לי) יהיה עלי ללמוד לחיות עם עצירות, מרככי צואה וכו'? תודה ד"ר!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/12/2016 | 13:27לחנן שלום, עצירות יכולה לעבור ויכולה שלא. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ברינטלקס
טלי 03/01/2025 | 09:52גם לי יש עצירות קשה עם התרופה ומהצד השני היא אחלה תרופה בלי כל יתר התופעןת. מה עושים???הוסף תגובה
-
-
ויפאקס כחלופה לסימבלטה
צחי 02/09/2014 | 03:10Nלד"ר רובין .בהמשך לשיחתנו, נסיתי סימבלטה כחודש במינון 60 מג וחוויתי תופעות לוואי כגון עצירות והחמרת המצב. הרגשתי שהתרופה לא מועילה והפסיכאטירית החליפה לי לויפאקס 75 מ"ל. איך אני אמור ליטול את התרופה לחצות אותה או ישר להתחיל עם 75 מ"ג?. מצוין בעלון שהתרופה מיועדת גם לחרדה לחברתית. האוסידי שלי מתבטא בחרדה חברתית מסיומת למשל פגישות מחזור, ראיונות עבודה ופגישה עם אדם שמצא חן בעיני וכו'.לא עם חברים קרובים. האם ויפאקס משמין? והוא חלופה ראויה לאפקסור המקורי?. אני ממש דואג בקשר להשמנה. דווקא עם הסימבלטה לא השמנתי ,אלא להפך. אך לא הועילה ומחירה ל90 מ"ג או 120 מ"ג די יקר. מתנצל מראש על השאלות המרביות. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בנוסף ד"ר -די חשוב
צחי 04/09/2014 | 04:31Hהאם יתכן שאני עובר תהליך גמילה מהסימבלטה כבר אחרי חודש?? הפכתי עצבני במהלך היום ו/או רגשני יותר על המידה, אני בוכה בקלות מכל דבר פתאום,.יש לי מעט סיוטים ויכול להיות שגם הלוציונציות.. אני חצי ער ולא מסוגל להרדם אך נכנס לתהליך חלום עם חרדה קלה עוצם עיניים ורואה צורות שומע קולות מהדהדים ומרגיש שאני חולם בהלות שאני חצי ער .זה לא ממש קרה לפני... אחרי הלוסטרל /איקסל והכי לא יעיל הסימבלטה. אני מתלבט בין הויפאקס XR או הפבוקסיל שמאוד המליצו עליו לבעיית החרדה+אוסידי/דיכאוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 16:41לצחי שלום, 1. נוטלים את הויאפקס XR פעם ביום ומתחילים עם 75 מ"ג. ככלל, אני עוברת ל-150 מ"ג תוך יומיים. 2. בד"כ לא רואים השפעה על המשקל עם ויאפקס. 3. ויאפקס XR הינה חלופה יעילה. יש מחקרים המצביעים על כך שיש צורך במינון מעט גבוה יותר מאשר באפקסור. 4. אינני סבורה שאתה יכול לומר שהסימבלטה לא הועילה מאחר ולא עלית למינון של 90 מ"ג או 120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 16:44לצחי שוב שלום, 1. לא ייתכן שאתה עובר תהליך של גמילה מסימבלטה לאחר חודש. סביר להניח שהפסקת הסימבלטה חשפה את הדיכאון והרגישות שלך. 2. "הלוצינציות" אינן הלוצינציות כמו אצל סכיזופרנים אלא נקראות הלוצינציות היפנוגוגיות - אלו הם חזיונות שרואים לפני ההירדמות אשר הינן נורמליות לחלוטין. 3. הדבר הגרוע ביותר שאתה יכול לעשות זה לקפוץ מתרופה לתרופה. הן הויאפקס והן הפבוקסיל טובים לחרדה. במידה ואכן מדובר גם ב-OCD הפבוקסיל עדיף. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
המון תודה על המענה המפורט!
צחי 05/09/2014 | 18:46I אכן המעבר מתרופה לתקופה יצר אצלי הרגשות ותופעות לא נעימות בכלל , אני רוצה לדבוק בתרופה אחת עם מינמום ת.לוואי. בעיקר תופעת השמנה. נורא נבהלתי מתופעות הלוואי ןהגמילה של הויפאקס ( בקופח כללית לא מספקים את האפקסור לצערי) אני סובל מתקופות של דיכאון למשל מקרה מצער, או שנוי. אני אדם מאוד רגיש לדאבוני. האוסידי החרדתי שלי מתבטא בפחד ממחלות למשל חשש קצת מוגזם להדבק ב-HIV, האוסידי גם מתבטא בתחום החברתי דייט פגישות מחזור וכו' . למרות שיש לי לא מעט חברים. יש גם מעט טקסים- סידור, בדיקה וכו'. אבל האוסידי מופיע בתקופות לעיתים נעלם. בגדול הדיכאון ןבעיקא החרדה משמעותיים. הלוצינציות האלו היו מלווים בחרדה. בגלל זה מתלבט בין הויפאקס לפבוקסיל. עדיף מה שהכי מרגיע. כאמור ניסתי כבר - ציפרלקס (נוראי), לוסטרל (לא הועיל והשמין אך הרגיע מעט) ,איקסל וסימבלטה. שוב תודה על הכל. שבת שלום ד"רהוסף תגובה
-
ומה בעניין התרופה פריסטיק?
צחי 06/09/2014 | 18:49Iהאם התרופה נמצאת בארץ?? נודע לי שהיא גירסה משופרת לויפאקס, אם כן התרופה בסל? מה דעתך בעניין ד"ר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/09/2014 | 11:38לצחי שלום, אני הייתי ממליצה לעבור לפאבוקסיל ולעלות ב-50 מ"ג כל ארבעה ימים עד ל-200 מ"ג. מתחילים 50 מ"ג בערב, אח"כ 100 מ"ג בערב, 150 מ"ג בערב ואחרי זה 50 מ"ג בבוקר ועוד 150 מ"ג בערב. אחרי ארבעה ימים נוספים 100 מ"ג בוקר וערב מאחר והפבוקסיל מרגיע יותר. אם זה לא מספיק לאחר כחודש הייתי מעלה את המינון ל-250. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/09/2014 | 11:53לצחי שלום, הפריסטיק הוא מטבוליט של האפקסור (הוויאפקס). מבירור עם החברה, התרופה עומדת להגיע לארץ ולכן אין שום טעם לייבא אותה. כמו כן, קיים ספק אם יש יעילות או שונות רבה מהאפקסור, למעט אולי מעט פחות תופעות לוואי. לי, אישית, אין ניסיון עם תרופה זו, אך חולה ששאל אותי עליה וכששמע את התשובה אוזן על הוויאפקס XR. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
פריסטיק
רוני 03/05/2015 | 02:06שלום , אבקש לדעת אם הפריסטיק כבר ניתן להשגה בארץ ואם כן האם בסל הבריאות. תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/05/2015 | 19:27לרוני שלום, למיטב ידיעתי טרם ניתן להשיג את הפריסטיק בארץ שלא באמצעות טופס 29 ויבוא שלו. גם כאשר ניתן יהיה, התרופה לא תהיה בסל עד שלא תוכנס לתוכו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
מחיהעחחנ
עמחמנ 31/12/2022 | 08:26הייעעחחהוסף תגובה
-
צצכצפצפצולןןןל
פהפהפהפ 03/01/2025 | 02:15חןגהוגהצהפלאהוסף תגובה
-
-
שינה ומירו
יוגב 05/07/2017 | 11:02שלום דר... אני נוטל מירו חצי כדור לפנח השינה כי אני סובל מהפקעות שינה ופחד משינה בעקבות מחסור בשינה של כמה שנים שלט טופל כמו שצריך עי הגורמים הרפואיים. הבעיה היא שגם עם מירו אני מתעורר הרבה בלילה...למה? אני חולם ומתעורר..חולם ומתעורר לפעמים זה כמה דקות ...וגם שהעליתי ל30 זה יותא עורר אותי מאשר הרדים אותי עם 15 מג . מה יש לי? למה אני נרדם חולם מתעורר תוך כמה דקות רפ יקיצות בלילנ עם כדורים. דיכאון סמוי? חרדה? לכולם מירו עוזר ורק לע לא וכנל עוד מלא כדורים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
נסיון שלי עם מירו
Daniel 05/07/2017 | 12:55בהחלט מירו בימים הראשונים גרם גם לי לחלומות שזכרתי בהתעוררות, זה נוטה לחלוף אולי אתה מתעורר מהחלום.. זה אמור לחלוף למירו יש תכונה מיוחדת, במינונים הנמוכים הוא יותר מרדים, ככל שעולים במינון הוא פחות מרדים ואפילו "מעורר" אני הגעתי איתו עד מינון 60 והוא עזר לי בעבר גם לעייפות שסבלתי ממנה לדיכאון המינון של מירו הוא 30-60 (בתכלס המינון הרשמי המקסימלי הוא 45 אך לדיכאון יש רופאים שיעלו עד 60) לשינה גם חצי מ15 מג ייתן השפעה חזקה(אולי יותר מ15 אפילן)הוסף תגובה
-
daniel דניאל
יוגב 06/07/2017 | 11:21המירו סותם לי את האף והפסקתי אותו ... כבר לא יכולתי שבועיים אני לוקח אותו והוא סתם לי את האף חלוטין שאני מתכוון חלוטין אני אומר ממש ..זה לא נזלת ...זה ממש סתם לא נשמתי מהאף ונחנקתי בלילה . מה לעשותהוסף תגובה
-
daniel דניאל
Daniel 06/07/2017 | 14:35אז זה בוודאות מהמירו אז כדאי להפסיק, מירו הוא לא הכדור האידיאלי לשינה, לדיכאון הוא מעולה, לדיכאון+נדנודי שינה פסיכיאטר יעדיף להתחיל איתוהוסף תגובה
-
הבעיה שלי היא הפרעות שינה קיצוניות
יוגב 07/07/2017 | 12:29לאחר קשיי שינה במשך שנתיים בערך שלא טופלו כמו שצריך עקב מת וסטרס מתמשך ..בוא נגיד שאם הייתי מקבל מירו בהתחלה הייתי בריא לחלוטין ...נוצר מצב של פגיעה במוח נראה לי שאני נרדם ומים חולם ומתעורר וזה רק 1-10 דקות לפני אני מתהפך מצד לצד ומספיק לחטוף הזיה(חלום בהקיץ) . הבעיה שלי זה היקיצות , נרדם ועל השניהי חולם ואז מתעורר . שום כדור לא עזר מאנטי פסיכוטי ועד נוגדי דיכאון . כמובן כדורי שינה בנזו לימנהם . ננתנו לי אנטי פסיכוטי שאני לא פסיכוטי וגם זה לא עזר , פיצצו אותי בכדורי שינה למינהם ולא עזר , וטיפול תאים לא נתנו ליהוסף תגובה
-
דיכאון גורם לפגיעה בשינה
הפרשן 07/07/2017 | 15:35שלום, אתה צריך למצוא טיפול יעיל לדיכאון ואז השינה תשתפר. אין דרך אחרת. ניסית ויאפקס/ ונלה / ונלפקסין ?הוסף תגובה
-
אבל אני לא בדיכאון או שלא מודע ?
יוגב 08/07/2017 | 14:43אני לא ישן 7 שנים , ישן בבמוצע שעתיים ביום תפקדי בסדר 4 שנים עד שמבחינה פיזית לא יכולתי .שוב אני רוצה לישון אבל לא יכול ... אני נרדם ומתעורר כל כמה דקות בערך נרדם-חולם מתעורר ונהיו לי הזיות ושיתוקי שינה הרבה , באמת שלא נעים ..ייסורים חבל על הזמן ... קיבלתי לוסטרל שמעורר,ציפרקלס שעוד יותר מעורר,מירו ועוד מכה כדורים אנטי פסיכוטים עדיין הייתי נרדם ומתעורר כל כמה דקות ולא אבחנו לי דיכאון .הוסף תגובה
-
תשובה
הפרשן 08/07/2017 | 21:54אם לא אבחנו דיכאון מדוע נתנו לך מירו ? כעיקרון קשה לעיתים לאבחן דיכאון סמוי ולכן מנסים את המירו. הענין הוא שלדעתי לא עלית מספיק במינון. כדאי לגשת לפסיכיאטר מומחה לאבחון וטיפול מסודר. כדאי גם לנסות סירקדין ,שזה מלטונין. זהו חומר שהמוח מפריש ויש לו חלק חשוב ביותר במנגנון השינה. תחפש פה בפורום הרופאה ממליצה עליו רבות.הוסף תגובה
-
אור היקר פטאיה תרדים אותך שוב
חביב 09/07/2017 | 16:25סתם אני צוחק נסה סרוקוול 25-50 מ"ג יתן לך מענההוסף תגובה
-
הפרעות שינה
Daniel 09/07/2017 | 18:26נראה לי שכדאי שתפנה לבדיקת שינה במעבדת שינה, ואז ייראו בדיוק מה גורם לנדנודי שינה האלו האמת שגם אני אשמח לבדיקה כזאת, למרות שהשינה שלי רציפה אך אני סובל מעייפויות ואולי היא לא איכותית . זה הזמן שתפנה לבדיקת שינה רצינית במעבדת שינה לאחר שניסית את כל הכדורים הללו סטרס, דאגות , חרדה גם הם גורמים לנדנודי שינה וקשיים בשינה - ובמצב כזה ברגע שמטפלים בחרדה גם השינה משתפרת תשאל את הפסיכיאטר שלך מה לדעתו האבחנה, ואם לדעתו זה נפשי . שווה בהחלט לנסות סירקדין בכל אופן אם אתה רוצה להיות חכם ולמצוא פיתרון למצבך תלך לבדיקת שינה במעבדת שינה ! אתה נמצא פה עכשיו בפורום פסיכיאטריה, וגם כשתפנה לפסיכיאטרים הם קודם כל יניחו שזה משהו נפשי ולכן יתנו לך את הכדורים נגד דיכאון וחרדה - לך לבדיקת שינה ! זה הפתרון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:17שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
מירו
יוסי 01/08/2018 | 05:25שלום אני אמור להתחיל כדור בשם מירו שמעתי שהוא משמין וגורם לעייפות כרגע אנע לא עובד בגלל בעיות שינה ודיכאון שנהיה לי אני אוכל להשתלב בעבודה שהדיכאון יעבור והשינה תסתדר?? כי שמעתי שזה גורם לעייפות גם במהלך היוםהוסף תגובה
-
שאלה לגבי מירו
מלי 02/01/2019 | 00:09נכון הכדור גורם להתקפי רעב ומאד קשה להתעורר בבוקר צריך עבודה מהצהרים אני ידנה עד 12 וגם בקושי קמה אבל עזר לדיכאוןהוסף תגובה
-
Insomnia
חנה 03/04/2022 | 05:05שלום רב , גם אני לא מצליחה להירדם לאחר שישנתי נהדר אם בונדורמין הרופא החילטה שאקח מירו אני ללא שינה לאחר שלקחתי 2כדורים בשעה 24:00 ועדיין לא נירדמתי למה? אבקש תשובה בבקשה עברתי לילה לבן לגמריהוסף תגובה
-
סירקדין ומירו
נאוה 14/06/2022 | 20:36סירקדין גם לא עוזר בכלל.הוסף תגובה
-
חלי
חלי 04/07/2022 | 14:48אני לא רופאה ואין לי שום ידע ברפואה. פשוט קראתי היכן שהו שהאפקט המרדים קיים רק במינונים הנמוכים כמומחצי או רבע כדור. קח את דברי בערבון מוגבל. תברר עם הרופא האם מה שכתבתי נכון. יתכן שזה לא נכון.הוסף תגובה
-
בעית שינה
אביב 14/04/2023 | 01:11האם מצאת פתרון לבעיית השינה שלך? אשמח לקבל מיגעהוסף תגובה
-
תמיכה כי לי נמאס
סמי 25/01/2024 | 03:56האם אםשר לעשן משהו טוב במקום כל השיט הזה נמאס לי!!!😂הוסף תגובה
-
האם .
עליזה הוכברג 09/02/2024 | 19:42יש לי פרקינסון ואני לוקחת רבע מירו ורבע בונדורמין וישנה מצויין. אני לא זוכרת חלומות. בכלל. האם זה בגלל זה ? האם יכול להיגרם לי נזק כלשהו. בגלל המירו או בגלל השילוב של שניהם?הוסף תגובה
-
שילוב מיר עם בונדורמין
חסין אשוי 02/01/2025 | 18:23אני לוקח בונדורמין תקופה ארוכה בינתיים הפעילות של הכדור הופחת מאוד גם לוקה מירו למצב דיכואון השאלה אם אני לוקח חצי כדוד מירו פלוס חצי כדור בןנדורמין אני מתחלי לישון יותר טוב מחכה למענה בבקשההוסף תגובה
-
-
סימבלטה 60+מירו 45+ לוריוואן (לת)
שריקה 02/01/2025 | 18:04אפשר להפסיק עם הלוריוואן לאחר שלקחתי אותו במשך 4 חודשים? והיום עולה במינון המירו ל45?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לשיאה
אנגל 01/01/2025 | 19:43היי ברקע סובלת מרגישות לתרופות חוויתי פעמיים תגובה אנפליקטית השאלה שלי האם בנטילת כדור אחד יכולה להופיע תגובה או שהיא מופיעה בנטילת הכדור השני? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תגובה אנפילקטית
פרופ' ערד קודש 02/01/2025 | 08:42שאלתך לא ברורה. האם בעיקבות שימוש בלשיאה הופיעה תגובה אנפילקטית?הוסף תגובה
-
לשיאה
אנגל 02/01/2025 | 09:09היי דוקטור תודה על המענה המהיר הכוונה היא שלקחתי כדור אחד שלשום וחוששת לקחת את השני בשל היסטוריה של תגובות אם לא היה לי תגובה רצינית מהכדור הראשון האם זה יכול להיות בשני?הוסף תגובה
-
-
וולבוטרין כאשר יש הפרעת חרדה
רועי 31/12/2024 | 23:53שלום. אם נותנים וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג כתוספת ללוסטרל עקב הפרעת חרדה מוכללת אז הוולבוטרין יגביר בסבירות גבוהה תסמיני חרדה או שיש לו בעקיפין אופציונליות להטיב עם חרדה כ-"משלים" לפעולת הלוסטרל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
וולבוטרין
פרופ' ערד קודש 02/01/2025 | 08:39וולבוטרין הינו תכשיר נוגד דיכאון. האפקט נוגד החרדה שלו הוא משניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וולבוטרין
פרופ' ערד קודש 02/01/2025 | 08:39וולבוטרין הינו תכשיר נוגד דיכאון. האפקט נוגד החרדה שלו הוא משניהוסף תגובה
-
-
תרופה שמגבירה מעט את לחץ הדם
אדי 01/01/2025 | 23:15שלום, האם התרופה WELLBUTRIN XR 150 MG ידועה מגורמת להגברה מסוימת בלחץ הדם? מאז שאני לוקח את התרופה (3 שנים) לחץ הדם שלי מעט גבוה סביב 85/137. זה דורש הפסקת התרופה עקב עלייה כזו בלחץ הדם? (אני בן 42). פרט להפסקת התרופה, יש אופציה לאזן זאת אולי באמצעות הליכה מהירה 15 דקות 3 פעמים בשבוע ? (לא מסוגל לבצע יותר מכך).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
וולבוטרין ולחץ דם
פרופ' ערד קודש 02/01/2025 | 08:40וולבוטרין אינו צפוי להוביל העלאת לחץ הדם. כעיקרון מציע לנהל יומן מסודר של לחצי דם שלוש פעמים מביום למשך השבועיים הקרובים כדי לבחון האם עליית לחץ הדם הוא מצב קבועהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול EMDR
-
טיפול בדיכאון וחרדות
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
-
תיורידאזין
-
פלופנאזין
-
מונחים קשורים
-
אקופרקסיה (פעולת הדהוד)
-
סם
רופאים בתחום
ד"ר רננה איתן
פסיכיאטריה
פסיכיאטרית מומחית, מנהלת יחידת מחקר ומרפאה בנוירופסיכיאטריה, המרכז הירושלמי לבריאות הנפש והאוניברסיטה העברית, יו"ר יוצאת האיגוד לפסיכיאטריה ביולוגית
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר