פורום פסיכיאטריה - עמוד 850
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כדורים וחוסר חשק מיני
איה 30/08/2015 | 15:07שלום, השתמשתי בעבר בסרוקסט שעבד מצויין למעט חוסר תאבון מוגבר והכי גרוע ירידת חשק מיני והגעה לאורגזמה כלל! הציעו לי להחליף לפריזמה אני ממש חוששת להשתמש בתרופות אחרות שמע יהיה אותו דבר ולא יהיה חשק מיני כלל! האם זה נכון שיש צאנס שזה לא יקרה עם תרופות אחרות? או שאם זה קרה זה יקרה בכולן? יש המלצות??? אני ממש חוששת להתחיל רק בגלל זהפתח בחלון חדש-
זה עלול לקרות עם כל התרופות
אני 31/08/2015 | 12:00אבל לא בהכרח יקרה אצלך תנסי ותראי -
אולי SNRI
שמוליק 31/08/2015 | 21:33שלום איה. אינני רופא. סרוקסט היא תרופה אנטי-דיכאונית SSRI. אומרים שתרופות SNRI משפיעות פחות על החשק המיני. לא התנסיתי בכך בעצמי, כך שאני לא יכול לומר בוודאות - אפילו לא מנסיון אישי. אופציה נוספת, יכולה להיות לבסס את עיקר הטיפול על טיפולים פסיכולוגיים, ויכול להיות שעם השיפור של המצב בעיקבות הטיפולים הפסיכולוגיים הצורך בתרופות יהיה קטן יותר, ואולי אפילו יהיה אפשר להפסיק לגמרי. כדאי לגשת לרופא המטפל ולבחון את האפשרויות ולבחור באפשרות הטובה ביותר עבורך. כל טוב, שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 21:04לאיה שלום, לתרופות שונות אפילו מאותה קבוצה יש אפקט שונה על חוסר החשק המיני. ככלל סרוקסט ידועה בהשפעה זו. לגבי יתר הSSRI'S ההשפעה מאוד אינידיבידואלית ואופייני שתרופה אחת תגרום לחוסר חשק מיני והאחרת לא. מסיבה זו הייתי ממליצה לנסות אולי תחילה את הלוסטרל והציפרמיל ואחר כך את הפבוקסיל ולבסוף את הפרוזק. בברכת ראש השנה, דר' קרני רובין
-
-
וולבוטרין450מגרמוטיב1000מגמירו60מג
האוקינוס השקט 31/08/2015 | 15:28האם זה נכון שהוולבוטרין יכסה על הדופמין והרמוטיב על הסרטונין והמירו על הנורלדין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 20:40לאוקינוס השקט שלום, הרמוטיב פועל על סרוטונין, נוראדרנלין דופמין אך מנגנון הפעולה שלו אינו ידוע. הוולבוטרין הוא מעכב ניצול חוזר של הדופמין והנוראדרנלין. המירו גורם לשחרור סרוטונין ונוראדרנלין. מכאן שהפשטנות שלך איננה נכונה. זה שילוב שאינו מקובל ומינונים שאינם מקובלים. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
לא לובש תחתונים
בדוי 31/08/2015 | 16:33שלום אני נער כבר מילדות אני לא לובש תחתונים מכל מיני סיבות,ולאחרונה עברתי דלקת שבעקבותה הומלץ לי ללבוש תחתוני טנגה למשך תקופה,אני נורא רוצה לנסות אבל צריך עצות כיצד להתגבר על הקשיים,והאם זה בסדר שאני לא לובש או שעליי להתרגל וללבושפתח בחלון חדש-
זה בסדר
שמוליק 31/08/2015 | 21:26שלום רב. אינני רופא. זה בסדר לא ללבוש תחתונים. יתר על כן, בין כה וכה אף אחד לא אמור לראות ואף אחד לא אמור לדעת. מדובר בזכות אדם יסודית. לא ברור לי האם הדלקת נגרמה מכך שלא לבשת תחתונים או שהדלקת לא קשורה, רק שבגללה המליצו לך ללבוש תחתונים. אם הדלקת קשורה לתחתונים, אז אתה צריך להחליט מה עדיף לך - סיכון לדלקת או ללבוש תחתונים, ולאף אחד אין זכות לשפוט אותך. אם אתה מעוניין לשנות את ההרגל וללבוש תחתונים, אני מאמין שישנם טיפולים פסיכולוגיים שיכולים לעזור לך. אני מניח ש C.B.T. אמור להיות מספיק יעיל. אחד מהטיפולים ההתנהגותיים שניתן לעשות אותו בעצמך, יכול להיות ע"י מתן חיזוק ("פרס" לצורך העניין), בכל פעם שאתה לובש תחתונים למשך איזה זמן. יכול להיות שכדי לקבל תוצאות טובות יותר, צריך לעשות בדיקה קצת יותר מעמיקה. כל טוב, שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 20:30לבדוי שלום, בהמשך לתשובתו של שמוליק, הבעיה נשמעת כהפרעה כפייתית. כל עוד הפרעה כפייתית איננה מפריעה אין כל בעיה להמשיך כך, אך מרגע שנוצרת בעיה ראוי לטפל בה. אין ספק שדרוש טיפול בCBT במידה והבעיה מפריעה לך, מאחר ולא ברור לי האם יש דברים מעבר לנושא לבישת התחתונים איני יכולה להמליץ או לא להמליץ על טיפול תרופתי. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
מה עושים במקרה שיודעים על מישהו שרוצה לעשות ניסיון התאבדות
אכפת 31/08/2015 | 20:37אנחנו לא גרים רחוק אחת מהשני ואין לי טלפונים של המשפחה יש איזה ארגון שאפשר להזעיק? משטרה? משהו מיידי? לפני שיהיה מאוחר מדי הנייד שלו כבוי מן הסתם כן בבקשה עזרהפתח בחלון חדש-
אם לא מאוחר כבר אז ברור שמשטרה!
נוי 31/08/2015 | 20:56איפה ההיגיון? בן אדם עומד למות ואת שואלת?? בטח זה היה בצחוק. לא נראה לי שאת או אתה כאילו טיפשים. -
לשמוליק האידיוט
מקווה שהכול בסדר 31/08/2015 | 22:08אתה רואה הודעה כזאת, אתה לא מתבייש לדחוף תגובה כזאת לסוף העמוד? אם זאת הודעת חירום ומקרה של פיקוח נפש? תפעיל קצת את המוח שלך! -
כשמישהו רוצה להתאבד
סהר תמיכה 01/09/2015 | 09:29הי.. אני מקווה שבסוף פנית למשטרה או למקום אחר שיוכל להושיט לו עזרה - במצבים כאלו של סכנת חיים חשוב לפעול ולשלוח אליו עזרה, כי זה עניין של חיים ומוות.. ובכל מקרה, אני מניח שגם אם כרגע הוא ניצל, עדיין אתם נשארים בקשר, וזה בטח לא פשוט לתמוך באדם שרוצה להתאבד. הרי אני מבין שגם את ההודעה הזו כתבת מתוך המון לחץ, דאגה וחוסר אונים..ולכן רציתי להציע לך לקרוא את המאמר מהאתר שלנו, "איך לסייע לאדם האובדני", ואולי גם לבוא לצ'ט שלנו, לנסות גם להתייעץ אולי קצת בקשר למה שאפשר לעשות, וגם כדי לפרוק קצת מהדאגה והמתח.. הצ'ט שלנו פתוח כל ערב בין תשע לחצות, ואת מוזמנת מכל הלב - גם להגיע וגם להציע לו לבוא.. שלך מתנדב סה"ר http://www.sahar.org.il/ המאמר: http://www.sahar.org.il/?categoryId=63071&itemId=129270 -
למתנדב סה"ר
לסה"ר תמיכה 06/09/2015 | 18:14פניתי כמה פעמים לצ'אט שלכם בשעות הערב, המתנדב שענה לי הגיב בצורה מתחת לכל ביקורת. ביקשתי להחליף מתנדב, הוא אמר לנסות ביום אחר. תגיד את זה לבן אדם שעוד חמש דקות הולך להתאבד, "תחזור ביום אחר". המתנדבים אצלכם לא מקצועיים בעליל, ואסור לאפשר להם לתת עצות לאנשים אובדניים. -
"תחזור ביום אחר" WTF ?
סהר תמיכה עלק 07/09/2015 | 13:20חחח...היית צריך להגיד לו "חכה שנייה אני פותח תיומן ומחפש תאריך אחר להתאבד ולהתקשר אליכם לפני זה" חחח... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 20:20לאכפת שלום, התשובה היא לפנות למשטרה. אני לא אוהבת זאת אך למעשה אין גורם אחר כאשר מדובר בחירום. בברכת שנה טובה ותקווה שבכל זאת הצלחת לעזור, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 20:22לנוי שלום, מדוע צריך להיות כל כך לא נעים במתן תשובה. במידה ואכפת שאל, הוא אינו יודע שניתן לפנות למשטרה וזה כלל לא עניין של חוסר הגיון או טיפשות. השחצנות הזאת איננה במקומה. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 20:24לאכפת שלום, אחד המקומות שניתן לפנות אליהם כדי לקבל עצה ואף תגובה זה ער"ן. כל הכבוד לאכפתיות שלך. מי יתן וירבו כמוך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 20:25לסהר תמיכה עלק, אני מקווה שבמקום הצחוק הזה אתה מעביר לארגון סה"ר את הביקורת הזאת שהיא חמורה ביותר. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
קלופקסול
ליטל 11/08/2015 | 17:40קיבלתי קלופקסול 10 לעזרה בשינה כי פשוט כלום כבר לא עוזר האם זה יכול לעזור? אני 6 לילות ללא שינה בנוסף מקבל גם ציפרלקספתח בחלון חדש-
והאם מגביר תאבון?
ליטל 11/08/2015 | 17:41האם מגביר תאבון כמו המירו או הסרקוול -
מישהו ניסה?? את הכדורים האלו
ליטל 13/08/2015 | 19:32ייייע -
קלופקסול 10
קלופקסול 15/08/2015 | 12:52קלופקסול 10 לא מרדים אותי כלל 20 מפיל אותי גם ביום שאחרי ועושה בחילות מה יכול לעזור לישון לבעיות שינה קשות צירקידין נוסה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 11:29לליטל שלום, מה בעייתך הראשונית? האם את סובלת מדיכאון ובשל כך את מקבלת ציפרלקס? ייתכן וזה אומר שאת עדיין בדיכאון ולכן יש את הפרעות השינה. במידה ואין לך דיכאון יש מקום לטיפול בI-CBT. אשר לקלופיסקול מנסיוני הוא איננו מרדים, הכדור היחיד שאולי יכול להרדים זה אטומין אפילו במינון של רבע כדור. בברכה, דר' קרני רובין -
לוקחת איטומין שלם
ליטל 17/08/2015 | 11:36לוקחת איטומין שלם וכבר הפסיק לעזור סובלת מדיכאון וחרדות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 11:36לקלופסקול שלום, האם בעייתך הראשונית היא דיכאון וכתוצאה מכך יש לך הפרעות בשינה? במידה ואין לך דיכאון יש מקום לטיפול בI-CBT. אשר לקלופיסקול מנסיוני הוא איננו מרדים, הכדור היחיד שאולי יכול להרדים זה אטומין אפילו במינון של רבע כדור. בברכה, דר' קרני רובין -
האםיש תרופה
ליטל 17/08/2015 | 11:39האם יש תרופה כלשהי שתעזור לי לישון אני כבר בהתמוטטות והרופאים לא יודעים מה לעשות איתי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 18:43לליטל שלום, ניתן כמובן לנסות סרקוול במינון של 50 - 300 מ"ג. יש הטוענים כי ב 300 מ"ג סרקוול התרופה הופכת לתרופה נוגדת דיכאון. לחילופין ניתן לנסות זיפרקסה במינון נמוך. בברכה, דר' קרני רובין -
סרקוואל
ליטל 17/08/2015 | 19:38זה מה שהוצע לי היום כאופציה אחרונה רק הרופאה הזהירה שהתרופה מאוד משמינה ומגבירה תאבון -
קלופקסול
לימור 19/08/2015 | 19:47הצלחתי לישון טוב עם 2 קלופקסול של 10 כמה זמן לוקח לתרופה לצאת מהגוף? והאם במינון כה נמוך תיתכן עליה במשקל ורעב? מה משמין יותר סרקוול בונסרין או איטומין?? תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2015 | 20:38לליטל שלום, במרבית המקרים הסרקוול פותח את התאבון וכתוצאה מכך משמינים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2015 | 20:40ללימור שלום, אין ספק שטיפול בסרקוול גורם להשמנה המשמעותית ביותר. בברכה, דר' קרני רובין -
קלופקסול
ליטל 20/08/2015 | 21:04תודה רבהה האם קלופקסול במינון של 20 עלול להשמין ומה לגבי הרעידות בידיים? האם זה חולף? לוקחת דקינט ועדיין מידי פעם יש רעד בידיים תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/08/2015 | 21:11לליטל שלום, קלופיקסול בדרך כלל אינו גורם להשמנה. לגבי הרעד, תבקשי שינסו ארטן במשך היום, ובלילה במידה ודרוש לוריבן 1 מ"ג. לגבי השאלה האם זה חולף, לדאבוני בדרך כלל לא. בברכה, דר' קרני רובין -
קלופקסול 10
ליטל 22/08/2015 | 11:40תודה רבה על המענה, ניסיתי בלילה לקחת רק 10 זה כמעט לא עושה רעידות אבל בקושי מרדים רק 20 מרדים אותי טוב אבל איתו מגיעות הרעידות והעייפות ביום את אמרת שהכדור הזה לא מרדים אז איך יכול להיות שהוא מרדים ואיטומין שלם הםסיק לעבוד?? האם משהו במח שלי נידפק???? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 16:46לליטל שלום, המוח שלך לא נדפק. התגובות לכדורים הן מאוד אינדיבידואליות. תנסי לקחת 20 מ"ג בלילה דקינט או ארטן בבוקר. בברכה, דר' קרני רובין -
שוב לא ישנה
ליטל 26/08/2015 | 15:15שוב אני לא מצליחה לישון גם הקלופקסול 20 הפסיק להשפיע כאילו אני מקבלת את תופעות הלואי של הכדור וכשמתרגלת מפסיקה לישון אני מאוד תשושה ועייפה מה עוד יכול לעזור לי מלבד סרקוול שמאוד משמין יש מינון שבו הוא פחות משמין אני רק מבקשת לישון יש איתי 3 ילדים בבית שזקוקים לטיפולי וקשה לי כך לתפקד -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 21:07לליטל שלום, נראה לי שהבעיה העיקרית היא דיכאון שמטופל חלקית. לדעתי יש מקום להחליף את הציפרלקס ייתכן לפבוקסיל עד 200 מ"ג בשילוב עם אלטרול 75-100 מ"ג. יש להיזהר במינונים וכיום יש קושי בשילוב זה כי אין מדיקה של רמות הדם של האלטרול אך בדרך כלל ניתן לזהות מינון יתר גם באופן קליני. בברכה, דר' קרני רובין -
לא ממש דיכאון
ליטל 29/08/2015 | 12:41מדובר ביותר חרדות ומחשבות האם הסרקוול במינון נמוךצגם יכול לגרום לתאבון? מה לגבי הריספרדל לקחתי שבוע והגביר את התאבון אני עובדת עצות כלום לא עוזר להפרעות השינה הקשות ניסיתי גם בונדרמין סלינוק בככל לא נירדמתי האם כרגע בלי להחליף טיפול יש לך עיצה לכדור כלשהו שיעזור בשינה??? אני ממש מבקשת לא יכול להיות שאיטומין הפסיק להשפיע?? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 20:15לליטל שלום, כפי שכתבתי לך קודם לדעתי הדיכאון שלך מטופל חלקית ולכן יש לך את ההפרעות בשינה. ההשמנה בתגובה לסרקוול היא מאוד אינדיבידואלית ולדעתי כמעט ואיננה תלויה במינון. הסיבה שהמלצתי על השילוב של פבוקסיל עם אלטרול היא שהאלטרול מרדים והישלוב מאוד יעיל כטיפול נוגד דיכאון. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
נזעי חשמל
אני 24/08/2015 | 22:05האם נזעי חשמל למקרים של עמידות לתרופות תמיד מסירים את העמידות או שיש מקרים שזה לא עוזר? למשל אני הייתי רוצה שסרוקסט ישפיע עליי שוב הוא מאוד עזר לי בעבר ואני רוצה שההשפעה שלו תחזור איך אני משיג את הנזעי חשמל אם באשפוז חשבו שזה לא מתאים לי?פתח בחלון חדש-
האם לאחר הנזעי חשמל
אני 24/08/2015 | 22:25המוח חוזר למצב שהוא היה לפני שאי פעם לקחתי כדור זה אומר שאם אני ייקח תרופה זה יהיה כמו הפעם הראשונה שאני לוקח? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 20:04לאני שלום, ככלל, אין ברפואה טיפול שתמיד עוזר. אשר לנזעי חשמל, למעלה מ-70% מהחולים מגיבים לטיפול זה כשהוא ניתן כטיפול אדג'ובנטי (מחזק) לטיפול התרופתי. במילים אחרות, לא ניתן להבטיח שזה יעזור להחזיר את הרגישות שלך לסרוקסט וגם אם זה ישפר את המצב זה אינו אומר שאם תיקח תרופה לאחר טיפול בנזעי חשמל זה יהיה כמו בפעם הראשונה שאתה לקחת אותה. בברכה, דר' קרני רובין -
ונותנים את זה
אני 27/08/2015 | 21:21לאנשים שסובלים מחרדות בעיקר ? ולא מגיבים טוב לתרופות? כי אני הבנתי שלא נותנים אם אין אינדיקציה מתאימה ומה הנזעי חשמל עושה במוח איזה נוירוטרנסמיטורים הוא מפעיל? כי לפי התאוריה הוא אמור לזעזע את הקולטנים של הסרוטנין שעליהם עובדים רוב התרופות -
ידוע שהטיפול פוגע בזיכרון
אני 27/08/2015 | 21:23האם הזיכרון חוזר או שיש פגיעה בזיכרון שזה לצמיתות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 22:09לאני שלום, הוא פוגע בזיכרון לתווך הקצר בזמן מתן הטיפול. יכול לקרות שאנשים לא זוכרים שביקרו אותם באותם ימים. סך הכל אינו פוגע בזיכרון לתווך הארוך ולתווך הקצר לאחר מתן הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 22:20לאני שלום, כבר כתבתי לך שלמרכזים שונים יש גישות שונות וכדאי לך לשאול במקומות אחרים. אשר לפעולת הECT (נזעי חשמל): הוא פועל על כל הקולטנים במוח. הוא אינו משנה את הפעילות של האוטו-רצפטורים אלפא 2 בנוירונים הנוראדרנרגיים ב-Locus Ceruleus. העליה הנצפית בשחרור של נוראדרנאלין מתרחשת ככל הנראה במנגנון אחר. בנוסף, ECT מוריד את הפעילות של האוטו-רצפטורים בנוירונים הדופאמינרגיים ב- Substantia nigra, וגורם בכך לעליה בשחרור של דופאמין. פעולת ה-ECT אינה כרוכה בירידה התחלתית בריכוז ה-5-HT. נהפוך הוא, שחרור הסרוטונין הולך ועולה במשך שבועיים, באופן התואם את ההשפעה האנטי כפיונית של הסרוטונין, ואין ירידה בכמות האוטורצפטורים מסוג -HT1A5 , שמצביע על כך שה-ECT משנה את זמינות הסרוטונין במנגנון שונה מאשר ה-SSRIS. אחת התיאוריות שהכי נראית לי היא שנזעי חשמל פועלים על ידי ייצוב רגישותם של הקולטנים. בברכה, דר' קרני רובין -
יצא לך לראות
אני 29/08/2015 | 18:16אנשים שהבעיה העיקרית שלהם היא חרדות אובססיות שפיתחו עמידות למעלי סרוטנין וקיבלו טיפול בנזעי חשמל(למרות שאין אינדיקציה רפואית לפי הספר) והתחילו להגיב טוב מחדש לssri? -
ואיך בדיוק אני מברר
אני 29/08/2015 | 18:18אני בא למיון של הבית חולים(עם הפניה כמובן) ומדבר שם עם הרופא ואומר לו שאני חושב שאני צריך מכות חשמל? איך זה הולך איך אני מקבל הפניה לנזעי חשמל? -
אם תגיד להם
דיכאון 02/09/2015 | 20:15במיון שאתה מרגיש בדיכאון הם צריכים להסכים לתת לך חשמל אני חושב איך הם יכולים לדעת אם אתה בדיכאון או לא? עצם זה שאה מגיע למיון מראה את סימני הדיכאון והמצוקה -
הבעיות העיקריות שלי הם חרדות ואובססיות
אני 03/09/2015 | 13:58וזה לא אינדיקציה לנזעי חשמל(דיכאון מאזורי כן אבל אצלי דכאון הוא תסמין של החרדה) אבל אני רוצה את זה בשביל שהתרופות יחזרו לעבוד אצלי -
אני לא טוב בלשקר
אני 03/09/2015 | 14:13צריך להיות שקרן טוב ואני לא כזה מה אתה חושב שהם טיפשים הם ישר יעלו על זה שאתה עובד עליהם חוץ מזה שיש לי טפסים של אשפוז שרשום שם כל המידע עליי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/09/2015 | 14:41לאני שלום, תוכל לקבל הפניה כזו רק אם תמצא רופא שמסכים איתך, מאידך אולי הטוב ביותר הוא לפנות למרכז רפואי שמתמחה בOCD. בברכה, דר' קרני רובין -
בנתיים אני מרגיש שפן נסיונות מנסים עליי
אני 06/09/2015 | 15:02כל מיני תרופות רוצים להוסיף לי דפלפט וזה משמין אי אפשר לקחת כדור אחד לדכאון וחרדה וזהו למה צריך את כל השילובים האלה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 19:32לאני שלום, אינך שפן נסיונות. מנסים שילובי תרופות כשמספר פעמים, תרופה אחת איננה עוזרת. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
היי
כוכב כהן 29/08/2015 | 06:17אני נטופלת במתדון ביום ראשון לקחתי חצי קלונקס ביום רביעי לקחו מימני שתן למציאת בנזו האם הוא יופיע בשתן או לא?פתח בחלון חדש-
הפרש 3 ימים - גבולי
ר.צ. 29/08/2015 | 13:52יתכן שלא ימצאו דבר אבל ייתכן שימצאו עקבות מזעריות. לא ניתן לדעת בוודאות. -
זמן מחצית החיים של מתדון
אני 29/08/2015 | 22:2924-36 שעות זה אומר מינימום 5 ימים עד שהוא יוצא מהגוף שלך סביר להניח שהוא יופיע בבדיקות שתן -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 19:27לכוכב שלום, תשובתו של ר.צ נכונה. זה לא ענייני אבל על מי אתה חושב שאתה עובד, כשאתה מסתיר שלקחת קלונקס? בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ocd
מנסה 23/08/2015 | 03:44לדר שלום אני מאובחן לסובל מocd כבר שנה ו3 חדשים אני כרגע לא נוטל שום תרופה רוצה להתחיל פבוקסיל אייך אני מתחיל במינונים תודהפתח בחלון חדש-
על פי המלצת הרופא המטפל
שמוליק 23/08/2015 | 12:55שלום רב. מדובר בתרופה שבין כה וכה חייבת במרשם רופא. הכי טוב זה לקחת את המינון שהרופא ימליץ עליו, כיון שהוא אמור להכיר את המקרה שלך טוב יותר. עם זאת, השאלה שלך לגיטימית לחלוטין, ואני בטוח שד"ר רובין תענה לך, אם כי אני מניח שהיא תומר מה מקובל בדרך כלל. בכל אופן, שיהיה בהצלחה בהתמודדות. כל טוב, שמוליק. -
היי
היי 24/08/2015 | 08:15שמוליק תודה רבה אבל כבר הסדרתי אשמח לדעת אייך סוגרים את השאלה תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 17:11למנסה שלום, OCD זו הפרעה שדורשת מינונים גבוהים של תרופות סרוטונרגיות. בפבוקסיל המינון הוא 200 עד 300 מ"ג. מאחר ולוקח כ2 עד 3 חודשים עד שמתחילה תגובה אני נוהגת להעלות את המינון עד 300 מ"ג וכחצי שנה לאחר התגובה אני בודקת אם ניתן להוריד 50 מ"ג. ככלל אני מעלה בפבוקסיל את המינון בהדרגה. תחילה 50 מ"ג בערב עם אוכל אחרי 4 ימים העלאה ל100 מ"ג בערב עם אוכל ואחרי עוד 4 ימים העלאה ל150 מ"ג בערב עם אוכל. אחרי 4 ימים נוספים אני מתחילה למלא את המינון גם בבוקר כלומר 50 מ"ג בבוקר ו150 מ"ג בערב, אחרי 4 ימים נוספים 100 מ"ג בבוקר ו150 מ"ג בערב. מאחרי 4 ימים נוספים 150 מ"ג פעמיים ביום. בברכה, דר' קרני רובין -
לדר
מנסה 27/08/2015 | 16:20דר מה כול כך הרבה זמן צריך להמתין לתגובה של הכדור -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 22:01למנסה שלום, אינני מבינה על מה אתה מדבר. עניתי לך תשובה מפורטת לפני יומיים. תסתכל בשרשור. דר' קרני רובין -
מנסה
מנסה 30/08/2015 | 11:51דר רשמת 2 עד 3 חודשים שיש תגובה נראה לי שזה טעות 2 עד 3 שבועות לא ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 19:25למנסה שלום, לא, לא טעיתי. זה 8 עד 12 שבועות עד שיש תגובה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חושש שהפרעות החרדה חזרו
דני 09/08/2015 | 20:31דוקטור שלום, אני בן 22 והייתי מטופל בעבר לפני כ3 בציפרלקס 10 מ״ג למשך חצי שנה עקב הפרעות חרדה ואפיזודה של דיכאון מגורי קל...אני שם לב שבחודש האחרון חוזרים לי תסמיני החרדה זה מתבטא בדופק שעולה בלי סיבה הזעות בידיים סחרחורת ומה שהכי מפריע זה המחשבות הרעות (לא אובדניות אבל בהחלט מחשבות רעות) כמו כן אני יותר עייף ויש לי גם קשיי הירדמות ואין לי חשק גם להתאמן..האם יש צורך לחזור לטיפול ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:50לדני שלום, לדעתי עליך לחזור לטיפול תרופתי. אתה סובל כנראה בעיקר מדיכאון עם חרדה נלווית ובמצב זה הטוב ביותר הוא להתחיל מיד (עוד לפני בוא החורף) בטיפול תרופתי. בברכה, דר' קרני רובין -
חזרה לטיפול
דני 17/08/2015 | 13:59דוקטור שלום רב תודה רבה על העזרה נפגשתי אתמול עם הפסיכיאטר שלי שאיבחן חרדה והמליץ לחזור לטיפול ציפרלקס 10 מ״ג -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2015 | 19:40לדני שלום, מצויין. בברכה, דר' קרני רובין -
מעקב אחרי תחילת הטיפול
דני 27/08/2015 | 17:58דוקטור שלום רב, אני כבר 10 ימים נוטל את הכדור (10 מ״ג ציפרלקס) ישנן תופעות לוואי עדיין כגון סחרחורת עייפות ירידה בתיאבון ותסמיני החרדה לא עברו עוד כמו כן חייב לציין שהיו לי 2 התקפים בשבוע האחרון ..מתי זה יעבור? האם ניתן לשלב קלמנרבין עם הכדור? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 21:12לדני שלום, משך הזמן שלוקח לציפרלקס כמו לשאר הSSRI'S להשפיע על חרדה הוא כ6 שבועות. מכאן שהחרדה שאתה חש אחרי עשרה ימים היא נורמלית. ניתן בתקופה הזו להעזר בקסנגיס או לוריבן. מותר לקחת קלמנרבין במיוד אם הוא עוזר. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה דוקטור ושאלה אחרונה
דני 30/08/2015 | 11:24ידוע שקפאין מגביר חרדה אבל האם יהיה ניתן לשלב בעוד כשבועיים שלוש קפה שחור/אספרסו אחד ביום? אני מרגיש עייפות בלי. ולגבי אימון גופני אני מתאמן בבית אימון כח שכולל שכיבות סמיכה מתח משקולות חופשיים ובטן..מתי ניתן לחזור להתאמן?! תודה רבה על הכל!! -
מהניסיון שלי
אני 31/08/2015 | 09:16קפאין לפעמים מגביר חרדה אבל זה רק אם אני לא מאוזן זה אומר אם אני מאוזן ומרגיש טוב הוא לא מגביר חרדה ולפעמים משפר מצב רוח אבל שוב זה מהניסיון שלי יש הרבה אנשים ששותים קפה וזה גורם להם למצב רוח טוב -
כדאי לשקול גם טיפולים פסיכולוגיים
שמוליק 31/08/2015 | 21:39שלום דני. אינני רופא. אני יחסית חדש בפורום הזה, ולכן אינני מכיר את ד"ר רובין מספיק טוב כדי לדעת מה עמדתה לגבי היחס בין טיפול תרופתי לטיפולים פסיכולוגיים, אם כי היא בפועל נותנת גם טיפולים פסיכולוגיים. הגישה העיקבית של הרופאים בפורום BeOk (וביניהם ד"ר יונתן דוידאור) היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לשלב טיפולים פסיכולוגיים. כמובן, העניין נתון לשיקולך. כל טוב, שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 19:22לדני שלום, נושא הקפה הוא מאוד אינדיבידואלי. יש כאלה שיכולים לשתות בכמות שאתה מדבר עליה ויש כאלה שזה גורם להם להעלאה של הדופק וכתוצאה זה מתפרש כחרדה. לגבי האימון הגופני הייתי ממליצה שתעשה זאת בשלב בו יש ירידה של החרדה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
וולבוטרין 300רמוטיב1000 שוב לדר קרני ורצ
מת לחיות 3 28/08/2015 | 18:08מדוע שילוב זה מחריד? יש רופאים שנותנים 1000 מג רמוטיבפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/09/2015 | 15:19למת לחיות 3 שלום, המינון הרצוי והמאושר של רמוטיב הוא 500 מ"ג ולמיטב ידיעתי אין עדויות שהעלאת המינון עוזר בתוצאות. בנוסף, כאשר נותנים שילוב של שתי תרופות, נהוג לתת פחות מהמקסימום של כל אחת. השילוב בין שתי תרופות אלה הוא בהחלט לא מהמקובלים ואולם אם טיפול זה עוזר לך לא אתווכח עימו. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד