פורום פסיכיאטריה - עמוד 960
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תחליף למודיקט
שרון 28/12/2014 | 18:59האם יש תחליף לזריקת מודיקט בצורת כדורים או משהו אחר כי זה מיטרד לקבל זריקה כל שבועיים תודה רבה שרוןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 21:56לשרון שלום, יש נאורולפטיקות שונות בכדורים, יחד עם זאת עם התכשיר הזה הוא טוב עבורך לא הייתי משנה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מעבר בין ציפרמיל לפלוטין
ממ 28/12/2014 | 09:37האם אני אמורה להרגיש שינוי במעבר בין ציפרמיל לפלוטין הרופא אמר לי לעבור כי השמנתי ויש לי תאבון מוגבר לקחתי עד עכשיו 40 מג' ציפרמיל האם כדי לשלב בין שתיים 20 מג' כל אחת עד להסתגלות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 21:53לממ שלום, כל החלפת תרופה גורמת לזעזוע מסוים. אכן הצלבה בין התרופות מפחיתה מעט אפקט זה ואני נוקטת בשיטה זו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
השפעת התמכרות על העובר
אב מודאג 28/12/2014 | 06:36שלום רב. מהי מידת הסכנה של התמכרות לקלונקס ודומיו על העובר?פתח בחלון חדש-
לא רופאה אבל לקחתי ב2 הריונות
קלונקס 28/12/2014 | 08:54תמיד אתה יכול להתקשר למכון הטרטולוגי או לגשת אליהם הם יושבים בירושלים והן מקסימות.. לקחתי ב2 הריונות קלונקס לא היו תסמיני גמילה והשאירו עוד יום להשגחה נוספת ובנוסף כל יום שם עושים בדיקות מיוחדות בהצלחה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 21:51לאב המודאג שלום, בהמשך לתשובתה של גב' קלונקס ברצוני לציין שהתקפי חרדה מסוכנים לעובר בהרבה מתרופות ההרגעה מאחר והם גורמים להתכווצות של כלי הדם וירידה של אספקת החמצן לעובר. לנוחיותך מספר הטלפון של המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי עליו דיברה "גב' קלונקס" הוא 025082825. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דיכאון שלא עובר
מפוחדת 10/11/2014 | 16:56התייעצתי פה לפני כשבועיים.. אני כבר 3 שבועות על לוסטרל 200 ואין שום שיפור... אני נעזרת בואבן להרגעה אבל זה לא עוזר הרבה.. אני עם חרדות אובססיביות שהובילו לדיכאון ונמצאת המצב הזה כבר 4 חודשים.. יורדת במשקל.. בקושי אוכלת ושותה.. רעד בגוף לא מסוגלת להחזיק כוס בלי לרעוד.. דופק מהיר ומועקה חזקה.. הלקאה עצמית בכל שעות היום.. האם יש סיכוי עוד ללוסטרל להשפיע? האם בבית חולים לבריאות הנפש יכולים לעזור מעבר לפסיכיאטרית שאני מטופלת אצלה? יש כדור מומלץ יותר להרגעה? ניסיתי כבר אלפרליד וקלונקס וואבן.. כולם בשלב מסויים כבר בקושי משפיעים..פתח בחלון חדש-
זקוקה למענה
מפוחדת 10/11/2014 | 20:23אודה על מענה -
אודה על מענה
מפוחדת 10/11/2014 | 22:52? -
התייחסות
מיכל 10/11/2014 | 23:33שומעת את כאבך הקשה כל.כך, המוכר. אני לא רופאה, יודעת שצריך לחכות 4 עד 6 שבועות לאפקט מלא של התרופה. השבועות הללו נורא קשים. מציעה לך לבדוק עם הרופא או רופאה שלך לגבי איטומין. בניגוד לקלונקס הוא לא ממכר, הוא חזק, לוקחים רבע עד חצי כדור והוא מנסיון שלי עובד די מהר וחזק תשמרי על עצמך -
תודה על ההתייחסות מיכל
מפוחדת 10/11/2014 | 23:39אני אשאל את הרופאה... השאלה היא אם היה אמור להיות שיפור אפילו קטן בינתיים? אשמח לתגובת דר קרני ור.צ. שייעץ לי בפעם הקודמת שכתבתי -
אל תדאגי
חיים 10/11/2014 | 23:44קודם כל לוסטרל לחרדה משפיע בין 6 ל 8 שבועות. שהחרדה תעבור . הדיכאון יעבור איתה ביחד דבר שני. לגבי איטומין לא ממליץ מנסיון איתו הוא מתיש ומחליש . אם כבר ללכת על משהו שעוד יכול לחזק את השפעת הלוסטרל שזה חצי כדור בונסרין. הוא גם נותן לך רצון לאכול ולאכול. לפני השינה כמובן . ביעוץ מהרופא שלך. אני לא רופא אבל אני צברתי ניסיון כי גמני סובל מדיכאון רפואה שלימה ! -
תשובה
ר.צ. 11/11/2014 | 01:32שלום, אם המצב נסבל, ניתן להמתין עוד שלושה שבועות עד שהכדור משפיע. לאחר מכן, משלבים תרופות ולרוב הבעיה נפתרת. למשל: תוספת כדורים כמו וולבוטרין או אדרונקס, שניהם מסייעים ללוסטרל להיכנס לפעולה. כמובן ניתן להתחיל לשלב כבר עכשיו, בהתייעצות עם הרופא/ה שלך, זה עשוי לזרז את ההחלמה. -
מצב בלתי נסבל
מפוחדת 11/11/2014 | 19:07הסבל הזה לא ייתכן.. הרופאה אמרה שאני 3 שבועות על לוסטרל 200 ושניתן לזה עוד שבוע ואם המצב לא ישתפר נעבור לויאפקס.. אני מפחדת להפסיק את הלוסטרל מוקדם מידי ומצד שני אני מפחדת שאני סתם סובלת והלוסטרל בכלל לא יעזור ואני מחכה לחינם.. כל יום הוא סבל.. היא נתנה לי בנוסף מירו במקום ואבן כדי להרגיע את הדופק המהיר ולגרום לתיאבון כי אני עם בחילות ולא מסוגלת לאכול.. -
לחיים
גם ככה תרופות פסיכיאטריות גורמות להאטה של בלוטת התריס 11/11/2014 | 21:26למה שמישהו ירצה לאכול ולאכול? -
זקוקה למענה
מפוחדת 12/11/2014 | 15:20אני מותשת.. אשמח לתגובה מהרופאה -
לדר קרני
מפוחדת 12/11/2014 | 17:04מאוד אודה לך על מענה -
למה מדלגים עלי?????
מפוחדת 12/11/2014 | 18:06אני מחכה למענה בבקשה -
גםנאני מחכה.....
אז??????? 12/11/2014 | 18:55כולם מחכים בסבלנות.... ולא מקפיצים הודעות כח לרוב היא עונה מהסוף להתחלה או לחילופין מה שנראה לה ממש חשוב לשיקולה היא הרופאה והיא הקובעת חי עש הודעות מה3 לחודש ונענו כאן הודעות הרבה אחרי גם אני כבר רוצה תשובה אבל חא הרופאה הפרטית שלי אולי בקרוב -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:38למפוחדת שלום, בדרך כלל התגובה ללוסטרל היא איטית אך היא מגיעה בסוף. לוקח לדיכאון כ4-6 שבועות עד שיש תגובה ולחרדות כ6-8 שבועות. מכאן שבהחלט יש ללוסטרל סיכוי להשפיע. לא הייתי קופצת ישר לאפקסור. לדעתי אין טעם באשפוז אם יש מסגרת תומכת ואם ניתן לסמוך על החולה שלא יזיק לעצמו. ייתכן שלוריבן יכול היה לעזור לך. במידה ולוריבן אינו עוזר אז בהחלט יש מקום לנסות רבע כדור אטומין כפי שכתבה לך מיכל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:40לאז??? שלום, כבר מזמן עניתי לשאלות שנכתבו ב3 לחודש, קשה לי להאמין אך ייתכן שדילגתי על שאלתך. במידה וטרם נענית אנא הקפיצי לי את השאלה\פנייה. בברכה, דר' קרני רובין -
מבולבלת כבר
מפוחדת 22/11/2014 | 16:48כבר עברו 5 שבועות מאז שאני על לוסטרל 200 ובנוסף בשבוע האחרון רבע כדור מירו... בשבוע עם המירו חזרתי לאכול ולישון רצוף בלילה.. וחזרתי לתפקד ולעשות מטלות בבית.. עדיין אין לי מצב רוח והמחשבות והחרדות לא עוזבות לרגע.. לא מצליחה להינות מכלום.. השאלה היא אם השינוי קשור ללוסטרל או שהוא בעצם רק מהמירו שגרם לי לאכול ואז בגלל שאכלתי אז היה לי יותר כח לתפקד? אני לא יודעת אם להמשיך עם הלוסטרל או לא.. הרופאה המליצה להעלות את המירו לחצי כדור כי כנראה שהוא עוזר.. אבל בעצם השינוי יכל לנבוע מהלוסטרל לא? או שהשינוי מהמירו ואני סתם לוקחת 200 מג לוסטרל??? אמנם אני לא בוכה הרבה כמו שבכיתי אבל אני חסרת שמחה וחשק.. אני מרגישה שיש בי המון דמעות אבל משהו עוצר אותם.. -
השינוי הוא מהמירו
זהבית 23/11/2014 | 01:56המירו הוא כדור הפלא. הוא זה שעוזר לך לישון, לאכול, לתפקד ולבכות פחות. רבע מירו עושה יותר מ-200 מ"ג לוסטרל במקרה שלך ומ-300 מ"ג פבוקסיל במקרה שלי. גם הרופא שלי המליץ לי להעלות לחצי כדור מירו אבל אני מפחדת מהשמנה. אולם זה לא במקום הלוסטרל אצלך והפבוקסיל אצלי. זה כאוגמנטציה לטיפול. את צריכה לתת עוד זמן. -
אשמח למענה גם מהרופאה ור.צ. שעוזר בפורום
מפוחדת 23/11/2014 | 18:10אם אין שום שיפור בדיכאון ובחרדות בשבוע האחרון בכלל זה אומר שהלוסטרל לא עושה כלום? או לא עושה מספיק? אני לא מצליחה להנות מכלום והמחשבות לא עוזבות אותי כל היום... כבר לא בוכה הרבה אבל מלאה בעצב ובהלקאה עצמית.. החרדות על מה כולם מסביב חושבים ומדברים... הרופאה שלי אמרה שבמידה והשבוע לא יהיה כבר שיפור אז זה מספיק ללוסטרל כי זה יהיה כבר כמעט 6 שבועות ואני עוד במצב לא טוב.. היא אמרה שנעבור לויאפקס.. השאלה היא איזה כדור הכי טוב לדיכאון שנובע מחרדות? הויאפקס או הסימבלטה או משהו אחר?? עייפה ממחשבות... -
שלום,
ר.צ. 23/11/2014 | 21:41לפי מה שתיארת, יש מקום לעלות לחצי כדור מירו כפי שממליצה הרופאה וללא פחד.. בהצלחה! -
לדר קרני
מפוחדת 24/11/2014 | 19:03אשמח לקבל את תגובתך -
לדר קרני
מפוחדת 24/11/2014 | 19:19אשמח לתשובה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/11/2014 | 21:49למפוחדת שלום, זה נשמע כאלו הלוסטרל התחיל לעבוד. זה גם בערך הזמן שבוא מתחילים לראות אפקט של תרופה זו. ייתכן שהמירו גרם לפתיחת התאבון ועצם האכילה גם שיפרה את מצבך אך ניראה לי כי עוד שבוע מצבך ישתפר עוד ולא הייתי משנה בנתיים דבר. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/11/2014 | 21:52למפוחדת שלום, העובדה שהפסקת לבכות ושיש ניצוצות של שיפור מדברת על כך שכדאי לחכות ושהלוסטרל יעשה את עבודתו תוך עוד שבוע שבועיים. לוסטרל הוא כדור שעובד לאט אבל הוא כדור מצויין. הייתי מחכה ולא מחליפה לויאפקס. במידה ובעוד שבועיים לא יחול שיפור הייתי עוברת לסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין -
המון תודה על העזרה
מפוחדת 24/11/2014 | 22:19אני אתן עוד זמן ללוסטרל.. תודה על תשובתך.. -
לדר קרני
מפוחדת 28/11/2014 | 16:15אני עדיין לוקחת לוסטרל 200.. כבר 6 שבועות... יש שיפור בדיכאון אבל עדיין מלאת מחשבות וחרדות... בנוסף.. אני מקבלת חצי כדור מירו ביום. לראשונה בחיי קיבלתי התקף של פירכוס ואיבדתי את ההכרה.. הבדיקות שעשו לי לא מראות שום דבר חריג.. הועלתה האפשרות שמדובר בפירכוס כתוצאה מתרופות.. האם המירו יכול לגרום לכך? או ההפסקה עם קלונקס וואבן? כי הם כבר לא השפיעו אז עברתי למירו... יש לי דופק מהיר, מעין טיקים בגוף וטשטוש בראיה.... הגוף שלי בבלאגן.. אשמח להכוונה -
זקוקה למענה
מפוחדת 05/12/2014 | 16:51אני מפוחדת כל כך בגלל הפרכוס.. כרגע עם לוסטרל 200 וחצי כדור ואבן ביום להרגעה כי אני מתעוררת עם דופק מהיר ומזיעה.. יש לי המון תופעות ואני לא יודעת אם הם מהתרופות או מהחרדה?? אולי הלוסטרל לא מתאים לי? הרופאים חשדו במירו כגורם לפירכוס.. הגיוני? יש לי בדיקת eeg בגלל הפרכוס.. בנוסף סובלת בתקופה האחרונה מרעד בידיים, קפיצות לא רצוניות של השרירים, טשטוש ראייה וריצוד של העיניים, בלבול וירידה בזיכרון ותחושה של מחנק בגרון.. מה לעשות???? -
בבקשה עזרתך
מפוחדת 09/12/2014 | 19:31מחכה למענה -
מחכה מ 28/11
מפוחדת 11/12/2014 | 18:26בבקשה עזרתך -
מחכה עדיין למענה
מפוחדת 20/12/2014 | 22:26משום מה עדיין לא קיבלתי מענה -
יש סיכוי לקבל מענה?????
מפוחדת 29/12/2014 | 21:49בזמן מצוקה זקוקים לעזרה ומשום מה אין מענה...
-
-
ויפאקס XR
עלמה 28/12/2014 | 00:35שלום ד״ר רובין, התחלתי מנטילת ויפאקס במינון של 37.5 מ״ג אחרי החלפה מלוסטרל שלא הועיל להפרעת דיכאון כרוני וחרדה בשילוב אגורפוביה. בהדרגה עליתי למינון של 75 מ״ג ולפני כחודש למינון של 150 מ״ג. כתבתי לך כאן בעבר ואני כותבת שוב מכיוון שאני מרגישה החמרה בדיכאון. אציין רק שבמינון 75 הרגשתי סבבה ממש, אקטיבית, פרודוקטיבית ודי מאוזנת. חשבתי שבמינון גבוה יותר ארגיש אפילו יותר נפלא ואולי גם אאפשר לעצמי לצאת יותר מהבית. בכל מקרה, אני על מינון של 150 מ״ג כבר 5 שבועות, אין שיפור, אלא החמרה. הדיכאון שלי כובש שיאים חדשים, אני עייפה ברמות פסיכיות, מסוגלת לישון 24 שעות ביממה. מרגישה כאילו מישהו חיבר משקולות לרגליים שלי והכל מרגיש כ״כ כבד. אני לא חיונית, לא אקטיבית, לא פרודוקטיבית, בעיקר תשושה, לא מרוכזת, חסרת סבלנות ומשתרכת מאחורי עצמי. יש סיכוי שהעלאה של מינון התקופה הספציפית הזו יכול להחמיר את המצב לתקופה וצפוי שיפור אח״כ?פתח בחלון חדש-
תשובה
ר.צ. 28/12/2014 | 23:59שלום, נראה שאת לא מטופלת בידי רופא מומחה מאחר ולא 'נתקעים' על 150 מ"ג ויאפקס לחודש ימים. זה מינון ביניים בשלב זה של הטיפול, ואין זה מפליא שמצבך מחמיר. את אמורה להגיע ל-225 מ"ג לפחות, וסביר ביותר שלאחר שבועיים על 225 יש להעלות ל-300 מ"ג. המלצה שלי: לחלק את המנה היומית לשתיים עם הפרש של 8 שעות. לילה טוב. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 21:48לעלמה שלום, בהמשך לתשובתו של ר.צ. שעם מרביתה אני מסכימה- אין ספק שחבל לשבת על 150 מ"ג במשך חמישה שבועות והייתי עולה ל225 מ"ג ואם זה לא עוזר, תוך שבוע ל300 מ"ג. לגרסתי ניתן לקחת את כל המנה בפעם אחת. מאחר ויש לך גם התקפי חרדה ואגורפוביה אינני בטוחה שזו התרופה המומלצת. הניסיון שלי הוא טוב יותר עם SSRI'S ועם סימבלטה בשילוב עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פעילות אירובית מגבירה חרדה
אני 06/12/2014 | 17:28אחרי פעילות אירובית עצימה כגון ריצה אני מרגיש לא טוב אחרי זה התגברות של הדכאון או החרדה לא יודע(לא התקף חרדה כמו דפיקות לב או משו) פשוט שההרגשה נהיית לא טובה אומרים שספורט אמור לשפר את ההרגשה לפי התיאוריה שלי זה אמור להיות נכון למי שסובל מדכאון ולא חרדה כי ספורט זה דבר מעורר אני צודק?פתח בחלון חדש-
תגובה
דנה 07/12/2014 | 01:33היי אני אומנם לא רופאה אבל יכול מאוד להיות שאתה מאמץ את הגוף קצת יותר מידי, מה גם שארוחות מסודרות לפני ואחרי הריצה חשובות לאנרגיית הגוף. תנסה לשנות ותראה אם זה עוזר לך להרגיש טוב יותר, כי באמת ספורט במידה נכונה גורם לתחושה טובה! ועוד דבר שבטוח יעזור אחרי ספורט מקלחת חמההה עם מלא סבון וריחות מפנקים! מבטיחה לך אתה יוצא מחוייך :) -
ניסיתי גם ריצות מתונות
אני 07/12/2014 | 23:40זה גם מגביר חרדה כנראה בגלל שזה מעורר וגורם להפרשה של אדרנליו ונוראדרנלין שאולי יכולים לעזור לדכאון אבל לחרדה כנראה שלא -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/12/2014 | 13:23לאני שלום, התקפי חרדה גורמים לסידרה של תופעות גופניות. התופעות הן תולדה של הפרשת אדרנלין. תגובה זו מופיעה בכל סטרס גם בפחד גם בכעס גם בשמחה יתרה (מסיבת הפתעה) וגם לאחר מאמץ פיזי. אנשים שפיתחו התקפי חרדה (שלדעתי מרביתם הם התקפי כעס), המוח שלהם מפרש את התופעות הגופניות האלה כהתקף חרדה במקום כתגובה נורמלית למאמץ פיזי. תנסה לומר לעצמך שהתגובות הגופניות האלה הן נומליות ותוצאה של המאמץ הפיזי. דבריה של דנה שחשוב לאכול לפני ובמיוחד אחרי המאמץ הפיזי הם נכונים. בברכה, דר' קרני רובין -
לא התקף חרדה
אני 20/12/2014 | 23:40אני פשוט מרגיש יותר רע אחרי ספורט במקום להרגיש טוב לא יודע אם זה חרדה או דכאון הגיוני שזה חרדה כי ספורט מאוד מעורר -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 20:37לאני שלום, המוח מתרגם אצלך את הסימפטומים הגופניים הנוצרים לאחר מאמץ פיזי כשווים לחרדה למרות שאלה סימפטומים נורמלים למאמץ פיזי. בברכה, דר' קרני רובין -
אנשים אומרים שהם מרגישים טוב אחרי ספורט
אני 29/12/2014 | 19:48אני מרגיש רע אחרי ספורט ולא מבין למה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 21:35לאני שלום, בפחד וחרדה, בכעס, בשמחה קיצונית ובמאמץ פיזי אנו מפרישים אדרנלין לדם שגורם לאותם סימפטומים גופניים. (זה שייך למנגנון הבריחה או ההתקפה). פעם שהתחלנו לפרש את הסימפטומים הגופניים האלה כחרדה, אז גם מאמץ פיזי שגורם לאותם סימפטומים יגרום לחרדה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם השינוי בקשרים נשארו לזמן ארוך או נעלמו לאחר זמן קצר?
אמיר 27/12/2014 | 12:32יתכן שהשינוי בקישוריות לא משמעותי ונעלם מייד ?פתח בחלון חדש-
?????
????? 27/12/2014 | 17:30??? -
?????
????? 27/12/2014 | 17:31??? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 21:13לאמיר שלום, אני לא מבינה על איזה שינויים בקשרים\קשריות אתה מדבר. אנא הסבר ואשתדל לענות לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
וולבטרין לדיכאון
נמרוד 26/12/2014 | 14:06שלום לדר' רובין אני בן 29. לפני כחודש וחצי התחלתי ביעוץ עם הפסיכיאטר שלי בטיפול בוולבוטרין XR 150 מ"ג כנגד דיכאון שאני סובל ממנו בשנים האחרונות שבעיקר תסמיניו הם ירידת אנרגיה ומוטיבציה, עייפות רבה, מצב רוח ירוד, הפרעת שינה וכ"ו. בחודש הראשון חל שיפור טוב אך עדיין התנודות זזות פעם פה ופעם שם. ידוע לי שנדרש לפחות 3 חודשים מלאים עד להשפעה מלאה מהתרופה. בנוסף נוטל 30 מ"ג ציפרלקס ל-OCD והמצב יציב. איני מעונין להחליף את הטיפול בציפרלקס כפי שאת ממליצה שכן אינני מחליף סוס מנצח. השאלות שעולות אצלי וההתלבטויות הן 1. מהו משך זמן מחצית החיים שלה? 2. האם היא יעילה כטיפול יחידני למצב דיכאון שממנו אני סובל? 3. מה השוני בהבדל של שחרור ממושך בין XR ל-SR? 4. והאם קיימת תרופה נוספת שעובדת על נוראדרנלין-דופמין (NDRI) למצבי דכאון ולא להפרעת נפשית אחרת, מלבד וולבטרין? 5. במידה ואצטרך לעלות ל-300 מ"ג האם יש בכך סיכון יחד עם ציפרלקס במינון מוגבר. (החשש שלי הוא רק בנושא תופעת לוואי של פרכוסים, אין לי עבר ידוע של פרכוסים). 6. האם ניתן לשלב גם טיפול בטרזודיל במינון נמוך 50-25 מ''ג להפרעות שינה (יש לי נסיון טוב איתה והיא עזרה לי בכך טרם הטיפול בוולבוטרין). תודה מראש!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 21:11לנמרוד שלום, 1.קשה לענות על זמן מחצית החיים של הוולבוטרין (הזייבאן bupropion hydrochloride), שעובר מטבוליזם לשלושה מטבוליטים והם בתורם עוברים מטבוליזם נוסף. הוולבוטרין עצמו (הזייבאן bupropion hydrochloride) הוא בעל זמן מחצית חיים של 12-30 שעות וכל אחד מהמטבוליטים הוא בעל זמן מחצית חיים של 15-25, 23-43 ו 24-50 שעות. מכאן שקשה לענות מהו זמן מחצית החיים של הוולבוטרין. 2. יש הטוענים שהוא טוב כטיפול יחידני. הניסיון האישי שלי אינו מעודד בכיוון זה. 3. הוולבוטרין SR יש לתת אותו פעמיים ביום. הXR ניתן פעם ביום. השחרור המושהה מהסוג של הSR הינו הסוג הישן שעובד פחות שעות מהשחרור המושהה בצורת הXR. 4. בשלב זה למיטב הבנתי אין. 5. עד 300 מ"ג של וולבוטרין הסיכון הוא פחות מ2%. 6. אין מניעה לקחת טרזודון עם וולבוטרין אך יש אזהרה מפורשת לא לקחת טרזודון עם ציפרלקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עצירות
מיה 07/11/2014 | 15:20שלום ד"ר, בימים האחרונים אני עולה במשקל עקב עצירות וכדורים פסיכיאטרים. העלייה במשקל תלולה. שאלתי היא: האם כל המשקל הזה ירד ברגע שאכנס לשירותים או שחלק מהמשקל יישאר? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 16:52למיה שלום, תלוי במה שאת אוכלת.על כמה עליה במשקל מדובר? בברכה, דר' קרני רובין -
תודה על התשובה דוקטור
מיה 22/11/2014 | 01:23אמרת שזה תלוי במה שאני אוכלת. מה אני צריכה לאכול? אולי השאלה שלי לא במקום מאחר ואת פסיכיאטרית ולא דיאטנית אבל אשמח אם תכתבי לי תפריט. סליחה אם זה מטריד אותך. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/11/2014 | 19:52למיה שלום, בעיקרון צריך לשתות הרבה מים, לאכול אוכל עתיר חלבונים ורק פחממות עם ערך גליקמי נמוך כמו למשל בתפוחי עץ. בברכה, דר' קרני רובין -
שלום ותודה
מיה 11/12/2014 | 19:17אני לא אוכלת מזונות מן החי. אני צריכה לשמור על הכולסטרול שלי. מה את מציעה לי לעשות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/12/2014 | 20:18למיה שלום, הכולסטרול בדם הוא דבר תורשתי. כאשר יש כולסטרול גבוה ניתן להורידו ב20% ע"י דיאטה אבל 80% לא יגיב. דגים, בשר עוף, חלב ודברי חלב עם אחוז שומן נמוך וודאי שלא ייגרמו לעליית הכולסטרול. אכילתם ללא פחמימות וודאי שתגרום לירידה במשקל. בברכה, דר' קרני רובין -
עם כל הכבוד, אני חולק על דעתך
לגבי דיאטת החלבון 17/12/2014 | 20:42למזון שאנו צורכים יש הרבה יותר מ-20% השפעה על הכולסטרול. הגישה של "אין מה לעשות, כולסטרול בדם הוא תורשתי" היא גישה שאוחזים בה בעיקר רופאים, ולרופאים יש אינטרס גדול-חברות התרופות. המטרה היא לא להגיע בכלל לכולסטרול גבוה שיש להורידו, וזאת ניתן להשיג באמצעות הימנעות ממזונות מן החי המכילים שומן רווי (ואנטיביוטיקה וכספית וכולי וכולי). בדיקות דם לא משקרות. לאוכלי פירות וירקות בדיקות הדם יוצאות מצוינות והוויטמינים והמינרלים מסופקים. הימנעות מפחמימות היא גישה לא מציאותית ושגויה לחלוטין. כל תא בגוף שלנו פועל על גלוקוז. למנוע מהמוח את הגלוקוז שהוא צריך תגרום רק לתסכול בדיאטה ולהתקפי זלילה. -
הגוף צריך גם פחמימות
אני 18/12/2014 | 18:51זה נכון אסור למנוע את זה ממנו -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 22:30לאני שלום, יש פחמימות עם ערך גליקמי גבוה אשר גורמות לעלייה מהירה של האינסולין וירידה של הגלוקוז ומכאן מייד לרעב. עדיף להימנע מהן כשרוצים לרדת במשקל. לעומת זאת, פחמימות עם ערך גליקמי נמוך, כמו: תפוחי עץ הן בהחלט חלק בדיאטה. גם בדיאטת חלבונים. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני
לגבי דיאטת החלבון 26/12/2014 | 20:04אשמח להתייחסותך גם לתגובתי. -
האם את בעד דיאטת אטקינס?
מוזר 28/12/2014 | 13:35יש בה סכנות בריאותיות רבות, כגון אי-ספיקת כליות, אבנים בכיס המרה ומחלות לב, ובמקרים קיצוניים מוות. ואם בדיכאון עסקינן, הדיאטה מסכנת גם את מערכת העצבים. הפחמימות מעלות את רמת הסרוטונין בדם. לסרוטונין קשר חזק למצב-הרוח. היעדר הפחמימות בדיאטה פוגע במצב רוחם של האנשים שהשתמשו בה, והיו אנשים שנכנסו לדיכאון והתקשו לתפקד בגלל הדיאטה. הדיאטה נפסלה על ידי גופי בריאות רציניים כמו האגודה הרפואית האמריקאית וארגון הבריאות העולמי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 21:09למוזר שלום, עניתי לך שאני בעד שילוב של פחמימות עם ערך גליקמי נמוך ונגד פחמימות עם ערך גליקמי גבוה. בנוסף, אני בעד אוכל עתיר חלבונים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מירו ועצבנות
שרון 18/12/2014 | 20:52שלום, האם עצבנות היא אחת מתופעות הלוואי של מירו? האם זה רק בתחילת טיפול ועובר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 22:39לשרון שלום, המירו יכולה להיות יעילה כתרופה נוגדת חרדה. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר
שרון 25/12/2014 | 23:14מה הקשר בין מה ששאלתי לבין התשובה שקיבלתי? שאלתי אם התרופה גורמת לעצבנות ואם זאת רק תופעת לוואי התחלתית. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 21:05לשרון שלום, המירו למיטב ידיעתי אינה גורמת לעצבנות. ההפך הוא הנכון. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד