פורום פסיכיאטריה - עמוד 962
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אני מוקפת בזבלים
מה עושים? 21/12/2014 | 15:48מה עושים כשכל המשפחה שלך מתנכלת לך, מחפשת אותך, מתאגדת נגדך, מפריעה לך לישון, מרעישה כל היום כשאני בחרדה וכל אפיזודה דיכאונית שהייתה לי בחיים הייתה בגללם?פתח בחלון חדש-
התרחקות
ר.צ. 21/12/2014 | 19:39שלום לא פורטו נתונים, אך מניסיון מומלץ לעבור למגורים נפרדים. אז גם ניתן לפתח מערכת יחסים תקינה עם המשפחה. האפיזודות אינן רק בגלל המשפחה, אם כי יש תרומה למערכת יחסים משפחתית לא טובה. -
אין לי אפשרות כזאת לצערי
מה עושים? 21/12/2014 | 20:04אני נכה ואין לי אפשרות לפרנס את עצמי. -
יעוץ מקצועי
ר.צ. 22/12/2014 | 00:20כדאי לבדוק אפשרות לקבל יעוץ פסיכולוגי דרך קופ"ח או/ו עובד סוציאלי דרך לשכת הרווחה. -
הם לא יעשו כלום בשבילי
מה עושים? 22/12/2014 | 11:25הם לא יטריחו את עצמם להגיע לפסיכולוג או לעובד סוציאלי בשבילי. הם מרגישים שה-OCD זאת בעיה שלי. אימא שלי אפילו עושה לי דווקא, מזיזה לי דברים וזה משגע לי את המוח בגלל ה-OCD, כיבתה לי את האור כשהיו לי הזיות מכדור שינה, קראה לי שמנה, חזירה, אוכלת בשביל שלושה אנשים כשהשמנתי מכדורים פסיכיאטרים. אחיותיי צועקות עליי כשאני במקלחת יותר מדי זמן ועוד. הם אמרו לי לא פעם "אנחנו לא נשנה כלום בגללך". הם עושים פה מסיבות ומזמינים עשרות אנשים שצועקים ואני בחדר בחרדה. הם היו הטריגר לכל האפיזודיות הדיכאוניות שלי, אבל בעיניהם הדיכאון וה-OCD הן בעיות שלי. -
הם לא צריכים לעשות בשבילך
את צריכה 22/12/2014 | 14:27,,,... -
התפיסה המוטעית
... 22/12/2014 | 15:15שמשפחה לא צריכה לתמוך בבן משפחה חולה. -
כל אחד חי עם מה שיש לו
הייתי מאושפזת 3 חודשים ואף אחד 22/12/2014 | 15:36מבין משפחתי בא לבקר אותי ההפך העיפו אותי להוסטל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 22:12למה עושים שלום, בהמשך לדבריו של ר.צ. אין ספק שיש מקום לערב את רשויות הרווחה. כפי שכתבת לנו דרך המחשב את יכולה גם לפנות לרשויות הרווחה באותה דרך. בנוסף, אני מבינה שאת מקבלת טיפול תרופתי ממישהו וניתן גם לפנות דרכו למציאת פתרונות. ללא פרטים נוספים קשה לייעץ מעבר לכך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
wellbutrin 150
נמרוד 21/12/2014 | 13:45שלום לדר' רובין בן 29. לפני כחודש וחצי התחלתי ביעוץ עם הפסיכיאטר שלי בטיפול בוולבוטרין 150 XR מ"ג כנגד דיכאון שאני סובל ממנו בשנים האחרונות שבעיקר תסמיניו הם ירידת אנרגיה ומוטיבציה, עייפות רבה, מצב רוח ירוד, הפרעת שינה וכ"ו. בחודש הראשון חל שיפור טוב אך עדיין התנודות זזות פעם פה ופעם שם. ידוע לי שנדרש לפחות 3 חודשים מלאים עד להשפעה מלאה מהתרופה. בנוסף נוטל 30 מ"ג ציפרלקס ל-OCD והמצב יציב. איני מעונין להחליף את הטיפול בציפרלקס כפי שאת ממליצה שכן אינני מחליף סוס מנצח. השאלות שעולות אצלי וההתלבטויות הן 1. מהו משך זמן מחצית החיים שלה? 2. האם היא יעילה כטיפול יחידני למצב דיכאון שממנו אני סובל? 3. מה השוני בהבדל של שחרור ממושך בין XR ל-SR? 4. והאם קיימת תרופה נוספת שעובדת על נוראדרנלין-דופמין (NDRI) למצבי דכאון ולא להפרעת נפשית אחרת, מלבד וולבטרין? 5. במידה ואצטרך לעלות ל-300 מ"ג האם יש בכך סיכון יחד עם ציפרלקס במינון מוגבר. (החשש שלי הוא רק בנושא תופעת לוואי של פרכוסים, אין לי עבר ידוע של פרכוסים). 6. האם ניתן לשלב גם טיפול בטרזודיל במינון נמוך 50-25 מ''ג להפרעות שינה (יש לי נסיון טוב איתה והיא עזרה לי בכך טרם הטיפול בוולבוטרין). בתודה מראש!פתח בחלון חדש-
אם יש תגובה לתרופה
אני 24/12/2014 | 17:37לאחר כחודש והוא חלקי בלבד אפשר לחכו עוד כשבועיים לראות אם התגובה הטובה לא מתגברת ואם לא יש להעלות ל 300 מיליגרם כמובן יש לשקול נושא של תופעות לוואי אם ב 150 אין תופעות לוואי מיוחדות שמציקות לך אפשר להעלות את המינון כמו כן וולבוטרין היא תרופה מעוררת יחסית(דופאמין-נוראדרנלין) יש זייבן שאני חושב שזה אותו חומר פעיל יש אדרונקס שהיא פועלת רק על נוראדרנלין -
כמן כן יש גם ריטלין
אני 24/12/2014 | 17:48סם מעורר שאני די בטוח שהוא פועל על דופאמין נוראדרנלין(מהניסיון שלי נותר הרגשה מעולה לכמה שעות ואז מגיע ה דאון) אך פעולתו היא לכמה שעות והוא עלול להחמיר את המצב לאחר מכן בחלק מהמקרים ולגרום לבעיות שינה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 22:05לנמרוד שלום, 1.קשה לענות על זמן מחצית החיים של הוולבוטרין (הזייבאן bupropion hydrochloride), שעובר מטבוליזם לשלושה מטבוליטים והם בתורם עוברים מטבוליזם נוסף. הוולבוטרין עצמו (הזייבאן bupropion hydrochloride) הוא בעל זמן מחצית חיים של 12-30 שעות וכל אחד מהמטבוליטים הוא בעל זמן מחצית חיים של 15-25, 23-43 ו 24-50 שעות. מכאן שקשה לענות מהו זמן מחצית החיים של הוולבוטרין. 2. יש הטוענים שהוא טוב כטיפול יחידני. הניסיון האישי שלי אינו מעודד בכיוון זה. 3. הוולבוטרין SR יש לתת אותו פעמיים ביום. הXR ניתן פעם ביום. השחרור המושהה מהסוג של הSR הינו הסוג הישן שעובד פחות שעות מהשחרור המושהה בצורת הXR. 4. בשלב זה למיטב הבנתי אין. 5. עד 300 מ"ג של וולבוטרין הסיכון הוא פחות מ2%. 6. אין מניעה לקחת טרזודון עם וולבוטרין אך יש אזהרה מפורשת לא לקחת טרזודון עם ציפרלקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפרעות שינה קטלנית מזה 4 שנים !!!
אור 21/12/2014 | 13:30שלום ד"ר קרני רובין אני דיברתי איתך והייתי בקשר עמך לפני כ חצי שינה . בקצרה, במהלך 4 שנים האחרונות פשוט עם הזמן הפסקתי לישון ללא שום קשר נפשי שנאי יודע עליו פשוט עם הזמן הפסקתי לישון זה התבטא בהתחלה בקושי בהירדמות לאחר מכן יקיצות ולאחר מכן התחלתי פשוט לחטוף חלומות בהקיץ בלבד , הזיות ,שיתוקי שינה שכל מצב זה הביא גם לבעיה בכבד . כעקרון מצבי קשה מאוד כיום אני מידי פעם מפרכס אני ישן כ 20 דק' בלילה שזה רק הזיות וחלומות בהקיץ. עשיתי את כל הטיפולים האפשריים - פסיכיאטרים,CBT,פסיכולוגים,פרופסורים לשינה בינהם פילר , ד"ר בן משה , אין ספור כדורים שפשוט לא משפיעים ואם כבר הם משפיעים זה רק טווח של יום יומיים וזהו וגם אז הם לא משפיעים כמו בן אדם רגיל . לקחתי את הכדורים הכי חזקים שיש. עד שהרופאים אמרו לי להפסיק עם כל הכדורים כי אם זה לא משמיע סימן שיש בעיה והבעית שינה היא סיפטום . כמובן שהייתי במעבדות שינה ואכן ראו שאני לא ישן כלל ! לפני שבוע קיבלתי מחכתב שהרפואה לא יודעת מה לעשות איתי ומעבירים אותי בעיקר למחקרים וכו' אבל בנתיים מצבי הולך ומחמיר !!!!! הובחנתי ע"י 5 פסיכיאטרים ואין לי שום בעיה נפשית . רק בעית שינה שהולכת ומדרדרת עם הזמן !! ואין לי מושג מה לעשות אני כלל לא מתפקד . חיי נהרסו . זה בקצרה ועל קצה המזלג .פתח בחלון חדש-
אם עוד לא ניסית
אלכס 21/12/2014 | 16:49אז תנסה תרופה בשם סאפריס. Saphris -
תשובה
שיר 24/12/2014 | 03:17טיפול רגשי אצל מטפלת מספיק טובה (!) שתדע לזהות ולהעלות מתוכך חסימות רגשיות שכנראה גורמות לקושי המשמשעותי הזה שנוצר בשינה. הגוף לא מדבר סתם, והוא לא משקר. אני מאמינה שכל קושי פזיולוגי מקורו בקושי רגשי מסויים שמצריך עבודה. ניסית את כל התרופות, הגיע הזמן לפנות לרפואה הוליסטית (בדגש על ההוליסטי ולא רק על רפואה משלימה.) בהצלחה. בן כמה אתה? -
איזה כדורים ניסית?
אני 24/12/2014 | 17:50האם את סובלת מבעיות נפשיות במקביל כמו דכאון או חרדה או ocd? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 21:31לאור שלום, אני יודעת שזו אחת הבעיות הקשות ביותר שקיימות. עד כמה שישמע לך משונה הייתי בראש ובראשונה ממליצה לנסות טיפול בדיקור סיני, על ידי מומחה בנושא. בנוסף הייתי נוטלת צירקדין כטיפול ממושך. ככלל שינה זה הרגל ואין לי ספק שזה התחיל מכך שנכנסת לסחרור שמא לא תרדם והנבואה הגשימה את עצמה. מסיבה זו הפתרון ניראה לי שצריך להיות בסוג של הטיפולים העובדים על הקוגניציה או אולי לנסות טיפול בEMI או EMDR למרות ששני הטיפולים האחרונים למיטב ידעתי לא כוונו למצבים אלה אך יתכן שבאמצעותם אפשר לשבור מעגלים במוח שגורמים לבעיה. צר לי שאין לי עצות מעבר לכך. אם ברצונך באפשרותך לפנות אלי ישירות. בתקווה שימצא הפיתרון ובברכה, דר' קרני רובין
-
-
פרנויה
ע 21/12/2014 | 08:25שלום רב, אימי בת 71, לפני כ-3/4 שנים הייתה מספרת שרואה בחורה שנכנסת לרכב של אבי מחלון קטן ואז אמרתי לה איך מחלון קטן ראית כל זה והיא אמרה פעם הבאה אני יוכיח לך. במהלך הזמן היא מידי פעם סיפרה סיפורים דומים כמו שהבחורה הייתה בבית, וגם אמרנו לה אז למה לא תפסת ותמיד אמרה בפעם הבאה.... לפני שנה היה לה התקף עצבים ובכי והיא הזעיקה את כל האחים... לקחנו אותה לפסיכיאטר באותו יום, הוא נתן לה כדורים והיינו בעוד 2 פגישות, את הכדורים היא שיקרה ולא לקחה ולפסיכיאטר לא רצתה ללכת כי אחותה אמרה לה שזה למשוגעים... הרופא אמר שלאמא יש פרנויה והתחלה של דמנציה שזו רק הבחנה ראשונית וצריך עוד פגישות. השנה הזו הייתה קשה היא שמה כל הזמן סימנים ועוקבת אחרי אבי, גוזרת ניירות ושמה על הדלת ועוד הרבה סימנים.. (שמנו לה מצלמה באישורו של אבי, דבר שלא עוזר לשקט שלה, אבי עבר בדיקת פוליגרף שגם לה לא האמינה) ועכשיו שעברה שנה המצב יותר גרוע אז אבי גר משבוע שעבר אצל אחי ואימי החליטה שאנחנו האחים לא בסדר ורוצים לשגע אותה, היא מסלקת אותנו ומנתקת לנו את הטלפונים. המצב הרגשי שלה לא טוב כי היא בוכה המון... אנו לא יודעים מה לעשות, האחות שלה לא משתפת איתנו פעולה. השאלה מה לעשות? אנו אובדי עצות וקשה לנו לא יודעים למי לפנות? (יש לציין שבעבר כשהתחתנו כן הייתה בגידה וכאילו הכל חוזר לה עכשיו) תודה רבה על תשובתךפתח בחלון חדש-
פרנויה- אשמח לתשובת הרופאה
ע 25/12/2014 | 09:15אשמח לתשובה מהרופאה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 21:02לע' שלום, הלוצינציות ראייה (כשרואים דברים שלא קיימים) הן בדרך כלל מעידות על בעיה אורגנית. במקרים אלה בגיל כזה בהחלט יש מקום לעשות CT וMRI של המוח. מסיבה זו וגם בגלל החשדנות שלה הייתי מנסה להביא אותה לנרולוג שעוסק בהפרעות בגיל הזה, וזאת בכדי לשלול בעיה שאיננה פסיכיאטרית ובמידת הצורך להכניס את התרופות בדלת האחורית. יש מרפאות שמתמחות בנושא זה הן וחלק מבתי החולים והן מרפאות שקשורות עם קופות החולים כמו מרפאת מרחב. לדעתי בשלב זה זהו הפתרון האפשרי. קרוב לוודאי שבשלב מאוחר יותר יהיה מקום להוציא אפוטרופסות עליה בכדי שניתן יהיה להביאה לטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לד״ר קרני (לת)
בורדרליין 28/12/2014 | 20:22כבר לא יודעת אם התרופות חשובות אבל אציין בכל זאת פרוזק 60 המינון עלה ל60 בימים האחרונים אסיול 20 ללא תגובה איטומין 20 מאז הלידה האחרונה המצב החריפ הרגשתי בימים האחרונים שיש טיפה עליה ובום שוב נפלתי אני במצב לפי דעתי שאין ברירה כבר לוותר מנסה ומנסה וכלום החרדות החברתיות גוברות הדיכאון מרגידה כמו עלה נידף ברוח מה לעזזל יש לי לחפש בעולם הרע הזה מה מה מה אין לי כח יותר פשוט אין רוצה להרים ידיים ומפחדתפתח בחלון חדש -
הגישה האנטי פסיכיאטרית למצב פסיכוטי
א.ב. 30/11/2014 | 13:28לרופאים פסיכיאטרים שלום! הייתי במצב פסיכוטי פעמיים בחיים. בפעם הראשונה משפחתי הדואגת והאוהבת נבהלה ולקחה אותי לפסיכיאטרית מאוד נחשבת- ראש מחזור צפון. הגעתי אליה בהיותי במצב פסיכוטי. כשניסיתי לספר לה מה הביא אותי למצב זה היא עצרה אותי. רשמה כדורים וסגרה את הפינה. "חזרתי לעצמי" מאוד מהר. לפני כ4 חודשים המצב הפסיכוטי חזר. רק שהפעם התעקשתי לא לשתות כדורים. ידידי הקרוב היווה לי סביבה תומכת והיה לי לאוזן קשבת בלי לשפוט ולעשות אבחנות. שנינו ידענו שאני על גבול השיגעון אם זאת הרגשתי שזה תהליך טבעי שאני יכולה וצריכה לעבור אותו לבד- בלי עזרה של כדורים פסיכיאטריים. ידידי היה שם לצידי גם כשהייתי "מנותקת מהמציאות" לחלוטין. הקשיב לי ונתן סיכוי לרעיונות הכי ביזאריים שלי. הרבה בזכותו ובזכות עצמי עברתי תהליך מאוד מאוד חשוב. תהליך של כניסה למצב פסיכוטי ויציאה ממנו באופן טבעי עם רכישה של תובנות עמוקות וחשובות להמשך הדרך. במקום לברוח למקום "הבטוח" ולשתות כדורים התמודדתי מול הפחדים שלי ופתרתי המון אישיוס שסחפתי על עצמי לאורך שנים ארוכות. בעיניי מצב פסיכוטי הוא אכן מצב "לא נורמלי" (מה זה נורמלי בכלל?) אך לאור העבדה שהוא קורה להרבה אנשים - זה מצב טבעי! כיום אני קוראת מאמרים על גישות אנטי- פסיכיאטריות (ויש המון כאלה) ומתחברת לכל מילה. השאלה שלי מדוע הפסיכיאטרים לא נותנים סיכוי לרעיון שאולי הם טועים? אולי טיפול במצבים פסיכוטיים בעזרת כדורים כימיים הוא לא הפיתרון הנכון? יש על זה המון מידע באינטרנטרנט ועדיין יש תחושה שסוגרים על זה עיניים. אפילו קיים קורס כזה באוניברסיטה!!!: http://www2.tau.ac.il/yedion/syllabus.asp?course=1110 האם מדובר ברווח כלכלי (עצום) מהכדורים או בבורות פסיכיאטרית או גם וגם? תודה מראש על התשובה, בכבוד, א.ב.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/12/2014 | 13:40לא.ב. שלום, יש אחוז קטן מהחולים שחווים פסיכוזות קצרות מועד שיכולות גם לעבור מעצמן. לדאבוני, זה לא הרוב המכריע של החולים שנכנסים למצב פסיכוטי. יתרה מכך, בחלק לא קטן של המקרים החולים האלו מהווים סכנה לעצמם או לסביבה. כשמדברים עם חולים אלו מגלים שהם חווים את המצב הפסיכוטי כמצב מאוד קשה. לדעתי, אין להקיש מהמקרים מהסוג שלך על כלל המקרים. אני מעדיפה להתעלם מההערות הפוגעות שאינן במקומן בסוף דברייך. דר' קרני רובין -
לד"ר קרני רובין
א.ב. 19/12/2014 | 13:46קודם כל תודה על התגובה. תרשי לי לצטט אותך: " יש אחוז קטן מהחולים שחווים פסיכוזות קצרות מועד שיכולות גם לעבור מעצמן." שתי הערות חשובות לגבי זה: ראשית, לא בטוחה מדוע שיארת שהמצב הפסיכוטי שלי היה קצר מועד. הוא נמשך קרוב לחודשיים אם לא יותר.פרק זמן מכובד. אם זאת, הפסיכוזה הראשונה נמשכה מספר שבועות בלבד. בזכות הכדורים חזרתי למציאות מאוד מהר. שנית, לא בטוחה איך הבנת שהפסיכוזה עברה מעצמה. הרי כתבתי שיצאתי מזה בזכות סביבה תומכת. אצטט את עצמי: "שנינו ידענו שאני על גבול השיגעון אם זאת הרגשתי שזה תהליך טבעי שאני יכולה וצריכה לעבור אותו לבד- בלי עזרה של כדורים פסיכיאטריים. ידידי היה שם לצידי גם כשהייתי "מנותקת מהמציאות" לחלוטין. הקשיב לי ונתן סיכוי לרעיונות הכי ביזאריים שלי. הרבה בזכותו ובזכות עצמי עברתי תהליך מאוד מאוד חשוב." המצב הפסיכוטי לא עבר מעצמו. הנחה שלי- אם לא ידידי הקרוב, שנתן לי סיכוי היית נקלעת למצב בו איש לא מבין אותי. לא אמא, לא אבא ולא פסכיאטר. הייתי שותה כדורים. עוצרת את התהליך (תרשי לי לקרוא לזה ככה) ובעוד מספר שנים הייתי עוברת פסיכוזה שוב. כי התהליך לא הושלם. בן אדם שעבר מצב פסיכוטי קרוב לוודאי יעבור מצב פסיכוטי חוזר. הפסיאטריה איתי בעניין הזה. אולי זה לא נכון לנסות להקיש את המקרה מהסוג שלי על כלל המקרים. אבל היה לי מקרה. מקרה מאוד חשוב ומשמעותי. ואני רוצה קודם כל להבין בשביל עצמי, מה בדיוק קרה לי. האם זה רק פסיכוזה או סוג של wake up call. זכות נהדרת לתהליך כואב ומדהים בו זמנית. במידה ואגיע לתובנות חשובות ויש לי הרגשה שכך יהיה אחלוק את המידע שלי עם האנושות. יש שיגידו שאני במצב של מאניה ויש שיגידו שאני אמנית. תודה שהערת את תשומת ליבנו על כך שאת מתעלמת מההערות הפוגעות. סליחה. לא התכוונתי לפגוע. את צודקת. אני צריכה להירגע עם השפה שלי למרות העובדה שהנושא כל כך רגיש וקרוב לליבי. אחרת לא ישמעו אותי. אם זאת, בבקשה אל תפגעי אבל אני חייבת לציין: אני לא פסכיאטרית או משהו בסגנון אבל נראה לי לא מקצועי להיפגע מהערות של מטופלים. אני מעצבת ואנימטורית במקצועי ואם הלקוח יגיד לי: "עשית חרא של עבודה" אקבל את זה כביקורת בונה למרות שזה בהחלט פוגע. מה שמדהים אותי שהתעלמת לגמרי מהדברים הטובים שכתבתי לך על הפסיכוזה שלי. ציטוט שלי: "תהליך של כניסה למצב פסיכוטי ויציאה ממנו באופן טבעי עם רכישה של תובנות עמוקות וחשובות להמשך הדרך. במקום לברוח למקום "הבטוח" ולשתות כדורים התמודדתי מול הפחדים שלי ופתרתי המון אישיוס שסחפתי על עצמי לאורך שנים ארוכות. " אין זה מדהים? מדוע את כפסכיאטרית לא רואה בשורות האלו שום עניין? אין זה מסקרן אותך? אגב במידה ומה שכתבתי פה יסקרן אותך אשמח לשתף פעולה. תודה על זמנך, א.ב -
עוד משהו חשוב להגיד
א.ב. 19/12/2014 | 15:36בנוגע לחולים שמהווים סכנה לעצמם או לסביבה. מניסיון, אין מצב יותר מתסכל ממצב בו איש לא מבין אותך הרי אנחנו, אנשים, מטיבענו, יצורים סוציאליים. אדם שלא מסוגל לתקשר עם הסביבה או שהסביבה לא מסוגלת לתקשר איתו זה קצת כמו קומה או סוף העולם. אז מה כל כך מפתיע בזה שאנשים מתחילים להוות סכנה לעצמם? לגבי זה שהם מהווים סכנה לאנשים אחרים. אני יודעת שיש את אלו שרצים ערומים ברחובות או מחרבנים בכיכר המטופחת של מרכז העיר. נכון זה מביך ותלוש מהמציאות אבל האם זה מהווה סכנת חיים עבורם? כנראה אני צריכה לעשות מחקר יותר מעמיק בעניין ה"מהווים סכנה לסביבה". לאור הידוע לי, אנשים הכי מסוכנים כמו רוצחים סדרתיים או סוטים למינהם הם דווקא אנשים שאיש לא יגיד עליהם שהם כאלו. גם לא הפסכיאטרים. הם בדרך כלל נורא סוציאליים, שרמנטיים ונראים מאוד שלמים עם עצמם. חקרתי את העניין הזה לאורכו ורוחבו. ראיתי אין ספור סרטים וקראתי המון מאמרים על אנשים מהסוג הזה. ואם לדבר במושגים פסיכיאטריים- הם בעלי הפרעת אישיות נרקיסיסטית קשה. הם מסוגלים לבנות אסטרטגיות של שבועות על גבי שבועות איך לתקוף את הילדה הקטנה בשימלה הוורודה, איפה לקבור אותה ומה להניח על הקבר כדי שכל המעשה המזוויע הזה יחשב בעיניי אחרים כיצירת אומנות גאונית. הרוצחים הכי מסוכנים יש להם גם אמירה ומסר חשוב שהם באים להגיד לעולם. קצת הפוך מבן אדם פסיכוטי שרץ ערום ברחובות. הוא לא אכפת לו מה יגידו עליו באותו הרגע. תאמיני לי. מניסיון. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 19:22לא.ב. שלום, כשאני מדברת על אנשים פסיכוטיים שמסכנים את עצמם אני מדברת על דברים כמו אותו חולה שעלה להר הבית כדי לשנות סדרי עולם בכל פעם שנכנס לגל פסיכוטי ושלולא המשטרה שעצרה אותו היה נהרג או על אותו חולה שחשב שהוא המלאך גבריאל ורצה לקפוץ מהקומה השלישית ועוד ועוד. מאודי לא פגשתי חולה פסיכוטי שרץ ערום בכיכרות למעט ילד בן 13 שעשה זאת כדי לבטל מחשבה כפייתית. הרוצחים הסדרתיים הם על פי רוב הפרעת אישיות אנטי סוציאלית ואולי מעוטם הם עם הפרעת אישיות משולבת אנטי סוציאלית-נרקיסיסטית. הם בוודאי שאינם חולים פסיכוטיים. אינני רואה טעם להתווכח איתך ואני מאחלת לך המשך פתרון אישיוס והגעה לתובנות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דקינט
... 05/12/2014 | 12:30פעם ראשונה לקחתי פרפנאן 4 מיליגרם בגלל תפיסת שרירים של הפרפנאן הדקינט עשה אותי עייפה טמעופפת כאילו שתיתי משהו האם זה תקין?? האם זו בעיה שחולפת? והאם תפיסת השרירים תחלוף ולא אצטרך דקינט? ואיך פועל הדקינט?? האם מרגיע? קצת מייצב? להרדים מרדים אותימ3 שעות ואז לא מצליחה לישון והאם משמין יחד עפ פרוזק 40 תודהפתח בחלון חדש-
השאלה האם פרפנאן מרגיע
סס 05/12/2014 | 22:38אם הפרפנן מרגיע מייצב קצת מרגיע אימפולסיביות? כל היום הרגשתי כאילו שתיתי כמויוצנשל אלכוהול מהדיקינט ממש סמים ובלע השרירים כואבים וזה בסך הכל מינון של 4 מ״ג -
מפחדת מהדיקינט
דוקטור עזרה 06/12/2014 | 07:39בלילה שוב נטלתי פרפאנן 4 מ ועכשיו השרירים קשים ותפסוים קשה גם לכתוב אני יודעת שרני צריכה לקחת דקינט אבל מפחדת ממה שעושה חוסר שליטה כמו מסוממת... -
מפסיקה לאכול!!!!
... 08/12/2014 | 20:47לא רוצה להמשיך ולהעלות במשקל הפרפנאן במינון של 4 גורם לתאבון הפרוזאק במינון של 40 לא עוזר אף מחריף בלינרבע בונסרין אין שינה כל יום מסיימת ממרח שוקולד שלפ דיי נימאס לי מהמצב כמה שאני משתדלת לא הולך אני מפסיקה לאכול ונראה אםנלפחות ארד קצת בעלתי ניסבל אפשר לחיות בלי אוכל אבל בלי שתיה לא!!! -
ובנוסף
פרפנאן 09/12/2014 | 18:47האם נטעלה של 4 מיליגרם יכולה לתפוס כל את השרירים כמעט בכל הגוף? במיוחד בתנועה פשוטה ובנוסף רעד קל בידיים האם זה חולף? אם צריך להעלות את הדיקינט? מה לגבי גאדון? השרירים תפוסין וזה מאוד כואב -
הצלחתי לא לאכול היום
הלואי ואצליח 09/12/2014 | 21:24... -
התגברות החרדות
... 10/12/2014 | 14:31כמעט שבועיים עם פרוזק 40 אסיול ופרפנאן 4 פלוס דקינט היום התקפי חרדה קשיםלוס חרדה חברדית קשה מאוד. בנוסף הפרפנאן תופס לי את השרירים ןמקפיץ לי את שרירי הבפה תורך כדי פיהוק או סתם הזזה כמו תיקים האם להפסיק עם הכדור? ומדוע התקפי חרדה החלו היום? האם התרופה תופסת תאוצה או זמנה תם תוגה דוקטור -
ד״ר
... 12/12/2014 | 09:11אני מתה מפחד התחלתי עם פרפנאו 4 זה מרפיץ לי את השרירים בפנים וברגלים מתביישת לדבר עם אנשים לוקחת 2 מיליגרם דקינט וזה רק עושה אותי מסטולה האם הרעידות עוברות?? או נישארות? ומה יש לדקינת ניסיתי לא לקחת וכל הגוך כאב והתגברות חזקה של חרדות פרוזק 40 מה לעשות מה את חושבת על גדון? או איטומין כי גם בעיות שימה קשות אדמח לתגובה את הפרפנאן איך מפסיקים??? -
ובנוסף האם הפרפנאן משמין?!
.. 12/12/2014 | 11:39.... כי עליתי במשקל ולא מצליחה להוריד למרו ת שהרושי אוכל -
וגם השרירים קופצים
.,, 12/12/2014 | 11:47השרירים קופצים לי גם בפנים גפ השפתיים האף גם בשירירי העיניים מתביישת ככה ליד אנשים בבקשה תגידי ליהשזה חולף... -
שאלה לרופאה
שאלה 13/12/2014 | 20:46מהו הנזק בהרעבה, דיאטת 1000 קלוריות, בעת לקיחת 5 כדורים פסיכיאטרים? מהו הנזק של להיות רעב ולא לאכול? האם זה נכון שבכל פעם שרעבים ולא אוכלים בעצם מרגילים את הגוף לאחסן שומן? -
למה להקפיץ לי תמודעה
אחרי זה אני לא אקבל תשובה 13/12/2014 | 21:10... -
גם את מטפסת על שרשורים לא שלך
... 14/12/2014 | 17:27וזה מעצבן ומעכב אז תפסיקי לעשות את זה, הצפת כבר את כל הפורום. בורדרליין, שלוש נקודות, לא חשוב, הפרעת אישיות גבולית, ליאת, מעיין, וכו' וכו' וכו'. -
אכתוב כמה שבא לעפי
לא טיפסתי על שום הודעה 14/12/2014 | 17:33מלבד שירשור אחד.... ושוב כל עוד הרופאה לא מעיפה אותי אז אני פה מפריע לך,??!! אז לא מעניין ״אני״ -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/12/2014 | 13:35לפרפנאן שלום, בדרך כלל 4 מ"ג פרפנאן אינם עושים תפיסת שרירים אך בהחלט אם זה קורה אצלך זה אומר שאת מאוד רגישה לתרופות אנטי פסיכוטיות גם במינון הרגעתי. לדעתי יש מקום להחליף את הפרפנאן. הדקינט אמור לשחרר שרירים והוא גם מעורר. אם שני מ"ג עשו אותך מרחפת, יש מקום להוריד לחצי כדור. ניתן לקחת את הדקינט פעמיים ביום לא יאוחר מ-4 אחה"צ. במידה ויש תפיסה של שרירים כמו שקרתה לך בלילה, יש מקום לתת לוריבן. אינני מבינה לצורך מה את צריכה פרפנאן. יש תכשירים אחרים להרגעה. לא הייתי מנסה את הגאודון. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה מה עם איטומין?
.. 17/12/2014 | 15:16נתנו לי פרפנאן כי בעבר מאוד הרגיע לוריון וכל כדור הרגעה כבר לא משפיע עלי...דווקא הרגשתי טיפה שיפור עם פרפנאן אבל היום קמתי עם הלסת תפוסה יש סיכוי שזה יחלוף והאם היית ממליצה על איטומין? תודה -
משתמשת
מיכל 17/12/2014 | 20:00ברבע כדור כל לילה. אחלה כדור, ללא תופעות לוואי, לא ממכר... -
למיכל
... 18/12/2014 | 01:04את משתמשת באיטומין? כמה מיליגרם? האם מרגיע אותך גם במהלך היום? והאם עושה תאבון? -
ד״ר
האם 18/12/2014 | 09:26איטומין משמין כמו כדור בונסרין או רבע כדור בונסרין!? -
המממ
מיכל 18/12/2014 | 21:35לא לוקחת איטומין במשך היום. לוקחת רבע כדור ממש לפני שהולכת לישון מאחר וזה מפיל לשינה תוך חצי שעה. חושבת שהמינון הוא 10 מד שזה רבע כדור של 40 מג, אבל את זה תגיד הדר...אני לא רופאה. לדעתי הוא לא משמין. בהצלחה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 21:01ל"שאלה" שלום, אינני מבינה את הקשר בין השאלות לפסיכיאטריה. מעבר לכך, ניתן לעשות דיאטה עם כדורים פסיכיאטרים. אין שום קשר בין השניים. לגבי השאלה האחרונה, ההפך הוא הנכון. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 21:05ל"..." שלום, אינני יכולה להגיד אם להפסיק את הכדור או לא. אין לי מספיק פרטים. התרופה תופסת תאוצה ולכן ההתקפים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 21:08ל"..." שלום, כבר כתבתי לך לקחת חצי כדור דקינט. אינני יודעת אם הרעידות נשארות או עוברות כיוון שלא בדקתי אותך. כבר ציינתי שלא הייתי מנסה את הגאודון. ניתן לנסות את האיטומין. לגבי שאלתך האחרונה, את הפרפנאן במינון הנמוך שאת מקבלת, פשוט מפסיקים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 21:08ל"..." שלום, הפרפנאן לא משמין. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 21:10למיכל שלום, את צודקת. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 21:12ל".." שלום, ניתן לנסות איטומין 10 מ"ג (רבע כדור), לפני השינה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה על כל התשובות
... 25/12/2014 | 20:18נטלתי 20 מיליגרם לפי הוראה של הרופאה שלי ואני עירנית לגמרי כבר שעה פלוס מה זה אומר????לא מצליחה להרדם -
נטלתי איטומין
... 25/12/2014 | 20:19... -
לא הצלחתי להירדם כל הלילה
... 26/12/2014 | 08:27האם הגיוני דבר כזה??? לקחתי 20 מיליגרם והייתי עירנית לגמרי בונסרין מרדים וזה לא איזו בעיה יש לי??? -
ושוב האם איטומין מעורר תאבון?
... 27/12/2014 | 12:15לקחתי הלילה 40 נירדמתי והתעוררתי הרבה פעמים והיה קשה שוב להרדם רציתי לדעת למה את לא ממליצה לי על הגאדון??? והאם איטומין מעורר תאבון? אני באמת כבר לא רואה את הסוף חסרת תקווה לגמרי.....
-
-
ראומטיב (לת)
ילדה 25/12/2014 | 10:06אני נוטלת ראומטיב 500 מג מזה שבועיים ומרגישה החמרה. מצב רוח ירוד, מחשבות שליליות שלא מרפות וחרדה כמו קודם. האם זה עניין של זמן? האם להחליף כדור?פתח בחלון חדש -
לוסטרל/סרטרלין טבע
איתי 25/09/2014 | 15:38דר׳ יקרה בעבר טופלתי 8 שנים בשל דיכאון וחרדה בלוסטרל 100 מג(ובתקופות מסוימות הייתי מקבל בקופת החולים את הגנריקה של טבע). הטיפול היה מוצלח בסל הכל. בשלב מסויים לפני כ4 שנים נערך שינוי בטיפול וניסיתי תרופות אחרות. לפני 3 חודשים חזרתי ללוסטרל במינון שהגיע עד 175 מג וכעת בשל תופעות לוואי ירד ל125 מג אך אני חווה תופעות לוואי קשות יומיומיות : כאבי ראש, שלשולים, כאבי בטן ובחילות. לא יכול לשאת את זה. שיניתי לפני חודש לסרטרלין טבע כדי לנסות באם התופעות תחלופנה אך הן עדיין קיימות. שאלתי היא האם ייתכן שאדם שנטל שנים רבות לוסטרל וסרטרלין ללא תופעות לוואי ייחודיות יגיב ככה באופן קיצוני כעת? האם זה סביר שטיפול שהצליח בעבר ייכשל כעת? תודה מראש על עצתך.פתח בחלון חדש-
כן הגיוני
אני 25/09/2014 | 15:50הגוף יכול לפתח עמידות לתרופה שמתבטאת בתופעות לוואי שלא היו הגוף משתנה עם הזמן אל תשכח וגם לקחת את התרופה במינון גבוה יותר מהתקופה הראשונה -
ומה הרופאה אומרת?
איתי 26/09/2014 | 22:47תודה ״אני״, אשמח גם לתשובה מדר׳ רובין -
איך מקבלים פה תשובה מהרופאה?
איתי 30/09/2014 | 16:38אני ממתין לתשובה מדר׳ רובין תודה רבה -
ממתינים בסבלנות...
בדוי 30/09/2014 | 19:03אם תמתין בסבלנות אין לך הרבה ברירות בסוף תקבל מענה :) -
אולי תנסה את הכדור עם הארוחה
אחד שמבין קצת 30/09/2014 | 20:02. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/10/2014 | 15:42לאיתי שלום, גם לדר' שלך יש חג. עם כל הכבוד חמישה ימים שמהם ארבעה היו חג איננו בלתי סביר. אשר לשאלתך חלק מהתשובות נכונות ראשית קיבלת 100 מ"ג בעבר. שנית, חשוב לקחת את התרופה עם אוכל. לעיתים עוזר להוסיף פרוביוטיקה (חיידקי מעיים חיוביים) בכדי להפסיק את כאבי הבטן והשילשולים. במידה וכל אלה לא יעזרו אין מה לעשות, פיתחת רגישות לתרופה ויהיה צורך להחליף אותה. בברכה, דר' קרני רובין -
לוסטרל/סרטרלין טבע
איתי 01/10/2014 | 16:42תודה על התשובה דר' רובין. ברור שהיה חג, אבל הייתי במצוקה בנושא. ניסיתי הכל, תמיד עם ארוחה + פרוביוטיקה כבר תקופה ארוכה. ייתכן כפי שאמרת שמינון גבוה של התרופה מעבר ל100 מ"ג שהייתי נוטל בעבר לא מתאים בשל תופעות הלוואי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 18:43לאיתי שלום, ייתכן שיש מקום לשקול להחליף את הכדור. בברכה, דר' קרני רובין -
מעבר מסימבלטה ללוסטרל
ארלט 20/12/2014 | 19:10שלום במשך שלוש שנים נטלתי סימבלטה לפני חודשיים עברתי לסרנדה סובלת מצרבות קשות ובעקבות רגישות ללקטוז עברתי ללוסטרל מהצרבות עברתי לשלשולים ביום ובלילה שמעירים משינה סובלת שנים ממעי רגיז לוקחת באופן קבוע אומפרדקס ועם הצרבות עברתי לנקסיום ואז החלו שלשולים עברתי ללוסק כיום נוטלת לוסק 20 בבוקר ולוסטרל 100 בערב ועדיין יותר משבוע שלשולים -
לוסטרל עושה שלשולים
ג'יין דו 20/12/2014 | 22:09לעתים מעבר לגנריקה שלו, סרטרליין, מפסיקה את התופעה. אל תשכחי שעם שלשולים מאזן המלחים בגוף מופר וזה מסוכן. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/12/2014 | 01:42לארלט שלום, אני בדרך כלל ממליצה על החלפת הכדור במידה ויש שלשולים בלתי פוסקים ושהחלפה לגנריקה טבע סרטרליין אינה עוזרת. במקרים רבים אני ממליצה במקרים אלו, על החלפה לפבוקסיל או חזרה לתרופה שעבדה בעבר כמו במקרה שלך, לסימבלטה. בברכה דר' קרני רובין
-
-
אביליפיי ואלכוהול
יצחק 19/12/2014 | 13:25אובחנתי כלוקה בסכיזופרניה פרנואידית (דיכאון חרדה ומחשוות שווא) והטיפול שאני מקבל הוא אביליפיי 20 ואדרונקס 8 כיום אני עובד משרה חלקית ומרגיש מאוזן בעבודה אבל כאשר אני חוזר הביתה אני נהיה מדוכא וחרד לכן התחלתי לשתות אלכוהול וזה עושה אותי יותר שמח אני מודע לזה שהאלכוהול הוא לא הפיתרון. השאלה שלי בעצם אם האלכוהול פוגע ביעילות התרופות גם אדרונקס וגם אביליפיי או שאפשר לשתות פעם בשבוע בירה או שתיים? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 22:57ליצחק שלום, ככלל, אסור לשתות אלכוהול בזמן שמטופלים באביליפיי מחשש לדיכוי משמעותי של מערכת העצבים המרכזית. בוודאי לא יותר מכוס יין אחת לשבוע. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד