פורום פסיכיאטריה - עמוד 990
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אביליפיי
מוזר 16/10/2014 | 01:31האם אביליפיי במינון נמוך עובד עפ"י רוב כאוגמנטציה לפבוקסיל? לא הצלחתי למצוא עליו דף מידע כאן באינפומד וכמעט שאין עליו בכלל דפים באינטרנט, לא בשם המקורי ולא בשם הגנריקה אריפליי. מה הסיבה לכך? האם התרופה חדשה? מהן תופעות הלוואי שלה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/10/2014 | 17:08למוזר שלום, אביליפיי המינון נמוך פועל כאוגמנטציה לכל תרופה אנטי דיכאונית. אביליפיי שהיא תרופה חדשה בארץ היא תרופה בעלת מנגנון ייחודי, היא איננה נקשרת לקולטן אלא היא מתחברת ועוזבת, מתחברת ועוזבת. כתוצאה מכך, יש לה השפעות שונות במינונים השונים. באנשים שרגישים לתופעות אקסטרהפירמידליות היא יכולה לגרום לתופעות אלה והיא יכולה לפעמים לגרום לעצבנות ולכן מומלץ לקחת את התרופה בלילה ואם נחוץ יחד עם לוריבן. יתרון נוסף של התרופה הוא שהיא מורידה את רמת הפרולקטין גם כאשר הרמה גבוהה בגלל השפעת תרופות אנטי פסיכוטיות אחרות. בברכה, דר' קרני רובין -
אכן מדובר על מינון נמוך
שאלות המשך 23/10/2014 | 00:551. מהן תופעות אקסטרהפירמידליות? 2. אם האביליפיי כן תגרום לעצבנות, האם זה עובר אחרי השבועות הראשונים של נטילת התרופה? 3. מהם הסיכונים אם מפסיקים אותה? 4. האם יש סיכון שתופעות הלוואי ימשיכו ואז צריך לחזור לקחת את התרופה? תודה. -
אם גורמת לעצבנות איך עוזרת להתקפי זעם?
., 23/10/2014 | 09:55.. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 19:09למוזר שלום, 1.תופעות אקסטרהפרמידליות הן תופעות של נוקשות שרירים שדומות לפרקינסון. בדרך כלל זה לא מופיע עם אביליפיי. 2.לגבי העצבנות, אם לוקחים את התרופה בלילה ובוודאי אם מוסיפים כדור לוריבן אין את הבעיה. בדרך כלל לא רואים את התופעה בהמשך אך מומלץ לקחת את הכדור בלילה. 3. אין סיכונים. 4.אני לא מבינה למה אתה מתכוון. 5.תופעת העצבנות שונה מתופעת ההתפרצויות העובדה היא שזה עובד על זה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לר.צ ולרופאה
בורדרליין 19/10/2014 | 14:10אני לא מוצאת את השרשור הקודם הרופאה המליצה לי היום להוסיף ריספרדל בנוסף ללוסטרל 200 אני מפחדת פחד מוות לעלות במשקל רצתה שאקח סרקוול אבל הבינה שאני מפחדת המינון התחלתי 1 מיליגרם ורוצה שנעלה ל2 האם זה משמין מה מהאנטי פסיכוטי יכול להרגיע התקפי זעם חרדות ולא לגרום לתאבון??פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 18:46לבורדרליין שלום, 1. התגובה לכדורים היא מאוד אינדיבידואלית. עם זאת, אין ספק שרספרידל פחות משמין מסרקוול ובוודאי פחות מזיפרקסה. 2. לוסטרל דווקא נחשב לכדור שגורם להרבה פחות השמנה בהשוואה לסרוקסט. הוא כדור מאוד טוב כנגד OCD והוא כדור אנטי-דיכאוני טוב שהתגובה עליו יחסית איטית. מסיבה זו, לא הייתי מתייאשת מהכדור. 3. אני דווקא תומכת במחשבתך על שילוב הטופמקס במינון של 150-200 מ"ג והאבליפיי במינון של 15-20 מ"ג. נראה לי כי שילוב זה יכול אולי למנוע עליה במשקל ועוד חשוב מכך, למנוע התפרצויות. בברכה, דר' קרני רובין -
אין לי כח לחכות לשיפור
כמה אפשר 21/10/2014 | 20:32ד״ר אני לקחתי רסיטל גםנזה פחות משמין השאלה אם הלוסטרל יותר ולמה אם המצב מחמיר זה סימן שהתרופה תעזור בקרוב?? אולי הפוך אין לי כח המח שלי נטחן כל היום נימצאת בכל מימי סיטואציות שקרו משחזרת מדברת כאילו שם שוב יש דיכאון שנים לא הייחימבצב כזה מפחדת הרופאה רוצה בכל זאת שאנסה ריבפונד הצעתי לה את האבלאפי הבטיחה שאפ אשמין נחליף גרפ לא מוכנה להעלות לא לא לטט -
אני לא סכיזופרנית
בורדרליין 21/10/2014 | 20:57ד״ר את מציאה לי לקחת אבילפי במינון של סכיזופרניה 15 מיליגרם למה???? יש כאלו שאת ממליצה על 2 מה אני אמורה לעשות מה??? הרופאה רוצה שאנסה אני מתה מפחד ואם לא אקשיב לה תעיף אותי וניקשרתי אליה ניסיתי להסביר לה שאני פוחדת באמת היכן האור היכןןןןןן בא לי לצרוח -
שאלה נוספת
בורדרליין 22/10/2014 | 10:43אני לא בטוחה שהרופאה תאשר לי לקחת טופמקס אבל האם את מציעה שילוב זה כי האבילפי גם משמין? ואם תציע רספרדל ביחד עם טופמקס? עדיף או האופציה הראשונה? -
לוסטרל ופרוזק נחשבים לפחות משמינים מהקבוצה
אני 22/10/2014 | 13:37אך התגובה לכל תרופה אינדיבידואלית אפשר להשמין מכל תרופה אך יש עניין של סטטיסטיקה לכן מי שחשוב לו במיוחד עניין ההשמנה ייתנו לו פרוזק או לוסטרל לפני שייתנו לו תרופה אחרת -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 18:52לבורדרליין שלום, 15 מ"ג אביליפיי איננו מינון אנטי פסיכוטי. זהו מינון מאזן ובחולים מאניים דפרסיבים זה מינון שמחזיק אותם מאוזנים בדרך כלל. מינון אנטי פסיכוטי הניתן לחולים מאניים בזמן גל מאני סוער הינו מעל ל20 מ"ג ובדרך כלל 30 מ"ג. מינון של 2.5 או 5 מ"ג הינו מינון שמתגבר תרופות נודגות דיכאון. במילים אחרות יש לו אפקט אנטי דיכאוני. חולה ביפולרי, יכול דווקא להיכנס למאנייה במינון זה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 19:02לבורדרליין שלום, ניתן בהחלט לנסות טופמקס ביחד עם רספרידל. האביליפיי בדרך כלל אינו גורם להשמנה אך זה מאוד אינדיבידואלי. אני מעדיפה את האופצייה של אביליפיי וטופמקס בעיקר מאחר ושתיהן ניתנות במצבים בהם יש "התפוצצויות". בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מעבר מסרוקסט לפרוזק
סימה 12/10/2014 | 19:28עקב חרדות ואגורפוביה הייתי מטופלת בסרוקסט, מכיוון שבשנה האחרונה הסרוקסט הפסיק להשפיעה עברתי לפרוזק עכשיו כבר יותר משלושה שבועות שאני עם פרוזק ולא מרגישה שיפור במצב האם לחכות או להחליף טיפול?פתח בחלון חדש-
ובכלל
סימה 12/10/2014 | 19:44איזה תרופה הכי טובה לחרדה כללית ואגורפוביה אם אפשר שלא משמינה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 16:56לסימה שלום, אין תרופה שהיא הכי טובה. כל אחד מגיב בצורה אינדיבידואלית לתרופות. פרוזאק היא תרופה מצויינת. השאלה היא של מינון, כמה את מקבלת כיום? עלייך לדעת שאת צריכה לחכות מספר שבועות. בברכה, דר' קרני רובין -
לפרוזק לוקח יותר זמן מלאחרות להשפיע
אני 13/10/2014 | 17:03אם אחרי חודש אין שיפור מעלים את המינון באמת איזה מינון את לוקח? פרוזק פחות יעילה לחרדות ודווקא מה שלקחת הסרוקסט נחשב ליעיל יותר לחרדות בגלל שהוא חוסם את הקולטן היסטמין -
20 מ״ל
סימה 13/10/2014 | 22:54אני לוקחת כדור אחד של פלוטין ליום שזה 20 מ״ל היום עברתי לפריזמה שמעתי שהוא יותר טוב הפסקתי את הסרוקסט כי הוא כבר לא עזר ומלחיץ אותי לחשוב שהפרוזק לא מתאים לחרדות -
דרך הגב
סימה 13/10/2014 | 23:01ד״ר קרני רובין את אשה מקסימה אני אוהבת לקרוא את התשובות שלך את מקרינה רוגע -
יכול להיות
סימה 14/10/2014 | 10:16יכול להיות שאחרי שלושה שבועות מהמעבר לפרוזק החרדות יתחזקו? כי בהתחלה היה די רגיל ועכשיו אחרי שלוש ארבע שבועות החרדות קצת התחזקו -
ה fda לא מאשר אותו לחרדות
אני 14/10/2014 | 18:53בארץ אומרים שכל ה ssri טובים לחרדה אבל התגובה לכדור היא אינדיבידואלית רצוי להעלות מינון ל 40 מג ולחכות כ 6 שבועות ואם אין שיפור להעלות ל 60 ואם אין שיפור אז לעבור לכדור אחר מהקבוצה כמו לוסטרל או פבוקסיל או לעבור לויאפקס או סימבלטה -
פרוזק מגביר בדרך כלל
אני 14/10/2014 | 20:07חרדה בששבועיים שלוש הראשונים בניגוד לפאקסט שבטח הרגשת רגיעה מהכדור הראשון זה אמור לחלוף אחרי 3 שבועות -
אפשרות אחרת
אני 14/10/2014 | 21:00היא לעבור מגנריקה אחת לגנריקה אחרת של סרוקסט כשהוא מפסיק להשפיע או להעלות מינון איזה מינון לקחת של סרוקסט? -
גם 20 מ״ל
סימה 14/10/2014 | 21:25ונסתי לעלות ל 40 ולא עזר אומרים שאם משחקים הרבה עם הטיפול בסרוקסט פעם מפסיקים פעם שוכחים וכו... אז ההשפעה שלו נעלמת -
וגם
סימה 14/10/2014 | 21:33בתחילת הטיפול בסרוקסט היתה לי החמרה רצינית בחרדות והייתי צריכה לסבול יותר מחודש עד שהכל נרגע -
לדוקטור "אני"
+ 15/10/2014 | 00:56הרופאה כבר אמרה לך שאתה מגזים. אין לך ידע/סמכות להמליץ על החלפת כדורים. היא גם אמרה לך שזה מסוכן. -
זה נדיר ההחמרה בחרדות
אני 15/10/2014 | 12:52אך אפשרי כל כדור שמפסיקים לקחת אותו וחוזרים אליו יכול לא להשפיע הכרתי מישו שלקח כמה תרופות מה ssri ומסיבה כזו או אחרת הפסיק את הטיפול וניסה לחזור לתרופה והיא לא עזרה לו ככה שזה לא משו שאופייני רק לסרוקסט אלא לכל הקבוצה אם 40 לא עזר לך למשך חודש ויותר אפילו 6 שבועות אולי כדאי להחליף תרופה לפבוקסיל או לוסטרל או להחליף קבוצה ל snri -
ל פלוס
אני 16/10/2014 | 15:29אני ימליץ על מה שבא לי אני לא רופא אין לי סמכות לתת מרשם ואני רושם דברים שרופאים רשמו לי בפורומים אחרים ככה שאני לא ממציא שום דבר לכל רופא יש דעה משלו לכן יש רופאים שיחלקו על זה אבל מה שאני רושם זה בעיקר דברים שקראתי שפסיכיאטרים רשמו בפורומים אחרים -
לד"ר "אני"
+ 16/10/2014 | 18:13ולא אכפת לך שאתה מטעה אנשים ומלחיץ אותם שהם צריכים להחליף תרופה, אפילו שאתה לא רופא, לא פגשת אותם מעולם ואין לך שום סיבה לעשות זאת מלבד השעמום שלך. -
לא נעים לי להגיד
סימה 16/10/2014 | 21:36אבל יש משהו במה שאתה אומר למרות שאני מעריכה כל התייחסות -
אם הסרוקסט מאוד עזר לך
אני 17/10/2014 | 16:23אני הייתי מנסה לנסות צורות אחרות שלו(גנריקות אחרות) או מעלה מינון לפני שהייתי יורד ממנו לגמרי -
נסתי
סימה 17/10/2014 | 20:44תאמין לי שנסיתי את הגנריות את האמת ההשפעה הכי טובה היתה עם הסרוקסט המקורי אבל שבקופות החולים הפסיק להיות ( הם מנסים להרוויח על חשבון בריאותנו) אז ההשפעה התחילה לרדת כמו שאמרתי גם נסתי לעלות במינון אך זה לא עזר אוףףףף אין לי כוח מתוסכלת נורא מהמצב -
בקופות חולים כללית יש רק פאקסט ופרוטין
אני 18/10/2014 | 16:27אפילו פארוקסטין אין אבל אפשר לרכוש את המקורי במינון 20 מג ב 47.70 משו כזה לחודש 40 מג יעלו לך כפול 60 מג כפול 3 ברמת עסק יקר במקום 48 שקל למינון של 60 מג אם קונים בכללית או אפילו 32 אם קונים 2 חבילות של 30 מג -
טוב כבר עברתי לפריזמה
סימה 18/10/2014 | 18:57אז כרגע אין הרבה מה לעשות רק לחכות ולראות אם זה יעזור מקווה לטוב מה אני אגיד לך -
הבנתי שהלוסטרל
סימה 19/10/2014 | 01:16מאוד טובה לחרדות ולא הרבה תופעות לוואי זה נכון? אולי הייתי צריכה לבקש מהרופא לוסטרל? -
כל ה ssri
אני 19/10/2014 | 11:44אמורים להיות טובים לחרדה אבל התגובה היא אינדיבידואלית אני חושב שה fda לא מאשר אותו לחרדה כללית קרני רובין אומרת שהוא נחשב בין הטובים לחרדות -
גם ציפרלקס טובה לחרדות
אני 19/10/2014 | 11:57וגם ציפרמיל ופבוקסיל כולם אמורים להיות יעילים לחרדה אם לא יעזור לך הפרוזאק תתייעצי עם הרופאה מה לעשות -
תודה לך אני
סימה 19/10/2014 | 12:36תודה -
עשיתי טעות
סימה 19/10/2014 | 13:30שלא ביקשתי מהרופא לפחות קלונקס לתקופת המעבר -
לי אישית קלונקס לא עזר
אני 19/10/2014 | 23:47לוריוון נתן לי הרגשה מדהימה רוגע עילאי הבעיה שהוא ממכר וגם ואליום היה סבבה קלונקס וואבן חלשים מאוד מהניסיון שלי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 18:23לסימה שלום, לפני שיפור יש בד"כ התחזקות של החרדות או הדיכאון. הסיבה היא שיש עדיין רגישות יתר במעטפת התא העצבי הנגדי ויש כבר הרבה סרוטונין ברווח הבין-תאי (זה קצת כמו הבלאגן שנוצר בחדר בזמן שמסדרים אותו). מסיבה זו, כאשר מדווחים לי על החמרה אני מגיבה שזה סימן טוב. לדעתי, זה אומר שהמצב שלך ישתפר בתוך כשבוע עד עשרה ימים. במידה והמצב עדיין לא יספק, יש מקום לשקול העלאת המינון. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 18:29לסימה שלום, חשוב שתכתבי למשרד הבריאות שהמעבר מתרופת האם לתחליף (זה גם קורה כשמעבירים מתחליף לתחליף), גרם לך לירידה שגם העלאת מינון לא שיפרה. ניסיתי הרבה פעמים להשפיע על כך שלא יאפשרו לקופות החולים לשנות את הצורה של התרופה שניתנת נגד דיכאון. חשוב לציין שהנחיה כזו יצאה לגבי טיפול אנטי-אפליפטי (שגם אותה לא תמיד שומרים). הכתובת לתלונה כזו היא kvilot@moh.health.gov.il בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 18:34לסימה שלום, תרופות ממשפחת ה-ssri נבדלות אחת מהשנייה בתופעות הלוואי שלהן ואת זה מנצלים הרבה פעמים בכדי להתאים תרופה לחולה. פלוטין (פרוזאק, פריזמה) גורמת לאי שקט וכעסנות בשלושת השבועות הראשונים של הטיפול. בתקופה זו, נהוג בהחלט לתת תרופת הרגעה כמו הקלונקס, הלוריוון או הקסנגיס. חשוב לזכור שבהמשך בדרך כלל התרופה תעזור. יהיו אשר יהיו תופעות הלוואי שלה. אם את עדיין בתקופה של האי שקט מהתרופה, אולי כדאי בכל זאת לבקש שיוסיפו לך הרגעה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה ד״ר
סימה 21/10/2014 | 19:41אני באמת יכתוב למשרד הבריאות בנוסף לזה אכן הרופא המליץ לי להתחיל לעלות במינון מ-20 ל-40 איך להוסיף את המינון בדרך הכי בטוחה? -
תעלי במשל שבוע ל 30 מג
אני 21/10/2014 | 20:01ואחרי זה תעלי ל 40 -
ביחד נכון?
סימה 21/10/2014 | 22:40לא חצי בבוקר וחצי בלילה זה בסדר שאני אקח את כל המינון ביחד נכון -
כן תחצי טבליה של 20 ועוד טבליה של 20
אני 22/10/2014 | 13:53ביחד יוצא 30 -
כן ביחד
אני 22/10/2014 | 15:30כדור שלם של 20 וחצי כדור של 20 ביחד 30 -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 18:31לאני שלום, קלונקס דווקא יותר חזק מלוריבן. אך כאמור, התגובה היא מאוד איניבידואלית. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 18:41לסימה שלום, אני מבינה שמדובר על קפסולות של פלוטין. במקרה כזה לוקחים יום 40 יום 24 במשך שבוע ואז עוברים לשתי קפסולות בבוקר. אין שום היגיון לקחת פעמים ביום מאחר והתרופה נשארת הרבה זמן בדם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
צ׳מפיקס ולוריוון
אפרת 29/10/2014 | 12:47שלום רב, האם ניתן לקחת את התרופה צ׳מפיקס לגמילה מעישון ומדי פעם גם כדור לוריוון? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 22:14לאפרת שלום, בהחלט ניתן לקחת אותן יחד. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ייעוץ
דנה 29/10/2014 | 12:36שלום אבא שלי סבל מאז ומתמיד ממחשבות שכל העולם רודף אחריו, השב"כ והמשטרה ואויבים ומי לא.. בשנה באחרונה מצבו החמיר עד כדי כך שהוא התחיל לחשוד בכמה בני משפחה מקורבים )אפילו אשתו( שהם עובדים עם השב"כ ושאמא בוגדת בו והוא פשוט לא מסוגל להאמין לכלום.. לפעמים הוא מתנצל ובוכה ומבטיח לא לעדות זאת שוב אבל כלום לא משתנה! אין יום שעובר בלי צרחות והאשמות.. יש לי שני אחים קטנים ואני מעוניינת שאמא והאחים יעזבו את הבית אבל חוששת שהוא יעשה משהו בעצמו.. אני יודעת שקשה לאבחן או לפתור בעיות בצורה הזאת אבל כל הנחיה או טיפ יעזרו לי בהרבה.. אני עוד מעט משתגעת.. התחלנו לחשוד בעצמנו...פתח בחלון חדש-
פירוט
דנה 29/10/2014 | 12:38הוא בן 55 .. עצמאי, אז יש ימים שהוא לא עובד.. לפעמים אפילו חודשים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 22:13לדנה שלום, תיאורך מתאים לחולה פרנואידי שזקוק לתרופות אנטי-פסיכוטיות. לדעתי, טובת הילדים הקטנים קודמת לטובתו. במידה ויסרב לקחת תרופות, אני בדעה שעליך, על אמך והילדים הקטנים לעזוב את הבית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מדוע אין לפבוקסיל גנריקה
אני 25/10/2014 | 00:04לכל תרופה מהקבוצה יש ורק לו אין מדוע אין לו שחרור מושהה כמו למשל אפקסור האם בגלל שכמעט ולא משתמשים בתרופה הזו כי היא לא פופולרית ולא שווה ליצרן לעשות לו שחרור מושהה? בארהב יש לו שחרור מושההפתח בחלון חדש-
ולאיזה מקרים את רושמת פבוקסיל
אני 25/10/2014 | 00:34רק למי שיש לו אוסידי קשה או גם לאנשים שסובלים מדכאון או חרדה או דכאון וחרדה ללא אוסידי? -
לאני
פבוקסיל 26/10/2014 | 14:41אם לא אכפת לך שאני שואלת, האם אתה נוטל פבוקסיל? ממה אתה סובל? והאם התרופה עוזרת לך לכל ההפרעות או רק לחלקן? תודה -
לא נוטל פבוקסיל
אני 26/10/2014 | 22:51פבוקסיל כמו כל הקבוצה שלה עוזרת לחרדות ודכאון והיא נחשבת מהיותר יעילות לאוסידי החסרונות אסור לשתות קפאין איתה כי היא מעכבת את הסילוק שלו מהגוף וצריך לקחת אותה פעמיים ביום בגלל זמן מחצית חיים קצר תקראי את ההתוויות שלה בעלון לצרכן תרשמי פבוקסיל עלון לצרכן בגוגל ותראי למה היא מותווית -
עוד משהו
אני 26/10/2014 | 22:53בארהב היא מאושרת רק ל אוסידי בארץ אני לא בטוח למה ההתוויות שלה אבל משתמשים בא גם לדכאון וחרדה ויש לה גם יותר אינטרקציות עם תרופות אחרות כולל עם חלק מהבנזודיאזפינים עכשיו גיליתי שיש לה גנריקה של טבע שם קצת מסובך אבל יש 2 גנריקות בארץ -
אני סובל
אני 26/10/2014 | 23:22מדכאון חרדה ואוסידי -
לאני
פבוקסיל 27/10/2014 | 01:14ואילו תרופות אתה לוקח? ראיתי שאתה משבח הרבה את סרוקסט. היא לא גורמת לך להשמנה? -
תרופה טובה
אני 27/10/2014 | 16:50החיסרון שלה שבמקרים רבים היא גורמת להשמנה כן לקחתי בעבר והיא גרמה לי להשמנה אך זה לא מה שהפריע היא פשוט הפסיקה לעבוד אחרי שנה -
יש סיבה
לאני 28/10/2014 | 23:05שאתה לא רוצה להגיד אילו תרופות אתה נוטל עכשיו? בן כמה אתה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 22:10לאני שלום, יש לפבוקסיל גנריקה של חברת טבע- שנקראת פלובוקסאמין. אשר לשחרור המושהה, לא ידוע לי מדוע לא פותחה תרכובת של שחרור מושהה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
וולבוטרין בשילוב קלונקס - ייעוץ בבקשה
פסח 28/10/2014 | 23:02שלום רב, אני בן 28~, סובל מדיכאון וחרדה (כללית וחברתית) מזה שנים (מגיל ההתבגרות, גיל 16~). זה התברר לי באופן חד משמעי רק לאחרונה כשהגעתי למצב בו רמת התפקוד שלי ירדה באופן משמעותי. סיימתי תואר במדעי המחשב ולא התחלתי לעבוד למרות שהתקבלתי למספר מקומות עבודה. אני לא עונה לטלפונים מחברים ומהמשפחה, מסתגר בחדר, נמנע עד כמה שניתן ממפגשים חברתיים ועסוק כל היום והלילה במחשבות טורדניות. עצבני מאד ומתקשה מאד להרדם. ללא מערכת יחסים במשך מספר שנים רצופות (7~) למרות שאני נראה טוב, גבוה ורזה, לא דוגמן אבל בפירוש שום דבר שצריך להתבייש בו. ברקע, סובל מהפרעת קשב וריכוז. לקחתי קונצרטה 36 מ"ג באופן קבוע ב 3 השנים האחרונות. הקונצרטה לא רק סייעה בהפרעות הקשב והריכוז אלא השרתה תחושה של רוגע ושליטה והעניקה לי בטחון עצמי רב. הייתי מסוגל לתפקד היטב ולבצע משימות רבות במשך היום - כל זאת כמובן עד שהשפעת הכדור פגה, אז חזרתי להיות מתוח ועצבני. הסתדרתי עם הטיפול הזה במשך כל התואר. לאורך השנים האפקט המרגיע פחת עד שלאחרונה החרדות התגברו ושקעתי בדיכאון. הרגשתי רע. לפני כחודש פניתי לייעוץ פסיכיאטרי. בהמלצת הפסיכיאטר הפסקתי לקחת קונצרטה והתחלתי לקחת וולבוטרין 150 מ"ג במשך כחודש. הוא חשב שכדאי לקבל טיפול זה בגלל הרקע של הפרעות הקשב וגם בגלל מיעוט תופעות הלוואי באופן יחסי. לאחר כחודש הרגשתי שיפור משמעותי, לא אופריה או משהו בסגנון, פשוט קצת יותר "נורמלי". חזרתי לעסוק בספורט וקצת לצאת מהבית ולהתעניין מחדש בדברים שפעם גרמו לי הנאה. גם הפסקתי לעשן (רק בשביל זה היה שווה לקחת את התרופה!). נפגשתי שוב עם הפסיכיאטר והסברתי לו שאני מרגיש טוב יותר אבל לא ממש איפה שאני רוצה או צריך להיות. אמרתי לו שאני מתקשה להרדם בלילה ושאני עדיין מתוח עצבני וחרדתי. הוא המליץ להעלות את מינון הוולבוטרין ל 300 מ"ג ולקחת במקביל קלונקס 0.5-1 מ"ג לפני השינה באופן קבוע (!!!). העלתי את מינון הוולבוטרין ל 300 מ"ג כפי שהפסיכיאטר המליץ אבל לא לקחתי קלונקס. אני מרגיש כעת ממש נפלא במהלך היום, אנרגטי ועם מוטיבציה אבל במקביל החרדות לא נפסקו ואולי אפילו התגברו מעט. כמובן שקשה לי יותר להרדם. אני עדיין סובל מפחד לא הגיוני לענות לטלפונים ולשוחח עם אנשים וגם סוג של מפחד להסתובב במקומות הומי אדם כמו קניונים או סופרמרקטים - מרגיש כאילו כולם בוחנים אותי ומסתכלים רק עלי ומה אני עושה. עדיין נמנע ממפגשים חברתיים. בקיצור יש מצב רוח טוב אבל אני עדיין מתוח וחרדתי. השאלה שלי: קראתי אינספור דברים רעים ואיומים על פיתוח תלות והתמכרות לבנזודיאזפנים ולקלונקס בפרט. המון מכתבים בפורמים שפשוט צועקים ובעצם מתחננים שלא להתחיל בכלל עם קלונקס בשום מצב. אני לא חיפשתי באופן אובססבי את הסיפורים הללו ואני באופן כללי לא מתנגד לקחת תרופות (לראייה השימוש בקונצרטה ובוולבוטרין) אבל איכשהו כאן נדלקת לי נורה אדומה חזקה מאד. אני משוכנע שקלונקס יעזור לי לחרדות ולשינה אבל פוחד פחד מוות להתחיל מסע עם כרטיס בכיוון אחד. הבנתי שקיימת סכנה "לפספס" לקחת כדור קלונקס אם נלקח באופן קבוע בשילוב עם וולבוטרין מחשש לפרכוסים. אז למה בעצם לא לנסות משהו מעט יותר קונבנציונלי לחרדות כמו ציפרלקס לפני שמתחילים עם בנזודיאזפנים? הבנתי גם ששילוב בין ציפרלקס לוולבוטרין אפשרי ואפילו מקובל. חולה שסובל מכאבים חזקים למשל, הגיוני שישתמש במורפיום אם אין ברירה, אבל צריך קודם לנסות אקמול, לא? התקשתי לפסיכיאטר שלי והסברתי בפניו את החששות שלי והוא ביטל אותן ואמר "אנשים כמוך עם חרדות לא צריכים להסתכל באינטרנט - תצמד לתכנית". הוא אמר את זה בטון נחמד ולא מאיים, סוג של, תסמוך עלי, אני מבין, יהיה בסדר... האם כדאי להתחיל להשתמש בקלונקס כל לילה לפני שינה 0.5 מ"ג למשך תקופה ארוכה? האם בהכרח אפתח תלות או סיבולת ואצטרך להמשיך להעלות מינונים? האם הגיוני לנסות ולשלב ציפרלקס לחרדה במקום קלונקס? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 22:07לפסח שלום, מחד, אינני סבורה שלקיחת בנזודיאזפינים הינה מסע שלא ניתן לחזור ממנו. מאידך, הבעיה הגדולה היא שהקלונקס אמנם ירדים אותך בתחילה אך בהמשך האפקט המרדים יעלם. אני כן בעד שילוב של SSRI עם וולבוטרין. הייתי דווקא הולכת לכיוון של לוסטרן שהוא יותר מרגיע מאשר הציפרלקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
PTSD
לא חשוב 28/10/2014 | 19:28לגבי פוסט טראומה איזה מינון צריך של כדורי SSRI? מקסימילי ? וכמה זמן מחכים עד להשפעה? האם זה נכון שנהרסת מערכת החשמל במוח בגלל הטראומה ולכן אין דרך להחזיר את הבנאדם לתפקוד ולחיים בלי סבל? ולגבי נזעי חשמל . זה יכול להזיק לבעיה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 21:59ללא חשוב שלום, מניסיוני במקרים של PTSD התרופה העדיפה היא הסימבלטה. יש הסברים שונים להיווצרות של התסמונת, אחד ההסברים שאני אוהבת הוא שיש כאילו התקעות של "החוויה" ברמה החוויתית באונה הימנית שאיננה עוברת לאונה החושבת, המספרת- האונה השמאלית. אינני סבירה שנזעי חשמל יכולים להזיק במקרה של PTSD, אך יש לי ספק שהם יכולים לעזור. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
זמן השפעה
יאיר 28/10/2014 | 00:50שלום ד"ר, רציתי לדעת באיזה מין התרופות שבמשפחת SSRI, יהיה רלוונטי לא לקחת כדור יום לפני יחסי המין כדי למנוע תפקוד מיני לקוי. הבנתי שבלוסטרל זה לא יעזור מכוון שיש לתרופה זמן השפעה ארוך. באיזה תרופות זה רלוונטי? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 21:56ליאיר שלום, טעות בידך. זמן מחצית החיים של לוסטרל יחסית קצר. ניתן להפסיק את הלוסטרל כמו את הסרוקסט יומיים לפני קיום היחסים, ובדרך כלל זה עובד. כל הSSRI'S, יש להם את הפוטנציאל של לגרום בעיות מיניות וזה מאוד אינדיווידואלי. לאחד, לא תהיה כל בעיה עם לוסטרל, ולאחר עם ציפרמיל. בדרך כלל, יש פחות בעיות עם סימבלטה. מכל מקום ניתן להוסיף ויאגרה או סיאליס באותם מקרים שבהם הפסקת התרופה אינה עוזרת. מקרים אחרים ניתן להיעזר על ידי הוספה של טרזודיל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם שתיית קפה,אסורה בהחלט ולגמרי - בטיפול בפבוקסיל?
שלי 27/10/2014 | 18:23שלום רב ד"ר, השאלה בנושא...עומדת להתחיל טיפול בפבוקסיל,כנגד OCD. תודה רבה מאוד מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 21:11שלי שלום, לדעתי אין מניעה לשתות קפה בכמות סבירה יחד עם פבוקסיל. מטופלים רבים שלי שטופלו בתרופה זו המשיכו לשתות קפה ולא קרה דבר, והתרופה עבדה יפה מאוד. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד