פורום פסיכיאטריה - עמוד 992
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תרופה לתופעות לוואי
דורית 25/10/2014 | 20:09שלום איזו תרופה מומלצת לריור עקב נטילת ריספרדל ואביליפיי ביחד הבן שלי מקבל דקינט אבל לא עוזר במיוחד וגם הדיבור אינו ברור תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 18:36לדורית שלום, אינני פסיכאטר של הילד, אך לדעתי הפיתרון היחיד הוא להחליף את הכדור. אינני יכולה להמליץ לך לאיזה כדור בראש ובראשונה מאחר ואינני מכירה את הילד ואינני יודעת על מה מדובר, וכן מאחר וכאמור אינני פסיכיאטר של הילד. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מינון התחלתי לואיפקס
מיכל 25/10/2014 | 08:35שלום דר, קיבלתי משם לואיפקס מושהה ל 75 מג האם לא כדאי להתחיל מחצי מינון? אני מפחדתמאוד מתופעות הלוואיפתח בחלון חדש-
ויאפקס/ ונלה
ר.צ. 25/10/2014 | 10:46מיכל שלום, בדרך כלל הרופאים מתחילים ב-75 מ"ג בשחרור אטי. עם זאת, יש חולים שהם יותר רגישים לתרופות ואצלם מומלץ להעלות מינון באטיות. במקרים כאלה מצטיידים בכדורים בשחרור מהיר ('רגילים') , כאשר המומלץ לדעתי הנו ונלה 37.5 מ"ג מאחר ויש לכדור הזה פס חציה. ניתן להתחיל ברבע כדור ליום בבוקר, ולאחר 4 ימים לקחת רבע בבוקר ורבע בערב (לאחר כ-12 שעות). לאחר מכן להעלות ברבע כדור כל 4 ימים: חצי בוקר רבע ערב , אח"כ חצי בוקר וחצי ערב וכו', עד שלאחר כחודש ימים מגיעים לכדור שלם של 37.5 מ'ג בבוקר וכדור שלם בערב. ואז עוברים ל-75 מ"ג ויאפקס בשחרור אטי, אחת ליום בבוקר. בהצלחה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 18:33למיכל שלום, לדעתי אין טעם להתחיל במחצית המינון. נהפוך הוא, הייתי ממליצה תוך מספר ימים להעלות ל150 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מה הטעם לחיות כגמדה?
דנה 23/10/2014 | 21:35אני בת 25. הגובה שלי 1.30. אני חושבת שהגובה זה הדבר הכי חשוב בחיים. אנשים גבוהים מצליחים יותר,רזים יותר, ומקבלים אותם לכל עבודה לעומת הנמוכים. אני עוברת ליד ילדות בגן ואני מרגישה כמו גמדה , זה קשה לי מאוד לצאת מהבית בגלל שאני גמדה. אני לא יוצאת מהבית בגלל שאני בגובה של ילדה בת 5 .!!! מה אני אעשה עם הגובה שלי? לא מקבלים אותי לעבודה בגלל שאני נמוכה. אני בת 25 ואני 1.30 - אני מתביישת בגובה שלי כמו של ילדה בת 5. הגובה שלי זה נכות 100% - איזה פדיחות!!! ואני גם נראית כמו ילדה בת 10 בחיים אני לא אתחתן בגלל שאני גמדה ואף אחד לא יתחתן עם גמדה. הייתי מעדיפה להיות 1.90 מאשר 1.30 מרוב שאני נמוכה לא רואים אותי אני מרגישה בלתי נראית אבל אם ההורים היו שמים לי הורמון גדילה שהייתי קטנה- אז לא הייתי גמדה עם בטן שמנה. כל זה נגרם בגלל שההורים שלי לא שמו לי הורמון גדילה. !!! וכל השומן מצטבר בבטן ויש לי השמנה מרכזית בבטן בגלל שאני גמדה. אני פשוט איבדתי את כל שמחת החיים שלי, אני כל הזמן לבד אני מרגישה בודדה כל הזמן ולא מרגישה בנוח בחברת אנשים, כל הסובבים אותי טוענים שאני קטנה לגילי ונמוכה עוברת עלי תקופה לא טובה, אני עצובה כל הזמן, מדחיקה את הכל, לא שלמה עם עצמי, עם הסטטוס שלי שנאר קבוע תקופה ארוכה ולא נראה שהולך להשתנות בקרוב עצוב לי כי לא האמנתי שבגילי לא אהיה אפילו קרובה למטרה שלי בחיים, אני מרחיקה ממני את כולם אני נתקפת בחוסר ביטחון על יד אנשים, מאבדת את הצפון, מרגישה רע, לא מצליחה לעצור את הדמעות ופשוט רע לי, אני כבר לא יודעת מה לעשות כי אני מרגישה שאני מאבדת שליטה על התחושות שלי, על החיים שלי. לא יודעת איך להתמודד עם החיים שלא מאירים לי פנים... מדוע אני גמדה ונראית כמו ילדה קטנה ולא מפותחת? כל הבנות בגילי מפותחות ואני לא!!! אני נראית כמו ילדה קטנה!!! איך אני אתמודד עם זה? איך אני אחייה ככה?פתח בחלון חדש-
תקופה לא טובה
ר.צ. 25/10/2014 | 01:29דנה שלום, כפי שרשמת, נראה כי נקלעת לתקופה לא טובה, סוג של משבר רגשי. כאשר בני אדם במצב כזה ישנה נטייה לתלות את האשם בהרגשה הרעה בדברים מוחשיים, דברים שניתן לראות ולמשש. כל אחד לפי מאפייניו: אחד יגיד שהוא קרח, שני יאמר שהאף שלו ארוך מידי, שלישי יאשים בהרגשתו את עודף המשקל ורביעי בקומתו הנמוכה. יתכן באמת שאת נמוכת קומה, אולם זה לא צריך למנוע ממך לחיות חיים מלאים ולהרגיש טוב. רוב מקומות העבודה מעסיקים אנשים על-פי כישוריהם ותרומתם ולא על-פי מאפיינים פיזיים. בנוסף, ישנם גם גברים שישמחו להכיר בת זוג שנעים לשהות במחיצתה, על אף קומתה הנמוכה. אולם על מנת להתקדם בכיוונים האלה עלייך לקצר את התקופה הלא טובה הזו. נראה לי שעלייך לפנות לייעוץ פסיכולוגי על מנת לסייע לך להתמודד עם התחושות הרעות שלך. כמו כן יתכן וכדאי לפנות לפסיכיאטר שיתאים לך תרופה למשך זמן-מה, לקיצור התקופה הרעה הזו. בהצלחה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 18:31לדנה שלום, יש לי מטופל גבר שהוא 1.40, שהגיב כמוך וכאשר היה קובע להיפגש עם בחורות לא היה מספר את זה מראש. התוצאה הייתה כמובן שאותה בחורה שנפגש איתה קיבלה שוק. לאחר העבודה איתו, הוא כתב את האמת באינטרנט ואחת הבחורות המשיכה לכתוב לו, והם התכתבו זמן מה, ולבסוף נפגשו. כיום, הם נשואים ויש להם בן. אני בכוונה מספרת לך את הסיפור, כי נראה לי שהדרך להתמודד עם מצבך שאינו קל, היא קודם כל להפסיק לשאול "למה?" ולהתחיל להתמודד עם המצב כמו שהוא. אני משוכנעת שאם תכתבי את האמת כפי שכתבת פה, בנסיון למצוא חבר לחיים, תמצאי שבהחלט יתכן שתמצאי בן זוג ואהבה בחיים. אולי עוד מילה אחת לגבי הורייך, בשעתו, הטיפול בהורמון הגדילה לא היה מקובל כמו היום, והמודעות לכך הייתה לכן הרבה יותר נמוכה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
וונלפקסין 150
יאיר 24/10/2014 | 18:041.האם וונלפקסין 150 מ"ג מתאימה לטיפול בחרדות? 2.האם מינון של 150 מ"ג דומה לרסיטל 40 מ"ג מבחינת עוצמה ההשפעה? 3.האם במינון 150 מ"ג ישנה השפעה גם על הנוראדרנלין ולא רק על הסרוטונין? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 18:23ליאיר שלום, לטעמי וונלפקסין פחות מתאים לטיפול בחרדות. 150 מ"ג וונלפקסין דומה ל-20 מ"ג ציפרמיל(רסיטל). ככלל, לוונלפקסין יש 10% השפעה אדרנרגית ו90% השפעה סרטונרגית. מכאן שההשפעה האדרנרגית של הוונלפקסין די זניחה גם ב-225 מ"ג וגם ב-150 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס
אורטל 11/10/2014 | 20:10שלום רב. אני טופלתי טיפול לא נכון 7 שבועות כלומר בציפרלקס אחרי פלוטין בטעות חמורה של אופא שסך הכול היה צריך להעלות לי את המינון של הפלוטין. ביום שלישי הזה אני ינטול חצי כדור אחרון. כלומר 7 שבועות על ציפרלקס שכמעט הרג אותי. כמה זמן יקח לו לצאת מהדם שלי? אני בת 28 שוקלת 65. הפסיכיאטרית במיון אמרה לעשות לגוף מנוחה שבוע ולחזור לפלוטין. ממש חשוב לי לדעת כמה זמן יקח לציפרלקס לצאת מהדם. תודה מראשפתח בחלון חדש-
לאורטל שלום
ר.צ. 12/10/2014 | 00:127 ימים זה מספיק זמן. לדעתי מספיקה הפסקה בת יומיים בלבד ולחזור לפלוטין. שבוע טוב -
ציפרלקס
אורטל 12/10/2014 | 08:26שלום ותודה על התשובה. מה הכוונה 7 ימים זה מספיק זמן? כתבתי יותר למטה עוד משהו קראת את זה? )תחת כותרת שאלה נוספת( ואחרי כל זה כמה זמן יקח לציפרלקס לצאת מהדם שלי? אני עם תופעות איימות ורוצה כבר להיתנקות.תקראי בבקשה את ההודעה הנןספת שכתבתי אתמול. יש שם הסבר יותר מפורט לגביי ועוד שאלה לגבי פלוטין ששאלתי שם. זה מאוד חשוב שלי להיתנקות מהאיימה שאני נמצאת בה 7 שבועות . שזה ציפרלקס על הפלוטין.חשבתי שהגוף צריך לנוח קצת להיתנקות מהציפרלקס 5 ימים עד שבוע ואז לחזור לפלוטין 20 ושהוא " יתחבר " לפלוטין שקיים כבר בגוף? הפלוטין האחרון שנטלתי היה ב 24 באוגוסט ואז ישר ציפרלקס האם הפלוטין עדיין קיים בגוף שלי? תודה רבה. -
ציפרלקס
אורטל 12/10/2014 | 08:26שלום ותודה על התשובה. מה הכוונה 7 ימים זה מספיק זמן? כתבתי יותר למטה עוד משהו קראת את זה? )תחת כותרת שאלה נוספת( ואחרי כל זה כמה זמן יקח לציפרלקס לצאת מהדם שלי? אני עם תופעות איימות ורוצה כבר להיתנקות.תקראי בבקשה את ההודעה הנןספת שכתבתי אתמול. יש שם הסבר יותר מפורט לגביי ועוד שאלה לגבי פלוטין ששאלתי שם. זה מאוד חשוב שלי להיתנקות מהאיימה שאני נמצאת בה 7 שבועות . שזה ציפרלקס על הפלוטין.חשבתי שהגוף צריך לנוח קצת להיתנקות מהציפרלקס 5 ימים עד שבוע ואז לחזור לפלוטין 20 ושהוא " יתחבר " לפלוטין שקיים כבר בגוף? הפלוטין האחרון שנטלתי היה ב 24 באוגוסט ואז ישר ציפרלקס האם הפלוטין עדיין קיים בגוף שלי? תודה רבה. -
תשובה
ר.צ. 12/10/2014 | 09:48שלום אורטל, אין לך כבר פלוטין בדם כבר לאחר 7-10 ימים מהפסקת נטילתו. אבל ייתכן מאוד שהגוף שלך יגיב אליו מהר יותר כעת, כי הוא 'זוכר' אותו מאוגוסט. ציפרלקס מתנקה מהר יותר מהגוף. לדעתי לאחר שתסיימי את הציפרלקס תמתיני יומיים-שלושה בלבד ותתחילי שוב פלוטין. לאחר יומיים-שלושה כמעט שאין ציפרלקס בגוף ולא צריך לחכות יותר, פשוט חבל על הזמן שלך. שבוע טוב. -
ציפרלקס
אורטל 12/10/2014 | 12:12כן אבל אני סובלת המון מתופעות תודה רבה את מקסימה הלוואי של הציפרלקס מתי הם יחלפו? הם הרגו אותי -
תופעות לוואי
אורטל 12/10/2014 | 18:08בבקשה דר קרני תעני לי אני בחוסר שקט עם תופעות לוואי שךל צחפרלקס שמסיימת לשתות אותו בוד יומיים וחוזרת לפלוטין. מה עושים? מתי זה יפסק? בילבול ונרו אדרנלין בדם אחרי שמפסיקים את הציפרלקס מתי הוא יצא מהדם אני עייפה ואם מחשבות אובדניות ובילבול חזק -
לדר קרני בבקשה תעני לי
אורטל 12/10/2014 | 23:39בבקשה דר קני תעני לי אל ההודעה האחרונה שלי היום. עוד יומיים נשאר לי ליטול ציפרלקס 5 מג עד הפסקתו אני עם בלבול ורוק מוגבר כבר חודש וחצי מאז שהתחלתי ליטול אותו בגלל טעות של רופא משפחה.. אני צריכה לחזור לחזור ליטול פלוטין שמתאים לי והתאים לי תמיד פשוט הייתי בלחץ חזק ואחרי חודש נטילה של פלוטין היה התקף חרדה...אז דחף לי ציפרלקס שהרג אותי והפסיכיאטרית אמרה שסהכ היה צורך בלעלות מינון של הפלוטין...כמה זמן מהפסקת הציפרולקס מחרותיים יעברו התופעות לוואי האלה? ואחרי כמה זמן של נטילת פלוטין 20 מג שתמיד נטלתי אני אמורה להחליט אם יש צורך להעלות מינון או לא? כרגע הבילבול במוח והרוק יותר מטרידים הפסיכיאטרית אמרה שיש לי נרו אדרנלין. המחשבות מהירותתת והזיכרון חד. מתי זה יחלוף מתי הציפרלקס יצא מהגוף? סהכ נטלתי אותו 7 שבועות. תודה ענקית. -
תודה
אורטל 13/10/2014 | 10:15תודה רבה. אני מצטערת מי את ר.צ ולמה דר קרני לא עונה. תודה -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:06לאורטל שלום, זמן מחצית החיים של ציפרלקס הינו 27-32 שעות זאת אומרת שרמתו בדם יורדת לחצי עד שהוא נעלם מהדם, תוסיפי עוד כשלושה ארבעה ימים לכן אנו מדברים בכחמישה ימים. אני חושבת שהבעיה נבעה מכך שזמן מחצית החיים של הפרוזק הוא 10 ימים ועד שרמתו ירדה בדם הוסף הציפרלקס מהר מדי. אכן תחזרי לאחר 5-7 ימים לפרוזק. בד"כ פרוזק עוזר תוך 4-6 שבועות בנושא החרדה. במידה ואחרי 6 שבועות לא יחול שינוי הייתי עולה ל-30 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:08סליחה???? אינני עונה באותו יום ובוודאי לא בתנאים של התקלה בפורום. חוץ מזה, זאת שאלה חוזרת שרק מעכבת את הפורום. דר' קרני רובין -
זמן מחצית חיים
אני 13/10/2014 | 17:12מכפילים ב 5 את זמן מחצית החיים וזה נותן לנו את הזמן שלוקח לתרופה בממוצע להתנקות לגמרי מהגוף זה נכון? -
תודה רבה רבה
אורטל 13/10/2014 | 18:59תודה ענקית דר קרני. אני יעדכן ויכתוב מה אני ירגיש עם הפלוטין. אבל פלוטין 20 זאת קפסולה שלא ניתנת לחיתוך ופריזמה אני לא אוהבת מה אפשר לעשות? -
לקחת 40 מג
אני 13/10/2014 | 20:28במקום 30 זה רק יכול לשפר את המצב -
ציפרלקס
אורטל 16/10/2014 | 20:44שלום רב דר קרני. אני מאוג דואגת לכן אהי רוצה לשאול בשביל להיות בטוחה הרוק המוגבר מהציפרחקס במחשבות המהירות וכל התופעות שהצחילו אצלי עקב זה שהוסף ציפרלקס על פלוטין הם יעברו? כבר יומיים איך שהפסקתי את הציפרלקס ואני במנוחה עד חזרה לפלוטין....המוח שלי לא ידפק לכל החיים אהי מפחדת שזה אף פעם לא יעבור...אהי כבר חודשיים לא ישנתי כמו בן אדם....יש מצב שהתרוםות דפקו לי עצב במוח שברוק והמחשבות לא יעברו אף פעם או שעוד כמה ימים איך שציפרלקס יצא מהדוף גם הנוראדרנלין ירד ואני ירגיש יותר אוב מבחינת כל הסבל הגופני והמוחי שסבלצי חודשיים ? סליחה אבל אהי ממש צריכה תמיכה אני כל כך עייפה ומפחדת שהתופעות לא יעברו...תודה.. -
לא עניין של נזק
אני 17/10/2014 | 16:19המוח מתרגל שיש תרופה שעושה את העבודה במקומו וברגע שמפסיקים את התרופה או שהיא מפסיקה להשפיע המוח עלול לייצר פחות מהחומר נגיד סרוטנין כי הוא התרגל שיש מישו אחר שעושה את העבודה במקומו... או שמלכתחילה הוא לא יכל לייצר מספיק ממנו אבל זה התאוריה שלי -
ציפרלקס
אורטל 18/10/2014 | 15:28לר.צ - אף פעם לא היו לי תופעות כאלה בעבר וזה מהכדור לא מהמחלה . הרופא שהרס לי את החיים והעבירו אותי לציפרלקס סך הכול היה צריך להעלות את המינון של הפלוטין זמנית......בגלל זה אני סבלתי עוד חודשיים אם ציפרלקס שלא רק לא עזר אלה כמעט הרג אותי....אני מתפללת ששבוע הבא אני ירגיש יותר טוב...היום היום הרביעי איך שהפסקתי את ציפרלקס יש שינוי קטן בתופעות שהוא גרם אבל זה עדיין פה...בעבר פלוטין תמיד עזר לי גם למחשבות טורדניות....אני עייפה ומפחדת שכל מה שאני מרגישה עכשיו אף פעם לא יחלוף... -
אורטל שלום,
ר.צ. 18/10/2014 | 23:52אין בכלל ספק שהמצב הנו זמני וכל התופעות שתיארת תחלופנה. אין לך באמת ממה לחשוש. לילה טוב -
לר.צ
אורטל 19/10/2014 | 13:29תודה רבה לך את מקסימה...אני כל כך מפחדת ועייפה ועצבנית כי המוח שי כאילו חושב במקומי...בלבול מוחלט...מבולבלת מתי זה יעבור? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 17:46לאורטל שלום, ראשית, אינני מבינה למה את מתכוונת כשאת מדברת על נרו-אדרנלין. ציפרלקס מגביר את רמת הסרוטונין ברווח הבין-תאי באופן ספציפי ואינו משפיע על הנרו-אדרנלין. התרופה מבחינה זו היא יותר ספציפית מאשר הפלוטין. שנית, למיטב ידיעתי ציפרלקס גורם ליובש בפה ואינו גורם לריבוי רוק. לכן, התופעה אצלך איננה מובנת לי. האם יש לך קושי בבליעה כתוצאה מהיובש בפה? בכדי להגיע ל-30 מ"ג פלוטין, נוטלים יום 2 קפסולות, יום קפסולה אחת. בשל זמן מחצית החיים הארוך של הפלוטין זה בסדר. בברכה, דר' קרני רובין -
לדר קרני היקרה
אורטל 21/10/2014 | 17:50דר קרני היקרה, אני כל כך אומללה ומבולבלת. לפני שבוע הפסקתי את הציפרלקס והתופעות לוואי שהוא גרם לי עדיין כאן אני אמורה להתחיל ליטול שוב פלוטין ומפחדת מה אהיה? הרוק המןגבר שהתחיל מציפרלקס עוד פה והבילבול במחשבות הזיכרון חד מחשבות אובדניות מחשבות אגרסיביות אני מפחדת שאני בחיים לא יצא מזה. מתי תופעות הלוואי האלו יעלמו? הם החלו בשבוע הראשון של ציפרלקס.כאמור אם את זוכרת נטלתי פלוטין ובטעות של רופא שהיה צריך להעלות לי אותו כי באותו זמן הייתי בלחץ הוא החליף לציפר'. ישר 10 מג ולאחר 6 ימים שהיה לי ממש רע ל 15 במקום להבין שהוא לא מתאים לי....לאחר 5 שבועות סהכ על ציפרלקס הגיע התור שלי לפסיכוחוגית של הקופה והיא הורידה מינון ל 10 מג לשבוע ובשבוע השני שתיתי 4 ימים 3/4 כדור ובשלושה ימים לאחר מכן חצי כדור והפסקתי בהוראתה. כבר שבוע איך שהפסקתי יש לי מחשבות טורדניות והמוח לו נח לרגע גם יש בלבול במחשבות ולדוגמה מחשבות על פגיעה עצמית או בחיית מחמד שלי שאני מאוד אוהבת אני כותבת לך את זה ובוכה. עוד שעה יש לי תור אצל פסיכיאטר באופן פרטי. מה עושים במצב כזה? חוזאים כבר לפלוטין? או שמנקים את הגוף עוד? אני מתחננת תעזרי לי אני רוצה לחיות וכל היום יאוש ומחשבות על למות...כי אני עייפה מההרגשות בגוף במוח ובנפש. רוק בלבול מחשבות מהירות ובילבול. מתי זה יחלוף אם בכלל? תודה רבה לך מראש את מקסימה.אני פשוט כבר לא יודעת לאיזב רופא להאמין...תודה לך -
לדר קרני היקרה
אורטל 21/10/2014 | 17:50דר קרני היקרה, אני כל כך אומללה ומבולבלת. לפני שבוע הפסקתי את הציפרלקס והתופעות לוואי שהוא גרם לי עדיין כאן אני אמורה להתחיל ליטול שוב פלוטין ומפחדת מה אהיה? הרוק המןגבר שהתחיל מציפרלקס עוד פה והבילבול במחשבות הזיכרון חד מחשבות אובדניות מחשבות אגרסיביות אני מפחדת שאני בחיים לא יצא מזה. מתי תופעות הלוואי האלו יעלמו? הם החלו בשבוע הראשון של ציפרלקס.כאמור אם את זוכרת נטלתי פלוטין ובטעות של רופא שהיה צריך להעלות לי אותו כי באותו זמן הייתי בלחץ הוא החליף לציפר'. ישר 10 מג ולאחר 6 ימים שהיה לי ממש רע ל 15 במקום להבין שהוא לא מתאים לי....לאחר 5 שבועות סהכ על ציפרלקס הגיע התור שלי לפסיכוחוגית של הקופה והיא הורידה מינון ל 10 מג לשבוע ובשבוע השני שתיתי 4 ימים 3/4 כדור ובשלושה ימים לאחר מכן חצי כדור והפסקתי בהוראתה. כבר שבוע איך שהפסקתי יש לי מחשבות טורדניות והמוח לו נח לרגע גם יש בלבול במחשבות ולדוגמה מחשבות על פגיעה עצמית או בחיית מחמד שלי שאני מאוד אוהבת אני כותבת לך את זה ובוכה. עוד שעה יש לי תור אצל פסיכיאטר באופן פרטי. מה עושים במצב כזה? חוזאים כבר לפלוטין? או שמנקים את הגוף עוד? אני מתחננת תעזרי לי אני רוצה לחיות וכל היום יאוש ומחשבות על למות...כי אני עייפה מההרגשות בגוף במוח ובנפש. רוק בלבול מחשבות מהירות ובילבול. מתי זה יחלוף אם בכלל? תודה רבה לך מראש את מקסימה.אני פשוט כבר לא יודעת לאיזב רופא להאמין...תודה לך -
לדר קרני
אורטל 21/10/2014 | 18:10דר קרני היקרה אין לי קושי בבליעה ואין לי יובש בפה מזמן. יש לי הפרשת רוק מןגברת מהיום השלישי של ציפרלקס ומחשבות מבולבלות טורדניות ומהירות זה מה שיי לי ראי הודעה קודמת בהתחלה היה יובש בםה עם רוק מוגבר מהציפרלקס עכשיו רק רוק מוגבר נשאר . ובלבול וזכרון חד ומחשבות מפחידות -
לדר קרני
אורטל 21/10/2014 | 18:10דר קרני היקרה אין לי קושי בבליעה ואין לי יובש בפה מזמן. יש לי הפרשת רוק מןגברת מהיום השלישי של ציפרלקס ומחשבות מבולבלות טורדניות ומהירות זה מה שיי לי ראי הודעה קודמת בהתחלה היה יובש בםה עם רוק מוגבר מהציפרלקס עכשיו רק רוק מוגבר נשאר . ובלבול וזכרון חד ומחשבות מפחידות -
22.10 לדר קרני היקרה.
אורטל 22/10/2014 | 10:42שלום דר קרני היקרה. אתמול הייתי בביקור אצל פסיכיאטר פרטי. לפי הוראתו, חזרתי ליטול פלוטין 20 מג ליום ובנוסף קסאנאגס 0.5 כדור ליום לפי הצורך. בנוסף הוא ציין שאם לא תהיה הטבה לאחר 3 שבועות להעלות ל40 מג...אני מאוד מקווה ש 20 מג יעזרו לי ...אבל אם זה לא יקר איך לעלות קודם ל 30? בנתיים הוא אמר שמהמצב של החרדות והדיכאון עדיין לא ברור מה נשאר מהצופעות לוואי של ציפרלקס ומה לא ואמר שלאחר שמצבי הנפשי ירגע הכול ירגע אבל עוד אמר שהם ילכו ויעלמו( תופעות הלוואי של ציפרלקס) ושהקסנגס יעזור להם בזה גם. איך ליטול את הקסאנגס נכון בכדי לא להיתמכר אליו? ואיך לסייע לעצמי ש 20 מג כן יעזרו לי . בתודה ענקייייייתתתתת מראש. אורטל. -
22.10 לדר קרני היקרה.
אורטל 22/10/2014 | 10:43שלום דר קרני היקרה. אתמול הייתי בביקור אצל פסיכיאטר פרטי. לפי הוראתו, חזרתי ליטול פלוטין 20 מג ליום ובנוסף קסאנאגס 0.5 כדור ליום לפי הצורך. בנוסף הוא ציין שאם לא תהיה הטבה לאחר 3 שבועות להעלות ל40 מג...אני מאוד מקווה ש 20 מג יעזרו לי ...אבל אם זה לא יקר איך לעלות קודם ל 30? בנתיים הוא אמר שמהמצב של החרדות והדיכאון עדיין לא ברור מה נשאר מהצופעות לוואי של ציפרלקס ומה לא ואמר שלאחר שמצבי הנפשי ירגע הכול ירגע אבל עוד אמר שהם ילכו ויעלמו( תופעות הלוואי של ציפרלקס) ושהקסנגס יעזור להם בזה גם. איך ליטול את הקסאנגס נכון בכדי לא להיתמכר אליו? ואיך לסייע לעצמי ש 20 מג כן יעזרו לי . בתודה ענקייייייתתתתת מראש. אורטל. -
רצוי קודם ל 30
אני 22/10/2014 | 13:38לתת לגוף להתרגל לא טוב במכה להכפיל את המינון שבוע ככה על 30 ורק אז ל 40 -
לדר קרני בבקשה תעני לי
אורטל 23/10/2014 | 09:52דר קני היקרה ענה ממך תקראי את ההודעות האחרונות שלי ותעני לי. תודה רבה רבה... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 17:45לאורטל שלום, אין שום סיבה להמשיך ולחכות. יש מקום להתחיל מיד את הפלוטין ולהעלות את המינון למינון של 40 מ"ג או 60 מ"ג תוך שבועיים-שלושה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 17:50לאורטל שלום, אין שום סיבה להמשיך ולחכות. יש מקום להתחיל מיד את הפלוטין ולהעלות את המינון למינון של 40 מ"ג או 60 מ"ג תוך שבועיים-שלושה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 18:13לאורטל שלום, אני חוזרת על המלצתי להתחיל פרוזק חמישה ימים 10 מ"ג, חמישה ימים 20 מ"ג, חמישה ימים 30 מ"ג, ולעלות ל40 מ"ג. ככלל ניתן לעצור במינון זה אך מאחר ולוקח כל כך הרבה זמן עד שזה משפיע על ה-OCD שאני תמיד עולה ישר ל-60 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 18:13לאורטל שלום, אני חוזרת על המלצתי להתחיל פרוזק חמישה ימים 10 מ"ג, חמישה ימים 20 מ"ג, חמישה ימים 30 מ"ג, ולעלות ל40 מ"ג. ככלל ניתן לעצור במינון זה אך מאחר ולוקח כל כך הרבה זמן עד שזה משפיע על ה-OCD שאני תמיד עולה ישר ל-60 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 18:18לאורטל שלום, אני חוזרת על המלצתי להתחיל פרוזק חמישה ימים 10 מ"ג, חמישה ימים 20 מ"ג, חמישה ימים 30 מ"ג, ולעלות ל40 מ"ג. ככלל ניתן לעצור במינון זה אך מאחר ולוקח כל כך הרבה זמן עד שזה משפיע על ה-OCD שאני תמיד עולה ישר ל-60 מ"ג. אינני סבורה שיש לעצור ב20 מ"ג מאחר וזה לא עזר לך בעבר, וספק אם זה יעזור נגד ה-OCD. אשר לקסאנגיס, בדרך כלל חולים חרדתיים וחולים עם OCD אשר השליטה מאוד חשובה להם אינם מתמכרים לתרופה זו. לא ברור אם זה שוני גנטי או זה בגלל הצורך הזה בשליטה. לדעתי את יכולה לקחת כדור בשעת הצורך או חצי כדור 4-6 פעמים ביום. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 18:19לאורטל שלום, אני חוזרת על המלצתי להתחיל פרוזק חמישה ימים 10 מ"ג, חמישה ימים 20 מ"ג, חמישה ימים 30 מ"ג, ולעלות ל40 מ"ג. ככלל ניתן לעצור במינון זה אך מאחר ולוקח כל כך הרבה זמן עד שזה משפיע על ה-OCD שאני תמיד עולה ישר ל-60 מ"ג. אינני סבורה שיש לעצור ב20 מ"ג מאחר וזה לא עזר לך בעבר, וספק אם זה יעזור נגד ה-OCD. אשר לקסאנגיס, בדרך כלל חולים חרדתיים וחולים עם OCD אשר השליטה מאוד חשובה להם אינם מתמכרים לתרופה זו. לא ברור אם זה שוני גנטי או זה בגלל הצורך הזה בשליטה. לדעתי את יכולה לקחת כדור בשעת הצורך או חצי כדור 4-6 פעמים ביום. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדה ודיכאון - סבל רב
שרון 21/10/2014 | 20:49בן 49 ,לפני כ17 שנה אובחנתי שיש לי בעיה נפשית ושמה חרדה, כתוצאה מתחושות המלוות בהרגשת אי שקט, לא רגוע, מתוח, מצב רוח ירוד הייתי בטיפולים פסיכולוגים שלא עזרו ולאחר שכנועים רבים הסכמתי ללכת לפסיכיאטרית ,לקחתי ציפרמיל 20 מ"ג שעזר לי מאוד ובמשך שנתיים הרגשתי מצוין, כאשר לאחר שנה הפסקתי את לקיחת הכדורים שנה לפי בהנחיית הפסיכיאטרית (בדיעבד התברר שזו הייתה טעות חיי), משנת 2004 חזרה לי החרדה ומאז אני סובל ניסיתי המון תרופות: ציפרמיל,ציפרלקס,סרוקסט,לוסטרל,פלוטין,מירו, אפקסור, שלצערי לא עזרו, כלומר ניסיתי את הכדורים ממשפחת הSSRI והSNRI שלא עזרו, לפני כ 7 שנים קיבלתי מרוניל שלא כל כך עזר ואני עם התרופה הזאת עד היום עם מינון של 150 מ"ג בממוצע ועכשיו אני בשלבי עליית מינון עד ל 225 מ"ג(3כפול 75 מ"ג SR) אני עדיין מרגיש מתוח לא רגוע וללא מצב רוח ותחושה של ראש כבד מכדורים, הסיבה שאני לא מחליף את הכדור הנה הסבל הנוראי שעברתי במעבר בין התרופות הרשומות לעיל, כלומר התופעות לוואי של בחילות הקאות היו קשים לי ביותר. שאלותיי: 1. האם יש סכנה בכך שאני לוקח תרופת מרוניל במשך 7 שנים? האם התרופה ממכרת? 2. ד"ר מה אתה ממליץ לי לעשות, אני פשוט אובד עצות ,אני עובד בתפקיד ניהולי בחברת ביטוח מזה כ 25 שנה ,הקושי שלי בעיקר בעבודה , אני חושש לקחת כדורים ממשפחת בנזודיאזפינים ,שמא אתמכר אליהם, את כמות הסיגריות הגדלתי לחצי קופסה ,כביכול ע"מ להירגע אבל בפועל זה לא מרגיע, 3. ישנם ימים בדרך כלל בסופי שבוע אך גם בימים בהם אני עובד ימים קצרים אני מרגיש מצוין כאילו אין לי כלום ,מה הסיבה לשינויים הדרסטיים בהרגשתי ותחושותיי?פתח בחלון חדש-
טרם נעניתי , חרדה ודיכאון עמידים
שרון 22/10/2014 | 16:55שלום ד"ר אפשר התייחסות בבקשה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 17:38לשרון שלום, 1. המרוניל חד משמעי איננו ממכר אך מאידך, לכדור תופעות לוואי רבות כולל גרימה לעלייה באינזימי הכבד. במינונים הגבוהים, יש בדרך כלל דופק גבוה. 2. לדעתי, עלייך לעשות שחלוף של האנפרניל (מרוניל) בסימבלטה אשר יש לו פחות תופעות לוואי והוא מאוד אפקטיבי כטיפול בחרדות ודיכאון. בנוסף, הייתי ממליצה כי תתחיל טיפול התנהגותי-קוגניטיבי שהוא מאוד יעיל בהתקפי חרדה. 3. קרוב לוודאי שהתשובה היא שיש לך מתח ופחד מפני כשלון בעבודה. דווקא בשל העובדה הזו, מאוד חשוב הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי, אשר מטרתו לשנות דפוסי חשיבה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עמידות לתרופות
אני 22/10/2014 | 18:35ראיתי שרשמת שנזעי חשמל יכולים לפעמים לגרום לבן אדם שפיתח עמידות לתרופות לגרום לתופעה להעלם שהתרופות יתחילו להשפיע עליו כי הנזעי חשמל מרעננים את הרצפטורים זה נכון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 17:28לאני שלום, אכן ראיתי תופעה זו לא אחת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס ואלכוהול
עידו 24/10/2014 | 13:52דר קרני שלום - בחודשיים האחרונים אני נוטל ציפרלקס 15 מ״ג אחת ליום והייתי מעוניינת לבלות ולשתות אלכוהול , בדרך כלל בבלילוי אני שותה כ6 משקאות פלוס מינוס ומרגיש נהדר . האם יהיה מסוכן לנהוג כך כעת , בתקופת נטילת התרופה. פחות חשוב לי אם באופן חד פעמי תפגע יעילותה של התרופה יותר חשוב לי אם יכול להיות נזק ממשי תודה רבה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 17:26לעידו שלום, אם תרופה או בלי תרופה מסוכן לנהוג לאחר 6 כוסות משקה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שנאת נערים
ככ 18/10/2014 | 02:30שלום לפסיכיאטרית, מי ששונא ולא סובל נערים , (טינייג'רס), בעיקר נערים קולניים באוטובוסים, זה יכול להיות מאפיין של סכיזופרנים? אם לא זה יכול להיות מאפיין של איזה הפרעה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/10/2014 | 17:11לככ שלום, זה בהחלט לא קשור לסכיזופרנים. אין הפרעה ספציפית שזה מאפיין שלה, זה יכול להיות מרגישות יתר לרעשים ומהרגשה רעה כללית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התדרדרות
מיכל 17/10/2014 | 20:41כתבתי כאן לפני כמה חודשים ונעזרתי הרבה. כבר חודשים רבים שאני לוקחת 390 מג וויפקס, 175 מג חמיטקל, כדור אחד של מירו. זה עזר לתקופה. אבל השמש לא זורחת כבר הרבה זמן. אני כמובן בטיפול אבל לאחרונה החלה הדרדרות קשה. הרופאה חושבת שה קשור למריבות וחילוקי דעות בתוך המשפחה,ושצריך לעבוד בטיפול הפסיכולוגי על מקורות כוח וכדומה. אם לא נחליף כדורים. המסע הארוך של החלפת כדור לא פשוטה,ותמיד הדרך קשה. אני לא יודעת כבר מה לעשות. התרופות אכן עזרו לכמה חודשים. ועכשיו שום אותם סימפטומים,הכוללים חוסר ויטאליות וחוסר רצון לחיות. אם את זוכרת, פעם העלאתי כאן שאלות. אני אשת משפחה וממשיכה לעבוד,אבל הופך להיות קשה וחוסר אפשרות לצאת.מהשחור הזה. אשמח להערותיך תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 22/10/2014 | 17:09למיכל שלום, כפי שכתבתי לך אתמול בהודעתך שחל אצלך שיפור (הקדמתי את המאוחר למוקדם בגלל הבלאגן בתוכנה), אני כן הייתי שוקלת החלפת התרופה למשל לסימבלטה (דולוקסטין טבע) במינון של 120 מ"ג בהצלבה עם הויאפקס בכדי למנוע תופעות לוואי. במידה וסימבלטה בשילוב עם למיקטל והמירו לא יעזרו, הייתי שוקלת הוספה של 2.5 מ"ג עד 5 מ"ג של אביליפיי כמתגבר. מאוד חשוב להיות בטוחים שבלוטת התריס אצלך מתפקדת כראוי ושאין לך נוגדנים נגד הבלוטה. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד