פורום פסיכיאטריה - עמוד 996
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לר.צ ולרופאה
בורדרליין 19/10/2014 | 14:10אני לא מוצאת את השרשור הקודם הרופאה המליצה לי היום להוסיף ריספרדל בנוסף ללוסטרל 200 אני מפחדת פחד מוות לעלות במשקל רצתה שאקח סרקוול אבל הבינה שאני מפחדת המינון התחלתי 1 מיליגרם ורוצה שנעלה ל2 האם זה משמין מה מהאנטי פסיכוטי יכול להרגיע התקפי זעם חרדות ולא לגרום לתאבון??פתח בחלון חדש-
ר.צ אתה פה??? זקוקה לעזרה בנוגע לריספרדל
בורדרליין 19/10/2014 | 20:16מחיפושים ברשת אני מבינה שריספרדל משמינה מאוד לא רוצה להעלות עוד במשקל לא מסוגלת -
ערב טוב,
ר.צ. 19/10/2014 | 22:20מחיפוש ברשת לגבי התרופה עולה, שריספרדל דווקא אלטרנטיבה טובה מבחינת עלייה במשקל. יש סיכוי להשמנה, אך הוא קטן בהשוואה לאנטי-פסיכ' אחרות, וכמו כן ניתן לנטרל הסיכון על ידי דיאטה ו/או פעילות גופנית. אולי זו הזדמנות לאמץ תחביב חדש ובריא כגון הליכה יומית של כחצי שעה בשעות הערב. גם אביליפיי משמינה פחות מתרופות אחרות. אולי כדאי לבדוק עם הרופאה שלך גם לגביה. בקיצור: אין ממש צורך לדאוג.. -
לא לא לא לא מסתכנת שוב
בורדרליין 19/10/2014 | 22:27את הטופמקס אתה מכיר?? אני ממש מפחדת מהסרוקסט העלתי 40 קילו וירדתי בהריון 30 לא מסתכנת ואני לא יכולה לעשות שום סוג דל ספורט הוצאתי כבר את התרופה אבל אני ממש ממש מפחדת קראתי שטופמקס אפילו מרזה.... מה לגבי שילוב שלמssri עם snri? -
דווקא לא סביר שתשמיני
ר.צ. 19/10/2014 | 22:443 התרופות שציינת (כולל סרוקוול) נחשבות לפחות משמינות מאחרות. בנוסף, את אמורה ליטול רק 2 מ"ג ריספרדל, כנראה לחיזוק של הלוסטרל. זה מינון מינימלי וספק אם יגרום להשמנה אצלך. התרופה הזו ניתן ליטול ממנה עד 16 מ"ג, כלומר את באמת תיטלי מינון שלא אמור להשמין. כל השאר שציינת בסוף ההודעה אינו רלוונטי לדעתי. וללא קשר: האם יש לך מגבלה פיזית לצעוד מידי יום (מלבד חוסר אנרגיה, שזה מובן..)? -
אביליפיי
ר.צ. 19/10/2014 | 23:17לפני הריספרדל- תבדקי עם הרופאה שלך אם אביליפיי יכול להתאים לבעיה שלך, הוא כנראה עם הסיכוי המינימלי להשמנה. -
עליה במשקל ירידה במטבוליזם
אני 19/10/2014 | 23:42יש אנשים שמשמינים המון מהתרופות האלה ואוכלים מעט קלוריות או לא יותר מהרגיל(זאת אומרת יש התערבות במטבוליזם של התרופה) מה המנגנון הרי ידוע שהם לא פוגעות בבלוטת התריס חוץ מליתיום מישהו יודע? ויש אנשים שכולם מקנאים בהם שאוכלים בלי סוף ונשארים דקיקים ועם התרופות הם נהיים שמנים זה ההוכחה שיש התערבות במטבוליזם -
הבעיה עם הספורט היעיל
אני 19/10/2014 | 23:43שהוא מאוד מגביר חרדה (אדרנלין מופרש) ככה שהוא פוגע בפעילות התרופה ככה שזה לא יעיל כל כך עם תרופות לעשות ספורט אינטנסיבי כמו ריצות עם ריצות של 10-15 קילומטר כמה פעמים בשבוע אפשר לרזות אני מאמין עם תרופות -
לר.צ
הואדרליין 20/10/2014 | 08:50קראתי על אבילפיי והתופעות לואי שלה מאוד מפחידות... לא יודעת מה לעשות הריספרדל נח לו במגירה לא רוצה לעלות גרם ועוד שאלה אליך ולדוקטור כשהיא תתפנה אתמול שהייתי אצל הרופאה אמרתי לה שהנפרעה שלי זו הפרעה חשוכת מרפא ככה הבנתי מהמון מקומות אז היא אמרה שאני צודקת זה אכן חשוך מרפא אבל אפשר להקל על הסיפטומים משמעותית האם זה בסדר מצידה להגיד זאת? אני מאוד קשורה אליה היא מאוד אמפתית השאלה אם זנ במקום??? -
והאם טופמקס גם נחשב למרגיע? מייצב??
.. 20/10/2014 | 08:57., -
סליחה ר.צ
הואגרליין 20/10/2014 | 09:02רק עכשיו ראיתי שכתבת ששאר התרופות לא רלוונטיות לגבי הסרקוול הרופאה רצתה לתת אך ציינה בפני שגורם להשמנה, לגבי הספורט בעבר עשיתי הליכות ועשה לי מאוד טוב אבל כרגע כאבי גב מאוד חזקים כתוצעה מזריקת אפידורל ולידה -
שאלה נוספת
... 20/10/2014 | 11:35האם לוסטרל משמין יותר מרסיטל?? אני מרגישה תאבון מוגבר ואוכלת לוקחת לוסטרל מתחילת החודש הרסיטל לא עשה תאבון האם יתכן?? תודה -
יש הפרעות שהם חשוכות מרפא
אני 20/10/2014 | 13:16אבל עם תרופות אפשר לתפקד כרגיל הם מאזנות את הכימיה במוח והתופעות לוואי שקראת לא בטוח שהם יהיו אצלך חברות התרופות חייבות לפרסם כל תופעת לוואי אפשרית כדי להמנע מתביעה יכול להיות שאצלך לא תהיה שום תופעת לוואי או תופעות לוואי מינוריות תמיד תוכלי להפסיק במידה והתופעות לוואי יציקו לך ולהחליף למשו אחר -
אם התרופה גורמת לתאבון
אביב 20/10/2014 | 15:14זו לא התרופה זו את את מכניסה יותר אוכל לגוף על תאבון אפשר לשלוט אם היא מורידה את חילוף החומרים בגוף זה לא אשמתך אבל את צריכה לנסות לאכול פחות פלוס פעילות גופנית -
עם הרסיטל לא היה תאבון
.. 20/10/2014 | 16:28השאלה עם יש הבדל בינהם כמו שהסרוקסט גורם להשמנת יתר ותאבון של אריה ואם אני מרגישה דיכאון שהולך ומחמיר האם התרופה לא מתאימה.?הצילן -
שאני יבין איזה תרופה את לוקחת
אני 20/10/2014 | 17:24איזה מינון וכמה זמן והאם את משתמשת בנוגדי חרדה במקביל כמו לוריוון ואליום קלונקס וכו... -
לאני
בורדרליין 20/10/2014 | 18:23לוקחת 200 לוסטרל שזה חדש חודש וקצת נראה לי אסיולנ20 ללא הקלה שום כדור הרגעה לא עוזר כי בעבר הייתי מכורה מה שנפחיד אותי שמחשבות כפייתיות או סידי חזר כל היום המח נטחן ישנו דיכאון שנראה מתפשט הצקפי זעם וחוסר הצלחה לווסת רגשות עם הרסיטל האוסידי כמעט נעלם מה שחזר זה דיכאון וחרדות -
לאני
בורדרליין 20/10/2014 | 18:24לוקחת 200 לוסטרל שזה חדש חודש וקצת נראה לי אסיולנ20 ללא הקלה שום כדור הרגעה לא עוזר כי בעבר הייתי מכורה מה שנפחיד אותי שמחשבות כפייתיות או סידי חזר כל היום המח נטחן ישנו דיכאון שנראה מתפשט הצקפי זעם וחוסר הצלחה לווסת רגשות עם הרסיטל האוסידי כמעט נעלם מה שחזר זה דיכאון וחרדות -
כמה כדורי הרגעה ניסית?
אני 20/10/2014 | 22:20תיקחי בחשבון שיש משו כמו 30 סוגי בנזודיאזפינים לא כולם משווקים בארץ חלקם לא נמצאים בכללית אבל אפשר בהחלט למצוא אותם בבתי מרקחת http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%95%D7%93%D7%99%D7%90%D7%96%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D הנה פה יש רשימה של מה שמשווק ומה שלא בארץ ייתכן שתנסי אחד מאלה שלא ניסית אישית עדיף להיות שמן ולהרגיש טוב שאני ואני בטוח שאם תישמרי על דיאטה קפדנית של קלוריות ותשקלי כל דבר (מכיר אנשים שעושים את זה ואר בזכות זה מרזים) תוכלי להרזות גם עם כדור שהוא משמין -
נשמע מוזר שנעלם אוסידי ונשאר דכאון וחרדה
אני 20/10/2014 | 22:55כי כולם נגרמים על ידי מחסור בסרוטנין ככה שאם האוסידי נעלם(שנגרם ממחסור ענק בסרוטנין) החרדה אמורה גם להעלם וככה הדכאון נשמע מוזר תאכלס -
הנה הרשימה המלאה שלהם
אני 20/10/2014 | 23:01http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%95%D7%93%D7%99%D7%90%D7%96%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D -
סרוקסט או פבוקסיל ניסית?
אני 21/10/2014 | 00:27? -
עם סרוקסט העלתי 40 קילו פבוקסיל לא עבד.....
.. 21/10/2014 | 01:30.. -
40 קילו זה המון
אני 21/10/2014 | 14:51אכלת יותר או שפשוט עניין של האטה במטבוליזם בגלל התרופה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 17:06לבורדרליין שלום, 1. התגובה לכדורים היא מאוד אינדיבידואלית. עם זאת, אין ספק שרספרידל פחות משמין מסרקוול ובוודאי פחות מזיפרקסה. 2. לוסטרל דווקא נחשב לכדור שגורם להרבה פחות השמנה בהשוואה לסרוקסט. הוא כדור מאוד טוב כנגד OCD והוא כדור אנטי-דיכאוני טוב שהתגובה עליו יחסית איטית. מסיבה זו, לא הייתי מתייאשת מהכדור. 3. אני דווקא תומכת במחשבתך על שילוב הטופמקס במינון של 150-200 מ"ג והאבליפיי במינון של 15-20 מ"ג. נראה לי כי שילוב זה יכול אולי למנוע עליה במשקל ועוד חשוב מכך, למנוע התפרצויות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לר.צ יש לך מייל שאפשר להתייעץ איתל
..... 16/10/2014 | 20:04אם אוכל להתיעץ איתך אשמח מצב לא פשוטפתח בחלון חדש-
שלום
ר.צ. 17/10/2014 | 02:40אשמח לסייע מניסיוני אבל עדיף לרשום כאן, הרי לא חייבים להזדהות. כך גם יש בקרה של הרופאה על התשובה. במה מדובר?
-
-
סרוקוול
מיכל 13/10/2014 | 16:13שלום אני בת 31 מזה שנים סובלת מ OCD ודכאון מטופלת בציפרלקס וסימבלתא ולאחרונה (שבועיים) הפסיכיאטר שלי הוסיף לטיפול סרוקוול 50 מ"ג האם תיתכן עלייה של 2 קילו במשקל ? רוצה לציין כי לא שיניתי את אורך החיים שלי מבחינת תזונה,אני די מקפידה לאכול בריא ומסודר כך שאין סיבה להשמנה בנוסף אני לא חשה שהתאבון שלי מוגבר אני אוכלת יחסית מעט ,תיתכן עליה במשקל באגירת נוזלים מהסרקוול או שאם כתוב בתופעות לוואי עלייה במשקל מתכוונים לתאבון מוגבר וכתוצאה מכך להשמנה,תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:30למיכל שלום, מתכוונים לתיאבון מוגבר. כדאי לך לרשום כל מה שנכנס לך לפה ואולי זה ייתן לך את התשובה. כמו כן, כדאי לעשות בדיקה של תפקוד בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רובין -
תיתכן ירידה במטבוליזם
אני 14/10/2014 | 20:05עקב לקיחת הסרקוול זה ייתן לך את התשובה לדעתי
-
-
קולות
מורי 10/10/2014 | 09:14ד״ר קרני בבקשה תעזרי לי אתמול בלילה עוד פעם חזרו לי הקולות אני יושבת לבד במיטה פתאום עולה לי ״ תביאי כוס מים״, ״תמלאי את הבקבוק״ משהו הזוי כולי רועדת!!!!פתח בחלון חדש-
60 מ"ג
ר.צ. 10/10/2014 | 10:11רשמה לך ד"ר רובין ליטול 60 מ"ג מהפאקסט. האם עשית זאת? שלב שני: להחליף לתרופת המקור - סרוקסט. -
סכיזופרניה
מורי 10/10/2014 | 10:42אני רוצה לדעת מה יש לי????? האם יש לי סכיזופרניההה??ואם אין לי מה גורם לי לשמוע קולות.. -
מה שגורם לך את 'לשמוע קולות' זה:
ר.צ. 10/10/2014 | 10:46...שאת לא לוקחת מינון מתאים. 60 מ"ג אמור לרפא אותך ולא תשמעי יותר קולות כאלה. כמה מ"ג את לוקחת היום? -
40
מורי 10/10/2014 | 10:5140 מ"ג חולה ocd לא אמור לשמוע קולות רק חולה סכיזופרניה אם אני לא חולת סכיזופרניה למה אני שומעת קולות משפטים שלמים -
אם את רוצה להבריא, תיקחי 60 מ"ג
ר.צ. 10/10/2014 | 11:19וה'קולות' ייעלמו. בהצלחה -
אני רוצה לדעת מה יש לי?????
מורי 10/10/2014 | 11:36אני רוצה לדעת מה יש לי????? -
יש לך OCD
ר.צ. 10/10/2014 | 14:35ולמזלך יש טיפול יעיל, אבל כדי להבריא חייבים להקשיב לרופאים. -
Ocd
מורי 10/10/2014 | 15:24עוד לא נתקלתי בחולה ocd ששומע קולות -
האם ממחר תתחילי 60 מ"ג ?
ר.צ. 10/10/2014 | 15:31מדוע לא לנסות? -
יש שלא אדע
מורי 10/10/2014 | 15:41עד שלא אדע במאת האחוזים מה יש לי לא החליף טיפול ויעלה מינונים -
רפואה זה לא מדע מדויק - אין לדעת ב- 100%
ר.צ. 10/10/2014 | 16:20את צריכה לסמוך על הרופאים. כבר כמה רופאים אמרו לך שיש לך OCD, וכעת נותר לטפל בזה לפי המקובל, והמקובל הוא להגיע למינון אפקטיבי. מדוע את מסרבת לקחת 60 מ"ג? לעתים קרובות התוספת הקטנה הזו הנה ההבדל בין הצלחה לכישלון. לא חבל? -
אם כך
דני 10/10/2014 | 16:27למה את לא הולכת לאבחון? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:37למורי שלום, אז תמשיכי להינות מהחרדות וה"קולות". אני חושבת שהעיסוק במה יש לך הוא גם כן כפייתי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:39לר.צ. שלום, כל הכבוד על הסבלנות שלך. לדעתי עצם העיסוק שלה במה יש לה הוא כפייתי. בברכה, דר' קרני רובין -
זה לא כפייתי
מורי 13/10/2014 | 15:13זה לא כפייתי כי באמת אני לא מבינה מה יש לי הדמיונות שלי מורכבות מידי ולא נראה לי שלבנאדם נורמטיבי שלא סובל ממחלת נפש אמור להזות דברים כאלו -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:26למורי שלום, דר' מורי את טועה. דר' קרני רובין -
תגידי לי את האמת מה יש לי
מורי 13/10/2014 | 15:31Qיצא לי לדבר עם הרבה אנשים שסובלים מocd אבל לא מגיעים לרבע של ההזיות שיש לי בגלל זה אני חושבת שזאת מחלת נפש לחשוב שנחש אכל אותך ואת בבטן שלו ושיש לך נחש בתוך הבטן ושעל הגוף מטיילים לך עקרבים ונחשים זה לא פסיכוזה אז מה זה -
תגידי לי את האמת מה יש לי
מורי 13/10/2014 | 15:31Qיצא לי לדבר עם הרבה אנשים שסובלים מocd אבל לא מגיעים לרבע של ההזיות שיש לי בגלל זה אני חושבת שזאת מחלת נפש לחשוב שנחש אכל אותך ואת בבטן שלו ושיש לך נחש בתוך הבטן ושעל הגוף מטיילים לך עקרבים ונחשים זה לא פסיכוזה אז מה זה אני שואלת ברצינות לא לזלזל בשאלות שלי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:16למורי, את בעצמך כותבת שאלו מחשבות. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:17למורי, את בעצמך כותבת שאלו מחשבות. דר' קרני רובין -
יש רגעים שאני בטוחה
מורי 13/10/2014 | 17:22אבל יש רגעים שזה ממש מציאות עבורי לא מחשבות אז את כבר לא בטוחה שזה ocd לפי תשובתך -
יש רגעים שאני בטוחה
מורי 13/10/2014 | 17:23אבל יש רגעים שזה ממש מציאות עבורי לא מחשבות אז את כבר לא בטוחה שזה ocd לפי תשובתך זה ממש הזיות לא מחשבות זה מאוד חי בראש -
ניסוי ותעיה
ר.צ. 13/10/2014 | 18:05כמו שנרשם כבר: רפואה זה לא מדע מדויק. מתמטיקה זה כן מדע מדויק: 2+3 = 5 , חד משמעית. ברפואה זה לא ככה, ולעיתים קרובות יש מספר דרכים לטיפול. דוגמא טובה זה דכאון: לעיתים מחליפים מספר תרופות עד שמוצאים את הפתרון. ובנוסף לעיתים יש יותר מתרופה אחת שתסייע. עוד דוגמא זה אנטיביוטיקה: לעיתים לא יודעים מדוע יש חום גבוה, ואז מציפים את החולה במספר אנטיביוטיקות, אפילו שלא יודעים בדיוק איזה חיידק תקף את הגוף. אין אבחנה מדויקת, אבל מנסים לטפל בצורה הכי טובה שניתן. המסקנה היא, שכדאי לך לנסות, כי אין לך מה להפסיד. קחי 60 מ"ג ותמתיני 3 חודשים. אין לך מה להפסיד פה. במקרה הכי גרוע תראי שזה לא יעיל ויחליפו לך תרופה, אבל סתם להתווכח בלי לתת צ'אנס זה הכי לא חכם. זה תוקע אותך במקום לא טוב , וללא מוצא. מה את אומרת? -
התחלתי
מורי 13/10/2014 | 18:12ברור שאין מדע מדוייק אבל יש השערות לפי הסיפטומים התחלתי לקחת 60 אבל בכל מקרה אני רוצה לדעת מה יש לי לאור המחשבות הללו -
התחלתי
מורי 13/10/2014 | 18:13ברור שאין מדע מדוייק אבל יש השערות לפי הסיפטומים התחלתי לקחת 60 אבל בכל מקרה אני רוצה לדעת מה יש לי לאור המחשבות הללו -
יש לך OCD, בין היתר מכיוון שאת יודעת להתלונן על המחשבות...
ר.צ. 13/10/2014 | 18:26.. ועל ה'קולות'. בפסיכוזה (שאופיינית גם לסכיזופרניה) החולה לא יודע להבדיל בין הדמיון למציאות. את כן יודעת. לדעתי כל הסימנים מראים על זה שבתוך שלושה חודשים ייעלמו לך המחשבות וה'קולות'. בהצלחה
-
-
בורגרליין לר.צ ולדוקטור
בורדרליין 10/10/2014 | 16:45שלום עכשיו ראיתי סרטון שכל בורדרליין ישאמא בורדרליין עכשיו שאני משחזרת אני רואה שהתנהגותה של אימי דומה לשלי ניכנסתי לאימה מטורפת יש לי שני ילדים שאני ממש לא רוצה שיסבלן כמוני מה לעשות להיתגרש ולתת לאבא שלהם לטפל בהם אני אכן מטופלת אבל ממש לא מיוצבת אני דואגת להםפתח בחלון חדש-
תשובה
ר.צ. 10/10/2014 | 17:24שלום, כל מערכת יחסים עומדת בפני עצמה. המודעות שלך לעצמך והלימוד העצמי שאת מבצעת הם חלק מתהליך של ריפוי. בנוסף חשוב מאוד להתאזן תרופתית וכן להיעזר בפסיכותרפיה. בדרך זו תוכלי לבנות מערכת יחסים טובה עם ילדייך (וגם עם בן זוגך). חשוב מאוד לילדים שתהיה לידם אימא ולכן את צריכה לדעתי לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת ולא לנטוש אותם. -
לר.צ
אנח מנסה.... 10/10/2014 | 17:42לאחר שנים חזרתי לטיפול לאחר הלידה השניה אבל לאחר שהעמקתי בעוד ועוד סירטונים ראיתי שאין רפואה אני מודעת שנים למצבי.. המון מטפלים הרימו ידיים ממני ואתמול שלחתי למטפלת שלי שאני סובלת מבורדרלייין מהפחד והבושה מתביישת לחזור אליה המייצבים טגרטול דפלפט לא עוזרים אני בסך הכל קוצה לנהל חיים נורמלים וילדי חשובים לי יותר מהכל הדבר האחרון שארצה זה לפגוע בהם או לדעת שאני הרסתי את חייהם כבר לא מדובר רק בי -
שלום
ר.צ. 10/10/2014 | 18:42לדעתי ניתן לשפר את איכות החיים באופן ניכר וצריך להתמיד ולחתור לכיוון הזה, וזה נכון שקשה יחסית לטפל בהפרעה הזו. טובת ילדייך שתמשיכי בכיוון הזה, כולל בקשר עם המטפלת. אין מה להתבייש ממנה, את לא אשמה בדבר וסביר מאוד שהיא רוצה להמשיך ולעזור לך. שבת שלום -
תודה רבה ר.צ
בורדרליין 10/10/2014 | 20:10...................,,, -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:45לאנח מנסה שלום, גם אנשים שלמדו פסיכיאטריה ופסיכולוגיה הם פסיכיאטרים ופסיכולוגים גרועים כאשר הם מנסים לאבחן את עצמם ולטפל בעצמם. סירטונים וודאי שאינם תחליף לרופא או לפסיכולוג שיאבחן אותך. וודאי שעל סמך אבחון מפוקפק שכזה ובכלל, אין מקום לרוץ לפתרונות קיצוניים כמו להתגרש ולוותר על הילדים. לא תוכלי לעשות נזק יותר גדול לילדייך מאשר תוכנית הזויה זו. עצם הדאגה שלך לילדייך מדברת נגד האבחנה שעשית לעצמך. מדוע את מקבלת מייצבי מצב רוח? בברכה, דר' קרני רובין -
בורדרליין
בורדרליין 13/10/2014 | 15:07כשהייתי מאושפזת יותר מ10 שנים ניסו לאבחן אותי וכאשר עשו איבחון רציני איבחנו בורגרליין מסכימה עם כל מילה כמובן שחלק מהתסמינים נעלמו כמו לחתוך את עצמי עבר לפני 10 שנים איומי התאבדות כולל ניסיונות ניגמרו באותו זמן מה שנישאר זה חוסר איזון במצב הרוח דיכאון קשה מתנדנד עצבים קשים חרדת נטישה אין סופית אני חא חושבת שהמחשבות שלי הזויות בקשר לילדי... אם הייתי יודעת שלגל ילד בורדרליין יש אמא כזו לא בטוח שהייתי מביאה אותם רק עכשיו אני מבינה מדוע אימי התנהגה בצורה כזו שבירת חפצים שניה צועקת שניה צוחקת... מה שראיתי באינטרנט היתה הרצאה רצינית של אוניברסיטת חיפה ואני כן מטופלת.... -
אישפוז לםני יותר מעשור
בורדרליין 13/10/2014 | 16:38.........,,,,,,, -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:35לבורדרליין שלום, אני עדיין משוכנעת שזו לא סיבה לוותר על ילדייך ועל משפחתך וכי צעד כזה יהיה הפוגעני ביותר בילדייך. שוב אני מדגישה כי במקרה כמו שלך יש מקום לטיפול התמודדות עם הכעס וחרדת הנטישה בשיטות: טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לחרדה החברתית טיפול התנהגותי - קוגניטיבי ובעיקר טיפול מסוג Schema CBT ארוך טווח לבעיות אישיות ובעיות בינאישיות טיפול מסוג Mindfulness Based Cognitive Therapy טיפול מסוג EMDR טיפול פסיכוטרפי אקלקטי טיפול זוגי כאשר יש צורך להחליף בין סוגי הטיפולים לפי המצב והסיטואציה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מידע על פנפט
דבורה 13/10/2014 | 15:54שלום רב. 1. תוך כמה זמן משפיעה התרופה פנפט על הסימנים החיוב יים והסימנים השליליים של הסכיזופרניה? 2. מה הן תופעות הלוואי של הפנפט? מותר ליטול פנפט בהריון? בתודה מראש, דבורה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת חוזרת
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:28לדבורה שלום, התוצאות על היעילות הפנפט לגבי הסימנים החיוביים לא היו מרשימות במיוחד אולם מאחר ויש לה יתרון של פחות תופעות לוואי אקסטרפירמידליות ניתן לנסות אותה במידה ותרופות אחרות לא עזרו או שתופעות הלוואי שלהן היו בלתי נסבלות. למיטב ידיעתי תרופה זו עדיין לא נרשמה בפנקס התכשירים, אך ידוע לי שהיא מתיימרת להיות ללא תופעות לוואי של השמנה. ככלל, השפעת התרופות היא מאוד אינדיבידואלית. לגבי ההריון, תשאלי במרכז לייעוץ טריטולוגי במס': 025082825 בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדה מתמשכת
חרדה מתמשכת 11/10/2014 | 22:35היי אני כבר חמישה חודשים בערך כבר עם הפחד הגדול הזה שיש לי סיכזופרניה, לפני יומיים התחילו לי דמיונות של מישהו עם סכין שלא עוזבות אותי, אני יודעת שזה ממש לא הגיוני ומודעת שזה רק דמיון אבל לפעמים אני אפילו מפקפקת בעצמי, יש מצבים שגם כל רעש קטן מבהיל אותי, אני לא נוטלת תרופות כרגע אני מעדיפה לטפל במצב ללא טיפול תרופתי חשוב לי לציין שטופלתי אצל פסיכולוגית והמצב שלי השתפר לכן הפסקתי אבל לצערי שוב המחשבות האלו חוזרות לי אשמח שתעזרי לי ותמליצי לי מה כן יכול לעזור לי? תודהפתח בחלון חדש-
שנים סובלת מזה
מורי 12/10/2014 | 08:40שלום מה שלומךך?? אני ממש מבינה לליבך אני כבר 4 שנים עם הפחד הזה לא עוזב אותי לשנייה. אצלי זה כבר התפתח ממש לקולות. אם תרצי אפשר לדבר במייל mal_cohen9@walla.com -
מורי , העלת כבר ל60 מ"ג?
ר.צ. 12/10/2014 | 09:51? -
חרדה מתמשכת
חרדה מתמשכת 12/10/2014 | 18:24בנוסף גם שכחתי לציין שמתוך שינה אני לפעמים שומעת קולות אבל כשאני מתעוררת אני לא זוכרת מה היה בדיוק -
חרדה מתמשכת
חרדה מתמשכת 12/10/2014 | 18:24בנוסף גם שכחתי לציין שמתוך שינה אני לפעמים שומעת קולות אבל כשאני מתעוררת אני לא זוכרת מה היה בדיוק -
חרדה מתמשכת
חרדה מתמשכת 13/10/2014 | 12:19ד״ר קרני אשמח שתעני לשאלה שלי, תודה -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:10לחרדה מתמשכת שלום, באפשרותך או לחזור עם הטיפול הפסיכולוגי שעזבת או להיעזר בתרופות מקבוצת ה-SSRI's או להיעזר בשילוב של שניהם שזה הטוב ביותר. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:12לחרדה מתמשכת שלום, עניתי לך כבר פעמיים: ש"באפשרותך או לחזור עם הטיפול הפסיכולוגי שעזבת או להיעזר בתרופות מקבוצת ה-SSRI's או להיעזר בשילוב של שניהם שזה הטוב ביותר." בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בעיות במערכת השתן לרצ ולרופאה
מיכי 13/10/2014 | 10:26שלום דר, אני נוטל פלוטין 60 מג במשך שבועיים ויומיים ויש לי בעיות במערכת השתן- אני מרגיש שאני לא מצליח להתנקות לגמרי, ולוקח לי זמן עד שיוצא לי זרם. האם זה מצריך החלפה של התרופה או שמא זה יכול לחלוף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:09למיכי שלום, לדעתי זה אומר שיש להחליף את הפרוזק (פלוטין) אך הייתי מציעה גם שתפנה לרופא המשפחה שייבדקו אצלך את הפרוסטטה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
גמילה מאפקסור
נעמי 13/10/2014 | 06:04שלום רב. לפני כחודש וחצי הרופא הפסיכיאטר שלי העביר אותי מ25 מ"ג ציפרלקס ל 225 מ"ג אפקסור באופן הדרגתי (נטלתי כארבע שנים ציפרלקס) . אני נוטלת את המינון הגבוה כשבועיים- שלושה. אני מרגישה נורא. הרגשה של חוסר מוצא. אני קוראת באינטרנט דברים איומים על הגמילה מאפקסור. האם נגזר עלי לכל החיים, האם יש סכנה שאף אדרדר? הייתכן שניתן להיגמל בעזרת תמיכה טיפולית אינטנסיבית כמו פסיכותרפיה 2-3 בשבוע? אין לי את הפריבילגיה לשבוק חיים. הרקע לדכאון שלי הוא משבר בזוגיות וילד עם צרכים מיוחדים.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:04לנעמי שלום, ראשית אפשר להפסיק אפקסור. יש אמנם תופעות גמילה אך אלו נמשכות מספר ימים בלבד. לדעתי מרבית התיאורים הם למעשה תיאורים של חזרה של ההפרעה המקורית. דווקא משום שמופעלת עלייך מערכת לחצים כה כבדה הייתי ממליצה שתמשיכי את הטיפול או שתעברי לסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
גמילה מרסיטל
שני 12/10/2014 | 23:48היי, אני לוקחת רסיטל כבר בערך 5 שנים. לפני כחודש החלטתי שאני רוצה להיגמל מהתרופה ועברתי לחצי כדור ביום. היו ימים ששכחתי לקחת וזה עבר בסדר גמור. דווקא עכשיו (אחרי קצת יותר מחודש), כשחשבתי שהגוף שלי התרגל לזה, אני לא יכולה לעבור יום בלי לקחת לפחות חצי כדור. אני עצבנית, חסרת סבלנות, לא ישנה טוב, יש לי צמרמורות ואני סובלת מרעידות. אני מתכננת להיכנס להיריון בקרוב ולכן היה חשוב לי לעשות את הגמילה. האם זה הגיוני שאחרי קצת יותר מחודש שאני לוקחת גג חצי כדור אני עדיין לא יכולה להפסיק? האם להיכנע לצורך לקחת אותו או לסבול ולחכות שזה יעבור? לא יודעת אם זה קשור לעניין אבל אני לוקחת גם קלונקס. תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 17:02לשני שלום, זה בהחלט הגיוני שאת זקוקה ליותר מחצי כדור. לגבי ההריון- בסך הכל עדיף להיות מטופל וושלא יהיו התקפי חרדה מאשר לא מטופל עם התקפי חרדה. החרדה בהריון גורמת לירידה בזרימת הדם לעובר ולכן כן מומלץ טיפול. למיטב ידיעתי בהריון מומלץ יותר על לוסטרל מאשר על ציפרמיל. מכל מקום, הייתי ממליצה שתתייעצי עם המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי במס':025082825 בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד