פורום פסיכיאטריה - עמוד 995
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
חגים
איתי 13/10/2014 | 20:21מטופל בסימבלטה 60 מ"ג ומרוצה אך מרגיש עלייה בחרדה בזמן החגים, האם זה ייתכן שהשינוי מהשגרה מעלה את רמת הסטרס? תודה וחג שמח ...איתיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/10/2014 | 15:27לאיתי שלום, אכן איתי זה כך. ייתכן וזה מצביע על צורך בהעלאת המינון ל-90 מ"ג כדי שיגן עליך גם בתקופות סטרס יותר גדולות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פרוזק
מעיין 21/07/2014 | 22:31האם פרוזק יעילה למחשבות טורדניות וחרדות הפבוקסיל לא הועיל הרסיטל מאוד עזר שובהופסק עקב השמנה...פתח בחלון חדש-
פרוזאק
מעיין 23/07/2014 | 19:17האם פרוזאק יעיל להתקפי פאניקה חרדות וחרדה חברתית ואיך לא מחשבותת טורדניות רסיטל מאוד עזר מלבד החרדה החברתית והופסק עקב השמנה והפבוקסיל החמיר את המצב כרגע אני נוטלת מינון של 40 מיליגרם וכל הזמן רעבה -
השאלה שלי כל הזמן נבלעת
מעיין 24/07/2014 | 09:49אשמח לתגובה בנוגע לשאלתי לגבי הפרוזאק... -
מחכה בסבלנות
mayan44@walla.com 24/07/2014 | 17:01פרוזאק עזרה בבקשה... -
פרוזק יעיל מאוד לאוסידי
אני 24/07/2014 | 17:13גם לחרדות אם כי יש תרופות טובות יותר לחרדות כמו פאקסט אך היא עלולה לגרום להשמנה ובסבירות גבוהה יותר מהרסיטל -
לאני
מעיין 24/07/2014 | 18:03היי לא הבנתי פאקסט זה סרוקסט? אם כן אז נטלתי אותו 6 שנים אכן מעולה ואכן הופסק בגלל השמנה, רסיטל עזר רק למחשבות ולחרדות ללא החרדה החברתית וההתקפי בולמוס האם פרוזאק יעיל גם לחרדות? והתקפי זלילה?? כי בנתיים ממשיכה לזלול ולא הבנתי אם אמרת שהרסיטל יעיל יותר?? -
הפבוקסיל החמיר את מצב החרדות דיכאון ומחשבות גם במינון מקסימלי
מעיין 24/07/2014 | 18:06.................................................................................................. -
לאני מאיפה הידע??
מעיין 24/07/2014 | 22:57............................................,............, -
לאני עדיף לוותר על הפרוזאק מראש ולחזור לרסיטל??
מעיין 24/07/2014 | 23:01לוותר על הפרוזאק וליזור לרסיטל למרות ההשמנה ושלחרדה החברתית לא עזר? הרופאה שלי אמרה שסוס מנצח לא מחליפים... אבל אני כבר שנים איתו -
סליחה על כל השאלות המטרידות
מעיין 25/07/2014 | 17:07לקחתי שנים רסיטל נעשה שינוי בפבוקסיל שלבסןך הגיע למינון של 300 היתה החמרה משמעותית ועגשיו נכשה שינוי לפרוזאק יש לי ביומיים האחרוניפ כמו סחרחורות ותיושה מוזרה של כמעט התעלפות זה דומה לתחושה שקרתה כאשר שכחתי לקחת רסיטל יום אחד והתופעה המוזרה הזו הזכירה לי ששכחתי תרופה... האם תופעה זו מוכרת? והאם לא היה עדיף להוריד בהדרגה את הפבוקסיל?? תודה מראש וסליחה על השאלות הטורדניות -
תלוי כמה השמנת וכמה זה מפריע לך
אני 25/07/2014 | 17:49ואם בדיקות הדם תקינות כי השמנה יכולה להביא איתה פגיעה בבריאות תיקחי בחשבון שאם תפסיקי את הרסיטל ותחזרי אליו יש מצב שהוא לא יעזור לך כמו שעכשיו זה החלטה שלך -
בגדול כולם עובדים על הסרוטנין
אני 25/07/2014 | 17:52אני יודע גם מניסיון אישי שהפאקסט מאוד משמין ולא בגלל אכילה אלא בגלל השפעה על המטבוליזם בגוף פרוזק נחשב יחד עם פבוקסיל הכי יעיל לאוסידי אבל בגדול כל התרופות מעלות סרוטנין באותו איזור במוח ככה שההבדלים ביעילות הם עניין של התאמה אישית פרוזק נחשב להכי פחות משמין (ושאני מדבר השמנה אני מדבר על השפעה על המטבוליזם בגוף ולא על התקפי זלילה שהכדור גורם זה דבר שאת צריכה לנסות למנוע זה תלוי בך כבר) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/07/2014 | 17:53למעיין שלום, שום תרופה לא תעזור לך תוך שבועות ספורים. הפבוקסיל במינון של 300 מ"ג מאוד יעיל נגד OCD ונגד חרדות. הבעיה היא ש-OCD מגיב רק לאחר חודשיים שלושה של טיפול במינון זה. חבל לקפוץ מתרופה לתרופה ולא למצות אותה. כל שינוי תרופה גורם לירידה לתקופת מה. בדרך כלל אני עושה שחלוף בין התרופות, כלומר מורידה 50 מ"ג פבוקסיל ומעלה 10 מ"ג פרוזק (פלוטין) כל 4 ימים. בצורה זו לא מקבלים את התופעות שאת תיארת. בתחילת הטיפול עם פרוזק יכולה להופיע יותר עצבנות ויותר כעסנות אך זו תרופה יעילה מאוד נגד OCD ונגד חרדות. בברכה, דר' קרני רובין -
עדיף תתייעצי עם פסיכיאטר
אני 25/07/2014 | 17:54שמכיר אותך ויכול להתאים לך תרופה פה כל אחד ייתן לך תשובה שלא בטוח תספק אותך -
תודה רבה ובכל זאת
מעיין 25/07/2014 | 20:35תודה רבה ובכל זאת מה עלי לעשות עם תחושת הסחרחורת שלעיתים מופיעה כמו תחושת עילפון האם אלו תופעות גמילה? האם היית ממליצה להוסיף תרופה ישנה או להמתין? והאם תופעה זו חןלפת? ותוך כמה זמן הכי הרבה? תודה מראש -
הפרוזאק כן עושה תאבון...
מעיין 27/07/2014 | 17:05בסך הכל שבוע והתאבון גבוהה כולל התקפי בולומוסיפ... ותופעות גמילה ועייפות כבדה נוכמובן שום שיפור -
למעיין
אלכס 27/07/2014 | 19:41אם תתייחסי לטיפול תרופתי כאל קסם הוקוס פוקוס לקחתי כדור השתנו חיי, לא תבריאי בחיים. עבודה עצמית היא 50% מהחלמה מבעיה נפשית. התרופה עוזרת לנו לעזור לעצמינו אבל מבלי שנעזור לעצמינו שום כדור לא יעזור לנו. חומר למחשבה. -
לאלכס
מעיין 27/07/2014 | 20:06היי אלכס אני ממש לא מתיחסת לזה כך אני מודעת לבעיותינוגם הייתי בטיפולים פסיכולוגים אני פשוט לאחר לידה שניה מה שגרם לי לחזור לטיפול לאחר שנים שבהם רק נטלתי תרופות ללא עזרה מקצועית ומוצאת את עצמי כל הזמן פה גי לרופא שלי תמיד יש תירוצים מדוע לא לדבר איתי או שכבר תחזור אלי מה שמעמיד אותי במצב של חוסר אונים ותלויה בה... בדומה ללידה שאתה תלוי בחסדיה של המיילדת גם אם מאוד לא סימפטית...אצלי גם העל הפוך בהריון המוכחי ירדתי 25 קילו מהקאות קשות רוב הנשים משמינותמאז אולי שוב אצלי הפוך מה שגורם לכולם לחוסר תאבון לי מעלה... -
אני לא מצפה להבריא ומעולם לא ציפיתי יודעת שזה לא יקרה אין תקוות מיותרות
מעיין 27/07/2014 | 20:26....................,,,, .............................. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/07/2014 | 15:26למעיין שלום, לדעתי לא מדובר בתופעות גמילה אלא בתופעות שמופיעות כתוצאה מכעס שמתגבר בשבועות הראשונים של הטיפול בפרוזאק. הייתי ממליצה בשלב זה להוסיף לוריבן, קסנקס או קלונקס. התופעות הגופניות המופיעות בפחד ובכעס הן זהות מאחר והן נובעות שתיהן מהפרשה של אדרנלין לדם. אנשים הסובלים מחרדות בדרך כלל מפרשים את התופעות הגופניות של הכעס כתופעות גופניות של חרדה. סביר להניח שמאחר וקלונקס מגביר את הכעסים בשבועות הראשונים הוא גורם בתחילה לתחושות שתיארת. בברכה, דר' קרני רובין -
התחושה הזו עברה אבל...
מעיין 29/07/2014 | 20:27תודה רבה על התשובה ד"ר התסמינים האלו חלפו... אני שבוע וחצי עם הפרוזאק עם מינון של 40 מיליגרם. ואין שיפור באוסידי. האם זה המינון המקסימלי?? והאם יש סיכוי שיעזור,? את הרסיטל נטלתי במינון של 40 והעלים לגמרי כאילו לא היה קיים... -
אני נוטלת 10 מיליגרם אסיול
מעיין 29/07/2014 | 20:32באמת הרגשתי עצבנות אך לא יודעת אם לקשר לתרופה כי מטבעי בן אגם מאוד עצבני כעסן ונןטה להתפרצויות... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/07/2014 | 17:13למעיין שלום, בשלושת השבועות הראשונים של נטילת הפרוזאק יש בהחלט עלייה בעצבנות ובכעסנות כתוצאה מלקיחת התרופה. אחר כך זה נעלם. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/07/2014 | 17:15למעיין שלום, OCD מגיב רק לאחר 8-12 שבועות. ניתן לעלות עד 60-80 מ"ג. אצלך הייתי מנסה אולי להגיע ל-60 מ"ג ולאחר שיפור לרדת ל-40 מ"ג כדי שלא לעמוד במצב של לאחר כ-10 שבועות עדיין לא תהיי במצב הטוב ביותר שאפשר להשיג. בברכה, דר' קרני רובין -
תלוי במקרה
אני 10/08/2014 | 22:40כדור יכול לשנות בן אדם מהקצה לקצה בסופו של דבר זה הכל עניין של כימיקלים במוח.... -
3 שבועות תרופה אמורה להתחיל לעזור כבר
אני 04/09/2014 | 18:26איך יכול להיות שהתרופה כל כך הרבה זמן מעלה את העצבנות והאי שקט ואת מסכימה איתי שיש לא מעט אנשים שכבר אחרי שבועיים שלושה מרגישים שיפור מלקיחת הכדור -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 18:44לאני שלום, כפי שכתבתי כבר, משך הזמן עד לתגובה ב-OCD הוא 8-12 שבועות. ייתכן שהסיבה לכך נעוצה בצורך להשפיע על מבנים עמוקים במוח. בדרך-כלל לוקח כחודש עד שדיכאון מגיב וכשישה שבועות עד שהתקפי חרדה מגיבים. אני לא יודעת מאיפה אתה מסיק שיש אנשים שמרגישים שיפור לאחר שבועיים-שלושה, אלא אם מדובר באפקט פסיכולוגי. בברכה, דר' קרני רובין -
אני בפעם הראשונה שלקחתי סרוקסט
אני 06/09/2014 | 16:53אחרי שבועיים התחלתי להרגיש טוב ממש במינון 20 מג וגם זה ש5 ימים ראשונים הייתי עם חצי כדור -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2014 | 21:06לאני שלום, כנראה שזה לא היה OCD אלא דיכאון עם סימני OCD נלווים. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
היה חרדות בולטות
אני 14/09/2014 | 19:19עם אובססיביות וגם קצת דכאון -
חשוב לציין שהכדור גרם לי להיפומאניה
אני 14/09/2014 | 19:20בעיקר במינונים הגבוהים 40 מג -
היפומאניה?
ל"אני" 15/09/2014 | 17:17נראה לי שאתה לא בקיא בטרמינולוגיה. -
למעיין
חיים 15/09/2014 | 23:40שלום לך אם השמנת אז תאמיני לי שאין לך מושג מהי הפרעת חרדה מלווה ב OCD בחרדה לא רק שאין תאבון. מרוב ההרגשה של הפחד גם מרזים למרות שאוכלים המון -
היפומאניה
אני 16/09/2014 | 00:44זה מאניה שהיא פחות חמורה ממאניה דיפרסיה וגם הדיפרסיה שמגיעה אחרי זה פחות חמורה אפשר לקרוא לזה מאניה דיפרסיה עדינה -
כנראה המטבוליזם נהיה מהיר יותר
אני 16/09/2014 | 00:50במצב דכאון וחרדה או שאוכלים פחות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/09/2014 | 15:14לחיים ולאני שלום, התגובות לחרדה ולדיכאון הן שונות באנשים שונים. יש שיפסיקו לאכול ויש שיאכלו יותר. התגובות לנוגדי הדיכאון השונים גם הן שונות מאדם לאדם. בחלק תחול רמיסיה (החלמה) ובחלק זה עשוי לזרוק את המטופל להיפומאניה או למאניה. לא ניתן להקיש מהמקרה הבודד אל הכלל. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
היפומאניה
אני 20/10/2014 | 00:02זו הרגשה מדהימה שהלוואי שהיה תמיד להיות איתה זו הרגשה טובה יותר מהרגיל רוגע יותר מהרגיל הכל ורוד יותר מהרגיל שבוע וחצי ואז שבוע וחצי אתה בדאון התקפי חרדה כל השבוע בדיוק המצב ההופכי של היפומאניה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 18:19???????? -
"אני" פשוט אוהב לעכב את הפורום
זקוקה לעזרה ולא לעיכובים 22/10/2014 | 14:02הוא מנסה להיות ר.צ 2, רק שבניגוד לר.צ הוא לא עוזר ולא מקצועי. וגוזל מזמנה של הרופאה לעשות בקרה על התגובות שלו על כל פוסט, על חשבון אנשים נואשים שבאמת זקוקים לעזרה.
-
-
סכיזופרניה
מורי 19/10/2014 | 00:02שלום ד״ר כפי שאת יודעת עוד חודש החתונה שלי אמורה להתקיים ב27/11 נכנס לי לראש היום שיש קול שאומר לי שאם אתחתן או אישה סידורים לחתונה הוא יהרוג אותי ושכולם ישכנעו אותי להתחתן כי הם משתפים פעולה עם הקול הזה . אני מפחדת שאאמין במחשבה ואבטל את החתונה בבקשה האם מה שאני חווה אלו סיפטומים של מחלת נפש והאם יש סיכוי שאפעל על פי המחשבותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 18:49למורי שלום, ראשית, אינני יודעת אם יש טעם בכלל שאענה לך מאחר שאינך מקשיבה לשום עצה ויש לי הרושם שאת נרגעת מעצם כתיבת המחשבות שלך. עצם השאלה שלך מעידה שיש לך תובנה למצב. האם יש מצב שאת בעצם די חוששת להתחתן ויש לך ספקות? בברכה, דר' קרני רובין -
הכי שלמה
מורי 21/10/2014 | 21:11עצם זה ששאלת אותי עכשיו הכניס אותי לספקות ופחדים אני הכי אוהבת את בן זוגי וחולמת להתחתן איתו בגלל שזה בא לי בגוף שלישי כאילו מישהו אומר לי את הדברים הללו וזה קולות אז אני נכנסת ללחץ
-
-
כדורי שינה (לת)
זיו 21/10/2014 | 20:54אני סובל מטינטון כמעט שנה .יש בעיה של שינה אני השתמשתי בסטילנוקס ללא הצלחה. אומרים CR AMBIEN CR יותר מוצלח.האם נכון ,ואם יש אינטראקציה עם מלטונין או תרופות אחרות גם א לשינהפתח בחלון חדש -
ילד עם adha (לת)
בטי 21/10/2014 | 19:49בני בן 10 מטופל בריטלין 50 מ"ג וגם טופל בריספנדל לאחר שזה גרם לו להשמנת יתר הפסיטרית החליטה להחליף את הכדור לפרפרנן 8 מ"ג אך מכיוון שזה לא עוזר לו מספיק המליצה לי על כדור אביפליי הבנתי שזה עולה ממש יקר האם יש השתתפות מהכללית במימון התרופה אודה לך על תשובתךפתח בחלון חדש -
שלום ד"ר
עופר 19/10/2014 | 20:35עכשיו אני באתר אשמח לקבל תשובה מה טוב נגד חרדות ? אביליפיי + ציפרלקס סוליאן+ציפרלקס מה יעזור לי אני בחרדה איומה ולא יודע אפילו ממה? יש לציין שאני סובל גם מזכיזופרניה מלבד הדיכאון והחרדה ואני מטופל בגאודון מינון מקסימלי .שבוע שעבר שינו לי את הטיפול מואיפקס לציפרלקס אשמח לתשובה מהירה ממך. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 18:45לעופר שלום, השאלה הראשונה היא האם אתה לוקח את הגאודון עם אוכל ומדובר בכמות מספקת של אוכל(כ-800 קלוריות לפני נטילת הכדור). במידה ואינך לוקח את הגאודון לאחר אוכל בכמות מספקת הכמות שנספגת לך בדם היא אפסית (פחות מ-20%). אינני מבינה את הקוקטייל שאתה כותב עליו. זכור לי היטב שבשעתו פבוקסיל מאוד עזר לך לגבי החרדות. ככלל השילוב של סוליאן וציפרלקס יותר מרגיע מזה של אביליפיי וציפרלקס, אך התגובה היא מאוד אינדיבידואלית. חלק מהחרדות יכולות לנבוע אצלך מהעובדה שהעבירו אותך מויאפקס לציפרלקס וצריך פשוט קצת סבלנות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טיפול פסיכולוגי מוזל לטווח ארוך?
יונתן 20/10/2014 | 11:36לצערי אני סובל מהפרעת אישיות גבולית וזקוק לטיפול פסיכולוגי מסובסד וארוך טווח. לרוע המזל קופות החולים מסבסדות רק מספר מוגבל של פגישות וגם טיפול במרכז לבריאות הנפש הציבורי מוגבל לשנה אחת בלבד.חשבון הבנק שלי לא יכול לשלם באופן פרטי עבור טיפול למשך תקופה ארוכה. האם קיימות עוד אפשרויות לקבל טיפול פסיכולוגי מסובסד לטווח ארוך של מספר שנים. השאלה מתייחסת לאיזור ירושלים. תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 17:58ליונתן שלום, למיטב ידיעתי, האופציות הקיימות לטיפול פסיכולוגי מסובסד בשלב זה, הן אלו שציינת בהודעתך. החל מהשנה הקרובה, עם העברת האחריות על הפסיכיאטריה לקופות החולים, בכל שנה תתחדש "מכסת" הטיפולים הפסיכולוגיים שרשאי מטופל לקחת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
גמילה מציפרלקס
דני 20/10/2014 | 19:02שלום. אני לוקח ציפרלקס 10 מ"ג כבר חודש וחצי עקב הפרעות חרדה פאניקה ונדודי שינה. בשבוע הראשון היו לי כל מיני בחילות וכאבי ראש. כרגע אין יותר מידי השפעה של הכדור. עדיין יש לי נדודי שינה והפרעות חרדה מידי פעם. אני רוצה להפסיק לקחת ציפרלקס ולא רוצה להתמכר לזה. באיזו צורה אני אמור להפסיק את נטילת הכדור ותוך כמה זמן הגוף שלי יתנקה מהציפרלקס? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 17:27לדני שלום, ראשית, לא מתמכרים לציפרלקס או לכדורים ממשפחת ה- ssri's. שנית, לדעתי לאור העובדה שיש לך עדיין חרדות ונדודי שינה יש מקום להעלות את מינון הציפרלקס ולא להפסיקו. בעיקרון אם אתה רוצה לעשות את הטעות ולהפסיק את הציפרלקס ולא לקחת דבר, אז תרד לחצי המינון למשך שבוע ולאחר מכן תפסיק את הכדור. סביר להניח שעם הפסקת השפעת הכדור יחזרו לך הסימפטומים לעוצמה שהיו לך בהתחלה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פבוקסיל
חוסר אונים 20/10/2014 | 19:49האם התרופה משמשת לדיכאון? או שהיא עוזרת רק לאוסידי? אני רואה הרבה מקרים שאנשים מחליפים מהתרופה הזאת לנוגד דיכאון אחר מאותה משפחה והוא כן עובד אז לא מדובר בדיכאון עמיד. ויש כאלה שמתאבדים בעודם על הכדור הזה. הכדור לא מותווה לדיכאון עפ"י ה-FDA. האם יכול להיות שבדיכאון הוא לא עובד? האם זאת בעיה נפוצה עם פבוקסיל? האם יש הרבה מקרים כאלה עם הכדור הזה, יותר מכדורים אחרים?פתח בחלון חדש-
הוא לא מאושר לדכאון על ידי ה fda
אני 20/10/2014 | 22:15אבל הוא מעלה סרוטנין כמו כולם ככה שהוא משמש גם לדכאון ובלי קשר לפעמים תרופה אחת לא מתאימה מהמשפחה למישו ותרופה אחרת כן מתאימה זה לא משו שקשור לפבוקסיל אם מנסים 2-3 תרופות שונות במינון גבוה מהמשפחה של ה ssri כנראה שיש דכאון עמיד(או שהדכאון שלו לא קשור לסרוטנין) או שנותנים לו snri כמו סימבלטה או או ויאפקס בדרך כלל אחרי 2 כשלונות בתרופות מהמשפחה עוברים לsnri יש רופאים שאחרי כשלון אחד עוברים ישר ל snri -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 17:24לחוסר אונים שלום, תשובתו של "אני" נכונה. פבוקסיל הייתה התרופה האנטי-דיכאונית הראשונה שפותחה באירופה. מעט מאוחר יותר פותח הפרוזק ע"י חברה ידועה. מסיבות שיווקיות קיבל הפרוזאק הילה יותר גדולה. למרות זאת, מניסיוני אני יכולה לומר שהפבוקסיל מאוד יעיל כטיפול נוגד דיכאון. התרופה גם נוחה לשילובי תרופות. התגובה לתרופה היא מאוד אינדיבידואלית וכפי ש"אני" כתב לך, מנסים תרופה אחת מה-ssri's וכאלה התגובה אינני מספקת מנסים לפעמים תרופה אחרת. אם זה לא עוזר, עוברים ל-snri. אחר כך לשילוב תרופות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה חשובה
שירן 21/10/2014 | 05:00שלום דר קרני יש לי סכיזופרניה הייתי באשפוז וניתן לי זיפרקסיה והלידול אני לא יכולה לקחת את הזיפרקסיה מאחר והיא משמינה אז לאחר חצי שנה בערך ביקשתי מהרופא במעקב שיוריד לי את הזיפרקסיה והוא לא הסכים בשום פנים למרות שכנועיי הרבים. אז הלכתי לרופא פרטי והוא הפסיק לי את הזיפרקסה לחלוטין. יש לי שני שאלות תוך כמה זמן שהפסקתי את הזיפרקסיה אדע שלא אקבל התקף פסיכוטי ושאלה שניה כמה זמן לוקח להשפעה האנטי פסיכוטית של זיפרקסיה להתפוגג מהגוף. תודה שירןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2014 | 17:18לשירן שלום, 1. התרף פסיכוטי יכול לבוא מיד ויכול שייקח לו חודשים או שנים. 2. האם את ממשיכה לקבל הלידול? 3. זמן מחצית החיים של זיפרקסה הוא 21-54 שעות. כלומר, הזיפרקסה יורדת למחצית המינון בדם תוך יום-יומיים. מכאן שתוך שבוע עד עשרה ימים לא תהיה כבר השפעה של זיפרקסה. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד