פורום פסיכיאטריה - עמוד 997
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אוגמנטציה
כוכב 09/10/2014 | 22:21שלום. .לוקחת לוסטרל 200 מג כחודש וחשה הטבה אך עדיין עם חרדות ואובססיות וצורך באישור מהסביבה.האם כדאי לנסות לקחת כדור נוגד פסיכוזה שכן יש לי דמיונות וחרדותפתח בחלון חדש-
כמובן לאחר התייעצות עם רופא
כוכב 09/10/2014 | 22:31אחדד ואשאל אם כדאי ואיזה כדור מומלץ. -
אנא תשובתך
כוכב 12/10/2014 | 21:20 -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 16:58לכוכב שלום, הפרעת OCD מגיבה רק לאחר חודשיים-שלושה. כמובן שצריך לחכות. בינתיים באפשרותך לקחת כדור הרגעה. אינני סבורה במצב שלך שיש מקום לכדורים נוגדי פסיכוזה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם יש תחליף לליתיום בזמן הריון.
אסתי 12/10/2014 | 12:31אני נוטלת ריספרדל 1 מ''ג וליתיום פעמיים ביום. הרופא טוען שאני אמורה להחליף את הליתיום בכדור אחר שלא יסכן את העובר והאים התחליף של הליתיום תהיה השפעה של מניה כמו שהוא טוען ואם יש תחליף לליתיום ללא תופיות לוואי כמו שהוא טוען כי בכל זאת זה די מרתיעה אותי... אודה לכם מאוד אם תענו לשאלתי ובכל זאת תרגיעו אותי..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 16:52לאסתי שלום, הליתיום הוכנס לשימוש כטיפול בחולים הסובלים ממניה-דפרסיה, במיוחד לשלב של המניה, לפני למעלה מ 50 שנה. ב-1968, הוקם בדנמרק מרכז רישום בינלאומי אשר עקב באופן רטרוספקטיבי אחר יילודים שנולדו לאחר חשיפה תוך רחמית לליתיום בשליש הראשון להריון. הסתמנה עליה בסיכון למומי לב, בעיקר מום על שם אפשטיין (Ebstein’s anomaly). מאידך, במחקרים אחרים אשר עקבו באופן פרוספקטיבי (קדימה) אחרי הריונות אצל נשים שטופלו בליתיום, לא נמצאה עלייה כללית בסיכון למומי לב אולם כן נצפו מקרים בודדים של Ebstein’s anomaly. כיום, הסיכון הנוסף למומי לב בעוברים לנשים אשר מטופלות בליתיום, מעבר לקיים באוכלוסייה הכללית, מוערך בפחות מ-1%. עם זאת, מומלץ לכל אישה אשר נוטלת ליתיום במהלך ההריון לבצע בשליש השני להריונה סקירת מערכות מורחבת בדגש על הלב וכן בדיקת אקו לב עובר. כמו כן, מומלץ מעקב אחר היילוד בימים הראשונים לחיים. בנוסף,יש תופעות לוואי חולפות בשל אפשרות לתופעת גמילה, במידה והתרופה נלקחת בסוף ההריון. הייתי ממליצה שבכל שאלה מהסוג הזה תפני למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי במס': 025082825 בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דיכאון בעיקר וחרדה
דני 12/10/2014 | 00:34שלום, אני בן 38 ומאובחן כסובל מסכיזופרניה פראנואידית כ 15 שנה. כמה שנים לאחר ההתקף הפסיכוטי הראשון שלי , החלטתי ללכת לטיפול במחלקת יום בשלוותה , שם טופלתי במשך כ 5 חודש. בעיקבות הטיפול שם והרגשתי כלפיו , חוויתי את מה שהוגדר על ידם כדיכאון קליני פוסט פסיכוטי. ב5-10 השנים הבאות חייתי גיהנום של דיכאון קשה וטופלתי סימולטנית ב כ 4-5 תרופות שונות נגד הדיכאון ( רסיטל, ויפקס,ixel, ציפרלקס ואולי עוד אחת או שתיים שאינני זוכר) שום דבר לא עזר כלל!! עד שיום אחד דודתי החליטה לנסות לשקם אותי ואספה אותי לביתה. עוד באותו ערב הפסיקו לי את כל התרופות ( למעט סוליאן 600 מ״ג האנטי פסיכוטי) ונתנו לי מירו, 40 דקות לאחר נטילת התרופה ומאז נעלם הדיכאון כלא היה. כיום אני מעוניין בעזרה לדיכאון מסויים שאני מרגיש ושפוגע בתיפקודי והרגשתי. שאלתי היא , על איזה תרופה או מישפחת תרופות כדאי לי להיתייעץ עם הפסיכיאטר שלי ?יש משהו שדומה למירו רק פועל מזווית אחרת? יש משהו חדש? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת חוזרת חוזרת
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:57לדני שלום, למה אתה צריך להחליף את המירו? המירו בעצם תחליף של רמרון. מאחר ואינני מבינה מהו הדיכאון המסויים אינני יודעת לייעץ לך. אין טעם לחזור על השאלה 200 פעם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדה מתמשכת
חרדה מתמשכת 11/10/2014 | 22:35היי אני כבר חמישה חודשים בערך כבר עם הפחד הגדול הזה שיש לי סיכזופרניה, לפני יומיים התחילו לי דמיונות של מישהו עם סכין שלא עוזבות אותי, אני יודעת שזה ממש לא הגיוני ומודעת שזה רק דמיון אבל לפעמים אני אפילו מפקפקת בעצמי, יש מצבים שגם כל רעש קטן מבהיל אותי, אני לא נוטלת תרופות כרגע אני מעדיפה לטפל במצב ללא טיפול תרופתי חשוב לי לציין שטופלתי אצל פסיכולוגית והמצב שלי השתפר לכן הפסקתי אבל לצערי שוב המחשבות האלו חוזרות לי אשמח שתעזרי לי ותמליצי לי מה כן יכול לעזור לי? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:55לחרדה מתמשכת שלום, באפשרותך או לחזור עם הטיפול הפסיכולוגי שעזבת או להיעזר בתרופות מקבוצת ה-SSRI's או להיעזר בשילוב של שניהם שזה הטוב ביותר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס
אורטל 11/10/2014 | 20:11שלום רב. אני טופלתי טיפול לא נכון 7 שבועות כלומר בציפרלקס אחרי פלוטין בטעות חמורה של אופא שסך הכול היה צריך להעלות לי את המינון של הפלוטין. ביום שלישי הזה אני ינטול חצי כדור אחרון. כלומר 7 שבועות על ציפרלקס שכמעט הרג אותי. כמה זמן יקח לו לצאת מהדם שלי? אני בת 28 שוקלת 65. הפסיכיאטרית במיון אמרה לעשות לגוף מנוחה שבוע ולחזור לפלוטין. ממש חשוב לי לדעת כמה זמן יקח לציפרלקס לצאת מהדם. תודה מראשפתח בחלון חדש-
ציפאלקס
אורטל 11/10/2014 | 21:58ועוד שאלה בבקשה...ולפני 1צת רקע..כאמור בטעות של אופא משפחה שסמכתי עליו החלפתי את הפלוטין בציפרחקס וציםרלקס לא עזר . הפסיכיאטרית אמרה שסהכ היה צריך להעלות את המינון של הפלוטין וששבכלל זה שחשתי חרדה אחרי חודש וחצי של נטילת פלוטין 20 מג זה אומר שפשוט אולי זה היה טיימינג לא מתאים כלומר חזרתי ליטול פלוטין 20 מג שתמיד היה עוזר לי בעבר אגב חזרתי ליטול אותו ב 10 ביולי כשהתחיל צוק איתן כשחביתי חרדה חזקה ותמיד הייתי בלחץ אז אולי עבשיו גם יש מצב שאחאי שיתנקה לי הציפרלקס מהגוף פלוטין 20 מג כן אהיה מספיק לי כמו בעבר. 2 שאלות בבקה . שוב פעם, כמה זמן יקח לציפרלקס להיתנקות מהגוף שתיתי טותו חודש וחצי...) כמעט הרגו אותי...שבוע ראשון אחרי פלוטין ישר 10 מג ציפרלקס ואחרי 6 ימים 15 מג ציפרלקס ...יש כתוצאה מזה קיבלתי תופעות לוואי מרובות וסינדרום סרוטונין ונרו אדרנלין...לאחר חמישה שבועות הורד המינון שוב ל 10 מג ציפרלקס כי הפסיכיאטרית שסוף סוף הגעתי אליה אמרה שישי יותר מדי עומס בגוף כי הגעתי למצב של בלבול חזק ומחשבות מהירות, בשבוע השני של 10 מג הורד ל3/4 כדור 4 ימים ו 3 ימים חצי כדור...הפסיכיאטרית במיון אמרה שלאחר מכן יש צורך לנקות את הגוף כ ט ימים ולהתחיל שוב ליטול פלוטחן 20 מג..כי אין סיבה שאם הוא עזר בעבר אז הוא לא יעזור...אז השאלות הן...כמה זמן עד שירדו הצופעות שלוואי שקיבלתי מציפרלקס כלומר כמה זמן עד שהוא יצא מהדם וכמה זמן עד שפלוטין ישפיע עליי כלומר אחרי כמה זמן לבדוק האם יש צורך בעלייה של המינון...תודה רבה...עברתי סבל רב....ועודני עוברת -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:50לאורטל שלום, זמן מחצית החיים של ציפרלקס הינו 27-32 שעות זאת אומרת שרמתו בדם יורדת לחצי עד שהוא נעלם מהדם, תוסיפי עוד כשלושה ארבעה ימים לכן אנו מדברים בכחמישה ימים. אני חושבת שהבעיה נבעה מכך שזמן מחצית החיים של הפרוזק הוא 10 ימים ועד שרמתו ירדה בדם הוסף הציפרלקס מהר מדי. אכן תחזרי לאחר 5-7 ימים לפרוזק. בד"כ פרוזק עוזר תוך 4-6 שבועות בנושא החרדה. במידה ואחרי 6 שבועות לא יחול שינוי הייתי עולה ל-30 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה
איילת 11/10/2014 | 20:34לשאול את חברי הפורום וגם את הרופאים: האם יש מישהו שסימלבטה 30 מ״ג מספיק לו? אני מתלבטת האם להעלות מינון ל-60 מ״ג מכיון שאני מרגישה שיש ימים שזה עוזר, אבל יש גם ימים שאני לא מפסיקה לבכות ואין לי כח לעשות כלום ! האם אפשר לקבל דעות מנסיון? וכן- את התשובות המלומדות של הרופאים. אשמח.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:38לאיילת שלום, יש מקרים ספורים שבהם סימבלטה 30 מ"ג מספיק, אך ב"דכ במצב של לחץ גובה מתגלה שהמינון אינו מספיק. מתיאורך עולה שהמינון חד משמעי אינו מספיק ויש מקום להעלות את המינון ל-60 מ"ג לפחות אחרת זה כמו להיות חצי בהריון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מייצב מצב רוח
ליאל 25/08/2014 | 20:25שלום סובלת מהתקפי זעם קשים נוטלת טגרטול כבר חודש וחצי 400 מיליגרם בהתחלה היתה השפעה מעולה רוגע ושליטה מלאה בהתקפים אפילו מצב רוח שמח יחסית בשבועיים האחרןנים חלב ירידה במצב. רוח ועצבנות גדולה והתקפים שחזרו לא במלא העוצמה מה המינון המקסימלי לבעיה זו לדעתך? נוטלת בנוסף גם ציפרלאקס כבר 3 שנים אשמח לדעתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/08/2014 | 20:36לליאל שלום, טגרטול נותנים לפי הרמה בדם וטרגרטול CR נוטלים פעמיים ביום. בדרך כלל המינון הוא לפחות 800 מ"ג ליום (400X2). כנראה שהרמה בדם נמוכה מדי ואינה יציבה, ולכן הכדור איננו מייצב אותך מספיק. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה שאלה נוספת
ליאל 28/08/2014 | 21:07תודה רבה על התשובה המהירה אשמח לשאלה נוספת. האם יתכן שבמינון כה נמוך כמו שלקחתי היתה הטבה כל כך גדולה? ואז נסיגה? האם מינון של 800 זה לא גבוהה מידי ומסוכן לכבד וכליות? והאם בשל ההתפרצויות האלו אצטרך כדור זה לשארית חיי? אני לא רוצה לפגוע באך אחד גם לא מילולית תודה מראש וסליחה על האורך... הרופא שלי בחול -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/09/2014 | 16:00לליאל שלום, שוב, טגרטול נוטלים לפי הרמה בדם. אם על 800 רמת הדם היא בתחום הטיפולי אז ככלל לא צפויים סיבוכים. אינני יודעת אם תצטרכי לקחת את התרופה כל חייך, השאלה היא מה הם בעצם ההקפים האלה. ככלל ליאל, החשוב הוא שיש כדור שמפסיק את ההתקפים ושעם הכדור את בריאה. לא הייתי מתייחסת לכל היתר. בברכה, דר' קרני רובין -
לד״ר רובין
שןב מייצב מצב רוח 04/09/2014 | 20:17הרופאה שלי האריכה את חופשתה בעוד חודש ממש בא לי למות מזה.. שלא נדבר שלהיות תלוי ברופא זה עצוב. אני רוצה להעלות את הטגרטול אבל אם אעשה זאת ללא אישור שלה היא עלולה לכעוס ולא לטפל בי ביןתר עשיתי דברים כאלו בעבר וביקשה שלא אעלה מינונים לבד... אני גם לא מצליחה לישון בשבוע האחרון ושום כדור שינה אן הרגעה לא עובד עלי.,, לא יודעת מה לעשות עם החוסר אונים הזה הציעו לי ללכת זמנית לרופא אחר אבל הוא לא יטפל רק יתן עזרה ראשןנה מה שאני גם לא מסוגלת לשבת עם רופא אחר עד שנפתחתי אליה... כל הכוחות שנשארו לי הולכים ואןזלים... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 22:52לליאל שלום, הייתי ממליצה בכל זאת ללכת לרופא מחליף ולקבל את אישורו להעלאת המינון ומסבירה את הסיבה שאת מבקשת זאת. מאוד ייתכן שיאשר לך זאת. בברכה, דר' קרני רובין -
הייתי אצל הרופא המחליף
ליאל 08/09/2014 | 12:28שלום ד"ר הקשבתי לעצתך והייתי אצל רופא מחליף היא העלתה לי את מינון הטגרטול ל600 במקום 400 אני לא ישנה טוב בכלל והטגרטול עזר איך את ממליצה לקחת את ה600 איך לחלק? בכדי שגם יהיה מצב רוח נורמאלי וגם אוכל לישון בבוקר נוטלת 1 ובערב 2 עדיין לא מרגישה שיפור תודה תודה על היחס החם למרות שזה רק פורום -
אין שום שינוי בהעלאת המינון
ליאל 11/09/2014 | 16:49שלום העלתי את מינון הטגרטול מ400 ל600 מיום שני ולצערי עדיין אין הטבה בהתחלה התקופה מאוד עזרה האם לוקח לה גם זמן? אני רוצה להעלות ל800 לפי עצתך אך זה לחכות עד שהרופאה שלי תחזור.. האם לוקח זמן לתקופה לפעול?? כי כשהתחלתי עם הטגרטול היתה הטבה ממש מידיית אולי התרופה כבר לא מועילה? צודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 20:21שלום ליאל, בדרך כלל מעלים מינון כל חמישה ימים. אני מקווה שבנתיים הרופאה שלך חזרה ותוכלי להעלות את המינון ל800 מ"ג ואחרי זה לבצע לאחר שבוע בדיקה של רמת התרופה בדם. במידה וטרם חזרה הייתי פונה שוב לרופא מחליף. במידה והתרופה לא תועיל לאחר כשבועיים יש מקום לשקול החלפה או תוספת. בברכה, דר' קרני רובין -
ד״ר יקרה
חיאל 18/09/2014 | 20:35הרופאה המחליפה לא מוכנה לקבל אותי או להעלות רמת התרופה בדם עומדת עם 6.35 האם תקין יש שיפור אבל לא כמו בנתחלה ועדיין עצבים שהכדור עוזר לשלוט בהם מה לעשות? בעבר הדפלפט עזר מאוד אבל גרם להשמנה גדולה האם רמת התרופה בדם תקינה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/09/2014 | 14:43לליאל שלום, זה כמו להיות חצי בהריון, רמת התרופה בדם נמוכה מדי. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
אני כבר לא בחצי הריון
ליאל 22/09/2014 | 23:56שלום ד״ר יקרה נראה לי שעושים ממני צחוק במרפאתי כח הרופאה לא תחזור עוד חודשיים ולכן פניתי שוב לרופא פרטי שטיפל בי בעבר עד שאגיע אליו העלתי על דעת עצמי ל800 כן יודעת שאסור אבל קשה לי אני יכשה בדיקת דם עוד מספר ימים אני לוקחת ציפרלקס שנים ופתאןם התקפי חרדה חזקים חזרו מרגישה שהולכת למות מוזר שחזר אחרי שנים אם אותה תרופה עם הטגרטול 800. אין עדיין שיפור בערך 5 ימים האם זה אבוד?? או יש סיכוי? -
תוספת קטנה
ליאל 26/09/2014 | 21:56שלום עד הפגישה עם הרופא יש זמן כמו שכתבתי העלתי ל800 בהחלט יש רגיעה בהתקפי הזעם אבל אין מצב רוח בתחילת הטיפול הטגרטול עשה מצב רוח.. ושוב צחושת דיכאון וחוסר מצב רוח ממש כמו דיכאון 5 חודשים לאחר לידה שניה ונראה שיש קצת דיכאון לא בטוחה סובלת מחרדות מחשבות כפייתיות ופוסט טראומה מטופלת שנים בתיפרלקס.. האם זה אומר שהטגרטול לא עובד? או צריך להחליף את הציפרלקס? מיסיתי בעבר אך כלום לא ממד עבד,,,לפחות יש רגיעה בהתקפי זעם... -
רמת טגרטול בדם
ליאל 30/09/2014 | 15:48שלום ד״ר אני לוקחת 800 מיליגרם טגרטול כבר יותר משבןע האם רמת 7.2 תקינה או עדיין נמוכה? חייבת לציין שאין התקפי זעם כלל אל השאלה אם זה לא יחלוף ועוזר רק בהתחלה כפי שגם 400 עזר בנתחלה תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/10/2014 | 14:38לליאל שלום, 1.טגרטול איננו כדור נוגד דיכאון ולכן אינו יכול להשפיע על הדיכאון. הוא כן כדור שיכול למנוע התפרצויות זעם. 2. בכדי שטגרטול יעבוד צריכה הרמה בדם להיות בתחום הטיפולי ששונה מקופה לקופה מבלי שתשלחי לי את התחום הזה לגבי טגרטול בקופה שלך איני יכולה להגיד בוודאות אם הרמה מספקת או לא. ניראה לי כי התוצאה היא או נמוכה, או בתחום התחתון של הנורמה. המינון יכול לנוע בין 800-1600 מ"ג לפי רמת הדם. 3.לגבי הציפרלקס לא כתבת לי כמה את לוקחת. אם את נוטלת 20 מ"ג תקופה ארוכה אז יש מקום לשקול ההחלפה שלו לנוגד דיכאון/חרדה אחר. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה על התגובה
ליאל 01/10/2014 | 17:13אני לוקחת ציפרלאקס 20 שנים.. וכל ניסיון אחר לשנות תרופה ויתרתי מהר בגלל תופעות לואי. אני בכללית והתחום אצלינו זה מ4-10 מה דעתך? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 18:41לליאל שלום, את מקבלת כמות מספקת של טגרטול. בברכה, דר' קרני רובין -
טגרטול והתפרצויות
ליאל 06/10/2014 | 19:14שלום ד״ר קרני הבנתי שרמת המייצב בדם תקינה אני חייבת לציין שיש שיפור עצום אך עדיין יש התפרצויות זעפ ואלימות פעם בשבןעיים כלפי משפחה.... מה עוד ניתן לקחת? נוטלת גם ציפרלקס וסובלת מחרדות והפרעת אישיות גבולית עד היום לא הבנתי את ההפרעה רק הבנתי שלא ניתן לטפל בה אלה רק בחרדות מסביב האם יש סיכוי לחולים כמוני להחלים? כי שוב מעדיפה למות מאשר לפגוע בסובבים אותי זה ללא שליטה וכשאני מצטערת מאוחר מידי איבדתי המון אנשים בחיי יש סיכוי להינצל מהסרטן הזה???ניסית גם דפלפט תרופה ארוכה... -
שאלה אחרונה טגרטול
ליאל 08/10/2014 | 20:50ד״ר מתנצלת שוב על הפניה לרוב אני שןנאת להטריד או להעיק... איום אני יכולה לומר בוודאות שהטגרטול לא עוזר יש תנודות חדות במצב ברוח מעצבנות גדול וחוסר שליטה כי עיצבנו אותי ולא עשו מה שאני קבעתי.. וכשזה נירגע אני מסוגלת לתקשר בפחות עצבים אבל עדיין אם כעס זה קורה עם כולם לא רק בבית אז אני מניחה שתגידי שהטגרטול כבר לא מתאים בנתחלה היה מעולה מה אפשר עוד לעשות איתי? איזה מייצב או כדור יכולים לעזור לי לשלוט בויסות הרגשות והתפרצויןת ניסיתי דפלפט אך המשקל שהגעתי אליו לא שווה אני דיי מודאגת,.. ולא בטוחה שיש פיתרון בשבילי היום נטלתי 1000 מיליגרם כי רציתי להרגע ולישון טוב ווואליום וכאלה מזמן לא עובדים עלי מנסיון של שנים והתמכרות קשה אליהם אפ יש אור בקצה המנהרה אם יש משהו שיכול לעזור אשמח אם תציעי לי תודה מראש -
שוב אחרי התפרצות זעם גדטלה
ליאל 11/10/2014 | 19:46שוב אני אירי התקפ זעם קשה שבירת חפץ רעד בכל הגוף וכל זה כי דיברו אלי לא יפה נואשת לחלוטין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:36לליאל שלום, אינני בטוחה שהפיתרון הוא רק בתרופות, לדעתי עלייך לעבור טיפול פסיכולוגי מסוג: טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לחרדה החברתית טיפול מסוג Schema CBT ארוך טווח לבעיות אישיות ובעיות בינאישיות טיפול מסוג Mindfulness Based Cognitive Therapy טיפול מסוג EMDR טיפול פסיכוטרפי אקלקטי טיפול זוגי במידה ויש בן זוג. במקביל לטיפול בטגרטול הייתי גם מנסה טיפול ב-SSRI או ב-SNRI. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דיכאון בעיקר וחרדה
דני 11/10/2014 | 00:43שלום, אני בן 38 ומאובחן כסובל מסכיזופרניה פראנואידית כ 15 שנה. כמה שנים לאחר ההתקף הפסיכוטי הראשון שלי , החלטתי ללכת לטיפול במחלקת יום בשלוותה , שם טופלתי במשך כ 5 חודש. בעיקבות הטיפול שם והרגשתי כלפיו , חוויתי את מה שהוגדר על ידם כדיכאון קליני פוסט פסיכוטי. ב5-10 השנים הבאות חייתי גיהנום של דיכאון קשה וטופלתי סימולטנית ב כ 4-5 תרופות שונות נגד הדיכאון ( רסיטל, ויפקס,ixel, ציפרלקס ואולי עוד אחת או שתיים שאינני זוכר) שום דבר לא עזר כלל!! עד שיום אחד דודתי החליטה לנסות לשקם אותי ואספה אותי לביתה. עוד באותו ערב הפסיקו לי את כל התרופות ( למעט סוליאן 600 מ״ג האנטי פסיכוטי) ונתנו לי מירו, 40 דקות לאחר נטילת התרופה ומאז נעלם הדיכאון כלא היה. כיום אני מעוניין בעזרה לדיכאון מסויים שאני מרגיש ושפוגע בתיפקודי והרגשתי. שאלתי היא , על איזה תרופה או מישפחת תרופות כדאי לי להיתייעץ עם הפסיכיאטר שלי ?יש משהו שדומה למירו רק פועל מזווית אחרת? יש משהו חדש? תודהפתח בחלון חדש-
חחחחחחחחחחח
ככככככככככככככככככ 11/10/2014 | 19:29טירוף טירוף טירוף -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת חוזרת
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:27לדני שלום, למה אתה צריך להחליף את המירו? המירו בעצם תחליף של רמרון. מאחר ואינני מבינה מהו הדיכאון המסויים אינני יודעת לייעץ לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דיכאון בעיקר וחרדה
דני 11/10/2014 | 00:43שלום, אני בן 38 ומאובחן כסובל מסכיזופרניה פראנואידית כ 15 שנה. כמה שנים לאחר ההתקף הפסיכוטי הראשון שלי , החלטתי ללכת לטיפול במחלקת יום בשלוותה , שם טופלתי במשך כ 5 חודש. בעיקבות הטיפול שם והרגשתי כלפיו , חוויתי את מה שהוגדר על ידם כדיכאון קליני פוסט פסיכוטי. ב5-10 השנים הבאות חייתי גיהנום של דיכאון קשה וטופלתי סימולטנית ב כ 4-5 תרופות שונות נגד הדיכאון ( רסיטל, ויפקס,ixel, ציפרלקס ואולי עוד אחת או שתיים שאינני זוכר) שום דבר לא עזר כלל!! עד שיום אחד דודתי החליטה לנסות לשקם אותי ואספה אותי לביתה. עוד באותו ערב הפסיקו לי את כל התרופות ( למעט סוליאן 600 מ״ג האנטי פסיכוטי) ונתנו לי מירו, 40 דקות לאחר נטילת התרופה ומאז נעלם הדיכאון כלא היה. כיום אני מעוניין בעזרה לדיכאון מסויים שאני מרגיש ושפוגע בתיפקודי והרגשתי. שאלתי היא , על איזה תרופה או מישפחת תרופות כדאי לי להיתייעץ עם הפסיכיאטר שלי ?יש משהו שדומה למירו רק פועל מזווית אחרת? יש משהו חדש? תודהפתח בחלון חדש-
חחחחחחחח
המקליד 11/10/2014 | 19:12טירוף טירוף טירוף -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:26לדני שלום, למה אתה צריך להחליף את המירו? המירו בעצם תחליף של רמרון. מאחר ואינני מבינה מהו הדיכאון המסויים אינני יודעת לייעץ לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לחברים בפורום שהיו באישפוז
אשפוז 10/10/2014 | 13:10שלום חברים. אשמח לשמוע מכם איך היה לכם האשפוז בבית החולים שהייתם בו. כעקרון אני מנסה להשוות בין שלוותה לתל-השומר. מבחינת תנאים ויחס והרגשה שהאשפוז תרם.(אני יודעת שזה לפי מקום מגורים אבל זו שאלה רלוונטית עבורי) המון תודה!!!פתח בחלון חדש-
מישו? בבקשה..
אישפוז ואני 11/10/2014 | 18:44זה בעילום שם, אנא שתפו -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 15:23לאשפוז שלום, אינני סבורה ששאלה זו רלוונטית לפורום. שאלות מסוג זה יכולות לעלות בקבוצות באנוש. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד