פורום פסיכיאטריה - עמוד 999
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סרוקוול OMG
הצילו 08/10/2014 | 12:16אני בקושי כותבת את ההודעה... לקחתי אתמול בלילה לראשונה סרוקוול XR הכדור הרג אותי! קמתי הבוקר בכוח עם עיניים נפוחות כאילו עקצה אותן דבורה. בקושי הצלחתי לשתות קפה ולבהות בכלום. עוד הייתי אופטימית שאתאושש... נפלתי למיטה לעוד שעתיים. קמתי הפוכה, התקלחתי. הנפיחות קצת ירדה בעיני םאני גמורההההההההההההההההההההההההההההההה מרגישה כמו אחרי סם קשה. לא מסוגלת לעשות שום דבר. ד"ר הצילו, אין לי מילים כרגע הואשת כי אני צריכה עזרה הכדור הזה הרג אותי:( מטושטשת לא בטוחה מה כתבתיפתח בחלון חדש-
אני דו-קוטבית
הצילו 08/10/2014 | 12:28חסרתקווה -
תיקון למה שכתבתי
הצילו 09/10/2014 | 23:15הפסקתי את הסרוקוול וקראתי מה שכתבתי (לעיל)תחת השפעת הכדור, וברצוני לדייק: ישנתי עד ארבע אחה"צ (ולא שעתיים כפי שכתבתי)כשקמתי הייתי מטושטשת לחלוטין, לא תפקדתי. רק בערב השתפר המצב. אפשר להסיק מכל זה שהכדור לא טוב לי? יתכן שלגרסה הרגילה בלי השחרור המושהה אגיב אחרת? מה האלטרנטיבה המומלצת לסרוקוול? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:28להצילו שלום, ייתכן והסרקוול הרגיל כן יעזור. במצב שכזה אני הייתי ממליצה להתחיל אביליפיי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עמידות לתרופות
מיכי 09/10/2014 | 15:43שלום דר כאשר מזגזגים בין שתי תרופות מקבוצת ssri יש סיכוי כלשהו לעמידות. רציתי לשאול, האם העמידות הזו תתרחש לכל קבוצת ה ssri או רק לתרופות שאיתם זגזגתי? שאלתי כבר שאלה דומה אבל זה יעזור לי להבין את המצב. תודה ר הפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:26למיכי שלום, אין תשובה אחת לנושא. יכולה להופיע עמידות לתרופות מבלי לזגזג אך זה יותר שכיח כאשר מזגזגים. בד"כ עמידות היא לכל התרופות או למרביתן. במצב שכזה בד"כ צריך להתחיל לתת שילובים או טיפול בנזעי חשמל או ב-TMS. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מלודיל וחולשה לא מובנת
ערן 21/09/2014 | 20:12שלום רב, אני לוקח מלודיל כמשך חודש ומרגיש חולשה פיזית לא מובנת. אני הולך לחדר כושר באופן די קבוע ומרים משקולות. לא יכול להרים משקולות ! אפילו משקל קטן ! כן יכול לרוץ אבל לא מבין למה אין לי כח. אני אוכל מספיק ואף עליתי מעט משקל. אבקש בבקשה את התייחסותך לעניין. מה בבקשה אוכל לעשות כדי לעזור לי? האם לקחת איזה תוסף מזון כמו ויטמינים או אולי אומגה 3? דיברתי עם הרופא שלי והוא לא ממש עזר לי. לא הבין למה זה קורה או בכלל דיבר על זה. רק סתם הסכים שאקח אומגה 3 או ויטמינים. בכל מקרה זה ממש לא הרגיע או עזר. ובכלל האם המלודיל גורם לזה ?? (אני מחר עושה בדיקת דם לבירור - אחרי ביקור אצל רופא משפחה) אני מתנצל שאני חזרתי לפה אחרי שרשמתי על מלודיל שני שאילתות אחרות. אני פשוט באמת לא מתכוון לעשות את זה בצורה הזאת. פשוט עובר תקופה לא קלה של ניסוי תרופתי. דבר שהוא מלחיץ. אני מחפש תשובה לבעיה שרשמתי וגם קצת תמיכה. תודה רבה ולהתראותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/09/2014 | 18:36לערן שלום, מלודיל גורם להארכה של קטע QT בא.ק.ג. וייתכן שיש לך הפרעות כתוצאה מזה. בנוסף, מלודיל גורם לירידה של לחץ דם. מהסיבות האלו כיום זה טיפול שנמנעים ממנו. הייתי ממליצה שתעשה א.ק.ג. ושייבדק אצלך לחץ הדם בשכיבה ובעמידה כדי לראות אם אין את הנפילה הזו של לחץ הדם. הייתי ממליצה שתבקש חוות דעת נוספת לגבי הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
ערן 29/09/2014 | 15:00קודם כל תודה רבה לך על התייחסותך לעניין. את ככל הנראה צודקת. או פשוט יותר צודקת. כי אכן תופעות אלה נראות הגיוניות שקורות לי. אני כרגע כבר חודש וקצת עם התרופה ועדיין מתקשה להתאמן על אף שאני ממשיך ללכת לחדר כושר. אני כבר ממש ממש שוקל להפסיק את הטיפול הזה (אשמח לקבל פה הדרכה לגבי הפסקת התרופה של 25 מ''ג ליום). פשוט כואב לי נורא לאבד את העניין הספורט. דבר שהרופא שלי כן תומך ואומר לי להמשיך ללכת. אגב, הרופא מיודע לגבי החולשה ואיך זה בא לידי ביטוי בחדר כושר. אני כן מרגיש קצת יותר טוב. אולי זה הגוף שקצת מתרגל לתופעות האלה. אבל אני חושב שאני לא צריך להעביר את עצמי בדבר הזה בגלל הבעיה שלי. אני פשוט לא רוצה לפגוע (בכוונה להעליב ולא חס וחלילה משהו אחר) ברופא שלי בזה שלא אמשיך לקחת כי אני מטופל שאוהב להיות צייתן להוראות הרופא. למרות שהתחושה שהוא נתן לי שאני לא חייב. שזה כנראה דבר טוב גם. וגם אני מאוד רוצה לנצח את זה בעזרת טיפול פסיכולוגי קודם ואח'כ אולי פסיכיאטרי. אני גם מפחד לאבד את עצמי בתחושת האופוריה וחוסר רגשות שאולי יהו קיימים בטיפול תרופתי. בכל מקרה שוב תודה רבה לך על עזרתך. והמשך שבוע נעים -
המשך תשובה
ערן 01/10/2014 | 00:30היום החלטתי להפסיק את התרופה כי שמתי לב שהיא לא ממש עוזרת וגם עושה את ההפך. אני מרגיש יותר רע איתה וסתם מחכה שמשהו יקרה. עבר יותר מידי זמן ואם הרופא (שסיפרתי לו על זה וגם ראה אותי ככה) היה אכפת הוא היה אומר לי להפסיק. אני נורא מקווה שאצליח להחזיר את הגלגל לאחור ולחוש שוב טוב יותר. אני ממש ממש לא מאמין שהמשכתי לקחת את הדבר הזה וגם כועס על הרופא הזה שפשוט סתם דחליל על כיסא. פשוט כך! אני התחלתי לנתק קשרים עם אנשים שזה גרוע מאוד וכח פיסי כמעט שאין- לעזזאל!!!! אני באמת מבוהל וגם יודע שזה ייקח זמן עד שזה ייצא ממני אבל שאלוהים יעזור לי. אשמח לקבל פה תוכנית גמילה מהרעל הזה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 20:04לערן שלום, לדעתי אתה מרגיש כמו דחליל על הכיסא כי אתה מקבל מינון מגוחך של לודיומיל. 25 מ"ג של לודיומיל זה המינון המינימאלי כאשר המינון הטיפולי הוא עד 150 מ"ג ואפשר גם יותר. למעשה אתה מדגים איך אתה מרגיש ללא טיפול תרופתי. אשר להפסקה, פשוט תפסיק. אינני חושבת שזה רעיון טוב שתישאר ללא תרופות למרות שזה לא שונה הרבה מהמצב כרגע. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
ערן 02/10/2014 | 23:04זה לא כזה קל להפסיק כי: א. אני קודם כל רוצה להיות ממושמע לרופא שלי ולהיות מטופל טוב. ב. אני לא יודע מה עובר עליי באמת. ואם זה טוב או רע. כן, יש תחושה ממש לא נעימה של התופעות שציינתי ושציינת. אבל אני חושש מלהחמיר את המצב עם הרופא שלי שאמר לי להמשיך לקחת (למרות שלפי דעתי זאת טעות אבל הוא הרי הרופא) ג. אני מכבד את דעתך והחלטתך ומבין שאת יודעת הרבה יותר ממני על התרופה. ד. בעניין המינון. כוונת הרופא ככל הנראה היא להתחיל בקטן כדי שלא אסבול וגם שאתרגל ולאט לאט להעלאות את המינון. שיטה שלפי דעתי טובה בשבילי בגלל ניסיון התרופתי הקודם שלי איתו. לקחתי איקסל 25 מ''ג במשך חצי שנה והתחושה היתה מעט טובה יותר. אבל יותר חשוב מעט תופעות לוואי. שזה הגורם המרכזי לדעתי להפסקת הטיפול. אני חושב שסך הכל כדאי לי להפסיק כי אני לא מרגיש כלכך טוב איתה ואין לי את המוטיבציה לנסות אותה עוד תקופה ארוכה כדי לראות איך אגיב. וכמובן זה מפריע לי לספורט שזה כרגע הדבר המרכזי שלי בחיים. אני אמור לראות אותו בקרוב (בשבוע הקרוב) כך שזה לא יהיה כלכך נורא אם אפסיק או אוריד את המינון עד לפגישה לפחות. נכון? וכמובן שוב תודה רבה לתשובתך לנושא וצום קל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 23:13לערן שוב שלום לדעתי, לאור דבריך, כדאי שלא תפסיק את התרופה עד לפגישתך עם הרופא המטפל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
ערן 07/10/2014 | 18:26כאילו שכל זה לא מספיק. אז היום קיבלתי ממנו טלפון שהוא ביטל לי את התור ממש אבל ממש ממש ברגע האחרון. אני חושב שזה באמת לא נעים ואני ממש נואש ממנו. -
רק בשביל להיות מדוייק...
ערן 08/10/2014 | 18:21קיבלתי טלפון מפקידת המרפאה שהודיע לי על ביטול ושיבוץ מחדש בעוד חודש!!! כל מה שרשמתי פה על התרופה והתחושות הלא נעימות היו אמורים לקבל יחס מהרופא המטפל שלי אבל הוא יצא לחופשה בזמן הכי לא מתאים. ואני לא מסכים עם הדרך שבה זה נעשה. כן, זכותו לצאת לחופש. ברור, הוא גם בנאדם שצריך מנוחה. אבל לכל הפחות היה צריך להפנות אותי לרופא מרפאה אחר או לשוחח איתי שיחה קצרה. חבל שאני צריך להתלונן על זה ולהצתייר פה כמו איזה בכיין. -
נכון לעכשיו...
ערן 08/10/2014 | 18:32ביטול התור של הרופא (מצד הרופא) פגע אנושות בתהליך התרופתי שאני עובר וגרם לה כמעט להיפסק. אין לי למי לפנות חוץ מפה. כן, כנראה שעליי להמשיך לקחת. אבל לא כך, אני חש אי נוחות ותחושות נוספות ואין מי שירגיע אותי. וכן ! זה תפקידו של הרופא המטפל - גם זה. ושוב צר לי על זה שאני כועס. ודבר נוסף, צריך להזהיר אנשים אחרים לגבי התרופה הזאת שהיא גורמת לפרנויה !! זה אחת הדברים הכי גרועים שחויתי איתה. ועדיין אני רוצה להמשיך ואין לי עם מי. -
ורק אם אפשר....
ערן 09/10/2014 | 00:03עוד שאלה אחת בבקשה. אצל מלודיל רשום שהיא בין היתר לדיכאון נוירוזי. (קראתי קצת על הנושא) האם היא התרופה היחידה כנגד בעיה זו או שיש תרופות אחרות נגד בעיה זו? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:23לערן שלום, אינני מבינה אם אתה כל כך כועס על הרופא שלך מדוע אינך מחליף אותו? הלוא זה לא חתונה קטולית. כיום אין מבדילים בין דיכאון נוירוזי לבין דיכאון מג'ורי, רואים בכל דיכאון מג'ורי. כידוע לך יש תרופות רבות חוץ מהמלודיל שיעילות. המלודיל עצמה סר חינה בשל הסכנה הקרדיאלית ולכן כיום כמעט שלא משתמשים בה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפסקת לוסטרל
מיכל 01/10/2014 | 11:11שלום ד"ר קרני המדהימה, אני מבקשת את עזרתך. הרופא שלי לא זמין. אני סובלת מחרדות ולוקחת כבר תקופה 60 מג מירו. כבר 8 ימים לקחתי לוסטרל 25 וירדתי למירו 45. אני חווה תופעות קשות. טשטוש בראיה, בחילות והתגברות קשה של החרדות. זה קרה לי גם כשלקחתי ציפרלקס. אז חיכיתי תקופה וזה חלף אבל התרופה לא עבדה עליי. אני מגדלת ילד לבד ולא מסוגלת לעמוד בתופעות האלה. רוצה להפסיק את הלוסטרל ולחזור ל 60 מירו. לקחתי אתמול והיום 12.5 לוסטרל ו 45 מירו. איך אני ממשיכה להפסיק את הלוסטרל ולחזור ל 60 מירו. מאוד מודה לך. אני במצוקהפתח בחלון חדש-
ועוד שאלה בבקשה
מיכל 02/10/2014 | 08:17מה היית מציעה לי ד"ר? מהתרופות נואשתי. המירו עוזרת לי אבל עד גבול מסוים. אני בטיפול התנהגותי כבר כמה חודשים ועדיין אין שיפור מספיק. יש לי מטפלת טובה ויש לנו חיבור אבל עדיין זה לא מספיק מתקדם. אני מתקשה מאוד לצאת מהבית -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 21:21למיכל שלום, תפסיקי את הלוסטרל ותעלי את המירו, למרות שאני סבורה שבשלב כלשהו תיאלצי להתמודד עם תופעות הלוואי. אינני מבינה למה התחילו איתך ב-25 מ"ג. לי זה נראה שיטה של הארכת הסבל. ככלל, אני ממליצה להתחיל יומיים 50 מ"ג לוסטרל, להעלות ל-100 מ"ג לוסטרל לשבוע ולהמשיך עם 150 מ"ג לוסטרל. במקרה כמו שלך הייתי ממליצה לרדת עם המירו ל-30 מ"ג ולקחת אותו במקביל. בברכה, דר' קרני רובין -
מודה לך ד"ר ושאלה נוספת
מיכל 08/10/2014 | 15:03הרופא שלי אמר לי לרדת לרבע לוסטרל במשך ארבעה ימים וכך עשיתי. אני כבר כמה ימים ללא הלוסטרל ועם 60 מירו ועדיין מרגישה רע. אני מניחה שכעת זה כבר לא קשור ללוסטרל. אני באמת לא מסוגלת לעמוד בתופעות הלוואי הקשות כי אין לי מספיק תמיכה ומגדלת ילד לבד. מה עמדתך לגבי שימוש בקולנקס? הרופא שלי הציע זאת מזמן והתנגדתי. אבל מאוד קשה לי. עכשיו עם החגים והחופשים של הילד אני מרגישה החמרה בחרדות. גם בבית קשה לי ולא רק בחוץ. ושוב תודה. את מדהימה -
ועוד משהו ששכחתי
מיכל 08/10/2014 | 15:51האם יש אפשרות לקחת חלק קטן של המירו בבוקר? האם יכול לעזור במשהו? אני שואלת מפני שבשעה-שעה וחצי הראשונות של היום אני מרגישה שיש לי כוחות. כל זאת בהנחה כמובן שלא ירדים אותי מידי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:18למיכל שלום, את הרמרון (מירו) מומלץ לקחת פעם אחת לפני השינה מאחר והתרופה מאוד מרדימה. בנוסף, תרופה זו גורמת לתיאבון בלתי נדלה. ייתכן והבונסרין היה יכול להיות לך לעזר. אותו ניתן לקחת במנה אחת או מחולק ולמיטב ידיעתי הוא פחות פותח את התיאבון. ניתן להשתמש בקלונקס או בלוריבן. הם מורידים את החרדה מיידית אך אינם עושים "טיפול שורש" ברגישות היתר של מערכת העצבים. הם כמו אקמול לחום. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דחוף בבקשה בעניין רסיטל 20מג
בן 08/10/2014 | 10:54האם 20 מג יעיל לחרדות פניקה וחרדה חברתית? התחלתי לפני כשבוע לקחת בנוסף לוקח סרוקוול150 טופמקס200 ולמיקטל200פתח בחלון חדש-
לרצ ולרופאה שוב בעניין רסיטל
בן 08/10/2014 | 12:34האם עדיף מינון40 בשביל התקפי פניקה וגם לחרדה חברתית? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:10לבן שלום, מעולם לא טיפלתי בהתקפי חרדה ובחרדה חברתית בקוקטייל כה מרשים. בד"כ ציפרמיל במינון של 40 מ"ג יעיל כנגד התקפי פאניקה. ההשפעה המירבית היא לאחר כשישה שבועות. חשוב לשלב טיפול זה עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי ובמיוחד כאשר מדובר בחרדה חברתית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מבקש את עזרתך שוב... בבקשה...
מבקש עזרה 04/10/2014 | 16:45ד"ר רובין היקרה שלום, אני מתנצל מאוד על ההודעה הארוכה וריבוי השאלות! עזרת לי הרבה בשנתיים האחרונות ואני זקוק לעצה נוספת. להזכירך - כל התרופות שניסיתי הקשורות לסרוטונין היו בלתי נסבלות ו/או לא יעילות - ציפרלקס, סימבלטה, ויאפקס. אותן תופעות לוואי קשות שלא חלפו וחוסר יעילות למרות זמן טיפול ממושך. לוולבוטרין ולאדרונקס לא היו תופעות לוואי אבל לא היה שיפור. אביליפאיי גרם לחוסר שקט בלתי נסבל והפסקתי אחרי חודשיים.גם טופמקס להפרעת האכילה הפסיק להשפיע אחרי 3 חודשים... ביקשתי לחזור לאדרונקס כדי שאוכל להשתלט על הפרעת האכילה וההתחלה עם אדרונקס כבר ב 4 מ"ג הועילה מאוד לזה! הרופאה בקופ"ח הציעה לשלב אדרונקס עם לוסטראל וכל תופעות הלוואי הקשות הקשורות בסרוטונין חזרו. הפסקנו וניסנו לשלב אדרונקס 4 עם טרזידול 100 + לוריבאן (כי לא הצלחתי לישון יותר מ 4 שעות). אחרי חודש אני יכול לומר שהטרזידול עם האדרונקס לא עוזר וחמור לא פחות - הטרזידול "דופק" את ההשפעה החיובית שיש לאדרונקס על הפרעת האכילה ואני רעב מאוד מאוד כל יום עד שעות הצהריים המאוחרות. זה כמו בור שאוכל לא מצליח לסגור. עליתי בחודש האחרון 5 ק"ג!!!! כמו כן הרפאה ציינה שאיקסל עוד לא נוסתה (על אף שסימבלטה וויאפקס היו קשות). שאלותיי: 1. האם אחרי חודש טיפול בטרזידול + חודשיים באדרונקס אפשר לומר שהטיפול לא יעיל? 2. האם הגיוני שאדרונקס ללא טרזידול היה נפלא להפרעת אכילה(רק להפרעת האכילה!) והשילוב עם הטרזידול עושה לי רעב גדול? 3. אם אפסיק עם טרזידול - איך אוכל לישון? האם להמשיך עם לוריואן? 4. מה היית מציעה שאעשה בשלב הבא? האם לנסות איקסל? האם זו תרופה שראית בה תוצאות טובות לדיכאון? יש לה תופעות לוואי בולטות? 5. ואם איקסל - להעלות ב 25 מ"ג כל כמה ימים? עד איזה מינון? 6. האם אוכל להמשיך אדרונקס עם איקסל לאכילה? אולי האדרונקס הוא שמפריע לשינה? תודה רבה ושנה טובה!פתח בחלון חדש-
אגב, בעניין הטרזידול -
מבקש עזרה 04/10/2014 | 16:48אינני יכול להעלות מינון כי ב 150 אני ממש מרגיש "שיכור" ולא מצליח להתאושש... -
שאלה
ר.צ. 04/10/2014 | 22:28שלום, הכישלון של השלוב אדרונקס+לוסטראל נראה חשוד. אילו הרכבי מינונים לקחת משתי התרופות? לאורך כמה זמן ניסית את השילוב? -
תשובה
מבקש עזרה 05/10/2014 | 00:38עם הלוסטראל בכלל לא הגעתי למינון טיפולי או זמן ממושך. הלוסטראל הופסק בעקבות תופעות הלוואי הקשות - ברוקסיזם איום, חוסר יכולת לגמור בכלל (עם או בלי ויאגרה) ועוד... כך היה עם ציפרלקס, ויאפקס וסימבלטה. -
עצה
ר.צ. 05/10/2014 | 02:25כדאי לנסות וונלה (ויאפקס) בשחרור מהיר, פעמיים ביום (8 בבוקר ו 8 בערב). להעלות במינון עד 75 מ"ג לאט-לאט במשך חודש ולא פחות. אדרונקס אתה אמור לקחת בין 4 ל-8 מ"ג. להתקדם אתו במקביל להתקדמות עם וונלה, היעד הוא 8 מ"ג בתום אותו החודש. כמו כן, תוסיף כדור הרגעה, כמו קסנקס, ותישאר אתו 3 חודשים לפחות. מאוד חשוב! זה בשלב הראשון. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/10/2014 | 21:42ל"מבקש עזרה" שלום, 1. כן. 2. ייתכן. 3. בהתחלה הייתי ממליצה להמשיך עם הלוריבאן ואחר-כך לנסות לרדת לחצי כדור ולבסוף לרבע כדור ולהפסיק. 4. יש מקרים שבהם התרופה יעילה. ייתכן ואצלך, שהייתה לך תגובה טובה לאדרונקס היא אכן תהיה יעילה. להזכירך, התרופה היא 50% סרוטונרגית ו-50% אדרונרגית. לגבי תופעות הלוואי, ב-7% מהגברים התרופה הזו עושה כאבי אשכים, יש מקרים בהם יש עצירת שתן. תופעות לוואי שכיחות הן: יובש בפה, עצירות, בחילות, הקאות, הרגשת חום, כאבי ראש, סחרחורות, כאבי בטן, רעד קל, הזעת יתר, דפיקות לב מהירות, צריבה במתן שתן ופריחה. התופעות הללו נעלמות ברוב המקרים תוך זמן קצר אחרי תקופה של הסתגלות לתכשיר. בנוסף, במשך הימים הראשונים תחושת המתח והחרדה עלולה להתגבר. תופעה זו גם היא חולפת לרוב בהמשך השימוש. 5. המינון הנפוץ הוא כ-100 מ"ג ביום. 50 מ"ג בבוקר ו-50 מ"ג בערב. מומלץ להתחיל את הטיפול ב-50 מ"ג, פעם ביום, עבור 4 ימים ואז לעלות המינון ל-100 מ"ג ביום, בחלוקה ל-2 מנות. 6. בעיקרון ניתן להמשיך עם האדרונקס אך, אין ספק שלאדרונקס השפעות של הפרעות בשינה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/10/2014 | 21:44לר.צ. שלום, תרשה לי הפעם לחלוק על שיטתך. יתרה מכך, מבקש העזרה לא שאל על כך. בברכה, דר' קרני רובין -
ד"ר רובין - אני אסיר תודה!!!!
מבקש עזרה 08/10/2014 | 09:37אין לי מילים להודות לך על תשומת הלב והעזרה! ברשותך - עוד משהו קטן: לאור מה שכתבתי, לאור ההתנסויות הרבות שניסיתי, לאור התגובות הלא טובות שהיו לי עם תרופות סרוטוניניות ולאור הפרעת האכילה - האם היית ממליצה על איקסל כצעד הבא? אולי יש לך רעיון מקורי יותר? אגב, אני מניח שאם לוקחים את התרופה גם בערב אז היא לא מפריעה לשינה, נכון? תודה רבה רבה וחג שמח!!!! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:08למבקש עזרה שלום, התרופה אכן ניתנת בוקר וערב והפרעות בשינה אינן נכללות ברשימת תופעות הלוואי של התרופה. תופעות הלוואי השכיחות הן: יובש בפה, עצירות, בחילות, הקאות, הרגשת חום, כאבי ראש, סחרחורות, כאבי בטן, רעד קל, הזעת יתר, דפיקות לב מהירות, צריבה במתן שתן ואורטיקריה. התופעות הללו נעלמות ברוב המקרים תוך זמן קצר אחרי תקופה של הסתגלות לתכשיר. בנוסף, במשך הימים הראשונים תחושת המתח והחרדה עלולה להתגבר. תופעה זו גם היא חולפת לרוב בהמשך השימוש. בנוסף, עיכוב בשפיכה בגברים וקושי להגיע לסיפוק מיני בנשים- הן תופעות לוואי נדירות יחסית. ב-7% מהגברים יכולים להופיע כאבי אשכים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הורות של שני מתמודדי נפש
דוד 07/10/2014 | 23:18שלום רב,אני ובת זוגי מתכננים להביא ילד לעולם,שנינו מתמודדים עם הפרעה נפשית ומוכרים כנכים,ומקבלים שרותי סל שיקום,השאלה היא מהם השרותים או החובות שיהיו לנו כהורים? האם יש עליחנו מגבלה כלשהי? האם נוכל לגור בדיור מוגן כהורים? אודה לתשובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 14:01לדוד שלום, לדעתי עליך להפנות שאלה זו לאנשי סל השיקום. לדבי החובות שיהיו עליכם, הם כמו על כל הורה: לטפל בילד ולדאוג לכל צרכיו הנפשיים והכלכליים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סכיזואפקטיב והפרעות אישיות
אנונימי 07/10/2014 | 22:29שלום, האם יש דמיון בין סכיזואפקטיב דו קוטבי סוג מאני לבין שילוב של הפרעות אישיות (סכיזוטיפאלית, פרנואידית, גבולית ותלותית (ביחד) לצורך השאלה)? והאם יכולה להיות טעות באבחנה עקב כך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 13:58לאנונימי שלום, סכיזואפקטיבי הוא תמיד דו קוטבי, האם אתה מתכוון בכך לביפולר 1? (בביפולר 2 יש דיכאונות והיפומאניה). לדעתי אין דימיון בין ההפרעות האפקטיביות לבין הפרעת אישיות מורכבת כפי שציינת. לעיתים בסכיזופרניה פרנואידית רואים מחשבות גדלות בלתי הגיוניות כמו "אני הבן של אלוהים" וכו' אך הפרעת אישיות פרנואידית מתאפיינת בחשדנות וחוסר אמון ארוך טווח באנשים ככלל. לרוב המטופלים מסרבים לקחת אחריות על רגשותיהם ומטילים אחריות זו על אחרים. לעתים קרובות הם עוינים ורגזניים. הפרעת אישיות סכיזוטיפאלית מתאפיינת בהתנהגות מוזרה ובדפוסי חשיבה הנתפסים על ידי החברה כחריגים. ההפרעה זו יכולה לבוא לידי ביטוי, בין השאר, בהתנהגות והופעה חיצונית יוצאות דופן, קשיים ביצירת קשרים בין אישיים, חשדנות וחשיבה מעורפלת. שתי אלה ודאי שאינן דומות לחולה סכיזואפקטיבי או ביפולרי. בהפרעת אישיות תלותית, אנשים מכפיפים את צרכיהם לאלו של אחרים, גורמים לאחרים לקחת אחריות על חלקים נרחבים מחייהם עצמם, סובלים מהיעדר ביטחון עצמי ועשוים לחוות חוסר נוחות משמעותי כאשר הם נשארים לבדם ליותר מזמן קצר. זה ההפך הגמור מחולה סכיזואפקטיבי או ביפולרי. הפרעת אישיות גבולית מאופיינת על ידי דפוס נרחב של חוסר יציבות במערכות יחסים בין-אישיות, בתחושת העצמי ובמצבי הרוח, לצד אימפולסיביות משמעותית. הפרעה זו לעיתים מבלבלים אותה עם הפרעה סכיזואפקטיבית או ביפולרית. אחת הטעויות הנפוצות זה לאבחן במיוחד בגברים הפרעת אישיות אנטי סוציאלית עם הפרעה מאנית דפרסיבית. בעיקרון יכולה להיות טעות באבחנה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטרל
שון 07/10/2014 | 20:59האם סרטראלין טבע וסרנדה גם גורמים לשלשולים כמו לוסטרל? מי מהשלושה הכי פחות גורם לגירוי קיבתי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 13:45לשון שלום, לעיתים קרובות כשעוברים מלוסטרל לסרטרליין השלשולים נעלמים. חשוב שתאכל לפני נטילת התרופה (יותר מביסקוויט) ולעיתים עוזר נטילת כדורי פרוביוטיקה (חיידקי מעיים טובים שעוזרים לעיכול). במידה וכל זה לא עוזר אין ברירה אלא להחליף את התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
נטילת לפונקס
אלעד 17/05/2014 | 20:49שלום, שאלתי היא מה הנתון שנהוג לבדוק בספירת הדם בעת נטילת לפונקס: האם את ה-wbc או את הלימפוציטים? האם כשהלימפוציטים נמוכים מהטווח נהוג שלא לקחת לפונקס? או שאין קשר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/05/2014 | 19:09לאלעד שלום, הפגיעה שיכולה להיות היא ב-WBC. הלימפוציטים הם חלק מה-WBC. מדבריך אני מבינה שאצלך ירדו הלימפוציטים ולא הספירה הלבנה, אי לכך הייתי ממליצה שתקפיד על מעקב אצל פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין -
לפונקס
שאשא 07/10/2014 | 03:43מה מטרת בדיקות הדם לנוטלים לפונקס ? האם בכדי לראות אם המטופל אכן נוטל התרופה האם אפשר לראות אם החולה נוטל התרופה ע"י הספירת דם או שלא רואים זאת? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2014 | 13:38לשאשא שלום, המטרה היא לראות האם יש ירידה בספירת הדם הלבנה. אם רואים זאת מיד ומפסיקים את התרופה מונעים את הסיכון של דיכוי יצור תאי הדם הלבנים. אין לבדיקות כל קשר לרמות דם של התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד