פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 140
ד"ר גלעד חבצלת
טיפול ברטלין/רספירדל ל.א 05/11/2017 | 16:05שלום רב, בני בן ה6 ילד עם בעיות התנהגות וקשב וריכוז. הלכתי לפסיכיאטרית פרטית שקבעה כי בעיות ההתנהגות דומיננטיות יותר ולכן ממליצה על טיפול ברספירדל. התחלנו לתת לו את התרופה הזו במינון של 0.5 מג ליום וכרגע ללא שום שינוי (עברו בערך שבועיים). במקביל אני במעקב אצל נוירולוגית ילדים שהגיעה לאותה מסקנה (שבעיית ההתנהגות היא העיקרית) אך ממליצה על מתן רטלין. כרגע אני ממש מבולבלת ולא יודעת כיצד להמשיך. ללא שום קשר בית הספר בנה תוכנית לקשיים שיש לבני (ע"י מעצבת התנהגות) שעובדת בשלב זה על בסיס חיזוקים ופרסים שאני קונה ונותנת למורה. הדבר עוזר לבני לשבת בכיתה אך עדיין לא ברמה של לבצע מטלות. מדי פעם יש התקפי זעם וההתנהגות אלימה. אשמח לשמוע מה דעתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין ריספרדל ד"ר בועז רפפורט 06/11/2017 | 11:18שלום, ממליץ לראות את הפרעת ההתנהגות כקושי נלווה להפרעת הקשב והריכוז . אני מעדיף קודם למצות את הטיפול ב ADHD (ריטלין ודומיו, עדיף אצלו תרופה לטווח ארוך, או מספר פעמים ביום תרופה קצרה) ואם לא מתגברים , להוסיף את הטיפול האנטי פסיכוטי (ריספרדל). אבל , בפועל את צריכה להיצמד לרופא בו את מאמינה כדי שינהל את כל הטיפול אחרת את תתבלבלי (כמו שכבר קורה). ובעיקר, למצוא כתובת מקצועית להדרכה הורית (מאמנת מומחית להפרעת רשב וריכוז), את צריכה להכשיר את עצמך להיות "המטפלת הראשית" שלו . בהצלחההוסף תגובה
החלפת טיפול קרן 03/11/2017 | 11:04שלום רב בני בן ה15 נטל אטנט 30 מ"ג וריספונד 1 וקיבל הכרה של 50% נכות בביטוח לאומי עקב חומרת המצב ולמידה בכיתה קטנה. שאלתי היא האם ניתן להגיש בקשה להחמרת מצב בעקבות החלפת האטנט לויואנס 50 מ"ג לעת עתה והוספת חצי כדור לריספונד? אשמח לתגובתך , שבת שלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטוח לאומי ד"ר בועז רפפורט 04/11/2017 | 17:35שלום, איני מומחה לנושא הביטח הלאומי כך שלא אוכל לומר לך בוודאות. אציין רק שמבחינה רפואית לא השתנה דבר. עצם שינוי המינון או החלפת תרופה בתוך אותה קטגוריה מהווה המשך ניסיון לאיזון מצבו ולא שינוי הסטטוס שלו . בהצלחה,הוסף תגובה
לגביי הויואנס אבי 04/11/2017 | 12:59שלום אני כיום מטופל בויואס 70 מ"ג בייחד עם ציפרלקס ואני מרגיש לא הכי טוב בעולם איתו אני לוקל לראשונה את הויואנס יחד עם הציפרלקס בשבע בבוקר והוא מתחיל להשפיע עלי מיד אחרי חצי שעה הוא עובד מצויין למשך 5 שעות ופתאום אני מתחיל להרגיש כיאילו כל העולם נפל עלי בעברי ניסיתי כמה וכמה טיפולים עם ריטלין , קונצרטה , la ו sr ובאותה תקופה זה היה פשוט מחריד בתור ילד בבית ספר לקחתי ריטלין ובתוך שנה ההורים שלי לא יכלו להתמודד עם המצב ופשוט יפסיקו תטיפול בגיל 27 החלטטי שאני רוצה ללכת ללמוד מקצוע וכמובן הציעו לי לקחת ריטלין קונצרטה וכו..... וכולם כשלו עד היום אני רק מנסה ומנסה נראה לי שניסיתי כל דרך אפשרית להחזיר לי תכבוד שמעולם לא היה לי אני ממש מקנא באנשים שמצליחים וזה לא פייר גם לי יש יותר מידי פוטנצייל עצום שאני מממש רק 5% ממה שהמוח שלי מסוגל בבקשה תעזרו לי גם מילה טובה תבוא בברכההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ויואנס ד"ר בועז רפפורט 04/11/2017 | 17:33שלום אבי, אתה גיבור ! הסיבה היא - שלמרות התסכולים הנמשכים כל החיים ביחד עם המודעות הגבוהה והניסיונות שלא מצליחים , אתה לא מוותר. לגופו של עניין, הויואנס לא נשמעת מתאימה עבורך, היא אמורה להשפיע 12 שעות ולא 5 שעות. לכן , אם לציפרלקלס יש השפעה מיטיבה עליך, תנסה , יחד עם הרופא שמטפל בך, לשלב תרופות נוספות איתו (אפשר לנסות גם תרופות שניסית בעבר ללא הציפרלקס וגם תרופות שלא הזכרת: אטנט, פוקלין, סטרטרה). בהצלחה רבההוסף תגובה
אטנט וטיקים אמיר 04/11/2017 | 15:57שלום רב, במה מתבטא תופעות הטיקים? הילד בן 6 לאחרונה מתחיל לתפוס את המכנסיים כל כמה דקות בטענה שהאיבר מין מפריע לו. בדקנו עם רופא והכל תקין כולל בדיקת שתן כך שמבחינה רפואית הכל בסדר. האם זה יכול להיקרא טיק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיקים ד"ר בועז רפפורט 04/11/2017 | 17:27שלום, טיק הינו תנועה חדה שאינה רצונית , יכולה להיות מוטורית או קולית. הדבר שאתה מתאר יותר מתאים ל"תנועה סטראוטיפית", כמו טיק אבל משהו יותר התנהגותי אך חסר מטרה (כמו לסדר בגד למשל). לצורך העניין ממליץ להתייחס אליהם אותו הדבר מכיוון שברמה המדווחת, אין צורך לטפל. יחד עם זאת, מכיוון שהזכרת בכותרת את האטנט, יש לוודא שהדבר אינו מוגבר בגלל התרופה , במידה וכן , יש לשקול לשנותה. בברכה,הוסף תגובה
ויואנס נטע 04/11/2017 | 14:19בני ילד asd עם הפרעת קשב וריכוז בשנה שעברה עשינו נסיון לתת ריטליןla20 והופסק עיי הנירולגית זה עשה לו רע. עכשיו רשמה לויואנס 30 מג .קראתי בעלון שאם יש מחלה דו קוטבית במשפחה זה בעיה לאבי יש.אם זו סיבה לא לתת לו טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחלה דו קוטבית במשפחה ד"ר בועז רפפורט 04/11/2017 | 17:19שלום, המידע שאתה נותן מחייב יותר זהירות, אולי התחלה במינונים יותר נמוכים. אבל לא הייתי פוסל את כל הטיפול בגלל זה שכן כל התרופות הסטימולנטיות, גם הריטלין , עם אותן אזהרות, כך שהילד היה נשאר בלי טיפול. מצב שבעצמו עלול לעורר נטיות גנטיות כאלה ואחרות, כולל מחלה דו קוטבית. לא לטפל בהפרעת הקשב אינו דבר תמים מבחינה רפואית. לכן תשובתי: להתחיל טיפול עם יותר זהירות ודיווחים לרופאה . בברכה,הוסף תגובה
רטלין LA20 ליאם 02/11/2017 | 16:29שלום אני על סף ייאוש אשמח להכוונה לגבי בני . בני בן ה-10 צורך רטלין LA20 מאובחן עם קשב וריכוז בנוסף קיימים מספר קשיים, קשיי ויסות בעיית התנהגות ובעייה של יצירת קשרים חברתיים. בכל בוקר לפני שיוצאים לבית ספר הוא מקבל רטלין לאחר שאכל בבית ספר הוא מתפקד טוב קשוב בשיעורים ומשתף פעולה ואף מביא ציונים טובים מאוד, הבעיה מתחילה בשעה 12:30 ההשפעה של הכדור עוברת ומאותו רגע הוא מתנהג בצורה לא מקובלת היום הוא בעט בדלת של הכיתה העיף כסא של המורה במשך 3 שעות המורה לא הצליחה ללמד כי הוא הפריע בני לומד בבית ספק רגיל בכיתה רגילה . שאלתי היא האם הגיוני שהרטלין שהוא צורך עוברת לא ההשפעה כל כך מהר הרי הכדור אמור לתפוס 8 שעות ?? מה אתה מציע לי לעשות ? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין LA ד"ר בועז רפפורט 04/11/2017 | 17:15שלום, התרופה הזאת מתפרקת בשני שלבים, כל אחד אמור להחזיק 4 שעות וכך היא אמורה להשפיעה 8 שעות. במקרה של בנך השלב השני לא עובד. לכן או שמעלים מינון בתקווה שגם השלב השני יעבוד או שמחליפים לתכשיר אחר. בברכה,הוסף תגובה
החלפה מריטלין לאטנט Aduma 30/10/2017 | 17:31שלום ד"ר רפפורט. לאור השפעה לא אופטימלית של הריטלין שבסופו של דבר הביאה לכדי שימוש במינון המקסימלי של 90 מ"ג ליום (וגם זה בהשפעה קצרה מהמצופה), החליטה הנוירולוגית לתת לי לנסות אטנט. אמנם בהמלצתה היא רשמה לי 30 מ"ג פעמיים ביום, אבל בבית המרקחת לא הסכימו לנפק לי מנה שעולה על 40 מ"ג ביום. אמנם אני יוצאת מנקודת ההנחה שהנוירולוגית שלי לא תרשום לי מנת יתר, אבל רציתי לשאול האם מקובל לרשום מינון של 60 מ"ג ביום? (טיפול בהפרעת קשב, בת 31)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין ואטנט ד"ר בועז רפפורט 31/10/2017 | 12:00שלום, המינון המקסימאלי המאושר לאטנט הינו 30 מג' פעמיים ביום (60 מג') , כנראה לא כל הקופות /סניפים מעודכנים (בעבר זה היה 40 מג' ו 60 מג' עם אישור מיוחד, כיום לא אמורה להיות בעיה עם 60). בברכה,הוסף תגובה
תופעות לואי ליר 27/09/2017 | 22:27שלום..ברצוני לשאול בן 9 מקבל פוקלין 15 מ"ג שוקל 41 ק"ג..כשבוע.לאחרונה בשעות אחר הצהריים מתנהג טיפה מוזר זה באה לידי ביטוי בכך שהוא אומר לי כמה פעמים את אותו דבר..או שפתאום אומר דברים קצת שונים..מידי פעם הוא אומר שאינו מרגיש טוב וכשאני מנסה לבדוק מה בדיוק הוא אומר שהבטן מתהפכת וכו'.. בסך הכללי הוא בסדר גמור אוכל בשעות אחר הצהריים המאוחרות ושמח הולך לחברים בשמחה..אבל יש לי תחושה כזאת מוזרה...קצת מלחיץ אותי..אולי מינון נמוך אולי חוסר התאמה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תופעות לואילי 27/09/2017 | 22:37והאם כל תופעות הלוואי הפיכות?הוסף תגובה
תשובת מומחה תופעות לואי ד"ר בועז רפפורט 31/10/2017 | 11:26שלום, התופעות הפיכות אבל זה לא תקין שאני שומע עליהן ולא הרופא שמטפל בכם. נא ליידע אותו. בברכה,הוסף תגובה
טיפול תרופתי טבעי עבור ADHD משה 03/10/2017 | 08:24שלום יש לי ילד בן 7.5 שאובחן עם בעיות קשב וריכוז. קראתי המון מחקרים על נושא רטלין קשה לי לתת לילד חומר כימי שבבסיס שלו הוא קוקאין. אשמח לדעת האם יש אי אילו ויטמינים שנבדקו מדעית שעוזרים לשיפור התפקוד היומי .כרי הכנת שיעורי בית,רצון לקרוא וכד' תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול טבעי ד"ר בועז רפפורט 29/10/2017 | 08:58שלום, לא הוכח אף חומר טבעי שיכול להחליף את התרופתי בנושא הקשב והריכוז. המחשבה שאת נותנת לו קוקאין הינה טעות מיסודה. הטיפול התרופתי יכול להגן עליו מפני התמכרויות (בעלי הפרעות קשב מתמכרים יותר) כולל לקוקאין... כלומר לא רק שאינו סם אלא יכול להגן בפני סמים. הכל בתנאי שפועלים באופן רפואי מבוקר . בהצלחה,הוסף תגובה
שלום ד"ר בועז רפפורטמשה 30/10/2017 | 09:12ראשית תודה שהקדשת לי מזמנך. ככל שעובר הזמן ואני נחשף לחומר בנושא ADHD .החל מאמרים מקצועיים מחו"ל. ומהרצאות בארץ אני נוטה יותר להסכים עם דעתך. מאידך גיסה יש המון דיסאינפורמציה שמושכת לכיוונים כמו טיפול בסוסים ( שזה עוזר לסוס ובעל הסוס) דעתי האישית. ונפלתי במלכודת הזאת. אבחון פסיכו-דדקטי ( שלא קשור בכלל לבעיות קשב וריכוז) גם במלכודת הזאת נפלתי. אחרי הרבה חיפושים בתחום נחשפתי להרצאה של ד"ר איריס מנור. כאחד שסובל מי ADHD אני יכול לומר לך שאני מסכים עם כל פסיק שהיא אומרת . יש לי נטייה לקבוע לבן שלי פגישה אצלה ראשית האם אתה מכיר אותה? או יכול להמליץ על משהו שבאמת יעשה לי סדר בכל הבלאגן ויכניס את הבן שלי לתלם כרי שיפור חברתי ושיפור בנושא לימודי ? להלן ההרצאה https://www.youtube.com/watch?v=M0zog89GIbo&list=PLIp1kOLsKHMwbQyIUf6Ek9ZgWuKQbafpf תודה רבה ( וסליחה שהייתי קצת ארוך)הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר בועז רפפורט 31/10/2017 | 11:24דר' איריס מנור הינה כתובת ראוייה בהחלט, בהצלחה,הוסף תגובה
סטרטרה עייפות דני 27/09/2017 | 00:36שלום רב בן 40. נוטל סטרטרה 80 מ"ג מזה כ 3 שבועות. מרגיש עייפות רבה. האם תופעת לוואי זו צפויה לחלוף? האם מינון 60 מ"ג יכול להיות יעיל למבוגר ? (בתקווה שארגיש פחות עייפות במינון זה) תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סטרטרה ד"ר בועז רפפורט 29/10/2017 | 09:23מצטער על האחור בתשובה (עקב תקלה טכנית), מעבר ל 3 שבועות לא הייתי מצפה מהסטרטרה לשינוי נוסף. שתי אפשרויות: -אני מניח שהתחלת במינוני ביניים באופן הדרגתי, במידה וזכור לך שיפור כל שהוא באחד ממינוני הביניים אפשר לחזור אליו ולבדוק מינון נמוך יותר. -אפשרות אחרת, אם פרט לעייפות אתה מרגיש יתרון כל שהוא בסטרטרה , אפשר לשלב אותה עם תרופה סטימולנטית (ריטלין וכו') , בברכה,הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
נוגדני אדמת
תרופות קשורות
-
אוקסוממאזין
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד חצבת
מונחים קשורים
-
להושיט יד

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה
ד"ר רוני שפר