פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 249
ד"ר גלעד חבצלת
השפעה קצרה של קונצרטה 03/07/2012 | 22:01שלום, אני סטודנט בן 24 שוקל 75 קילו ובגובה175סמ. אובחתי בגיל צעיר כלוקה בהפרעות ריכוז ובצעירותי טופלתי בריטלין. מאחר והצלחתי להסתדר ללא התרופה עם הזמן הפסקתי את השימוש בה. בתחילת השנה התחלתי לימודים אינטנסיביים וגליתי שאינני יכול ללמוד הרבה שעות ואני מאבד ריכוז ונהיה כבד ראש מאוד מהר. בינתיים רשמו לי מספר נגזרות שונות של מטילפנידאט: *ריטלין 20SR שהשפיע מעט זמן ועשה אותי זומבי. *קונצרטה 36 מג עובד מעולה למשך 4-4.5 שעות ואז אני נהיה מאוד לא מרוכז, אני כרגע נוטל 2 כדורים של מינון זה, אחד בבוקר ואחד בצהריים ומתאפשר לי ללמוד ביעילות כ8-9 שעות. *קונצרטה 56מג שגרם לי לתופעות לוואי קשות של זומביות, עצבנות, כאב ראש ולכן הפסקתי לנסות אותו אחרי יומיים. הרופא שלי הסיק שאני כנראה מפרק את הקונצרטה מהר מדי (אמורה לעבוד 12 שעות) ורשם לי ריטלין 30מג LA. מאחר ואני צריך בסופו של דבר להיות מסוגל ללמוד כ10 שעות ביום, רציתי לדעת אם יש עוד אפשרויות כי אני מרגיש שמתחילות להגמר האלטרנטיבות לטיפול. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
טיפול תרופתידר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 04/07/2012 | 09:44אכן ישנם מטופלים עליהם התרופות משפיעות פחות זמן מהצפוי. יש בקופת חולים 4 תרופות לריכוז, כולן מבוססות על מתיל פנידט : ריטלין קצר, ריטלין SR, ריטלין LA וקונצרטה. כל אחת מהן , תיאורטית, יכולה לעבוד אחרת עליך. במידה והמתיל פנידט לא "מספק את הסחורה" חשוב לדעת שישנו תפריט תרופתי נוסף ביבוא האישי. שם ניתן להשיג חומרים כימיים אחרים (אדרל, פוקלין, ויואנס, סטרטה), אשר עשויים לתת פיתרון טוב יותר, למי שהמתיל פנידט לא מתאים . בברכה,הוסף תגובה
בעיות עם בן זוג אביגיל 03/07/2012 | 10:50שלום בת 36 אם ל2 , אובחנתי לאחרונה ומקבלת מינון גבוה של קונצרטה, הטיפול מאוד עוזר בעיקר בימים בהם אני בבית עם הילדים ונאלצת להתמודד עם משימות משעממות. הבעיה היא שבימים נדירים שאני לא לוקחת, במיוחד לאחר לילות ללא שינה (יש תינוקת בבית) אני נהפכת לסיוט מהלך.. בעיקר עבור בעלי האהוב והסבלני. אני מרגישה חשופה לגמרי, כל דבר מרגיז אותי וגורם לריב, יש לי צורך עז בלדפוק את הראש בקיר (בדר"כ מממשת צורך זה.. או בועטת) ולהיעלם מהעולם. בימים האלה בעלי לא יודע מה לעשות איתי חוץ מלשגר אותי לחלל. אני מוציאה הכל עליו. אני רוצה מידי פעם לקחת הפסקה מהכדורים אבל לא במחיר גירושין.. יש לך הצעות לפני טיפול זוגי? תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תוספתאביגיל 03/07/2012 | 11:27לא ציינתי שגם לפני שהתחלתי לקחת קונצרטה היו לי ימים כאלה, אבל ההרגשה שהימים האלה שאני מפסיקה לקחת בתוך תקופת הטיפול יותר חריפים. אבל אולי זו רק הרגשה.. בגלל המודעות לבעיה. שוב תודההוסף תגובה
לקיחה רצופה של הקונצרטהדר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 03/07/2012 | 21:21שלום אביגיל, שתי עצות: 1. אין צורך להפסיק את הקונצרטה . זאת במידה ואין לך תופעות לואי משמעותיות ממנה. 2. מומלץ מאוד על אימון קשב אישי וזוגי כדי להכניס את המודעות להפרעת הקשב לחיי הבית, בהצלחה,הוסף תגובה
פעלתנות יתר וחוסר מנוחה ענת 21/06/2012 | 17:46שלום הבן שלי בן 7 . מצד אחד בבית הספר הוא תלמיד מצטיין. מצד שני הרבה פעמים נראה שהוא "לא יכול" לנוח, הוא חוזר נסער, אי אפשר לדבר איתו והוא כל הזמן עם כדור ביד. לפעמים גם יש לו התפרצויות זעם אם משהו לא הולך לפי מה שהוא רוצה. כשהוא יושב על שיעורים אין לו בעיה, הוא יכול להתרכז ומוציא ציונים טובים. אבל כשהוא עם חברים או חוזר מבית הספר הוא נראה ילד אחר לגמרי. האם יש פה בעיה של היפראקטיביות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
היפראקטיביותד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:45שלום , ישנו בלבול שחוזר על עצמו בין היפראקטיביות וציונים גרועים. ישנם הרבה היפראקטיביים עם ציונים טובים. לכן , אם הילד באי שקט, ללא קשר לציוניו , מומלץ לקחת אותו לאבחון במרפאה המתמחה בתחום. בברכה,הוסף תגובה
או שהוא סתם "עצבני" מתקשורת לא נכונה עם חבריו והסביבהשרון גיגי 29/06/2012 | 23:06יש לכול אדם צרכים תקשורתיים תת מודעים.אם התקשורת אליו נעשית בצורה הנכונה הוא מרגיש טוב( כול סוג של רגש חיובי ומעצים) ותוצאת ההתנהגות שלו היא חיובית(אחריות,רוגע,ניהול עצמי.....). לא לכולם יש יכולות תקשורתיות מעל הממוצע(זוהי יכולת נרכשת שאפשר להתאמן בה והיא תגדל).אני יעיז ויקבע שלרובנו כולל הילדים שלנו יש יכולת בינונית מינוס.יכול להיות שבסביבתו (חברים,משפחה....)יש כאלו "שלא מדברים איתו נכון" ולכן הוא "מודיע" דרך תוצאת התנהגות של היפראקיביות,אלימות מילולית ופיזית,עקשנות,עושה דווקא.... אני חושב שתוכלי לקבל פרטים בהרחבה בספר-"הנגיעה של אמא".שווה לנסות לפני שמכניסים את הילד להגדרות ולתרופות שלא בטוח שהוא צריך.הוסף תגובה
קשב וריכוזענת 01/07/2012 | 08:58יש טיפול טבעי בהפרעות קשב וריכוז: http://www.tivoni.co.il/%D7%A7%D7%A9%D7%91-%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%96/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AAהוסף תגובה
אבחון קשב וריכוז גאיה 30/06/2012 | 09:40בתי בת 9 עולה לכיתה ד'. ילדה שקטה ומופנמת. המורה ציינה השנה שבמהלך השיעורים אינה מרוכזת, מציירת ולא מקשיבה. פנינו לנוירולוגית מהתפתחות הילד ובמפגש של חצי שעה עם הילדה ולאחר שיחה עמי קבעה שהיא צריכה לקחת רטלין. האם באמת אפשר לאבחן ADD כל כך מהר? אני לא כל כך ששה לתת לילדה תרופות...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אבחוןדר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 30/06/2012 | 22:49שלום, גם אם אכן יש לה הפרעת קשב וריכוז , ובהנחה שגם צריכה טיפול תרופתי, יש תפקיד משמעותי להורים בהבנת המצב ובנקיטת הגישה הנכונה . כך שבכל מקרה עלייך להגיע למצב שאת מבינה היטב את הילדה. אם לא השתכנעת באבחנה , אני ממליץ לך לקחת אותה לאבחון מקיף יותר. בברכה,הוסף תגובה
הצילו! בבקשה תענו לי מה לעשות שיראל 07/06/2012 | 19:30שלום רב, אני בת 23 נוטלת קונצרטה קצת יותר משנה וחצי. לפני כן הייתי מטופלת בריטלין מגיל 19. לפני כשנה וחצי עברתי לטיפול בקונצרטה כיון שתופעות הלוואי של הריטלין שיבשו את התיפקוד היומיומי שלי. התחלתי עם קונטצרטה 54 (המינון לריטלין היה 40 LA) בהתחלה היה לי טוב איתה אבל אז התחילו להתפתח אצלי כל מני אגרסיות. החלטתי על דעת עצמי להפחית את המינון ל36 (לקחתי כדור ממשהו) והרגשתי שזה המינון שמתאים לי. אמנם הייתי צריכה קצת יותר להתאמץ בכדי לנהל סדר יום מתוכנן ובשביל לשבת ללמוד אך נשארתי שפויה והרגשתי שמצאתי את התרופה והמינון שמביאים אותי לרמת תפקוד אופטימלית. לפני כשבוע וחצי לאחר שנגמר לי הבקבוק הקודם, קניתי חדש באותו מינון (36) ומאז החיים שלי הפכו לכיאוטים. אני לא מתפקדת, לא מספיקה כלום. החדר שלי הפוך ואני לא מסוגלת לסדר אפילו שאני ממש רוצה. לא מצליחה לשבת ללמוד גם כשכן אני לא מצליחה לשבת יותר מכמה דק' מבלי לקום או להתחיל לחלום. אני מפוזרת והראש שלי מפוזר אני בחוסר תפקוד ומיקוד וזה מכניס אותי לסטרס אטומי כי הבחינות מתקרבות ואני לא מצליחה ללמוד. איך זה יכול להיות? פתאום בקבוק חדש שבאותו מינון לא עובד אותו דבר?? יש לציין כי בנוסף לכך שהכדורים מהבקבוק הנוכחי הפסיקו לעבוד, גם כל תופעות הלוואי שיש לי בדרכ מהקונצרטה כגון דופק מהיר וקושי בהירדמות כאשר עברו פחות מ12 שעות מנטילת התרופה- כל אלו ושאר התופעות נעלמו ולא מופיעים כאשר אני נוטלת את התרופה. אני לא יכולה לקנות בקבוק חדש עד שלא עובר חודש מיום קנייתו של הקודם. מה לעשות?? בבקשה תעזרו לי! זה דחוףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תרופה חדשהד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 08/06/2012 | 21:53שלום, אכן סיפור מוזר. מהפרטים שמסרת אין לי הסבר אינטליגנטי. אלא אם כן עשית הפסקה בין הבקבוקים ואז הגוף שלך דורש מינון התחלתי יותר גבוה עד שמתרגל ואז יש צורך להורידו שוב. או , כפי שאת אולי מניחה, שיש פגם בבקבוק שקנית. נדיר אבל יתכן. אפשר לבדוק את שתי האפשרויות , להעלות את המינון חזרה ל 54 מג' ולקנות תרופה חדשה. לגבי המגבלה הקיימת לאותו החודש, אולי תחזירי את התרופה הקיימת שישמידו אותה ותקני חדשה. בברכה,הוסף תגובה
מוצר טיבעי מגביל לריטלין.בר אדוארד 28/06/2012 | 18:56יש מוצר טיבעי תחליף לריטלין. אומגה3 משמן מרווה מרושתת לא חייבים כימיה. יש פיתרון טיבעיהוסף תגובה
תרופה חדשהשיראל 28/06/2012 | 19:10חזרתי לקחת את המינון של 54 (נשאר לי חצי בקבוק מפעם) ולאחר מספר ימים האגרסיות חזרו. אז עברתי חזרה ל-36, וכלום. הכדור לא עבד. בסופו של דבר ביקשתי מהרופא משפחה מינון של 45 (כדור של 18 וכדור של 27) ולאחר 3 ימים במינון הזה-חזרתי לתפקד. זה הגיוני שפתאום ללא שום התראה או הפסקה הגוף שלי שינה את המינון שלו הוא זקוק?הוסף תגובה
מוצר טבעישיראל 28/06/2012 | 19:19לרוויה. מה לעשות שיש אנשים כמוני שבאמת זקוקים לריטלין ולא לתחליפי פלסיבו.הוסף תגובה
זה לא פלסיבו28/06/2012 | 19:31אומגה3 ממרווה מרושתתהוסף תגובה
שאלה הילה 20/06/2012 | 06:59בעקבות תגובות שקיבלתי במהלך התייעצות בפורום מקביל, נוצרה אצלי תחושה מטרידה שלפי הגישה הרווחת, אני עושה כביכול עוול כלשהו לילד (8.5) מאובחן כאשר איני נותנת לו תרופות. אציין שטיפול ללא תרופות (בעיקר לימוד אסטרטגיות למידה) הוא גם ההמלצה שקיבלתי מהנוירולוג המאבחן (שאפילו לא שלח אותנו לבדיקות נוספות שכן אין צורך). הילד לא סובל בשום אספקט למעט הפרעות מוסחות ושימת לב בלימודים במקרים ספציפיים (קשב וריכוז) ופטפטת (התנהגותי). האמנם נדיר למצוא ילדים/מבוגרים מאובחנים המנהלים חיים תקינים ללא תרופות? האם לא סביר להיעזר בתרופות רק במצבים נקודתיים במהלך החיים, אם בכלל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הבהרה20/06/2012 | 07:01הפטפטת שציינתי קיימת רק בחלק מהשיעורים, לא באופן כללי או במקרים אחרים.הוסף תגובה
ללא תרופותד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:23שלום, ברוכה הבאה לפורום הנוכחי. אני חושב כמוך שלא כל אדם עם הפרעת קשב וריכוז חייב לקחת תרופות. כל מקרה לגופו. כן כדאי להיות מודעים למשמעות של הפרעת הקשב , כיצד היא באה לידי ביטוי בלמידה, בחברה , מה היא עלולה לעשות לדימוי העצמי וכו'. לכן, לא הייתי מוותר על הדרכה הורית ועל מעקב אחר מצבו של הילד , לפחות אחת לשנה. בברכה,הוסף תגובה
תודה רבה.הילה 26/06/2012 | 09:39הוסף תגובה
הקשר בין ציפרלקס לבין קונצרטה מורה בישראל 23/06/2012 | 11:39שלום רב, אני בת 50, מזה כחצי שנה אני נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג, בשל פיברומאלגיה. כמו כן, יש לי בעיית קשב וריכוז, במקצועי אני מורה והדבר מהווה לי בעיה לקריאת טקסטים ברצף ולזכור דברים ולכן ברצוני ליטול קונצרטה. האם יש סכנה בנטילת שתי התרופות ביחד? האם תמליץ על תרופה אחרת במצבי? תודה רבה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ציפרלקס וקונצרטהד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:47שלום, במידה ואובחנת על ידי רופא עם הפרעת קשב וריכוז את יכולה לקחת קונצרטה. הדבר אינו סותר את הטיפול בציפרלקס. בברכה,הוסף תגובה
קונצרטה נמרוד 20/06/2012 | 16:08שלום, בן 35 אובחנתי כלוקה בADHD, לוקח מזה שבועיים קונצרטה 81 מ"ג לפי עצת הפסיכיאטר. הרגשתי מצויין למעט כאבי ראש וקושי להיכנס לשינה - שא"חכ חלף. יום אחד, לניסיון הורדתי ל54 (היה אחרי לילה כמעט ללא שינה) הרגשתי ב"סרט רע" עצבנות, אי שקט ומחשבות קשות. מאז התחילו כמה לילות רצופים ללא שינה, עדיין לוקח 81 ואיכשהו שורד את היום, האם כל פעם שאוריד מינון או אפסיק בכלל אחווה אותן תופעות? איך אפשר לבדוק התרגלות לקונצרטה? האם להמשיך עם 81? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מינוני קונצרטהד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:42שלום, לעיתים ישנן תופעות לואי מתת מינון. ואולי לזה הגבת. כעיקרון, טיפול בתרופות מעוררות , כמו קונצרטה, ניתן להפסקה ולחידוש. בכל מקרה, אני ממליץ לחזור למינון שקבע הפסיכיאטר , על פי הדיווח שלך המינון היה מתאים. ולדווח לפסיכיאטר בהקדם על כל המהלך. בברכה, בברכה,הוסף תגובה
שינוי מינון של ריטלין אופיר 20/06/2012 | 15:47ילדי בן 8 מקבל ריטלין la20 מג מזה 3 שבועות לתקופה של חצי שנה לניסיון על מנת לבדוק שיפור ביכולות הלמידה ( אגב תלמיד בינוני ומעלהאך מסוגל ליותר) הילד מתלונן על כאבי בטן+בחילה שאינו מוכן לסבול ( הכאב כשעה לאחר לקיחת הריטלין ולמשך כשעה וחצי) האם יש לשנות מינון וכמה ? האם ניתן לפתוח את הכמוסה ולתת חצי מינון ? האם תופעות הלוואי חולפות ואחרי כמה זמן אם בכלל ? הילד מתלונן גם על העדר תאבון עד לשעות אחר הצהריים המאוחרות .האם האמור יכול לפגוע בגדילה/צמיחה לגובה / פגיעה פיזית או נפשית בעתיד ? מה ידוע על ריטלין לגבי השפעות /נזקים לטווח רחוק ? האם מדובר בתרופה בטוחה ביותר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
טיפול בריטליןדר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:29שלום, הריטלין בסך הכל תרופה בטוחה. זאת בתנאי שמתנהלת בקרה אחר הטיפול. הבקרה צריכה להיות אחר הריכוז, צריך להוכיח שהוא השתפר ואחר תופעות הלואי , צריך להוכיח שהילד חי איתה בשלום. אם הילד לא מרגיש טוב , כפי שדיווחת, צריך לחזור לרופא שרשם את התרופה ולבדוק אם צריך לשנות תרופה או מינון. נושא הגדילה הוא אחד הפרמטרים שדורשים מעקב . לסיכום, כשנותנים טיפול תרופתי צריך להוכיח שהוא יעיל ונעים. אם כן, אפשר להמשיכו, אבל לא לשקוט על השמרים, התרופה תמיד יכולה לשנות את השפעתה וצריכים להיות מודעים לכך.הוסף תגובה
מבחן טובה חן כהן 19/06/2012 | 18:43בתי בת שמונה וחצי עברה מבחן טובה במלך הבדיקה הרבתה לנוע התלוננה שהכסא אינו נוח ועשתה את המבחן בעמידה ואמרה שצריכה לקום הציון שנתן לה הוא 8 ועוד עשרים ושלוש במינוס יכולת הבחנה בין מטרה למסיח 68 חוסר תגובה 23 ועוד אפס ארבעים ושתיים זמן תגובה 665 ועקביות זמן תגובה 299 האם לפי ממצאים אלו היא בצורה חד משמעית סובלת מבעית קשב ורכוז או שהיא גבוליתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מבחן טובהד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:18שלום, כפי שטענתי פעמים רבות בתשובותי לשאלות, כדי אבחן הפרעת קשב לא ניתן להסתפק בבדיקות ממוחשבות. חייבים אבחון רפואי על ידי רופא המתמחה בתחום. לגופו של עיניין. הציון בבדיקה אינו גבולי אלא ציון נמוך מאוד , המכוון לחוסר ריכוז (לפחות בזמן הבדיקה). בברכה,הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
תרופות קשורות
-
חיסון נגד רוטה-וירוס
חיסונים קשורים
-
חיסון משולש נגד חצבת-חזרת-אדמת
מונחים קשורים
-
נוטרילון קומפורט

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סיניתפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ענת בויס
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה