פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 72
ד"ר גלעד חבצלת
ויואנס ויואנס 50 09/02/2021 | 01:23סטודנטית בת 25 שוקלת 57.5 מאובחנת עם הפרעות קשב וריכוז . התחלתי את המסע עם ריטלין לאחר מכן עברתי לקונצרטה שעשו לי תופעות לוואי קשות . ניסיתי גם אטנט 20 מה שגם כן עשו לי תופעות לוואי של יובש בפה, בחילות ושלשולים כרגע לוקחת ויואנס 50 כבר במשך שבועיים וחצי עם הפסקות ( רק בימי לימודים ) סובלת ממספר תופעות לוואי ... חצי שעה לאחר נטילת הכדור סובלת משלשולים ולאחר זמן מה זה עובר . בנוסף סובלת מיובש בפה ובשפתיים ומאז שאני נוטלת את הכדור אני מרבה להתעסק עם הלשון בתוך הפה כלומר מעבירה את הלשון על החניכיים , לא יודעת אם זה תופעת לוואי של הכדור או כתוצאה מהיובש בפה , נשירת שיער , קושי הרדמות בלילה וחוסר תאבון . מצד אחד אני מרגישה שהשפעת הכדור עוברת לאחר 7-8 שעות ( לפי החשק לאכול ) ומצד שני קשה לי לדעת האם באמת ההשפעה עוברת כי איני מצליחה להירדם בלילות . יש לציין שבנוסף אני סובלת מאורטיקריה כרונית ומטופלת בזריקת זולייר ונוטלת גלולות מרסילון. השאלה היא האם המינון הוא נכון לי ( ניסיתי כבר 30 מג) אולי יש צורך להחליף לכדור אחר/ להפסיק לקחת אותם עד לפגישה הבאה עם נוירולוג או האם בכלל כדורים אלה לא משפיעים עליי לטובה ( קראתי שיש אנשים שהגוף שלהם לא מקבל את הכדורים הללו ) . תודה רבה על המענההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון ויואנס ד"ר גלעד חבצלת 04/03/2021 | 11:30שאלה קצת מורכבת אבל ניתן לפשט אותה. נשירת שיער אינה קשורה לכדור , אולי חוסר ויטמינים. לפי הבעיות בשינה והיובש יתכן ש50 מ"ג זה יותר מדי בשבילך (את גם רזה...). מציע לך לנסות מינון של 40 מ"ג. תמיסי את תוכן הקפסולה ב50 מ"ל מיים או מיץ ותוציאי 10 מ"ל . כך יהיה לך מינון של 40 מ"ג ב-40 מ"ל. בברכההוסף תגובה
קשב וריכוז מבוגרים לירן 07/02/2021 | 14:55הרופאה רשמה באבחנה שיש לי הפרעות קשב וריכוז האם זה מספיק מבחינת הועדה הרפואית של ביטוח לאומי או שהיא צריכה לפרט ולהסביר ? והאם ההגשת תביעה מיועדת רק לסטודנטים בלבד ? מציין שאני לוקח ריטליןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הכרה בבטוח לאומי של ADHD ד"ר גלעד חבצלת 04/03/2021 | 10:27אני לא מומחה לבטוח לאומי אבל אני חושב שצריך אישור מנוירולוג או מומחה קשב כדי שזה יוכר בבטוח לאומי. לא יודע אם מדובר רק בסטודנטים.הוסף תגובה
החלפת תרופות- מתי? (לת) רקפת 03/03/2021 | 09:46כמה זמן צריך לתת צ'אנס עד שמחליפים תרופה? מקבלת קונצרטה (סטודנטית) ולא מרגישה שיפור ביכולת הריכוז. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פוקלין 20 xr מייק 05/04/2017 | 19:18שלום רציתי לשאול אם אפשר לפתח תלות כלפיי הפוקלין כי אני מרגיש שאני לא יכול בלי זה וקשה לי לתפקד בלי הכדור האם זה הרגשה שהיא לגיטימית למי שצריך את הכדור במהלך היום כל יום קבוע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פוקלין ד"ר בועז רפפורט 05/04/2017 | 19:24שלום, התרופות לריכוז, כולל הפוקלין , אינן ממכרות (כאשר השימוש בהם רפואי) , כך שאפשר לקחת כל יום ללא חשש. לעיתים ישנה תחושה של "תלות" שהיא בעצם התחושה של הפער בין עם וללא התרופה. ברגע שחווית את הפער אתה לא רוצה ללכת אחורה (בצדק). בברכה,הוסף תגובה
תלות באטנטשירלי 15/04/2017 | 01:36בת 38 התחלתי עם אטנט 20 xr וזה גרם לי לתחושת היי טובה וממוקדת ונמרצת אך נלווה עם זאת תופעות של פעילות יתר בפה רצון ללקק את השפתיים ולעיסת מסטיק בכדי לא לנעול את הלסת ולא לפצוע את הלשון. . ניסיתי להוריד לחצי כדור וחשתי עצבנות ונורא רציתי את התחושה הטובה הזו שהייתה ואז ניסיתי לפני כמה ימים לקחת 30 שזה כדור וחצי וזה פשוט נפלא אני אמא במשרה מלאה והצלחתי לעשות מליון דברים אבל כל הזמן הייתה לי דאגה בראש שתכף זה הולך ונעלם והרגשתי שאני לא יכולה בלי כל הכיף הזה שממקש אותי וגורם לי להתחיל משימה ולהינעל עליה ועוד דבר.. לפני שהתחלתי טיפול הייתי מעשנת אולי 7 סיגריות ביום ופתאום יש לי יותר צורך לעשן בכל אופן אתמול מהחשש לקחתי עוד כדור של 20 אחרי 4 שעות בלבד וזה גנב לי את השינה לא נרדמתי עד 2 בלילה וגם היקיצה הייתה מוקדמת ולא הצלחתי לחזור לישון מה שגם קראתי שהמיתון המרבי ליום זה 40 מג וסכה לקחתי 50 אולי הגזמתי .. אין ספק בכלל שאטנט זה דבר טוב שקרה לי רק שצריך להזהר עם ההתמכרות לתחושה שהיא מביאה איתה השאלה שלי היא האם כן להמשיך עם ה 30 ואז להוסיף 10 לאחר 6 שעות?הוסף תגובה
תשובת מומחה תלות באטנט ד"ר בועז רפפורט 20/04/2017 | 18:19שלום, אין אטנט XR, לכן או שאת מתכוונת לאדרל XR (תרופה בצורת קפסולה, יקרה, ביבוא האישי שניתן להשיגה עם אישור מיוחד ממשרד הבריאות) , או שאת מתכוונת לאטנט (כדור כתום בצורה מעט אליפטית ללא תוספת של XR). אם מדובר באטנט , מותר פעמיים ביום. אם מדובר ב XR, לא לוקחים פעמיים ביום (וגם לא חוצים אותה) . לגופו של עניין, בהנחה שאת מתכוונת לאטנט , בכל המינונים שהזכרת יש חסרונות מבחינת התגובה שלך. לכן, צריך להחליט על תקופת הסתגלות (שבוע - שבועיים) ולראות מה נעלם ומה לא. בשלב ראשון לא הייתי לוקח את הפעם השנייה , לפחות עד שתגבשי דיעה ביחד עם הרופא שלך, על המנה הראשונה. בברכה,הוסף תגובה
לשירליאמיר 21/04/2018 | 18:08לרופאים אסור להגיד את זה, אבל מה שהרגשת זה אופוריה, מרגישים את זה בכל העלאת מינון או שהמינון גבוה מידי. בד"כ יש הרגשה של אופוריה רק לכמה ימים ראשונים ואח"כ הריכוז נשאר והאופוריה עוברת. אל תתמכרי לתחושה של ההיי, אם היא ממשיכה לך תורידי מינוןהוסף תגובה
בתור מומחה אתה בוודאי אמור לדעת שזאת בדיוק ההגדרה של התמכרות!עומר 09/02/2021 | 09:37מצרפת לכאן את ההגדרה המילונית של המונח התמכרות: " התמכרות היא תופעה של שימוש חוזר בכמויות הולכות וגדלות של חומר או התנהגויות הגורמות להנאה, אשר מביאים את המשתמש בהם למצב שבו מניעה של שימוש גורמת למצוקה ודחף להשתמש שוב[1]. כלומר, זהו מצב של תלות נרכשת פסיכולוגית וגופנית, בחומר או בפעילות כלשהם." מזעזע שאדם בעלת תארים וסמכויות מרשה לעצמו להטעות ולהקליל את הדברים בין אם זה אישי מול מטופל ובין עם בפומבי כפי שמתקיים פה. אם באמת היה עומד לנגד עיניך המטופל\ת היית עונה לשורש הבעיה וחושף בפניה אפשרויות נוספות חוץ להמשיך את ההתמכרות שלה לחומר. כנראה שלא זה האינטרס שלך וכולי תקווה שאנשים אחרים שבמקרה נתקלים בהתכתבות הזאת לא יקחו את האמירות שלך כאקסיומה.הוסף תגובה
עומר הרופא נדרש להתייחס לעצם קיום תלות בעלת בסיס פיזיולוגי לתרופות הללודניאל 03/03/2021 | 02:28קרי תלות לחומר עצמו שמאופיינת בשינוי מטבולי במוח, בלי שייכות ישירה להשפעה ההתנהגותית שלו(גם אם קיימת קורלציה). עצם קיום אפקט פסיכולוגי(שניתן לשייך גם אליו את המילה התמכרות) כתוצאה מההשפעה אינו רלוונטי לכאן, ומכל מקום הוא אינדיבידואלי לצרכן, ואין לו קשר ישיר לאפיון הכימי של החומר. התמכרות פיסיולוגית היא תהליך פיסולוגי ומוגדר במונחים פיסיולוגיים. בהקשר הזה המומחה אומר כי במינונים בטווח המומלץ קלינית אין חשש לתהליך התמכרותי כזה. אי לכך התשובה שנידב המומחה מובנת בהחלט ומועילה. בנוסף מה העניין להשתלח בבעלי המקצוע כאן שבסופו של דבר נותנים שירות לציבור הנצרך להם מאוד. אם אתה חולק מקצועית, אמוציות לא יהפכו אותך לצודק יותר. התגובה שלך בהקשר הזה מכילה מעט מידע והרבה ירידה לפסים אישים. איך אתה מצפה שיתייחסו ברצינות הדרושה לתגובה כזאת גם אם וטענותיך היו נכונות ומבוססות.הוסף תגובה
אטנט כמגביר ADD נעמה 06/02/2021 | 09:33שלום, בן 8 שוקל 40 ק"ג, התחלנו לקחת אטנט לפני שבועיים, זה קצת עזר אז הרופא העלה ל20 מ"ג לפני כמה ימים. כשעה לאחר נטילת התרופה הכל נהדר, הוא מרוכז, חיוני ובמצב רוח טוב. כשעתיים לאחר נטילת התרופה מתחיל להתלונן על מוסחות רבה, שומע כל דבר והכל מפריע לו. נהיה עצבני ומגיע להתקף זעם. 1. האם יתכן שתופעות אלו יחלפו לאחר כמה ימים? או שהתרופה פשוט לא מתאימה לו? 2. מהו החומר שמשתחרר ראשון בתרופה ועוזר לו כשעה לאחר נטילת התרופה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם השפעה של אטנט יורדת אחרי שעתיים? ד"ר גלעד חבצלת 07/02/2021 | 09:05לוקח מספר ימים להתרגל לתרופה חדשה וגם להעלאת מינון. באטנט יש 4 סוגי אמפטמינים עם אורכי השפעה שונים. התרופה טובה ל-8 שעות. מציע שתתני עוד צאנס לתרופה.הוסף תגובה
ההשפעה של האטנט לא יורדת אחרי שעתייםנעמה 07/02/2021 | 09:09אחרי שעתיים האטנט מגביר את הADD בצורה משמעותית, וככה זה נמשך כל היום עד שהולך לישון. תודה רבה על תגובתך!הוסף תגובה
אטומיק אנונימי 06/02/2021 | 04:33לקחתי סרטרה לפני חודש וחצי במשך שלושה חודשים אם מג 25 ולקחתי כל יום שני כדורים הרגשתי וגם אני עכשיו מרגיש כל מיני תופעות לוואי מוזרות כגון ירידה בחשק המיני נדודי שינה אי שקט וכו יש סיכוי שזה יעלם מתי שהוא ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אטומיקאנונימי 06/02/2021 | 05:28דרך אגב הפסקתי את התרופה לפני חודש וחצי ולקחתי אותה במשך שלושה חודשיםהוסף תגובה
תשובת מומחה העלמות תופעות אחרי סטרטרה ד"ר גלעד חבצלת 07/02/2021 | 09:00סטרטרה היא תרופה שלוקח לה הרבה זמן לפעול , לפעמים עד חודש. מסיבה זו גם לוקח לתופעות הלואי להעלם יותר זמן. אני מאמין שתופעות אלו יחלפו.הוסף תגובה
הפרעות קשב וריכוז במבוגרים לידור 05/02/2021 | 18:14רציתי לשאול בבקשה האם הפרעת קשב וריכוז יכולה להיות קשורה לבעיות שיש בשינה או לכאבי ראש לדוגמא אחרי פעילות גופנית וגם תוך כדי נסיעה ברכב ? והאם בדיקת eeg יכולה לאבחן הפרעות קשב וריכוז ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעיות שינה והפרעת קשב ד"ר גלעד חבצלת 07/02/2021 | 08:57יש קשר בין הפרעת קשב ובעיות שינה. אין קשר לכאבי ראש. בדיקת EEG אינה מאבחנת הפרעת קשב. אם עושים אותה זה רק כדי להבדיל מהפרעה שנקראת אפילפסיה קטנה (pti mal) .הוסף תגובה
אטנט ילד בן 7 עדי 04/02/2021 | 21:12היי, בני בן ה7 קיבל מרשם לאטנט 10 מג. שוקל 29 קילו אם זה משנה. רציתי לשאול האם יש לקחת את הכדור לפני /אחרי אוכל, או שאין לזה כל משמעות. בנוסף, האם 10 מג זה המינון הנכון עבורו. לוקח פעם ראשונה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון אטנט ד"ר גלעד חבצלת 05/02/2021 | 09:03היי! ראשית כדאי לקחת את האטנט אחרי ארוחה טובה כיון שאטנט מוריד תאבון בזמן ההשפעה שלו. לגבי מינונים אנחנו מתחילים באטנט במינון הנמוך ועולים לפי הצורך. כיון שמדובר בילד בן 7 שנים אני ממליץ להתחיל בחצי כדור ל-10 ימים ולראות את ההשפעה. אם זה לא מספיק אפשר לעלות ל-0.75 כדור ל-10 ימים ורק לאחר מכן כדור שלם.הוסף תגובה
טסטוסטרון נמוך וריטלין גון 03/02/2021 | 15:24שלום,אני סובל מזה שנים מטסטורון גבולי נמוך מעל הקו התחתון בקצת.יש לי אשך טמיר שהורד לשק האשכים בקושי רב, האשך לא הורד כמו שצריך מהסיבה שהוא קטן מאוד בניתוח בגיל 27 היום אני בן 34.השאלה שלי האם לקיחת ריטלין לא משפיעה על רמות הטסטוסטרון בדם לרעההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טסטוסטרון וריטלין ד"ר גלעד חבצלת 05/02/2021 | 08:57היי! לא ידוע על קשר בין הפרשת הטסטוסטרון לריטלין.הוסף תגובה
la פעמיים ביום ליאור 01/02/2021 | 15:24שלום, האם ניתן לקחת באופן חד פעמי la 40 מ"ג ב-8 בבוקר ונוסף ב15:00 בהנחה שאיכות השינה לא נפגמת? (מדגישה באופן חד פעמי)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ritalin la פעמיים ביום ד"ר גלעד חבצלת 05/02/2021 | 08:47היי! במקרה כזה אני מציע לקחת את המנה השנייה בשעה 14:00.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
תרופות קשורות
-
פנילפרופאנולאמין
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
תסמונת וויליאמס בישראל

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סיניתפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ענת בויס
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה