פורום כירורגית כלי דם - עמוד 34
-
תוצאות דופלקס עורקי צווארי
עירית 09/03/2023 | 12:50שלום, אני בת 57 הופניתי לבדיקה עקב ירידה בזכרון- התקבל ממצא" נמצאו רבדים טרשתיים היפראקוגנים קלים במוצא העורק (קרוטיס חיצוני).מה המשמעות? האם זה אמור להדאיג? האם דורש מעקב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות דופלקס
ד"ר אסף לבנון 09/03/2023 | 15:26שלום עירית אנא רשמי מחלות רקע שלך וטיפול תרופתי קבוע וכן האם את מעשנת והאם יש במשפחה בעיות של כלי דם- כלומר היסטוריה של ארועים לבבים או מוחיים וכו'הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת דופלר קרוטיס-עורקי הצוואר
בוקי 09/12/2021 | 10:03LT SV EDV 99 CCA 283 ECA 88 488 ICA PROX 65 260 ICA DIST 33 VERT RT EDV 70 CCA 233 ECA 61 376 ICA PROX 18 110 ICA DIST 63 VERTהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלקס
ד"ר אסף לבנון 09/12/2021 | 12:50אנא ספר לי על הנבדק/ת גיל מין מחלות רקע וטיפול תרופתי האם מעשנ/ת? הכי חשוב- מדוע נעשתה הבדיקה? בנוסף מבקש לשלוח לי צילום של הפענוח המקורי. לכאן אי אפשר אז למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
תוצאות בדיקת דופלר קרוטיס-עורקי הצוואר
בוקי 09/12/2021 | 13:27אני בן 79 הבדיקה היא מעקב של מספר שנים בעקבות סחרחורת חזקה שהייתה לי לפני מספר שנים מאז נעלמה ,אין לי מחלות אני לוקח תרופות ללחץ דם רמיפריל 5 מ"ג כולסטרול מיקרופרין 75 מ"ג דיזותיאזיד 12,5 מ"ג ליטורבה 20 מ"ג שלחתי למייל צילום של הפנוח המקוריהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות דופלקס
ד"ר אסף לבנון 09/12/2021 | 16:43מדובר בהצרויות משמעותיות מאוד בשני עורקי הקרוטיס הפנימי, יותר בצד שמאל. מצב זה יכול לגרום לארוע מוחי בעתיד ויש לשקול התערבות פולשנית, אך כדי להחליט על כך סופית רצוי לפנות לכירורג כלי דם באזור מגורייך אשר ככל הנראה ירצה גם בדיקת ct angiography של עורקי הצוואר. הממצא אינו חדש ולא צריך להכנס ללחץ אבל לא רצוי להזניח. האם מעשן? האם יש מחלת לב- מצב לאחר צינטור ו/או התקף לב ? אלא שאלות חשובות לצורך ההחלטה מה הטפול המועדף אצלך- ניתוח, צינטור או מעקב בלבד. אשמח לעזור אך רק ב4 עינייםהוסף תגובה
-
בדיקת עורקי צוואר
בוקי 09/12/2021 | 16:51תודה מקרב לב על תשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דגש
ד"ר אסף לבנון 09/12/2021 | 16:55כאמור, אין צורך לרוץ היום לכירורג כלי דם. בהחלט לא לחכות יותר מדי!!הוסף תגובה
-
בדיקת דופלקס עורקי צואר
מנו גדי 07/03/2023 | 12:13שמאל-עורק בין חולייתי:חשד לחסימה. העורק הפנימי המקורב היצרות70 %-51%. הסתיידות חלקית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 07/03/2023 | 12:33רשמת את דבריך בהמשך להתכתבות עם "בוקי" האם אתה אותו מטופל, אם לא - אנא רשום פנייה חדשה ואם אתה רושם תשאל גם שאלה כי בכתוב לעיל אין שאלה.הוסף תגובה
-
-
דופלקס ברגל ימין
איציק 05/03/2023 | 18:23שלום לך דר אסף ביצעתי בדיקת דופלקס עקב כאבים ברגל ימין בזמן הליכה בן 60 מעשן,אי ספיקת כליות 2.5 קריאטין נקבע לי תור לרופא כלי דם בעוד חודש וחצי תוצאות דופלר ורידים תקין לחלוטין תוצאת של דופלר עורקים: לחץ דם: FEM 2-3 POP 2 DP 1-2 TP -2 לחצים סגמנטליים במנוחה 160 BRACHIL ANKLE TP 138 ABI(at rest( 0.86 הערות לבדיקה הפרעה בזרימה העורקית במקטע הירכי-המקטע הפרומו פופוליטיאלי. הפרעה בזרימה עירקית במקטע השוקי-המיקטע הטיבאלי משמעות המודינמית קלה במנוחה דר אסף האם המצב חמור? מצריך ניתוח? צינטור?תרופות כגון כדורים זריקות וכדומה? אודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דופלר עורקי רגליים
ד"ר אסף לבנון 07/03/2023 | 11:07שלום איציק ההחלטה על חומרת המצב תלויה ע"י שמיעת תלונותיך, בדיקתך ועיון בממצאי בדיקות העזר. במגבלות העובדה שחסר לי מידע אודות מחלות הרקע שלך והטיפול התרופתי הקבוע והעובדה שלא בדקתי אותך ניתן להגיד שמהמתואר לעיל נראה שקיימת הפרעה מסויימת בזרימת הדם לרגל ימין אשר אינה קיצונית בחומרתה וככל הנראה אינה מחייבת התערבות פולשנית כלשהי. הסגריות צריכות להזרק לפח , יש לקבל טיפול באספירין ויש לוודא גורמי הסיכון מטופלים כגון- יל"ד , הפרעת שומנים וסכרת. אם אתה רוצה חוות דעת יותר חד משמעית אתה צריך לחכות לביקור אצל כירורג כלי הדם שלךהוסף תגובה
-
דופלקס ברגל ימין
איציק 07/03/2023 | 11:44תודה לך על תשובותיך בקשר לאינפורמציה שחברה לך אודותי השלמתי לך אותה במייל מצורף התרשמתי מאוד מימך ומהמקצועיות שלך הייתי רוצה להיות מטופל אצלך לא מסתדר לי עקב בעייה גיאוגרפית הבנתי שאתה מטפל באיזור עפולה ואני גר בראשון לציון אם יש לך מה להוסיף אז בברכה תודה לך פורים שמחהוסף תגובה
-
-
בדיקת דופלר
מירב לביא 03/03/2023 | 21:10אני בת 54 סובלת כשנה וחצי מבעיה ניורולוגית שנקראת hemifacial spasm (עוויתות בחצי פנים בתכיפות) לאחרונה בבדיקת דופלר התגלה פיתול קל של העורק בחלקו האמצעי של : (ICA) קרוטיס פנימי.לא נמצאו רבדים טרשתיים. סה"כ הבדיקה היתה תקינה אך לפני כשנתיים באותה הבדיקה לא אובחן הפיתול הזה. האם קיים סיכוי שיש קשר בין הבעיה לבין הפיתול? אשמח לקבל תשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 05/03/2023 | 10:00שלום מירב לא נראה לי שיש קשר בין ממצאי הבדיקה ותלונותייך. ההבדל בין 2 הבדיקות אינו משמעותי, יתכן ובבדיקה הראשונה היה פיתול אך מי שביצע את הבדיקה לא ראה אותו . בדיקת דופלקס עורקי הצוואר היא בדיקה שהיא תלויית בודק ויכולים להיות הבלים קלים בין 2 בדיקות ע"י 2 אנשים באותו יום. בשורה התחתונה - את יכולה להרגע מהממצא הזה אשר לכשעצמו הוא חסר משמעות.הוסף תגובה
-
-
תוצאות דופלר ורידים עמוקים
יוני 19/02/2023 | 17:47בבדיקה שערכתי באסותא הערכים הם מ1 עד 5 לפי החומרה. ב anterior tibia vein לא מופיע מספר כפי שמופיע ביתר אלא שלוש ///. יש לזה משמעות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלר ורידים
ד"ר אסף לבנון 26/02/2023 | 09:54שלום יונתן וצר לי על העיכוב במענה, אכתוב לך גם במייל. כדי לענת על שאלתך אני צריך לדעת לפני כן כמה פרטים: מה גילך מה מחלות הרקע/טיפול תרופתי מדוע בוצעה הבדיקה צריך לראות את ממצאי הבדיקה- שלח לי למיילהוסף תגובה
-
סתימת מעבר דם ברגל ימין
עיוש 01/03/2023 | 15:07ביצעתי היום בדיקת דופלקס ברגל ימין עדיין אין פענוח סופיגיע תוך עשרה ימים שאלה עקרונית: האם טכנית ניתן לבצע צינתור בין השוק לערך או ליתר דיוק הקיפוח שמתחת לברך? והם חייבים להזריק לשם כך חומר ניגוד? תודההוסף תגובה
-
סתימת מעבר דם ברגל ימין
עיוש 01/03/2023 | 15:15תיקון טעות לקיפול מתחת לברך בין השוק לירך והאם בצינתור חייבים להזריק חומר ניגודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעה בזרימת דם?
ד"ר אסף לבנון 01/03/2023 | 18:34שלום עיוש התשובה לשתי שאלותייך היא באופן כללי כן. לגבי צורך בחומר ניגוד - יש טכניקת צינטור בה נמנעים ממתן חומר ניגוד אם יש חשש משמעותי בשל אי ספיקת כליות או רגישות מסכנת חיים ליוד ואז ניתן להשתמש בהזרקת CO2 אך למעו האמת איני יודע האם יש מקום בארץ המבצע זאת. אשמח לעזור במידת הצורך אבל אנא רשום לי כמה פרטים על המטופל: גיל, מחלות הרקע והטיפול התרופתי , האם מעשן? מה התלונות ומה הסיבה לביצוע הברור המדובר ומדוע אתה שואל על ההכרח במתן חומר ניגוד.הוסף תגובה
-
סתימת מעבר דם ברגל ימין
עיוש 02/03/2023 | 12:56תודה לתשובותיך יש לי חשש לחומר ניגוד מכיוון שלפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח מעקפים עקב אנוריזמה בקוטר 2.5 ס''מ לשם ביצוע ct אנגו הזריקו לי חומר ניגוד ופגעו לי בכליות -תוך שבועיים קפץ לי הקריאטנין מ-1.7 ל-2.48 אגב אני בן 65 מעשן אבל עקרונית ללא מחלות רקע במהלך החיים אדם בריא תודה לךהוסף תגובה
-
סתימת מעבר דם ברגל ימין
עיוש 02/03/2023 | 13:01שכחתי לספר לך שהניתוח לפני שנתיים וחצי היה ברגל שמאל הפעם הבעייה ברגל ימין בהליכה מעל 80 מטר כאבים עזים ברגל מנוחה של דקה זה משתחרר ואז ממשיך הלאה לכן בוצעה בדיקת דופליירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 02/03/2023 | 16:38בהצלחה אם יש עוד משהו שאני יכול לעזור בו אל תהססהוסף תגובה
-
-
מדלל דם לשבוע לאחר ניתוח
שרוני 02/03/2023 | 13:12שלום, בת 50, בריאה בדר"כ. אני צפויה לעבור ניתוח לפקטומי לשד בהרדמה אזורית. מדובר בניתוח של פחות משעה ושחרור באותו יום. אני מאובחנת כהטרוזיגוטית לפקטור 5 עקב סיפור משפחתי. עברתי לידות והריונות וכן טיסות ממושכות בעבר ללא בעיות. הונחתי לקחת כדור 10 מ"ג קסרלטו שבוע לאחר הניתוח. האם זה טיפול מקובל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מדלל דם
ד"ר אסף לבנון 02/03/2023 | 16:35שלום שרוני ההמלצה שקיבלת נשמעת לי סבירה בהחלט, ההחלטה צריכה להתקבל בדיון בין המנתח לבין ההמטולוג שלך.הוסף תגובה
-
-
מכשיר אולטרסאונד.
יעל 26/02/2023 | 21:37שלום דוקטור, לפני ארבעה חודשים היא תגלה לי קריש דם בוריד הטיביאלי והפופוליטאלי. לוקחת אליקוויס. יש עדיין אתה קריש ובגב כפות הרגליים יש אי ספיקה ורידית סימנים שחורים. הבנתי שאסור לי להשתמש במכשיר אולטרסאונד של פיזיותרפיה לשריר הסובך שבו במקרה יש לי גם קרע בשריר באותה רגל של הפקקת. נהיה לי דורבן בכף הרגל. האם לפי דעתך אסור להשתמש במכשיר אולטרסאונד פעמיים בשבוע לטיפולים לזירוז החלמה בכף הרגל אחד שדורכים אם גב כף הרגל בחלק העליון של כף הרגל יש אי ספיקה ורידית ויש קרישי דם בוורידים שמתחת לברך? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שימוש במכשיר אולטרה סאונד
ד"ר אסף לבנון 27/02/2023 | 17:04שלום יעל איני מכיר את המכשיר המדובר ואין לי נסיון בשימוש בו. אם הבנת שאסור לך להשתמש בו- אל תשתמשיהוסף תגובה
-
-
פקקת ורידים.
יעל 28/12/2022 | 17:30שלום, יש לי פקקת ורידים בורידים מתחת לברך ואני מקבלת אליקוויס חמישה מיליגרם פעמיים ביום בהתחלה שבוע היה עשרה מיליגרם. הפקקת אובחנה באיחור של חודשיים ואני כבר חודשיים לוקחת אליקוויס. התרופה גרמה לי לכמה שבועות של מחזור ממש קשה ועדיין זה לא נפסק ואני חוששת שכל הזמן תהיה אנמיה קשה. גלולות פרוגסטרון עשו לי גם דימומים בעבר אז אני ללא גלולות. המטולוגית אמרה ש יתכן שתמיד ישארו לי שאריות של הבצקת בגלל האיחור באבחון אבל שהיא חושבת שאחרי חצי שנה אני יכולה להפסיק עם הכדור כי מה שגרם לי את הפקקת זה ככל הנראה גלולות עם אסטרוגן בגיל 39 שהופסקו במידה ובדופלר אחרי חצי שנה מהאבחון עדיין תהיה פקקת והשינוי יהיה קטן האם בכל זאת בדרך כלל ממליצים להפסיק עם מדללי דם? או שאם זה ישאר לי לתמיד אז אכלתי אותה ולא אוכל להפסיק כעבור חצי שנה? אני רק שואלת באופן כללי כמובן שכשיגיע הזמן אתייעץ עם רופא. אני פשוט לא יודעת איך אוכל לשרוד עם איבוד דם רציני כזה ו אנמיה כזאת. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פקקת
ד"ר אסף לבנון 26/02/2023 | 13:40שלום יעל. מצטער על העיכוב הנוראי. היתה כנראה תקלה במערכת . אם עדיין רלוונטי כתבי לי למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
-
עורק sma היצרות בינונית
יובל 17/02/2023 | 13:49שלום בדיקת גסטרו גילו אצלי ריפלוקס. עשו לי בדיקת ct בטן (עקב הקאות ובחילות שפסקו אחרי שבוע ימים) וגילו היצרות במוצא עורק Sma היצרות בינונית של כ70%. רופא המליץ על צינטור עם הכנסת סטנט. האם מומלץ? והאם יש אלטרנטיבה? אני חושש מכל פעולה כירורגית. אני בן 50 בריא בד"כ. תודה יובלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
SMA מוצר
ד"ר אסף לבנון 26/02/2023 | 10:08שלום יובל ראשית צר לי על העיכוב במענה ועל כן אכתוב לך גם ישירות למייל את תשובתי אם התייאשת מקבלת מענה כאן. לגבי שאלתך- אם אתה אכן בריא ללא מחלות רקע וללא גורמי סיכון לטרשת עורקים, ובהעדר תלונות קבועות הקשורות למערכת העיכול אזי הממצא הוא חסר משמעות ואינו מצריך התערבות כלשהי. יחד עם זאת יתכן וההנחות שאני מניח כאן אינן נכונות וכדי לקבוע זאת סופית אני צריך לראות אותך, לשאול עוד כמה שאלות, לבדוק אותך ולראות את דיסק הסיטי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
פקקת ורידים.
חני 14/02/2023 | 20:21שלום יש לי כבר חמישה חודשים קריש דם ורידים בירך ואני לוקחת מדלל דם פעמיים ביום מהדור החדש אליקוויס אך למרות זאת פיתחתי קריש דם נוסף ברגל השניה. בכלליות מבחינת העתיד אם יהיו עוד קרישי דם חדשים למרות שאני צריכה כל החיים לקחת אליקוויס. האם זה מבטל במאה אחוז את הסיכוי לתסחיף ריאתי או מוחי? ואם לא, האם הסיכוי נמוך כשלוקחים אליקוויס? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פקקת ורידים
ד"ר אסף לבנון 15/02/2023 | 20:42שלום חני צר לי אך לא הצלחתי להבין בדיוק את מה שכתבת ואת שאלותייך. אנא עברי על מה שכתבת ותראי בעצמך שזה לא לגמרי ברור, תקני את הדרוש ואשמח לעזור בהמשך.הוסף תגובה
-
כאב רגל ימין כאב עז ללא הפסקה
רופא 25/02/2023 | 14:44יצא לי בבדיקה דימור 578 חשדו שיש לי פקקת ורידים שללו עשו לי אולטרסאונד אבל כאבים עזים ללא הפסקה של רגל ימין עקב הרגל נסעתי לבית החולים אים אני אמורה לעשות עוד בדיקות אחרות אני סובלת מדלקת מפרקים וסקריאולטיס?🙏הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך פקקת?
ד"ר אסף לבנון 26/02/2023 | 09:58צר לי אך אני לא מצליח להבין. בפנייה הראשונה כתבת שהיתה לך פקקת ובשנייה את כותבת שנשלל. אז מה נכון?הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
דמם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טרכיאוסטומיה - פיום הקנה
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
רצף גנטי BRCA
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
פולידוקנול
-
מונחים קשורים
-
אינסולינאז
-
אולטרסאונד (גלי עלקול, סונר)
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ