פורום ביוץ והזרעה - עמוד 238
ד"ר גיל ירושלמי
ביוץ ילנה 07/02/2016 | 13:58שלום דוקטור לא מבינה מה הולך. חודש ינואר לפי מעקב בדיקות דם לא היה ביוץ אבל מחזור כן הגיעה בזמן 1.2 (חודש קודם 1.1) בדיקות דם מלפני שבוע: 31.1 216.46 ESTRADIOL lh 12.73 Progestero 0.30 היום אני יום אחרי סיום מחזור (1.2-6.2) עשיתי בדיקות דם ESTRADIOL 1162.08 LH 28.1 PROGESTERON 0.67 מתי צפוי ביוץ?? האם יכול להיות שבמהלך מחזור הזקיקים גדלו?? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ ד"ר גיל ירושלמי 07/02/2016 | 14:14לא ציינת מה היה באולטרסאונד אבל בדיקות הדם האחרונות מרמזות שאיור להיות ביוץ ב-48 שעות הקרובות. כדאי לבצע בדיקת דם עוד שבוע לוודא שהיה ביוץ. פרוגסטרון יהיה אז מעל 10 כנראה יותר סביר שמעל 30.הוסף תגובה
עדכון - ביוץילנה 07/02/2016 | 14:18תודה לך. אך יתכן ביוץ עם רק אתמול סיימתי מחזור?הוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ ד"ר גיל ירושלמי 07/02/2016 | 16:06איני יודע אני רק מפרש את תוצאות בדיקות הדם - רמות הפרוגסטרון,אסטרדיול ו-lhהוסף תגובה
עיבוי הרירית והעלת פרוגסטרון טליה 06/02/2016 | 20:48שלום, מתי מתחילים להשתמש בפרוגינובה ? לאחר המחזור או לפניו? הרופא הבחין שהרירית שלי נמוכה מידי ולכן אני לא מצליחה להיקלט. אני מציינת שאני עושה הכל באופן טבעי ללא טיפולם. רק מעקב זקיקים. והאם יש דרך לעלות גם את רמת הפרוגסטרון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עובי רירית ד"ר גיל ירושלמי 06/02/2016 | 22:55אני פחות חסיד של שימוש הפרוגינובה במיוחד במחזור טבעי שכן פרוגינובה מעכבת את הביוץ כמו גלולות. ניתן להשתמש בפרוגסטרון לאחר הביוץ אבל התועלת בשימוש כאשר לא מדובר ב-ivf מוטלת בספק.הוסף תגובה
המשךטליה 07/02/2016 | 08:21תודה על המענה המהיר. שאלה נוספת- יתכן שבגלל שהביוץ שלי מוקדם הרירית נמוכה. הביוץ שלי ביום העשירי אפילו התשיעי. הבעיה שלפני הביוץ ובביוץ היא היתה 7 ומיד לאחר הביוץ ירדה ל- 5. למיטב ידיעתי זה נמוך לקליטה להריון. ואחר הביוץ אנדרומנטין זה טוב לקחת?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר גיל ירושלמי 07/02/2016 | 13:38דחית ביוץ אפשר עם נטילת פרוגינובה פעמיים ביום לחמישה ימים מהיום השני למחזור. יתכן וגם יעבה את הרירית. אין עיקרון סיבה לקחת אנדומטרין אחרי ביוץ. התועלת מוטלת בספק. יש יותר חשיבות בנטילתו בטיפולי הפריה חוץ גופית.הוסף תגובה
תוצאות בדיקות דם טליה 02/02/2016 | 17:28שלום רב, אני ממש מתוסכלת. עברתי הפלה לפני 3 חודשים. הפלה טבעית ללא גרידה וללא כדורים. אני מנסה להיכנס להריון והנתונים מהמעקבב זקיקין האחרון הינו: זקיק 17 פרוגסטרון 2.1 אסטרידול 730 רירית 7. חייבת לציון שיום קודם הרירית היתה 7.7. יומיים לאחרי שבייציתי הפרוגסטרון היה 14.8 ואסטריוטול 280 ורירית 5. על סמך הנתונים האלו אני יכולה להיקלט? למה הרירית יורדת? מה עושים כדאי לעבות אותה? כדאי לשים אנדרומנטין זה יעזור? או לקחת כדורים כלשהם? בנוסף הרופא שלח אותי לעשות היסטרוקוסופיה. יש לי תור יום חמישי אם אני בהריון זה יכול לפגוע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות בדיקות. ד"ר גיל ירושלמי 03/02/2016 | 11:20נתוני הבדיקות יומיים לאחר הביוץ תקינים. רירית הרחם משתנה בעקבות העליה בפרוגסטרון ואין חשיבות גדולה לעובדה שראו רירית של 5מ״מ. אין צורך על פי בדיקות אלה בטיפול נוסף. אפשר לשקול לבצע בדיקת שם שבוע לאחר הביוץ - נצפה לראות פרוגסטרון מעל 30. כמובן שאסור לבצע היסטרוסקופיה או צילום רחם במחזור שבו קיימת יחסים לפני הבדיקה שכן אם את בהריון הוא עלול להישטף.הוסף תגובה
המשךטליה 03/02/2016 | 14:22מודה לך על התשובה. שאלה נוספת אם אני ישתמש היום ויתחיל בנרות אנדרומנטין ומחר מחרתיים יעשה בדיקת דם לפרוגסטרון האם זה ישנה את התוצאות?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר גיל ירושלמי 03/02/2016 | 19:35נטילת פרוגסטרון עשויה לשנות תוצאות בדיקת הדםהוסף תגובה
המשךטליה 03/02/2016 | 21:14אז זה אומר שאם אחרי הנתונים שהיו לי פרוגסטרון 2.1 אסטירידול 780 זקיק 17 ורירית 7 האם יתכן שבגלל שפעם אחת השתמשי באנדרומנטין זה יכל לשבש לי את התשובות שעשיתי יומים לאחר מכן שהתוצאות היו: פרוגסטרון 14.7 אסדירול 280 Lh 21.9 Fsh 9.8 יכלו להתשנות בעקבות האנדרומנטין ששמתי רק פעם אחת? והם בייצתי לאור הנתונים המוצגים?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר גיל ירושלמי 03/02/2016 | 22:30לפי הנתונים בייצת. אני מעריך שהאנדומטרין שלקחת פעם אחת לא שינה משמעותית את התשובות.הוסף תגובה
המשךטליה 04/02/2016 | 11:39מודה לך. היום שוב עשיתי בדיקת גם חייב לציין שזה היום ה 17 למחזור ו מזמן הביוץ עברו 7 ימים. פרוגסטרון: 53.2 אסטירודל- 403 lh 5.3 fsh 5.0 בטא- קטן מ -2 מה אומרים הנתונים הללו שזה אחרי ביוץ? האם משהו לא תקין? אם יש סיכוי להריון למרות שהבטא קטנה מ 2 או שהייתי צריכה לראות משהו אפילו קטן בבטא? אני ממש מתלבטת אם לעשות היסטרוקפיה יש לי תור ביום חמישי ואם לא יעשה עכשיו זה לחכות עוד חודשים. יש סיכוי להריון?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר גיל ירושלמי 04/02/2016 | 12:27בדיקה תקינה.אי אפשר עדיין לראות הריון בבדיקות דם חכי לפחות 11 יום מהביוץ. אני לא ממליץ לבצע היסטרוסקופיה אם קיימת יחסים החודש.הוסף תגובה
מעקב זקיקים נועה 03/02/2016 | 14:57שלום רב, אני בת 31 אחרי היריון שהושג באופן טבעי (לפני שנתיים וחצי) בבדיקת הורמונים שעשיתי באוקטובר האחרון אלו היו התוצאות: פרולקטין 496, LH-6.4, FsH- 10.9, estradiol181, פרוגרסטורון 1.4, האם הנתונים יכולים להעיד על בעיה? בנוסף ביצעתי מעקב זקיקים החודש וביום ה14 יצא רירית רחם 10.9 ובשחלה ימנית ממצא צלול בקוטר 26. וכן זקיקים נוספים בגודל 10ממ ( ביום ה11 נמצא זקיק בגודל 18 ממ) מה המשמעויות של התוצאות? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מעקב זקיקים ד"ר גיל ירושלמי 03/02/2016 | 19:38לגבי בדיקות הפרופיל ההורמונלי סה"כ תקינות. FSH בגבול העליון של הנורמה אבל לא אמור לשנות לגבי הסיכויים לכניסה להריון כעת. לגבי מעקב זקיקים כנראה שאת לפני או מעט אחרי ביוץ, קשה לדעת בלי בדיקות דם לפרוגסטרון.הוסף תגובה
הזרקות פיוריגון 50 מיכל 03/02/2016 | 11:11היי , לאחר כישלון של 3 הזרעות הרופא נשים נתן לי להזריק מהיום במשך שבוע זריקות פיוריגון . מה הם הזריקות האלה ? אשמח לדעתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פיורגון ד"ר גיל ירושלמי 03/02/2016 | 11:16מקובל שהרופא המטפל יסביר לך מה עושה התרופה... את אמורה גם לחתום על הסכמה לטיפולים הורמונליים. בקצרה הזריקה מכילה הורמון fsh זהה להורמון אותו מפרישה בלוטת יותר המוח ואחראי לגיוס זקיקים - תפקיד הזריקה לגייס יותר מזקיק אחד לקראת ביוץ על מנת להגביר את הסיכוי להשגת הריון.הוסף תגובה
טיפוליםמיכל 03/02/2016 | 11:26תודה על המענה המהיר. הבנתי , וזה שונה מטיפולים בכדורי איקקלומין ? הזריקות הם יותר טובות מכדורים ?הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפולים ד"ר גיל ירושלמי 03/02/2016 | 13:34האפקט של הכדורים דומה אבל מעט פחות יעיל.הוסף תגובה
מעקב זקיקים (לת) נועה 03/02/2016 | 12:48שלום רב, אני בת 31 אחרי היריון שהושג באופן טבעי (לפני שנתיים וחצי) בבדיקת הורמונים שעשיתי באוקטובר האחרון אלו היו התוצאות: פרולקטין 496, LH-6.4, FsH- 10.9, estradiol181, פרוגרסטורון 1.4, האם הנתונים יכולים להעיד על בעיה? בנוסף ביצעתי מעקב זקיקים החודש וביום ה14 יצא רירית רחם 10.9 ובשחלה ימנית ממצא צלול בקוטר 26. וכן זקיקים נוספים בגודל 10ממ ( ביום ה11 נמצא זקיק בגודל 18 ממ) מה המשמעויות של התוצאות? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
התיעצות להמשך טיפול שרון 03/02/2016 | 01:55שלום אני בת 32 ובעלי בן 33 תוצאות בדיקת הזרע של בעלי Concentration 6 Percent of motile sperm 18% Normal forms 1% אני ילדתי לפני שנה בת ונכנסתי באופן ספונטני והחודש שעבר עשיתי הזרעה אחרי מעקב של ביוץ טבעי בלי הרמונים כי אצלי הכל תקין לפי דברי הרופאים ולא הצליח לי בבקשה לא יודעת מה לעשות הרופא הציע לנסות שוב הזרעה.מה אתה מציע להמשך טיפול לפי תוצאות בדיקה של בעלי ?תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול ד"ר גיל ירושלמי 03/02/2016 | 11:18הזרע שלא כמו ביציות מתאפיין בעליות וירידות באיכותו. אצל בחורה צעירה כמוך שהרתה וילדה לא מזמן אני ממליץ לחזור על בדיקת הזרע חודשיים לאחר הבדיקה הקודמת. בנוסף אם אתם מנסים יותר משנה ניתן לשקול הגברה של הביוץ והזרעה.הוסף תגובה
ביוץ וווסת ילנה 02/02/2016 | 08:09בוקר שלום לך דוקטור עשיתי בדיקת דם להורמונים. יום 17 למחזור :ESTRADIOL 163.90 PROGESTERON 0.70 LH 10.19 היום אני שבוע מהבדיקה (יום 24 למחזור) ESTRADIOL 176.80 PROGESTEROM 0.60 LH 10.45 יום 31.1 לביוץ אסטרדיול 216.46 lh12.73 Progestero 0.30 לפי מה שאני רואה לא היה ביוץ חודש קודם וסת 1.1 בחודש 1.2 לפי תוצאות אחרונות יש עליה באסטרדיול וב Lh מתי צפוי ביוץ ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ ד"ר גיל ירושלמי 03/02/2016 | 11:15העליה באסטרדיול אינה משמעותית. עדיף לשלב גם אולטראסאונד מעקב זקיקים. אני לא מאמין שיראו זקיק מעל 10ממ במצב זה.הוסף תגובה
ביוץ נסטיה 01/02/2016 | 23:27היי, ביום ה20 מתחילת המחוזר עשיתי בדיקות דם והיה לי פרוגסטרון קטן מ2 ואסטרדיול 180, יומיים אח"כ היה נראה כאילו יש לי ביוץ לפי ערכת ביוץ ביתית של לייף. האם הגיוני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אסטרדיול הכוונה (E-2) 180 pmol/Lנסטיה 01/02/2016 | 23:34אסטרדיול הכוונה (E-2) 180 pmol/Lהוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ ד"ר גיל ירושלמי 01/02/2016 | 23:51הנתונים מתאימים למשהי עם ווסת לא סדיר - במקרה זה הביוץ אפילו לא קרוב. יתכן ואצלך ערכי ההורמון lh יחסית גבוהים ולכן נרשם פס נוסף בערכת ביוץ. נסי בפעם הבאה בבדיקת דם להוסיף גם lh ו-fsh וכך תקבלי יותר מידע.הוסף תגובה
ביוץנסטיה 02/02/2016 | 00:07יש לי כבר הפניה לפרופיל הורמונלי לכשאקבל וסת. בינתיים אני ביום ה31 ועוד לא הגיע... מהיום ה14 לוסת הקודמת אנחנו מקיימים יחסים יום כן יום לא בקביעות. האם יש מה להמשיך? או שאם הביוץ לא הגיע עד יום זה (31) הוא כבר לא יגיע?הוסף תגובה
הזרעה שנייה נתלי 01/02/2016 | 09:54שוב שלום , לפני שבועיים בדיוק ביצעתי הזרעה בשעה 18.00 בערב. הנה הגיע היום ה-14 המיוחל ביצעתי בדיקת היריון ביתית אך לצערי יצא שלילי. לא מרגישה שהמחזור מגיע כמו חודש שעבר שהרגשתי ... חודש שעבר גם ביצעתי הזרעה וקיבלתי מחזור ב-4/01 אחכה עוד כמה ימים ואבצע בדיקת דם אולי התוצאה תשתנה. מאוד מבואסת , הזרעה שנייה ולא מבינה למה לא תופס , הזרע של בן זוגי תקין , אצלי הכל תקין . ההזרעה בוצעה לאחר השבחה וכשבייצתי , מאוד מבאס שגם עם הניסיונות האלה זה לא תופס. יכול להיות שאני אכן בהיריון למרות הבדיקה שיצאה שלילית ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הזרעה שניה ד"ר גיל ירושלמי 01/02/2016 | 12:06ראשית לא הייתי סומך ב-100% על בדיקת הריון ביתית שלילית ואם המחזור לא מגיע פשוט הולך ומבצע בדיקת דם. לגבי הזרעה על הביוץ סטטיסטית גם אצל זוג צעיר שהכל תקין אצלו הסיכויים הם סביב 25-30% להצליח כך שלא הייתי מתבאס יותר מדי אם לא מצליח פעמיים.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הפלות חוזרות
-
לידה שקטה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
שאיבת ביציות
בדיקות קשורות
-
סקירת מערכות
-
בדיקת דופלר
תרופות קשורות
-
איזוקונאזול
-
אתינילאסטראדיול
מונחים קשורים
-
גוף צהוב
-
אנדרוגן

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליהפורוםגיל המעבר
בפורום גיל המעבר ניתן להתייעץ עם ד"ר ירדנה משיח, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גיל המעבר

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יוסי הר-טוב
ד"ר ירדנה משיח