פורום סרטן ריאות - עמוד 168
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
-
המחלה הידועה
א.פ.ד.כ. 21/12/2013 | 20:40שבוע טוב. אשתי חנה נפטרה לפני כ4 חודשיים לצערי הרב בת 48 וזה התפתח למחלה הידועה . ברצוני לשאול האם התרופה הזו בשם אפטיניב לא יכלה לעזור לה . והאם עשו נסיונות על בני אדם . . לא רק למחלה הידועה לריאות. שנשמע בשורות טובות אמן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אפטיניב
פרופ' ניר פלד 27/12/2013 | 00:20מצטער לשמוע. אפטיניב היא תרופה מצויינת במקרים בהם קיימת מוטציה לגן EGFR במקרים של סרטן הריאה. בגיל כה צעיר יש להבין את הגורמים לסרטן ואת המאפיינים הביולוגיים והמולקולרים ובהתאם לענות על השאלה.הוסף תגובה
-
המחלה הידועה
אלחנן 27/12/2013 | 06:19שבת שלום אני קשרתי את המחלה של אשתי קרוהן למחלה הידועה . הרצוני לשאול בבקשה האם התרופה החדשה היתה מועילה לה. זה מה שרציתי לשאול . בתודה מראש ובצער רב אלחנן בעלה . תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כרוהן
פרופ' ניר פלד 28/12/2013 | 19:58כרוהן אינו קשור לאפטיניבהוסף תגובה
-
-
גוש סמיך
יפית 28/12/2013 | 11:18שלום, לאימי בת 58, לא מעשנת, גילו גוש סמיך בריאה הימנית בגודל 8 ס"מ,עוד לא יודעים האם הגוש ממאיר אך הרופא אמר כי יש הכרח להוציא את האונה גם אם הגוש אינו ממאיר. יש לומר כי הגוש היה במעקב תמידי ורק לאחרונה ניכר השינוי הזה בגודלו. האם יש הכרח להוציא את הריאה, ומה זה אומר גוש סמיך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גוש ריאתי גדול
פרופ' ניר פלד 28/12/2013 | 19:57אני מניח שהגוש אינו חדש וגדל לאורך זמן ולכן חשוב להבין מהם מאפייני הגוש ומה השלכותיו מבחינת חסימה של שטחי ריאה אחרים. אשמח לסייע אחרי שאראה את הציללומים ולבחון את תוכנית הבירורהוסף תגובה
-
-
אבחון סרטן ריאות לאזרח זר
יורם 25/12/2013 | 11:03למכר שלי מאוקראינה נמסר על ידי רופא מקומי חשד לסרטן ריאה. מכיוון שהוא אינו נותן אמון רב ברפואה המקומית בסביבתו, הוא מעוניין להבדק בישראל ולקבל אבחון מדוייק והמצלצות לגבי דרך טיפול אם אהן לקה בסרטן ריאה. אודה מאוד אם תמליצו על בית חולים /קלינקה שבה יוכל להבדק, ואם יש הערכה לגבי עלויות אבחון. (הוא לא מבוטח, וכל ההוצאות מכיסו...) תודה לעונים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אבחון סרטן לתיירים
פרופ' ניר פלד 27/12/2013 | 00:18אבחון אפשרי בארץ אך כמובן יקר ולכן אני ממליץ להעביר את הנתונים הקיימים ולהשלים מספר בדיקות בחול' טרם הגעתו ארצה. לרוב אני ממליץ להעביר את הנתונים מראש לצורך תכנון הטיפול ככל הניתן מראש ולהעריך עלויות. טיפול בתיירים אפשרי בכל המוסדות בארץ ורצוי להגיע למקום בו יש מומחים מסוגים שונים המאפשרים טיפול רב תחומי. ניתן ליצור קשר עם מרפאתי להכוונה ובהתאם לנתונים הראשונים אשמח להכווינכםהוסף תגובה
-
-
דחוף - קונסולידציה נרחבת עם ברונכוגרם אוויר בRLL מלווה בתפליט פלאורלי בכמות קטנה בחלקן מנורתק בבסיס הריאה מימין.
שירה 13/12/2013 | 12:11מזה חודש ימים בעלי חולה זה החל בחום גבוה זיעה בלילה, ליחה עם מעט דם, ירידה משמעותית במשקל 9 ק"ג בצילום חזה נראה ממצא בצד ימין ותסנין והחל טיפול אנטיביוטי לטיפול בדלקת ריאות לאחר שבועיים בצילום נוסף לא חל שינוי בממצא הופנה לCT בצילום זה נראו קשרי לימפה קטנים במיצר ובשער הריאה מימיו בקוטר מירבי 0.5 ס"מ הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים אין עדות לתפליט פריקרדיאלי. תפליט פלאורלי בכמות קטנה מימין עם ברונכוגרם אויר קרוב לודאי תהליך דלקתי. עיבוי דפנות הסימפונות באונה תחתונה מימין שאר הריאות נאוררות היטב. במעבר חזה בטן מודגמות יותרת כליה תקינות. חלקי כבד טחול לבלב ללא מצא פוקאלי גס. מבנה גרמי תקין. סיכום: קונסולידציה נרחבת עם ברונכרום אויר בRLL מלווה בתפליט פלאורלי בכמות קטנה בחלקו מנורתק בבסיס הריאה מימין. מומלץ טיפול אנטיביוטי וCT ביקורת כדי לשלול תהליך תופס מקום הגורם לתהליך דלקתי אובסטרוקטיבי במידה ויש צורך להמשיך ברור עם בדיקה אנדוסקופית. בעלי מטופל באנטיביוטיקה ואנו ממינים ל23/12 לבדיקת רופא ריאות וצילום חזה מתפללים שאכן מדובר בדלקת ריאות. החום ירד והתייצב על 36.7-37.1 אין בעיות עיכול(שהיו בתחילת הטיפול) הזיעה בלילה עדיין ממשיכה אבל בכמות מופחתת הכאב בצד ימין פחת משמעותית כמעט ונעלם בליחה הדם מופיע מעט מאוד פעם ביומיים מזערי. מטופל ע"י רופא ריאות. לא הבנתי כלום מסיכום הCT וככל שנברתי באינטרנט חששותיי גברו האם הסימנים מצביעים על מחלה חמורה יותר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דלקת ריאות
פרופ' ניר פלד 14/12/2013 | 11:04המחלה המתוארת נראית נשמעת כדלקת ריאות וככך יש לטפל בה. לאחר חלוף המחלה יש להעריך CT חוזר כדי לראות את הסיבה לדלקת הריאות דווקא שם. במידה ויש נוזלים פלויראלים לניקור אזי כדאי לנקרם הן מסיבה זיהומית והן מבחינה גידולית (כדי לשלול). אפשר כמובן להעריכו ולעבור על הסיטי ולהעריכו גם קליניתהוסף תגובה
-
ממצאים מטרידים בצילום חזה {ריאות}
מיכאל 25/12/2013 | 10:23פרופ' פלד שלום בצילום רנטגן שנערך לי עקב דלקת גרון ודרכי נשימה התקבלו הממצאים האלו באונה תחתונה משמאל הודגמה הצללה בלתי הומוגנית סמיכה ללא ברונכום -אויר בתוכה פרט ל כך ללא ממצא מיוחד. סיכום:חשד לתהליך תופס מקום באונה משמאל כמתואר מומלץ לבצע בית חזה CT עם חומר ניגוד. בצעתי את הCT ב24.12 ונאמר לי שאקבל תוצאות עוד 3 שבועות ככה זה באילת. אנא ממך הסבר ממך יוכל להועיל להרגשתי המון תודה והוקרה..הוסף תגובה
-
תוצאות בדיקת צלום בית חזה ,ריאות חזיתי +צדדי
ירדנה 25/12/2013 | 19:10נשלחתי לכמה בדיקות לפני נתוח של שתל שבלול . בין יתר הבדיקות היו גם צלום חזה. תוצאת הבדיקה של בית חזה/ריאות-חזית+צדדי. הגברההקלה של ציור ריאתי ב rul. ללא נוזל פלאורלי. צל הלב אינו מוגדל. ברצוני להסביר שלפני 3 שנים הרגשתי כאב קל כשהתעתי בכוונה כדי לראות אם זה כואב , ניגשתי לרופא מומחה לריאות שעבד בקופ"ח במשך קרוב לשנה שלח אותי לעשות 4 פעמים c.t חזה לדבריו רצה לעקוב על מה שהסיטי הראשון הראה. לבסוף אמר שאין שום שינוי שהיה מדאיג אותו . גם אמרתי לו שכשאני מורחת ג'ל וולטרן על החזה זה מרגיע אותי וגם הכאב נעלם . אפשר לאמר שמרופא אחר שהחליף את הרופאה המטפלת לרגל חופשתה . ספרתי לו על האב שהיה ,ונרגע ואף חולף לכמה זמן אחרי מריחת ג'ל וולטרן . בין יתר השאלו שלו , נשאלתי על עבודתי כקוסמטיקאית .הוא אמר שהכאב שאני מרגישה זה בגלל צורת ההתקופפות כדי לטפל בלקוחה . האמת שאני מרגישה יותר טוב מאז שאני מתעמלת מעט, במיוחד בתרגילים באיזור הידיים . בכל זאת היתי רטצה לקבל תשובה ממך מה הצלום הראה. אם אפשר דרך הדוא"ל שלי , זאת הדרך היחידה בה אני מתקשרת עם האנשים , הדבור בטלפון לא ברור לי בתודה מראש ירדנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בירור גוש החשוד לגידול
פרופ' ניר פלד 27/12/2013 | 00:13אין צורך להמתין כל כך הרבה לתשובה של הדמייה. יש להגיע עם הדיסק עצמו לרופא ריאות ולהתקדם עם הבירור בהקדםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציור ריאתי
פרופ' ניר פלד 27/12/2013 | 00:15ציור ריאתי זה אינו ספציפי ועל מנת להבין יותר יש לראות צילומי ה- CTהוסף תגובה
-
-
סרטן ריאות שלב 4
אסתר 20/12/2013 | 13:12שלום, אבי עבר כריתת ריאה לאחר שנמצא בריאתו גידול, כמו כן עבר טיפולי כימותרפיה ובהמשך גם הקרנות. למרות הכל עדיין נמצא הסרטן בגופו מחדש, ונאמר לו שיש לו סרטן ריאות שלב 4. הוא עובר כרגע טיפולים כימותרפיים ומרגיש לא טוב רק בגלל הטיפולים (המחלה עצמה לא משפיעה עליו חוץ משיעול קל) כמה זמן ניתן להמשיך לחיות במצבו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלב 4
פרופ' ניר פלד 21/12/2013 | 09:16שלום אסתר. תמיד עלינו לשקול את תועלת הטיפול לעומת הרעילות ואף להחליט ביחד עם המטופלים והמשפחה כי הרעילות גדולה מהיעילות ולכן להתמקד בטיפולים נקודתיים כגון קרינה לאיזורי כאב, נוגדי כאבים, שיפור הנשימה ואחרים בהתאם לקליניקה. כמוכן, בוודאי יש לעשות מאמץ עילאי על מנת לאתר טיפולים ביולוגיים פוטנציאלים וזאת על ידי אנליזה של הגידול אשר הוצא בעת הניתוח במידה ולא חלף הרבה זמן בין הניתוח לבין חזרת המחלה. ישנם מספר אפיקים להתאמת טיפולים בשלב זה ולצערי רובם אינו מכוסה על ידי סל הבריאות אך בחלקו מכוסה על ידי הביטוחים הפרטיים במידה ואלו קיימים. לפיכך מציע להתייעץ עם הרופא המטפל על אפשרויות הטיפול ועל נחיצותו של הטיפול הנוכחי וכמובן לעשות את המאמץ המקסימלי כדי לאתר טיפולים ביולוגיים נמוכי רעילות.הוסף תגובה
-
-
לימפומה והתפרצות חדשה
דוד 18/12/2013 | 21:42שלום , אימי חלטה בלימפומה סביב האוטרה האחורית , ביצעה 6 טיפולים כימי וביולוגי , לאחר סיום הטיפולים ביצעה ct pet לפי הסיכום נראה כי הגוף הגיב לטיפול , לאחר חודשיים שלחו אותה לct pet לצורך סיכום והתברר כי יש קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה חדשה בבלוטת פריפנקריאטיות ובשער הכבד עד 2.5 ס"מ בלוטות חדשות של 0.7 ס"מ ברטרופריטונאום , גושים מזנטריאליים נסוגו עד 2.8*2.2 ס"מ עם קליטה פטלוגית FDG נמוכה . האם יתכן שלא ראו את הממצאים בבדיקת CT הקודמת ? האם יתכן שתוך חודשיים מתפרץ המחלה במקום חדש ? שלחו אותנו לבצע גסטרו בטן לצורך המשך טיפול .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לימפומה
פרופ' ניר פלד 19/12/2013 | 00:07יש צורך בהשוואת הממצאים ההדמייתים האחד מול השני ולהחליט האם חדשים או ישניםהוסף תגובה
-
לימפומה עם התפרצות
דוד 19/12/2013 | 09:19בממצאים הקודמים נראה תקין . סיכום של ct pet שהגוף מגיב לטיפול הבדיקה הקודמת הייתה בספטמבר ובחודש דצמבר ביצענו בדיקת ct pet ובסיכום נמצאו הממצאים שציינתי עם החמרה במצבהוסף תגובה
-
-
גרורות בראש והקרנה
אחד 28/11/2013 | 23:04שלום רב . ברקע סרטן ריאות NSCLC. בבדיקה סיטי חזה ,הריאות כמעט נקיות מרקרים סימנים בטווח הנורמה. הרגשה קלינית טובה מאד ,ללא כאבים,תפקוד רגיל. לאחרונה שלח אותי הרופא ל MRI ראש .שהתגלו גרורות בראש ובצקת(ללא כאבים או תופעות נורוגיות) אני מקבל טרסיבה ,שהראתה שיפור משמעותי בריאות הרופא החליט לשלוח אותי לקרינה כל המוח -10הקרנות. 1.האם טרסיבה לא משפיעה על גרורות מוחית 2.האם הקרנות הינו הטיפול היחיד לגרורות מוחית 3.האם הקרנה לכל הראש לא תפגע במוח עצמו. 4.האם מהקרנה לכל הראש -יכול המצב הקליני להדרדר -למשל קושי דיבור-איבוד שווי משקל-או בעיות נורוגיות 5.מה התופעות הלוואי לזמן קצר וטווח ארוך האמת יש לי חששות רבות מקרינה לראש יפיל אותי ואגיע למצב קליני גרוע .ואי יכולת לתפקד יום יום אשמח לקבל תשובות תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גרורות מוחיות וטרסיבה
פרופ' ניר פלד 11/12/2013 | 21:09גרורות מוחיות דורשות טיפול בהתאם למספר הגרורות ומיקומן. במידה ויש מעל 3 נגעים יש צורך בקרינה כלל מוחית אשר אכן עשוייה לגרום לפגיעה בזכרון אך זוהי תופעה שאינה מחוייבת. במידה ויש מספר קטן של נגעים אז אפשר לטפל נקודתית. סביר להניח שהתרופה תחדור למח בצורה יותר טובה אחרי הקרינה אך אין מנוס מטיפול קרינתי/ניתוחי בשלב זה. נכון להיום אין מספיק נתונים אשר מאפשרים טיפול ביולוגי בלבד לנוכח גרורות מוחיות.הוסף תגובה
-
המשך טיפול
אחד 11/12/2013 | 23:51שלום רב תודה רבה על תשובה ברורה הקודמת. סרטן ריאות ברקע מסוג NSCLC עברתי קרינה 10 טיפול לכל המוח. 1.האם עדיף לעבור לתרופה החדשה אפטיניב או להמשיך בטרסיבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טרסיבה גרורות מוחיות
פרופ' ניר פלד 16/12/2013 | 23:33הממצאים המוחיים טופלו על ידי קרינה ולכן אני מניח שחדירות התרופה למוח כעת תשתפר. היות והיתה תגובה טובה מאוד בריאות, אני סבור כי יש מקום בהמשך מתן טרסיבה תוך מעקב הדמיתי הן לראש והן לממצאים הריאתיים. עם זאת, יש לדון על האפשרויות עם האונקולוג המטפל.הוסף תגובה
-
תגובה לטיפול
אחד 18/12/2013 | 21:58שלום רב קודם כל המון תודות על התשובות כתבת בתשובה הקודמת שאחרי הקרינה למוח חדירות התרופה כעת תשתפר 1.מה הסיבה לכך? 2.נכון טרסיבה שיפרה הממצאים בריאות האם טרסיבה יכולה גם לשפר את הממצאים במוח?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרורות מוחיות תחת טרסיבה
פרופ' ניר פלד 19/12/2013 | 00:06ראה תשובה קודמת. מלרוב מומלץ השלמה של קרינה מוחית אך יש כמובן להעריך את מהספר הגורות, גודלת ולשוחח על אפשרויות אחרות במידה ואינך מעוניין ברינה. ההמלצה הרווחת היא אכן קרינה כלל מוחית במידה ויש מעל 3 גרורות.הוסף תגובה
-
-
בדיקת ברונכוסקופיה
ערן 17/12/2013 | 21:16שלום..אמא שלי סובלת משיעול טורדני המופיע בעיקר בתקופת החורף ומתעצם משנה לשנה במשך כ10 שנים.כפי שידוע לי היא עשתה את כלל הבדיקות שנדרשה לצורך זיהוי מקור הבעיה אך ללא הועיל. לפני מספר שבועות היא עשתה סיטי ובבדיקה ראו כתם לר ברור והרופא ביקש לבצע בדיקת ברונכוסקופיה.אולם,התור לביצוע הבדיקה ארוך והשיעול אינו מרפה. שאלתי היא האם ניתןלעשות זאת באופן פרטי ולקצר את זמן ההמתנה.הסבל הוא נורא ואיום. תודה ערןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ברונכוסקופיה
פרופ' ניר פלד 17/12/2013 | 22:55ממליץ ראשית להגיע עם דיסק הסיטי על מנת להעריך את הצורך ולהחליט ביחד על מיקום ביצעו הבדיקה. ניתן לבצעה גם באופן פרטיהוסף תגובה
-
בדיקת ברונכוסקופיה
ערן 17/12/2013 | 23:25כל החומר כולל הסיטי נותר באיכילוב..האם ניתן לקבל אותו לידינו?? לאן עלינו להגיע עם הדיסק?האם ניתן לקבוע תור ולעשות מה שצריך בימים הקרובים? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיטי
פרופ' ניר פלד 17/12/2013 | 23:41הדיסק ניתן למשיכה ממכון הביצוע. איתו יש לתאם מול 7557111הוסף תגובה
-
-
בירור לגבי בדיקת c.t
הודיה 17/12/2013 | 22:15ברצוני לברר ,על גילוי של בולות אמפיזמטוטיות בפסגות שתי הראות אצלי .התגלה לי ע"י בדיקת c.t .מה זה אומר,ואיזה טיפול ניתן לקבל .תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בולות אמפיזמה
פרופ' ניר פלד 17/12/2013 | 22:53בולו מסוג זה אינן מחייבות טיפול במידה ואין להן קליניקה. במידה וגורמות לנפחת קשה וחוסר תפקודי אזיי ישנן מספר אפשרויות טיפוליות עליהן יש לדון אך ורק על בסיס ההדמיה והתפקודי הקלינים והמעבדתיים כגון הפחתת נפח ריאה באמצעים שונים.הוסף תגובה
-
-
סירכה פלאורלית
מוצה 15/12/2013 | 17:11שלום רב,בצילום ראות שעשיתי היום כתוב: צילום חזה PA + LAT *סיבת ההפניה: *ממצאים: אין עדות לתסנין, תפליט או גודש. צל הלב אינו מוגדל.קיפוזיס של ע"ש גב. בסינוס חיצוני הימני נראית סירחה פלאורלית קטנה שלא היתה בצ. מ - 06.03.12 פרט לכך ללא שינוי משמעותי . שיעול יבש מזה יומיים ללא חום הסיבה לצילום הייתה שיעול יבש כמה ימים בלי חום. הרופא המשפחה שלי אמר שאין סיבה לדאגה,אבל בכל את אני דאוגת.רציתי לדעת מה זה סירכה פלוארלית ואם יש סיבה לדאגה.הרופא אמר לי שנחזור על הצילום בעוד חידשיים אחרי שכבר לא אשתעל.אני בת 68 תודה מראש בכבוד רבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סירחה
פרופ' ניר פלד 16/12/2013 | 23:30סירחה היא שינוי כרוני לרוב המבטא שינוי ישן (לרוב) של קרום הריאה. יש להבין את סיבת הבדיקה ואם יש חששות ניתן להלשלים בדיקת סיטי חזההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
-
דיכוי מח העצם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קטע
-
טיפול תרופתי
-
בדיקות קשורות
-
ביופסיה של בלוטת (קשר) לימפה
-
אנטיגן קרצינואמבריוני CEA
-
תרופות קשורות
-
אלדסלאוקין
-
לאופרוליד
-
מונחים קשורים
-
THC
-
CBD קנאבידיול
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס