פורום סרטן ריאות - עמוד 169
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
-
ממצאים של בדיקת רנטגן
ליטל 16/12/2013 | 18:10הודגמה הצללה מעוגלת 35 ממ בקוטר בסגמנט עליון של אונה תחתונה של ריאה שמאלית. אשר לא היתה בצילום הקודם. חשודה לגידול. לא נצפה נוזל פלאורלי. מה זה אומר???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גוש ריאתי חשוד לגידול
פרופ' ניר פלד 16/12/2013 | 23:29כפי המצויין בתשובה מדובר בגוש החשוד מאוד לגידול ממאיר ולפיכך יש להגיע בהקדם לבירור. ניתן להגיע ליחידתנו לצורך איסוף סמנים בלתי פולשניים בנוסף במסגרת מחקר. ניתן לפנות בטלפון 035307009הוסף תגובה
-
-
פיענוח ct
שרונה 10/12/2013 | 17:32מצאו בct-שהדגים גוש רקמתי גדול ב rul,קור 5ס"מ.ת.ת.מ קשרית ב- lll האם אפשר הסבר בפרוטרוט?? ישנה הזמנה לביופסיה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גוש ריאתי הדורש בירור
פרופ' ניר פלד 11/12/2013 | 21:00גוש ריאתי באונה ימנית עליונה הדורש אבחנה בהקדם וחשוד לגידול. במקרים אלו לרוב ניתן לבצע ניקור תחת סיטי אך יש להוועץ עם רופא מקצועי קודםהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
שרונה 11/12/2013 | 21:08לפי ניסיונך המדובר בגוש ממאיר. הביופסיה תהיה בליווי סי.טי. אך הוא נקבע רק לעוד 3 שבועות עקב עומס..אני מאוד לחוצה שהגידול יתפשט. כמו כן הקשרית בlll יכולה להוות גרורה מהגידול??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גוש ריאתי
פרופ' ניר פלד 11/12/2013 | 21:103 שבועות זה רחוק מידי. אנא צרי קשר ואנסה לסייע להקדימו אצלנוהוסף תגובה
-
שרונה
שרונה 11/12/2013 | 21:25הגידול עם גרורה?? או שהקשרית ב lll לא קשורה. זה מנח שאינני מבינה . אשמח לתשובתך ואכן אצור קשר סליחה על כל השאלות אך פשוט אמרו לי בביהח שזה לא חד משמעי שיש המון גידולי ריאה לא סרטנייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בירור לגוש
פרופ' ניר פלד 11/12/2013 | 22:59אכן אך זה גדול וחשוד מאוד. בנוסף יש לקדם בירור מקביל כדי להערל לטיפול יעיל ומהיר אם אכן גידול. הזמן יקר ובפרט שגם לאחר הניקור לוקח כשבועיים עד תשובה סופיתהוסף תגובה
-
-
MRI לגילוי גרורות בריאה
ג'וד 28/11/2013 | 16:36דר' שלום אני אחרי ניתוח סרטן במעי הגס(רקטום) ואחרי ניתוח של גרורה אחת קטנה מאוד בריאה. אני 3 שנים אחרי כימוטרפיה ומרגישה טוב. במשך ה 3 שנים עשיתי 4 CT.ולפי המימצאים אני נקיה. מאחר ואת הגרורה הראשונה מצאו ב PCT ולא ראו כלום ב CT אני דיי חיה בחוסר וודאות ואני קוראת שסי טי לא מראה מימצאים סרטניים אם יש ובטח לא קטנים. הרופאה שלי אמרה לי ש MRI לא מגלה גידולים בריאה ורק בעוד שנתיים היא תתן לי לעשות PET.C.T האם זה נכון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MRI לגרורות ריאתיות
פרופ' ניר פלד 11/12/2013 | 21:12אכן MRI הוא בדיקה שאינה טובה לאיתור מחלה בשדות הריאה. CTPET ומעקב סמנים גידוליים בדם הם הבדיקה המועדפת (במידה והסמנים היו חיוביים טרם הניתוח)הוסף תגובה
-
-
עישון מקטרת
מיקי 27/11/2013 | 00:29האם קיים סיכון בעישון מקטרת (טבק) בתדירות נמוכה של 2-3 פעמים בשבוע? אציין כי מעשני מקטרת בדרך כלל לא שואפים עשן לריאות. השאלה לא מתייחסת רק לסרטן הריאות, אלא לשלל המחלות העלולות להיגרם מעישון/הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עישון מקטרת ונרגילה
פרופ' ניר פלד 28/11/2013 | 01:23הסיכון בעישון מקטרת דומה לסיכונים הקשורים בעישון סיגריות עם מספר הבדלים. לדוגמא עישון מקטרת קשור בנטית יתר לסרטן השפתיים והלשון. בשניהם יש נטיה לסרטן ריאות, גרון, שלפוחית השתן. כנ"ל בעישון נרגילה. יתר על כן, בשני הנ"ל אין כל סינון פילטרהוסף תגובה
-
עישון מקטרת
מיקי 28/11/2013 | 20:29פרופ' פלד, תודה על התגובה. אני רוצה לחדד את השאלה: אני מתייחס לסיכונים הנובעים דווקא מעישון מקטרת בתדירות נמוכה של 2-3 פעמים בשבוע. בנוסף, אם זה משנה משהו, ברוב המקטרות הנמכרות היום דווקא יש פילטר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מקטרת
פרופ' ניר פלד 11/12/2013 | 21:10אין שינוי בתשובתיהוסף תגובה
-
-
פענוח צילום פט סי טי וצילום חזה
מיכל 01/12/2013 | 16:47היי אבי בן 77, לאחר הרבה סוגי סרטן כולל ריאות בעברו לפני 10 שנים. ביצע בדיקת פט סי טי וראו בריאה השמאלית הצללה סמיכה - ושאלו דלקתי? בנוסף ביצע צילום חזה בהשוואה לצילום קודם מודגם הבלטה וסמיכות של שער ימני, בולט יותר לעומת צילום קודם. לא מודגם תסנין בולט. האם לדעתך זוהי חזרה של הסרטן או עדיין ניתן לקוות לטוב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פרוט התוצאה פט סיטי
מיכל 01/12/2013 | 18:09ריאות: קליטה מוגברת בהצללה סמיכה חדשה בלינגולה. סיכום: קליטה מוגברת חדשה בהצללה בריאה השממאלית - דלקתי? להמשך ברור זו בדיוק התוצאה של הפט שאר הגוך היה תקין לגמרי.. אני מודאגת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעקב אחרי סרטן
פרופ' ניר פלד 11/12/2013 | 21:04במקרים אלו יש צורך להשלים בדיקת CTPET ולהחליט על צורך בברונכוסקופיה.הוסף תגובה
-
-
בדיקות גנטיות לאבחון סרטן ריאה שלב 3B
ליאת 06/03/2013 | 10:38שלום, אובחנתי כחולת סרטן ריאות שלב 3B - גידול גדול בריאה, עם התפשטות לבלוטות לימפה, ללא גרורות. הגידול מסוג תאים שאינם קטנים. בת 52, לא מעשנת. אני מחפשת את הטיפול הטוב ביותר, גם אם אינו בסל התרופות, וכך נתקלתי בבדיקות שנעשות ב - oncotest. אני מנסה להבין האם לא מספיק בבדיקות המבוצעות בבית החולים לאיתור ALK ן EGRF. מהי התוספת שתתקבל אם אבצע את בדיקת ה foundation one ו target one? האם הבדיקות המולקולריות שמתבצעות בשיבא זהות? האם הן נותנות מידע נוסף או חופף למה שיתקבל משתי הבדיקות שהזכרתי? אשמח לכל מידע נוסף. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקות גנטיות
דר' ניר פלד 06/03/2013 | 15:40לטובת הטיפול ב- 3B יש צורך בטיפול מבושלב כימי קרינתי בזמן שהבסדיקות הנל מיוחסות יותר לטיפול סיסטמי נכון להיום.הוסף תגובה
-
מהו טיפול סיסטמי?
ליאת 06/03/2013 | 15:50האם מידע על תכונות הגידול בשלב זה לא יסייעו בהכוונה לסוג הטיפול הכימי? האם שלב מתקדם מידי מכדי שיועילו? יש סיכוי לריפוי משלב כזה? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טחפול סיסטמי
דר' ניר פלד 11/03/2013 | 22:59טיפול תרופתי לכל הגוףהוסף תגובה
-
מהו טיפול סיסטמי?
ליאת 15/03/2013 | 08:57האם מידע על תכונות הגידול בשלב זה לא יסייעו בהכוונה לסוג הטיפול הכימי? האם שלב מתקדם מידי מכדי שיועילו? יש סיכוי לריפוי משלב כזה? תודה רבההוסף תגובה
-
סי טי בית החזה
יפה 03/12/2013 | 19:57הודגמו בלוטות לימפה בודדות עד גודל כ-1ס"מ בתחנות המדיאסטינום בתי השחי שינויים אטרוסקלרוטים קלים באאורטה ובעורקים הקורונלים אין עדות לתפליטים פלאורלים או פריקרדיאלים. הודגמו שינויים אינטרסציאלים עם סימני GROUND GLASS על פני שתי הריאות, עם שינויים ברונכואקטטיים טובולרים קלים בקטע האחורי של האונה העליונה מימין. מוקד נוכסף כ-3מ"מ בקטע הבאזלי לטרלי של האונה התחתונה מימין, שינויים אינטרסציאלים בבסיס הריאה השמאלית , והצללה אלוואולרית בחלק תחתון של הלינגולה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הבנת מקרה סרטן ריאה
פרופ' ניר פלד 11/12/2013 | 21:03שלום יפה. אין מנוס מלהביט בצילומים ולבצע הערכה כללית קלינית ולהחליט על טיפול. הוועצי באונקולוג ריאות בעניין על מנת להחליט על הבירור. בכל מקרה יש להשלים בירור מולקולרי בהקדם על מנת להחליט על הטיפול המתאיםהוסף תגובה
-
-
קליטה פתולוגית בריאה - מדאיג מאוד!!!!
מירב 25/11/2013 | 09:24פרופ' ניר שלום רב אבי בן 74, בעברו (לפני כשנתיים) לקה בלימפומה שכרגע נחשבת רדומה. לפני כשנה וחצי הוא ביצע בביהח בלינסון PET CT כל גופי והתוצאה היתה:הראות חופשיים נודול 0.5 ס"מ בRUL מתחת לרזולוציה של הPETשינויים אינטרסטיציאליים ותסנינים עדינים בריאות יותר מימין אין עדות לתפליט פלואורלי או פריקרדיאלי. לפני כחודש הוא ביצע ברמבם את אותה הבדיקה והתוצאה היתה: ריאות-קליטה פתולוגית בקשרית בריאה ימין חשוד לממאירות (ראשונית ???) נעשתה השוואה בין שתי הבדיקות והתוצאה הסופית היתה:ריאות-קליטה פתו' בקשרית בRUL סמוך לסדק בין האונתי בהשוואה לבדיקה הקודמת הקישרית גדלה מ0.5 ס"מ ל1ס"מ וכעת קולטת FDG (אז לא קלטה) אני מאודדדדד מודאגת , מה פשר הדבר? האם זה מעיד על גידול סרטני? יש לציין שאבי אינו מעשן ולא עישן אף פעם תודה מקרב לבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בלוטה קולטת
פרופ' ניר פלד 28/11/2013 | 01:26היות והממצא הריאתי גדל בתקופת המעקב יש חשד לתהליך ממאיר/גידולי. יחד עם זאת, לנוכח הרקע קיימות אפשרויות נוספות שאינן גידוליות. בכל מקרה יש צורך בהערכה של רופא מומחה ובעיקר להגיע לדגימת הממצא בהקדם.הוסף תגובה
-
-
פינעוח MRI ראש
חוות דעת שניה 11/10/2013 | 01:36ברקע סרטו ריאותNSCLC מקבלת טיפול טרסיבה מ 3 חודשיים. ירידה תחושת פנים משמאל(חצי פנים רדום) ללא כאבים או תלונות אחרות מלפני 2 חודשיים .הרופא הציע MRI ראש ביצעתי בדיקה זו ב 01.10.13 ממצאים: מוקדי אות פתלוגיים נקודתיים והאדרה קלושה בחלקם בעומק הסולצי בקודקוק ופריוסקולארי בחומר הלבן הפרופונטי משמאל. דרך אגב חל שיפור האזור הרדום עכשיו רק באזור לסת ואף ללא כאבים והרגשה כללית טובה. השאלה: 1.מה המסקנות ממצאים בבדיקה זו? 2.האם יש צורך בעוד בדיקות? 3.מה הטיפול? 4.האם טרסיבה בשבל רק ריאות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בירור גרורות מוחיות
דר' ניר פלד 12/10/2013 | 08:57הפענוח אינו מלא ולכן קשה להתייחס. בכל אופן מתאר מספר מוקדים שאינם צריכים להיות שם, אך אלו אינם מקבלים האדרה (בדכ' גרורות כן מואדרות). לפיכך יש צורך לבחון את הממצאים עם נוירוכירורג/נוירורדיולוג וטיפול בהתאם.הוסף תגובה
-
השלמת פרטים חסרים
חוות דעת שניה המשך 12/10/2013 | 18:29תודה רבה . אלה הפרטים החסרים בפינעוח MRI ממצאים : חדרים וחריצים ברוחב תקין מעבר צווארי גלוגולתי תקין מערות הפנים תקינות. בתשובה הקודמת רשמת שצריך יעוץ רופא נוירוכרוג 1.האם יש סיכוי שממצאים לא גרורות 2.האם צריך עוד בדיקות בשביל לקבל אבחון מדויק 3.האם אפדר לבצע את הבדיקה עוד פעם עוד פרק זמן (מעקב) תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בירור גרורות מוחיות בסרטן ריאה
דר' ניר פלד 22/10/2013 | 00:54התשובה לכל השאלות היא כן ולכן יש להגיע לבירור נוירוכירורג כדי להעריך את הסיכון לגרורותהוסף תגובה
-
המשך טיפול
חוות דעת שניה.... 01/11/2013 | 00:10תודה רבה על התשובות שלום רב. ובסוף הרופא אונקולוג החליט לפי הממצאים בראש צריך מעקב ללא הקרנות לאור השיפור הקליני. (בלי יעוץ רופא אחר ניורוכלוג ) השאלה :האם זו החלטה נבונה? האם הטיפול טרסיבה ישפיע על גרורות בראש? תןדההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלטה על גרורות מוחיות
דר' ניר פלד 01/11/2013 | 15:02במקרים אלו רצוי לנהל ישיבה בין מקצועית כדי להחליט ביחד. אם אכן מדובר על גרורות אזי לעיתים טיפולים ביולוגיים עשויים לסייע וניתן לדחות התערבות אחרת, אך יש לנטר באופן צמוד את התגובה (כפעם בחודש MRI). עם זאת, במידה ויש נגעים בודדים, קרי פחות משלושה, רצוי לנקוט בגישה משולבת של רדיוכירורגיה ובהמשך טיפול ביולוגי. אני מעודד את מטופלי לדיון פתוח ולכן כדאי שתדון עם הרופא על ההחלטה והצורך בגיבוי נוירוכירורגי. אני משוכנע שתזכה לשיתוף בעניין זה.הוסף תגובה
-
מעקב CT חזה ובטן ואגן
חוות דעת שניה ...מעקב 01/11/2013 | 19:45המון תודות על התשובות בדיקה CT מעקב חולה סרטן ריאות NSCLC מקבלת טיפול טרסיבה.מזה 3 חודששים. בתי השחי שמורים הריאות: קשר ריאתי עם הסננה סביבו באונה העליונה משמאל-קוטר התהליך כ-3.2 ס"מ עם איבוד נפח ומשיכת הסדק. הצללה קלושה בבסיס האונה העליונה משמאל. הצללה קלושה ואיבוד נפח באונה התחתונה משמאל בבסיס האונה העליונה מימין קשר בקוטר 2.3 ס"מ. קשר ספיקולרי קטן עם סירכה בקוטר 11 מ"מ באונה האמצעית מימין אין לאות תפליטים פלוירלים. וסריקה של בטן ואגן תקינה -אין לראות גושים. השאלה : 1.המ הממצאים ב ריאות? 2.אני מקבלת טיפול בילוגי טרסיבה -האם זה יעזור?הוסף תגובה
-
תשובה לשאלה מעקב CT חזה בטן ואגן מ 01.11.13
חוות דעת שניה ...מעקב 13/11/2013 | 23:48שלוםם רב. מבקשת לקבל תשובה ל מעקב CT חזה בטן ואגן מ 01.11.13 תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעקב הדמיות
פרופ' ניר פלד 23/11/2013 | 20:26יש צורך במעקב על כלל ההדמיות ולהחליט על המגמה בהתאם.הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת CT
גוני 18/11/2013 | 10:06שלום, אשמח לדעת מה זה אומר- אבי חולה אמפיזמה קשה. לפני כחצי שנה עבר ניתוח של "הדבקת" הריאות. לאחרונה לוקה בהרבה מאוד דלקות ריאות. החודש ביצע CT נוסף ובממצאים: "גוש עם קונסולידציה באונה הימנית בקוטר של כ-4.6*6.1 ס"מ. בולות אמפיזמטיות גדולות באונה הימנית... קשר ספיקולרי בקוטר 2.1 ס"מ. מאחוריו לפחות שלשה קשרים זעירים נוספים..." התוכלו לומר לי מה זה אומר? האם מדברים אלו ניתן להבין אם זה שפיר או ממאיר? ? ? אשמח לכל מידע אפשרי תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גוש ריאתי לאחר הדבקת ריאות
פרופ' ניר פלד 23/11/2013 | 20:23הגוש יכול להיות האיזור אשר הודבק אך קיימות מספר אפשרויות אחרות. ממליץ לכן להתייעץ עם המומחה אשר ביצע את ההדבקה.הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת ct
יונית 23/11/2013 | 16:24שלום רב, תוצאות בדיקת ct שערכתי, מציינות כי ישנו נגע מעוגל באונה העליונה של הריאה מימין בקוטר 14 מ"מ ובצפיפות ground glass .( חתך 2-53 הייתי שמחה לעזרה בפענוח והבנת הממצא. תודה רבה, יונית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצא ריאתי זכוכית מט
פרופ' ניר פלד 23/11/2013 | 20:21ממצאים כאלו דורשים בירור ואף דגימה ובהתאם המשך טיפול/בירור. יש צורך להבין את הרקע הקליני לבדיקת הסיטי וכן להחליט אם יש צורך לביופסיה ישירה או ביצוע CTPET . בכל מקרה, אין להשאיר את הממצא ללא מעקב מומחה בתחוםהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
משאף
-
כריתת קטע
-
בדיקות קשורות
-
אלפא 1 אנטיטריפסין בדם
-
גזים בדם עורקי ABG
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
קוליסטין סולפומטאט
-
מונחים קשורים
-
אבקת ריאות (צורנת)
-
נוהל 106
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס