פורום סרטן ריאות - עמוד 26
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
-
תשובה של סי טי
אסנת 30/03/2020 | 22:04שלום ביצעתי סיטי חזה. שני ממצאים- ניפוח יתר. ומורד ריאתי זעיר לא ספציפי באונה תחתונה ימין. יש מקום לדאגה??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 31/03/2020 | 10:11נשמע שזה בסדר . ניפוח - כנראה מעישון .המוקד תלוי מה הגודל והמרה . אם מתחת ל3 מ"מ למעקב בלבד .הוסף תגובה
-
-
צילום חזה
קוקי 27/03/2020 | 08:02שלום דר עבד אני כיפח בת 38 היתי שבוע עם חולשה כללית כאבי גרון עם הרבה ליחה ירוקה אחרי שבועים התפתח שיעול יבש עברתי צילום חזה יצא קביטציה בשדה אמצעי שריאה ימינית ללא שינוי עם הצילום נעשה עם אוויר ובלי הרופק המליץ על צילום ct..רציתי לדעת דר האם מדובר בממצא סרטני גידול מה זה אומר ??תודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 27/03/2020 | 17:07נראה כמו תהליך דלקתי צריך בדיקה לקורונה כיפאחהוסף תגובה
-
צילום ריאות דחוף בבקשה
כיפאח 29/03/2020 | 10:17תודה לך ד"ר עבד על התשובה .רוצה לעדכן שעשיתי בדיקת קורונה מחקה לתוצאות!!! לגבי צילום חזה שעשיתי ויצא רושם לקביטציה בשדה אמצעי של ריאה ימנית הרופא טוען קביטציה לא ממצא דלקתי ולא קשור לקרונה זה קשור למחה כרונית רוצה לציין שברקע אני בונת צפורנים השאלה שלי ד"ר יש מצב שקביטציה היא מעידה על ממצא סרטני?? תודה לך מכל הלב .הרבה בריאותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 29/03/2020 | 11:06קביטציה מחייבת בירור גם לשול תהליך דלקתי אך כמובן לשלול סרטן . קשה לי להגיד לך שאין בכלל סיכוי שזה סרטני . אני מבין את הדאגות שלך .הוסף תגובה
-
-
אלקטיניב
סיון 24/03/2020 | 20:04ד"ר אגבאריה ערב טוב קיבלנו תוצאות של סיטי וברוך ה ממצאים יציבים. מחכים עכשיו לתוצאות של mri מח. (בשורות טובות אמן) את הסיטי עשינו שבוע שעבר חודשיים אחרי לקיחת אלקטיניב. אחרי כמה זמן הכדור מתחיל להשפיע על הגוף? קראתי מחקרים שהוא כדור קסם (אמן) תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
MRI מח
סיון 25/03/2020 | 10:06קיבלנו הרגע תוצאות של MRI התהליך המתאדר הקורטיקלי הפרונטלי מימין מעט גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת והבצקת סביבו גברה, קוטרו עד 5.8 מ"מ לעומת עד 5.6 מ"מ בבדיקה הקודמת. שיפור בשלושת המוקדים המתאדרים הזעירים בהמיספרה השמאלית שהודגמו בבדיקה מ- 19.11.19. שיפור במוקד המתאדר במידבריין משמאל שהודגם בבדיקה מ-2020/01/13. אין עדות להופעת תהליך מתאדר חדש. מוקדים של תוצרי פירוק דם המייצגיים תהליכים שטופלו . אין עדות לדימום חדש. החדרים והחריצים יציבים בגודלם. אין עדות לפיזור לפטומנינגיאלי. אין עדות להגבלה משמעותית בדיפוזיה. אין עדות לפקקת בסינוסים הוורידיים. המעבר הקרניו-צרביקלי שמור. מה עושים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 25/03/2020 | 18:00ה4ם המוקד שמתואר שגדל הוקרן ?הוסף תגובה
-
תגובה
סיון 25/03/2020 | 18:57כן. שלחתי לאונקולוג אמר שהתוצאה מצויינת. ושיכול להיות שזה מההקרנה. זה הגיוני??? אנחנו חודשיים על האלקטיניב אחרי כמה זמן מתחיל ממש להשפיע בדרכ?הוסף תגובה
-
זה 6.5 ל8.5. יצא אחרת
סיון 25/03/2020 | 19:11הגודלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 26/03/2020 | 09:09אז אכן זה טוב . השינוי הזה הוא חסר משמעותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 26/03/2020 | 09:10עדיין טובהוסף תגובה
-
המשך תגובה
סיון 26/03/2020 | 10:26אבל רשום בצקת. זה ממש מלחיץ. הגודל עלה מ6.5 ל- 8.5 ממ. לא לייחס חשיבות גם אם כתבו החמרה? תודה מראש!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 26/03/2020 | 16:20בשלב הזה ממליץ המשך אלקטיניב ללא שום שינוי . השינוי בגרורה והבצקת לא משמעותיים .הוסף תגובה
-
תודה רבה
סיון 26/03/2020 | 19:08שוב תודה ד"רהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 27/03/2020 | 17:06יכול להיות שזה מקרינה אלקטיניב כבר משפיע ומייצב את המחלההוסף תגובה
-
-
התייעצות לטיפול
אורן 26/03/2020 | 09:02שלום רב ד"ר לאחר ניתוח הסרת אונה באפריל 2017 מקבל אופדיבו מאוגוסט 2017 עד היום פעם בשבועיים. בכל הצילומים אין שינוי אין עדות למחלה. בשבוע הבא אמור לפי התכנית לבצע טיפול. לאור המצב של התפשטות הקורונה האם לדעתך אפשר או מותר לדחות טיפול אחד או בכלל לוותר? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 26/03/2020 | 09:08יש מינון אופדיבו של 480 מ"ג פעם בחודש . תבקש לעבור לפעם בחודשהוסף תגובה
-
היתייעצות לטיפול
אורן 26/03/2020 | 12:22שלום ד"ר בתשובתך כתבת שיש טיפול פעם בחודש 480 מ"ג אופדיבו.עד לפני חודשיים ביצעתי פעם בחודש בעת האחרונה החזירו אותי לפעמיים בחודש ולא ידוע מה הסיבה.בבית חולים אומרים שזו הוראה של קופת חולים.האם ידוע לך מדוע? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 26/03/2020 | 16:19זה הפרוטוקול שאני ממליץהוסף תגובה
-
-
סמנים בדם לאחר ניתוח כריתת אונה
הילה 25/03/2020 | 16:44אמא עברה ניתוח כריתת אונה ימנית תחתונה ב-27.1.20 עקב המצאות גידול ממאיר בגודל 1.7 ס"מ ללא גרורות לבלוטות לימפה מסוג אדנוקרצינומיה שחדר כלי דם ולקרום הריאה הפנימי. היום לראשונה עשתה בדיקות דם מקיפות לפני טיפול כימו משלים (4 טיפולים בודדים כל 3 שבועות של קרבו ואלמיטה) שעליה להתחיל ביום ראשון הקרוב (ה-29.3.20). כל הבדיקות יצאו תקינות למעט 2 סמנים: ca-125 - יצא ערך של 120 ו- ca-15-3 - יצא ערך של 62.5 האם זה אומר בהכרח שהסרטן חזר על אף שעברו פחות מחודשיים? או שבגלל הסמיכות היחסית לניתוח המדדים גבוהים? אשמח לתשבותך. תודה הילההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 25/03/2020 | 17:59הסמנים הללו הם של שד ושחלה והם מוגברים ממליץ לחזור עליהם ואם עדיין גבוהים לבצעע פיטהוסף תגובה
-
-
תפליט פלוארלי - שאלה
זיו 17/03/2020 | 11:25שלום במסגרת בדיקת Mri עמוד שדרה שביצעתי בגלל כאבים ברגליים ובגב נמצא בין היתר 2 תפליטים פלוארלים קטנים משני הצדדים. ביצעתי צילום חזה אתמול שיצא תקין ולא נצפו תפליטים. כמו כן ברצוני לציין כי ב ct בטן שביצעתי לפני חודש וחצי (במסגרת בירור הכאבים בצלעות הגב) גם שם לא נראו תפליטים (הרופאה הסתכלה על הדיסק ואמרה שלא היו שם נוזלים) שאלתי היא מה עלי לעשות עם הממצא הזה שנמצא בבדיקת mri ממצא אקראי זה בייחוד שגם הסיטי וגם הצילום של אתמול תקינים. יש לציין כי יש לי שיעול יבש מזה מספר ימים תודה רבה זיוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 18/03/2020 | 22:37צריך לראות את כל הצילומים ביחד - קרוב לודאי שזה לא נוזל ממשהוסף תגובה
-
-
HRCT של הריאות
אמנון 18/03/2020 | 20:22יש לי תור לבדיקה הנ"ל מחר בבוקר. האם צריך להיות בצום לקראת הבדיקה? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 18/03/2020 | 22:36לאהוסף תגובה
-
-
תוצאות CT
מיקי 15/03/2020 | 14:45שלום ד"ר, אמא שלי קיבלה את התוצאה הזאת בct ובגלל המצב היא מתקשה למצוא עכשיו תור לרופא. האם התוצאות האלו אמורות להדאיג? לסיכום: 1. שינויים אמפיזמטיים בריאות דו"צ, בעיקר באונות העליונות עם בולות תת פלאורליות עד 18 מ"מ. RLL- ב .RML- 2. הצללות פסיות קטנות אטלקטטיות בלינגולה וב רושם לקשרית פריפרית זעירה כ 1- .LLL- 3. קשרית זעירה כ 1- מ"מ תת פלאורלית ב .RLL- מ"מהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 15/03/2020 | 15:08בסה"כ נראה כמו מחלת ריאות כרונית או עישון . יש קשריות שמחייבות מעקב . כמובן הכל תלוי בסיפור הקליני של האמא .הוסף תגובה
-
לפני 8שנים חלתה בסרטן השד
מיקי 15/03/2020 | 15:12תודה, זה הסיפור הקליני פרטים קליניים: חזרה מאשפוז בפנימית עקב שיעול כרוני מזה כשנה. ברקע סרטן שד שמאל לאחר כריתה חלקית, כימותרפיה והקרנות . נמצאת במעקב אונקולוגי סדיר. ממצאים: סיכות ניתוחיות בשד שמאלי. מודגם עיבוי רקמתי קל סביב סיכה באספקט לטרלי של שד שמאלי ( 3-146 ). סיכות מתכתיות בבית שחי שמאלי. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי, במיצר או בשערי הריאות. שינויים טרשתיים בדופן של אאורטה חזית ובענפיה. כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין. הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. פרנכימת הריאות – ארטיפקטים נשימתיים במהלך הבדיקה. הצללות קטנות בפסגות הריאות, ייתכן שינויים כרוניים. RLL- שינויים אמפיזמטיים בריאות דו"צ, בעיקר באונות העליונות עם בולות תת פלאורליות ב .(5-107) ) RML- עד 18 מ"מ ( 5-53 ). הצללות פסיות קטנות אטלקטטיות בלינגולה וב 5-140 ). רושם לקשרית פריפרית זעירה כ 1- ) LLL- קשרית זעירה כ 1- מ"מ תת פלאורלית ב 80 ), אינן ספציפיות. ) RLL- 96 ). הצללות עדינות בצורת "זכוכית חלב" ב ) RLL- מ"מ ב ללא תסנין. עץ טראכיו-ברונכיאלי פתוח. מעבר חזה בטן- אדרנלים תקינים. בקע סרעפתי קטן. מבנה גרמי - שינויים ניווניים קלים בעמוד שדרה גביהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 16/03/2020 | 15:34הממצאים ב-CT מחייבים התייחסות של אונקולוג והמשך בירור בכ"ז לאור הרקע בהצלחה .הוסף תגובה
-
-
קורונה
סיון 11/03/2020 | 13:01ד"ר אגבאריה שלום, בטוחה שאני לא הראשונה ששואלת אבל לצערנו המצב מדאיג. אבא יוצא מהבית לרוב רק עם מסיכה. יש פחד. מה אתה ממליץ לחולים בזמן כזה? איך להתנהג? במה להשתמש כאשר יוצאים מהבית? יש לנו כמה בדיקות החודש. לבדיקות דם שלחתי אותו עם כפפות ומסיכת 3M. מבחינת התקהלות? הזמנתי לאבא ולי סטנדאפ שהוא מאוד מאוד מחכה לו מקום של 400 איש.. אני ממש חוששת. האם כדאי לבטל במקרה כזה? תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 11/03/2020 | 16:34ההנחיות שלי למטופלים הם כאל אוכלוסיה בסיכון גבוה והם בדומה להנחיות משהב . לנקוט אמצעי זהירות מקסימליים בתקופה זו ולבטל כל יציאה או התקהלות מיותרת . לצורכי בדיקות לשקול מראש עד כמה זה דחוף כעת או שאפשר לדחות בכמה שבועות עד שהמצב יתבהר . הרבה בריאות לכולנוהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 11/03/2020 | 17:02הבדיקות הן MRI וסיטי. אבא עושה כל 3 חודש. וזה סיטי ראשון אחרי שהתחלנו אלקטיניב. מה לעשות? וואו מצב ממש לא נעים המצב יהיה בטוח יותר גרועהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/03/2020 | 13:47גם בדיקות אלו ניתן לדחות לעוד שבועיים עד שיתבהר המצב .הוסף תגובה
-
תגובה
סיון 16/03/2020 | 12:07ד"ר אגבאריה שלום בסוף לא דחיתי לאבא את הבדיקה אי אפשר לדעת מה יהיה עוד שבועיים מהיום אולי עושים הסגר. המצב ניהיה גרוע מיום ליום העיקר שנדע שהכל טוב עם אבא בע"ה. ראיתי שרופא אצלכם בבני ציון נדבק. מקווה שכולכם שם מודעים לזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 16/03/2020 | 15:33הכל בסדר סיוון . תודה על הדאגה . אין לנו אף חולה . יש 3 רופאים ו-4 אחיות -3 אלונקאים בבידוד עקב חשיפה לחולה אך הם לא חולים בעצמם .הוסף תגובה
-
-
כאבים חזקים מאד בחזה
טלי 11/03/2020 | 00:25לילה טוב ד"ר, בת 37 בהריון תאומים בשבוע 19. לא עישנתי מעולם. לפני כשלושה שבועות היה לי סוג של שפעת שהתחילה שיעול ממש קשה. היו שלושה שבועות של שיעול מטורף כם הרבה ליחה (צהובה) ולפני שבוע הרופאה החליטה שהגיע זמן לתת אנטיביוטיקה. קיבלתי זינט 500 למשך חמישה ימים. בהחלט יש שיפור בשיעול והוא פחת משמעותית אבל עדיין קיים. הבעיה היא הכאבים בבית החזה שפשוט לא מפסיקים. יש נקודה ספציפית בצד שמאל,מתחת לשד שמובילה עד הגב מתחת לשכמות עם כאב בלתי נסבל. כאבי תופת כשאני משתעלת ואפילו במצב שכיבה כואב. הקימה משכיבה לישיבה ממש הורגת אותי. במרפאה אמרו לי שזה כאב מוסקליטיקלי. לצערי אבא שלי נפטר מסרטן ריאות (עישן מלאאא) וממש מפחיד אותי כמה זהים התסמינים. בכלל, כשקוראים את תזמיני סרטן ריאות אני רואה שיש לי לפחות 4 מתוך 9. בנוסף יש סיפורים על נשים שגילו במהלך ההריון סרטן ריאות ואני ממש משתגעת מזה. האם לאור התסמינים נראה לך כאב מוסקליטיקלי או שעליי להתחיל ממש לחשוש? בבדיקת גופנית, יש כניסת אויר טובה ללא צפופים. אודה לתשובתך... חיכיתי להריון הזה כל כך הרבה זמן... תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 11/03/2020 | 06:59הרגישות או הכאב הנקודתי הזה ממש לא אופייני לסאטן ריאות. עד כה זה נראה כמו דלקת ריאות. ממליץ מעקב בשלב זה וזה אמור לחלוף תוך מספר ימים. בהצלחה בהיריוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
דיכוי מח העצם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
-
משאף
-
בדיקות קשורות
-
קדמיום בשתן
-
בדיקת פאפ
-
תרופות קשורות
-
טטראציקלין
-
חומצה איבנדרונית
-
מונחים קשורים
-
משפחה תומכת
-
חיים עם סרטן הערמונית
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס