פורום סרטן ריאות - עמוד 69
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
ליחה מוזרה וציפצופים משה 05/01/2018 | 01:26שלום רב. בחודש האחרון שמתי לב שהליחה שלי יוצאת בצבע צהוב כהה / ירוק כהה מעורבבת עם פסים/ נקודות שחורות (לא שחור כהה ממש יותר צבע זית או חום כהה ) . בנוסף מפעם לפעם יש צפצוף בנשימה שבא והולך או בנשימה עמוקה שומע חיחור בחזה כאילו יש בריאות ליחה שנתקעה.בבדיקת רופא הריאות נקיות וכן צילום חזה מהשבוע האחרון יצא תקין. בדיקות דם תקינותגם כן. רופא המשפחה ראה את הכיח ואמר שאין לו מושג ממה זה יכול להיות. אני מעשן כחמש סיגריות ליום. מה דעתך? מדאיג? מה זו הליחה המוזרה הזו?יש עוד בדיקות לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 05/01/2018 | 11:52אפשר לשלוח בדיקת ליחה לציטולוגיה ותרבית אין לי מושג מה הליחה הזאתהוסף תגובה
פענוח בדיקת CT דניאל 02/01/2018 | 14:27צהרים טובים, אבי ביצע בדיקת CT וקיבל את התוצאות ברגע זה , אשמח אם תוכל לפענח את התוצאות ולהמליץ על דרכי פעולה . מבוא בית החזה תקין. קשריות בשער הריאה הימני בקוטר עד 5.2 ס"מ ותת קרינלית בגודל 0.5*3.2 ס"מ, סמיכותן הטרוגנית עם איזורים היפודנסים בתוכן. קשריות קטנות זעירות מפוזרות בתחנות המיצר, הגדולה מבינהן רטרו-קבלית בגודל 1.1*3.2 ס"מ. כלי הדם הגדולים מודגמים בצורה תקינה. הלב בגודל תקין. אין עדות לתפליט פריקרדיאלי. אין עדות לתפליט פלאורלי. הקנה ודרכי האוויר הראשיות נראים תקינים. איוורור יתר דו"צ ושינויים אמפיזמטיים נרחבים בעיקר באונות העליונות. ציור אינטרסטיציאלי מוגבר עם עיבוי פריברונכיאלי דו"צ, יותר באונות התחתונות. ב-LLR מודגם תהליך מעוגל בקוטר כ-6.5 ס"מ בעל דופן בסמיכות הרקמה שעוביה עד 0.1 ס"מ ובתוכו תוכן נוזלי ובועות אוויר. הסננה אינטרסטיציאלית ועיבוי פלאורלי קל סמוכים לתהליך. ללא תפליט פלאורלי. בקע סרעפתי גולש גדול המכיל קיבה. קשרית זעירה בלסר שק בגודל 2.1*4.0 ס"מ. הסננה שומנית דיפוזית של הכבד. דרכי המרה החוץ והתוך כבדיות אינן מורחבות. טחול בממדים ובמרקם תקינים. לבלב בממדים ובמרקם תקינים. צינור הלבלב אינו מורחב. אדרנלים מודגמים בצורה תקינה. הכליה הימנית בגודל ובמנח תקינים, עוברת האדרה תקינה, ללא הידרונפרוזיס או אבנים. הכליה השמאלית מעט קטנה, עם הצטלקויות קורטיקליות. בקוטב התחתון הצטלקות גדולה יותר עם מוקד רדיו-אופקי זעיר- האם לאחר ניתוח? אחר? האדרה טובה דו"צ, ללא גוש. אין עדות ללימפאדנופתיה רטרו-פריטונאלית. לולאות המעי הדק ברוחב ובמהלך תקינים. סעיפים בקולון השמאלי בסיגמה ללא סימני דלקת. האאורטה וכלי הדם הגדולים ברוחב תקין. ללא נוזל או אוויר חופשי בבטן או באגן. באגן אין לימפאדנופתיה. כיס השתן במילוי חלקי, לא ניתן לדון על דופנותיו. איברי האגן שמורים. ספונדילוליזיס דו"צ של 5L עם ליסטזיס קדמית, יתר המבנה הגרמי שמור. סיכום: תהליך ב-LLR מלווה בלימפאדנותפיה כמפורט. הממצאים יכולים להתאים לתהליך שאתי/ פיזור משני, תהליך זיהומי/ אבצס, אחר, לבירור. הכבד שומני, דיברטיקולוזיס. יתר הממצאים בגוף הפענוח. תודה רבה , דניאלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 04/01/2018 | 06:50תלוי למה עשה את הצילום- במידה ונעשה בגלל חם יכול להתאים לתהליך דלקתי . עדיין חייבים לשלול גידול ממליץ על ברונכוסקופיה להמשך בירור וביופסיההוסף תגובה
בדיקת פט סיטי שיר 02/01/2018 | 17:36שלום רציתי לשאול תוך כמה זמן מיום הבדיקה מגיעה תשובה של בדיקת פט סיטי (תשובה בכתב) ומה הדרך המהירה ביותר לקבל את התשובה הזו? תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 04/01/2018 | 06:48זה תלוי במוסד במצוצע שבוע ימיםהוסף תגובה
בדיקות כלליות סיון 01/01/2018 | 13:23ד"ר אגבאריה צהריים טובים, חזרנו אחרי חופשה מעולה באיטליה. כל כך בטוחה שזה עשה לאבא טוב. התרגש נורא לראות את כל משפחתו אחרי 20 שנה. אני לא רוצה לחשוב לא טוב, ואני תמיד חיובית אבל נורא מעצבן אותי לאחרונה שאבא מגרד הרבה את הראש, הוא אומר לי שזה נראה לו פסוריאסיס כמו שיש לכל משפחתו, אני שואלת אותו אם חלילה כואב או משהו והוא מתעצבן אומר שאני מכניסה לו דברים שליליים לראש ושהכל ב"ה בסדר. האם חלילה זאת תופעה מוכרת? ועל סמך מה האונקולוג מחליט לעשות פט סיטי ולא סיטי? אבא כבר שנתיים וחצי רק על חזה בטן ואגם עם ח.נ תודה מראש !!! סיוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 01/01/2018 | 17:52הגרד בקרקפת נראה כקשור לתגובה אלרגית למשהו - יכול להיות לקריזוטיניב. לגבי ההילטה על סוג הבדיקה - עדיף תמיד לעשות את אותו סוג של בדיקה עמ שנוכל להשוות בין הבדעקות. לפעמים קשה להשוות בין ct לפיטהוסף תגובה
תגובהסיוון 01/01/2018 | 19:01ומה זה אומר??? שהכדור חלילה הפסיק לעזור?? או אין להתייחס?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 01/01/2018 | 19:14אין צורך להתייחס הכל בסדרהוסף תגובה
בדיקת סיטי לגילוי סרטן הריאות אנה 01/01/2018 | 12:10שלום רב, רק לאחרונה גיליתי על האפשרות של ביצוע בדיקת סיטי לגילוי מוקדם של סרטן הריאות והייתי מאוד מעוניינת לשמוע פרטים בנוגע לבדיקה. אמא שלי מעשנת כבדה כבר המון שנים והייתי מאוד מעוניינת לשלוח אותה לבדיקה כזו. ניסיתי לברר באינטרנט בנוגע לבדיקה ולעלות שלה אבל לא הצלחתי אשמח לשמוע פרטים בנוגע לבדיקות שניתן לעשות, איזה הפניות צריך לבקש מהרופא והאם ידוע גם בנוגע לעלויות. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 01/01/2018 | 12:41הבדיקה מומלצת לאנשים מעשנים מעל גיל 55- נקראת ct חזה בקרינה נמוכה עלות פרטי כ 1000 שח למיטב ידיעתי ואפשר לבצע בכל מכון ctהוסף תגובה
תודה רבה על התגובה המהירה!אנה 01/01/2018 | 12:50תודה רבה שנה אזרחית חדשה נפלאה!הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 22/12/2017 | 19:13לא בהכרח אם אין קליטה פתולוגית קרוב לודאי שלאהוסף תגובה
המשךאני 23/12/2017 | 19:44במידה ורשום שיש קליטה פתולוגית אך דלה, יכול להיות שמדובר בדלקת?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 01/01/2018 | 08:38יכול להיות אדינומה - ממצא שפירהוסף תגובה
ריאות נעמה 31/12/2017 | 14:35שלום אני בחורה בת 41 בריאה בד"כ מזה כחודש וחצי משתעלת ללא הסבר. רופא המשפחה נתן לי משאף רלוור במינון הגבוה וגם וונטולין וזה לא עוזר. כבר חודש וחצי ממשיכה להשתעל. אין ירידת משקל. אין הזעה בלילה. בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות לא עישנתי אבל ההורים שלי היום מעשנים. בצילום חזה מהיום: "צל הלב תקין בגודלו ובצורתו הודגם צל מעוגל במדיאסטינום . דרוש בירור על ידי CT ! אין עדות לגודש או לתסנין דלקתי בריאות. הסינוסים הקוסטו פרניים חופשיים." 1. האם חס וחלילה זה סימן לסרטן הריאות? אם לא אז מה הכיוון יכול להיות? 2. איזה סיטי רצוי לעשות? סיטי ריאות? סיטי חזה? סיטי בטן? אני ממש מודאגת תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 31/12/2017 | 15:31בשלב הזה אין ממה לחשוש הצל הזה יכול להיות צל של הפיטמה אך קשה להבדיל בצילום חזה מומלץ להשלים ct חזה או ריאות שזה אותו דברהוסף תגובה
נעמהנעמה 31/12/2017 | 22:48תודה רבה. האם בסרטן ריאות בד"כ יראו ממצא בצילום חזה בריאות עצמן? כל הצילום חזה יצא תקין פרט ל" צל מעוגל במדיאסטנום". האם זה יכול להיות סרטן ריאות? זה מסביר את השיעול שלא עובר חודש וחצי? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 01/01/2018 | 08:37לא נראה בכלל כמו סרטן לא מסביר את השיעולהוסף תגובה
שאלה על סטטיסטיקה אבנר 29/12/2017 | 00:14שלום דוקטור אגבאריה וסליחה מראש על השאלה המורבידית. אבל חשוב לי לדעת סטטיסטיקות ובשום מקום לא מצאתי סטטיסטיקה העונה על הפרמטרים הבאים: אני בן 75, עישנתי בעבר הרחוק. לפני חצי שנה התגלה במקרה סרטן ריאות תאים גדולים גרורתי בשלב 4. היה לי pl1 גבוה קיבלתי קיטרודה קו ראשון והסיטי הראשון הראה שיפור. גם הסיטי השני הראה שיפור נוסף. אני מרגיש כרגיל בסך הכל ואין לי קשיים מיוחדים או כאבים. גם הנשימה כרגיל. תיאבון רגיל. עליתי 3 קילו. אז השאלה שלי היא כמה זמן לפי מה שאתה יודע הקיטרודה תמשיך לעבוד ככה? איך יודעים שמפסיק לעבוד? רואים בסיטי שהגידול מתחיל שוב להתפשט? יש סיכוי שאחיה עוד 5 שנים? אני שואל רק באופן סטטיסטי כמובן. תודה מראש אבנר ט.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 29/12/2017 | 08:21עפ הסטטיסטיקה : הזמן עד התקדמות המחלה הוא כ 10 חודשים כ 20% מהחולים יכולים להגיע ל 5 שניםהוסף תגובה
מבקשת להבין מימצא שהתגלה בפט.סי.טי (לת) אנה 28/12/2017 | 17:47בת 73,בעבר סרטן שד שמאל,כ-5 שנים לאחר למפקטומיה ודיסקציה קשרי לימפה משמאל ואז סרטן על החצוצרה שהתגלה באקראי. כעת בבדיקת CT נגעים חדשים חשודים בשתי הריאות. בבדיקת PET CT מפרטים את פרטי הנגעים בריאות, אבל בנוסף נמצאה פתולוגיה חדשה נוספת שמבקשת להבין: ״מודגמת קליטה פתולוגית בקשר לימפה חדשים מתחת לסרעפת: -אחד ברטרופריטונאום משמאל בגובה L4 בקוטר של 1.2 ס״מ, -שני בסמוך לכלים אליאקלים משותפים מימין בגודל של 0.9*1.6 ס״מ מאוד אודה לתגובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תוצאות של בדיקת סיטי! ריקי עופרי 28/12/2017 | 14:52לאחר שבעלי היה מקיא המון וירד במשקל נעשה לו סיטי בטן ואגן בתוצאה נמצא בריאות גושים סיפקולרים ע"פ הריאות וקישריות נילוות חשודים לתהליך ראשוני ולוינים מה זה אומר בבקשה תודה מראש!!!!!!!!!!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 28/12/2017 | 17:35לצערי נראה כמו גידול בריאות עם גרורות. צריך ביופסיההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קטע
-
הפחתת נפח הריאה
בדיקות קשורות
-
רמת מטבוליט 6-MMP של אימורן בדם
-
אנטיגן קרצינואמבריוני CEA
תרופות קשורות
-
גואיפנזין
-
אמיקצין
מונחים קשורים
-
קנאביס רפואי
-
הספר הירוק

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס