פורום סרטן ריאות - עמוד 87
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 20/05/2017 | 14:38לא ברורה לי השאלההוסף תגובה
מה זה אומר? רק אני 13/05/2017 | 12:11שלום דוקטור אגבאריה, קיבלנו אתמול מקופ"ח תוצאות של ביופסיה שנלקחה מהריאה. אנחנו כבר יודעים שיש סרטן ממאיר אבל עד השיחה עם הרופא בשבוע הבא, האם תוכל לומר לי מה פירוש המונחים האלה: 1. T28500 LEFT LUNG. NOS M80103 CARCIOMA, NOS (EPITHELIAL TUMOR, MALIGNANT) MO9350 MORFOLOGIC DESCRIPTION ONLY. התמונה המורפולוגית מתאימה ל- PLEOMORPHIC/GIANT CELL (SARCOMATOID) CARCINOMA תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 13/05/2017 | 12:40לצערי הרב מדובר בגידול מסוג מאד ממאיר. ממליץ להשלים פיט בהקדם ובהתאם להחליט על גישה טיפוליתהוסף תגובה
תודה על התגובה המהירה. שאלהרק אני 13/05/2017 | 12:56בוודאי שנעשה את כל הבירורים האפשריים. האם זה גידול של תאים לא קטנים? אתה רואה גם באיזה שלב הגידול הזה? שוב תודההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 13/05/2017 | 12:59זהו סוג מיוחד בתוך ״תאים לא קטנים״ מסוג סרקומה .זה לא תאים קטנים. את השלב אפשר לדעת רק עס בדיקת הפיט עמ לראות את מידת ההתפשטות של הגידול. שיהיה לכם בהצלחה ובמידה ויש עוד שאלות לרשותכםהוסף תגובה
תודה רבה. עזרת מאוד!רק אני 13/05/2017 | 18:24במידה ויהיו (כנראה שיהיו) שאלות נוספות אחזור לכאן.הוסף תגובה
בדיקת ct לפני טיסה לחול... 10/05/2017 | 20:17שלום דר' מזה כחודשיים בעלי סובל מכאבים בכתף, יש לציין כי הוא אדם בריא ומתאמן.בן 55 ומעשן. הרופא המפנה אותנו לבדיקות והיום הגיעה תשובהct חזה. נראה מאוד מדאיג. יש ככ הרבה ממצאים. הוא הפנה אותנו דחוף למיון. בעלי מסרב. הוא רוצה שנטוס שבוע הבא לחול ורק כשנחזור הוא יתאשפז. אכתוב רק את סיכום הct כי זה מאוד ארוך. לימפהדנופתיה נכרת מדיאסטינלית הילרית ובבית השחי משמאל. להמשך בירור המטולוגי. שינויים פיברותיים בעונות עליונות דו''צ. הצללות פורמליות בצורת GGO ו bud in eert למורדים ריאליים בשתי הריאות כמתואר. מומלץ ייעוץ רופא ריאות והמשך בירור. מוקד ריאתי ב LLR . להמשך בירור. נגעים הרסניים גרמיים בצלעות וחוליות של ע''ש גבי. להמשך בירור. מודה לך על העזרה. אני מודאגת שיקרה לו משהו בחול. אציין שבדיקות הדם תקינות לחלוטין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 11/05/2017 | 15:40לצערי הרב יש ממצאים חשודים מאד בבלוטות במיצר ובבתי שחי ובריאות ובצלעות שמחייבות בירור מהיר. כומבן שהמלצה שלי לעשות זאת כמה שיותר מהרהוסף תגובה
תגובהלפני טיסה לחול 11/05/2017 | 16:01תודה על תשובתך, אני מבינה את המצב וגם הוא, אך החשש שלי שיקרה לו משהו בחול.כרגע הוא מרגיש טוב לחלוטין. הוא חושש שאם לבטל כנראה לי יצא לו להיות שוב בחול וזאת ההזדמנות האחרונה שלו.מה יכול לקרות לו?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 11/05/2017 | 18:06מבין אתכם לגמרי מאחר ואנו לא יודעים מה יש לו כרגע- הפחד הוא שיקרה משהו לא טוב כמו תסחיף ריאתי למשל, הסיכון קלוש כמובן. יכול להיות גם ברגע שנדע יהיה לזה טיפול כי יש היום המון טיפולים חדשים. צריך לקחת בחשבון את כל הדברים האלה ולהיות מוכנים בחול. התחושה שלונלגבי הנסיעה אמיתית וצודקת ולכן אולי כדאי בכז לסוע. ליבי אתכם ואם תצטרכו משהו אפילו בחול תכתבי לי עבדהוסף תגובה
תגובה 2לפני טיסה לחול 11/05/2017 | 18:17דר' תודה רבה לך על העזרה והתמיכה. אנחנו חיפאיים וחוזרים ב 22.5 האם אתה ממליץ לנו לגשת לרופא לקחת הפניה למיון שוב? כשנחזור? ומדוע אף אחד לא אומר לנו שיש סרטן עם גרורות אנחנו כאילו מבינים שזה זה לפי ה ct אבל אף אחד לא אומר בברור.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 11/05/2017 | 18:32כי זו תשובת ct ראשונית בלבד ובדכ במצבים כאלה לא יכולים להגיד כלום לפני ביופסיה. במידה ותרצו אלי מוזמנים לבני ציון ונשוחח בהצלחההוסף תגובה
תגובה 3לפני טיסה לחול 11/05/2017 | 18:36שוב תודה על הכל. האם יש טלפון לקבוע עימך? או להגיע למיון בני ציון?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 12/05/2017 | 15:11048359016 אונקולוגיה בני ציוןהוסף תגובה
סי טי חזה שני 11/05/2017 | 20:17שלום בת 50 לפני 10 שנים כריתת בלוטת תריס בעקבות סרט פפילרי.מאז רק מעקבים ב5 שנים אחרונות סובלת מהצטברות ליחה שגורמת לשיעול.ליחה לבנה שקופה זה לא ריפלוקס. לכם הפנו אותי לסי טי חזה אוקטובר 2016: ללא חומר ניגוד לא הודגמו בלוטות מוגדלות בבית שחי ובמיצר. בראות קשר זעיר 2 מ"מ GG בפיסגה מימין.אין גושים או תסנינים בריאות.ללא תפליטים פליאוראליים לב בגודל תקין ללא תפליט פריקארדילי. מעבר חזה בטן,בקע סרעפתי קטן.אין גושים אין הרס גרמי. סיכום קשר ראתי זעיר ב RULL אין גושים בריאות.בהשואה לבדיקה משנת 2012 הקשר הזעיר בפסגה מימין הוא חדש השאר ללא שינוי מומלץ סי טי חוזר עוד חצי שנה אפריל 2017 סי טי חוזר: ללא חומר ניגוד שינויים פיברוטים יציבים בפסגות הריאות קשרית רכה יציבה 4 מ"מ בRULL הצללת GGO מוקדית נודולרית יציבה 5 מ"מ בRUL שתי הצללות קשרייתיות קטנות נוספות ב LUL יציבות ללא תפליטים פליאורליים לב גודל תקין ללא תפליט פריקארדלי RT.ABERRANT SCA וריאנט אנטומי מהלכו אחורי לושט.רושם לדחיקת הושט אנטריורית מעבר חזה בטן אדרנאלים ללט ממצא בקע סרעפתי קטן עצמות-מוקד סקלרוטי יציב בגוף חוליה D6 ככל הנראה אי גרמי סיכום: מספר קישריות והצללות ריאות נודולריות יציבות בין הבדיקות. בקע סרעפתי קטן שרידי תימוס וריאנט אנטומי RT ABERRANT SCA רושם לדחיקת ושט אנטריורית הממצאים ללא שינוי מבדיקות קודמות שאלות: 1 ממה נובעות ההצללות? 2 האם ההצללות והקשריות הינן סרטניות או עלולות להיתפתח לסרטן? 3 ממה נובעת דחיקת ושט והאם מסוכן? באפן כללי האם יש פה רמז לסרטן? מה עלי לעשות?תור לרופא ראות רק עוד חצי שנה... מה ניתן להבין פחות או יותר מהבדיקה? תודה רבה שניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 12/05/2017 | 15:10אין פה רמז לסרטן הקשריות וההצללות הם שינויים כרוניים שיכולים להיות כתוצאה מזיהום או חשיפה לעישון. ממליץ מעקב רופא ריאותהוסף תגובה
סרטן ריאות שנתן גרורות למח מירב פרץ 11/05/2017 | 10:06לאמא שלי גילו גרורות במח והיא עוברת סדרה של 12 טיפולי הקרנות בתל השומר. הרופא בתל השומר ביקש להפנות אותה בסיום לmri ראש אבל באסף הרופא אומרים שלא צריך , מטופלת באסף הרופא. האם לא צריכה לעשות זאת בכדי לראות האם הטיפול עזר?ואם לא מייד אחרי הטיפול מתי כן? או שלעשות את זה במקום אחרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 11/05/2017 | 15:38אפשר גם להסתפק ב ct מח אשר מבוצע כחודש וחצי לאחר תום הקרינה לא חייבים mriהוסף תגובה
פיענוח סיטי מודאגת 09/05/2017 | 05:50צאים: המבנים הווסקולריים של המדיאסטינום העליון שמורים. אין עדות לאדנופתיה אקסילרית. קשריות בקוטר של עד כ-12 מ"מ במדיאסטינום. הלב והפריקרד שמורים. בשדות הריאות מודגם איוורור יתר עם סימני אמפיזמה צנטרילובולרית הבולטים יותר באונות העליונות. בולות אמפיזמטיות גדולות בשתי הפסגות. מודגם תהליך פרנכימתי בעל מראה פיברוטי, עם התבהרויות בתוכו, TRACTION BRONCHIECTASIS ועיבוי פוקלי של הפלאורה. תהליך אינטרסטיציאלי מיקרו נודולרי עדין באונה העליונה. אין עדות לתפליט פלאורלי. סיכום: תמונה רנטגנית של מחלה ריאתית אמפיזמטית קשה. תהליך פרנכימתי פיברוטי ב-LUR עם שיפור נוסף בהשוואה לבדיקה הקודמת האחרונה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/05/2017 | 05:54סהכ אין עדות ברורה לתהליך גידולי. מדובר בשינויים קשים ממחלת ריאות כרונית כתוצאה מעישוןהוסף תגובה
תשובהמודאגת 09/05/2017 | 06:17דר. בוקר טוב תודה על המענה הזריז אני קצת מודאגת מהתהליך הפרנכימתי פיבורטי מה זה אומר זה לא גידול חלילההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/05/2017 | 06:20זה נראה כמו שינויים לאחר דלקת או זיהום שהוא בשיפור. גידול אף פעם לא מדתפר עם זמן ללא טיפולהוסף תגובה
בדיקת דם סיון 07/05/2017 | 18:30ד"ר אגבאריה ערב טוב. כבר כמה חודשים רופאת המשפחה של אבא משגעת אותו שכדאי לו לעשות בדיקת דם בצואה. היום הוא עשה. האם יש חלילה מה לדאוג אם הוא עושה סיטי חזה בטן ואגן כמעט כל 3 חודשים?? האם מכולם מבקשים לעשות או רק אותו שיגעו. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 07/05/2017 | 23:48אין מה לדאוג זו בדיקת סקירה שעושים אותה לכלל האוכלוסיה מעל גיל 50. הסיכוי שיהיה חס וחלילה אצלו משהו הוא כמו אצל שאר האוכלוסיההוסף תגובה
פיענוח PET-CT לחולת סרטן ריאות דאגות שלא נגמרות 07/05/2017 | 15:41דר' שלום, אמי עברה לפני כ-5 חודשים ניתוח להסרת אונה בצד ימין - גודל הגידול 3.5 ס"מ. השוליים היו נגועים ולכן קיבלה 27 הקרנות אותם סיימה בפברואר.(שלב 1b) כחלק מבדיקת מעקב ביצעה לפני שבוע סיטי פט ולהלן ממצאיו: צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG אברי הצוואר שמורים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה: מצב לאחר כריתה חלקית בריאה הימנית. שינויים פוסט הקרנתיים פרה מדיאסטינאליים מימין עם קליטה פתולוגית של FDG במוקדים ברונכיאקטטיים. קליטה פתולוגית של FDG בתסנין 1.8 ס"מ LLL ובבלוטות בשער הריאה השמאלית. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות לימפה במיצר על כל חלקיו, הבלוטה הגדולה 2.2 ס"מ סוב קרינלית. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במוקדים פליורליים קטנים עד 1 ס"מ מימין. מודגם תפליט פלוירלי מימין מנורתק בחלקו. בטן ואגן: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגעים היפודנסים בטחול עד 0.8 ס"מ הכבד בגודל תקין מרקמו אחיד. לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות בממדים קטנים. אין עדות להידרונפרוזיס.רטרטפריטונאים חופשי מבלוטות.אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל,האובטורטורים או במפשעות. לסיכום:מחלה מפושטת. לאחר קבלת התוצאות פנינו לאנקולוג והוסבר לנו כי ייתכן וכל הקליטות בחזה נובעות כתוצאה מההקרנות שביצעה אך יש לבצע ביופסיה בהקדם. שאלותיי הן: 1. האם לאור נסיונך יכול להיות מצב שכל הקליטות הן כתוצאה מההקרנות? האם זה יכול להתאים לתוצאותיה של אמי? 2. במידה ולא האם המחלה יכולה להתפשט בכזו מהירות מסיום ההקרנות (חודשיים וחצי)? 3. במידה ואכן הסרטן התפשט מה זה אומר לגבי שלב המחלה וסיכויי הריפוי, ומה הטיפול המתאים? מודה לך מאוד על תשובתך אנו מאוד חרדים לגבי מצבה של אמי...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 07/05/2017 | 17:44הקליטות בחזה הם חשודות לצערי. צריך לנסות להגיע לביופסיה מאחד הבלוטות במיצר דרך בדיקה שנקראת ebus. עדיין קיים סיכוי שזה לא מחלה . במידה ונוכיח שזה חזרה של המחלה , ההתיחסות היא כמו אל שלב 4 וצריך לבדוק התאמה לכל מיני סוגים של טיפול: ביולגי, אימוני או כימו.הוסף תגובה
תפקודי כליות מירית 05/05/2017 | 13:19שלום רב ד"ר, אני נוטלת קריזוטיניב שלושה שבועות. עשיתי אתמול בדיקת דם שמראה שתפקודי הכליות עלו מרמה של 1.4 לרמה של 1.9. תוכל לומר לי המשמעות ? כי הערכים גבוהים. תודה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובנ ד"ר עבד אגבאריה 06/05/2017 | 17:21בדכ קריזוטיניב חכול להעלות תפקודי הכבד . הפגיעה הכלייתית לא שכיחה אך מאחר והשינוי הוא משמעותי צריך להפסיק קריזוטיניב ולברר אם סיבת העלייה קשורה לנטילת הכדוריםהוסף תגובה
תודה - המשך שאלהמירית 06/05/2017 | 19:08אז להערכתך ד"ר יש צורך בהפסקה מלאה ולא בהורדת המינון? ולגבי תפקודי הכבד התוצאה של alt יצאה 47. בבדיקה קודמת שעשיתי לפני חודש לפני התחלת הטיפול הערך היה 10. מה זה אומר? תודה.הוסף תגובה
תופעות לוואי חגית 02/05/2017 | 06:55שלום לד"ר , רציתי לשאול באופן עקרוני. אם יש תופעות לוואי קשות בעקבות טיפול ביולוגי בכדורים האם ניתן לעשות הפסקה בטיפול כדי לתת לגוף קצת להתאושש ? ואם כן לכמה זמן ניתן? האם זה מקובל? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 02/05/2017 | 12:46כשמתפתח תופעות לוואי קשות מטיפול ביולוגי כגון פריחה או שלשול ממליץ הפסקת הטיפול עד שהתופעות חולפות - בדכ שבוע ולאחר מכן לחדש ולשקול הורדת מינוןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
גודש
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קטע
-
הפחתת נפח הריאה
בדיקות קשורות
-
ניקור מותני, דיקור מותני
-
בדיקת מח עצם
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
קלריתרומיצין
מונחים קשורים
-
ציטולוגיה
-
הוספיס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםברית מילה - כרורגיה
בפורום ברית מילה - כרורגיה ניתן להתייעץ עם הרב טל מלמד- מוהל רפואי מוסמך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ברית מילה - כרורגיה

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך