פורום סרטן ריאות - עמוד 85
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
-
בדיקות דם
סיון 23/05/2017 | 13:16ד"ר אגבאריה צהריים טובים, אבא ביצע היום בדיקות דם. הגלוקוז ירד לו עכשיו בנורמה. (היה 110 היום 90) הLDH ירד מ550 ל520 תפקודי כבד בטווח של הנורמה הכל בסדר ב"ה חוץ משני דברים שעד היום היו תקינים: MONO - 13.9 MPV - 13.7 מה זה אומר בבקשה? האם צריך להתייחס? תודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 23/05/2017 | 13:54אין לזה שום משמעות לא להתייחסהוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר
סיון 23/05/2017 | 13:57כרגיל. תודה רבההוסף תגובה
-
-
שאלה דחופה
סיון 14/05/2017 | 21:35ד"ר אגבאריה הראה לאבא בבדיקה צואה חיובי. מה זה אומר אני ממש בלחץץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך שאלה
סיון 14/05/2017 | 22:10ד"ר קראתי עכשיו שישנה הכנה לפני שאסור לאכול 24 שע עד 48 שע בשר ועוף ועגבניות ואבא כן אכל. לא אמרו לא לאכול לפני. האם כדאי לבצע את הבדיקה שוב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 15/05/2017 | 08:52אכילת בשר יכולה לתת תוצאה חיובית שהיא לא אמיתית. בכז ממליץ לבצע קולונוסקופיה להיות בטוחיםהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 15/05/2017 | 09:02קראתי באינטרנט אתמול שאכילת בשר וירקות באמת גורם לתשובה חיובית. ואבא עשה את הבדיקה בשעה 18 בערב לפני זה אכל בשר וירקות באותו היום. השאלה אם לא לעשות עוד בדיקה לפני הקולונסקופיה כי אני יודעת שאם אגיד עכשיו לאבא לעשות הוא ייכנס ממש ללחץ. סיוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 15/05/2017 | 09:25אפשר לחזור על הבדיקה בינתיים ונחשוב אחכהוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר
סיון 15/05/2017 | 09:53תודה רבה. נעשה את הבדיקה שוב. בשורות טובות אמן.הוסף תגובה
-
שאלה בהקשר לבדיקה הנ"ל
סיון 22/05/2017 | 10:08ד"ר אגבאריה בוקר טוב, רופאת המשפחה קראה לאבא וביקשה אכן שיבצע קולנוסקופיה. אבא החליט לעשות. האם יש ממה לחשוש אעפ"י שאנחנו עושים סיטי פעם בשלושה חודשים? לאימא של חברה שלי גם יצא חיובי ולאבא של מישהי שעובדת איתי גם יצא חיובי ובבדיקת קולוסקפיה יצא תקין. תודה מראש,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 22/05/2017 | 13:11עדיין יש סיכוי למצוא טחורים או סתם פוליפ או שום דבר- לא חייב להיות משהו ממאיר.הוסף תגובה
-
-
סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה והמדיאסטינום כולל HRCT, במנח אקסיאלי: הסריקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. סיבת הפניה : בירור חשד לתפליט פלאורלי בכמות מזערית מימין.
רחל 21/05/2017 | 17:30בבירור חשד לתפליט פלאורלי בכמות מזערית מימין. בתוצאת סיטי חזה: שדות הריאות איוורור סימטרי בריאה משני הצדדים. הצללות מעוגלות סובפלאורליות בעלות תבנית "זכוכית מאט" בחלק האחורי של אונה עליונה בריאה מימין, הגדול מהם בקוטר עד 15 מ"מ, שרידי תסנין ריאתי דלקתי? תסנין אחר? מה זה אומר???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/05/2017 | 18:27ממצאים לא ספיציפיים- יכולים להיות בעקבות דלקת ריאות או משהו אחר. מצליץ המשך בירור רופא ריאותהוסף תגובה
-
תודה רבה!
רחל 21/05/2017 | 19:30לא מדאיג?? אני צריכה תור דחוף???הוסף תגובה
-
-
PLEOMORPHIC/GIANT CELL (SARCOMATOID) CARCINOMA
רק אני 21/05/2017 | 15:28שלום דוקטור אגבאריה, שאלתי כאן בפורום לפני כמה ימים וכעת יש לי שאלה נוספת. בשיחה עם האונקולוגית נאמר לאימא שלי (78) שעליה לעבור pet כמו שאמרת ואם הממצאים באדרנלים הם גרורות אז כנראה שמדובר בשלב 4. אני יודעת את הסטטיסטיקה המייאשת והפרוגנוזה המפחידה, אבל רציתי לשאול אותך האם יש משמעות לכך שאימא שלי (עדיין) מרגישה טוב? הריאות צלולות. היא מתפקדת ממש בסדר והיא אדם חזק מאוד. אנרגטית ובעלת שמחת חיים. האם כל אלו יכולים להוות ייתרון מסויים במלחמה שלה במחלה? האם אני צריכה לומר לעצמי שבפסח הבא היא כבר לא תהיה פה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/05/2017 | 15:55כל מה שהזכרת זה לאובתה כמובן. יש טיפולים מאריכי חיים היום וחייבים להיות אופטימיים. חולי סרטן ריאה היום יכולים לחיות גם שנים. מקווה שגם אמא שלך תהיה בין אלההוסף תגובה
-
טיפולים מאריכי חיים לשלב ככ מתקדם?
רק אני 21/05/2017 | 16:04גם חולים בסרטן מהסוג של אימא שלי? מדובר אבל בשלושה אחוז בערך. לא? זה כמו הסיכוי לזכות בלוטו ואני כל הזמן קוראת שמאריכי החיים האלה נותנים עוד חודשיים וחצי... הללויה!!! סליחה על המרירות... אני כל כך עצובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/05/2017 | 16:07הסיכוי 3% הוא ל 5 שנים הסיכוי לשנה הוא כ 30%הוסף תגובה
-
אלו הסטטיסטיקות גם עם תרופות חדישות כמו קיטרודה (לדוגמא)?
רקאני 21/05/2017 | 18:22או שאלו הנתונים לגני חולים שלא מטופלים כלל.... בכמה, בממוצע, מאריכה קיטרודה את תוחלת החיים תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/05/2017 | 18:26נתונים אלו עם טיפולים כמובן לא ברור לי המקום של קיטרודה במקרה זההוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 20/05/2017 | 14:38לא ברורה לי השאלההוסף תגובה
-
-
מה זה אומר?
רק אני 13/05/2017 | 12:11שלום דוקטור אגבאריה, קיבלנו אתמול מקופ"ח תוצאות של ביופסיה שנלקחה מהריאה. אנחנו כבר יודעים שיש סרטן ממאיר אבל עד השיחה עם הרופא בשבוע הבא, האם תוכל לומר לי מה פירוש המונחים האלה: 1. T28500 LEFT LUNG. NOS M80103 CARCIOMA, NOS (EPITHELIAL TUMOR, MALIGNANT) MO9350 MORFOLOGIC DESCRIPTION ONLY. התמונה המורפולוגית מתאימה ל- PLEOMORPHIC/GIANT CELL (SARCOMATOID) CARCINOMA תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 13/05/2017 | 12:40לצערי הרב מדובר בגידול מסוג מאד ממאיר. ממליץ להשלים פיט בהקדם ובהתאם להחליט על גישה טיפוליתהוסף תגובה
-
תודה על התגובה המהירה. שאלה
רק אני 13/05/2017 | 12:56בוודאי שנעשה את כל הבירורים האפשריים. האם זה גידול של תאים לא קטנים? אתה רואה גם באיזה שלב הגידול הזה? שוב תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 13/05/2017 | 12:59זהו סוג מיוחד בתוך ״תאים לא קטנים״ מסוג סרקומה .זה לא תאים קטנים. את השלב אפשר לדעת רק עס בדיקת הפיט עמ לראות את מידת ההתפשטות של הגידול. שיהיה לכם בהצלחה ובמידה ויש עוד שאלות לרשותכםהוסף תגובה
-
תודה רבה. עזרת מאוד!
רק אני 13/05/2017 | 18:24במידה ויהיו (כנראה שיהיו) שאלות נוספות אחזור לכאן.הוסף תגובה
-
-
בדיקת ct
לפני טיסה לחול... 10/05/2017 | 20:17שלום דר' מזה כחודשיים בעלי סובל מכאבים בכתף, יש לציין כי הוא אדם בריא ומתאמן.בן 55 ומעשן. הרופא המפנה אותנו לבדיקות והיום הגיעה תשובהct חזה. נראה מאוד מדאיג. יש ככ הרבה ממצאים. הוא הפנה אותנו דחוף למיון. בעלי מסרב. הוא רוצה שנטוס שבוע הבא לחול ורק כשנחזור הוא יתאשפז. אכתוב רק את סיכום הct כי זה מאוד ארוך. לימפהדנופתיה נכרת מדיאסטינלית הילרית ובבית השחי משמאל. להמשך בירור המטולוגי. שינויים פיברותיים בעונות עליונות דו''צ. הצללות פורמליות בצורת GGO ו bud in eert למורדים ריאליים בשתי הריאות כמתואר. מומלץ ייעוץ רופא ריאות והמשך בירור. מוקד ריאתי ב LLR . להמשך בירור. נגעים הרסניים גרמיים בצלעות וחוליות של ע''ש גבי. להמשך בירור. מודה לך על העזרה. אני מודאגת שיקרה לו משהו בחול. אציין שבדיקות הדם תקינות לחלוטין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 11/05/2017 | 15:40לצערי הרב יש ממצאים חשודים מאד בבלוטות במיצר ובבתי שחי ובריאות ובצלעות שמחייבות בירור מהיר. כומבן שהמלצה שלי לעשות זאת כמה שיותר מהרהוסף תגובה
-
תגובה
לפני טיסה לחול 11/05/2017 | 16:01תודה על תשובתך, אני מבינה את המצב וגם הוא, אך החשש שלי שיקרה לו משהו בחול.כרגע הוא מרגיש טוב לחלוטין. הוא חושש שאם לבטל כנראה לי יצא לו להיות שוב בחול וזאת ההזדמנות האחרונה שלו.מה יכול לקרות לו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 11/05/2017 | 18:06מבין אתכם לגמרי מאחר ואנו לא יודעים מה יש לו כרגע- הפחד הוא שיקרה משהו לא טוב כמו תסחיף ריאתי למשל, הסיכון קלוש כמובן. יכול להיות גם ברגע שנדע יהיה לזה טיפול כי יש היום המון טיפולים חדשים. צריך לקחת בחשבון את כל הדברים האלה ולהיות מוכנים בחול. התחושה שלונלגבי הנסיעה אמיתית וצודקת ולכן אולי כדאי בכז לסוע. ליבי אתכם ואם תצטרכו משהו אפילו בחול תכתבי לי עבדהוסף תגובה
-
תגובה 2
לפני טיסה לחול 11/05/2017 | 18:17דר' תודה רבה לך על העזרה והתמיכה. אנחנו חיפאיים וחוזרים ב 22.5 האם אתה ממליץ לנו לגשת לרופא לקחת הפניה למיון שוב? כשנחזור? ומדוע אף אחד לא אומר לנו שיש סרטן עם גרורות אנחנו כאילו מבינים שזה זה לפי ה ct אבל אף אחד לא אומר בברור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 11/05/2017 | 18:32כי זו תשובת ct ראשונית בלבד ובדכ במצבים כאלה לא יכולים להגיד כלום לפני ביופסיה. במידה ותרצו אלי מוזמנים לבני ציון ונשוחח בהצלחההוסף תגובה
-
תגובה 3
לפני טיסה לחול 11/05/2017 | 18:36שוב תודה על הכל. האם יש טלפון לקבוע עימך? או להגיע למיון בני ציון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/05/2017 | 15:11048359016 אונקולוגיה בני ציוןהוסף תגובה
-
-
סי טי חזה
שני 11/05/2017 | 20:17שלום בת 50 לפני 10 שנים כריתת בלוטת תריס בעקבות סרט פפילרי.מאז רק מעקבים ב5 שנים אחרונות סובלת מהצטברות ליחה שגורמת לשיעול.ליחה לבנה שקופה זה לא ריפלוקס. לכם הפנו אותי לסי טי חזה אוקטובר 2016: ללא חומר ניגוד לא הודגמו בלוטות מוגדלות בבית שחי ובמיצר. בראות קשר זעיר 2 מ"מ GG בפיסגה מימין.אין גושים או תסנינים בריאות.ללא תפליטים פליאוראליים לב בגודל תקין ללא תפליט פריקארדילי. מעבר חזה בטן,בקע סרעפתי קטן.אין גושים אין הרס גרמי. סיכום קשר ראתי זעיר ב RULL אין גושים בריאות.בהשואה לבדיקה משנת 2012 הקשר הזעיר בפסגה מימין הוא חדש השאר ללא שינוי מומלץ סי טי חוזר עוד חצי שנה אפריל 2017 סי טי חוזר: ללא חומר ניגוד שינויים פיברוטים יציבים בפסגות הריאות קשרית רכה יציבה 4 מ"מ בRULL הצללת GGO מוקדית נודולרית יציבה 5 מ"מ בRUL שתי הצללות קשרייתיות קטנות נוספות ב LUL יציבות ללא תפליטים פליאורליים לב גודל תקין ללא תפליט פריקארדלי RT.ABERRANT SCA וריאנט אנטומי מהלכו אחורי לושט.רושם לדחיקת הושט אנטריורית מעבר חזה בטן אדרנאלים ללט ממצא בקע סרעפתי קטן עצמות-מוקד סקלרוטי יציב בגוף חוליה D6 ככל הנראה אי גרמי סיכום: מספר קישריות והצללות ריאות נודולריות יציבות בין הבדיקות. בקע סרעפתי קטן שרידי תימוס וריאנט אנטומי RT ABERRANT SCA רושם לדחיקת ושט אנטריורית הממצאים ללא שינוי מבדיקות קודמות שאלות: 1 ממה נובעות ההצללות? 2 האם ההצללות והקשריות הינן סרטניות או עלולות להיתפתח לסרטן? 3 ממה נובעת דחיקת ושט והאם מסוכן? באפן כללי האם יש פה רמז לסרטן? מה עלי לעשות?תור לרופא ראות רק עוד חצי שנה... מה ניתן להבין פחות או יותר מהבדיקה? תודה רבה שניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/05/2017 | 15:10אין פה רמז לסרטן הקשריות וההצללות הם שינויים כרוניים שיכולים להיות כתוצאה מזיהום או חשיפה לעישון. ממליץ מעקב רופא ריאותהוסף תגובה
-
-
סרטן ריאות שנתן גרורות למח
מירב פרץ 11/05/2017 | 10:06לאמא שלי גילו גרורות במח והיא עוברת סדרה של 12 טיפולי הקרנות בתל השומר. הרופא בתל השומר ביקש להפנות אותה בסיום לmri ראש אבל באסף הרופא אומרים שלא צריך , מטופלת באסף הרופא. האם לא צריכה לעשות זאת בכדי לראות האם הטיפול עזר?ואם לא מייד אחרי הטיפול מתי כן? או שלעשות את זה במקום אחרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 11/05/2017 | 15:38אפשר גם להסתפק ב ct מח אשר מבוצע כחודש וחצי לאחר תום הקרינה לא חייבים mriהוסף תגובה
-
-
פיענוח סיטי
מודאגת 09/05/2017 | 05:50צאים: המבנים הווסקולריים של המדיאסטינום העליון שמורים. אין עדות לאדנופתיה אקסילרית. קשריות בקוטר של עד כ-12 מ"מ במדיאסטינום. הלב והפריקרד שמורים. בשדות הריאות מודגם איוורור יתר עם סימני אמפיזמה צנטרילובולרית הבולטים יותר באונות העליונות. בולות אמפיזמטיות גדולות בשתי הפסגות. מודגם תהליך פרנכימתי בעל מראה פיברוטי, עם התבהרויות בתוכו, TRACTION BRONCHIECTASIS ועיבוי פוקלי של הפלאורה. תהליך אינטרסטיציאלי מיקרו נודולרי עדין באונה העליונה. אין עדות לתפליט פלאורלי. סיכום: תמונה רנטגנית של מחלה ריאתית אמפיזמטית קשה. תהליך פרנכימתי פיברוטי ב-LUR עם שיפור נוסף בהשוואה לבדיקה הקודמת האחרונה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/05/2017 | 05:54סהכ אין עדות ברורה לתהליך גידולי. מדובר בשינויים קשים ממחלת ריאות כרונית כתוצאה מעישוןהוסף תגובה
-
תשובה
מודאגת 09/05/2017 | 06:17דר. בוקר טוב תודה על המענה הזריז אני קצת מודאגת מהתהליך הפרנכימתי פיבורטי מה זה אומר זה לא גידול חלילההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/05/2017 | 06:20זה נראה כמו שינויים לאחר דלקת או זיהום שהוא בשיפור. גידול אף פעם לא מדתפר עם זמן ללא טיפולהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
-
דיכוי מח העצם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קילוף מעטפת ריאה
-
משאף
-
בדיקות קשורות
-
ברונכוסקופיה
-
ניקור מותני, דיקור מותני
-
תרופות קשורות
-
קוליסטין סולפומטאט
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
נוהל 106
-
קנבינואידים
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס