פורום סרטן ריאות - עמוד 92
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
-
CT חזה
יורי פלדמן 09/02/2017 | 09:13הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי (הוזרקו כ בוצעו חתכים דקים ברזולוציה גבוהה בחלון ריאות. הודגמו כלי דם מדיאסטינליים ללא סטיות. אאורטה חזית בקוטר תקין. לב לא מוגדל. קנה הנשימה, ושט הודגמו ללא סטיות. לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום או בבתי השחי. שערי הריאות אינם מורחבים. לא הודגם תפליט פליורלי. ציור ריאתי תקין על פני שתי הריאות. באספקט הלטרלי של האונה העליונה מימין הודגם תסנין ריאתי קטן רב-מוקדי, פרי וסקולרי ופרי ברונכיאלי. נצפו מספר מוקדים תת פלאורליים סולידיים זעירים בהיקף הריאות. במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים. אין עדות להרס גרמי בעצמות. התרשמות: תסנין רב מוקדי באספקט הלטרלי של האונה העליונה מימין. מוקדים תת פלאורליים סולידים זעירים בהיקף הריאות. מומלצת קורלציה קלינית, ייעוץ פולמונולוגי ומעקב. מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/02/2017 | 13:06כנראה מדובר בשרידי תהליך זיהומי חריף - דלקת בכל מקרה ממליץ לחזור על ct בעוד כחודשיים לאחר טיפול אנטיביוטי וייעוץ רופא ריאותהוסף תגובה
-
-
פיענוח סיטי וגידול נדיר
אילונה 07/02/2017 | 13:32שלום ד״ר , יש לי כמה שאלות אליך בבקשה ממך אם תוכל לענות לי עליהם זה יעזור לי מאוד, בספטמבר עברתי ניתוח כריתת גידול , את הפתולוגיה שלחו לבוסטון כי בארץ לא ידעו לפענח אותו, כאשר הם שלחו את התשובה הפיענוח הם רשמו שזה גידול מאוד מאוד נדיר בשם malignant pecoma ושזה גידול ממאיר, ואני גם סובלת מכאבים מאוד חזקים גם לפני הניתוח וכמובן שגם אחרי הניתוח כאבים קשים והתקפי כאבים אני לוקחת תרופות קבועות לכאבים האלו,האונקולוגים בבוסטון אמרו שצריך כריתה נוספת באותו איזור להרחיב יותר ואז שוב פעם לשלוח להם את הפתולוגיה לבדיקה, עשיתי סיטי לפני שבוע וחצי ואתמול קיבלתי תשובה ויש שם כמה דברים שאני לא מבינה ואני ממש אשמח אם תוכל לעזור לי ולהגיד מה זה אומר ״מודגמת מלאות רטרוסטרנלית עליונה בממדים אקסילאליים 1.6*3.2 ס״מ יתכן בלוטת תימוס״ קשרית בשער הריאה השמאלי בקוטר 1.1ס״מ ,קשרית בשער הריאה הימני בקוטר 0.5 ס״מ ״ ״מעט מוקדים סקלרוטיים זעירים בעצמות האיליום ימין קוטר 0.5 ס״מ״ מוקד סקלרוטי זעיר בחוליה גבית ואמצעית״ ״קשריות בודדות הילריות״ מה כל זה אומר ? האם בלוטת התימוס היא מסוכנת ? זה מעיד על משהו לא תקין? מזה מוקדים סקלרוטיים זעירים ? מזה אומר גידולים נוספים או גרורות? בבקשה ממך תענה לי על זה , זה חשוב לי מאוד , סליחה מראש על השאלות הארוכות ששאלתי אותך פשוט אני בלחץ ואני חייבת לדעת מזה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 07/02/2017 | 13:46התשובה לא כל כך פשוטה לגבי הטימוס - אם זה אמיתי אז לא מסוכן בכלל אך השאלה שלי למה יש לך אימוס מוגדל?! הנגעים הסקלירוטיים הם לא חד משמעתיים קשורים למחלה ויכולים להיות כתוצאה מהגיל ממליץ על בדיקת pet ct להמשך בירורהוסף תגובה
-
פיענוח סיטי וגידול נדיר
אילונה 07/02/2017 | 14:16אני לא יודעת למה הטימוס מוגדל ,וזה קצת מלחיץ אותי,אני אבקש לעשות את הבדיקה שכתבת לי בתגובה הקודמת , קראתי על הטימוס קצת ולפי הבנתי הבעיות עם הטימוס מתחיל בגיל מאוד מאוחר.. אני רק בת 28 אמא לארבעה ילדים , ובגלל זה רציתי לקבל ממך קצת עזרה עם זה לדעת יותר כי שמעתי עליך המון דברים טובים והמון המלצות טובות , יש סיכוי שיוציאו לי אותו? או שזה לא מחייבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 07/02/2017 | 14:19אם זה טימוס לא צריך להוציא- זה לא מחלה תעדכני אותי לאחר הפיטהוסף תגובה
-
המשך
אילונה 07/02/2017 | 14:32כמובן שאעדכן אותך אחרי הבדיקה הזו, אני כל כך מודה לך שענית לי על כל השאלות שלי ,אני רואה את כל האנשים כאן ועם כל השאלות שלהם ואתה מוצא זמן לענות לכל אחד ואחת כאן כל הכבוד לך ד״ר אתה באמת בנאדם מקסים,תודה מכל הלב !!!הוסף תגובה
-
צודקת. פשוט צודקת!!!!
סיון 07/02/2017 | 18:18צודקת.הוסף תגובה
-
המשך
אילונה 07/02/2017 | 20:13כן, אני רואה את כל התשובות שלו זה מדהים , הוא לא מחפף הוא מנמק כל תשובה ומפרט אותה , יחס אנושי הוא מעניק לכולם כאןהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 07/02/2017 | 20:14הוא עונה לי תמיד ימים לא שעות ימים לפני האונקולוג. ותמיד זאת אותה התשובה זה משהו מדהים. הלוואי והייתי גרה בצפון. היינו הולכים אליו!!!הוסף תגובה
-
מצטרפת למחמאות
ד. 07/02/2017 | 20:17הכל נכון.הוסף תגובה
-
המשך
אילונה 07/02/2017 | 20:34סיון זה בדיוק מה שקורה אצלי עכשיו הייתי חייבת קודם לקבל ממנו את התשובה , הלוואי וכל הרופאים היו כו סובלניים כמוהו..הוסף תגובה
-
הוא צריך להוות דוגמא לכל האונקולוגים בישראל
סיון 07/02/2017 | 20:45אני לצערי מדברת עם הרבה אנשים שההורים שלהם גם חלו. אני שומעצ על אונקולוגים שפשוט בא לי לבכות לבכות! אמן וכולם היו כמוהוהוסף תגובה
-
לי זה קרה.!עם אונקולוג.!
אילונה 07/02/2017 | 21:06מאמי לי זה קרה לפני כחודש וחצי בערך , הגעתי לאונקולוג ברמבם והוא פרופסור, איך שנכנסתי אני חיכיתי רק לברוח משם , אותו פרופסור בנאדם כל כך קר לא סימפטי לא הסביר לי מה שהייתי צריכה לדעת ,בקיצור אנשים חושבים שאם הם הגיעו ל״פרופסור״ אז הם הגיעו לאלוהים , ממש לא!!! ובגלל זה הגעתי לכאן ופה אני יודעת שאקבל מענה אנושי ולא מזלזל ,הוסף תגובה
-
-
האם מותר לשתות סטרפסילס לגרון ואופטלגין עם קריזוטיניב?
סיון 07/02/2017 | 20:16ד"ר אגבאריה ערב טוב. אבא כל השבוע הזה שהוא חולה שתה רק דקסמול. האם מותר לו סטרפסילס ואופטלגין? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 07/02/2017 | 20:21אין שופ בעיה - אפשר גם אופטלגין וסטרפסלס עם קריזוהוסף תגובה
-
תודה רבה!
סיון 07/02/2017 | 20:42תודה רבההוסף תגובה
-
-
בדיקות דם
סיון 07/02/2017 | 12:06ד"ר אגבאריה צהריים טובים, אחרי תקופה רגועה שהבדיקות דם היו מצויינות קיבלנו תוצאות לא נחמדות. GLUCOSE 105 GGT 89 GPT 55 LDH ירד מ585 ל508. מה ניתן לעשות עכשיו? אבא עם הכדורים של ה250 מ"ג. זה יכול חלילה להגיד שהכדור לא מתאים לו? סיוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
סיון 07/02/2017 | 13:30כל השבוע אבא לא הרגיש טוב. הוא עם דלקת בגרון ולוקח אקמול כל יום ומקורר. האם יכול להיות שבגלל זה התוצאות ככה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 07/02/2017 | 13:48התוצאות סהכ סבירות ולא מעידות על החמרה במחלה. ההפרעה בתפקודי הכבד כנראה משני לזיהום וירליהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 07/02/2017 | 13:52מתי אתה ממליץ לעשות שוב בדיקות דם? קבעתי לאבא לשבוע הבא. והאם אתה חושב שהוא לא צריך להפסיק את הכדורים לכמה ימים? שזה באמת מהדלקת בגרון? הוא מאוד מקורר והיה עם גם עם חום. זה שהLDH ירד זה מסמן טוב נכון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 07/02/2017 | 14:21לא צריך להפסיק את הכדורים לחזור על מעבדה בעוד 10 י ימים הירידה ב ldh יכולה לסמל מגמת שיפור ותגובההוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר
סיון 07/02/2017 | 14:56תודההוסף תגובה
-
-
ייעוץ בקשר ל-CT
יעל 07/02/2017 | 09:19שלום רב, מעוניינת להתייעץ בקשר לתוצאות CT, מדובר בבקורת לבדיקת CT שנערכה לפני כשנה: לא הודגמו קשריות ריאתיות חשודות. קיימות מספר קשריות זכוכית מאט עדינות מאוד בשתי הפסגות אשר לא נראות בבדיקה הקודמת, בפסגה הימנית עד קוטר 5 מ״מ ובפסגה השמאלית עד קוטר 8-7 מ״מ. קשרית תת-פליאורלית מסויידת ב-RUL ללא שינוי. קשרית שנראתה ב-RML בבדיקה הקודמת אינה נראית בבדיקה הנוכחית. לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. לא הודגמו הסתיידויות בעורקים הקורונריים. תפליט פריקרדיאלי קטן, ללא שינוי מהבדיקה הקודמת. סיכום: לא הודגמו קשריות ריאתיות חשודות. מספר קשריות זכוכית מאט בפסגות אשר לא נראו בבדיקה הקודמת, ייתכן כחלק מתהליך דלקתי קל הקשור בעישון. אציין כי איני מעשנת מאז הסיטי הקודם ועד אז עישנתי בממוצע כ-5 סיגריות ביום. בסיטי הקודם נרשם בסיכום: 1. שתי קשריות ריאתיות, הגדולה בהן בקוטר ממוצע של 4 מ״מ ב-RML, השניה 2 מ״מ ב-LLL. 2. תפליט פריקרדיאלי קטן. 3. אוורור יתר ריאתי, אמפיזמה צנטרילובולרית. ללא קונסולידציה. שאלות: האם הקשריות שנמצאו כעת בפסגות הן אכן לא חשודות? הגודל 5 מ״מ ומעלה. האם הקשריות הנ״ל יכולות להצביע על מחלת ריאה קשה אחרת? לאן נעלמה האמפיזמה? המון תודה, יעלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 07/02/2017 | 13:52מבין שלא היה לך סרטן ריאות בעבר. כל הקשריות הם שינויים כרוניים מעישון בעבר וחלקם כתוצאה מתהליך דלקתי חריף ממליץ מעקב רופא ריאותהוסף תגובה
-
-
פיענוח סיטי וגידול נדיר (לת)
אילונה 07/02/2017 | 13:37הגוש הגידולי היה בבטן בצד שמאל ,גוש חיצוני לא פנימי קרוב לטבורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
התייעצות
יניב 01/02/2017 | 19:06ברצוני להתייעץ לגביי פענוח סיטי "הקשרית המרכזית הגדולה הגורמת להעצרות וחסימה של ברוכנוס סובסגמנטרי באונה השמאלית קטנה וכעת קוטרה 1.2*0.9. כאשר בבדיקה קודמת הייתה 2.5*1.5. הומלץ על סיטי בעוד חצי שנה . שאלתי האם זה שנמצא קטן שולל גידול ? אשמח לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 06/02/2017 | 17:26בדר"כ אם זה לא לאחר טיפול כימי או קרינה וקטן מעצמו מקטין את הסיכוי שמדובר בגידול- אך לא שולל לגמרי .הוסף תגובה
-
התייעצות
יניב 06/02/2017 | 18:44תודה דר על התשובה . אימי נוטלת סטרואידים במשך כמה חודשים במינון של 30 מג . העניין שאותנו מטריד שהרופא (דר אמיר משיבא ) לא הסביר לנו מה זה האם לחכות בעוד כחצי שנה לביקורת ? או לבקש הסברים /בדיקות נוספות בתודה יניבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 06/02/2017 | 19:58יכול להיות שינויים כרוניים. תיאורתית גם למפוצה יכולה להגיב לסטירואידים. בכל מקאה נראה לי שמדובר בתהליך לא ממאיר. ממליץ ct חוזר בעוד 4 חודשיםהוסף תגובה
-
התייעצות
יניב 06/02/2017 | 20:32תודה דר על התשובה . מה זה למפוצה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 07/02/2017 | 07:43הכוונה למפומה- סוג של ממאירות המטולוגיתהוסף תגובה
-
-
בדיקת c.t
לאקי 04/02/2017 | 09:21בבדיקת סי.טי שעברתי התגלה כי באונה העליונה נדגם ממצא עם גבולות משונצים בגודל 1.5 ס"מ.לא ברור אם הממצא פירוטי או הצצללה חדשה( לעומת c.t קודם)ממולץ בירור ע"י ביופסיה.מה ההסבר? האם יש חשש לגידול? אני מציין כי אני מוגדר אונקולוגי לאחר כריתה רדיקאלית של כיס השתן הערמונית וצינור השופכה בעקבות גידול. אני במעקב רפואי. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 06/02/2017 | 17:22הממצא מחייב בירור כמצוין ע"י ביופסיה. לצערי המראה חשוד והרקע שלך גם מעלה את הסיכוןהוסף תגובה
-
תודה רבה
לאקי 06/02/2017 | 17:58תודה לד"ר עבד מאחר והממצא ליד הלב,אין גישה לערוך ביופסיה.לפיכך,נשלחתי לסריקת PET-CTהוסף תגובה
-
-
תוצאות Ct ריאות, פיענוח
בת מודאגת 29/01/2017 | 16:02אימי קיבלה כרגע את תוצאות הסיטי שהיא נשלחה לעשות בעקבות גילוי של גוש בצילומי רנטגן, אשמח לקבל עזרה בפענוח בהקדם האפשרי כי הרופא שלה יצא לחופשה לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי, בלוטה סב קרינאלית מוגדלת מרכזה היפודנסי מודדת 7x16 מ״מ, בלוטה בשער הריאה הימני מודדת 11x12מ״מ, כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין, שינויים טרשתיים עם טרומבוס דופני בלתי סדיר לאורך האאורטה, הלב תקין בגודלו ללא תפליט פריקרדיאלי. פרנכימת הריאות אוגמנטציה דו״צ. בrll באספקט הקדמי לטראלי הודגם תהליך תופס סולידי גדול לובולרי מודד 60x73 מ״מ. התהליך נראה חוסם את הברונכים הסגמנטלים, התהליך נראה ממשיך מגיע ומעכב את הפלאורה עם גוש נוסף לאורך הסדק הבין אונתי מודד 24 מ״מ עם תפליט פלאורלי קטן מימין, ביתר הריאה שינויים ריאתיים כרוניים עם ציור ריאתי מוגבר ועיבוי דפנות הברונכים, לא הודגם תפליט פלאורלי משמאל. מעבר חזה בטן: אדרנל שמאלי מעובה לא ניתן לשלול מעורבות משנית. מבנה גרמי-שינויים ניווניים קיפורזיס לא נראה הרס גרמי אשמח לפענוח מהיר, מפלס הלחץ עולה על גדותיוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 06/02/2017 | 17:30נראה כמו גידול. ממליץ המשך בירור ע"י ברונכוסקופיההוסף תגובה
-
-
אסבסט
דודו 30/01/2017 | 01:56היי בהיותי ילד התגוררתי בבית קרקע כאשר הגג של המחסן בחצר היה עשויי אסבסט צמנט ואף הייתה חתיכה חסרה (שבורה)אך לא גדולה רוב הגג היה שלם אך הוא היה מתחת לחלון המטבח שכול הזמן פתוח וליד דלת הכניסה (חצר פרטית)לא ידענו על הסכנות ולפעמים הייתי עולה על הגג הזה אך בזהירות מבלי לשבור אותו רק לכמה שניות על הגג הזה וגם היה לנו חתול ביתי שהיה הרבה על הגג הזה חיינו ככה בערך 15 שנה עד שגילינו על הסכנות והחלפנו את הגג אך בתקופה של ה15 שנה חוץ מהחתיכה שהייתה חסרה (שבר קטן באורך מטר) לא קדחנו או ניסרנו אף פעם האם יש סיכון גבוהה לחלות ?אני מאריך שיש הרבה אנשים שנחשפו בצורה דומה הרי לא סביר שכולם יחלו נכון? הרבה חצרים ובתים מכילים אסבסט צמנט היום אך עדיין מה הסיכון במצב?ישהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 06/02/2017 | 17:28סה"כ יש סיפור חשיפה מסויימת לאסבסט וקשה לי לכמת את הסכנה למחלה. בכל מקרה הסיכון לא גבוה במיוחד.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קטע
-
הפחתת נפח הריאה
-
בדיקות קשורות
-
מיפוי עצמות
-
צילום רנטגן
-
תרופות קשורות
-
טטראציקלין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
אונה
-
THC
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס