פורום סרטן המעי הגס - עמוד 87
ד"ר רונן ברנר ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST). בוגר התמחות באונקולוגיה, מרכז הסרטן ע"ש דוידוף, בי"ח בילינסון בפ"ת. מומחה ברפואה פנימית, פנימית ג' שיבא. בעל נסיון קליני רב ברפואה פנימית ובאונקולוגיה. שילוב זה מאפשר מתן טיפול כוללני ועדכני במחלת הסרטן, בסיבוכי הטיפולים במחלה ובבעיות פנימיות שאינן קשורות ישירות במחלה ולכן נותרות לעיתים קרובות ללא מענה בחולים אונקולוגיים (חולי סרטן עם מחלות לב, סכרת, מחלות נוירולוגיות, מחלות ראומטיות). דובר שפות: עברית, אנגלית, יידיש. * ד"ר רונן ברנר מנהל באינפומד את פורום סרטן הלבלב ופורום סרטן המעי הגס.
חלופה לקולונוסקופיה אבינועם 14/10/2011 | 12:00אבקש לדעת האם הגענו כבר למצב שישנה או תהיה בעתיד הקרוב בדיקה שהיא חלופה לקולונוסקופיה הרגילה הופלשנית ובאותה רמת דיוק? השאלה נשאלת כיון שאני עושה מדי 5 שנים קולונוסקופיה בעקבות מציאת דם סמוי מדי פעם (הבדיקה תמיד תקינה וללא ממצא). גם רופא הגאסטרו הגיע למסקנה שאצלי בגלל מעי מפותל במיוחד לא רצוי להמשיך בעתיד בסוג זה של בדיקה הגורמת לי (בזמן הבדיקה) כאבים שהם בלתי נסבלים לגמרי ואף מפריעים לבדיקה. מאידך הוא לא ממליץ על וירטואלית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אבינועםדר י. זיו 15/10/2011 | 22:59נכון להיום, לא. אך בנידגוד לרופאך , אני יודע שקולונו וירטואלית מהווןה תחליף טוב. כשיש מעי מפותל. הבעייהה מתעוררת אם יש חשד ואז לא ניתן לדגום רקמה. נקווה שהבדיקה תהא תקינההוסף תגובה
בדיקת קולונוסקופיה אביבה אבן חן 10/10/2011 | 23:40בדיקה ביום א בבקר באיזה יום מתחילים לקחת את הכדורים ובאיזה יום את האבקה ????.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אביבה, קולונודר זיו 11/10/2011 | 09:21הכל לפי הנחייות הגסטרואנטרולוג שלך, לכל אחד העדפות אחרותהוסף תגובה
סרטן המעי הגס תוצאות בדיקות חנה 09/10/2011 | 14:38סליחה שאני שוב מטרידה אבל האם יכולות להיות סטיות כל כך גבוהות במידה והבדיקה נעשתה שבוע לאחר סיום ההקרנות כמו שאני מבינה זאת בדיקה שבודקת את כמות החלבונים בדם וכאשר עושים הקרנות התאים נישרפים ואז נוצרים תאים חדשים לכן יכול להיות שזאת הסיבה לגידול הרב בערכים תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
חנהדר זיו 09/10/2011 | 22:24לא סביר, לכן יש צורך לחזור על הבדיקות וכפי שאמרתי , עדיף 6 שבועות לאחר סיום קרינההוסף תגובה
דחיפות האורביטוקס וחשיבותהעלאת סל התרופות יניב 02/10/2011 | 14:40חולים/ קרובים של חולים/ רופאים- וכל מי שחושב שהאורביטוקס צריכה להיכנס לסל התרופות ובכלל שחושב שצריך להעלות את תקציב סל התרופות- אנא ליצור איתי קשר במייל yanivb78@gmail.com בשורות טובות שנה טובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אורביטוקסדר זיו 02/10/2011 | 21:01מסכיםהוסף תגובה
ד"ר זיו שלום רב,יניב 02/10/2011 | 23:26כיצד ניתן ליצור איתך קשר בנושא?הוסף תגובה
אורביטוקסדר זיו, מומחה בכירורגיה כללית וקולו-פרוקטולוגיה 07/10/2011 | 18:49dryziv@gmail.comהוסף תגובה
דימום בצואה ותוצאות דם סמוי- מודאגת אלמונית 13/12/2010 | 09:38ד"ר שלום בת 29 לפני כשבועיים בערך אחרי יציאה הייתי רואה דם בשרותים, וגם על נייר הטואלט היה דם(זה נמשך כשבוע). כרגע אין דימום, אני לא לוחצת את הצואה לצאת (אבל יש קושי מסוים לצואה לצאת , הצואה גדולה) הייתי אצל פרוקטולוג שלא גילה דבר בבדיקה ידנית ושלח אותי לקולונוסקופיאה.(עדיין לא עשיתי) במקביל עשיתי בדיקת דם סמוי והתשובה חזרה חיובית.(6\1) זה מדאיג אותי.. מה הסיכויים לסרטן במעי הגס בגילי? לאמא שלי גילו גידול שטוח על הדופן של המעי הגס מעל הצקום (אמי בת 59), כרגע בודקים אם הגוש שהוצא בניתוח הוא ממאיר או שפיר.אשמח לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אלמונית מודאגת דר' יחיאל זיו 13/12/2010 | 10:15בת 29 - הסיכוי קטן ביותר לסרטן מעי גס. לאור דם סמוי חיובי והעדר ממצא ע"י הכירורג (מניח שעשה בדיקת רקטוסקופיה), ממליץ מאד לעשות קולונוסקופיה למרות גילך הצעירהוסף תגובה
דם סמוי בצואה, בת 29אלמונית מודאגת 15/12/2010 | 18:42תודה על תשובתך. קיבלתי תור לקולונוסקופיאה לעוד חודשיים, האם כדאי להקדים? וגם- ממה יכול להיות דם סמוי בצואה חוץ מסרטן? אשמח לתשובההוסף תגובה
בת 29דר י. זיו 15/12/2010 | 20:37אין דחיפות, סבירות נמוכה מאד מאד הגילך לתהליך סרטני, קיימות סיבות רבות אשר תקצר היריעה מלפרטן.הוסף תגובה
סרטן המעי הגספיני 22/12/2010 | 13:37למודאגת שלום גם לי היה גידול שטוח מעל הצקום ובגיל צעיר יותר .לאחר ניתוח הוגדר ממאיר בדרגה B2 ממליץ לך למרות הגיל הצעיר לא להמתין חודשיים ולעבור מיידית באופן פרטיהוסף תגובה
דם בצואה.יעקב 08/02/2011 | 20:16אני בן 28 ומצאתי בצואה דם רירי (בצבע אדום כהה כמו פילפל כהה), אציין כי בימים האחרונים התחלתי להתאמן ולעשות כושר ואימצתי את שרירי הבטן התחתונה האם זה יכול להיות קשור. אציין כי בעבר היו לי כמה פעמים והופנתי לבדיקת צואה, התוצאה הייתה במ"פ. כשזה היה לי בעבר זה תמיד לווה בתחושת צריבה בבטן התחתונה, (שאותה יש לי גם כעת), וזה היה בתקופות שהייתי לחוץ, אני סובל ממעי רגיז, ואז יש לי יציאות מוגברות ורכות מעבר למקובל אצלי באופן נורמלי.הוסף תגובה
תשובת מומחה יעקב, דם בצואה דר' יחיאל זיו 21/02/2011 | 19:14אנא פנה לגסטרואנטרולוגהוסף תגובה
תשובת מומחה פיני דר' יחיאל זיו 21/02/2011 | 19:17חבל להלחיץ אנשים , אתה לא עוזר. אם כל האנשים בכל גיל יתנהגו לפי עצתך, מליוני קולונוסקופיות מיותרות יבוצעו ונא לא לשכוח שבפעולה זו יש גם סיבוכים, למשל התנקבות מעי המצריכה התערבות ניתוחית דחופה.הוסף תגובה
קולונסקופיה22/02/2011 | 08:54צודק ברמת המקרו אולם ההתיחסות היתה האם להמתין חודשיים לבדיקה או לערוך אותה פרטית. לדעתי המתנה זו עלולה לגרום למעבר מדרגה 2 ל-3 שזה כבר סיפור אחר לגמרי בהיבט הפרוגנוזה.הוסף תגובה
תשובת מומחה קולונוסקופיה דר' יחיאל זיו 22/02/2011 | 21:50מה השאלה ?הוסף תגובה
הטלת צואה עם דםיעקב 20/03/2011 | 17:08אני בן 73... יומיים שאני רואה דם בצואה, כאשר אני מנגב מפחיד לראות את נייר טואלט מלא דם וגם באסלה. לא יודע אם יש קשר או לא למצב הקיים שלי, אבל יש לי כאב בבטן התחתונה בצד שמאל, שהתחיל להפריע לי כאשר אני עומד, את הכאב הזה הרגשתי אותו כבר המון זמן אבל לא הפריע לי כי הופיע לעיתים רחוקות פניתי לרופא ששלח אותי לבירור אצל רופא מומחה אחרי שנתן הפנייה לביצוע קולונוסקופיה. האים אני צריך להיות מודאג לסרטן המעי?הוסף תגובה
תשובת מומחה צואה דמית, יעקב דר' יחיאל זיו 20/03/2011 | 23:11כל מה שאוכל לומר כעת שיש לבצע קולונוסקופיה בהקדם. חייבים לשלול סרטן מעי גס.הוסף תגובה
בתשובה לכל הסובלים מסרטן ומכל סוגיורם גני 01/04/2011 | 16:39שלום לכולכם. בראיית הריפוי בביורגונומי, בו אני עוסק. בניתוח והוצאת גידול סרטני מהגוף לא טופלה בעצם הסיבה, למה התחיל התהליך הסרטני בגוף? בראיית הביורגונומי, תהליך סרטני בגוף מתחיל כאשר רמת האנרגיה בו, נמוכה מהרצוי. רמת אנרגיה שאיננה תלוייה בנו ולא משנה איך ננהג, אלא תלוייה רובה ככולה בהשפעת ה"משלים האנרגטי" עלינו והשפעה זו יכולה להיות בכל גיל, אפילו אצל תינוקות... הטיפול הביורגונמומי למייטב ידיעתי הוא אולי היחידי הלוקח בחשבון עובדה חשובה זו ובגישה זו גם מרפא סרטן וימנע את גידול הסרטן הבא. דרך הריפוי בביורגונומי והשפעת ה"משלימים האנרגטיים" עלינו, מתוארת באתר שכתובתו מצורפת. בברכה, יורם גני האתר: http://www.biorgonomy.com נ.ב. מזמינכם לקרא באתר "reader" מאמר שכתבתי תחת הכותרת : "מחלת הסרטן בראי הביורגונומי - ניתנת לריפוי? כן! "הוסף תגובה
אלמוניתפיני 04/10/2011 | 08:21מקבל הערתך אולם תגובתי לשואלת היתה עקב העובדה שלאמא שלה היה גידול באזור הצקום (העולה) שהוא אחד המאפיינים לתיסמונת לינץהוסף תגובה
קליטה פתלוגית באפקט הליטרלי של עצם ה xifoid פנינה 02/10/2011 | 12:10באוקטובר 2010 התגלה אצלי סרטן שמקורו בתוספתן ולאחר הניתוח עברתי טיפולי כימו שהסתיימו בחודש מאי. לאחרונה התחילו כאבים בכתף שהקרינו לאזור החזה . בבדיקת מיפוי עצמות התגלתה קליטה פתלווגית בולטת באספקט הלטרלי של עצם ה xifoid . אשמח לקבל הבהרה במה דברים אמורים. ,תודה רבה . פנינההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פנינהדר זיו 02/10/2011 | 21:00צריך לוודא את מהות הממצא. מציע לפנות לאונקולוג שלך.הוסף תגובה
סרטן המעי הגס תוצאות בדיקות חנה 26/09/2011 | 12:56דר יחאל שלום לאבי סרטן מעי הגס לפני כחודש סיים טיפולי הקרנות כאשר לאחר הניתוח הערכים של ACE היו 4.7 ועכשיו הערכים לאחר ההקרנות 83 האם יש תקופה שצרך לחכות עד שעושים את הבדיקה עלמנת השגוף יתנקה מההקרנות .יש לציין שהוא ביצע את הבדיקה שבועיים לאחר סיום ההקרנות לפני הניתוח הערכים היו 13.7הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
26/09/2011 | 13:02הכוונה CEAהוסף תגובה
שאלת חנהדר זיו 26/09/2011 | 13:09בהנחה שהתכוונת ל CEA עדיף לחכות כ 6 שבועות מיום סיום ההקרנותהוסף תגובה
תודה ומברכת את הפורום26/09/2011 | 13:18תודה על התשובה המהירה וכמה טוב לדעת שיש עם מי לדבר ולשאול שאלות תודההוסף תגובה
אישה בת 60 רונית 25/09/2011 | 18:01שלום ד"ר, ברצוני לשאול אודות אישה בת 60, סכרתית שהחלה בירור בעקבות שלשולים 2-3 פעמים בשבוע. עברה גסטרוסקופיה +קולונוסקופיה – תקין, נאמר כי השלשולים כנראה מהסכרת CT בטן – תקין בדיקות דם : CRP 80.52 ESR 46 CEA 43.4. נתבקשה לחזור על הבדיקות והתוצאות הן : CRP 78.1 ESR לא נבדק CEA 41. הגסטרולוג המליץ לרופא המשפחה התייעצות עם אונקולוג, אך רופא המשפחה שלל, וביקש לחזור על הבדיקות שוב לאחר חודש. מחשש שמאבדים זמן יקר, אבקש המלצתך. תודה רבה, רוניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שאלת רוניתדר זיו 26/09/2011 | 13:12מטריד אותי תוצאת ה CEA , בהנחה שמדבובר סביב ה 40 ולא 4.1 ממליץ כל CT בטן וזאת בהנחה שקולונוסקופיה בוצעה ע"י אדם מנוסה. אם לא, יש לחזור על קולונו. ייתכן , במידה והבדיקות יהיו תקינות יש לבצע PET-CTהוסף תגובה
מוסינוס אדנוקרצנומה- מקור תוספתן מלי 25/09/2011 | 10:29שלום רב, במרץ האחרון התגלה לאבי סרטן מסוג מוסינוס אדנוקרצנומה ממקור אפנדיקס. (שלב4) גרורות מפוזרות באומנטום ובפרינטאום. קיבל 9 קורסים של אווסטין+FU5 ,סיטי מאוגוסט הראה שהמיימת חזרה, ושהגרורות צפופות מאד עד כדי כך שכמעט לא נשארה שכבת שומן. מעבר לזה יש לו גרגיר אבן כליה צד ימין וקשרית בRUL ריאות כל השאר נראה תקין. בחודש האחרון אבי היה מאושפז עם חסימת מעיים (מעי דק) קיבל טיפול שומרני בצורת צום וזונדה להוצאת כל הפסולת מהגוף. נאמר לנו ע"י אחד הפרופ' שייתכן שיהיה אפשר לנתח (HIPCׂ ). החליפו לפרוטוקול של אוקסליפלטין+FU5 ארבעה קורסים. (אחכ הערכת מצב) לאחר טיפול הראשון אבי מרגיש חלש עד מאד, חסר תיאבון לחלוטין, הקיא כבר מס' פעמים, כמובן שמצב רוח ירוד מאד, פיזית ונפשית הוא נראה רע. הוא מקבל מירו 1 ובונדרמין 1 לפני שינה ולכאבים כדור אופטלגין ברוב הזמן עוזר פרט למצבי חסימה. שאלותיי: * האם נראה לך שטיפול זה יכול להיות יעיל? * שמעתי שישנה בדיקה בחו"ל שניתן לוודא לאיזה סוג של טיפול כימי סרטן זה "רגיש", מה יכול לעבוד עליו אייך מגיעים לבדיקה זו? *האם את יודעת על בי"ח בחו"ל שיודע לטפל בסוג זה של סרטן?? * כמה זמן יש לאבא שלי? תודה ושבוע טוב,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מלידר זיו, מומחה בכירורגיה של הקולון והרקטום 25/09/2011 | 10:46הי, זה בדיוק הטיפול שהוא צריך לקבל ומומלץ לבצע HIPEC - זה הסיכוי שלו. הטיפול בארץ בבעיה זו זהה לנעשה בחו"ל. הבדיקה למידת רגישות סרטן זה לטיפול בכימי, לעניות דעתי, במצב הזה , מיותרת ולא תוסיף מאומה. לשאלתך האחרונה - תלוי איך יגיב. מאחל לכם החלמה ובריאותהוסף תגובה
עצירות מיכל נוה 15/09/2011 | 08:49שלום רב אני סובלת זה כמה שנים מעצירות וטחורים פנימיים.אני יוצאת רק עם חוקן מים פעם בשבוע.התזונה שלי כוללת פירות קואקר לחם שיפון וירקות חיים וגם מבושלים .אין לי כאבים. אודה לכם אם תציעו דרכי טיפול.עברתי קולונסקופיה לפני שנתיים מיכלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עצירותדר זיו 15/09/2011 | 12:57ראשית : ברור סיבת עצירות לאור היותך מאוזנת תזונתית. ברור כולל : תפקודי בלוטת מגן, חוקן בריום עם קונטרסט אחד (מאפשר מראה אנטומיה שלא ניתן לראות בקולונוסקופיה), מנומטריה אנלית, דפקוגרפיה, ובדיקת זמן מעבר. אם רצונך בברור זה צרי קשר עם מרפאתי : 036401234הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גרגירומת
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
בדיקות קשורות
-
בריליום בשתן
-
MRI שד
תרופות קשורות
-
ליזינופריל
-
צטוקיסמאב
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדרומה
-
אידוי קנאביס רפואי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל