פורום ברית מילה - כרורגיה - עמוד 3
הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך
ברית בגיל שנה וחצי נתלי 23/07/2017 | 23:46שלום, נתבקשתי לעזור לחברה שעלתה לא מזמן לארץ ואיננה דוברת עברית לברר תהליך ברית מילה לבנה בן השנה וחצי. הם חברים בקופת חולים מאוחדת. מאיפה להתחיל את התהליך? האם הקופה משתתפת? האם לתאם מול כירורג ואם כן איזה? כל הכוונה תעזור... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מאיזה גיל עושים הרדמה מלאה?אלי 17/06/2018 | 00:44האם הקופה ממנת בכל מקרה? גם במקרה לצורך אסטטי ולא רפואי?הוסף תגובה
תשובת מומחה ברית בגיל שנה וחצי מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 16/03/2025 | 09:01שלום אלי, הרדמה מלאה אינה נדרשת בשום גיל עבור ברית מילה, הפרוצדורה עוברת ללא כאב גם על ידי הרדמה מקומית. לשאלתך על השתתפות הקופה בתיקון אסתטי, מומלץ לפנות לברר עם הקופה, ובהתאם לסוג הביטוח שלכם, בברכה.הוסף תגובה
תשובת מומחה ברית בגיל שנה וחצי מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 16/03/2025 | 09:03שלום נתלי, ניתן ליצור עימי קשר ונדריך אתכם בכל התהליך.הוסף תגובה
מילה בגיל מבוגר יוחאי 21/11/2012 | 15:13חבר שלי מהכיתה רוצה לעשות ברית מילה, הוא לא נולד בארץ ובגלל שהוא רגע לפני גיוס (אנחנו עכשיו בכיתה י"ב) הוא רוצה לעשות ברית מילה. האם בגיל 18 זה לא מסוכן? מהם הסיכונים? איך עושים ברית מילה בגיל כזה? בבית חולים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מילה בגיל מבוגר מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 16/03/2025 | 08:41ברית מילה אינה גורם לסיכון, להיפך יש ממנה רק תועלת והסיכונים הינם נדירים, לאחר הגיוס הברית יכולה להיערך בחינם על ידי המוהל של הצבא, ניתן ליצור עימי קשר ולקבל סיוע והדרכה בעניין.הוסף תגובה
מציצת דם אלי 27/11/2012 | 13:27לפני חודש הייתי בברית שבה הרב מצץ את דמו של הילד. חיפשתי באינטרנט ואני מבין כי זה מנהג. האם יש בזה גם פאן רפואי? התמונה לא יוצאת לי מהראש...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאיבת דם מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 16/03/2025 | 08:29שלום אלי, אין רב, מוהל, או רופא מוהל שמוצץ דם, הפעולה שנעשית היא 'שאיבה' וחלקה ההלכתי והרפואי בברית היינו מהותי, אך נעשה רק בתיאום עם ההורים ובתנאים סטריליים קפדנים, ישנם חלופות שונות לשאיבה זו. התועלת הרפואית היינה סגירת כלי דם, ומניעת היווצרות קרישי דם בפתח השופכה.הוסף תגובה
ברית מילה, כן או לא? זוג מהמרכז 20/11/2012 | 20:04אני צריכה ללדת בעוד שבועיים בן. יש לי ויכוח עם בעלי אשר כל אחד מציג מחקרים מנגד האם זה טוב או לא טוב לעשות ברית מילה. מה אתה אומר ד"ר? האם זה טוב לתינוק לטווח ארוך הברית מילה או לא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ברית מילה, כן או לא? מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 16/03/2025 | 08:16מעבר לשמירה על מסורת ישראל, והשיקול הדתי והחברתי לפיו יש חובה לבצע ברית מילה, התועלת הרפואית מקיום ברית היינה לטווח המיידי, ובוודאי לטווח הארוך. 'המרכז למניעת ולבקרת מחלות בארה"ב CDC' פרסם בחן מחקרים שנערכו בין השנים 1995-2010 במטרה להשוות בין התועלת לסיכון הטמונים בתהליך ברית המילה. התוצאות הראו קשר בין ברית מילה לסיכון מופחת לדלקות בדרכי השתן, כמה סוגים של סרטן, והידבקות בנגיפי HPV ו-HIV ומחלות מין אחרות, לעומת סיכונים לא שכיחים כתוצאה מברית, הנפתרים במידת הצורך בטיפול פשוט.הוסף תגובה
בירור האם הברית תקינה מ.ד 08/11/2013 | 15:57שלום, בני בן השלושה שבועות עבר ברית מילה בגיל 8 ימים. מהסתכלות על הברית ניתן לראות כי ישנה נפיחות בבסיס הפין, אני מנסה לברר האם זה עודף עורלה או מעט עורלה או שבעצם הברית תקינה ועדיין לא החלימה. אשמח לשלוח תמונה ולדעת האם הכל תקין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בירור האם הברית תקינה מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 13/03/2025 | 12:55ניתן לשלוח אלי תמונה ולקבל חוות דעת, יש לאבחן האם מדובר בבצקת, שלפוחית או חלילה זיהום שגורם לנפיחות. אשמח לעזור במידת הצורך.הוסף תגובה
ברית מילה א.פ 04/01/2014 | 21:02שלום , הבן שלי בן חודשיים וחצי הוא עבר ברית בגיל 8 ימים , כרגע יש חתיכת עור מאוד עבה בחלק התחתון ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ברית מילה מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 13/03/2025 | 12:53שלום רב, צריך לראות בכדי לאבחן ולהשיב תשובה מדויקת, האם העור המיותר יתכווץ ויעלם עם הזמן ובכך יתקבל מראה אסתטי, שעומד בקריטריונים ההלכתיים, או שמא צריך תיקון.הוסף תגובה
עודף עורלה בצד אחד בלבד מאיה 24/06/2013 | 12:35שום, הבן שלי בן 4 חודשים,עבר ברית מילה בגיל 8 ימים. עם או בלי קשר,הברית ארכה הרבה יותר מהרגיל והילד צרח מבכי ללא הפסקה זמן רב אחרי הברית. (כל האורחים העירו לי לגבי הזמן והבכי של הילד). היום,4 חודשים אחרי אני שמה לב שאין שיפור למשהו שהיה נראה לי לא תקין מלכתחילה שנראה כמו עודף עורלה מצד אחד בלבד,כאשר בצד השני אין בכלל. אשמח לדעת האם זה תקין או לא סימטרי? במידה ולא תקין האם זה יפגע בהנאה כשיגדל או שזה רק אסתטי? האם יש אפשרות לתקן ומתי? אודה על התייחסותךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עודף עורלה בצד אחד בלבד מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 13/03/2025 | 12:48שלום מאיה, קודם אני מצטער לשמוע על החוויה שעבר התינוק, אין שום סיבה שילד יבכה בברית, לאחר 10 שניות הילד צריך כבר להיות רגוע. לשאלתך, לא תהיה פגיע בתפקוד או בהנאה המינית, נראה שמדובר בנפיחות של עור הפריעה שאמורה לרדת עם הזמן, עם זאת, להבחנה מדויקת יותר ניתן ליצור קשר ונעזור בשמחה.הוסף תגובה
תיקון ברית מימי 14/05/2017 | 20:58בני בן שנה ורבע אזור הברית לא נראה לי תקין הייתי איתו במעקב רופא ילדים מומחה שהרגיע אותנו שבגיל שנה זה מסתדר אקב חוסר הרגיעה שלי השבוע הייתי אצל אורולוג ילדים שקבע חד משמעית שהילד עבר ''חצי מילה'' שאלתי-האם ניתוח התיקון חייב להתבצע בהרדמה מלאה או שמספיק מקומית? האם אין סיכון בהרדמה מלאה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תיקון ברית מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 13/03/2025 | 12:41שלום מימי, המצב אותו את מתארת אכן מצריך תיקון, אך חשוב לקבוע תור ולבוא לקבל חוות דעת מדויקת. אשמח לעזור.הוסף תגובה
עורלה או ללא עורלה אנונימי 09/01/2013 | 15:35אני לא יהודי ולא עשו לי ברית מילה. אני מאוד מתלבט אם לעשות את זה, מאחר ושמעתי כי מבחינה בריאותית זה ממש טוב. כמו כן, אני קראתי מחקרים כי גברים ללא עורלה נהינים פחות ביחסי מין מערלים. הם זקוקים יותר למין אורלי כדי להינות. כמה זה נכון? כמה אתה יודע על הדבר שתיארתי פה? תודה. ברשותך אשאר אנונימיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עורלה או ללא עורלה מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 13/03/2025 | 12:30שלום, חשוב לציין כי אין שום מחקר מדעי שבדק את השפעת ברית המילה בהקשר של הנאה מינית, אלא להיפך. בתחילת שנות האלפיים נערך מחקר בדרום אפריקה (במדינות קניה ואוגנדה) בהובלת פרופסור בארת'רן הוברת', בכדי לבחון האם ברית מילה יכולה להפחית את הסיכון להידבקות בנגיףHIV תוצאות המחקר הראו באופן עקבי שהסיכון להידבקות בגברים נימולים יורד בכ60%, וכן לא הצביעו על ירידה כללית בתפקוד המיני או בהנאה המינית. המרכז למניעת ולבקרת מחלות בארה"ב (CDC) פירסם השבוע טיוטה לנייר עמדה, ממנה עולה כי התועלת שבעריכת ברית מילה לתינוקות עולה על הסיכון הנובע ממנה. לדברי המרכז, עריכת ברית מילה מפחיתה את הסיכון להידבקות במחלות מין שונות, וכן באיידס. תוצאות המחקרים הובילו לארגון הבריאות העולמי WHO) ) ולמרכזים לבקרת מחלות ומניעתןCDC) ) להמליץ על ברית מילה גברית כאמצעי מניעה נוסף ל- HIV במיוחד באזורים עם שיעורי הדבקה גבוהים. כך שלמסקנה התועלת בביצוע הברית גדול על החששות שאותם אתה מציג.הוסף תגובה
הדבקות עור לשולי העטרה אורן 20/11/2015 | 20:58שלום רב, אנחנו עשינו ברית מילה לבן שלנו בחו"ל בגיל חודש. כשחזרנו לארץ שמנו לב שיש גשר פין. רופא מקומי פרע את הגשר אבל מאז יש הדבקויות חוזרות ונשנות של העור לשולי העטרה. העור לא מכסה את העטרה עצמה אלא מתחבר ישירות לשולי העטרה ומסתיר את הגומחה שתחתיה. עד היום יכולתי לפרום את ההדבקות כל פעם שהיא חזרה אבל עכשיו בגיל שנה זה כבר ממש קשה ואני מפחד להכאיב בעשותי כך. מה עלי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הדבקות עור לשולי העטרה מר הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך 13/03/2025 | 12:19שלום אורן, מצב זה של הידבקויות חוזרות ונשנות אינם מצב תקין, אנא צור קשר לקביעת תור, בו תבוצע הפרדה כירורגית בהרדמה מקומית, ולאחריה תקבלו הסבר איך למנוע הידבקויות נוספות. בברכה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת שומן
-
נישוי פנים
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
צילום פנים
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
מונחים קשורים
-
ניתוחי עפעפיים
-
ניתוח עפעפיים

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר מיכאל שוורץ
ד"ר בתיה יפה
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס