למה אני חייב להגיע קודם?
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
למה אני חייב להגיע קודם? מקדים 02/06/2013 | 12:56למה אני מרגיש צורך להגיע מוקדם לכל הרצאה או שיעור שיש לי וכך גם בפגישות עם אנשים, לפעמים אני מעדיף להקדים בחצי שעה ולא לאחר בחמש דקות ועוד כל מיני אירועים שבהם אני חייב להגיע מוקדם.הוסף תגובה
תשובת מומחה הגעה קודם לכל מקום הרב ד"ר (PhD) אייל אונגר 02/06/2013 | 15:58אם אדם כל הזמן מחפש להגיע מוקדם לכל מקום לדוגמא הוא מגיע לשיעור 15 דקות לפני הזמן כל פעם בצורה כפייתית כלומר שאם הוא לא הגיע לפני הזמן אז הוא מרגיש פספוס כאילו הוא איחר ופספס חצי הרצאה... הצורך להגיע בזמן לפי הדוגמא הזו – זה לא רק בגלל שהוא "צמא לידע חדש". אם אדם צמא לידע חדש אז הוא מגיע מוקדם אבל לא ברמות כמו שתיארנו אם האדם מרגיש 'כפוי' להגיע בזמן - ואפילו לפני הזמן כי הוא מרגיש שמה שהוא ישמע בהרצאה זה מה שיחדש לו בחיים - ממד חדש התוכן החדש שהוא יישמע הוא מאמין שזה מה שירומם אותו, זה התוכן שיעניק לו את המידע שיפתח בפני דלתות חדשות בחיים... כלומר לאדם חסר ממד בזהות שלו חסרה לו ההערכה עצמית – ולכן הוא הוא מנסה למלא את החלל של הצורך בהערכה עצמית בצורה שלא תמלא את החלל החסר... הוא מאמין שמה שחסר זה רק הפגישה עם האנשים שאני אמור לפגוש...הם בעלי הידע, הם אלו שייתנו אישור לזהות שלו, הם אלו שיקדמו אותי ומאז אני עתיד להרגיש טוב יותר... הוא מאמין בטעות שמה שהוא ישמע זה מה שיקדם אותו בחיים ויעניק לו את מתנת ה"הערכה העצמית" - מידע חשוב יכול לעזור לנו בחיים אבל אין מידע בעולם שאם נקבל אותו פתאום נעריך את עצמו הרבה יותר בצורה שונה מהקצה לקצה, הערכה עצמית באה לידי ביטוי בתהליך התפתחותי בריא שהאדם עובר בינו לבין עצמו, או אפילו בילדות שלו בינו לבין ההורים שלו, וגם אם תאמר שאני חס על זמנם של אחרים - שזה דבר יפה, אבל כשזה כפייתי כלומר אם אני אאחר אז זה יהיה דרמטי – זה לא בגלל אכפתיות רבה מדי, אדרבה זה יגרום לאנשים סביבו להרגיש רגשות אשמה, אי נעימות, זו השקעה רבה מידי שפוגעת במערכת יחסי גומלין, הם ירגישו חייבים לך... וזה לא בסיס בריא לקדם יחסי גומלין...כי אנשים לא ירגישו קלילים בחברתך אלא שהם צריכים ללכת בין הטיפות. סביר יותר להניח שהכפייתיות להגיע מוקדם מגיע ממקום אחר...היא מגיע ממקום שבו האדם לא מעריך את עצמו ואת הזמן שלו ובמקום זאת הוא מעדיף להעניק משמעות לאישיות ולזמן של הזולת. איך אנחנו מתמודדים עם זה? דבר ראשון נתחיל לעבוד על הזמן שלך: ולכן דבר ראשון - תתחיל לרשום לעצמך שעות - עשר שעות ביום ומה אתה יכול לעשות בהם - בכל התחומים, כלכלי, חברתי, משפחתי וכדומה - ובנוסף לכך תרשום מה יהיו התוצאות אם תעשה מה שצריך לעשות - הרשימה הזו תחזק את ערך הזמן שלך בעיני עצמך, מה הזמן שלך שווה, תמחיש לעצמך לאיזה הישגים אתה יכול להגיע בעקבות ניצול הזמן. דבר שני חשוב לעבוד על הנושא שנקרא הערכה עצמית, היות ואתה מעריך אחרים יותר מאשר את עצמך, תעשה לעצמך רשימה של אנשים שאתה מעריך, ודבר שני תרשום ליד שם של כל אדם מה יש לו שאתה מעריך: אצל אחד זו החכמה, אצל אחד זה המצב המשפחתי אצל אחד זו ההתמדה שלו, כעת שגלית מהן התכונות שמעוררות אצלך תחושת הערכה כלפיי אותם אנשים תראה איך אתה יכול לגייס לעצמך את התכונות האלו – אם זו חכמה – תקדיש שעה ביום ללמוד ולפתח את יכולת החשיבה, אם זו תחושת משפחתיות אז נכין לעצמנו תוכנית עבודה איך בשבוע הקרוב אנחנו משפרים את ההורות שלנו מה נעשה וכן על זה הדרך. בהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
טיפול משפחתי
-
טיפול זוגי
-
אימון זוגי
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר