הילדים מתגרשים ואני משלמת
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
הילדים מתגרשים ואני משלמת חנה 21/12/2014 | 19:21שלום רב. לפני שנה הבת שלי נפרדה מבעלה. יש להם שני ילדים. הם עברו גירושים מאד מכוערים. הם מדברים אחד על השני כל הזמן, מאד לא יפה. לפני שהתגרשו, למרות שראיתי שהיחסים לא טובים, הצלחתי לשמור על קשר טוב עם שניהם. הייתי באה אליהם הביתה כמעט כל יום. הם עבדו עד מאוחר ואני הייתי הרבה עם הילדים. שנפרדו הבת שלי עברה אלי והבעל לדירה אחרת. הילדים נמצאים אצל כל אחד לסירוגין, יום אצלי ואצל בתי ויום אצל האבא. פעם בשבועיים עושים שבת אצלו. מאז שקרה הסיפור, האבא לא מוכן לדבר אתי וגם הילד הבכור. הוא בן 14 וחצי. אולי מאשימים אותי במשהו, שהשפעתי או משהו. מאד כואב לי, הוא גר אצלי ולא מוכן לדבר אתי. בהתחלה גם לא הסכים לדבר עם אמא שלו, והיה מאד קשה להסתדר בבית. הוא אמר שרוצה לעבור לגור רק עם אבא, אבל עכשיו לפחות מדבר איתה. חשבתי לפנות אליו במכתב או להושיב אותו לשיחה, ולשאול אותו למה הוא מתנהג ככה. זה לא הוגן, ממש גידלתי אותו. וכבר יותר משנה שאני חיה במצב הזה.הוסף תגובה
תשובת מומחה כולכם עברתם טלטלה עדית רונן סתר 23/12/2014 | 22:55חנה שלום. תודה שפנית לפורום. את מתארת מצב שנשמע מאד קשה. אני שומעת את הערגה שלך לימים בהם טיפלת בילדים והיית שם מדי יום, היית מעורבת בחייהם בצורה אחרת. בינתיים, כולכם עברתם כנראה טלטלה מסוימת, סביב עניין הגירושין, מפני שאלו משפיעים על כל מי שחי את המשפחה: גם ההורים, גם הילדים, גם הסבים. אני אתייחס לפתרון בשני מישורים. במישור הספציפי, לענות לשאלתך: כן, זה לגיטימי שתרצי לדבר עם הנכד שלך על המצב ביניכם. קיימות מספר שאלות מקדימות: מה היה טיב היחסים ביניכם, האם הייתם נוהגים לדבר באופן פתוח ביניכם? מהי מטרת הפנייה שלך אליו? אסביר: אם הסיבה היא שאת מעוניינת שיפרוק את אשר על ליבו או שיסביר לך מדוע הוא כועס – ייתכן והוא יודע ולא מעוניין לומר, וייתכן והוא לא כ"כ יודע מהי בדיוק הסיבה. תראי, המצב קשה עבורך, אך גם כנראה קשה עבורו. הוא נער בגיל ההתבגרות, הוריו נפרדו כנראה סביב בר המצווה שלו (או שלב מסוים אחרי כן), הוא איבד את ביתו, ואיבד את משפחתו (כפי שהכיר אותה עד אותו הרגע), וכל זה קרה מבלי שהוא יבחר בכך... יש לו סיבות לפתח כעסים ותסכולים וייתכן שאת כעת הערוץ שהוא מפנה אליו את התסכול. זה לא הוגן עבורך, אך אני מציירת תמונה מנקודת מבט של נער, עם תחושת חוסר האונים וחוסר השליטה על חייו. לכן, במקום לדרוש ממנו הסברים, הייתי מציעה לך להמשיך לתזכר אותו שאת אוהבת אותו ונמצאת שם בשבילו, לכשיגיע הרגע שהוא ירצה. זה יכול להתבטא בדברים הקטנים והיום-יומיים (קריאה לבוא לאכול, לקנות בסופר דבר-מה שדווקא הוא אוהב וכו). את בהחלט יכולה גם לכתוב מכתב או לומר לו את המסר הזה. מה שמרגיש לך בנוח. אם יגיע הרגע (ואני מאמינה שהוא יגיע), שבו הוא כן יחזור לתקשר איתך, הייתי מציעה לך לא לקפוץ ישר עם בירורים סביב מה שקרה ביניכם. תני ליחסים להתפתח, לזכות באמון מחדש, להנות מקירבה ללא רגשות אשמה. בירור לגבי מה שהיה גם יכול להיעשות בעתיד. העיקר – לחדש את הקשר. במישור הכללי יותר, אם את ובתך תראו שהתקשורת עם הנכד אינה משתפרת, אם יש הדרדרות בתפקוד שלו (הלימודי, החברתי וכדומה), רצוי לפנות עם הנכד לאיש מקצוע (פסיכולוג או מטפל משפחתי) ולספק לנכד מקום בטוח בו הוא יוכל להתבטא. בהצלחה, עדית.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון זוגי
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
-
טיפול זוגי
-
טיפול משפחתי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר