חלומות חוזרים על פרידה
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
חלומות חוזרים על פרידה דנה 04/08/2015 | 19:46אני נמצאת בזוגיות טובה ומאושרת בחודשים האחרונים. אנו גרים יחד ובן הזוג נותן לי המון בטחון ואהבה. משום מה יש לי חלומות חוזרים בהם הוא נפרד ממני או בוגד בי, אני נפגעת ובוכה בעוד הוא די אדיש לתגובה שלי. אני חולמת את החלום הזה כל שבועיים-שלושה! מדוע זה? אין שום ביסוס למה שקורה בחלום במערכת היחסים בינינו.הוסף תגובה
תשובת מומחה חלומות חוזרים על פרידה עדית רונן סתר 08/08/2015 | 00:45דנה שלום לך, תודה על השיתוף שלך ועל כתיבתך. נכון, חלומות חוזרים ונשנים מסוג זה עלולים לערער את הבטחון, ליצור תחושות של מצוקה ולהפריע לתפקוד. חלומות הינם ייצוגים הקשורים לעולמנו הפנימי בדרכים שונות. רבים חקרו את תפקוד החלום בחיינו והעלו הסברים שונים ודרכי טיפול שונות, בעת הצפה של חלומות מטרידים. חלומות יכולים לשלב בין עבר-הווה-עתיד, לשלב בין דמויות שונות ולהחליף תפקידים ביניהם, לשקף חרדות, לייצג נושאים מטרידים באופן שונה מהמציאות ועוד. מאחר ואיננו מכירות באופן אישי וכך גם לגבי הקשר הזוגי שלכם, לא נוכל לדעת בשלב זה, את הסיבות וההסברים להישנות חלום זה. נוכל לשער פרשנויות שונות, אשר את תדעי בתוך תוכך אם יש להם נגיעה אליך, הסברים כמו: תחושת חוסר ביטחון בקשרים עם אנשים משמעותיים, חרדת נטישה ועוד. אלה רק השערות. עם זאת, אוכל להציע לך דרכי פעולה, על מנת להתמודד עם הקושי באופן יעיל ויסודי. מתוך דבריך, עולות שתי סוגיות, בהן ניתן לטפל בדרכים שונות: 1. ברמה האישית, בינך ובין עצמך, חלומות אלה יכולים לייצג מגוון היבטים הקשורים במערכת הרגשית שלך ובמערכות היחסים שלך בהווה ובעבר. בכדי להבין את עצמך ולהתעכב על עולמך הפנימי, רצוי לשקול לפנות לטיפול פרטני, אינדיוידואלי. באמצעות טיפול (פסיכותרפיה), בו תחושי מידה רבה ומתאימה של ביטחון, תוכלי להביט בעולמך הפנימי, לחוות את עצמך אחרת וליצור מצב אמיתי של שינוי. 2. ברמה הזוגית, הטריד אותי לקרוא שאת חווה את בן זוגך כאדיש למצבך. כוונותיו אינן ידועות לנו, אך תגובתו (או העדרה) מתפרשות אצלך כאדישות, למעשה, נשמע שאת חווה אותו כמי שאינו תומך במה שעובר עליך. זהו פרט אחד שתוך היבט רחב יותר הקשור בדינמיקה ביניכם, במידת ההבנה ההדדית והפתיחות ביחסים ביניכם ועוד. האם הוא יסכים להגיע איתך לטיפול זוגי? זה יסייע לשניכם לצמוח בתוך הקשר שלכם, כזוג וכיחידים. דנה, בין אם תפני לטיפול פרטני או זוגי, אני סבורה שטיפול הוא הדרך עבורך ליצירת שינוי, שיאפשר לך תפקוד טוב יותר. זו הדרך. פעמים רבות, מטופלים המגיעים אלי לקליניקה, חווים חלומות מטרידים המערערים את שלוותם, או לחילופין, מאותתים להם על סערה פנימית המתחוללת בם. לעתים הם מגיעים לטיפול בעקבות החלומות, ולעתים, החלומות מופיעים לאחר תחילת הטיפול. כשתפני למטפל או מטפלת, תוכלי לתאר את שעובר עליך ולשאול האם המטפל עובד עם חלומות. במקביל, תוכלי לשמור לצד המיטה מחברת, ובהת התעוררות מחלום מטריד - לכתוב את זכרונותיך המיידיים מהחלום. הכתיבה תסייע לטיפול וגם תסייע לך בהתארגנות ואיסוף, שיאפשרו לך חזרה לשגרה. הרבה הצלחה, ואת מוזמנת לעדכן בהתפתחויות, עדית.הוסף תגובה
תודה על התגובהדנה 09/08/2015 | 19:41רק רוצה לחדד שהאדישות של בן הזוג היא בתוך החלום. כלומר, בעוד אני נסערת מהפרידה/בגידה, הוא די אדיש לעניין ולא לוקח את זה כביג דיל. דווקא במציאות, הוא הציע שאלך לטיפול בשביל לברר מהי מהות החלומות. אני מתלבטת מאחר ואני באמת מרגישה בטוחה ואוהבת בקשר שלי ומלבד רגע ההתעוררות מהחלום, שאני מרגישה מעט נסערת, אני לא ממש מוטרדת מזה (או משום דבר אחר בקשר שלנו) בחיי היום יום. מה דעתך?הוסף תגובה
תשובת מומחה בן הזוג אדיש בחלום, אך תומך במציאות עדית רונן סתר 12/08/2015 | 20:10דנה שלום לך, תודה על ההבהרה, זה אכן מאד משמעותי, שבן זוגך תומך בה, קשוב לך ולצרכיך ומנסה לעזור לך. (אני הבנתי זאת אחרת. אך עתה הסברת שהאדישות אינה במציאות אלא נמצאת כחלק מהחלום. תודה על ההסבר). אם תגיעי לטיפול פרטני, תוכלי לתת לעצמך את המקום והחופש להיות , להתמודד עם חלומות, חרדות או כל חוויה שתעלה. המרחב הטיפולי יאפשר לך לבדוק עם עצמך מהם המקומות בהם תרצי שינוי, מהם נקודות הצמיחה שהיית רוצה לעצמך. זה מאד לגיטימי להתלבט לגבי הגעה לטיפול, וכל אדם רואה שיקולים שונים לנגד עיניו. יחד עם זאת, אני כן שומעת שהחלומות מפרים את השלווה ותחושת השליטה. אם הנך רוצה להתלבט בקול רם, טלפונית, את מוזמנת להתקשר, וננסה לבדוק זאת. בינתיים, המשך שבוע נעים, עדית.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
-
טיפול משפחתי
-
אימון זוגי
-
טיפול זוגי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר