בגידה בזוגיות
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
בגידה בזוגיות ליאת 25/11/2018 | 07:45שלום רב, אני ממש בדיכאון וחייבת ייעוץ.. אני ובעלי נשואים כשנתיים ולפני חודש וחצי ילדתי ילד ראשון. בחודש שמיני חיטטתי לבעלי בטלפון ויש לציין שבדרך כלל זה לא קורה.. ראיתי שהוא רואה המון סרטי פורנו, האמת שהזדעזעתי כי מישום מה הייתי בטוחה שזה ממש לא הראש של בעלי, יש לנו קשר טוב ואוהב..אמנם תמיד יש עליות וירידות אבל בסך הכל אני חושבת שיש לנו זוגיות טובה. בכל אופן סיפרתי לו שהסכלתי וראיתי שהוא רואה בהתחלה הוא הכחיש אבל אמרתי לו שההיסטוריה של הטלפון לא משקרת..ואמרתי לו שלא ציפיתי לזה ממנו אבל אם זה מה שעושה לו טוב אני לא אמנע ממנו העיקר שזה לא יגיע למצבים יותר חמורים, הוא ממש התבייש ראו על הפנים שלו והוא רק אמר לי "טוב". מיפה לשם התווכחנו לפני מספר ימים ןדיברנו בקושי איזה יומיים.. אחרי זה כמובן יישרנו את ההדורים ולאחר מכן שוב חיטטתי לו בטלפון.. ראיתי בהיסטוריה שביום שרבנו היה באתר הפורנו הרגיל שלו ולאחר מכן נכנס ל2 אתרים חדשים של נערות ליווי.. ולמה נכנסים לאתר של נערות ליווי? לרוב בשביל ללכת אני מאמינה.. בכל אופן באותו יום הוא לא איחר מהעבודה או משהו אבל אי אפשר לדעת אולי הוא יצא מוקדם יותר והלך למישהי. בכל אופן התחלתי ממש לבכןת הקאתי הרגשתי ממש נורא כי הסתכלתי עליו ולא האמנתי שבעלי יבגוד בי בחיים.. יש לנו זוגיות טובה ומצחיקה וכייפית ועכשיו גם תינוק קטן. לאחר שנרגעתי אמרתי לו שאני רוצה לדבר איתו והראתי לו .. הוא כמובן הכחיש .. לא דיברתי כמה שעות הייתי כמו מומיה.. ואז הוא בא אליי ושאל אותי על מה אני ככה אוכלת סרט.. אמרתי לו מה עד כדי כך ? קצת התווכחנו הלכת לנערת ליווי? לפחות תהיה כנה ותאמר לי את האמת תהיה הוגן כלפיי. והוא אמר לי שהוא סתם נכנס והסתכל..והוא אמר לי "נראה לך שאיי פעם אני אבגוד בך יש לי את האישה הכי טובה בבית בחיים לא אלך לאחרת ואני מוכן להישבע בתינוק רק תאמיני לי" אמרתי לו שאין צורך בשבועה אני רוצה להאמין למילה שלו.. ושאני רוצה לדעת למה הוא נכנס לאתר של נערות ליווי אם לא בשביל להזמין והוא ענה לי "סתם" אמרתי לו אין סתם והוא התעקש שסתם נכנס.. אז בחרתי להאמין לו למרות שאני יודעת שרוב הסיכויים אני יוצאת תמימה ומטומטמת. אני מרגישה שאני נשרפת מבפנים כי גם אני לא יודעת מה האמת..מצד אחד מה הסיכוי שנכנס סתם ? עוד אחרי ויכוח שלנו ואחרי שלא היה סקס חודשיים בגלל הלידה .מצד שני למרות ויכוחים מידי פעם יש לנו זוגיות טובה וחזקה ואני מתקשה להאמין שהוא בוגד בי לא יודעת.. איך אני ממשיכה מיפה הלאה? מצד אחד לא רוצה לפרק משהו על סמך אינטרנט מצד שני זה נראה כאילו החלטתי להיות עיוורת וזה הורג אותי. פליז עזרה 🙏הוסף תגובה
תשובת מומחה אמון בזוגיות עדית רונן סתר 02/12/2018 | 13:45שלום לך, תודה שאת כותבת לפורום הזה, ובכך עוזרת גם לאנשים אחרים הנתקלים במצבים דומים. תראי, בין אם בעלך פעם ויישם חלק מהתשוקות שלו, דרך מין עם נערות ליווי או לא, היא שאלה חשובה, והיא עוסקת בהתנהגות המוחצנת או החיצונית . זה רק טבעי, שיהיה לך קשה להאמין אם ישנה הכחשה, וזאת מפני שיש עוד סוגיות בלתי פתורות: הסוגיה שעומדת על הפרק, היא לא רק מעשים התנהגותיים מחוץ לקשר שלכם, אלא מה קורה בתוך הקשר שלכם. הסתרות, מכל מיני סוגים, מערערים את האמון הבסיסי ביניכם. פעמים רבות אנו נתקלים בבן או בת זוג, המסתירים התנהגויות או תשוקות: מיניות, התמכרויות, ועוד. למרות שהקשר ביניכם יכול להיות חם, הסיבה שהעניין לא נותן לך מנוח הוא מכיוון שיש קושי עם תחושה האמון ביניכם. ועל כך כדאי לעבוד. מציעה לכם לפנות לטיפול זוגי, על מנת לבסס קשר עם אמון, בו שניכם תחושו שהקשר הזה הוא "הבית" שלכם. בנוסף, שניכם עוברים שינויים משמעותיים מאד, עם הולדת בנכם. מזוג הפכתם למשפחה, והמעבר הזה הוא מעבר מאד מאתגר, שמעורר תהיות, פחדים, חששות, תקוות. אם אלה לא מדוברים ומעובדים, האנרגיה והמתח סביב המעבר יכולים להביא לחיפוש הרגעה מבחוץ. זה מחזק אף יותר את הצורך בטיפול זוגי, שיעזור לכם לעבד, להבין, ולתת ביטוי להתמודדות של כל אחד מכם, עם המעבר להיות הורים ומשפחה. המון הצלחה עדיתהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
-
טיפול זוגי
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
טיפול משפחתי
-
אימון זוגי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר