מסיבת רווקים
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
מסיבת רווקים אבודה 07/07/2019 | 14:25שבועיים לפני חתונה שחיכינו לה והתרגשנו מאוד לקראתה, נערכה לבן זוגי מסיבת רווקים. החברים שלו הזמינו, בהסכמתו, חשפנית שתעשה ריקוד אירוטי. מאז אותו היום, כשגיליתי על ה״בילוי״ ומה הוא בחר לעשות בחגיגה שנערכה עבורו, בעקבות מיסוד הקשר ביננו, שהוא כל כך טהור ועמוק.. אני שבורה לחלוטין.. אני לא יודעת איך להתמודד, מרגישה שנתתי הכל לקשר ולו, הוא היה לי הכי חשוב בעולם ובטחתי בו כמו שלא בטחתי באיש. והוא הרג אותי.. אני מרגישה נבגדת, נגעלת ממנו, מושפלת על הקלות והחגיגה שבה נעשה הדבר הזה, ולא יודעת איך אעמוד איתו תחת חופה ממש בקרוב. לחץ הזמן, הדד ליין להרגיש טוב שוב, מלחיץ אותי מאוד. ובכלל, מאז אני מרגישה כל כך נורא.. כל כך פגועה.. לא אוכלת ולא מתעניינת בכלום.. אני לא יודעת מה לעשות, כיצד להתגבר? איך להרגיש בסדר? יש רגעים שבהם אני חושבת שלא קרה כלום, ושאני יודעת שהעתיד איתו יהיה טוב ולא משובר במקרה שיחזור או בגידה באמון שמעידה על העתיד.. אבל גם יש רגעים שאני מרגישה שבורה לחלוטין, כאילו שאני גוססת רגשית.. העולם שלי התפרק, לא ייתכן שזה מה שקורה עכשיו.. הצילו, מה אפשר לעשות? אני לא יכולה לבטל עכשיו את החתונה, וגם לא רוצה ממחשבה על כך שהעתיד יכול להיות טוב וכנראה שיהיה טוב.. מצד שני, בכל פעם שמישהו שואל על החתונה אני פורצת בבכי. איך אוכל לשמוח? לחייך? איך תיראה מערכת היחסים וחיי הנישואין שהחלו בכזו טרגדיה עבורי? איך אוכל להתמודד למראה כל החברים שלו, שהיו שם ושמחו וחגגו את המעשה המגעיל והמשפיל כל כך הזה? הצילוהוסף תגובה
תשובת מומחה מסיבת רווקים עדית רונן סתר 07/07/2019 | 18:58שלום לך, תודה כתבת לנו בפורום. בוודאי שקשה לך, ובוודאי שכל הסיפור מטלטל את עולמך. יש לשניכם קשר מסוים, ויש לך את מערכת הערכים שלך, ומסיבת רווקים כזו לא תואמת את הציפיות שלך מהחיים המשותפים שלכם, מהערכים שלך ושל בן זוגך, מסוגי הריגוש שאת היית מאחלת לכם לחפש. ובוודאי שזה מבהיל: האם האירוע הזה מבשר את הבאות, מבשר קושי ובעיות, או רק דפוס חברתי (פוגע קשה). וכמו שכתבת, הזמן דוחק, וקשה להחליט לשים את הדברים בצד וללבוש חיוך, כשבתוכך סערה על תחומים הקשורים לעומק הקשר והערכים שלכם. בשלב זה, כדאי מאד לשתף את בן זוגך בתחושותיך. תוכלי לספר או לכתוב ולהקריא לו, על מנת שהוא יבין את עומק הטלטלה וסימני השאלה שלך. כדאי לארגן באופן מסודר את כל מה שמטריד אותך בנושא, כדי שתוכלו לעסוק בנושאים שעולים עבורך. ישנה אפשרות, שמסיבת הרווקים תוכננה בלי מחשבה רבה על תוצאות הפגיעות האפשריות, מתוך "דפוס חברתי קלוקל" ששומעים אצל אחרים ורואים בסרטים. ייתכן. זה עדיין לא מפחית מעוצמת הפגיעה. שיח משותף של שניכם על תחושותיך, על השאלות והדאגות שיש לך, ועל תחושותיו של בן זוגך כעת מששומע מה עובר עליך - שיח כזה הוא הזדמנות לייצר קירבה מחודשת וגם הבנה ברורה של הציפיות מהקשר ביניכם. בנוסף, כדאי לסכם ביניכם מתי תשובו לשוחח על כך, גם אם מצבכם ישתפר, כדי שתחושו שהקשר ממשיך להיות מחובר למקום שבו כל אחד מכם נמצא. תוכלו לשוחח על כך בעצמכם, אך אם תראו צורך, ישנה אפשרות לפנות למטפל זוגי ומשפחתי, ולבקש פגישה ממש בהתרעה קצרה, כחלק מטיפול במשבר מיידי שמתרחש. מטפלים מוסמכים ניתן למצוא באתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, בקישור http://www.mishpaha.org.il/ המון המון הצלחה, בתקווה שתצליחו ליצור בהירות וקירבה, עדית וצוות האתר.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול זוגי
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
אימון זוגי
-
טיפול משפחתי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר