משבר בזוגיות
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
משבר בזוגיות אנה 18/09/2019 | 21:49שלום, אני ובן זוג שלי ביחד כבר 6 שנים, עברנו ביחד תקופות שונות, גרנו ביחד עם ההורים ולאחרונה עברנו לגור לבד. קיוויתי שהתנתקות לחיים עצמאיים תעשה לנו טוב, אבל המשבר שהתבשל כבר כשנה התפרץ אפילו יותר. אנחנו רבים כל ערב, כשבצהריים בשיחות טלפון אנחנו מאד אוהבים ונחמדים זו לזה, בערב כל שיחה יותר מכמה משפטים הופכת להיות סיוט. גם עניין המין התדרדר מאד עקב המחלה שהתגלתה לי לאחרונה והיא סחטה מימני כל חשק לחיות, שלא נדבר על חשק מיני. אני מבינה שזה השפיע עליו מאד, אני רוצה לתקן את המצב אבל הוא לא מעוניין. הוא לא מתנגד, אבל הוא התרחק עד כדי שלא ניגש אליי אף פעם עם אהבה, ואני מרגישה שהוא מאד תוקפני כלפיי, כאשר עם כל שאר הסביבה הוא בן אדם טוב לב ונחמד. כשאמרתי לו על התחושות שלי הרגשתי שהכל התפרק לגמרי. אני מאד אוהבת אותו, אני רוצה להיות איתו ולבלות קצת זמן ביחד, אבל הוא מעדיף להיות עם חברים שלו לבד. אם הוא בבית הוא מתלונן על עייפות או שאינו מרגיש טוב ונמצא בחדר אחר כאשר משחק בפלאפון או רואה ספורט. אני אף פעם לא כעסתי עליו ואפילו לא הערתי על הזמן שלו עם עצמו ו״תחביבים״ שלו, אבל כשאני מציעה לעשות משהו ביחד, אפילו לראות סרט או ללכת לטייל - הוא אומר שלא רוצה. אני לקחתי כל האחראיות על המתרחש עליי כי הרגשתי שהכל בי מעצבן אותו, שאני כל הזמן עושה דברים רעים, הורסת הכל. לאחרונה אני לא מאמינה לזה, אני חושבת שזה הרגל ולא אהבה, פחד לפגוע בי, רחמים אולי. כמה פעמים דיברתי על התחושה שהרגשתי שאנחנו כבר לא זוג, יותר כמו שותפים לדירה והצעתי לחזור כל אחד לבית הורים, אבל הוא התעקש על רצון שלו להשאר ביחד. אני עייפה ומותשת, אני מרגישה שכל דבר משותף אפילו לעשות קנייה בסופר זה אתגר, הכל נעשה בכוח ובלי שמחה. אני רוצה לשמוע כל שעה או עצה כי אני נמצאת במבוי סתום ורוצה חיים טובים ומאושרים לשנינו. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה משבר בזוגיות עדית רונן סתר 21/09/2019 | 17:01שלום לך, תודה ששיתפת אותנו בקושי שלך ושלכם. את מתארת מצב בו את חשה במשבר ביחסים שלכם, עם מעבר למגורים משותפים שנעשה לאחרונה. כמו כן, סיפרת שעברתם תקופות שונות, ואני תוהה אם את מתכוונת למשברים, פרידות וחזרות אל הקשר. ייתכן והמצב שאת מתארת קשור במשבר תקופתי, וייתכן שהוא קשור ביצירת חיים זוגיים משותפים לראשונה. כמו כן, ייתכנו סיבות נוספות, חלקן מתוך הקשר וחלקן ממקומות אחרים. בנוגע ליצירת חיים משותפים, לעתים, אנשים צריכים ללמוד כיצד לייצר ולבסס קשר זוגי. אנשים גדלים במשפחת המוצא שלהם, ולמדים מהחיים המשפחתיים זוגיות, קשרים בין הורים וילדים וכדומה. כל אחד מגיע עם למידה שונה ממשפחתו ומחייו, ובבניית חיים משותפים, הלמידות השונות, והתנסויות החיים, צריכות להשתלב לכדי אורח חיים שתהיו שניכם שלמים איתו. בין אם מדובר בכך או אחרת, רצוי מאד לפנות לטיפול זוגי. שם תוכלו ראשית לבדוק את מידת הנכונות והמוטיבציה שלכם ליצירת חיים משותפים, תוכלו לבדוק את החששות מהצעד הזה והרצונות והתקוות שלכם. במסגרת טיפול זוגי, תוכלו ללמוד לייצר שיח שמאפשר מספיק מרחב לכל אחד מכם, לבטא את רגשותיכם ולפתח מספיק גמישות בכדי להכיל את השני, כמו גם למצוא רגעים של חיבור, אינטימיות ומשיכה מחודשת, אם עדיין קיימת. מומלץ מאד לפנות לטיפול זוגי, אצל מטפל זוגי מוסמך. רשימה מסודרת על פי אזורים גאוגרפיים ניתנים באתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. בהצלחה עדית.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול זוגי
-
טיפול משפחתי
-
אימון זוגי
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר