בן זוג לא עוזר
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
בן זוג לא עוזר קוקי 15/12/2021 | 01:01היי אז ככה יש לי שאלה ...או התייעצות... נמצאת בפרק ב יש לי שני ילדים והוא רווק ללא ילדים.נמצאים ביחד חצי שנה הקשר הוא מדהים יש הרבה אהבה ובגדול הכל מצוין.עברנו לגור יחד לא מזמן ויש דבר שמאוד מתסכל אותי הוא פשוט לא עושה כלןם בבית!!אולי מדי פעם מכין לנו משהו לאכול שזה מתכונים שרק הוא מכיר אבל זהו ברמה שאני עושה ממש ממש הכל מכביסה כלים טאטוא שטיפה אוכל הכל הכל ...!!יש לי שתי ילדים לא ממנו האבא שלהם לא רואה אותם אז גם הטיפול בהם הוא בלעדי עליי!כולל הבית ..ואז כשהוא חוזר מהעבודה כמבון שמבשלת להם מגישה לו את האוכל עד אליו וגם מפנה לא שזה מפריע לי רק להסביר יותר טוב אין לי שום בעיה בעניין האוכל אני אוהבת את זה לתת לו להרגיש כמו מלך.אני חולת פיברומאלגיה ואנדרומיזיוס יש ימים שהכאבים פשוט גומרים אותי משתקים אותי והוא יודע את זה אבל עדין כל הנטל עליי תמיד זה ממש מתסכל אותי ומעצבן אותי גם אם הכין לנו משהו לאכול כמובן שרוב הסכוים לא ינקה אחריו!!הטא יכול לראות את הבית הפוך וכלום!יראה כיור מפוצץ כלים לא יעשה יראה סל כביסה מלא או כביסה לקפל וחא יעשה כלום!!!זה משגע אותי האדישות כאילו בחייאט!!!אתה לא חי פה ???אתה לא רואה שזה מתסכל אותי?שכואב לי?? .מצד אחד אני מבינה גם אותו הוא עם פריצת דיסק עובד קשה פיזית בחוץ בתור קבלן שיפוצים אבל עדיין הייתי מצפה לטיפה התחשבות ממש טיפה נגיד לטאטא?נגיד לקפל את הכביסה?,היום ממש התקשתי לתפקד והתעייפתי הכביסה נשארה ככה אני טאטאתי אני עשיתי את כל הכלים והוא פשוט נרדם כשאני בא לי לבכות מכאבי גב !!!מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לו לתת יד בלי לפגוע או לגרום לו שיתגונן או שנכנס לריב ?אני ממש מתוסכלת וצוברת לו טינה .אודה לכל עזרה 🙏הוסף תגובה
תשובת מומחה תיאום ציפיות בזוגיות חדשה עדית רונן סתר 16/12/2021 | 17:57שלום לך, כל הכבוד לך על כל העשייה שלך, עם הילדים, הבית, ההתמודדות עם המחלה. וכל הכבוד על מציאת דרך לייצר פרק חדש בחייך. כאנשים בוגרים, כל אחד מכם יצר דפוסי חיים משל עצמו. בן זוגך החדש, התרגל לאורח חיים מוסים, ולך יש אורח חיים אחר. הציפייה שלך לשותפות בעשייה בבית היא מאד טבעית, והשאלה שלך היא מאד פרקטית: כיצד אפשר לגייס אותו לקחת חלק מבלי לייצר פגיעה, התגוננות או קונפליקט. ומהאופן שבו תיארת את הקושי - סמכי על האינטואיציות שלך: האם תוכלו לשבת לשוחח על הדברים שיושבים לך על הלב? האם הקשר שלכם הוא כזה שבו אפשר לדבר על דברים שמרגישים? אם התשובה היא חיובית, אז שבי וספרי לו כיצד את חשה, מרגישה, וכיצד היית רוצה להרגיש. ספרי לו בדיוק כפי שכתבת, מצד אחד את מבינה את העייפות והתשישות הפיזית שלו, ומצד שני השותפות חשובה לך, מבחינה מעשית. אם את מעריכה שלא תוכלו לנהל שיחה כזו בצורה נעימה, כדאי לפנות לטיפול זוגי. אצל מטפל/ת, תוכלו להגדיר את היקף העבודה וכמות הפגישות שתתאים לכם, ולייצר הזדמנות עבור שניכם להעלות דברים ולבנות תא משפחתי פתוח, נעים ויציב. באתר של האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, תוכלו למצוא מטפלים לפי אזור גאוגרפי ורקע מקצועי. המון המון הצלחה!הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול זוגי
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
טיפול משפחתי
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
-
אימון זוגי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר