פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי - עמוד 7
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית
ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני
ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה
הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל
ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו
כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה
הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול
פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP
הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון
הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ.
052-3364944
-
בעיה עם החמות
שואלת 13/06/2020 | 10:55שלום, אני ובן זוגי נשואים כשנתיים וחצי. לפני חצי שנה נולד בננו הבכור. מאז שנולד חמתי עושה לנו טרור. בן זוגי הוא בן יחיד עם יחסים קרובים מדי להוריו. הם באופן עקבי מזלזלים בי, אומרים לבן זוגי שהוא זרק את החיים שלו לפח, נכנסים לריבים עם אמא שלי וממציאים שקרים לגביה ובפעמים היחידות ששמרו על הילד, כשביקשתי לא לעשות משהו, למשל לא להדליק את המזגן לילד, הם עשו זאת בכל זאת ואפילו לא עדכנו. או כשביקשתי לא לתת ליחד רעשנים עם חרוזים קטנים שהוא יכול לבלוע, עשו לי סצנות. בן הזוג שלי לא מבין את מצבי כי הוא רגיל לכך שכל חייו היה שק חבטות שלהם. אני לא מוכנה לקבל את היחס המזלזל שלהם. הבעיה היא החמה שכל החיים ויתרו לה על הכל ולכן רגילה לקבל כל מה שרוצה. מן הסתם שהיא לא מוכנה ללכת לטיפול כי מבחינתה היא צודקת. ניראה שבקצב הזה עוד נתגרש. מה אפשר לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הקשר הזוגי, בצל משפחות הילדות
עדית רונן סתר 16/06/2020 | 23:14שלום לך, את מתארת כאן מצב שהוא בוודאי קשה לך מאד. למעשה, המצב קשה עבורך, קשה לבעלך (המצוי באמצע ואמור לפקד בסוג של נאמנות כפולה), קשה להוריו (שעדיין לא הגיעו לקבלה ולהשלמה עם יצירת המשפחה החדשה) ובוודאי הדבר משליך גם על הוריך ועל בנכם. רצוי ביותר שתפנו שניכם לטיפול זוגי. אנשים פונים לטיפול מסיבות שונות. במצב שתיארת, טיפול זוגי יכול לסייע לכם לייצר ביניכם קירבה מחודשת, לסייע לכם לייצר גבולות מתאימים בינכם ובין שאר המעגלים המשפחתיים, לכוון אתכם כיצד להציב את ההורים במקום בטוח ומרוחק תוך שמירה על כבודם. ועוד ועוד. בקיצור: לעשות סדר. ככל שתקדימו לפנות לטיפול זוגי, כך הכלים שתאספו יסייעו לכם גם באתגרים הבאים בחייכם וגם בכל השמחות והדברים הטובים הצפויים לכם. באתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, תוכלו למצוא רשימות של מטפלים מוסמכים ומוכשרים, לפי אזורים גאוגרפים. המון הצלחה, השינויים בהחלט אפשריים. בהצלחההוסף תגובה
-
-
העדפה
מור 10/05/2020 | 18:09שלום. יש הסבר שיש לי משיכה והעדפה לגברים צעירים ממני בדרך כלל יותר מלמבוגרים ממני או בני גילי, או שזה צירוף מקרים בלבד? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
משיכה לבני זוג צעירים יותר
עדית רונן סתר 10/05/2020 | 19:39שלום לך, לשאלתך, בהחלט ייתכן שישנו איזו הסבר, קו מנחה, הקשור במשיכה שלך לגברים צעירים יותר ממך, אך כמובן שלא ניתן לומר בוודאות. חשוב מכך לבדוק מה היא המשמעות של זה עבורך? האם זה מפריע לך ובאיזה אופן. האם זה משפיע על מערכות היחסים הנוצרות. שאלה נוספת קשורה ברצונותיך מהקשרים הללו: האם מדובר בחיפוש של קשר אינטימי עמוק, חיפוש של מגע בלבד, או דבר מה אחר. ניתן לכתוב פרטים נוספים על מנת להמשיך את הדיאלוג בנושא. בהצלחה עדית.הוסף תגובה
-
-
זוגיות ארוכה ותקועב
אדיר 07/05/2020 | 14:38שלום אני בן 28 עם בת זוג מזה 8 שנים היו לי לפניה כמה חברות בתקופת התיכון אך היא הקשר הרציני הראשון שלי ויוסי המין הראשונים אנחנו גרים ביחד בערך שנה ומסתדרים די טוב ונהנים מניהול הבית אני ברקע האישי סובל מחרדות וocd שלעיתים מתלבש על הזוגיות פוחד פחד מוות מחתונה ואציין ילדות בצל הורים במערכת יחסים רעה וגם אלימות מצידם לאחרונה תפסו אותי שתי חרדות...אחת שקשורה להתחייבות למרות שאני לא סטוציונר באישיות אני חש פחד מאוד גדול מחתונה כי היא מהווה התחייבות ואני חושב על להשאר עם האישה לכל החיים וזה מפחיד אותי מאוד שאברח באמצע או שיימאס לי באותה החרדה גם הפחד שתיגמר המשיכה כי היא האישה היחידה שאיתה הייתי הנושא השני הוא סוג של נטיה שלי לפוצץ דברים כשהם לא מסתדרים כפי שרציתי....הכוונה היא פשוט לפרק את החבילה כי אני אולי לא יכול להבטיח לה נישואין.... מבחינתי היא בהחלט אישה לחיים ואמא לילדיי יש בה תכונות מדהימות ולעיתים אני מופתע שזכיתי בה הייתי כבר בכמה טיפולים פסיכולוגיים אך עדיין לא מצליח להיות בשל לחתונההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
החשיבה המודעת והרצון ליצור שינוי הם כבר חצי הדרך
עדית רונן סתר 08/05/2020 | 00:35שלום לך ותודה שכתבת לפורום. אנשים רבים יכולים להיתרם מהצורה הבוגרת שאתה מסתכל על החוויות שלך. נשמע שיש לך רצון ליצור שינוי, ושברור לך באיזה תחומים תרצה לחולל שינויים. זה כבר חצי הדרך. אמנם, אתה רוצה לייצר שינויים פנימיים, בתוכך - אך כל אלה באים לידי ביטוי בתוך הקונטקסט של מערכת היחסים הזוגית שלכם. למרות שזה אולי מרגיש כמו בעיות אישיות שלך, דווקא טיפול זוגי יוכל לסייע לך לקדם את אותם תחומים. דווקא בתוך עבודה זוגית. המלצתי היא לשקול את הרעיון של טיפול זוגי, בינך ובין עצמך, ועם בת הזוג שלך. כיום, זוגות רבים פנים לטיפול גם לפני מיסוד הקשר, על מנת לבנות זוגיות בריאה ולהיעזר זה בזו בכדי לייצר שינויים משמעותיים. רצוי לפנות לאגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, שם תוכל לקבל מידע על מטפלים מוסמכים באזור מגוריכם. המון הצלחה! עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
פער רגשי בין בני זוג
שיר 24/04/2020 | 07:19היי אני ובן זוגי יחד כבר שנה וקצת אנחנו בני 25-26 במשך כל הזוגיות שלנו, הוא אף פעם לא אמר לי שהוא אוהב אותי העניין מפריע לי מאוד וגם דובר בנינו, תמיד אמר לי דברים כמו- לוקח לי הרבה זמן להתאהב, זה יקרה, אני עוד אגיד לך.. וכו אתמול הייתה בנינו שיחה שהייתה רעידת אדמה ענקית פתאום שנינו התערערנו, הבנו שיש פער גדול מאוד בין הרגשות שלי לרגשות שלו אני רואה את הקשר הזה לטווח הארוך והוא עדיין מתקשה לומר את זה , לטענתו הוא כן רואה בי משהו רציני ומקווה שזה יהיה לטווח האריך אבל עדיין צריכה לקרות מבחינתו מין עליית מדרגה רגשית כדי שיוכל להרגיש את זה במהלך השיחה הארוכה הבנו ששנינו לא מוכנים להיפרד, טוב לנו ביחד מאוד בכל שאר ההתנהלות מלבד זה העניין שהקשר לא כלכך יחזור למה שהיה לפני השיחה, אני מאוד נפגעתי מהמילים ועל חלקן הוא התחרט השאלה היא האם דבר כזה הוא לגיטימי והגיוני, האם הסבלנות וההכלה שלי כלפי הנושא הזה היא טובה או שהיא תפגע בי בסוף האם באמת יכול להיות מצב כזה שפתאום הוא כן ירגיש את מה שהוא רוצה להרגיש אני מבולבלת ומוטרדת מאוד וחייבת עצה תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אינטימיות רגשית והביטוי האינטימי
עדית רונן סתר 05/05/2020 | 12:21שלום לך, תודה שכתבת לפורום. המקרה שאת מתארת יכול לגרום להזדהות אצל אנשים רבים אחרים. התנצלותי על המענה המאוחר, תגובתי נכתבה אך לא נשלחה בטעות. הנה: הצרכים שלך, של ביטוי אהבה, מחויבות והתכווננות רגשית - הם צרכים לגיטימיים. הקשר שלכם נמשך מזה זמן מה, ובהחלט נשמע שהקושי מאיר נורות אדומות אצלך. בשלב זה, לאחר קשר של יותר משנה, אם ברצונך וברצונכם לחולל שינוי, כדאי לפנות לטיפול זוגי ולנסות לייצר תנאים שיאפשרו ביטוי אינטימי, שאינו קיים עדיין בקשר. בט ויפול כזה, תוכלו להסתייע על מנת לברר את התחושות שלכם בקשר, להתאמן בביטוי חוויות רגשיות ולחוש את מידת היכולת שלכם לייצר תנועה מקרבת ובטוחה ביניכם. הצרכים שלך לבטחון בקשר ולביטוי אינטימי ורגשי הם לגיטימיים ולמעשה, הם חלק חיוני במערכת זוגית. המון הצלחה, עדית.הוסף תגובה
-
-
האם ילדים אמורים להיכנס לחדר שינה של הורים?
שיר 19/04/2020 | 00:17שלום רב ברצוני לשאול לדעתך בסוגיה הבאה. אני בקשר עם גרוש לשנינו ילדים מפרק קודם אנו מדברים על נישואים. אני סוברת שחדר שינה של הזוג מקום מקודש, ואיני מעוניינת שילדי או ילדיו יכנסו לחדר השינה. בן זוגי לא מסכים איתי, הוא חושש שילדיו יפגעו מכך. מבחינתי מדובר בפגיעה באניטימיות . אשמח לדעתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פרק חיים חדש והרגלים חדשים
עדית רונן סתר 22/04/2020 | 00:42שלום לך, הדוגמה שאת מביאה קשורה בוודאי בהיבטים רבים שבהם שניכם תגלו הבדלים בתפיסות שלכם. בפרק ב, כאשר שניכם מנוסים ובעלי משפחות וילדים, בניית בית משותף מצריך גמישות מחשבתית רבה, בהחלטה על ההרגלים המשותפים. כדאי לבדוק עם בן זוגך מדוע הוא חושב שילדיו יפגעו. ייתכן ואפילו תשתכנעי מדבריו להתאים את הציפיות שלך במציאות החדשה. למשל, ייתכן שהאתגר של הכנסתך לחיים של המשפחה הוא מורכב כשלעצמו, ויצירת הגבלות חדשות יכול ליצור התנגדות ו"אנטי" אצל הילדים. במיוחד אם ילדיו חשים קירבה ופתיחות עם אביהם. כל החלטה שתקחו, בנושאים רבים, חשוב שתלקח תוך שיח ביניכם ששומר על דיאלוג פתוח. המון הצלחההוסף תגובה
-
-
קורונה וסיר לחץ משפחתי
משפחה בבידוד 12/03/2020 | 12:14אנחנו בבידוד, מטפסים על קירות, רבים כל היום. עזרה.. עצה טובה... משהו..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לייצר מבנה יומי ומבנה משפחתי ברור
עדית רונן סתר 12/03/2020 | 13:10שלום לך, תודה על השאלה הרלוונטית כל כך בימים אלה. לא ברור משאלתך מי נמצא בבית, האם אתם זוג, משפחה, האם ישנם ילדים, סבים וסבתות. אתייחס למצב בו משפחה עם ילדים נמצאת בבית יחד. לצד הוראות משרד הבריאות ועדכוני החדשות, מומלצים מספר צעדים, שיכולים לסייע למשפחה להעביר את הזמן יחד: להמעיט בשידורי החדשות ולהוריד את תכיפות הצפייה בהם, לייצר סדר יום ברור - בו עדיין נשמרת תחושת בוקר / צהריים / ערב, על ידי משימות ברורות וארוחות מסודרות. על אף שקשה להציב גבולות לדרישות, רצוי להציב ציפיות מוגדרות מראש, אשר יגבילו את השימוש במסכים, יציבו אתגר אינטלקטואלי כלשהו (קריאה, שימוש באתרים לימודיים וכו). רצוי להיות פעילים גם בבית - כחלק מזמן עשייה, הילדים יכולים לקחת חלק במשימות ביתיות (כמו כביסה, שטיפת כלים, טאטוא וכדומה). לשמור על שעות שינה והשכמה סבירות. ליזום משחקים משותפים יחד (משחקים פעלתניים או משחקי קופסה, שיכללו את בני הבית) בהצלחה!הוסף תגובה
-
ללמד עם הילדים , לשחק עם הילדים, לבשל איתם וכדו
רחל 22/04/2020 | 00:14הזמן של הקרונה הוא זמן איכות עם משפחתך אז.................... תנצלי אותה רק לזה!!! אך אל תפלי ברוחך אם זה קשה והם רבים,עצבניים ואת רואה שלא גידלת אותם טוב!! כולנו באותה סירה!הוסף תגובה
-
-
התייעצות לגבי חמותי ובעלי
חני 03/04/2017 | 14:00שלום רב, אני נשואה כבר 26 שנה. בעלי הוא בן יחיד שהוריו התגרשו כשהיה ילד קטן ומי שגידל אותו זה בעצם הסבא כאשר אימו רק היתה בתמונה לא יותר מזה. היא כעת מתגוררת בחו"ל והודיעה שהיא מגיעה לביקור בארץ לחודש.בין חמותי לביני אין חיבה. לאחרונה היה גם אירוע שבו היא אמרה דברים פוגעים שלא היו צריכים להיאמר על ידה והיא אף הודתה שטעתה . בעלי מתעקש איתי שנארח אותה בביתנו. אני מרגישה שהוא דוחק אותי לפינה. יש לציין שאני חולת סרטן וכעת נמצאת לפני תחילת טיפול חדש. כמו כן אני לומדת ויוצא שבזמן שהיא אמורה להגיע יהיו לי מבחנים. עוד דבר שמפריע לי זה שהיא אישה שמעשנת הרבה וקשה להתעלם מהריח שמופץ סביבה. אני מרגישה שאני יכולה לקרוס אם אכן היא תתארח אצלנו. לא מתאים לי בשום צורה . במיוחד לא בעת הזו . אני אובדת עצות. בעלי חושב שאני יכולה להקריב מעצמי כמה ימים ושאעשה זאת בשבילו. אניחא יודעת מה לעשות זה מפריע לי מאד. מה דעתך בנושא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חמותי ובעלי - היכן המרחב האישי שלי
עדית רונן סתר 03/04/2017 | 22:43שלום לך, את באמת מתארת מציאות מאתגרת מאד, בה רווחתך נמצאת בספק, הן מבחינה בריאותית והן רגשית. אפשר להניח, שבעלך מצוי בין הפטיש לסדן, מנסה לרצות גם את אמו, עמה הקשר היה רופף בשנים מסוימות (ובשנים קריטיות בגידולו). שניכם מצויים בבעיה סביב הנושא, הרי אם אמו מצפה להתארח אצלכם, כיצד ניתן להציע לה פתרון אחר, שיאפשר אוירה נעימה ולא יחולל סערה... הסבך תלוי, אם כן, בכמה גורמים: האם בעלך מסוגל, לדעתך, לראות את הקשיים שאת חווה סביב הביקור הזה, ואת כל השיקולים שהעלית פה? האם הוא מסוגל לתת לך את המקום לבטא את החששות שלך ולהיות קשוב אליך, מהיכרותך עמו? האם אמו של בעלך באמת מצפה להתארח בביתכם ומודיעה על כך, או שזו יוזמה של בעלך? האם היא תהיה מסוגלת להבין את הקושי שלך ולכבד זאת, וללון במקום אחר? האם את מרגישה שיש לך את הכוחות לבטא את דברייך ואת רצונותיך, בשיחה עם בעלך? היבטים אלה משמעותיים ודרכם ניתן אולי, למצוא דלת, דרכה ניתן יהיה לפתוח בדיאלוג. אולי תרצי לפרט לגבי שאלות אלה, וננסה להתקדם. בהצלחה, עדית.הוסף תגובה
-
תשובה
חני 04/04/2017 | 09:56תודה רבה על התשובה המהירה. שוחחתי עם בעלי על כל הנקודות שהעליתי כאן שהדבר יגרום לי למתח נפשי, שזה לא יהיה קל עבורי לאור המצב ושזה גם ממש לא העיתוי הנכון .הוא לא מקבל זאת וחושב שניתן לתת לזה צ'אנס. יש מצב גם שזה בא מיוזמתו כך לפחות הבנתי מדבריו.הוא מציע לי להסכים לכמה ימים ואז נראה איך זה מסתדר ושאולי יהיה נחמד. וכן, יש לה אופציה נוספת להתארח אצל קרובת משפחה שגם היא הבנתי לא מרוצה מהענין . אני ממש אובדת עצות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הקשר עם בעלך
עדית רונן סתר 07/04/2017 | 15:30שלום לך, נשמע שבעלך מעוניין ללכת עם המהלך הזה, להלין את אמו אצלכם, ואולי כך גם מקווה לייצר איזו קירבה משפחתית. אפשר לראות בבירור, מהם הצרכים שלך ומהם שלו. התחושה שלך לגבי יכוללתך להיות בקירבתה, היא חשובה, ומצד שני, נשמע שקשה לעשות צעד בכיוון אחר, (כמו סירוב) שיכול לגרור למתח רב מאד, במערכת כולה וביניכם כזוג. אם היית בוחרת לסרב להלין אותה, כיצד את מדמיינת זאת? כיצד תאמרי לבעלך ומהן ההשלכות לכך בעתיד הרחוק יותר? אם תחליטי להסכים לניסיון הזה, כיצד תשמרי על עצמך ותייצרי לעצמך מספיק מרחב עבור עצמך? אילו שני כיווני מחשבה שאולי יסייעו בידך להחליט. כל טוב עדית.הוסף תגובה
-
חושבת שאת יכולה לפנות לייעוץ זוגי
דניאל מלי 20/01/2020 | 15:48אני מכירה יועצת זוגית ומשפחתית מומלצת שאפשר לפנות אליה והיא מצויינת ממש. אני בטוחה שהיא תוכל לעזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפנייה למטפלים זוגיים ומשפחתיים.
עדית רונן סתר 20/01/2020 | 17:34פורום זה נועד לייעוץ ותמיכה ולא לשיווק ישיר של עסקים. לכן אנו נאלצים להוריד את הפרטים האישיים שנכתבו בהודעה הקודמת. ניתן לפנות אל אתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, שם מצוייה רשימה של מטפלים מוסמכים על ידי האגודה. בברכה, צוות האתר.הוסף תגובה
-
-
פרישה מוקדמת
חיים 13/01/2020 | 15:30שלום, אשתי פורשת מוקדם, ואני התנגדתי בכל תוקף, דואג לזיקנה.. איך לגשר על נושא כל כך טעון ועקרוני? נכנס הרבה מתח לחיים שלנו. אשמח לעצתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שינויים בחיים בעקבות פרישה
עדית רונן סתר 13/01/2020 | 23:25שלום לך, דאגתך מובנת וטבעית. אכן, מחקרים רבים העוסקים בגיל הפרישה, מראים על הצורך בהתכוננות ובמציאת עיסוקים בחיים על מנת לצמצם הדרדרות קוגניטיבית, נפשית וחברתית של הפורש/ת. ובאמת, מקומות עבודה רבים מסייעים לעובדיהם להיערך לפרישה באופן המיטבי ביותר: למצוא תחומי עיסוק חדשים, לאתר ולהגדיר תחביבים מבעוד מועד, ליצור מעגלים חברתיים ועוד. על אף שמדובר בנושא רגיש, דאגתך מחממת את הלב ומרגשת, ושיח על זה ממקום של היערכות לפרישה ותכנון סדר יום מובנה, הוא לגיטימי לחלוטין. האם אשתך עוזבת מקום עבודה מסודר? האם סופקו לה פגישות ייעוץ כחלק מההכנה לפרישה? אם לא, ניתן למצוא יועצי פרישה, פסיכולוגים ועובדים סוציאלים, אשר מספקים ייעוץ פרטני בנושא והרצאות, הן הרצאות בנוכחות והן הרצאות און-ליין באינטרנט. בת כמה אשתך? והאם אתה עובד, וכשכיר או כעצמאי? אלה שאלות חשובות הנותנות תמונה לגבי אורח החיים שלכם. באופן טבעי, בעת פרישה, בני הזוג נמצאים שעות רבות יותר יחד, מאשר בעבר, וסביר שיצופו מתחים, הן על רקע העובדה שאתם יותר זמן יחד ולא מורגלים בכך, והן בעקבות המתח האישי של כל אחד משינוי סדר היום. התחילו משיח פתוח בנושא, והמשיכו בהגדרת ציפיות: 1. ציפיות לגבי ההתמודדות עם תקופת ההסתגלות לפרישה: כיצד התקופה הזו הולכת להיראות. מה כל אחד מכם צריך בתקופה הזו. 2. בידקו כיצד תוכלו לעזור זה לזה כדי להחזיר את הרגיעה. 3. בידקו אאפשרויות לייעוץ לתקופת פרישה. המון הצלחה צוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
קושי ב"להתחיל"
נ 24/12/2019 | 13:21הבן שלי בן עשרים פלוס, מתקשה להגיע לקשר זוגי. אין סיבה נראית לעין (פרידה קשה או טראומה...), נראה מעולה, מוצלח. האם נכון לשלב טיפול בשלב כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קשר זוגי כאינדיקציה לבריאות
עדית רונן סתר 25/12/2019 | 12:00שלום לך, שאלתך מעלה תשובות וגם שאלות נוספות... ייתכנו סיבות רבות לכך שבנך אינו נמצא בקשר זוגי. האם שוחחתם על זה? האם כוונתך שמעולם לא היה בקשר זוגי כלשהוא (אפילו לא קצר)? באופן כללי, ייתכן שהיעדר קשר זוגי יצביע על קושי כלשהוא. ייתכן אך לא בהכרח, במיוחד לאור גילו הצעיר והנטייה החברתית של צעירים בימנו, להתחיל קשרים זוגיים רציניים בגיל מאוחר יותר, מבעבר. כך שאיני יודעת, מהפרטים שכתבת, אם ישנה סיבה לדאגה לגביו. ולגבי שאלתך האם לפנות לטיפול: טיפול פרטני או כל מסגרת שתספק לו נגישות לתהליכים פנימיים העוברים עליו, אלה יכולים לסייע ולתרום לו. שאלה חשובה הקשורה בהתחלת עבודה תהליכית פנימית, היא מידת הרצון, המוטיבציה שלו לתהליך שכזה. האם התשובה הזו מסייעת? אם תוסיפי פרטים נוספים, ניתן יהיה להתבונן יותר מקרוב. בהצלחההוסף תגובה
-
-
בדידות בחיי הנישואין
משה 06/12/2019 | 23:28היי, אני נשוי כ-8 שנים עם 3 ילדים קטנים מקסימים. לאחרונה אני מרגיש מאוד בודד בזוגיות. אנחנו רבים המון ואישתי יש לה נטייה להקצין ומכל ויכוח לריב ימים ארוכים ולא לדבר. זה מאוד שובר אותי ולא משנה כמה ניסיתי להסביר לה זה לא מסתדר. בעקבות הריבים אין כמעט תקשורת ביננו. אני מנסה הרבה פעמים ליצור מגע וחום אבל הצורך שלי בזה שונה משלה. כשהאווירה ביננו טובה היא מבינה במה היא לא בסדר אבל בויכוח או הריב הראשון היא שוב חוזרת לסורה. אני שוקל ברצינות לפרק את הנישואין אבל מפחד לפגוע בילדים. מה כדאי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול זוגי יוכל לסייע מאד
עדית רונן סתר 25/12/2019 | 11:52שלום לך, נשמע שביחסים ביניכם, היית רוצה לחוש חברות, הדדיות, ויכולת לומר אחד לשניה את הדברים שמפריעים לכם. המגע הפיזי ביניכם, סביר שגם הוא קשור ביחסים הרגשיים ביניכם, ובמידה מה כל אחד מכם מרגיש שאפשר לפתוח ביחד. רצוי מאד לשקול טיפול זוגי שיסייע לכם בכל התחומים שהעלית. כיום, אנשים רבים מנסים לשפר את היחסים בכוחות עצמם ושוקלים פרידה. רצוי לשתף אותה בתחושות שלך, עד כמה אתה מרגיש שהמצב ביניכם מצריך עבודה, ולנסות דרכים נוספות, להחזיר את הבטחון בקשר, ללמוד כיצד לבטא רגשות ופגיעות, ולנסות להחלים ביחד. בהצלחה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול משפחתי
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
טיפול זוגי
-
אימון זוגי
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר