פורום חרדה - עמוד 488
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חרדות כפייתיות לאחר לידה של כלתי הענע 22/05/2014 | 19:42ד"ר עישר שלום, כלתי בת ה 30 ילדה את בנה הבכור לפני כמעט 6 חדשים. הלידה נמשכה 3 ימים, לא התקדמה, ובסוף היה קיסרי. כשהתינוק היה בן 11 יום, התגלתה אצלו זיהום חמור במערכת השטן, הוא אושפז פעמים, וקבל טיפול אנטיביוטי במשך חדשים. האם נכנסה למצב חרדתי, שמתבטא בפחד מוגזם מחשיפה אפשרית של התינוק לרעלים או לחיידקים. הביטוי הבולט ביותר: הזוג שכר דירה חדשה אך כשנודע לה שהמנקים ששכרו ריססו, סירבה להכנס לדירה, והלכה לגור עם הוריה עם התינוק (כבר מכל לחודש). בני חי בדירה החדשה, אם רק בגלל שהתנהגותה מלחיצה אותו. כל פעם שהוא בא לבקר אותה ואת התינוק, היא מפציצה אותו בפחד היומי שלה (דוגמה- התינוק שם נייר עם דיו לפה. עופרת!!!), הוא מגיע איתה לעימות ובורח משם. גם הוא במצב נפשי קשה. האם מודעת חלקית לבעיה שלה. מתייעצת עם מכרה שהיא עובדת סוציאתית. בני מתייעץ עם פסיכולוג. בשלב זה, האם לא מוכנה לשמוע מטיפול תרופתי. המשפחה במצוקה גדולה. מה לעשות???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדות בריאותיות ד"ר ניר עישר 29/05/2014 | 14:47שלום לדעתי בשלב שבו אתם נמצאים כעת, חשוב שכל אחת מבני המשפחה יבין את הסיטואציה שנוצרה, כיצד היא נוצרה, מה ההשלכות אם אתם ממשיכים להתנהל כפי שאתם מתנהלים כרגע (בכל המישורים, האישי, המשפחתי, לגבי הילד, ולגבי המשך החרדות). כמו כן, יש להבין את דרכי הטיפול שניתן לבצע על מנת לנסות לפתור את הבעיה. אין טעם להציע את הסוף (את הטיפול), חשוב שהמצב המצוי ותוצאותיו יהיו מאוד, מאוד ברוים, שאם לא מבצעים שינוי משמעותי וזה תנאי להתחלת הטיפול במצב. בבברכה ד"ר ניר עישר
קבוצה טיפולית למיומנויות בין אישיות (לת) ד"ר ניר עישר 19/05/2014 | 13:48מכון פסגות –תל אביב טיפול קבוצתי קצר מועד לשיפור תקשורת בינאישית מכון פסגות פותח ב-26.06.2014 קבוצה טיפולית קצרת מועד לשיפור תקשורת בינאישית ומתן כלים לפיתוח מיומנויות חברתיות. אם אתם מרגישים ביישנים, מתקשים ליצור שיחת חולין, שוקלים כול מילה שיוצאת לכם מהפה ולבסוף מעדיפים לשתוק-הקבוצה היא עבורכם. בקבוצה, למשתתפים תהייה ההזדמנות להעלות ולעבד את הקשיים שלהם בתקשורת בינאישית, את הקשיים בחברויות, בעבודה ובמשפחה. למה קבוצה? הקבוצה מאפשרת בזמן אמת להתנסות בחוויות חברתיות ופסיכולוגיות. הקבוצה נותנת הזדמנות להתנסות באינטראקציות בינאישיות ולדון בקשיים כאן ועכשיו ולא רק ע"פ סיפור ההיסטוריה האישית וזיכרונות העבר. ועוד בקבוצה ישנה אפשרות ללמוד התנהגויות חדשות ולתרגל אותן. מכון פסגות הינו מכון לטיפול פסיכותרפויטי ע"פ הגישה ההתנהגותית קוגניטיבית. ובעל ניסיון של 25 שנות טיפול. בטיפול התנהגותי קוגניטיבי המנחה, ביחד עם המשתתף מאתרים וחוקרים את ההתנהגות הלא יעילה ומנסים לשנות אותה בעזרת חקירת המחשבה והרגש הנילווים להתנהגות. מנחת הקבוצה-חנה פישבייןM.S.W מטפלת ע"פ הגישה ההתנהגותית קוגניטיבית ובעלת ניסיון רב שנים בטיפול והנחיית קבוצות. הקבוצה תתקיים בימי חמישי בשבוע בין השעות 18:30-20:00 למשך 12 מפגשים במכון, בית אמות המשפט, רח' שאול המלך 8, ת"א להשתתפות בקבוצה צור אתנו קשר במייל___lilach.psagot@gmail.com______ או בטלפון________03-5288171_פתח בחלון חדש
אבחנה: בי פולרית אסתר 05/05/2014 | 20:21אני מאובחנת כביפולרית, כך קבעו כל הרופאים שטופלתי אצלם, היום אני במשבר מלווה בחרדות ודכאון, פוחדתלרדת לרחוב,מתפקדת באופן חלקי ביותר ,פוחדת מהמחר, מרגישה שאבדתי אתכל עולמיוזאתלא פעם ראשונה.כרגע מטופלת בליטיום,אריפליי (20 מ"ג)עליתי מ10 ל-20לפני 3 שבועות בנוסף אני מקבלת פרולול ובונדורמין. שאלותי מתי אריפליי ישפיע מה עושים בינתיים איך עוברים את הרגעים השעותוהימים ואיך אריפליי ומתי המחלה נגמרת?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בי פולרית ד"ר ניר עישר 18/05/2014 | 08:46שלום, אריפליי אמורה להתחיל לפעול תוך 1-3 שבועות את נמצאת במצב דיכאוני וזה מצב בו אסור לך להיות לאורך זמן. מחקרים הוכיחו שבהפרעה דו קוטבית, ככל שהאדם מרבה להמצא במצב הדיכאוני, בנוסף לסבל, מהדיכאון עצמו יכול להווצר גם נזק בתפקודי המוח, נזק שלא תמיד זמני. במקומך, הייתי דואג להיות בקשר מתמיד עם הרופא שלי, כדי שייטב לטפל בי וידאג ליציאה מהירה מהדיכאון. כמו כן, הייתי דואג להגיע לשליטה בבהפרעה ובתוצאותיה, ע"י טיפול התנהגותי קוגניטיבי, עבור השליטה בדיכאון, אבל גם עבור השליטה במאניה. בגלל שההפרעה הבי-פולארית, כרונית, הייתי דואג שלא לבצע הפסקות בנטילת התרופות. אם מסיבה כלשהי לא תוכלי ליטול את התרופות שנרשמו לך, היוועצי מייד ברופא שלך. ברור מאליו שאין שום סיבה שבגללה יהיה לך כדאי לשחק או להפסיק את התרופות על דעת עצמך. לסיכום: את נמצאת בשלב הדיכאוני, שגם יוצר סבל בל ישוער וגם יוצר נזק ארוך יותר. עלייך להתגונן ככל האפשר מפני המשך שליטת ההפרעה על חייך. תוכלי לעשות זאת בצורה הטובה ביותר על ידי ביצוע הוראות הרופא שלך, דאגה שכל מה שהוא ממליץ יתבצע וטיפול פסיכותיראפי שיביא לשליטה שלך על הסימפטומים, ועל הופעת הגלים. הרבה הצלחה ד"ר ניר עישר
לקיחת קלונקס נועה 09/04/2014 | 19:24שלום, אני סובלת מחרדות כבר כמה שנים ומטופלת ברסיטל, מחר יש לי מבחן חשוב ואתמול נכנסתי קצת ללחץ ובשביל להירגע לקחתי חצי כדור קלונקס ( כתום) הכדור השפיע עליי לא טוב ועשה לי כאבי ראש וסחרחורות ואני מצטערת שלקחתי אותו ומפחדת שזה יפגע לי בריכוז במבחן. האם הרגשה זו אמורה לעבור עד מחר? והאם תופעות אלה מוכרות?? אשמח לתשובה עוד היוםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה לקיחת קלונקס ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 19:12בדרך כלל אם לדעתך הכאב ראש והסחרחורות היו תגובה לקלונקס (מה שלא סביר, במיוחד אם זה כדור שאת רגילה לקחת) הרי שהתופעות הללו יחלפו תוך כמה שעות. חשוב שתכירי את גורמי הסיכון שמגבירים אצלך תגובות לחץ ואת הדרכים היעילות להתמודד עם מצבים כאלו. הטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי יעזור לך להתמודד עם החרדות לנהל אותם ולשפר את איכות חייך. בהצלחה ד"ר ניר עישר
בהלה וחרדה צרלי 27/04/2014 | 12:02שלום רב חברה שלי בת 25, בכל פעם שאנחנו יוצאים לבלות ביחד היא נבהלת ממשהו בצורה מטורפת. אם אני נוגיע בה, מדבר אליה בפתאומיות , מזיז כסא לידה, ועוד מלא מקרים לא נורמלים, אני לפעמים מתבייש מהתגובה שלה כי לדעתי מוגזמת, היא למדה פסיכולוגיה -תואר ראשון ויש לה מודעות שיש לה בעיה עם זה, שהיא נבהלת מכל דבר.השאלה איך מטפלים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בהלה וחרדה ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 19:10כלל חשוב- שחבר הוא אינו מטפל כמו שהורה הוא מורה. ולכן עדיף שהיא תפנה לאיש מקצוע. בתוך חבר אתה יכול לסייע באמצעות הספר "להפחיד את הפחד" מאת ד"ר עישר ניר ועפרה מירון ליכטר. יש שם 2 פרקטיקות של הנחיות עשה ואל תעשה, שמיועדים לבני משפחה או חברים שרוצים לסייע ליקיריהם. בהצלחה ד"ר ניר עישר
כאבי שרירים האם זה מחרדה? עדי 20/04/2014 | 10:13שלום ד"ר, אני בחורה בת 20 ולפני כמה שבועות התחלתי להרגיש כבדות בברכיים שבאה והלכה. בשבועיים האחרונים התחילו לכאוב כל השרירים ואני מפחדת מאד שזה לא יעבור לי! קראתי על מחלת הפיברולוגיה וזה לא עוזב אותי. הלכתי לפסיכאטר שנתן לי קסנקס להרגעה ורימוטיב כנגד דיכאון. האם זה יעבור הכאב בעזרת הכדורים, אני ממש מפחדת. חשוב לי להגיד שחוץ מהכאבים אני לא סובלת משום דבר פיזי אחר והבדיקות דם שלי טובות מאד.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי שרירים ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 19:05לא ברור מהכתוב לעיל באם הקסנקס הפחית את עוצמת או תכיפות הכאב. חסרים פרטים גם לגבי ההיסטוריה הרפואית, הנסיבות, אירועי חיים משמעותיים ודרכי התמודדות עם מצבים, קונפליקטים וכו'. טיפול פסיכולוגי מאוד רלוונטי משום שהוא יסע לך להכיר קשר בין אירועים ונסיבות, מחשבות אמונות וסימפטומים וכו'. במצבים הנ"ל יסייע לך מאוד הטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי. בהצלחה ד"ר ניר עישר
לוריבן זמן שימוש? דוד 05/04/2014 | 20:44התחלתי לפני עשרה ימים עבודה חדשה והדבר היחיד שמחזיק אותי שם ומונע התקפי חרדה הוא שימוש בלוריבן. אני לוקח כבר עשרה ימים ברצף 1 מ''ג אני מעוניין להמשיך לעוד שבוע לפחות. השאלה שלי היא לכמה זמן מותר להשתמש ברצף בכדור ללא כל חשש של פיתוח תלות פיזית ותסמיני גמילה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לוריבן זמן שימוש ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 18:51בדר"כ תלות בלוריבן או כל תרופה אחרת ממשפחת הבנזודיאזפינים נוצרת במהלך נטילה רצופה במשך שבועיים את הכדור. התמודדות עם התקפי חרדה לזמן הארוך אפשרית באמצעות הכרות מעמיקה עם ארועים מקדימים, מחשבות אוטומטיות ותגובות גופניות. בדר"כ שינוי מצב בזמן העבודה- מישיבה לעמידה, הפסקה אקטיבית של הליכה מאומצת, הפסקת מוזיקה אקטיבית וכו' יכולים להפחית את אי הנוחות.
ירידה במיניון קסנגס פוצי 05/04/2014 | 10:53שלום סובל מהתקפי פאניקה מטופל באנפרניל 100 מ"ג ואלפרוקס 3.5 כדורים של 0.5 מ"ג אין יותר כדורי אלפרוקס וקיבלתי קסנגיס שגורם לי לחץ בראש וירידה במצב רוח ,קצת זומבי ... אומרים שזה אותו חומר אבל יש שינוי הקסנגיס משפיע חזק יותר !! איך אני מוריד במינון בדרך מהירה ובטוחה את הקסנגיס ? (הורדתי מ-4 ל3.5 בלי בעיה בכלל ) תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון קסנגס ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 18:47חשוב במצבים שרוצים לשנות תרופות להתיייעץ עם הרופא המטפל.
כמה שאלות על לוריבן? דוד 05/04/2014 | 21:51כאשר אני משתמש בו שמתי לב שהלוריבן עוזר לי לא רק לחרדה אלא מצמצם מאוד גם את רמת הדיכאון. כיצד זה יכול להיות שהכדור מיועד להקלה על החרדה אבל הוא עוזר גם נגד דיכאון? שאלה נוספת: אני מוצא שהכדור הזה עוזר ויעיל עבורי פי כמה וכמה בהשוואה לתרופות מקבוצת ssri!!!. החיסרון היחידי הוא שהכדור מיועד לתקופת טיפול קצרה לאומת הssri שמיועד לטיפול ארוך טווח. לכן אני שואל האם קיימת תרופה שפועלת באופן דומה ללוריבן אך ניתן להשתמש בה לטיפול יום יומי ולתקופה ארוכה? אם להשוות את יעילותו לאומת הssri אני יכול להגיד שעליי לפחות הוא משפיע הרבה יותר טוב. האם זה משהו אינדיבידואלי הוא שכולם מגיבים יותר טוב לקבוצה תרופות זו?פתח בחלון חדש
גם אצלי זה ככהנטע 20/04/2014 | 21:22הלוריוון משפיע בצורה מאוד שונה משאר הכדורים שניסיתי, הוא מפחית מיידית חרדה ומצבי רוח שליליים. לכן הוא מקבוצת הכדורים הממכרים שלא מומלץ לצרוך על בסיס קבוע
תשובת מומחה לוריבן ד"ר ניר עישר 28/04/2014 | 15:18שלום לוריאבן הינו כדור נוגד חרדה. יתכן שאצלך החרדה הינה טריגר לדיכאון, ולכן שאתה לוקח לוריבן והחרדה יורדת בעקיפין גם עוצמת הדיכאון חולפת. לוריבן היא תרופה לטווח קצר שלא גורמת להתמכרות לא קיימת. לעומת זאת הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי יתך לך כלים יעילים לניהול מצבי החרדה. טיפול מסוג זה ניתן לסיים תוך 15 מפגשים. אופציה נוספת ולא סותרת היא לקרוא את הספר "להפחיד את הפחד" - פרוטקול לטיפול עצמי בחרדות מאת ד"ר ניר עישר ועופרה מירון ליכטר. והספר "הפרעות חרדה ובעת" - התיאוריה והטיפול הקוגניטיבי מאת ד"ר אהרון בק וד"ר גרי אמרי. בהצלחה תמי עישר מנהלת מכון פסגות מטפלת ומדריכה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי
התקפי חרדה? בת 27 20/03/2014 | 05:01הכל התחיל בסחרחורות שתקפו אותי במשך חודש ויום אחד הלכתי ברחוב ונתקפתי בסחרחורת שלא יכולתי לקום מהרצפה והרגשתי דפיקות לב חזקות מאוד והרגשה שאני משתגעת. חברה אמרה לי שזה התקף חרדה ובלילה הלכתי לביהח סיפרתי שחטפתי התקף חרדה ונתנו לי קלונקס , במשך 3 חודשים שהייתי בטיפול אצל פסיכולוגית ללא כדורים הרגשתי נורא, סחרחורות קשות, טשטוש בעיניים, הרגשה שאני משתגעת דפיקות לב חזקות ופשוט פחדתי להיות לבד כל הזמן. לנהוג וויתרתי. עברו כבר 7 חודשים מההתקף הראשון ומרגישה יותר טוב אבל עדיין יש לי סחרחורות מפחידות , ובמקום דופק מהיר אני מרגישה כאבי חזה מדי כמה ימים. אני עושה יוגה על בסיס יומי והפסקתי את הטיפול הפסיכולוגי אחרי 3 חודשים. אני בת 27 מעשנת. והלחץ מתחיל בעיקר כשאני לבד בגלל זה לא נוהגת מאז ומשתדלת להיות בקרבת אנשים. איזה טיפול מומלץ בשבילי? והאם יש מצב שהסחרחורות לא קשורות? כי הם התחילו קודם במשך חודש ללא שום תסמינים של התקפי חרדה. רק אחרי חודש במהלך הליכה היה סחרחורת עם סימנים של התקפי חרדה. תודהפתח בחלון חדש
סחרורותד"ר ניר עישר 20/03/2014 | 13:19שלום לגבי הסחרורות קיימים שני משמעויות בסחרחורות, האחת היא משמעות נירולוגית ואז מדברים על בעיה של האוזן הפנימית והתופעה היא תחושה של חדר שמסתובב, תחושה שאנחנו מסתובבים. ואז אנחנו מדברים על בעיה באיבר של השיווי משקל. הרופא יכול גם לבחון את המצב הזה ולראות סימנים חיצוניים שטוענים את התלונות של הסחרחורת. במקרה של חרדה תופעת הסחרורות היא שונה לגמרי ומדובר על תופעות גופניות שונות שמורשות ע"י האדם שסובל מהם כ"אני עומד ליפול ולהתעלף", "אין לי כוח להחזיק את עצמי" וכדומה. ברוב המקרים הסיבה לכך היא חרדה ואז גם אם זה הופיע לך לפני שהיית מודעת לכך שיש לך חרדה, עדיין זה שייך לאותה תופעה. ממכתבך לא ברור מה המצב של התקפי החרדה היום, האם עוד עדיין קיימים. התיאור שלך הוא תיאור קלסי של התקפי פאניקה וגם המשמעות של התחושות הגופניות וגם התנהגות ההימנעותית שלך, שאת נמנעת מלהישאר לבד, הם קלסיים לןתופעה זו. הטיפול המומלץ במצבים האלה הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי. אני מבין שהמצב שלך כבר השתפר ולכן הייתי מנסה לטפל בזה ללא תרופות. הייתי בודק לאורך הטיפול אם את באמת מצליחה להיפטר מכל החרדות, אם אין דברים נוספים על הפאניקה כפי שתיארת אותם. התקפי פאניקה אמורים לחלוף תוך פחות מ- 8 מפגשי טיפול וכל הטיפול עצמו הוא עד 15 מפגשים. בכבוד רב ד"ר ניר עישר
טיפיםלינוי 20/03/2014 | 21:30היי, יש כאן טיפים מעולים להתקפי חרדה - http://www.hetkef.co.il/secondpart.html

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד