תזוזת שן + שחיקת שיניים + טינטון - האם קשור?
פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול
4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
תזוזת שן + שחיקת שיניים + טינטון - האם קשור? גלי 01/04/2014 | 22:33אני בת 40. לפני 4 חודשים שמתי לב שהשן הקדמית\חותכת\עליונה התעקמה מעט. היא ממשיכה להתעקם (חפיפה של 1 מ"מ). כשהייתי אצל רופא השיניים לפני 3 חודשים הוא אמר לי שגם יש שחיקה בשיניים (מאז שמתי לב מספר פעמים שסגרתי בחוזקה את הלסת בלילה). לפני 3 חודשים גם קרה לי שהרגשתי דפיקות\פעימות חזקות באוזן ימין במשך הלילה. עברו בבוקר (נקרא טינטון?). היום אני מרגישה שוב דפיקות חלשות מדי פעם באוזן שמאל, כבר מספר שעות. יתכן שבאותה תקופה לעסתי מסטיקים מספר פעמים ביום\באגרסיביות. היתי אצל אורתודנט ואצל רופא חניכיים והם לא ראו סיבה לתזוזת השן. הסגירה נראת תקינה. אין שום מחלת חניכיים. השיניים לא זזות. האורתודנט אמר שאפשר להשתמש בסד למניעת המשך השחיקה אבל המצב לא מצדיק. האם יש קשר בין 3 התופעות? לא מפריע לי שהשן קצת עקומה. מוטרדת מכך שהתהליך ממשיך. לאיזה סוג רופא עלי לפנות להמשך ברור או שאולי המקור במסטיקים ואם לא אלעס יותר הכל אמור להרגע (השחיקה לא תמשך, השן לא תמשיך להתעקם והדפיקות באוזן לא יחזרו). תודה.הוסף תגובה
ד"א אין לי שיני בינה ולא נראו בצילומים שיניים כלואותגלי 01/04/2014 | 23:09ולא נראו בצילומים שיני בינה כלואות שיכלו לגרום לתזוזת השן החותכתהוסף תגובה
תשובת מומחה תזוזת שן + שחיקת שיניים + טינטון - האם קשור? ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 02/04/2014 | 07:31שלום גלי. אתחיל בסוף: אם רופא חניכיים ואורתודונט לא מצאו סיבה לתזוזת השן בעת שבדקו אותך, אני ודאי שלא אוכל לתת אבחנה בלי לראות אותך ו/או צילומים. בכל מקרה, לא סביר שהרגלים כמו הידוק שיניים ו/או שחיקה אגרסיבית יתחילו בגיל 40 (אם כי תמיד ישנה אפשרות כזאת). לעיסת מסטיק באגרסיביות, אם זו התחילה רק לאחרונה, בהחלט יכולה להיות הסיבה. ולכן פשוט הייתי מציעה להפסיק עם המסטיק לכמה שבועות ולראות מה קורה. בהחלט הייתי פונה לרופא אף-אוזן-וגרון כדי לבדוק את נושא הטינטון, ובמידה ומדובר בבעיה במפרק, הייתי פונה לאחת האוניברסיטאות, שם יש הכי הרבה ידע בטיפול במפרקי הלסת. לגבי תזוזת השן - ישנו כוח פנימי ה"דוחף" את השיניים קדימה. כוח זה פועל כל השנים, כך שאם אין מגע טוב בין שיניים, התזוזה הזו מתרחשת אצל כולם ויוצרת צפיפות בין השיניים, בעיקר הקדמיות התחתונות. הדבר נדיר יותר בלסת העליונה. ולכן חשוב לבצע בדיקה מקיפה כדי לראות מה הגורם לכך אצלך, ואולי גם לצלם תמונה של המצב בעזרת מצלמה טובה כדי שניתן יהיה להשוות את המצב בעוד כמה חודשים או שנים. תמונה כזו תוכל לאפשר הערכה עד כמה המצב דינמי או סטטי. רופא שיניים טוב יוכל גם להכין לך העתקים של הלסתות ("מטבעי לימוד") אשר יאפשרו הערכה דומה בעתיד. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר אין לי שיני בינה ולא נראו בצילומים שיניים כלואות ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 02/04/2014 | 07:33שוב שלום, לשיני הבינה אין קשר לתופעה של תזוזת שיניים קדמיות. תזוזה כזאת רואים גם אצל אנשים שאין להם שיני בינה כלל. אנא ראי את התשובה לשאלתך הקודמת.הוסף תגובה
תודה רבה מאדגלי 02/04/2014 | 07:44על תשובתך המקיפה!הוסף תגובה
"ולכן חשוב לבצע בדיקה מקיפה" - אצל איזה סוג של רופא?גלי 02/04/2014 | 08:04איזה סוג של רופא אמור לעשות בדיקה מקיפה כדי לנסות לגלות את הגורם לתזוזת הקדמית העליונה (רק שן אחת, תוך 3 חודשים)? רופא שיניים? אורתודונט? כירורג פה ולסת? התמחות מסויימת? מומחה לסגר? שוב תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה אצל איזה רופא? ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 02/04/2014 | 08:36לדעתי כדאי לפנות לרופא אף-אוזן-וגרון, ובמקביל (מאחר ולדברייך כבר היית אצל אורתודונט ומומחה חניכיים) - למומחה לשיקום הפה, שיעשה ברור מקיף ויפנה אותך הלאה לפי הצורך. הסיבה לכך היא, שישנם מספר אפשרויות במצבך, וכדאי שמשהו ינהל את העסק באופן מרוכז. מומחה לשיקום יהיה הכתובת הנכונה, לדעתי.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

מרפאת שיניים G Magic Touch כרמיאל רפואת שיניים
4.9 ( 124 חוות דעת )
"המרפאה מצוינת. הצילו לי את הילד מהרדמה מלאה, ברגישות ובמקצועיות שאין כמוהן. אין לי מילים להסביר כמה אני מודה."

ד"ר פבל ווסקובויניק רפואת שיניים
5.0 ( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל לא הרגשתי טיפול בשיניים לאורך כל הדרך מקצוען אמיתי כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש בהצלחה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול