תהליך פרי-אפיקלי בשן עם טיפול שורש
פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול
4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
תהליך פרי-אפיקלי בשן עם טיפול שורש אורית 25/06/2014 | 18:41שלום רב, בת 45. שן 15 עברה טיפול שורש לפני 12 שנה. לא נעשה כתר בשן, אלא סתימת שורש גוטה פרקה ומלט על בסיס גלס יונומר, וסתימה קבועה. אורך התעלות: 22 מ"מ, והן מורחבות מאד (ל 50 ). כעבור שנתיים מהטיפול (כלומר לפני 10 שנים) בצילום פרי-אפיקלי, התגלה תהליך פרי-אפיקלי. התהליך הוא כרוני. יש גם ספיגה אפיקאלית. ואולי פריצה דיסטלית של השורש. הייתי במעקב רנטגני, ועם השנים הנגע קצת גדל, והגיע לגודל של כנראה 10-12 מ"מ. אבל בשנתיים האחרונות הוא לא גדל. אין לי שום סימפטומים מהאיזור, ואין כיסים באיזור (כך שהשורש לא סדוק). לפני חודש נשברה חתיכה קטנה מהשן. כך שאטימות השן פחתה, ויש צורך לטפל. אני במצב בריאותי כללי לא מיטבי. ובנוסף, יש לי קלוסטרידיום דיפיציל, ולכן בעיה בנטילת אנטיביוטיקה. מבין אופציות הטיפול השונות ( חידוש טיפול שורש, ניתוח כירורגי, עקירה, וכו'), איזו א. הכי פחות מסכנת בהזדהמות עם חיידקים, ובהגעה לצורך בנטילת אנטיביוטיקה ? ב. יש לה הכי הרבה סיכוי לסלק את הזיהום. מה הסיכון שפתיחה שם תגרום לחיידקים לנדוד ולהתפשט עוד יותר, לאיזורים סמוכים? גם אם יסולקו כל החיידקים מתעלת השורש, איך מסלקים את החיידקים האקסטרה-רדיקולריים, שכבר נמצאים מחוץ לתעלה ולשורש (בריקמה מסביב לחוד השורש) ? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה תהליך פרי-אפיקלי בשן עם טיפול שורש ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 26/06/2014 | 19:52שלום אורית, לצערי, לאחר שקראתי את ההודעה המפורטת שלך, נראה לי שלא אני האדם הנכון לענות על השאלה. אני מציעה שתפני למומחה בתחום טיפולי השורש, ועדיף באופן ישיר, ועם צילומים, ולא דרך האינטרנט. הסיבה היא, שהמצב שאת מתארת מצריך לא רק הערכה של השן והפרוגנוזה שלה, אלא גם הערכה בריאותית כללית ובחינת הסיכוי להצלחה מול האלטרטיבות. עם כל הרצון הטוב, יהיה קשה מאד עד בלתי אפשרי לתת לך תשובה ממשית ללא כל הנתונים האלה, וגם אז - ההחלטה בסופו של דבר שלך ושל המומחה.הוסף תגובה
תודה, ושאלה כללית26/06/2014 | 20:22תודה. אז לא ייעוץ ספציפי בקשר אליי, אלא אני רוצה להבין את הנושא באופן עקרוני, שמתאים לכולם, בשאלה האחרונה שלי. אם עוקרים את השן, ובכך מסלקים כמובן את החיידקים שהיו בתעלת השורש, איך מסלוקים החיידקים האקסטרה-רדיקולריים, כלומר אילו שכבר נמצאים מחוץ לתעלה ולשורש (בריקמה מסביב לחוד השורש) ?הוסף תגובה
תשובת מומחה תודה ושאלה כללית ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 27/06/2014 | 07:50שוב שלום, מערכת החיסון של הגוף יודעת לסלק חיידקים, אולם כאשר כמות החיידקים או רמת האלימות שלהם גבוהה, הם גוברים על מערכות החיסון שלנו. מטרת העקירה, במקרה כזה, היא לסלק את הגורם המזוהם (השורש שבו יש את מירב החידקים). החיידקים הנותרים מטופלים ע"י מערכת החיסון. במקרים בהם מערכת החיסון אינה מצליחה להתגבר עליהם, או כשיש חשש כזה, נותנים טיפול אנטיביוטי במקביל, שגם מטרתו להקטין את כמות החיידקים באזור לרמה שהגוף יכול להתמודד איתם.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
עקירת שן בינה
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

ד"ר פבל ווסקובויניק רפואת שיניים
5.0 ( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל לא הרגשתי טיפול בשיניים לאורך כל הדרך מקצוען אמיתי כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש בהצלחה"

מרפאת שיניים G Magic Touch כרמיאל רפואת שיניים
4.9 ( 124 חוות דעת )
"המרפאה מצוינת. הצילו לי את הילד מהרדמה מלאה, ברגישות ובמקצועיות שאין כמוהן. אין לי מילים להסביר כמה אני מודה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול