תופעות לאחר עקירת שן
פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול
4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
תופעות לאחר עקירת שן יוני 10/05/2015 | 09:56שלום, לפני שבוע וחצי עקרו לי את שן 26. מהלך העקירה היה ארוך ובסופו הושתלה אבקת עצם למילוי כהכנה לשתל עתידי, ובוצעו תפרים. בזמן שהייתי עם תפרים הרגשתי כאבים שהתרחשו בעיקר כאשר חייכתי. לאחר שבוע הוצאו התפרים, אך אני עדיין מרגיש לחץ ומתיחה באזור שבין החניכיים ללחי. הלחץ והמתיחה מורגשים בעיקר כאשר אני מחייך. אני לא יודע אם יש קשר, אבל יש לציין כי לאחר העקירה אני מבחין בשסע שמתחיל מאזור השן שנעקרה ושעולה מעלה בחניכיים עד קרוב ללחי. מה עלול לגרום לתחושת המתיחה? האם מדובר בתפירה שבוצעה באופן לא תקין? האם זה דבר שאמור לחלוף? תודה רבה, יוניהוסף תגובה
תשובת מומחה תופעות לאחר עקירת שן ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/05/2015 | 10:29שלום יוני, כאשר מבצעים פרוצדורה משולבת של עקירה והשתלת עצם יש להגיע לסגירה מקסימלית של אזור העקירה. מאחר והחניכיים באזור החיך צמודים לעצם באופן שאינו מאפשר הזזה שלהם לכיסוי פצע העקירה, מה שעושים זה למשוך את הרקמה המשוחררת הקיימת חיצונית לשן פנימה. משיכה כזו בהחלט יכולה ליצור כאבים או תחושת מתח בעת חיוך. זה לא נשמע לי משהו חריג. ואולם, אם האזור נפתח ואתה ממש רואה "חור" באזור העקירה, כדאי שהרופא שביצע את הפרוצדורה יראה אותך לביקורת כדי להבטיח שהמקום סגור כפי שהוא צריך להיות.הוסף תגובה
תודה. עשיתי כפי שרשמת..המשך..יוני 13/05/2015 | 13:06תודה רבה. עשיתי כפי שרשמת והלכתי לרופא השיניים שביצע את העקירה הכירורגית לבדיקה. אכן, החתך שהוא ביצע בחניכיים בזמן העקירה בחניכיים הקדמיות באזור 26 לא נסגר ויש "חור" גדול. גם החניכיים במקום שבו היתה שן 26 לא סגורות. כמסתכלים דרך ה"חור" רואים את האזור של תחליף העצם שנבנה לאחר העקירה. אזור זה חשוף. רופא השיניים החליט שנדרש לבצע ניתוח חניכיים לסגירה של המקום, תוך שימוש בממברנת גורטקס. יש לי שתי שאלות - 1. האם כדאי לבצע את הפרוצדורה הזו אצל רופא השיניים, או שכדאי לבצע אותה אצל רופא שיניים מומחה בתחום זה? במידה וכדאי לבצע אצל מומחה, אז איזה מומחה מבצע הליך כזה? 2. רופא השיניים קבע לי את מועד הטיפול בעוד שבוע מהיום עקב היעדרותו. האם משך זמן זה של המתנה במצב זה עלול לגרום לסיבוכים? תודה רבה, יוניהוסף תגובה
תשובת מומחה תופעה לאחר עקירה ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/05/2015 | 13:30שלום, אני הייתי פונה למומחה בתחום החניכיים או בתחום כירורגית פה ולסת. אני לא יכולה להעריך עד כמה הדבר דחוף בלי לראות במה מדובר. מכל מקום, לדעתי נכון להתקשר לרופא ולבקש את עצתו, ולומר לו שאינך רוצה לחכות שבוע. יתכן והוא עובד עם משהו שיוכל לראות אותך מוקדם יותר כדי להעריך את המצב.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

מרפאת שיניים G Magic Touch כרמיאל רפואת שיניים
4.9 ( 137 חוות דעת )
"פעם ראשונה שלי אצלם. ד״ר סוזאנה אישה ורופאה לבבית, מקצועית ורגישה לבקשותי. ממליצה בחום"

ד"ר אלי רוזנפלד כירורגיית פה ולסת
4.9 ( 13 חוות דעת )
"קיבלתי יחס אנושי מאוד ודר.רוזנפלד טיפל בי ברגישות והבנה לגבי מצבי. הוא מהוד מקצועי."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול