שן טוחנת
פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול
4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
שן טוחנת סנדי 02/08/2015 | 16:48שלום רב אני אישה בת 30. עברתי לפני 3 שנים טיפולי שורש. קיימתי אצלי בעיה בשן מספר 37 טוחנת שניה בלסת התחתונה. בצילום נראה שיש סימני דלקת. על פי דעת הרופא במרפאה מדובר בדלקת ישנה ולא פעילה. אני מרגישה לעיתים תחושה של לחץ בכתר, גירוי מעצבן. לאכול ללעוס אני יכולה אין רגישות. הוסבר לי שאם הכתר מוסר סיכוי גדול ששן זו תלך לעקירה. אני שואלת את כבודך בעניין השתל. אני מבולבלת לגמרי. חלק מהרופאים טוענים שרצוי לעשות. 2 רופאים שבדקו אותי בכללית במרפאה של קופת חולים טענו שאין ממש צורך. השיניים נדחפות קדימה וכל עוד מדובר בטוחנת אחרונה אין צורך ממש בביצוע שתל (שן בינה כלואה שמאחוריה; ושן בינה בלסת העליונה נעקרו מזמן. 4 שיני הבינה בכל הפה נעקרו). שן שליד הטוחנת המדוברת גם עברה טיפול שורש מבנה וכתר והיא בסדר. מה את ממליצה ד״ר? היתי אצל כירורג פה ולסת שעקר לי כירורגית שן בינה כלואה בהליך ניתוחי ועל הדרך שאלתי אותן בעניין זה והוא טען שהדעות חלוקות. בכל מקרה הוסבר לי במקרה והוחלט על שתל לא ניתן יהיה לבצעו מיידית אלא רק לאחר 3 חודשים. האם במהלך 3 חודשים האלה אוכל לבדוק איך אני מסתדרת בלי טוחנת מבחינת לעיסה ותפקוד? אודה להכוונה. והאם בשן טוחנת ניתן להסתפק בשתל אחד או שצריך 2? אודה לתשובה .הוסף תגובה
תשובת מומחה שן טוחנת ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/08/2015 | 17:36שלום, שאלת הרבה שאלות, ועל רובן לא ניתן לענות בלי בדיקה מלאה הכוללת צילומים עדכניים וצילומים משנים קודמות. בכל מקרה, אם היו שני רופאים שאמרו לך שאין צורך לעשות שום דבר, הייתי בהחלט מחליטה עם מי ללכת ועוקבת אחר השן כל חצי שנה ובודקת אם יש שינוי. התחושות שאת מרגישה נגרמות, כנראה, בגלל סיבות אחרות. אם התהליך הדלקתי שעליו דיברו איתך היה פעיל, היית מרגישה כאב כל פעם שהיית נושכת על השן. עקירה היא הפתרון האחרון ברשימה, לא הראשון, ולכן לדעתי נכון לעשות כל מאמץ לשמור על השן שלך. בעניין השתל, הדברים שאמרו לך נכונים, אבל את צריכה לדעת עוד דבר. אם עוקרים שן טוחנת ולא מחזירים אחת במקומה, השן בלסת הנגדית יכולה להתחיל לבקוע, ולגרור בעיות קשות בהרבה. אבל גם זה לא קורה בכל מקרה, ולכן אם תגיעי לעקירה, יהיה צורך להמתין כחודשיים-שלושה לריפוי לפני שתל, ואז גם יהיה צורך להעריך מה הסיכוי שהשן הנגדית תבקע.הוסף תגובה
תודה רבה ועוד שאלהסנדי 03/08/2015 | 17:47זה מה שאני מרגישה . הרגשת אי הנוחות יכולה להופיע לי יומיים ברצף תיעלם לחודש עד שתחזור שוב. אני בהחלט אראה מה ניתן לעשות לפני עקירה. ביום חמישי שעבר עברתי עקירת שן בינה כלואה בבית חולים מכיוון שהיתה קרובה לעצב. הליך החלמה היה מקובל יומיים אחרי החלה דעיכה בכאבים ןבנפיחות. היום בבוקר במהלך הצחצוח העדין התחיל לרדת לי שוב דם, ריח ממש רע מאיזור העקירה, ותחושת כאב שמקרין לטוחנת שליד ולאוזן. ביקרתי אצל המנתח לביקורת ונאמר לי שאני סובלת ממכתשת יבשה. מרח לי מין משחה בעלת אפקט מלחיש וסטרואידים. אחרי חצי שעה עד כה אני נהנית בירידה משמעותית מאוד בכאב. האם זו הדרך המקובלת עד שיתקבל ריפוי מלא?! האם זה שכיח בלסת תחתונה? הוא העיר לי שאם אחרי יומיים יהיו שוב כאבים לבקרו שוב ואז ישים לי שוב תרופה מרגיעה. קלינית התפרים במקום והוא אומר שההליך נראה מצוין. פעם ראשונה שקורה לי מכתשת יבשה. תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה עוד שאלה ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 05/08/2015 | 09:42שלום\ בהחלט נשמע שאת סובלת ממכתשית יבשה. זו תופעה נפוצה, בעיקר בלסת תחתונה. נשמע שמה שנאמר לך הוא בהחלט נכון.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר הילטון קנגיסר רפואת שיניים
4.9 ( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"

ד"ר אלי רוזנפלד כירורגיית פה ולסת
4.9 ( 13 חוות דעת )
"קיבלתי יחס אנושי מאוד ודר.רוזנפלד טיפל בי ברגישות והבנה לגבי מצבי. הוא מהוד מקצועי."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול